- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #51770 üzenetére
reinstall továbbra se történt meg, arra nagyon nehezen veszem rá magam
továbbra is memóriaproblémákba ütközök, tegnap ledobtam tálcára a játékot, és új chrome lapot nem akart betölteni
feladatkezelő szerint 20 gb volt legfoglalva a 32-ből, vram 10 gb a 16-ból, nem értem a nyígást, hogy miért szabadítsak fel neki memóriát
amit észrevettem hogy feladatkezelő memória fülön a Lefoglalt résznél valami 45/46 gb-t írt. Nem tudom mi az, de ott a felső érték is gyakran változik
-
FunPro
őstag
válasz
DeathAdder #51770 üzenetére
Nem lehet, hogy az integrált vidkari bezavar a rendszernek? Esetleg megpróbálhatod letiltani, hátha ő minden baj forrása.
-
válasz
DeathAdder #51767 üzenetére
Szerintem itt valami a játékkal lesz. Ha torrentes akkor nincs miröl beszélni, ha nem akkor (is) érdemes lehet a játék fórumán is érdeklődni.
-
HantekDSO
tag
válasz
DeathAdder #51767 üzenetére
Valami nagyon nem gömbölyű... Ha jól tudom, a virtuális memória az a lapozófile(ok) és a RAM együttes mérete, tehát 0,4%-os pagefile és ~60%-os RAM kihasználtság mellett sehogyan sem jön ki a 98%-os matek! Sanszos, hogy újratelepítés lesz a vége... (Előtte még lefuttathatsz egy registry cleanert - CCleaner és társai - is, ha nem segít akkor kipróbálhatod, hogy azt a játékot szeded csak le, aminél crash-elt. Ha egyik sem javít, akkor sajnos install...)
-
HantekDSO
tag
válasz
DeathAdder #51765 üzenetére
VRAM-od mennyi? Játék közben mennyit eszik meg belőle? (HWINFO-val meg tudod nézni)
-
HantekDSO
tag
válasz
DeathAdder #51754 üzenetére
Memtest86 [link] volt már?
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
DeathAdder #43964 üzenetére
"
Okozhatja ezt esetleg olyasmi, hogy a VGA nem illeszkedik tökéletesen a pcie slotba?
Tény hogy amikor betesszük a házába (CM cosmos 2) a VGA-t akkor a rögzítőcsavarok furatai nem fedik pontosan a VGA-n levő lukakat, ezért picit el kell mozdítani, hogy behúzhassuk a csavarokat, de már 2 éve megvan neki ez a ház és mindig így állt benne a VGA"Okozhatja bizony. Kicsike egymásra épülő szerelési hibák tömkelegei okozzák. Picit feszül, picit nem érintkezik, stb.
Atomokra szétszedni és agysebésznél profibb precizitással újra össze kell rakni. -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #43791 üzenetére
Durva, hogy már egy hónap eltelt, de azóta sem teljesen oké a gép. Fejlemények:
Írtam már azóta, hogy úgy tűnt megoldódott (tanácsokat megfogadva, billenetyűzet, bios, energiaséma beállítások etc..), aztán más okból kifolyólag a haver kikapcsolta a gépet, ki a tápot, kivette a videokártyát 1 napra, majd visszatette ugyanazt a kártyát, bekapcsolta a tápot, elindította a gépet, azóta fél óránként kékhalál, mindig más hibaüzenettel. Azt vette észre, hogy filmezés közben hal be a legnagyobb inteniztással. A gép konkrétan használhatatlanná vált csak attól, hogy a kártya ki lett belőle véve, majd vissza lett rakva
Minden hardvert kiszűrtünk, kivéve kettőt nem, ezért már kínunkban elcseréltük egymással ideiglenesen a cpu és vga-t (az ő 3700x+2070-ét az én 3600+2070s-emre), és ugyanarról az nvme-n bebootolva (annyi, hogy gpu drivert újra tettük és volt egy cmos reset) a gép 1 hete hiba nélkül fut, ahogy a haverom hardverei is az én gépemben
Tehát 5-10-30 percenként dobálta a kékhalált, lekapcsoltuk a gépet beraktuk az én vga+cpu-mat, az övét meg az enyémbe, és a gép azóta atomstabilan fut nála, meg az ő cuccai is az én gépemben is ¯\_(ツ)_/¯
Pedig már teljesen biztosak voltunk benne, hogy ez valami buta szoftverhiba lesz.
Most az lesz hogy még néhány napig használja így, aztán visszacseréljük a hardvereket, először csak az egyiket, aztán a másikat. De teljesen tanácstalanok vagyunk, ahogy mindenki akit kérdeztünk.
Okozhatja ezt esetleg olyasmi, hogy a VGA nem illeszkedik tökéletesen a pcie slotba?
Tény hogy amikor betesszük a házába (CM cosmos 2) a VGA-t akkor a rögzítőcsavarok furatai nem fedik pontosan a VGA-n levő lukakat, ezért picit el kell mozdítani, hogy behúzhassuk a csavarokat, de már 2 éve megvan neki ez a ház és mindig így állt benne a VGA
-
quailstorm
félisten
válasz
DeathAdder #43810 üzenetére
Elvileg a W10 MS fióktól függetlenül is tölti le a drivereket.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Nem igazán tudom mit csináltunk most különben mit korábban, de már 4 napja nem dobott power kernel hibát, pedig előtte óránként produkálta.
Megint felhúztunk egy szűz win-t, de most nem léptünk be a microsoft fiókba, valamint az energiasémát 25%-ra tettük (100on volt, az én gépemen meg alapból 5%on van
). Azóta feltettük a nv drivert, és már teljesen be is van lakva a rendszer, usb-s billentyűzeten megy, egyedül a razer synapset nem tettük még fel.
Tehát vagy az miatt halt be, vagy a win10 letöltött valami drivert miután telepítéskor beléptünk a microsoft fiókba.
-
Essejó
veterán
válasz
Mintha régebben szintén írt volna valaki ilyen hibajelenségröl. A konfig nem rémlik, de valami olyan megoldás lett, hogy az usb klavit PS2-re cserélte, és megszűnt a kernel power hiba.
-
quailstorm
félisten
válasz
Vedd vissza a RAM-ot 3000-re, vagy 2800-ra, ha akkor is BSOD, akkor tényleg nagy gáz van.
-
gyrgyvrs
csendes tag
válasz
DeathAdder #42143 üzenetére
Le tudom próbálni, csak mivel kezdjem? Új táp régi konfigon, ? Régi táp másik, működő konfigon?
-
MrDerekas
addikt
válasz
DeathAdder #42145 üzenetére
Lehet hogy összerezegnek a vga ventijei. Aztán lehet, hogy magasabb fordulaton is van ez, csak elnyomja a szélzaj...? Igazából ha stabil a gép, akkor ennyi volt a történet. Persze másik táp kábellel is kipróbálhatod. (Zsír új tápot is küldtem majdnem gariba ilyen tápkábel hiba miatt.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
DeathAdder #42143 üzenetére
Ilyenkor kezdem el csúnyán nézni a 220V-os betáp kábel hármas érintkezőjét
Mert még az is serceghet, melegedhet. Láttam már tápon kiolvadt ilyen bemenetet, meg monitoron is még a CRT időkben
-
MrDerekas
addikt
válasz
DeathAdder #42138 üzenetére
Nem kizárt, hogy valami megszaladt. Ahogy a kolléga is javasolja felettem: szaglászás, hogy mégis kinek is van szaga.
-
koko52
nagyúr
válasz
DeathAdder #42138 üzenetére
Ha valaminek szaga van ott a lakk megégett és napokig büdös marad. Érdemes megszaglászni a dolgokat
-
MrDerekas
addikt
válasz
DeathAdder #42128 üzenetére
Le tudod ellenőrízni, hogy eredeti bios van a vga karin?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest