Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
válasz
batman.
üzenetére
Rápróbáltam még egyszer a pendrive-os HD Sentinellel, már csak 99%-os állapotot mutatott. Majd csináltam egy ubuntu-s USB-t, azzal bebootolt (telepítés nélkül), elértem a fájlokat is. Ezt követően rápróbáltam újra miért ne alapon, iszonyú lassan, de betöltött a Win a HDD-ről is. Úgy mozgott, mint egy 20 éves gép, futtattam egy Malwarebyte-ot, ami egy Fujion Adware-t talált a Potplayer frissítésében (holott a telepítés - február 10. - óta nem csinált semmi kalamajkát). Letöröltem, újra szárnyal a gép és 100%-os a HD Sentinel
Már csináltam újraindítást, most már bootol.
Előfordulhat, hogy vírus volt, és újra bízhatok a HDD-ben vagy csak a véletlennek köszönhetem, hogy beindult?Előre is köszönöm!

-
Relo
tag
Sziasztok!
Egy Hp Elite 8100 MT géppel gyűlt meg a bajom.
A benne lévő i5-650 procit szerettem volna egy i5-750-re lecserélni.Az i5 750-et beletéve azonban a tápkábelt rádugva egyből beindul, de csak egy-egy pillanatra megpördülnek a ventik, és ezen kívúl semmit nem csinál, hibát sem csipog.
A ramot kivéve sem csipog hibaüzenetet, csak az előbbi jelenség.Egyedül arra kapok csipogást, ha lehúzom a cpu 4pin tápot.
Amit eddig néztem:
- foglalat hibátlan
- tápban nincs púpos kondi
- procin nincs mechanikai sérülés
- próbáltam többféle rammal több foglalatbanA lapon a hozzá kiadott legújabb bios van, és egy GTS 450 van a procik mellett.
Mi lehet a gond szerintetek?
-
-
-
batman.
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Egy 10 perc működés után lézeres hőmérővel (vagy amivel tudod) nézd meg a chipset borda hőmérsékletét. Ha ez nem lehetséges akkor kapcsold ki a gépet, vezesd le magadból a statikus feszültséget, és finoman fogd meg a bordát, ami lehet tűzforró is! Ha langyos akkor biztos nem az az ok.
-
-
batman.
senior tag
válasz
xzeebyt
üzenetére
csak gondoltam hátha itt tud valaki valamit.
Ezt jól gondoltad, többek ezt különböző dokumentumok felmutatásával is tudják igazolni. De ismerek olyat is akinek nincs semmi papírja róla, ellenben minimum 10 évet lehúzott pc szervizben, feldob egy rakás hibás alkatrészt, amire leesik működő gép lesz belőle. (éljenek a simsonosok!) A te esetedben ha látnék némi reményt, rákérdeznék az előzményekre, de nem látok. A 4 pines ATX táp nélkül nem megy a gép. Felesleges húzogatni, az információ lényegtelen. Ha véletlenül eljutnál a speaker csipogásig akkor jelentkezz.
(#40776) juve600 Igen, első számú gyanúsított az alaplap, azon belül a chipset. Azt kellene tudni, mitől romlott el. Magától, melegtől, hibás táptól? Az, hogy nem látja a biosban a beállításoktól is függhet, ilyenkor a beállítások megváltoztatása után általában csak a következő bios belépés után látni. -
Sziasztok. Múltkor kérdés még nem oldódott meg azóta sem sajnos. De most egy másik gép. Van nálam egy gép ezzel a lappal és ahogy bekapcsolom 1 rövid síp, egy hosszú síp. Nem nagyon találok megoldás mit lehet. Tápot cseréltem, CMOS Clear megvót, ram tökmin1, hogy van benne vagy nincs. A lap látszólag sérülésmentes. Valaki esetleg tud tanácsolni még valamit?

-
batman.
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
MSI b250m pro vdh esetén az egy hét alatti 11 óra üzemidővel nem valószínű, hogy sérült a chipset.
Csak a kötözködés miatt, hiszen kiderült nem egy korosabb lapról beszélünkA h81 chipset hőmérsékletei jók (ha az a lap van benne)?
Proci max 50 fok
Vga max 60 fok
Szoktam nézni a hőfokokat
És a B250 chipset? Amibe bele van integrálva a satavezérlő? Mint ahogy kezdtem, kicsi az esélye, ha hűvös felejtsük is el. -
-
batman.
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Visszaolvastam kicsit. Több dolog nem egyértelmű - pld, hogy most hogy a 4. gen i3, vagy a 6. gen i5-ről van szó, a tápról sem sokat tudunk max. azt hogy cserélted (mit/mire)
. A tápot ki kellene mérni, és az alaplapot tesztelni. Más csinálja, mert több szem többet lát. A hűtött, de mégis meleg ssd-k okán felmerül, hogy nézed a gép hőmérsékleteit? A h81 chipset hőmérsékletei jók (ha az a lap van benne)? Elméletileg a VGA hűti, ha nincs elcseszve a ház légáramlása… Ha a chipset forrasztása sérült, az is okozhat sata problémát.
A gyors rendszerindítás a saját gépemen is kivan kapcsolva.(#40763) xzeebyt Szia! és kicsivel utána sipolt a gép parat. Nézd meg azt a jumpert, mert ha pittyegést ki tudsz belőle csiholni, akkor rá lehet jönni a hibájára.
-
xzeebyt
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésre keresek választ, hogy:
Van egy Lenovo ThinkCentre M90 gép, (iq57m rev 1.0 az alaplap), ami azt csinalta, hogy mikor bekapcsoltam, elindult a CPU ventilátor, de képet nem adott, és pár mp után a proci hutoje maxon pörgött, és kicsivel utána sipolt a gép parat. Erre gondoltam majd egy BIOS reset segít, elem ki, vártam vele pár percet, majd vissza, a helyzet változatlan. Utána a lapon lévő jumpert átraktam másik pozícióba, aztán vissza, továbbra sem történt változás. Ennek dacára átraktam ismét a másik állásba és úgy próbáltam elindítani a gépet. Azóta ahogy raadom az áramot a taprol a venti megmoccan de csak egy minimálisat aztán kész ennyi, nincs tovább. Kiszedtem belőle mindent úgy sincs semmi, másik tappal se történt változás. Esetleg valakinek van ötlete ? Vagy ezt kivegeztem teljesen ?!

-
juve600
nagyúr
válasz
batman.
üzenetére
az egyik ssd-t cseréltem múlt hét pénteken egy vadi újra,arra tettem fel a windowst,addig a másik rá sem volt dugva gépre és particionáló progival formáztam is
naponta megy a gép kb 19-23 óráig,most péntek óta nem jött elő ez a hiba,csak ma,átdugtam másik portra és látja a gép
-
batman.
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
hűtést kapnak nem eleget

Az nem jön át igazán hogy pár órát üzemelt ssd-k, egy hétig mennek hibátlanul, aztán bizonyos portokon nem, és két hete is megvoltak már... Mennyit mennek naponta? Ha 30 percet akkor OK. de itt valami nem teljesen kóser. Olyan érzésem van, hogy valami fontos információ nincs megemlítve.
Holnap átgondolom.

-
juve600
nagyúr
válasz
batman.
üzenetére
hűtést kapnak
sata kábel vadiúj fémklipszes
táp csatit is másikkal is próbáltam
alaplap hiba lehet akkor ? legfrissebb bios van rajta
ez a heti hibajelenség zavar,1.tulaja vagyok mindennekmost végigpróbáltam a portokat
a windows amint van ssd az a SATA 1 -ben megy
a másik ssd a SATA 2-ben nem látja,SATA 5-ben látja,SATA 6-ban látja,SATA 3,4-ben nem látja
de máskor meg más portokban nem látta
-
batman.
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Meglepne, ha az SSD- k lennének a hiba okozói, amennyiben valósak a futási teljesítmények. Érdemes lenne egy ventivel hűteni őket, ha van a házban erre lehetőség, de ez nem a hiba oka.
Satakábel, alaplap, táp lehet még a hiba forrása. Az alaplap előéletében hasonlóproblémák nem voltak? 1. tulaj vagy? A satakábel az ugye fémklipszes, nem csak sima bedugós? -
batman.
senior tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Szia! A leírtak alapján pedig hdd baja van. Mentsél róla másik gépben! (fontossági sorrendben, egyenként a könyvtárakat) Ha sikerült a mentés, több variáció is van.
(#40753) Drachande Szia! Több dolog is lehet. Első körben minimál konfigban kellene próbálni elindítani, 1 db ram (ha nem indul csere másikra, ha úgy sem indul ram nélkül pittyeg?), minden hdd-t, ssd-t , odd-t lehúzni, VGA kártyát ki, Integrált vga-ra dugd a monitort, felesleges usb-ket kihúzni, cmos reset. Eredmény?
(#40752) Kelvin Szia! Kölcsöntáppal érdemes egy próbát tenni, csak a miheztartás végett. Amit ricsi99 írt az sajnos igaz.
(#40749) Toma3757 „HDSetinel nincs” én a pendrive-omon is tartok egy portable változatot.
-
juve600
nagyúr
üdv
az alábbi problémám lenne :
van a gépemben 2db ssd,az egyiken a rendszer a másikat tárolásra használom
amin a windows van az teljesen új, a másik kb 1 éves és particionáló progival töröltem-formáztam
1 hete mennek együtt a gépben,ma bekapcsolom és a tárolásra használt ssd-t nem látja a gép,átdugtam másik sata aljzatra és gép újraindít és látja
megpróbáltam másik sata aljzatba és ott megint nem látjanem tudom az alaplap lehet hibás vagy az ssd,mert kb 1 hetente jön elő a dolog ,pedig naponta használom a gépet
amit eddig megtettem :
-sata kábel cserék
-windows újratelepítés
-alaplap bios frissítésmi lehet még a gond ???

-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
A tegnapi napon lyukra futott a gép.
-i5-2500
-Gigabyte B75M D3H
-2x2 GB Corsair 1600 MHz Cl9 kit + 4 GB Kingmax 1600 MHz Cl9
-Gigabyte RX 560 2GB
-Zalman Z9
-Chieftec GPA-400S8
-250 GB WD Blue AAJS + 1TB Blue EZEXA probléma az, hogy tegnap filmet néztem rajta, viszont gyanúsan szaggatni kezdett a Media Playerrel és a PotPlayerrel is. Végül VLC-vel néztem meg, mert ott érdekes módon nem akadt (SD film volt). Miután kiléptem, neteztem, egyre többször nem válaszolt a Chrome két lappal sem. Gondoltam újraindítom, viszont a Gigabyte logó után megjelent egy DOS felület (fekete kép és bal felső sarokban villogó kurzor), pár másodperc után sötét volt a kép és újraindításig semmi.
Cserélgettem a RAM-okat, átdugtam másik SATA-ra, tápkábelre, de semmi. Most feltettem a Win 10-et egy 128 GB A400-as SSD-re, bebootolt, működik (ugyanazzal a kábellel ugyanoda bedugva). Azóta eltelt egy nap, minden rendben van az SSD-vel, most hogy rádugtam a merevlemezt ismét, kiírta ezt, természetesen Ctrl + Alt+ Del-lel sem csinál többet, csak újraindul eddig a feliratig.
Bebootoltatni nem merem a HDD-ket és az SSD-t együtt, mert 2 külön Win 10 van rajtuk, nem tudom, hogy a HDD-t nem-e pucolja le rögtön emiatt.
Pendrive-ra csináltam HD Sentinelt, ránéztem, 100%-osnak írja, sehol egy hiba, minden jó, na most akkor mi lehet a gond? Valahogy megoldható adatvesztés nélkül?Segítségeteket ezúton is szeretném megköszönni.

-
Drachande
tag
Sziasztok!
Egy pár napja elkezdett olyat csinálni a gépem, hogy indítás után pár perccel az egér elkezdett beakadozni, szaggatni. Csinálta pár percig, aztán megjavult, utána semmi gond a következő gépindításig. Ez ment napokig, de semmi más problémát nem észleltem.
Utána csinált olyat, hogy játék közben elment a hang. Kiléptem a játékból, aztán vissza, majd megint volt, ez is ment pár napig időnként. Egyik ilyen alkalomnál már a windows 10ben sem volt hang, amikor kiléptem a játékból. Nem reagált a windows hangbeállításos tesztjére sem, beakadt tőle egy "búgás" és folyamatosan az első hangszóróból mutatta a kis képen, hogy jönnek a hullámok. Itt beakadt.
Adtam neki egy gép újraindítást, ez után el sem indult már a gép. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, világítanak a ledek, felpörögnek a ventilátorok, de semmi nem történik, a monitor standby üzemmódban. Alaplapi "pittyenéses" hibaüzenet sincs, a billentyűzetem nem világít indítás után. Mi lehet a baj, mit kellene cserélnem benne?Az alkatrészek :
Asrock H87M PRO4
i5 4670
Gigabyte GTX 1060
Chieftec CTG-500
(a többi apróság adatai feltételezem, nem számítanak) -
Kelvin
őstag
válasz
ricsi99
üzenetére
Köszi szépen, nincsen agyam sem időm szét kapni a gépet/tápot. Elsősorban a tápra gyanakszom, mert annak fel kéne pörögnie ha valami más alkatrész a ludas. Illetve az alaplapi kis ledek sem világítanak. Most vagy veszek egy tápot és lutri mi lesz vagy szervíz. Egyedül a videókari gais, kb fél éves. Tudtok Pesten egy normális szervizet ajánlai?
-
ricsi99
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Ha a táp meghalt ,az vihet magával bármit... akár mindent..
Ha leverte az áramot az már régen rossz....
Táp fapados teszt
Szereld ki a tápot ,ahogy a videon látod ,kösd össze a zöld és egy fekete szálat , dugd be a tápegységet. Ha felpörög a hűtés akkor van egy kicsi esély ,hogy jó a táp.
Ha bedugod a tápot az áramba és leveri a biztositékot ne is kisérletezz utána.
Tovább pedig ,hogy egy másik táppal megprobálkozol.. és közben sürű ima .....
Ez ilyenkor már lutri... lehetsz szerencsés... csippan és elindul minden... vagy vége mindennek ,,,vagy csak a fele.
Szerviz drágább ,de ott vannak csere alakatrészek -
Kelvin
őstag
Sziasztok! Ma reggel bekapcsoltam a gépet egy kis sercenés hallatszódott majd az egész lakásban elment az áram. Sajnos a gép nem reagál semmire. Szerintetek mi legyen a következő lépés? Hogyan tudom legegyszerűbben kideríteni, hogy táp, alaplap vagy esetleg minden bekrepált? A gép az adatlapon, a táp egy ajánlott chieftec ctg-550.
-
Toma3757
csendes tag
válasz
batman.
üzenetére
Hoppá, bocsi az lemaradt.
Szóval itt van
HDSetinel nincs, csak smartmontools reportom. -
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra nem indul el az asztali gépem, BIOS-ba nem tudok belépni, kifagy előtte.
Lehúztam a merevlemezt, úgy már sikerült továbbjutnom, USB-ről bootoltam live Linux Mintet, majd később, rádugtam usb dokkolóval a hdd-t, a fájlokat látom, ezt azt meg is nyitottam, rendben is volt szerintem minden. Itt a smartmontools-os report linkje a short teszt utánról. Számomra sajnos nem mond sokat de ha jól értelmezem nincs baja.Alaplap: Asus F2A85-M - most frissítettem BIOS-t (miután lehúztam a merevlemezt,hiszen csak úgy jut tovább)
HDD: WD Blue WD10EZEX
Táp márkája FSP Hexa HE-400
Proci AMD A6-6400KKövetkezőket próbáltam már, egyik sem működött:
-CMOS reset, 3V-os elem 3.11V-ot mértem
-Tápcsere
-Memtest
-2*2gb ram van benne, kivettem az egyiket próba majd csere de semmi
-Sata kábelcsere,másik sata portHDD-t másik gépbe rakva működik.
A hibás gépbe rakva egy másik hdd-t szintén működik.
Annyi még hogy a gép amiről szó van sata3 (lap+hdd) a csere viszont sata2(lap+hdd). Nem tudom mennyire érthető, de ebből az adódik, hogy amikor hdd-t cseréltem azzanl együtt ugye kompatibilitási módba került a vezérlő)Valaki találkozott már ilyennel? Mit kellene még megnéznem, hogy lokalizálhassam a hibát?
Válaszokat előre is köszönöm! -
batman.
senior tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Ez így kicsit bonyolultabb. Első körben próbálj (normálisabb) tápot tenni bele. Ha a probléma ezek után továbbra is fennáll, akkor egy kicsit többet kell tudni a gépről.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
batman.
üzenetére
Szia!
Semmit nem csinál, ahogy írod. Megnyomom a gombot, aztán majd valamikor elindul.
A legjobb, mikor éjjel az ember mondjuk kimászik wc-re, és a semmiből elindul a gép a folyosón. Tiszta B kategóriás horror.
Maga a ház nem régi darab, egy olcsóbb Cooler Master, ezt a részét is kizárnám.
Táp lesz az valszeg. Működés közben is olyan hangja van már, mint ha felszálláshoz készülne... -
batman.
senior tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Szia! Ha jól értelmezem a leírást, akkor táp vagy alaplap, (esetleg bekapcs gomb). Feltételezem, hogy semmit nem csinál az el nem indulás alatt, ha van post képernyő és ott akad el, akkor más is lehet. El nem indulás alatt a táp zúg? A lapot elemcserével nem tudod kizárni.
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
A gép a bekapcsoló gomb megnyomása után csak sokára kel életre. Ez lehet akár fél nap is, de tartott már hosszabb ideig is szegénynek.

Ez egyébként a régi gépem, jelenleg a szülők használják böngésző, netező célra.
Ha bekapcsol, utána már tökéletes. Alaplapi hibát kizártam, mivel vettem bele új elemet, de semmi nem változott. A tápra gyanakszom.
Valóban ez lehet a gond? A táp egyébként egy minőségi, de öreg harcos. Egy 500-as FSP Blue Storm II, szóval nem mai gyerek.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Czimby
addikt
Adott egy nem akarok bootolni gépezet.
Giga B85M-D3H lap, i5 procival 2x4gb ram SSD stb.10-ből 3x elsőre indul, 3x duplán indul de másodikra ok 3-4x meg csak fekete post screen van.
Reset után mindíg jól bootol.
Ha már megy a gép atmo stabil, memtest 86, prime 95 órákon át megy rajta gond nélkül.
Mi a franc baja van indulsákor szerintetek?
-
frelife
aktív tag
válasz
margithid
üzenetére
Nem is mondtam hogy mondj le rola de a beállitásojat felhőbe menti ha be vagy jekentkezve igy nincs más hátra, ha szerinted a böngésző szorakozik akkor nézd meg hogy
1. Lehet frissiteni kell/bár ettől nem fagyhatna a gép
2. Töröld le egy olyan programnal ami kiszedi a registryből is pl iobit uninstaller, registry cleaner
Mert:
1. minden weboldallal ezt csinálja, vagy csak eggyel?
2. bios-ban ide vagy ahci módban van-e a disk? driver okés? (ide módban keményen be tud lassulni és befagyni, ha sata-s disked van) (ha nem megfelelő a driver vagy régi, akkor is fagyhat)
3. chrome://crashes mit ír? be van kapcsolva? ha nincs kapcsold be, várd meg a következő fagyást, és nézd meg mit ír benne...
4. mi van ha inkognító módban nézed ugyanazt a weboldalt? akkor bejön?
5. event logban mi van benne? (event log system, a legutolsó sikeres elindulás előttiek érdekelnek)
6. windows készít-e memory dumpot? ha igen, mi van benne?Ha ezek után sem tudjuk lehet maga a windows a szar.. Nem árt neki egy zsir uj telepités vagy repair
-
frelife
aktív tag
-
batman.
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Skype, remote desktop és ublock bővitményeket használom. Zárd be őket, ha úgy is fagy visszanyithatod.
Nem látok semmi különöset, ha csak azt nem, hogy Chrome mellett zárójelben 22 van, pedig csak 9 fül van megnyitva.Azok folyamatok, nem oldalak. Nem most kellene nézni, hanem amikor fagy. Ez olyan mintha arra kérnélek, hogy nézd a hűtőt ki lopja belőle a sajtot, és te küldenél a zárt ajtóról egy képet. (Persze lehet kirágták az egerek az oldalát, de igazából akkor van értelme nézni, ha nyitva az ajtó (amikor fagy a gép)).
Itt egy kép: Képkészítés előtt válts át az SSD-re, most a nagy ablakban a HDD adatait látni. -
batman.
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Tehát tisztázzuk: feladatkezezőt elindítod, chrome-ot elindítod, mindkettőt látod az asztalon, elkezd lefagyni a gép és nem látsz semmi rendkívülit, nem fogy el sem a RAM se a CPU, se az SSD?
A malwarebytest azért lefuttatnám. Chrome-ban tiltanám/törölném az összes bővítményt. Nem lett véletlenül egy új kis ikon a jobb felső sarokban? A 85% -os SSD az azért nem túl jó. A trim be van kapcsolva ugye? Mennyi az írt adat? (legjobb lenne, ha beraknál egy printscreen-t, a HDSentinelről)(#40730) zone Ha muszáj belépni a biosba akkor a helyedben kérnék kölcsön/szereznék egy olcsó geforce 210-et. (vagy más hasonlót)
-
margithid
veterán
válasz
batman.
üzenetére
Mindig van valami látod

i7 4770, legújabb Windows 10, soha nem futott ilyesmi.
Régen akkor volt ilyen probléma, amikor nem ment a proci hűtő, de most megy.
Firefox is megy, de eddig azt tapasztaltam ha a chrome-ot kilövöm, akkor rendbejön.
Feladatkezelőben nem látok semmi rendkivülit, Ramom van bőven 24 GB, Samsung SSD 85%-os kondicióval, ez se lehet baj gondolom. -
batman.
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Szia!
Rég láttalak "hálistennek"- vicc volt, nem ér megsértődni!
Milyen proci van a gépben, malwarebytes mikor futott utoljára?
Próbáltad firefoxal, illetve böngésző indítás előtt ha elindítod a feladatkezelőt, mi fogy el?(#40717) zone Ez max. kompatibilitási probléma. Ha Dp-os monitoron sem lehet belépni a biosba akkor tényleg gond. Nem próbáltad analóg kimenetes VGA kártyával?
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Ma többször is fagyott a gépem, amit úgy kell érteni, hogy szinte használhatatlanul belassul, és a Windows 10 órája is megáll.
A chrome-ot kilövöm és akkor helyreáll.
4-5 oldal van nyitva, semmi speciális ami eddig nem ment.
Mi lehet a gond? -
Dyde
aktív tag
Közben CPUZ-vel stresz teszt végigment, FurMark GPU benchmark végigment, viszont játékok alatt mindig kifagy
-
palfitom
félisten
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy új gépet amit összeraktam és gondba ütköztem. MSI B450 Tomahawk (bios frissítve), , Ryzen 5 3600, és 2x8 GB Patriot Viper 3400 cl16. Viszont a gép csak 1700 mhz-ként ismeri fel, hiába állítom be biosban hogy 3400. Ez a kombó így kuka vagy lehet valami megoldás? A gép aida64 strestest illetve játéknál (tehát terhelés alatt) egyből crashel.

-
zone
őstag
Vettem egy használt gépet, Dell Precision T5500 + Radeon B403. Már egy pár hétvégét rááldoztam, de nem tudok rájönni mi a baja. A probléma, hogy bekapcsolás után a bios alatt nem ad képet. Csináltam egy Windows2Go pendrive-ot, betöltés és Windows alatt ugyanúgy nincs kép. TeamViewerrel rá tudtam kapcsolódni és telepítettem drivereket, biost is frissítettem. Az eladó küldött egy dp-vga adaptert, az sem segített.
A videokártya biztosan működik, Live Ubuntu és más Linux alatt már a rendszer betöltése alatt is van kép (persze bios alatt így sincs). -
batman.
senior tag
válasz
GuineaPigMan
üzenetére
Én kölcsönkérnék egy tápot próbára, esélyes, hogy az a gondod forrása. + A táp pontos típusa ismeretében, itt, vagy valamelyik tápos topicban érdeklődj, megvannak benne a megfelelő védelmek? Nehogy az utolsókat a VGA-ba rugja.
-
batman.
senior tag
válasz
GuineaPigMan
üzenetére
Azon kívül, hogy pár hónapos, rejtett információként kiderült, hogy egy Radeonról van szó. Ha nem sérti senki érdekét, az meglehetne tudni, van rajta külön tápcsatlakozó?
Ha van, akkor mennyi + W kell neki? Tápos topicban megmondják (a típus ismeretében) milyen belső van a kolinkban, de nem hiszem, hogy sokat kéne tőle várni.
Igen a problémák mindig úgy kezdődnek: tegnap még ment... eddig jó volt... most se mindig csinálja...

-
GuineaPigMan
tag
válasz
batman.
üzenetére
A VGA pár hónapos, az előző gépben semmi problémát nem produkált, viszont jut eszembe, most amikor, még az egeret sem tudtam mozgatni, és újraindítottam a gépet, jobb oldalt értesített a Radeon program, hogy helyreállt egy system failure után. Vagyis esélyes a VGA-nál van valami, bár nem hiszem, hogy elromlott volna. Táp nem a legjobb minőség, de eddig annak sem volt semmi baja, egy 600W-os Kolink.
-
batman.
senior tag
válasz
GuineaPigMan
üzenetére
Szia!
Kábel, csatlakozó probléma is lehet, de a táp és a VGA kártya is szóba jöhet. Ezekről mit tudni?(#40709) Vakegérke

-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Nemrég újítottam a gépemet, új proci (Ryzen 5 2600), új alaplap (Msi B450M Gaming Plus) és két darab 8 GB-os G. Skill Ram 3000Mhz. A probléma pedig, hogy néha mikor bekapcsolom, nagyon erősen zöld a kijelző. Látni az képet, csak minden zöld színű. Múltkor meg teljesen zöld volt a kijelző, és semmit nem tudtam használni. Mitől lehet ez? Nekem videokártya problémának tűnik. Legtöbbször pár perc és rendbe jönnek a színek. -
palfitom
félisten
válasz
Baky1987
üzenetére
Az ASRock AB350M Pro4 lapoknak (csak az mATX verzióknak) volt egy hibás szériája, melyek több gondot is produkáltak (random újraindulás, stb.). Egy kis utánaolvasás (vagy a megfelelő fórumban feltett kérdés) után nem vetted volna meg...
Ha garis még az alaplap, akkor próbáld meg gariztatni, elképzelhető, hogy ez okozza a problémádat! -
Baky1987
tag
válasz
batman.
üzenetére
Renben, köszönöm szépen megpróbálok a táp irányba elmenni, hátha... Most az AIDA64 be néztem meg az ott mért értékeket (táp - feszültség), elvileg megfelelőek... kerítek egy tápot és megnézem azzal mi történik. Ezzel csak az a baj, hogy volt , hogy hetekig meg se szólalt (tehát tök random a pittyegés), szóval 1-2 nap "jó" működés után még semmi se mondható biztosra

Köszönöm szépen mégegyszer!
Gergő -
batman.
senior tag
válasz
Baky1987
üzenetére
Így más a leányzó fekvése.
Hiába, az ember megpróbálja elképzelni mi érthető gép alatt, nálad én ezt egy sokat futott 5-6 éves intel konfigra saccoltam...
Havertől kell kölcsönkérni tápot, és azzal tesztelni, -ezt azért megtenném.
Annyit változott a véleményem, hogy a ryzennek van valami nyűgje. -
batman.
senior tag
válasz
Baky1987
üzenetére
Szia!
Alaplap típusa? A táp típusa és életkora? A „pittyegés” több dologtól is előfordulhat. Véleményem szerint vagy a procihűtő (néha küld egy fals jelet a lapnak), vagy a táp az okozója.(#40701) abridabri "Ennyiből" csak tippelni lehet. Tippem az ssd vezérlőelektronikája kezd el kipurcanni. (ha van benne ssd)
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Egy ideje tapasztalok egy jelenséget a számítógépemmel kapcsolatban, amire mondhatni hónapok óta nem tudok rájönni, mi lehet a baja, ha egyáltalán van e baja. Megpróbálom röviden: ha be van kapcsolva a gép tök random megpittyen a gép, egyszer röviden. Van, hogy egy nap többször (egymást követő napokon szintén), és olyan is van, hogy 1 hétig csendben van. Már minden létező ötletemből kifogytam, teszteltem a ramokat, átnéztem a hűtéseket, hőmérsékleteket, vga, hdd-ket, mindenféle tesztet futtattam de semmi... Tegnap elkeserédesenbe kihúztam mindent a gépemből, mondom kitakarítom átnézem a kábeleket hátha... Ami érdekes, hogy semmi kábel (áram se) nem volt a gépben ott feküdt a földön a ház és megpittyent. 2x is, a kihuzást követő negyed órát követően (lehet volt még benne vmi áram?!).
Bármi ötletet szívesen vennék, igazából nem tudom, hogy ez mekkora gond lehet, mert már jóideje ez van, de jónak tuti nem jó

Köszönöm szépen előre,
Gergő -
A napokban 2x is elofordult egy furcsa hiba.
Mindket alkalommal Battlefield V kozben ,egyszercsak elhallgat a fejhallgato(usbs) es elmegy a kep a monitorn. Viszont a num lockot meg ha nyomogatom akkor vilagit a billentyuzeten, tehat nem lehet lefagyva a gep. Ujrainditas megoldja.
Mi ment tonkre vajon? VGA nem hiszem ,akkor ugyanugy lenne hang attol ,hogy a kep elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Steam topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- DOOM - The Dark Ages
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Warships
- További aktív témák...
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Már csináltam újraindítást, most már bootol.

Ezt jól gondoltad, többek ezt különböző dokumentumok felmutatásával is tudják igazolni. De ismerek olyat is akinek nincs semmi papírja róla, ellenben minimum 10 évet lehúzott pc szervizben, feldob egy rakás hibás alkatrészt, amire leesik működő gép lesz belőle. (éljenek a simsonosok!) A te esetedben ha látnék némi reményt, rákérdeznék az előzményekre, de nem látok. A 4 pines ATX táp nélkül nem megy a gép. Felesleges húzogatni, az információ lényegtelen. Ha véletlenül eljutnál a speaker csipogásig akkor jelentkezz.
. A tápot ki kellene mérni, és az alaplapot tesztelni. Más csinálja, mert több szem többet lát. A hűtött, de mégis meleg ssd-k okán felmerül, hogy nézed a gép hőmérsékleteit? A h81 chipset hőmérsékletei jók (ha az a lap van benne)? Elméletileg a VGA hűti, ha nincs elcseszve a ház légáramlása… Ha a chipset forrasztása sérült, az is okozhat sata problémát.

mert akkor továbbra sem tudom mi lehet a baj. Aida stressz teszt indítás után kb 8 mp és lehal. Hardware failure... Ugyanúgy játéknál fagyás és kék halál.. Akkor ötlet?
Ha van, akkor mennyi + W kell neki? Tápos topicban megmondják (a típus ismeretében) milyen belső van a kolinkban, de nem hiszem, hogy sokat kéne tőle várni.