Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirk01
tag
Sziasztok!
Egy eladásra szánt "félkonfigot" raktam össze (ami előzőleg még működött), hogy leteszteljem az eladni kívánt alkatrészeket (alaplap/proci/ram), viszont a gép nem indul be, pontosabban az alaplapon lévő CPU/RAM/VGA/ led-ek egymás után felvillannak a VGA led-ig, de nem ugrik át a BOOT led-re és nem tudok így a BIOS-ba sem belépni. Az állapotjelző led-ek villogása ciklikusan mindig lefut akár a végtelenségig is, de nem kapcsolódik fel a BOOT led. Ilyenkor csak a power gomb 4mp-ig való nyomásával lehet leállítani a gépet
Amiket próbáltam:
Ramok kiszerel egyesével berak/csak egy rammal próbáltam minden slot-ot, CMOS reset, elem kiszerel egy egész éjszakára, Reset és Power gombok egyidejű nyomása 10mp-ig majd rendszerindítás, ssd-vel és nélküle / merevlemezzel, VGA másik PCI foglalatba rakva,Amit viszont eddig elértem:
a reset és power gombok 10mp-ig való nyomása után az Aorus rendszerindító képernyő bejön, de nem lehetséges kiválasztani egyik billentyűvel sem a DEL: Bios Setup / F9: System Information / F12: Boot Menu / END: Q-Flash lehetőségeket és nem történik semmi (rendszerindítás sem). Ilyenkor az alaplapi állapotjelző led a VGA-nál világít. A billentyűzet világítása működik a numlock led bekapcsol. A billentyűzet másik gépen tesztelve működik.Az alaplapon a legutolsó még működő BIOS F66-os volt. Emlékeim szerint egyszer még működő korában előfordult hasonló hiba (talán bios frissítést követően?), de akkor a reset és power gombok többszöri 10mp-ig tartó nyomása után egyszer csak kiírta, hogy a fő bios nem működik ezért visszaállítja a biost a backup-ból. Ezután még évekig működött a gép.
Alaplap: Gigabyte Aorus M B450
Proci: AMD AM4 2600
RAM: 16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury CL18 (2X8GB)
16GB ADATA XPG GAMMIX D20 DDR4 3200MHz CL16 (2X8GB)
SSD: Adata 256Gb
VGA: Radeon 5450 (tudom őskövület, de a teszteléshez megfelel)
Táp: BeQuiet SystemPower 9 500WAz interneten szétnézve hasonló vagy ilyen Gigabyte alaplapoknál többször előforduló hiba ez, de sehol sem találok megoldást rá. Nekem alaplap vagy bios hibának tűnik...
Előre is köszönöm a válaszokat:
Kirk
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Ulefone RugKing
- Update 01.08. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest