Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
-
MrDerekas
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jó lett volna minden kérdésre választ kapnom... Mivel a biosban sincs jelen mikor nem tölthető be a rendszer, meg is adja az okot. A forrást keressük. A SATA0 portra dugd az ssd-t, ha lehet másik sata kábellel. Az ssd táplálását egy másik táp ág sata csatijáról próbáld.
-
zolikaDB
veterán
válasz
MrDerekas
üzenetére
(#39993) MrDerekas: a PCX azt mondta, hogy radugtak egy gepre es bootolt a WIN, semmi gond.
Megerkezett a heten az SSD, ma hozzafertem, es a fenti PCX valasz alapjan en is "csak ugy" radugtam a gepre. Nincs mit veszteni alapon. Es hopp, bootolt. Ha mar igy volt, feltettem gyorsba a legutolso HDS betat, ami biztosan ismeri a Crucial BX500-at, az SSDOK-ot es a Crucial sajat progijat, es mindharom tesztje alapjan jo az SSD, Kondicio 100%.
Ezek utan kikapcs, bekapcs es mar nem indult a gep. Es egesz delutan is osszesen talan 4 sikeres inditas volt kulonbozo portokon.
Mellekeltem videot, nezd meg. Csak a BIOS-ig jut. Ott kilistazza a SATA portokat: N/A az osszes.
Ezek utan a mai nap nem tudtam ezen a PC-n, ezzel a lappal/memoriakkal a Crucial SSD-re Windowst telepiteni.(#39994) asynur: nincs nalam kulso SATA-s haz, amivel ranezzel az SSD-re. Este, otthon lesz.
Koszonom, megprobalok arrol bootolni.
Es az elemet is kiveszem akkor, hatha. Bar ha ekkora trivialis a hiba, en megeszem a kalapom. -
zolikaDB
veterán
válasz
asynur
üzenetére
Azok a meghajtok, amiket radugtam a gepre, azokon nem volt oprendszer. Gyorsan akartam megbizonyosodni arrol, hogy valszeg az uj SSD hibas. 1-2 bootolosnal a BIOS latta ezeket, de nem mentem tovabb telepitett win hianyaban.
Aztan felment a PCX-hez a Crucial es visszajott, hogy nem hibas.
Nehany bootolas sikeres volt ma, de az esetek 97%-a nem. Itt lett gyanus, hogy egyik SATA porton sincs megbizhato "eredmeny".
Konkretan semeddig nem jut el. Csak BIOS-ig.
Az a nehany inditas, ami sikeres volt, az masik SATA-ra valo racsatlakozast kovetoen volt, es szolt is a WIN, h javitas, ami lefutott es elindult a WIN. Aztan ezutan mar nem, es egyaltalan nem tudom ravenni azota sem.
Nincs mit lementeni rola, mert tartalom semmi nincs rajta.
Win-t telepitenek ra, de ha nem latja, azt sem tudom.
Valahol azt hittem, hogy 2019-ben egy konfig plug&play, ha mar tobbszor csinaltal ilyet.
[link] -
asynur
tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szia!
Ha jól értelmezem, amit itt és a másik topikban írsz, akkor ha átraktad másik gépbe ott is probléma volt vele és kábel csere sem oldotta meg, illetve ebben a konfigban más ssd és hdd működött.
Tehát vagy ssd hardverhiba és nem nézték meg rendesen amikor gariztatni próbáltad vagy talán a boot table-el van valami? (az, hogy egyszer megy egyszer nem mindenesetre elég érdekes).
Írtad, hogy próbáltad külső házban ahol látszott a tartalma, a helyedben lementeném, ami rajta van aztán megpróbálnék egy biztosan működő rendszert klónozni rá pl. Macrium Reflect-el.
Vagy egy sima startup repair is segíthet bár azt is jó lenne tudni meddig jut el a rendszer bootláskor.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Kerem, aki tudja, nezze at a kalvariamat: #36368-tol.
A sztori lenyege, hogy van egy legfrissebb BIOS-os Asus Prime H310M-K lap, benne i3-8100, Corsair Vengeance 2400MHz 2x8GB, legfrissebb firmware-es Crucial BX500 240GB SSD es FSP Hexa 400W tap.
Par napig ment a gep Win10-el, aztan a 4. naptol hol indult, hol nem. Tévesen olyan HDS-el teszteltem, ami nem ismerte az SSD-t. A PCX visszakuldte az SSD-t, h az jo.
Radugtam a gepre (anyosome a gep es nem egy helyen lakunk, emiatt lassu a logisztika), eloszor elindult. Elvegeztem a HDS legujabb betaval es SSDOK-kal a teszteket, minden OK, a Crucial sajat tesztje is azt mondta, hogy hibatlam az SSD.
Uj SATA kabellel masik SATA portra dugva az SSD-t elindult a gep. Aztan megint nem.
Harmadik porton megint indult, majd ujra nem stb stb.
A BIOS-ban semmi nincs allitva, mókolva.
A Win10-esen is csak nehany alapprogi van, office, bongeszo es kesz.Mi a bubanat baja van a nyomorultnak?
Szoftveresen itthon tudom-e vizsgalni vhogy, h a SATA portok jok-e? Bar ez eleg extremen hulye kerdes volt, de a remeny hal meg utoljara.El akarom kerulni, h egyben felkuldom a PCX-nek a gepet, es egyszer bekapcsoljak, veletlen bootol, majd jon vissza postan, h fasza a masina.
Ami azert kellemetlen, mert az elso par napban hibatlan volt. Ki sem tudtam volna tesztelni, h rossz, mert hasznaltak a gepet reggel-este.
Raadasul a gep melora kell es cegre lett veve.Kerem, aki tud, segitsen.
(Sejtem, h keresnem kell egy masik SSD/HDD-t, amire teszek Win-t es dugdosom a SATA portokra.) -
Ga3rieL
senior tag
Már most szólt,hogy jó. Rossz helyre volt dugva a vga kábel
Azért köszi mindenkinek 
-
MrDerekas
addikt
-
asynur
tag
válasz
Ga3rieL
üzenetére
Szia!
Nem túl sok az infó, amin el lehet indulni, de egye fene előkeresem a kristálygömböt hátha most az egyszer segít

Szóval indítás minimum konfiggal: 1 stick ram csak a bill. és a monitor legyen bedugva minden más lehúzva hátulról ( illetve akár belülről is front panel, usb header esetleg még bill. nélkül is lehet elsőre próbálni). Ha megy első út a biosba vezessen.
Ha nem megy proci ki, foglalat átnéz, ha minden rendben visszarak és próba ismét.
Ha nem segít, akkor vagy vigye vissza akár kompletten ahova „megcsinálták” vagy valamivel bővebb leírással jelentkezzen itt

-
Ga3rieL
senior tag
Sziasztok!
Van ismerősömnek 1 gépe, amin állítólag elment az alaplap. Ma csinalták meg neki, és állítólag működik. És hazavitte, mindennel összekötött mindent, és csak a ASUS logóig jut el, és aztán semmi. Valakinek valami ötelt,hogy mi lehet a baja? Előre is köszi a helpet.
-
asynur
tag
válasz
daw460
üzenetére
Persze lehet az alaplap is, proci is.
A random fagyások okát nem mindig egyszerű meghatározni de van, hogy egy komplett szét és összeszerelés is megoldja a dolgot (ha a tesztekből semmi nem derül ki ezzel folytatnám).Ha már sikerült kizárni bizonyos dolgokat, azért érdemes a táppal folytatni általában, mert egyrészt egyszerűbb cserélni másfelől nem vág tönkre véletlenül sem potenciálisan hibátlan alkatrészeket.
-
daw460
csendes tag
válasz
asynur
üzenetére
A táp az 2015 februári. A GPU is volt cserélve azóta mióta előjön ez a hiba. A teszt progikat azért megnézem. Nekem az alaplapot mondták, hogy az okozhat ilyesmit, és azért azt megjegyezném, hogy az a legrégebbi jelenleg a gépemben. Hőmérséklet a GPU-n rendben van, CPU-n nem néztem egyelőre, de megfogom, viszont akkor is történik fagyás, ha éppen semmi különöset nem csinálok a gépen csak a böngésző megy.
-
asynur
tag
válasz
daw460
üzenetére
Szia!
A táp mennyi idős? Hőmérsékletek rendben?
Elsőre a táp és GPU a gyanús ha a memória rendben.
Lehet elég egy driver frissítés is (vagy downgradelés ha a frissel kezdte produkálni) a kártyának.
Küldj rá pár stressztesztet procira pl IntelBurnTest, prime95, gpu-ra furmark vagy hasonló és figyeld, hogy fagy/hibázik-e, nem melegszik-e valami túl. -
daw460
csendes tag
Sziasztok!
Olyan probléma jelent meg, hogy teljesen random a gép kifagy, semmi hibaüzenet vagy ilyesmi, szimplán megáll a kép és a hang is befagy és csak resettel tudom újraindítani. Ez eleinte nem sűrűn jött elő, gondoltam az ssd-m haldokolhat mivel már nagyon nagyon régi volt, aztán vettem egy újat ami tárhely miatt is kellett (samsung evo860), de a probléma fennmaradt továbbra is. Ma már ott tart a dolog, hogy naponta egyszer kb. megtörténik. HDD sentinelt néztem, nem írt hibát, illetve memtestet is csináltam és ott sem volt gond.Proci: I7 3770
Alaplap: Asus P8B75-V
GPU: RX 580
Táp: XFX TS 550Előre is köszönöm a tippeket!

-
asynur
tag
válasz
bajzal
üzenetére
Biosodban elvileg van valami ilyen opció a manul szerint, hogy: "Channel B DIMM Control" lehet elég ezt rendesen beállítani, bár fura ha cmos reset után ez lesz a gond.
Ha régi a bios frissíteni érdemes lehet.
Ha továbbra sem megy, a cpu kiszedése és a foglalat átnézése is megoldás lehet, hajlott/törött lábak is előidézhetik a problémát. Nekem hirtelen más ötletem nincs. -
bajzal
őstag
válasz
asynur
üzenetére
CMOS reset megvolt. Egy modullal A1-ben ok. A1 és A2-ben nem dual-channelben ok. A1 és B1 vagyis dualban nem jó, csak újraindulgat. Másik KIT rammal megpróbáltam ugyan ez a helyzet. Usb eszközök nélkül még nem néztem, de megpróbálom, valamint megnézem van e alaplapi hangszóró a beep codeok miatt.
-
asynur
tag
válasz
bajzal
üzenetére
Egy CMOS reset kezdésnek majd minimum konfiggal indítás 1 modullal a DIMM_A1 ben, ha megy akkor mehet be a másik a DIMM_B1 be. (usb eszközök eközben lehúzva)
Slotokat nem árt átnézni, illetve egyenként mehet egy memtest is ha nem oldódik meg ezektől.
Ha van akkor alaplapi hangszórót pakold be, hogy van-e BEEP code. -
bajzal
őstag
Asus B85 Plus
i5-4460
HyperX 2*4Gb KIT ramA hibajelenség a következő:
Amikor az első két foglalatban vannak a ramok, tehát nem dual-channelben akkor elindul a gép, megy stb.. de amikor fekete-fekete slotba raknám, hogy dual-channelben menjenek akkor nem indul el a gép, csak egy fél másodpercre megpróbál felpörögni az összes venti és ennyi, ezt csinálja folyamatosan. Pár napja még jó volt minden... Tippek?

-
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
A bolt sok mindenen nyer... Nekem viszont kell 1 jól működő,nem kattogó, használható vinyó, nem 1 hónapon belül,hanem most
a rajta lévő adatok fontosak,kellenek nekem, így kénytelen vagyok vásárolni másikat. itthon nincs "elfekvőben" másik,amit használni tudnék.
Januárban visszaküldött a bolt 1 hasonló vinyót,és azóta vár a válaszra,mert még semmilyen visszajelzés sem történt. ezt mesélte a srác nekem. remélem,hogy minél előbb rendeződik a dolog,és kapok újat helyette. ha meg nem,akkor ez legyen a legnagyobb örömük életükben. -
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
A történeted alapján vásárolsz egy másik hdd-t, a mentésért is lehet pénzt kérni, tehát a bolt nyer az üzleten. Azt, hogy a hdd-t kicserélik, nem a pc-bolt dönti el, hanem a nagyker/forgalmazó. A leírt „hibával” nem valószínű, hogy alapból kicserélik, léteznek trükkök, ezt viszont ne feszegessük. A garanciális eljárásnak általában (elvárás/ erre kell törekedni) 15 napon belül meg kell történnie, amennyiben 30 napon túl sem kapsz választ, el lehet állni a szerződéstől, és/de visszakérheted a pénzed. Nagyon ritkán húzódik 30 napon túlra az ügyintézés, jellemzően akkor, ha bonyolult az ügy, vagy a vizsgálat. Olyan nincs, hogy „egyszer” majd kicserélik. Reméljük a legjobbakat.
-
t-joco
tag
válasz
asynur
üzenetére
Ma voltam boltban,elmondtam a problémámat a vinyóval kapcsolatban,azt mondták,hogy cserélik,de valószínű elég sokat kell rá várni,mire megküldik az újat. állítólag már nincs "megszabva" időkeret,amin belül cserélniük kellene. A kattogás semmi jót nem jelent,bármikor előfordulhat,hogy nem "indul" el a vinyó,és elveszik minden adatom róla,így minél előbb jó lenne lementeni róla mindent,ezt javasolta a srác.
Szerencsém van,mert még épp pár hét garancia van a vinyóra..
abba maradtunk,hogy holnap beviszem,átmásolnak nekem mindent 1 új Western Digital 1 Tb-os vinyóra. a mostani meg megy szervizbe. "egyszer" majd csak kicserélik, visszaküldik, és akkor lesz 2 új vinyóm. vagy ha nem kell,kifizetik az árát. -
darthsock990
csendes tag
Köszi a válaszokat. A memtestet lefogom futtatni,de ha tényleg a videokártya ment tönkre az annyira nem nagy baj, mert úgyis gondolkodtam már a cseréjén.
-
MrDerekas
addikt
válasz
darthsock990
üzenetére
A vga megdöglött. Ennyi sajna.
-
asynur
tag
válasz
t-joco
üzenetére
Kicsit utána olvasva a hdd-nek jellemző "hibája" ez a folyamatos "seek"-elés és, hogy kissé hangos, nem is tartják túl hosszú életűnek az adott típust.
Amíg más hibajelenséget nem produkál nem valószínű, hogy gariba kicserélik, de meg lehet próbálni.(gariztatós trükköket tőlem sem fogsz hallani mivel nem kifejezetten korrekt megoldások és nem is biztos, hogy bejön, szerintem batman. nem is erre célzott).A hdd csendesebbé tételére vannak trükkök pl. gumis hdd keret, bár elsősorban a vinyó felpörgéséből adódó vibráció csökkentésére találták ki, de talán kevésbé vezeti át a hangokat a táphoz, ami hangszóró dobozként erősítheti fel. Vagy teljes zárt hdd silencer ez már jelentősen jobb lehet a hangtompításra viszont a hőelvezetést ronthatja.
Egy firmware update is van, hogy segít, de erre nem találtam most hirtelen megoldást a típus után keresgélve.
@batman.: még szerencse, hogy én nem olvastam ez eredeti posztot

@MadBlade: A képeket szerintem MrDerekas azért kérte, hogy előröl hátulról látható legyen minden apró részlet és kiderüljön nincs semmi smd hiány/egyéb látható problémára utaló nyom.
Házból kiszedve volt indítás próba? A képeket elnézve pont úgy fest, mintha a ház hátlemeze beleérne az alaplapba persze ez lehet érzéki csalódás is. (gondolom nem távtartó csavarok nélkül van beszerelve az alaplap, a kis gumi/műanyag távtartók viszont hiányoznak, ami ha szűk a hely szintén okozhat problémát).
-
prabhu
senior tag
válasz
darthsock990
üzenetére
Memtest-et a ramoknak. Ha van integrált vga, akkor a dvga gond is könnyen kiderül.
-
darthsock990
csendes tag
Hello
A gépem játék közben be csikózódott és lefagyott amikor újraindítottam akkor a windows logo után fekete képernyő és fagyás. A merevlemezre gondoltam ezért a másikra raktam a windowst, de telepítés közben memória hibát irt ki, de végig ment a telepítés. Amikor a videokártya drivert akartam telepíteni megint fekete képernyő és fagyás. Videokártya vagy inkább a memória lehet a ludas? -
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Kizártad, én is (más is) elfogadtam, nem számoltunk vele.
Az a verzió nem létezik amire gondolsz.
Minden hdd-t lehet garanciáztatni, amelyik garanciális időn belül van, és a működésében olyan hiba van ami erre „jogosítja”, ezen kívül sérülés, idegen beavatkozás nyoma nem látszódik. Tapasztalt garanciáztatók bármit legaranciáztatnak, esetleg olyat is ami ezekbe a paraméterekbe nem esik bele. Javaslom, hogy ez irányba ne indulj el, ilyen jellegű kérdésre én nem válaszolok.Lehetőséged van beszélni a bolttal ahol vetted, hogy számítsák be egy új vásárlásánál. Másik lehetőség hardveraprón (a garancialevél másolatával együtt) eladod és utána újat veszel. A hirdetésbe a HDSentinel aktuális képét is illeszd be, és említsd meg hogy azért adod el mert nem tetszik a hangja.
Új HDD vásárlása előtt, keresd fel a milyen merevlemezt vegyek? topicot.
Egyébként felkereshetnéd a HDD probléma (nem adatmentés) topicját, hátha ott van valaki aki tud rá más kevésbé kattogó Firmware-t javasolni.(#39965) MadBlade Még mindig sérült bios a fő tippem. Csere alaplap?
#39966) rumkola Többen javasoltuk már, előbb utóbb lesz rá ideje.

-
MadBlade
tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
(#39932) MrDerekas:
Elnézést a megkésett reagálásért, de most jutottam el odáig, hogy a gépet megint kivegyem a dobozából...
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4]
[kép5](#39933) asynur:
Elemcserén túl vagyunk, az sem segített sajnos.
(#39958) rumkola:
Nem láttam szükségédlt, így míg meg nem kérdezted, nem volt kivéve, de mivel ártani senkinek sem ártok vele, most kiszedtem, foglalat is kifújva, újrapasztázva visszatettem hűtőstül, a helyzet azonban változatlan.
-
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
Kizártam igen,mert akkor még nem "szedtem szét" annyira a gépet,csak a ház oldalát vettem le,és ugy hallgattam,honnan jöhet a hang. most meg teljesen szétszedtem,így kiderült az igazság. volt mikor kb 1 hétig abszolút nem volt semmi hang,majd újra előjött,változó időközönként. közben már tettem bele 2 új tápot is,arra gyanakodva,hogy onnan jön a zaj,de a helyzet nem változott,mint ahogy írtam is. mostanában jött sűrűbben elő újra,és már zavaró,azért kértem újra segítséget itt.
Milyen egyéb lehetőségek vannak,hogy kapjak másik,új vinyót helyette? Légyszíves írd le!
https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/toshiba/3-5-1tb-7200rpm-32mb-sata3-dt01aca100-p107777827/#termek-leiras
ilyen vinyóm van.SSD is van a gépben,120Gb os,arra van feltelepítve a win10. csak a rendszer van rajta,semmi más.
Minden más "cuccom" a szóban forgó HDD-n van.
-
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
A hdd-t az elején TE határozottan kizártad.

Na mindegy, láttam már ennél cifrábbat is.
A hangokra hivatkozva kérhetek cserét,új HDD-t ? Nem. De vannak egyéb lehetőségek, reméljük ezeket kifejti más aki kevésbé fáradt. Ha nem kapsz tanácsot később visszanézek.
Egyébként mi a HDD pontos típusa? SSD nincs is a gépben?(#39961) MrDerekas Csak nehogy az orrom alá dörgöld!

(#39942) asynur a tippverseny győztese

-
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
"Szétbontottam" a házat,külön a tápot,HDD-t,minden zajforrást,és egyértelműen kiderült,hogy a HDD csinálja mind2 hangot. a táp csendben teszi a dolgát,semmi hangja sincs,és a proci körül sincs semmi rendellenes hang. ennyire csalóka tud lenni a ház,alul van a HDD,mégis fentről hallatszott a "zaj", a tápból.
A hangokra hivatkozva kérhetek cserét,új HDD-t ? kb 1 éves a vinyó,elvileg van még garancia rá.
Mit jelezhetnek ezek a hangok? milyen állapotban lehet a vinyó? HD Sentinel szerint 100%-os,de úgy tűnik mégsem
-
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Igen belépőszintű.
Megpróbálom virágnyelven is leírni ami az én meglátásom szerint a gond. Ne gondolj bele semmi rosszat a szereplőkbe és tárgyakba, elsőnek orvost, ápolót, kuruzslót, hasfájást, székrekedést, egyebet akartam írni, de nem tűnt szerencsésnek.
Állandó nyekereg a szekered és ez zavar. Egyébként ez az egyik „legegyszerűbb” típusú szekér, de nem kéne nyikorognia, ebben igazad van. Azt nem lehet megmondani a nyikorgás a tengely vagy a kerék felől jön. (De a profi kádárok ha felülnek a szekérre egy perc alatt megmondják.)
A faluban dolgozik egy öreg gazdag kádármester akitől a szekered vetted, és akihez többször elmentél azóta a problémáddal, gondolom fizettél is neki, de az öreg kádármester váltig állítja, hogy a szekered normális, és ő nem hall semmit.
Az ismerőseid közt még csak asztalos sincs, nemhogy kádár, így keresel egy fórumot, ahol a problémád elmondása után nagyjából sikerül behatárolni a hiba okozóját. Mivel közben kereket cseréltél, így egyértelmű, hogy a tengelyen lévő egyik pici alkatrész felelős a zajért. Mindez úgy történt, hogy a fórumot látogató kádárok, asztalosok, hobbibarkácsolók nem látták, nem ültek a szekereden, csak a nyikorgást hallották, amihez nincs viszonyítási alapjuk, nem lehet tudni a valóságban ez, hogy hangzik egy fül számára, de azért már halottak hasonlót.
Most azt gondolod veszel egy új tengelyt, mert a fórumon elhangzottakból leszűrve, az lehet a zaj forrása.
Mit fogsz csinálni? Szépen elmész az öreg kádármesterhez, aki szerint nem hibás a szekered, és nincs is zaja? És kicserélteted vele a tengelyt? Ha csak simán süket, vagy nem zavarja a hang, akkor ez így működhet, de nem ismerjük az öreget…
Én a helyedben egy szomszéd településen keresnék egy kádárt, asztalost, még egyszer megkérdezném az ismerőseimet, szétnéznék a helyi közösségi média oldalakon, nem tudnak valakit aki szép faoszlopokat, széklábakat esztergál…
Egyébként hibakeresésnél az óradíj 5000 Ft környékén kell legyen.
-
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
https://www.asrock.com/mb/Intel/H110M-DVS%20R3.0/
Ilyen alaplapom van. belépő szintűnek számít? jobban belegondolva igazad van,legalább 1 hónap tuti lenne mire visszakerülne hozzám a lap,és vagy kicserélik,vagy nem. ha szervizt keresek bevizsgálásra,az sem lenne olcsó mulatság. lehet jobban járnék,ha vennék 1 új alaplapot,még olcsóbban is kijöhetnék,nem?! mostani alaplapom ára 15ezer ft körül van. -
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Amennyiben abszolút monopolhelyzetben van a cég, akkor ki vagy szolgáltatva. Nekik elsősorban az az érdekük, hogy pénzt termeljenek, te pedig nem szeretnél sokat költeni, de csendes géphez ragaszkodsz. Nem biztos, hogy ez a két elképzelés találkozni fog. Én azt javaslom, válassz alternatív megoldást. Pld. menj át egy másik településre szervizeltetni, vagy keress itt az aprón „szervizt” a közeledben.
Tesztpadon/asztalon beüzemelve lehetne korrekt választ adni, de ha ragaszkodsz ennyi infóból válaszhoz akkor IGEN. Az alaplapcsere megoldja a problémát, (ha jó a tippem) de ha egy másik belépőszintű alaplapot választasz, akkor az esélyed egy hasonló problémára magas. Garancia általában 3, de van ahol csak 2 év. Egyébként ilyesmit nem nagyon vesznek át „gariba”, főleg, ha a szervizes nem hallja. Arra még számíts, ha garanciáztatni akarod, elküldik a nagykerbe/forgalmazóhoz, ott pedig cc. 2 hét mire sorra kerül, erre rászámolod az utaztatás idejét, és minimum 1 hónapig nincs alaplapod. Utána esetleg visszakapod a lapot, hogy minden teszten átment, nem hibás.
De ki is cserélhetik.
Remélem azért picit segíteni is tudtam.
-
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
Sajnos nem lakom a közeledben,balatonparton lakom. itt a közelben 1 szervíz,bolt van,ahol össze rakattam a gépet. 1 éves sincs még az alaplap,proci,memória,táp,mindent újat vettem,oda szól a garancia is,kénytelen leszek oda visszavinni. és újra teszteltetni,alaposabban,hogy kiderüljön mi a gond. ha az,amire gyanakszol,akkor gondolom alaplapcsere megoldja a problémát?! mennyi garancia van általában az alaplapokra?
-
asynur
tag
válasz
t-joco
üzenetére
Nem, azt írta, hogy a "Egy hibás tekercs/mosfet/kondi a hunyó" amik az alaplapon is előfordulnak és ez lehet a hang forrása.
Na most ha te TUTI biztos vagy abban, hogy a hang a tápból jön (amiben biztos úgy lehetsz ha szét van kapva a gép, alaplap és a táp kellő távolságra van egymástól nem vezeti a ház a hangokat egyik helyről a másikra és egyértelműen behatárólható a forrása) akkor esélyes, hogy valóban nem az alaplap a gond.
Amúgy meg új ötlet: szerezz be pár hangosabb ventit az majd elnyomja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Vicc nélkül persze biztos idegesítő, főleg egy ilyen HTPC be való alaplapnál) -
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Kérdeztél válaszoltam. 99% hogy ez a baj forrása. Milyen segítségre gondolsz ezen túl? Ha a közelemben laksz és áthozod biztosan meg tudom mondani, hogy ez e a baj. Van kompatibilis alaplapom is, hogy meg is bizonyosodhass róla. De ezek egy normális PC szervizben is vannak. Ha, ahol jártál nem tudtak segíteni, akkor másikat kellene keresni. Ha nincs másik, nyomtasd ki a beszélgetést vidd magaddal a hangfájlokat és kérd: tesztpadon (asztalon) indítsák el ott ki kell derülnie mi adja ki ezt a hangot. Egy "süket" szervizest egyébként nem feltétlenül zavar ez a hang.
Vagyis az alaplapon "haldoklik valami",és ez miatt ad ilyen hangokat a táp?! Nem feltétlenül haldoklik, lehet még évekig kergethet az őrületbe... a hang nem biztos, hogy a tápból jön, a proci mellett vannak azok a sötétszürke kockák, arra is hallgatózhatsz.
-
asynur
tag
válasz
t-joco
üzenetére
A hang forrása simán lehet az amit batman. ír.
Két dolgot próbálnék meg annak tükrében, hogy a szerelőnél elvileg nem jelentkezett a probléma, minden perifériát lehúzni / vagy másikakkal tesztelni (egér, bill, monitor stb), és meghalgatni mit csinál.
Másik elektromos hálózaton (nem az otthonin vagy ahol eddig) kipróbálni és fülelni.
-
batman.
senior tag
válasz
t-joco
üzenetére
Ha nem érted az nem baj, keresni kell valakit akiben megbízol és érti.
Házi-feladat -
t-joco
tag
válasz
batman.
üzenetére
Alaplapi mosfet nem hinném,hogy kattanó hangot adna.

Erről a 2 hangról van szó. :https://soundcloud.com/user-685356336/hang-001/s-t0Hsa
https://soundcloud.com/user-685356336/hang-002/s-otEI3
ezeknek az "eredetét" keresem... gép indításakor már hallani a hang-001-et,majd kis időre rá a hang-002-t is. és folyamatosan váltogatják egymást. valami tipp??
-
t-joco
tag
válasz
asynur
üzenetére
Hard Disk Sentinel semmilyen hibát nem jelez. 100%-os a teljesítmény,és a kondíciója is. kb fél éves vinyóról van szó. a rendszer alapból SSD-n van,onnan is indul,a HDD nincs kitéve nagy "terhelésnek". és érdekes,mert pont amikor filmet nézek róla,akkor nem adja ezeket a hangokat. 1 új FSP,és 1 teljesen új Thermaltake táppal is próbáltam,mindkettőnél ugyanúgy előjönnek a hangok,mint a mostani használt FSP tápnál is. már a DVD írót is lehúztam,hátha az hibásodott meg,de nem,a hangok megmaradtak. a tápokban van egyáltalán relé,ami adhatja ezt a kattanó szerű hangot?! az még megmagyarázná ha mondjuk takarékra teszi magát,és akkor kapcsol,"kattan" 1et. de a Hang1es már akkor hallható,mikor elindítom a gépet.nem tudom már mi tévő legyek... törődjek bele?!
Számtech.boltba már 2szer vittem vissza tápot,cseréltetni garanciába ez miatt,gép is volt bennt,tesztelték,ott nem csinálta. hazahoztam nálam meg csinálta,csinálja. -
Olderg
csendes tag
nem baj akkor le cserélem egy 860 evo ra xd
-
asynur
tag
válasz
t-joco
üzenetére
Elég vinyó eredetűnek tűnnek nekem ezek a hangok.
Egy Hard Disk Sentinel-el ránéznék a helyedben. Nem feltétlenül jelent hibát (persze lehet, hogy a click of death előszólamát hallod), talán csak éppen swappol vagy a vírusírtó keresgél különbőző helyeken, esetleg típus fűggően lekapcsol újraindul takarékra teszi magát amikor épp nincs használatban. -
asynur
tag
válasz
Olderg
üzenetére
Hivatalos oldalon is satás m.2-t írnak ha ez a pontos tipus:
https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-GL552JX/specifications/
"*1. M.2 (2280) SSD slot is SATA3 interface."
-
-
Olderg
csendes tag
pedig ha nézem hogy asus rog gl552jx ott alatta hozzá ajánlott cuccok és ez is ott van ezért vettem ezt
-
t-joco
tag
Sziasztok!
1 ideje fura "hangokat" hallok a gépemből használat közben. Feltöltöttem őket. Először hallani a Hang1-est,.majd rá pár percre a Hang2. mi lehet ez? valakinek valami tipp? én úgy hallom,hogy a tápból jön mind2 hang.
https://soundcloud.com/user-685356336/hang-001/s-t0Hsa
https://soundcloud.com/user-685356336/hang-002/s-otEI3
Várom az ötleteket,válaszokat! Előre is köszönöm!!
-
Olderg
csendes tag
Sziasztok! van egy asus rog 552jx em bele tettem egy samsung 970 evo m2 ssd t és nem történik semmi sehol nem látom
van e erre megoldás? -
asynur
tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Egy elemcserét is meg lehet próbálni ha nem volt, bár nem valószínű, hogy segít.
Ha nincs látható sérülés az alaplapon, előfordulhatnak nem látható forrasztási pontok között mikrorepedések, amit reflow al lehet orvosolni, ami egy ilyen korú gépnél nem éri meg akkor se ha biztosan működne utána (amit ugye nem lehet garantálni).
Ilyenkor szoktak sütögetni/hőlégfúvóval melegítgetni a dolgokat, de ez még kevésbé biztos megoldás, nem túl tartós akkor se ha beválik, és lehet, hogy más komponenst is visz magával a lap a próbálkozás után.
Sajna a hardverek sem örök életűek, nekem más ötletem jelenleg nincs, pénzt ne nagyon áldozz rá.
-
MadBlade
tag
válasz
asynur
üzenetére
#batman.
Sajnos nem csipog, egy árva hangot sem ad ki.#asynur
Kipróbáltam mindkét opciót, de sajnos egyikre sem rezzent meg még véletlenül sem ...
Még figyelem majd az esetleges további ötleteket, de egyelőre úgy néz ki ez egy jegelendő projekt marad idő hiányában, hiába bíztam benne, hogy valaki jól pofon fág (na már csak úgy virtuálisan), hogy te hülyegyerek, csak ennyi lett volna az egész...

-
asynur
tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Elsőre próbákozhatsz a dual biosos idítással:
"Alapból két módon lehet a másodlagos biost működésre „kényszeríteni” tudtommal:
- Kikapcsolás után: reset és power gomb 10-15mp-ig egyidejű lenyomva tartásával.
- Kikapcsolás után:powergombot lenyomva tartani amíg elindul majd ismét ki nem kapcsol, majd
normálisan indítani."Na most mivel nem indul nálad a kezdő kikapcsolós lépést kihagyhatod szerintem

Nekem továbbra is zárlat gyanus, ami miatt ki kéne szedni a házból, hogy valami csavar vagy a ház oldala nem ér olyasmihez amihez nem kéne. Széthúzni mindent, foglalatot átnézni és házon kívül próbálkozni.
-
batman.
senior tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Meggyőztél.

Az Msata SSD-vel kilőtted a tippem. az hogy másik táppal is próbáltad a következő tippem is qka. Ahogy asynur kolléga írja érdemes lenne kiszerelni és "asztalon" indítani. Az alaplapi speaker igen elolvastam, hogy rádugtad egyáltalán nem pittyen? Meghalt biosnak tűnik most...
-
MadBlade
tag
válasz
asynur
üzenetére
Üdv,
Átszerelés előtt minden egyes alkatrész gondosan, óvatosan, ecsettel, rűrített levegővel át lett takarítva, semmiféle korroziót, fizikai sérülést nem találtam egyik alkatrészen sem, minden ujszerű állapotnak örvend.
A teljes pontos konfig megtalalható az adatlapomon, csak az 500GB-os rendszervinyó és VGA nem aktuális már, mint azt írtam.
De természetesen semmi akadálya, hogy átmásoljam ide :
GIGABYTE GA-Z68XP-UD3 (rev. 1.3), Intel® Core™ i7-2600K, Arctic Cooling Freezer 13, ZOTAC GeForce GTX 1060 (6GB), 2*2048MB Kingston HyperX DDR-III 1600MHz CL7 Limited Edition, SAMSUNG BPM841 256GB mSATA SSD, Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA2 HDD, LG BH10LS30 Blu-ray író (SATA), Cooler Master GX 750W RS-750-ACAA-E3 táp. -
MadBlade
tag
válasz
batman.
üzenetére
A Men in Black-ben a C-18-as csomagmegőrzőnek volt egy "jámbor népe", itt a prohardvernek van egy 'kis" felhasználói tábora, kiket bátorkodtam "nép"-ként megszólítani. Szóval köszönöm jól vagyok, Gotham szuperhős komplexussal -és egyéb lelki traumákkal- küszködő önjelölt igazságtevője.
De minek is szájalok azzal, aki szabadidejében Superman-t püföli ... 
Először is elnézést, pontosítanék:
Nem m.2-es SSD, hanem msataAz alaplap egy Giggabyte GA-Z68XP-UD3 (rev1.0).
Az SSD pedig egy Samsung PM841 (256GB)Kipróbáltam SSD nélkül is, a helyzet változatlan.

-
asynur
tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Üdv!
Ha négy évig nem ment valami, akkor érdemes átépítés elött belőni pl. teszpadon (vagy egy sima karton dobozon).
Lehet, hogy simán megette az idő, én kiszedném megnézném nincs-e korrozió valahol ami zárlatot okoz (a tünetek gyanúsan erre utalnak), esetleg átszerelés közben nem sikerült véletlenül pár SMD-t lemorzsolni az alaplapról. Megér egy próbát még CPU kiszedése, foglalat átnézése visszapakolás, teszt.
Előlapi kábelek nélküli inditás, minden felesleg lehúzása.Esetleg "corrupted bios", bár akkor általában bootloop a tünet.
Mondjuk könyebb lenne egy a pontos konfig ismeretében ötletelni.
@prabhu: köszi, az egy jó OC-vel valószínűleg nem jelent túl nagy bottleneck-et .
-
tupacamaru
veterán
válasz
asynur
üzenetére
Eseménynaplóban csak Kernel-Power hibák vannak, mert úgy indult újra a gép, hogy nem megfelelően lett leállítva.
Teljesen nyitva van a ház oldala, van olyan játék hogy el sem indul a VGA ventilátor. A gyerkőc szokott Overwatch-ozni max, de a hiba legtöbbször Windows asztalon jön elő. Az elektromos hálózat fel van újítva, 3x20A jön fel a lakásba. A CPU egy Xeon X5670, és nem mondtam hogy kihajtja a VGA-t.

-
prabhu
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nézz bele a tápba vagy ha tudsz kérj kölcsön egyet tesztelni! Amúgy ennyi idő után már meg szoktak érni egy cserére.
asynur: az adatlapján egy Xeon X5670 szerepel.
-
asynur
tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Egy ilyen GPU mellé, ami amúgy jelentősen többet eszik, mint az előző kártyád amúgy is javasolt egy új táp főleg ha már kilenc éves, a tápon spórolni drága mulatság tud lenni.
A 1080 jobban is fűt érdemes lehet ezt is figyelembe venni, hogy elegendő-e a ház hűtése.Lehet, hogy az ottthoni elektromos hálozat sem tökéletes amúgy ha így lecsapja a routert is a dolog, persze a router is lehet a hibás de nem túl valószínű. (nekem a tv-n megy el a kép ha csengetnek
)Kiváncsiságból milyen cpu-t használsz ami 9 éves alaplapban elmegy és ki tud hajtani egy 1080- at?
@krupitomi: Éljen örülök, hogy sikerült

-
batman.
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Gyanús a táp, de mivel egy 9 éves lapról beszélünk, nem kizárható szinte semmi, simán driver probléma is lehet. Eseménynaplóban nincs segítség?
(#39921) MadBlade Üdv nép! Ebből ki lehet gyógyulni? Mert akkor jobbulást! Az alaplap és az ssd pontos típusa? M.2 ssd nélkül indul és biosba be lehet lépni?
-
MadBlade
tag
Üdv nép!
A segítségeteket kérném, mert ugyan túl vagyok már jó pár gépépítésen, most elakadtam...
(a poszt terjedelméért előre is elnézést kérek, és köszönöm az időtöket/türelmeteket)A helyzet a következő:
Adott egy komplett konfiguráció, melyet éveken át használtam minden gond nélkül.
Ezt a konfigot idő hiányában több, mint 4 éve be sem kapcsoltam, majd eljött a napja, hogy kapjon egy kis törődést, így új házba költöztettem (a régi háznak réges-régen letört az optikai meghatjtókat rejtő ajtaja).
Ha viszont már törődés, a rendszer vinyót lecseréltem egy m.2-es SSD-re és a mára már egyre vérszegényebb 1GB-os Radeon HD 5870-es videokártyát egy GTX 1060 minire, ezen kívül az utolsó csavarig minden maradt a régi.A "nagy napon" azonban, mikor is mindent szépen átköltöztettem a vadiúj házikójába, jött a pofon, nem indul a gép. Itt jutottunk el a probléma gyökeréhez, ugyanis fogalmam sincs mi okozhatja ezt.
A hibáról részletesebben:
A tápkábelt bedugva, a tápot bekapcsolva lenyomom a házon a power gombot és a ventillátorok fel sem pörögnek. A másodperc egy tört részére a ház ledes ventijei felvillannak, de ennyi az össz jele annak, hogy a konnektortól az áram eljut az alaplapig, semmi több. Ezt is kizárólag az áram alá helyezéstől számított első alkalmakkor teszi, tehát nem minden bekapcsolási kísérlet alkalmával!Amit tudni lehet:
Elvileg az összes a működéshez szükséges kábelt megfelelően csatlakoztattam, ahova kell:
- a 24 pines ATX csati a helyén
- a 8 pines +12v-os CPU csati a helyén
A ház előlapi kábelei (pwr, reset, hdd, usb, speaker, usb2, usb3) a helyükön
- a rendszer ventik 4 pines csatija, a CPU venti csatija a helyükönA tápra csatlakoztatva:
- 1db SATA ODD
- 1db SATA HDD
- 1db VGA (6pin)
- ház ventillátorai (4pin)Aiket mar próbáltam:
- memóriamodulokból egyet hagytam csak bent
- próbáltam VGA-val és nélküle is, HDD-vel és nélküle is, ODD-vel és nélküle is
- CMOS elem kivéve fél percre, majd ki is cserélve
- próbáltam úgy is, hogy csak a 24 pines ATX és a 8 pines CPU kábeleket dugtam a lapra
- próbáltam 2db külöböző táppal is (Cooler Master GX 750, Corsair CX 750)Ki sejti hova lehet az a macska elásva?
Előre is köszönök minden segítő szándékú kommentet! -
tupacamaru
veterán
Pár napja van egy olyan jelenség hogy random újra indul a gép. Egyszer csak elsötétül minden, mintha reset-et nyomtam volna, és már induli is. Azért a reset gombot lehúztam az alaplapról. Nem tudom eseményhez kötni sajnos. Sima Windows asztalon is csinálja, van amikor sűrűbben, van amikor ritkábban. Nem rég vettem egy GTX 1080-at, azzal mintha sűrűbben csinálná mint a GTX 960-al. Mindenesetre a VGA-kat kizárnám. Elég régi gépezet már, kilenc éves az alaplap és a tápegység is. Erre a két dologra gondolok hogy hibás lehet. Az alaplapon nem látok semmi hibára utaló jelet, a kondik is rendben levőnek tűnnek, bár már mindegyik ilyen fém házas kivitel. A tápegység egy CM 600W Silent Pro Gold, érdemes lehet belenézni? Más ötletem sajnos nincs.
Amikor újra indul a gép akkor a két latopon elmegy a Wi-Fi-s internet egy darabig. Az én gépem vezetéken van összekötve a routerrel. Ezt végképp nem tudom hova tenni. -
Zotya984
senior tag
Bár már megoldódott de azért beírom hátha kelleni fog valakinek.
-Tárgy: Lenovo IS6XM rev 1 lap + RX470
Ez ebben a felállásban NEM fog beindulni az atya úristennek sem!!! Ennek oka hogy a kedves Lenovo simán beépített az alaplapi bios-ba egy egy whitelist -et azon kártyák DEV ID- ivel amik mehetnek, többi az simán ban!
Na már most AMD HD7000 széria engedélyezett. Az fölött nem.-Megoldás: VGA biosban 3 dolgot kell átírni egy HEX editorral és mehet a menet.
Angol leírás a folyamatról: (MrGenius Sep 28, 2017 hozzászólása)
[link]
Bár itt 270X-et moddolnak éppen de végig olvasva a topikot RX570 / 580 / 590 kártyáról is szó esik. Elv ugyan az.
Nekem már 5 napja megy az RX470 a lenovo lapban. Hiba és fagyás mindenféle error nélkül.
(ne kövezzetek meg) -
MrDerekas
addikt
válasz
otvoslajos
üzenetére
Valamit, valami miatt, állítani kell valahol, valamennyire...
-
otvoslajos
csendes tag
válasz
batman.
üzenetére
"kernel power 41 63 windows 10 64 bit"
Erre keresve több video és leírás is van a neten.
Az ellenőrzése a Windows Events alkalmazásban a kritikus, illetve a hiba kijelölésekre keresve történik, hogy az e a baj. Lényegében az automatikus újraindulást kell kikapcsoltni, meg némi energiaellátási sémát módosítani.
Valószínűleg elég, ha a rendszer azt érzi, hogy a 6-8 magból egynek egy milliszekundumra változik a tápellátása, vagy kimarad... nem tudom. Azért érdekes, mert ha több szálon futtatod a procit és dolgozik, akkor nem jelentkezik, csak, ha kis teljesítmény kell, így a rendszer visszavesz, de lehet, hogy néha többet, mint kellene.Itt egy példa video rá: https://www.youtube.com/watch?v=G3TKsCoqGXE&t=30s
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
OC-zva van a CPU?
-
prabhu
senior tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Van rá esély. Cseretáp kellene elsőnek teszteléshez.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Ma bekapcsolás után 10 másodperccel a gép lepukkant, nem indult be, hiába van áram alatt. A bekapcsológomb nyomására nincs semmi reakció. Jól dondolom, hogy vége a tápegységnek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
batman.
senior tag
válasz
otvoslajos
üzenetére
Egy ok-okozati összefüggésre és a beállítások változtatására valószínüleg sokan kíváncsiak lennének.

-
otvoslajos
csendes tag
-
asynur
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
- Húzz szét mindent dugd össze újra,
- ellenőrizd, hogy nem melegszík-e túl valami paszta a procin rendben van-e , táp nem főtt meg, megfelelő a ház hűtése stb.
- indíts minimum konfiggal (1 stick ram, felesleges dolgokat lehúzni) memtest86
- próbálj más videókártyát berakni vagy a kártyát másik gépbe.
- tápcsere (bár ezzel akár kezdeni is lehet) -
asynur
tag
válasz
krupitomi
üzenetére
Valamilyen fps countert rakj fel (msi afterburner-rivatuner ez elvileg egybe van). a hang valószínűleg coilwhine és a videókártya felől érkezik nagyon magas fps esetén elég általános jelenség, az újraindulás annyira nem, rivatunerel be tudod korlátozni az fps-t ami lehet, hogy a nem kívánt újraindulást is megszüntetheti ha a vidókártyával van a gond, de simán lehet, hogy a játék a probléma forrása nem épp mai darab.
-
Bernardo20
őstag
Sziasztok, adott egy 1 hónapos pc ami 2 napja kezdte el, hogy random elkezdett fagyogatni, ma este mar boot után 1 perccel kifagy. Nem törtent semmi szofveres valtozas, eleg hardware gyanús.. Eddig tökéletes volt minden.
Hol kezdjem a keresést? Uj gépnel kicsit csalódott vagyok.Spec:
Ryzen 2600x
Giga b450 Auros M
2x8gb g.skill 3000mhz cl16
Rx580 Sapphire Nitro
Fsp Hyper M 500WElore is köszönöm.
-
krupitomi
tag
Sziasztok!
Következő problémával nem tudok mit kezdeni. Sims 3 - Complete Edition sikeres telepítés és indítás után töltés közben fura hang hallatszik a gépből mintha egy vékony tűvel karcolnánk egy cd-t pl vagy nem is tudom mihez hasonlítsam. Pár másodperc után teljesen "levágja" a gépet ami kikapcsol aztán pár mp után újra indul. Nem tudom eldönteni hogy a melyik hardver adhatja a hangot és hogy egyáltalán van e kapcsolat közte és a gép kikapcsolása között. Gyakorlatilag csak ennél a játéknál jön elő hang és kikapcsolás. Battlefield 1 és Call of Duty WWII is elmegy a gépemen (aláírásomban minden fontosabb hardver le van írva) mindenféle probléma nélkül.
Van valakinek ötlete hogy mi okozhatja a problémát?Válaszokat előre is köszönöm!!
-
batman.
senior tag
-
Zotya984
senior tag
válasz
otvoslajos
üzenetére
Kingston ramokról vegyes véleményt hallok mostanság. Valami 1x8GB ideglenes ramot tegyél bele (akár kölcsönbe is kérheted)
RX570 lehet még gond. Milyen bios van rajta? Lehet frissíteni kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Próbáld, amit írtam. Ott van a hiba, csak kérdés melyik kábel, vagy eszköz az. Ha megvolt a próba, várunk az eredménnyel vagy annak hiányával 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nem érted az nem baj, keresni kell valakit akiben megbízol és érti.