- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stackone
csendes tag
-
nemén
csendes tag
válasz
palfitom #49817 üzenetére
Bocsanat, nem vagyok nagyon kepben a szakkifejezesekkel.
A processzor 12V-os (8tus) csatlakozojaval volt gond. A tabpol 2 beleillo csatlakozot talaltam, azokkal nem ment. Jobban megvizsgalva ezek szetszedhetoek voltak egy 6 es /2 tusre. Azzal mukodott, ami nem volt egyben, es osszecsatoltam 2 db 4-tuset. -
Zedroxine
tag
válasz
palfitom #49535 üzenetére
Nem akartam én, csak bekapcsoltam valami boost-ot windows alatt (valami 3rd party fostaliga volt amit azóta már mindenestül eltávolítottam) még 1 hónapja kb ha nem több, és visszaesett a procim órajele (nagyon), mert under the hood az a csoda adott 1 túlfeszt neki, de bekapcsolt gondolom valami failsafe.
Emiatt túrogattam a biost, és lehet elállítottam valamit.
Nem akartam én OC-zni az ég 1 adta világon semmit
Van 1 boot override a biosban azt nem láttam korábban. Azt beállítottam most fasza.Köszi az infót
-
stackone
csendes tag
válasz
palfitom #48386 üzenetére
Jártam már úgy (Gigabyte alaplappal), hogy procit cseréltem és ugyan nem bootolt be windows, de BIOS-ba be tudtam lépni ahol természetesen nem jól ismerte fel a procit (valami teljesen másikat írt), de tudtam frissíteni és azután minden tökéletesen ment.
Update: BIOS flashback behugyozott. Mindent a manualban írtak alapján csináltam. MSI.ROM gyökérkönyvtárba formázott USB-n, csak a két tápkábel az alaplapba amit ír, proci ki (egyébként elhajlott lábakat nem látok). Első ránézésre nagyon szépen elkezdi a bios flashbacket, csak az a helyzet, hogy a piros led a gomb körül nem hagyja abba a villogást már egy órája. Elméletben 3-15 perc (de inkább 5-7, a legtöbb forrásból) között kéne végeznie.
Viszont olvastam, hogy már mások is jártak így és abból alaplap csere lett, mert bugos volt.
Nagyon úgy néz ki, hogy ez a kövi lépés, mást nem tudok megpróbálni. -
oroszLajos
aktív tag
válasz
palfitom #48293 üzenetére
Sikerült megtalálni a probléma forrássát, legalább is eddig úgy tűnik
Az undervolt még várat magára, de leszúgy látom a videókon, hogy jó dolog
Hűvösebb, halkabb, és ugyanolyan gyors a VGA néhol még gyorsabb is.
A probléma forrása úgy tűnik a riser volt. Amióta ki vettem, és az alaplapban van a kártya, a probléma nem jelentkezett.
(Lehet írnom kellett volna még az elején, hogy a riserben van a kártya)
-
jokeph
nagyúr
válasz
palfitom #47903 üzenetére
Az még okés is lenne, ha csak simán visszavesz.
De az hogy nyélen megy feszt, és eldobja hibával az valami csúf hibát takar úgy érzem.
B450 PRO 4-ben sem kotlott meg a 3600X-em, pedig ez se egy ász lap, igaz egy csak 12 szálas CPU.
Sőt, B350-ben sem volt problémás, csak nem láttam sűrűn max boost clk-t, de attól még hibátlanul ment benne.
Azért full alapon nem kellene hibáznia.
Anno 970 PRO3 R 2.0-ban az FX8320e-m sem hibázott, csak a VRM throttlingja miatt a gyári turbó órajelet sem tudta tartani, base clk-val hiba nélkül végigment.A 3600X-emet cimbire hagyományoztam, Wraith PRISM RGB hűtővel is szépen hozza a gyári boost-ot MSI B550m A-pro fapados lapban.
#47901zka79: dobhatnál be pár képet a BIOS-ról. Milyen hűtés van a CPU-n ?
-
Vismajor01
addikt
válasz
palfitom #47481 üzenetére
Ugyanezt irtam én is, de ha nekem lenne sötétképem a gépem helyett akkor engem tuti nem zavarna, ha nincs más megoldás. Irtam azt is, hogy jobb ha van. Nekem detto volt ugyanez a problémám, de itt PH-n segitett egy arc. De egyébként ha nagyon vigyáz a csomagolásra, és szépen vissza is csomagolja akkor azon a processzoron sose fog meglátszani hogy berakták egy egy gépbe, és a bolt meg-tapasztalatból mondom-simán eladja újként. Kivéve Alza és tsai akik árulnak felbontott cuccokat. Én külön örülök ha valaki visszaviszi a kiprobált cuccot mert én emgvehetem olcsóbban alzán
-
Feck
tag
válasz
palfitom #47115 üzenetére
Frissítettem a BIOS-t, ahogy kell. Majd 2x újraindult a gép, és ez a képernyő fogadott:
Kikapcsoltam, aztán újra be. Nem írta ki többé, ill. visszaraktam a RAM-ot XMP-re. Láttam videót, szintén ASUS lapról, nála is volt hasonló, ott a RAM-okat auto-ról beállította 2666 MHz-re, gondolom annyit tud neki. És ment. Csak nálam kicsit sok ez a szöveg, még dumál a SATA-ról is...
Valamit még állítsak a BIOS-ban? Nem aggasztana, ha ma nem gondolt volna egyet bekapcsoláskor a win, hogy hiabelhárítás végett újraindul (ami néhány pillanat volt csupán). Ilyen sem volt még... Nem tudom mit várhatok a továbbiakban. -
Feck
tag
válasz
palfitom #47115 üzenetére
Végülis..
Ki tudja, hátha. Ötletekből már úgyis kifogytam.
Egy dolog még beugrott... az m2 ssd-k kapcsán. Számíthat? Mert nálam az alsó kettő egymás melletti foglalaltba kerültek (C és D jelzésű). Tegyem át a felső kettőbe őket (A és B)? Vagy van erre valami 'szabály' 2 db m2 ssd esetén? Sorry, ha oltári hülyeséget kérdeztem.
VGA vásárlás után ezeknek az áthelyezése tervben van/volt, mert ezt a részt valahogy én sem olvastam át tüzetesen, csak videókban láttam korábban, hogy alulra pakolják. -
TechRobot
aktív tag
válasz
palfitom #46697 üzenetére
Alder lake csopiban írták, hogy 4 modul felejtős xmpvel ddr5nél az csak egyszerűen nem működik ez a ddr5 sajátossága. Tökre meglepő amúgy. A2B2 dologba meg azért csodálkozok mert naponta tesztelek lapokat (nem ddr5öst) és random rakom bele a slotba a memókat és eddig ezt nem sikerült megfigyelnem talán 1 esetleg 2 lapnál az elmúlt fél évben volt ilyen.. meg a z690el most..
Persze nyilván belátom h változik nincs ezzel gond én is rutinból építettem.
Amúgy nem küldöm vissza a másik 2 modult mert olyan áron vettem h még bontotan is simán +ba jövök ki, mert nagykerből van. -
TechRobot
aktív tag
-
pumilecs
kezdő
válasz
palfitom #46186 üzenetére
Szia!
Igen, az iponban vásárolta a barátom, de szegediek vagyunk így sajnos csak postával lehetne ezt megoldani. Az alaplapból a történtek után kihúztuk a táp kábeleit. Ha egyben elvisszük az iponba gondolom mindenképpen úgy kéne hagyni ahogy volt nem?
Esetleg meg tudnál nyugtatni, hogy biztos az alapanyaggal volt a probléma vagy sem?
Márcsak mert k*rvára szar érzés volt hogy eldurrant a kezeim közt a Kolléga gépe, és szeretnék megnyugodni. A kábelek csatlakozásainak alakzárt mivoltából nem lehet rosszul bekötni a tápot, így nem gondolnám, hogy felmerülhetne a kockázat hogy ne cseréljék gariban. Kérlek Világosíts fel, neked mik a meglátásaid. -
jokeph
nagyúr
válasz
palfitom #46152 üzenetére
Csak meglett.
Azért érdekes, hogy ehhez a BIOS frissítése kellett, ez úgy jön le mint ha a fentlévő BIOS hibás lenne, ami azért egy új lapnál elég ciki.
Az asztalos megoldást azért javasoltam, mert láttam már pár csodát (jó pap is holtig tanul,stb), régóta minden géppel így kezdek, az újakkal is. -
törölt tag
válasz
palfitom #46140 üzenetére
Egy fórumtársnak volt hasonló baja valami brand géppel a múltkoriban. Nincs valami csoda csicsa beállítás az UEFI/BIOS-ban? Pl. visszahűtjük a szilícumrezsót, vagy akkumulátort töltünk?
Veszettül idegesítő tud lenni a ledes sziporka szívem csillámpó kavalkád (nemhiába gyűlölöm a gamer RGB bizbaszokat) és a venti zúgás.
Vagy pedig a win10 mégsem áll le teljesen, mert valami szar még mindig infót akar küldeni neten keresztül a szerverének. Az UEFI csodákra IS lehet képes...jokeph: szereltem már gépet a szomszéd "Náncsi néninek" 1 littyó törkölypálinkával a kezem ügyében. A Win is felkúszott. Csak egér nem volt. (Mert a PS/2 egér portba is billentyűt dugtam. 2000-es évek eleje.)
-
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
palfitom #43195 üzenetére
Én önként akarok segíteni a srácnak. Szerencsétlennek végre lett új gépe (az előző is lehet ugyanezen táp miatt haldokolt, meg a régi szar hdd miatt), erre megint nem jó neki. Elég elkeserítő. :( No meg szoktunk együtt játszani, de így mi is csak szívunk miatta, ha ki afk-ol a játékból. :(
-
Csoszi8709
friss újonc
válasz
palfitom #43205 üzenetére
Helló,
Hasonló a problémám, de
MSI B150M Night Elf
MSI 1050TIGép látszólag elindul.
Alaplap rgb, VGA rgb/venti és proci hűtő megy.
Viszont semmi kimenet.
Monitor nem lát jelet (HDMI), bill és egér nem világít (USB).
Reset gomb sem működik.SSD-re bővítésnél és pasztázásnál levettem a JAUD1 és JFP1 kábeleket, de már 100* megnéztem jól tettem-e vissza.
llletve hűtő egyik lába nehezen akart visszamenni. Ott picit erősebben kellett rányomnom, hogy bepattanjon.Elemet is cseréltem benne.
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
palfitom #43192 üzenetére
Hát, én összeépítettem volna a srácnak jó konfigot, de a szülei nem bíznak akárkiben (távoli ismerős vagyok csak), ebben az ismerősükben bíztak...
Ennyi pénzből lehetett volna 9. generációs intel konfigot is összerakni, normális alaplappal. De jelenleg sajnos ez van. Azért egy tápcserét is javasoltam, mert az is okozhat ilyen komplex problémákat, meg amúgy is érdemes egy 10 éves tápot lecserélni, még ha nincs is baja.
-
Kaci84
őstag
válasz
palfitom #43097 üzenetére
Mivel a lapon van "save boot" és "retry button" gomb, gondolom valamelyik "elmenti(?)" a régi BIOSt ha netán rosszat teszel fel és vissza lehet állítani. Ebbe így én se gondoltam bele és valszeg megnyomtam azokat is vagy magáról állította vissza sikertelen bootok után vagy fogalmam sincs.
-
Isendel
csendes tag
válasz
palfitom #42950 üzenetére
Megcsináltam a bios frissítést. Minden ugy volt ahogy a leírásban. Mikor végzett ugyan az a helyzet. Viszont ami érdekes, Bedugom a tápkábelt a tápba, bekapcsolom a tápon a kapcsolót és a gépben elezdenek felpörögni a ventik kb 2 másodpercig majd leáll minden, pedig a bekapcsoló gombot meg se nyomtam. Kipróbáltam hogy a tápba csak a 2 alaplapi kábelt dugtam be. Lehúztam vinyót, vga-t mindent. Az alaplapon az rgb cuccok világítanak, és a hűtő vezérlőpanelje is világít, szóval áramot kapnak, de a gép semmire sem reagál.
-
Isendel
csendes tag
válasz
palfitom #42946 üzenetére
Intel Core i9-9900K 3.6GHz Socket 1151 (BX80684I99900K) ez a proci, biost hol tudom megnézni, beindítani még nem sikerült, alaplap leírásában benne van? ASUS ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) alaplap, asus oldalán ezt találtam:
BIOS
1 x 128 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP, DMI3.0, SM BIOS 3.1, ACPI 6.1 -
wolf033
senior tag
válasz
palfitom #41694 üzenetére
Kicsit kapkod, sajna ezzel nem tudok mit kezdeni.
Ugyanaz a ramom van nekem is csak Asrock lapban akár az enyémmel is kipróbálhatta volna."most fölöslegesen vesz drágább (hisz az Aegis-nél jellemzően drágábbak vannak) ramot" pont ezt mondtam neki, bár Én javasoltam, hogy akkor ne a ramot cserélje hanem a lapot. Az Asrock lap ugyan annyiba kerülne mint az a Giga amit vett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest