Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hammmer
csendes tag
Sziasztok, nem idul a pc, ha tudnatok segiteni:
Alaplap udvozlo kepernyoig jut, ott megall. Nem tudok biosba se belepni.
Billentyu mukodik, ctr alt del-re ujraindul.
Ventik mindenhol porognek.Amit probaltam:
Ssd hdd minden lehuz. Ugyanaz.
Memoria csere. Ugyanaz.
Memoria kivesz. Elindul, fekete kepernyo.
Cpu kivesz, memoria bent. El se indul.Velemeny?
Cpu visszarakas utan egy ujabb problema: elindul, felporog, majd folyamatosan ujraindul. Az alaplap udv kepernyoig se jut.
Alaplap asrock H77M
Cpu i3 2120
Tap Be quite straight power -
batman.
senior tag
Szia!
Nagy-nehéz vga-t csak úgy szoktunk próbálni asztalon, hogy próbapadra tesszük.
Ezt nem muszáj súlyos pénzekért venni, egy erre rendszeresített slot-kivágásokkal ellátott hátlappal szerelt alaplapi tálca is megfelel, amit egy régi házból bontasz.
Én arra gondolok az ismeretlen ház lehet a ludas, lehet nem teljesen a helyén volt, feszült a kártya.(#39595) Lajos97 : 42
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Az alábbi gépet raktam össze kollégámnak tavaly novemberben:
- AMD Ryzen 5 1500X OEM (AM4) YD150XBBAEBOX
- Arctic Alpine 64 Pro Rev.2 CPU Cooler (UCACO-A64D2-GBA01)
- Alaplap ASROCK AB450M Pro4
- RAM Kingston 8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury Black Series
- Táp FSP Hyper S 500W PSU (PPA5005003)
- HDD WD Blue 1TB [3.5"/64MB/7200/SATA3] WD10EZEX
- GIGABYTE GeForce GTX1050 OC 2GB GDDR5 GV-N1050OC-2GDA gépet összeraktam és egyből hibátlanul indult, egészen a win10 telepítéséig, miután a win10 teljesen feltelepült, utána már csak úgy indult a gép, hogyha a bekapcsolás után reset-et nyomtam, sima bekapcsolásra csak a ventilátorok indultak el, a gép nem.
Akkor tért magához a gép mikor a win10-ben kikapcsoltam a gyors indítást, utána minden bekapcsolásra gond nélkül indult, közben azt az infót kaptam, hogy az UEFI-ben ki kellett volna kapcsolni a Fast Boot-ot a telepítés erejéig, de már nem akartam újratelepíteni, örültem, hogy megy.
Most hétfőn szólt kollégám, hogy nem indul a gép akár mit csinál vele, csak a ventilátorok pörögnek fel.
Elhoztam a gépet és itthon szétszedtem teljesen és a ház nélkül az asztalomon összeraktam és bekapcsoltam, de ugyanaz a hiba (csak a ventik pörögnek fel és semmi más nem történik), viszont anno mikor összeraktam a gépet és működött akkor azt vettem észre, hogy a VGA ventilátorai bekapcsolás után kicsivel leállnak, ezt gondolom azért csinálja, hogy amíg nincs terhelve, addig nem használja a ventilátort.
Most, hogy az asztalomon összeraktam majd bekapcsoltam és ugye a VGA kicsit oldalra dől, mivel nincs a házban, hogy az tartsa, így a VGA ventilátorai nem álltak le egy kis idő után, hanem folyamatosan pörögtek, persze a gép nem adott képet, tehát nem működött, viszont, ha úgy kapcsoltam be a gépet, hogy a VGA-t egyenesen tartottam az egyik kezemmel, akkor mindig hiba nélkül elindult a gép és kép is volt és a VGA ventik is leálltak egy kis idő után, a VGA-t kipróbáltam a másik PCI-e foglalatban is, de ott is ugyan ezt produkálta.
A gépet összeraktam a saját házába, de a VGA-t a másik foglalatban hagytam és most akárhányszor ki be kapcsolgattam mindig hiba nélkül elindul a gép.
Annyi kimaradt, hogy amikor az asztalon összeraktam és nem indult, akkor a saját régi VGA-mal (HD 6450) is kipróbáltam és azzal rögtön ment a gép, úgy is, hogy nem kellett tartanom a kezemmel.Remélem, hogy érthető volt amit leírtam
.Valakinek voltak már ilyen hibái?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Elég nehéz így jósolni ám...
Innen kb. olyan választ tudok adni, amilyen a kérdés volt. Bármi....
Felül van egy témaösszefoglaló, így kezdődik:
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
-
törölt tag
Helló az lenne a kérdésem hogy mert kapok olyan hiba üzenetet ha csak simán nettezek hogy power saving mod? ha játszok nincs ez futt rendesen de ha nem játszok ki dobja ezt a hiba üzenetet és ki kapcsol a monitor
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkiDev
üzenetére
Hát nem egyszerű szétkapni, de jó móka..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
batman.
senior tag
válasz
SkiDev
üzenetére
YouTube-on találsz videókat, a cpu cseréről, írd be a lapos típusát, lesz rá találat. Ez jellemzően egy alapos szétszerelés után lehetséges. Tehát nem annyira egyszerű mint egy asztali gépben, de egy átlagos műszaki érzékkel megáldott ember azért megbirkózik vele. Ez a Dell az értékéből kiindulva, pont egy ideális jelölt a célra, ha félresikerül a műtét, akkor sem ér nagy kár. Persze nem ebből kell kiindulni, úgy kell hozzáállni, hogy sikerülni fog.

-
SkiDev
őstag
Köszönöm a válaszokat! Akkor rápróbálok egy 8.1-re, hátha. Ezt a processzor cserét meg hát nem tudom. Lenne helyben 2 ezresért pont ez a processzor, viszont én életemben nem csináltam BIOS-frissítést, illetve még a saját laptopomat sem
tudommerem szétszedni (HP ProBook 455 G2), hogy kifújjam belőle a port (megy is 100 fokon).
. Félek, hogy utána már nem tudnám összerakni.
És itt egy másik ember gépe. Asztalikat tudok összerakni, de laptopot még nem csináltam. Ha nem nehéz, akkor megkérdem, hogy bevállalja-e. -
batman.
senior tag
válasz
dani0113
üzenetére
A particionáló topicot kerested.
Én nem a windows saját lemezkezelőjével csinálnám, hanem EaseUs Partition Masterrel, de ott tudnak ajánlani más ingyenes és jó alternatívát.(#39583) Xperia.ZENO sokat nem érdemes rááldozni, de talán egy procicsere még megéri. Win 10 már lassan fut rajta, a Win 7 pedig már jól meghízott, talán a Win 8.1 lehet rajta a leggyorsabb.
-
Pici off,de nem találtam jobb és aktívabb topicot!

Van egy 1TB-s WD merevlemezen. Anno ezen volt a rendszer,de már pár éve van egy SSD-m így van egy 100GB-s üres partícióm. Ha jól tudom a kötet kiterjesztésével összetudom vonni a 850gigás résszel ? Nem veszélyezteti az ottani adatokat? Dinamikus lemezzé engedjem hogy formálja? Köszönöm!

-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Ismerős a kezembe adott egy Dell Vostro A860-as laptopot, gyorsítani kéne rajta. (Tudom, hogy laptop, de nem tudom hova írhatom)
Paraméterek:
- Win 10 pro 32 bit
- Intel Celeron M 560 (1x2,3GHz)
- 3GB DDR2 533 MHz CL4 (2/2 slot)
- Mobile Intel 965 Express Chipset Family
- Seagate 250 GB 5400 rpm SATA II (ami jelenleg 51 fokon tengődik)A gép alapvetően nem olyan lassú, közepes tempóban lehet rajta dolgozni, keresgetni, viszont a YouTube 480p felett meghasal. Tettem rá neki egy CCleanert, amivel a registryt és a felesleges fájlokat kukáztam, illetve próbálkoztam egy pár böngészővel (Firefox <ez volt az alapértelmezett> (hardveres gyorsítást is kikapcsoltam), Opera, Edge). A 480p-t csak-csak elviszi, de 720p-nél már megáll a kép, illetve röcög.
Megoldaná a problémát egy Win XP/7? Vagy nem lehet már vele mit kezdeni?Válaszokat köszönöm!
-
batman.
senior tag
válasz
JNashville
üzenetére
99%
Másik gépben is kellene próbálni. Esetleg külső usb-s csatlakozóval. -
JNashville
senior tag
válasz
batman.
üzenetére
Megtörtént, lehúztam az összes vinyót és a rendszer SSD-t, így be tudtam lépni a BIOS-ba és a billentyűzet / egér is működött. Visszadugtam csak az SSD-t, és újraindítás után megint megáll az ASUS feliratnál és se kép, se hang. Jól sejtem akkor, hogy a 3 éves SSD feladta?
-
batman.
senior tag
válasz
JNashville
üzenetére
Minimálkonfigban kellene belépni a biosba. Húzz le róla minden hdd-t, ssd-t, odd-t. és próbáld úgy.
-
batman.
senior tag
válasz
JNashville
üzenetére
Szia!
a BIOS képernyőnél nem megy tovább
Ez pontosan mit takar? Belép az uefibe, működik az egér, billentyűzet, vagy lefagy a post-nál és az asus feliratot látod? -
snecy20
nagyúr
válasz
JNashville
üzenetére
Első körben az a HDD lehet gyanús, amelyiken az oprendszer van.
-
JNashville
senior tag
Sziasztok!
Tegnap este teljesen váratlanul úgy döntött az asztali gépem, hogy a BIOS képernyőnél nem megy tovább, többszöri restart / áramtalanítás után se. Hardveres és szoftveres változás nem volt az utóbbi fél évben, melyik alkatrész problémájára kezdjek gyanakodni? Nagyjából ezek vannak benne, pontos típusokat most nehezen tudok előhalászni. (mnden 4-5 éves darab a vinyók és a RAMok kivételével)
ASUS P8Z77-V LX alaplap
Core i5-7500 proci
Samsung 850 EVO SSD (rendszer)
4 db WD Green / Purple vinyó
2x4 Kingston HyperX RAM
ASUS GTX750TI-PH-2GD5 GTX 750Ti 2GB GDDR5 PCIE
ASUS Xonar D1
FSP HydroX táp -
batman.
senior tag
válasz
farazol06
üzenetére
Nézd, nyilvánvalóan a megoldás, hogy találsz valakit/céget és némi anyagi ellenszolgáltatás ellenében rendbe teszi/k a gépet.
Az a hely ahová 15* kellett vissza vinni és 3* alaplapot cseréltek benne vagy nagyon peches, vagy nagyon felejtős.(#39572) Graphics
Én első körben megnézném az event log-ot.

-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Kéne egy kis iránymutatás, merre keressem a hibát:
Adott egy Intel NUC PC - J3455-ös procival, 4GB DDR3 PC3L memóriával.
Telepítéskor is néha, használat közben is megfagy.
Csinálta ezt Win10 alatt is, Lubuntu alatt is... Melegedés nincs. Több SSD-t is próbáltam már telepítés céljából, vadiúj bontatlant is.
Memtest most fut le még... Lehet hisztis a memóriamodulra?
-
farazol06
újonc
Sziasztok!
gépem:
Thermaltake SPS-530AH3CCB táp
Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz
16GB DDR4 RAM 2133mhz (kingstone hyperx HX421C13PBK4/16)
ASUS H170 pro gaming alaplap
ASUS NVIDIA GeForce GTX 750 Ti videokártya
240GB SSD (KINGSTON SHFS37A240G)
+1TB HDDTörténete: 3 éve újonnan lett vásárolva, hazavittem azonnal kékhalálok. 1hónap alatt kb 15x vittem vissza ez a 3. alaplap (H170), ezzel megszüntek a kékhalálok, csak meg kellett tanulnom, hogyha nem pittyen bekapcsolásnál a gép, akkor fekete képernyő és nem fog történni semmi. Olyankor gép kihúz, 24 lyukas csatlakozó leszedem, várok picit, visszadugom, visszadugom áramba is, bekapcs, ha pittyen jó, ha nem akkor kezdem előről plusz ehez még párosult néha hogyha megmozdítottam az asztalt (forgószékkel hátratolom magam hirtelen) akkor kékhalálal kifagyott (SŐT általában ezután nem pittyent a gép...)(ez mostanában nem jellemző)
4 satám van 1ssd 1hdd 2 üres, de időközben át kellett dugnom már az ssd-t mert nem indult el máshogy a gép, majd x idő elteltével megint át kellett dugnom mert már nem indult el a gép és kiirta (hogy a számítógép javításra szorul) , szóval szerintem az utolsó satámat használom.elérkezve a jelenhez mostanában nincs kékhalálom, de teljesen random időpontokban, naponta többször (5-10-15x) nagyjából 1 percig lefagy az egész. Lefagyás alatt folyamatosan világít a piros led a gépen (ha jól tudom az a hdd led) ilyenkor az egeret tudom mozgatni, két chrome ablak közt is tudok NÉHA váltani, de bezárni nem, youtube nem tölt, jobbgomb kattintásra nem történik semmi, 1 percig használhatatlan az egész, majd mikor vége és a piros fény is kialszik minden amit kattingattam a lefagyás ideje alatt végrehajtja a gép és müködik "rendesen" a következő fagyásig. Néha, mikor vége a lefagyásnak és nyitok mondjuk egy feladatkezelőt vagy mappát, semmilyen szöveg nem jelenik meg benne, ilyenkor vagy használom tovább szöveg nélkül, vagy újrainditom a gépet (alábbi linken screenshot feladatkezelőről szöveg nélkül)
https://mega.nz/#!zOpxmADJ!XSBFzIY_v1ZilbnZilogxtvP74yZ_L8oz5V-OyD77N4
windows újra lett rakva nem egyszer(win10), driverek legfrissebbek, hdd (amin csak adatot tárolok) lehúzva is úgyanúgy fagy
Alapvető sejtéseim vannak, hogy mit lehetne cserélni, de inkább csak felhasználói szinten mozgok a számítástechnikában, igy bölcsebb, ha segítséget kérek. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
blu79
addikt
Sziasztok , annyi fejlemény még tőrtént , hogy a 8 tűs csatit lehúztam a lapról ami a procit táplálja így most mikor bekapcsolom a vízpumpa megy a lap 00 kódot mutat és nem indulgat állandóan újra.. de semmi több... a ventik sem működnek...
-
batman.
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Az oldal amit linkeltem a program készítőjének az oldala.Az eredeti forrás.
Teljesen világosan oda van írva hogy Download links are on the bottom of this page, amire ha ráklikkelsz,az oldal alján lévő letöltési linkekre visz.
Ha rendszer-visszaállítással sikerült elhárítani a hibát az jó, akkor már csak arra kell rájönnöd, mit nem szabad legközelebb telepítened, illetve melyik frissítést kell kihagynod.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
batman.
üzenetére
Értelmezni nem sikerült, viszont szerencsére volt rendszer visszaállítási lehetőségem, így működik a gép.
Megtaláltam a fájlokat, de hogy mit kezdjek velük..
Konkrétan ezen az oldalon letölteni sem lehet, vagy csak nem néztem át rendesen. Máshonnan leszedtem a programot, de azon kívül hogy megtaláltam hol vannak a fájlok nem sokra mentem vele. -
blu79
addikt
válasz
batman.
üzenetére
Szia , semmit nem csinál az alaplapi speaker... ha bios hiba mit lehet tenni? Mert kivettem az elemet és semmi...resetre sem reagál...proci nem lehet a ludas ?
Syberia kb 3 éves az fsp tápom... na megnézem azért egy másik tappal majd nővéreméknél... de pont tápra nem gyanakodtam volna.. behalhatott ?
-
batman.
senior tag
Szia!
Táp, vagy bios hiba a legvalószínűbb. Az alaplapi speaker nem fütyül valamit?(#39545) tomama VGA hiba. Ha van VGA kártya a gépedben , vedd ki és próbáld másikkal, illetve, ha a procidban van integrált azzal is lehet.
(#39546) Grave444 Szóval valami driveres gondja
leszvan. Vírusirtás pipa. Ötletek? Ötlet = Én megyek iszom egy sört vacsi után.
Ha kékhalálozik akkor van dump fájl. abban általában benne van melyik driver a hibás. Ez segít megnézni: BlueScreenView -
Grave_444
nagyúr
Hali!
Adott egy laptop HDD-vel.
Normál Windows lefagy, kékhalálozik. Csökkentett módban megy.HDD másik gépben be se tölt, mert Windows 7 nem szereti a másik környezetet.
A laptopba tettem másik HDD-t arról simán megy.
Szóval valami driveres gondja lesz. Vírusirtás pipa. Ötletek? Drivereket is töröltem már.
Windows telepítés nem játszik.
-
blu79
addikt
Sziasztok ! Olyan problémám van hogy ma bekapcsoltam a gépem ... minden ok volt... aztán otthagytam .... akadt egy kis dolog... közben a gép alvó módba lépett.... mikor ébreszteni akartam akkor csak annyit csinált hogy 1 masodpercre el akar indulni aztán le is áll ... és folyamatosan ezt csinálja... áramtalanítottam aztán bekapcsoltam de ugyanez.... kivettem a videókártyát de ugyanez...
Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a gond? -
C1trom
tag
Üdv! Érdekes bootolási problémával szembesültem HDD cserével kapcsolatban.
A gépben van egy samsung SSD rajta két partícióval. Ezek egyikére van telepítve a windows 10. Emellett van a gépben egy HDD is adattárolás gyanánt. Utóbbi majdnem színültig megtelt, úgyhogy úgy döntöttem hogy lecserélem egy nagyobbra. Már át is mentettem mindent az új vinyóra gond nélkül.
Ezután letöröltem mindent a régi HDD-ről, valamilyen oknál fogva nem hagyta formázni... már itt gyanús volt valami, de végülis gondoltam a manuális törlés is elég lesz és nem is maradt semmi a HDD-n.Majd kikapcsoltam a gépet, eltávolítottam a régi vinyót, így már csak az SSD és az új vinyó maradt meg.
Ezek után indulásnál azt írja a gép hogy nem talál op rendszert és nem indul el. A biosban az SSD van megadva elsődleges boot opcióként, rajta is van a windows... és mégis azt írja nem talál op rendszert.
Próbaképpen visszadugtam a régi vinyót, hogy mi történik, és érdekes módon ígysem indult el újra a gép... egészen addig amíg nem állítottam be elsődleges boot opcióként a régi ÜRES vinyót. Ez hogy lehetséges?
Fizikailag a windows összes fájlja látszólag az SSD-n van. A régi vinyó üres (rejtett fájlok sem látszanak rajta).
Windows telepítésnél 100% hogy az SSD egyik partíciója volt a telepítési cél.Hogy lehet hogy nem indul el a régi vinyó nélkül? Vagy méginkább hogy lehet hogy elindul ha azt adom meg elsődleges boot opciónak ha egyszer nincs rajta semmi?
Valakinek van ötlete?
-
Tálydi
senior tag
-
batman.
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Nekem eddig még nem volt problémám egy backplate-el sem, vagy műanyagból vannak vagy ha fém és van esély a zárlatra akkor vastag fólia van rajtuk.
(#39530) Tálydi Nem (99%)
(#39529) Viiktor1989 Szia! Telepítsd fel a BlueScreenView-t az sokat segít. Ha nem megy az értelmezés, itt is tudnak segíteni.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Új gép vásárlása után (BQ táp,Gigabyte B450 Aorus Pro,Ryzen 2600x,16 gb ddr4,régebbi GTX 970) játék közben is,de általában játék után,ha kilépek a windowsba a következő üzenetek szoktak fogadni:
Page_fault_in_nonpaged_area vagy irql_not_less_or_equa és kék halál. A cpu és gpu hőfokok rendben vannak.
Segítenétek mit tudok ezzel csinálni ?
Köszönöm szépen! -
batman.
senior tag
Igen, azt nem láttam, hogy szerkesztetted, vissza meg nem olvastam.

Ha az ssd rendben van és nincs vírus/malwaire, akkor javasolnék egy modulonkénti memtestet.
Amennyibe ott sincs hiba, akkor szétszedni, szemmel látható sérülést keresni.
Ezek után jöhet a kölcsön/másik alkatrésszel való indítás, elsősorban az alaplap és a táp amit nézni kéne (mivel a memóriákat ssd-t ellenőrizted, az E8400 meg nem nagyon romlik el). -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Adott egy Gigabyte P35-DS4, Intel Core2 Duo E8400, 2×2GB Crucial Ballistix PC8500 1066MHz, Kingston HyperX SSD konfig amin win 10 van.
Eddig ha aránylag lassan is de működött, viszont tegnap óta gondjaim vannak vele ...Jelenség:
Bekapcsoláskor az Üdvözöljük feliratig eljut, de utána rövid ideig kék lesz a képernyő (a jobb alsó sarokban 3 ikon látható), majd fekete lesz a képernyő.
Van mikor 5-10 perc után betölt a kezdőképernyő és nagyon lassan, de működik a gép, de van hogy 10-15 percig is fekete marad a képernyő.Szerintetek mi okozhatja a problémát?
Előre is köszi az infókat,
-
MrDerekas
addikt
HDSentinel-el nézz rá a vinyó állapotára és hogy ír-e mellé valami hibát. Lehet a vinyónak egy fw frissítés lenne szükséges. (Lehet már önmagában hordozta a mikrokód a hibát, ami most jött csak elő és orvosolták a frissítéssel a gyártó részéről. Samsungnak volt ilyen szériája, ami meghülyült sata3 porton használva.)
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Valamelyikőtök találkozott már hasonló jelenséggel?
Van egy 2TB Toshiba P300 HDWD120 vinyóm. Az utóbbi 1-2 napban egy ideig olyan hangot ad ki, mint ha folyamatosan nagy méretű fájlt írnék rá, miközben feladatkezelőben a vinyó kihasználatlansága 0% és semmilyen írás/olvasás nem történik
. Az se mutat semmit, hogy valamilyen folyamat esetleg használná. Csak tárolásra van használva, telepítve semmi nincs rá.
Egy idő után abba hagyja, aztán megint.
Lehet nem Windows feladatkezelőben kellene néznem, esetleg erre van megbízható és javasolt tool?Windows 10 Pro (legújabb build, minden frissítés fenn).
-
batman.
senior tag
válasz
snecy20
üzenetére
Szia!
Általában nem. Az eseménynaplót kell megpróbálni értelmezni. A D3D Device Error VGA hibának, esetleg VGA driver hibának tűnik. Ha van BSOD, akkor jó eséllyel itt is tudnak segíteni. -
snecy20
nagyúr
Sziasztok!
Kernel Power 41 (63) hiba jó eséllyel tápegység probléma lehet (megszűnő áramellátás)? A játékok vagy random szó nélkül kidobálnak, vagy D3D Device Error-ral, és vannak különféle BSOD-k is, az Aida Stressz-teszt pedig hibát talál.
-
cigam
titán
válasz
batman.
üzenetére
Nem, az eredeti tápja tényleg halott. Hiába adok neki "power on" jelzést, nem röffen be atx táp csatit lehúzva sem. Szóval annak biztosan van valami hasfájása.
Keresek valami jóképű nyomógombot, aztán meglátjuk, de ez olyan mekkmester jellegű megoldás. Nem szeretem. Persze a teszt erejéig arra a pár napra/hétre megteszi.MrDerekas
Hát ebben az furcsa, hogy egy HP-hez való táppal meg beröffent. Ezután szereztem a jó, hozzá való tápegységet, hiszen a másik táppal elindult. Megjött a hozzá való L alakú táp, beszereltem, és semmi. Üresen "power on" jelet adva neki elindul, műszerrel mérve megvan minden táp ahol lenni kell +-12V, 5V, és 3,3V.
Azt is próbáltam, hogy átverem. A BIOS-ban átállítottam, ha visszajön a villany, kapcsolódjon be. De ez ..ik rá. Csak akkor indul, ha kézzel adok neki egy "power on" jelzést. -
batman.
senior tag
Azt kipróbáltad, hogy az eredeti tápjával is ezt csinálja?
Ha azzal nem indul így sem, akkor esélyes, hogy az első táp elhalálozáskor küldött egy csomagot az alaplapnak...
Esetleg, ha komolyabb próbát is lehet tenni, én kivezetékezném közvetlen a táptól, úgy lehetne tesztelni, hogy a lap egyébként stabil? -
MrDerekas
addikt
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
99% hogy azért. A ventis mókolás nem ilyet okozna, inkább valami cudarabbat.
(#39507) cigam IBM géppel jártam így. Csak a sajátjával indult gombnyomásra. Máig nem oldódott meg. Mondjuk a saját tápja meg másik gépben nem akart beröffenni. Elvileg valamelyik négyest kell kiszedni a 20-as pinből, de ehhez kevés az elektronikai készültségem.
-
cigam
titán
Adott egy Lenovo ThinkCentre (alaplap: MTQ45NK) aminek tönkrement a tápja. Kaptam egy másikat, de azzal nem akar elindulni. Pontosabban, ha az ATX tápcsatin letestelem a 16-os (Power Supply On) lábat, beröffen a gép, bejön a BIOS, keresi a boot esezközt, magyarul bekapcsol rendesen. Érdekes módon a nyomógombjával ki tudom kapcsolni, tehát azzal sincs gond. Csak bekapcsolni nem tudom vele.
Találkozott valaki ilyen fura esettel? Esetleg a megoldást is tudja? -
wasdffafaaff
junior tag
nyáron volt olyan hogy lekapcsolt a gép magától
a proci 70 fok körül volt i3 7100
azért kapcsolt le?csak mert egyszer véletlen zárlatot csináltam a gépbe régen hogy a ventilátor zsinorjai össze értek de az nem okoz ilyen késöbb jelentkező gondot?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Jó lett a séród
Az őstagságra meg: "Az idő mindent megold" ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elvileg ha pár szál elszakad az nem kéne, hogy befolyásolja. Kivéve ha épp kontaktolni is tud valami fém alkatrésszel.
Ne wines memtesztet csinálj, hanem innét töltsd. Pendrivera rátolod és arról bootolsz. Idő lesz ez is, de legalább releváns eredményt ad.(#39501) batman.
Jó itt lenni is! Már ideje volt
Lassan a pótolom a hiányzásom. De úgy látom flottul mentek a dolgok, amiért köszönet! -
Nerazim
őstag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Igen azóta őstag lettem (sose hittem volna, hogy ez is eljön) és egyből elmentem fodrászhoz ez lett a végeredmény

Még egy dolog eszembe jutott. A táp harisnyázásánál a tápból kijövő sata kábel egy szálára két csatlakozó volt felfűzve egy a végén és egy kb. középen ez utóbbi ilyen rányomós megoldással (tehát ahogy nyomod rá a kábelre már csupaszítja le és harap bele a fémhuzalba) van megoldva ami eléggé elvékonyodott (egy pár szál elszakadt) ez esetleg okozhat-e ilyet? Tervezem kicserélni csak nem tudom, hogy hogy keressek rá (ali, ebay). Forrasztás nem akadály.
Néztem az SSD -t kétfajta progival is egyik se dobott hibát, kérdeztem a topikjában, beszúrva a képet, de rendben találták a szakik.
Memtest-et még nem csináltam, csak elindítom win alól és győzzem kivárni?
-
Tálydi
senior tag
válasz
batman.
üzenetére
Gondoltam erre én is, csak tényleg az a furcsa, hogy évekig nem volt vele probléma, csak a felső slotban lévő vga variációval, bár tudom, a dolgok így mennek tönkre, hogy egyszercsak nem működnek.
Ramokat próbáltam kisebb mhz-en hajtva is, de semmi változás, valamint a RAM-ok másik párja kolegám gépében hibátlanul megy még.Csere alkatrészek:
Másik VGA-val (580) be sem tölt a windows. Ramból mindjárt kiveszem a rosszalkodót, hátha ő a baj, köszi a tippet, írok majd mi az eredmény. -
batman.
senior tag
válasz
Tálydi
üzenetére
Szia!
Memtest vizsgálat megvolt, ott a legvégén(1.kör) néhányszor belehibázott. Azt a ramot félre kellene tenni, esetleg egy olyan gépben használni amelyik kevesebb MHz-en hajtja.
Rengeteg minden lehet, ha az adatlapodon szereplő lapról van szó, az már nem mai gyerek, csere alkatrészekkel kellene próbálni.(#39498) MrDerekas Jó itt (is) látni!

Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Fujifilm X
- Filmgyűjtés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ház-tálca-slot konstelláció hiba lesz ez. Batman kolléga véleményét plusszozom ezzel.
Egyelőre telepítés lesz, furcsa a kérdés, de milyen böngészőt ajánlanátok egy ilyen offos gépre? Csak netezés és YT minél jobb minőségben a cél. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És itt egy másik ember gépe. Asztalikat tudok összerakni, de laptopot még nem csináltam. Ha nem nehéz, akkor megkérdem, hogy bevállalja-e.

Értelmezni!

Lassan a pótolom a hiányzásom. De úgy látom flottul mentek a dolgok, amiért köszönet!