Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Valamiért a warm boot nem jön be a gépemnek. FX3850 + Asus M5a99 Evo 2.0 + FSP 700W modu trió. Ha áramtalanítom a tápot lekapcsolva, az első induláskor minden oké, restartolás oké, de kis idő elteltével, ha kikapcsolom, nem tudom visszakapcsolni. A BIOS logo bejön, de nem lép tovább és a BIOS-ba sem tudok belépni. Ha elindul, stabil, ill. alapbeállításokkal is csinálja. Tippek, javaslatok?
-
batman.
senior tag
válasz
Gyuri44
üzenetére
Elvileg lemerült elemmel is indulnia kéne,max alapba állítja a biost. Ez konkrétan nem igaz, vannak gépek amik elindulnak lemerült bioselemmel is, és vannak amik nem.
Minimál konfig: alaplap, cpu, cpu-hűtő, 1 ram, táp, alaplapi vga ha van, bill. Semmi ssd, hdd, odd usbskütyü.
A ram másik gépben memtestel legyen ellenőrizve, és abban a slotban legyen ami az 1. -
Gyuri44
aktív tag
válasz
batman.
üzenetére
Memóriát már próbálgattam azok jók. A többi alkatrészt nem tudom másik gépben tesztelni,mert csak újabbak vannak amikbe ezek az alkatrészek nem jók.
Elvileg lemerült elemmel is indulnia kéne,max alapba állítja a biost, de most még addig se jut el.
Ez a minimál konfigos indítás mit takar? -
batman.
senior tag
-
Ukeve
tag
Kiszereltem a gépet, visszadugtam a legfontosabb részeket, elsőre elindult...
Arra gyanakodtam először, hogy az alaplapi távtartók közül bent maradt kettő és azok "zárlatot" okoznak. Kivettem a felesleges távtartókat, betettem az alaplapot a házba, összedug, bekapcsol, működik.
Visszaraktam a gép többi elemét a házba, (egy ODD-t, meg két ventilátort), bekötöttem minden kábelt, kapcsolnám be, megint nem történik semmi...
Kiszereltem mindent, most már így se működik
Az tűnt fel, hogy olyan mintha maga a boot folyamat se indulna el. Amikor működött, akkor bekapcsoltam, volt egy pittyenés és megjelent a monitoron, hogy nincs oprendszer.
Amikor nem akar elindulni, akkor ez a pittyenés sincs meg, hanem csak áramot kap a rendszer, a ventilátor felpörög és nem történik más. De, ha bekapcsol a rendszer, akkor viszont minden tökéletesen megy.
Kezdem már feladni a dolgot...
-
Gyuri44
aktív tag
Üdv.
Van egy Fujitsu Esprimo E5615 gép,ami ahogy áramot kap maxon pörögnek a ventik és se kép se hang,nem indul.
Ki és bekapcsolva ugyan ez a helyzet,nem indul el,csak pörögnek a ventik.
Mi lehet a gondja? -
Ukeve
tag
Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy SuperMicro X9SRA alaplap, 16GB szerver RAM, egy GTX750,egy Seagate 2TB HDD és egy szerver táp. Ezt a konfigot nagy nehezen sikerült beüzemelni, fel is húztam rá egy Windows-t. Ezt úgy tettem meg, hogy nem egy házban volt a konfig. Tökéletesen működött, ezért rendeltem is hozzá egy házat. Megjött, összeraktam (már többször raktam össze gépet), bekapcsolom, hibaüzenet nélkül működik. Rádugom a monitorra egy DVI-VGA átalakítóval, nem jó. Kiderült, hogy az átalakító a szar. Vettem hozzá újat, ez már más gépben működik, de itt viszont nem hajlandó. És itt kezdődik a probléma... Áram alá helyezem a gépet, bekapcsolom, elindul, de kép az egyáltalán nincs. Több videokarival is kipróbáltam, eggyel sincs kép, az összes működik rendesen egy másik gépben. 2 PCIE csatlakozó is van rajta, egyik se működik, amikor nem volt házban, akkor működött. Megnéztem a csavarokat, nincsenek megfeszülve. Maga a slot valószínűleg működik, mert ha sokáig van bekapcsolva a gép, akkor elkezd melegedni a videokártya. BIOS reset már megtörtént, az se segített. A monitor meg nem azt mutatja, hogy nincs jel, hanem egyszerűen energiatakarékos módba lép át, ahogy bekapcsolom a gépet.
Valaki esetleg tudna segíteni?Előre is köszi!

-
KRi2
aktív tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Nemkellett neki sokkoló. Ma már csak órákig birja, sőt már bootolás közben is bepurcant. Még szerencse hogy minden megvan róla, pár nap alatt elég szépen leharcolódik. De még mindig jobb mintha egy pillantás alatt tünne el, mindenféle előjel nélkül.
Secure erase-t még nyomok rá, aztán gariba be.
Köszi a segitségeket! -
MrDerekas
addikt
Nyomd neki a sokkolót
Nehogy! Mozgass rajta adatot üres idődben, vagy chkdsk-t párszor, azt lesz ami lesz. Ha már huzamosan eldobálja, nyugodtan küldheted gariba.(#38576) Sanyi19 Miután írod, hogy húzva van a gép, gondolom a bios reset után, újra beállítod oc szerint. Ebben lesz a bibi szerintem.
-
Sanyi19
őstag
válasz
batman.
üzenetére
Igen xmp-vel megy. Most csináltam egy bios frissítést, mert olyan verzió volt fent f22d (2018.01) amit azóta töröltek még a korábbi verziókból is. A jelenlegi legfrissebbet, az f22f-et raktam fel biosból instant flash opcióval. Kíváncsi leszek ez megoldja-e. Visszatérve a memóriahibára: ram hibától bebolondulhat a bios? Mert kipróbáltam, egy modullal külön-külön mikor elsőnek nem indult és úgy se volt jó amíg nem reseteltem ki a biost.
-
batman.
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
Szia!
Elnézést, ha rövid leszek, de kicsit be vagyok havazva, hétvégén több időm lesz.
Tapasztalatom szerint általában akkor kell resetelni a biost, (el nem indulás miatt), ha valamelyik beállítás nem megfelelő. A leírásodból nem teljesen egyértelmű, vagy én vagyok már kicsit fáradt, de a ram a hozzáadott xmp profil szerint megy?
Nekem hasonló problémám legutóbb hibás memória miatt volt. Megpróbálhatnád a modulokat egyenként megnézni memtestel. -
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Olyan kérdésem van, hogy valaki találkozott-e már olyan problémával, hogy néha-néha nem indul be a gép addig amíg ki nem resetelem a biost. Ilyenkor bekapcsolásra nem történik semmi, a ventik felpörögnek kép nincs, nem dolgozik semmi. Kiveszem az elemet majd vissza és megy minden újra tökéletesen.
Alaplap hiba lesz vagy mi okozhat ilyet? Múltkor áramtalanítva volt a gép és utána nem indult, most meg nem volt áramtalanítva ki volt kapcsolva 1 napot és nem indult megint.
I7-6700K + be quiet Shadow Rock 2
Gigabyte Z170-D3H
16 GB Corsair 3200Mhz (2x8 kit)
Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
FSP Hydro 500W
Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM + Seagate Skyhawk 4TB 5900 RPM
Samsung EVO 960 M2 Nvme ssd + Kingston A400 480GB
LG dvd író
Zalman Z9 ház 5 db venti
FSP Hydro 500 W tápA gép húzva szokott menni a proci az alaplap által felkínált I7-6700k @ 4.4 profillal megy, prime stabilan fél éve. A ram pedig Extreme memory profillal.
Ezt a nem indulásdit most kezdte az utolsó bővítések után (kb. egyszerre volt vga,ram,proci hűtő,hdd csere 3tb-os toshiba egyik napról a másikra meghalt)
Holnap érkezik egy nagyobb táp, hogy ne legyen határon járatva az 500-as Hydro, de nem hinném, hogy az okozna ilyet?
Szerintetek? Előre is köszi!
-
Baboka
tag
sziasztok!
az lenne a gondom hogy kb 1 hete a gepem hol eler az alaplapi boot kepernyore hol nem. amikor nem akkor se a bill se a monitor se az eger nem aktiv. par ki be kapcsolas utan megint megy de mar tobbszor nem mint igen. mi lehet a problemas alkatresz? koszi!
-
KRi2
aktív tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Batman: Nemnagyon találok, memory.dmp file-t.
Ha kiszáll az SSD a win alól, feltuná egyáltalán írna valahova a nyűgjét?MrDerekas:
Nagyon gyanus az SSD. Mindeféle portot is cseréltem, HDD-n problémamentesen megy a gép. Olvastam is hogy eme Intel-es SSD-kkel másoknak is volt elektronika panasza, le is lett véve az ajánlott listáról.Mikor hal be? Mi számít behalásnak? Meddig kell vele "szenvednem" (nemjó hogy naponta random beáll, megszakít, munka, játék közben)? Feltudom-e gyorsítani a nyűglődését? Mikor jön el az a pont amikor gariba zokszó nélkül cserélik? (aqua 5év gar, kb 3-nál járhat)
-
batman.
senior tag
Csakmert naponta kb 1szer dobja a kéket. BlueScreenView
-
KRi2
aktív tag
Re.
Sata, tápkábelcsere megvolt, Intel SSD ugyanúgy kékhalálozik, el-eltűnik. Most HDD-re rakok fel új win-t (próbáltam usb-s hdd-re klónozni ugyanazt a rendszert, hogy sw dolgokat is kizárhassam, winlogo boot-nál sajna megakadt kéken.)
HA, egy SSD elektronika hibás, annak a smart-ban nem kéne valami nyomának lennie? Intel SSD Toolbox-al is átnéztem, nem talált semmi hibát.
Ha, az SSD a hibás, azt gariba ki tudják szűrni, elő fog jönni? Csakmert naponta kb 1szer dobja a kéket. Meg kéne várnom hogy jobban bepusztuljon, haldokoljon az SSD? Mentés már van.
-
batman.
senior tag
Nem szaporítani kéne a gyanús alkatrészeket, hanem kizárni. Az ssd-ben nincs ami hangot adjon ki, persze csak azt állíthatom amivel találkoztam már, de nyikorgó ssd még nem volt.

Az összes hdd-t odd-t húzd le így tesztelheted, + az egyik hdd-re tehetsz oprendszert, és csak azt indítva máris kizárhatsz pár adattárolót, de főleg az ssd-t. -
ace05
senior tag
-
KRi2
aktív tag
válasz
santa clause
üzenetére
Köszi a válaszokat. Kábelcserék lesznek először.
Intel 535 240gb
-
ace05
senior tag
Az előző konfigomnál bajok voltak. Egy intel i3-4330, 12 gb ram, ssd, msi gtx 1050 ti kártya volt. Mikor lecseréltem a gtx 750 ti kártyámat a 1050ti-ra, friss win 10 telepítése után, ilyeneket produkált a gép, hogy kifagyott és maxon pörgött a videokártya ventije. Ezt párszor csinálta. Utána a problémám az lett, hogy a firefox kiakadt youtube videónál. Mikor elindítottam egy videót, már rögtön eldobálta a képkockákat. Kb 10 másodperc kell, hogy helyre álljon. De videónézés közben is (vlc 1080p vagy 720p) is tapasztaltam olyat, hogy meg akad a videó, eldobja a képkockákat és mintha mikrolag-ot is láttam volna. És itt most nem arra gondolok mikor mozog a kamera akkor nem smooth a kép. Olyan mint mikor nem bír egy játékot a gép. Ez youtubenál is észrevettem. Múlthéten váltottam platformot. Intelről Ryzen 5 2600-ra. Csak alaplap+cpu+ram lett cserélve. A probléma ugyanúgy fent ál. Itt most azt vettem észre, hogyha bekapcsolom a gépet egy hosszú szünet után, akkor nem jelentkezik azonnal, csak egy két óra után. Olyat is tapasztaltam párszor, hogy megszakad kép. Elindítottam egy sample uhd bluray-es mkv-t, képet nem küldött hdmi-n keresztül egy pár pillanatra, de a hangot halottam. Hdmi 2.0-ás kábelt kétszer cseréltem. Első körben tápot cserélek (FSP 600W Hyper M), mert a mostani chieftec 500w nem hiszem, hogy bírja, hogy tele van pakolva az alaplapom (az összes sata 3 port foglalt), meg amúgy is kell az táp másik gépbe. De a videokártya gyanakszom, de nagyon.
-
batman.
senior tag
válasz
ultimatgold
üzenetére
Szia!
A hibanaplót kéne megpróbálni értelmezni, segíteni itt tudnak.
Esetleg telepítheted a BlueScreenView -t, hátha az informatívabb.(#38557) KRi2 MrDerekas +1.

-
MrDerekas
addikt
SSD elektronikájára tippelek. Az szokott ilyeneket okozni legtöbbször. Próbaképp tehetnél egy rendszert a hdd-re mondjuk, úgy hogy az ssd ne legyen rákötve a lapra és használd pár napig. Bár ez előtt érdemes lenne a sata kábelt kicserélni és/vagy a táp másik ágáról megtáplálni az ssd-t.
-
ultimatgold
csendes tag
Sziasztok!
Eddig tökéletes volt minden, de a napokba egy idegesítő jelenség jött elő a számítógépen. Random, kb fél óra 1 óra időközönként, saját magától restartol. Terhelés alatt, nem jelentkezik a probléma. Prime95 Blend test, FurMark, és egyéb terheléses programok + Gaming alatt, NEM jelentkezik a random újra indulás. Számítógép karbantartás napló fájlban, Kernel Power 41 hibák sorozata. Windows 10 naplóban, váratlan leállás. Legfrissebb Driverek, Chipset, VGA, Windows update lefrissítve. Tápkábelt is kihúztam, gép áramtalanítása megtörtént, hátha ezt kiküszöböli a problkémát, de így sem történt változás. Eredeti Windows 10 fent, lefrissítve.
Ha bárkinek, bármi hasznos tanácsa lenne, kérem írja meg, mert már tiszta ideg vagyok.
Konfig:
VGA: Asus GTX 1050Ti
TÁP: Chieftec GPS-650AB A -
KRi2
aktív tag
Hali.
Fagyogat a gépem, elég random. Nemnagyon változott semmi (sw/hw).
A jelenség azzal kezdődik hogy mintha röcögni kezdene a gép (ssd-n a rendszer + hdd, 16gb ram), a scrollozás akadozik, gondolkodik, pár másodpercig, aztán a tálca, meg a háttér is inaktív lesz (nem fehérül be, nem lesz "not responding"), nem reagál a klikkelésekre, de az aktív ablak még használható, az egér mozog, kb 10mp-ig. Aztán kékhalál, memory dump. Vmit ír a BIOS memory cache+shadowing-ról hogy kapcsoljam ki, hátha (ezt nemtettem meg, nemtudom mi, és minek). Vmelyik ilyen fagyásnál talán vmi ntfs.dll-t is kiírt. Resetelek (vagy a kékhalál kiírása után, idővel magától újraindul), és fekete képernyő fogad, BOOTMGR is missing, press ctrl-alt-del. Ok, belépek a BIOS-ba, és az SSD el van tünve a bootsorrendnél/hdd-knél. Intel 420-520 talán? 240GB ACHI módban, sata3, windows7x64. Áramtalanítom a gépet, újrabe, magától ugyanúgy bootmgr missing-el, mert a HDD-ről akar bootolni. Bios-ban újralátszik az SSD, elöbbre hozom a sorrendben, és simán beboot-ol a windows-ba a gép. Egy nap mondjuk 1-szer játsza ezt el a gép.Vkinek tipp? RAM, satakábel?
HDDsentinel szerint az SSD-n nincs gond a szokásos wearing-en túl. Nincs CRC error, ilyesmi.Köszi.Kri
-
Riko88
csendes tag
Sziasztok

Gépem:
Asus P5K
E5440 Xeon
4x2gb 800 MHz DDR2 RAM
Gigabyte gt730 2gb
Power LC600H-12 V2.31 táp
Windows 7 32bitWindows betöltése után,1-2 perccel állandóan kikapcsol a gép.Nem mindig ugyan abban az időben.Probaltam a windowst ujra rakni akkor is egyszeruen kikapcsolt.Erdekelne mi a probléma Oka.
Elore is Koszi
-
válasz
MrDerekas
üzenetére
Igen utólag látom,hogy másoknál is van default. Akkor kitudja, lehet ettől teljesen függetlenül omlott össze a rendszer,csak azért gyanakodtam erre, mert mást nem állítgattam és itt is csak egy új kulcsot hoztam létre a Control mappán belül,de akkor ezek szerint ez teljes rejtély. CCleanert lefuttattam most , hátha nem jön elő újra a hiba.
-
MrDerekas
addikt
válasz
dani0113
üzenetére
Házfelújítás közben vagyok és elég hektikus a szoftveres probléma megoldó készségem
Tényleg kérdezz be a winesekhez, jobban jársz. A leírásod alapján én nem is látom, melyik kulcs az amit te hoztál létre
Javaslom a csökkentett módot és engedj rá valami registry pucolót. (Pl a Ccleaner pucolója) Manuálisan pedig azt törölni, amit te hoztál létre! A kép és a leírás alapján én nem tudtam összerakni ki-kivel van. (Fáradt is vagyok, így nem kizárt, hogy nálam a hiba.) -
válasz
Balint133
üzenetére
Sziasztok.
Az imént egyszer csak bejött Windows 10 alatt a kék képernyő az alábbi szöveggel "a számítógép problémát észlelt ezért újraindul". Ez nem sokkal azután történt hogy a regeditbe lépve a Control mappában egy új kulcsot akartam létrehozni egy pendrive irásvédettség levételéhez,de a kulcsot valamiért nem engedte úgy megcsinálni,ahogy írták, ezért csak egy alapértelmezett kulcsot hozott létre,amin semmit se állítottam. Viszont a probléma,hogy nem engedi törölni se. Gondolom ez a kulcs okozhatta az összeomlást is. Valami ötlet,hogy hogyan tudnám törölni? Esetleg meggyőződni róla,hogy ez okozza e? Bár semmi más módosítást nem végeztem a gépen és ez az első ilyen eset,szóval biztosan ez okozza,csak a kérdés,hogy töröljem? Köszönöm előre is!
[regedit kép]
[sikertelen törlés]szerk: Most vettem észre,hogy ez a alapértelmezett kulcs nem csak a Controlon belül látszik,hanem az összes mappában ott van. Nagyon nagyon hálás lennék ha valaki segítene megoldani. ja és visszaállítási pont se áll rendelkezésre.:/
-
MrDerekas
addikt
válasz
margithid
üzenetére
Boot sorrendnél SOHASEM lehet megadni partíciót! Ott mindig csak az érvényes lemezt lehet megadni. A win pedig tudja honnét kell indulnia, mert telepítéskor ezt "megjegyzi". (Van rá szakirodalom, de feleslegesnek érzem jelen helyzetben.)
Igen lehet az ssd miatt lassú a boot. Meg pár egyéb dolog miatt is. -
margithid
veterán
Sziasztok!
UEFI biosom van, boot sorrendet szeretnék módosítani, de ott csak azt tudom melyik háttértárról induljon, azt nem, hogy C vagy D, vagy G particióról?
Honnan fogja tudni a windows 10, hogy melyik particióról kell indulnia?
Égető lenne a probléma, mert kezd meghalni az ssd a gépemben, a biztonsági mentés meg a hdd-n van.Nagyon lassan indult már a gépem, kb 2-3-4 perc, ez az ssd miatt lehet mér, nem?
270 terát írtam rá, 20% a kondició, intel 530-as tipus. -
batman.
senior tag
válasz
goku888
üzenetére
Első körben egy Live linuxal, vagy más hasonló pendrive/ cd-ről futó oprendszerrel kéne nézni. Ha ott sincs kép, akkor csere vga, csere táp stb...
(#38541) Ferenc. Érdekes. A leírásod alapján ez egy tipikus tápprobléma, ámbár az is lehet hogy a ramcsere közben megmozgattad a tápkábeleket és most jobban érintkezik valamelyik kötés. Mindenesetre ha teheted a memtestet ütemezd be, amíg nem produkálja megint a hibát.

(#38542) DenielFight Szia! Ha nem kapsz választ akkor próbáld meg ebben vagy valamelyik hasonló topicban.
-
DenielFight
csendes tag
Sziasztok! Először írok fórumra de ilyet még nem láttam..
PC:
Asus prime z270 a
I5 7600k
Asus gtx 1050ti 4gb
2x4gb hyper x ram
120gb kingston ssd
2tb WD HDD
500 W hyper fury tápAzt hiszem nem hagytam ki semmit. Win 10 64 bit fut rajta.
Szóval a lényeg ma reggel elkezdtem játszani a World of Warcrafttal, semmi gond nem volt. Letettem tálcára és láttam hogy a Geforce Experience frissitest kér, megcsináltam utána néztem az Experience beállitásoknál hogy szerinte a játék a WoW nem optimalizalba fut, de csak a directXnek ajánlotta a 11 et a 12 helyett, beállítottam, hogy csinálja meg. Rendben, inditom a wowot elindul de a mukodese leall mar a karaktereknél. Ezt 2x eljátszottam még utana el sem indult gép újrainditas utan sem.. Tápot is kihuztam.. Megnéztem másik játéknál mit csinál (Fortnite) elindult, de docogve és a legutolso loadingnal megállt.. Meg próbáltam a vidikari drivert letorolni, újra rakni, semmi nem segitett.. Végül újra telepítettem a gépet, mindent ugyan úgy feltelepítettem a VGA illesztőjét is, még az optimalizalasi beallitasokat nem néztem újra, hogy kiprobaljam, csak arra volt időm miutan feltelepitettem, hogy elindul e. Elindult.
Valaki hasonlóval talalkozott e már? Lehet ez hardveres hiba? Vagy biztos szoftveres volt?!
Elore is köszönöm, remélem jó helyre írtam.Üdv:
Dani -
Ferenc.
tag
válasz
batman.
üzenetére
Szia!
Végül meg lett mi a baj, a memóriákat kivettem belőle, majd csak egyet raktam vissza, s már egyből ment is a számítógép ahogy kell. Majd kikapcsoltam, s beraktam megint egy ramot, s azzal is tökéletesen ment, végül az összeset, úgy ahogy addig is benne volt 4gb, és megy a gép..
Tehát igazából nem csináltam semmit, csak kivettem és vissza raktam a memóriákat, de ez így megoldotta.. lehet kontakt hiba volt valamelyiknél. Legalább 20x próbáltam ki és bekapcsolni a gépet, mindig ment egyből, így megoldódott szerencsére
Egy memtestet majd még lefuttattok azért. De eddig azt se bírtam, mert még csak signal se jött a monitorra. -
goku888
tag
válasz
batman.
üzenetére
Formázás és a Windows telepítés rendben végig ment a személyes beállításoknál kezdte el újra csinálni hogy kép elsötétül és semmire se reagál és újrainditás után is ezt csinálja
Windows 10et szoktam használni
A gép 4 éves
Processzor: Amd fx6300
2x4 gb ram
Táp : Corsair cx430
Alaplap : Asus M5A97 EVO R2.0
Gigabyte vga van benne a pontos nevét megnézem ha otthon leszek -
batman.
senior tag
válasz
goku888
üzenetére
Nagyon kevés információt osztasz meg, ez alapján nem lehet csak tippelni, az pedig már megvolt.
Elakadt a windows telepítés / mikor? Végig ment, csak a driver betöltésnél fagyott le? Milyen alkatrészekből áll a géped, azok mennyi idősek. Melyik win-t használod, stb, stb… -
goku888
tag
Tegnap este ujra akartam rakni windows hátha megoldja a problémát de az se segitet . Azt elfelejtettem irni hogy annyit vettem észre az utobbi pár napban mintha lassabb lenne gép a megszokotnál
-
goku888
tag
Sziasztok
Egy olyan gondom lenne hogy a mai nap internetezés közben elsötétedett a monitor és nem reagált semmire utána újra inditotam a gépet Windows betöltésig nem volt semmi gond minden rendesen ment után pedig megint elsötétedett és semmire se reagálAlaplapom :Asus M5A97 EVO R2.0
Ram : 2x4Gb
Táp : Corsair cx430 -
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Van egy hp compaq dc7800 sff mini fekvő asztali gép.
Sokszor nem indul el a bootolás, sőt semmilyen jel a monitoron.
A bekapcsoló gomb megnyomása után nem jön be semmi a monitoron, s kb 10 másodperc elteltével a cpu ventilátora őrült módon elkezd pörögni nagy fordulaton, nagyon hangosan. S ez addig menne, amíg le nincs lőve a gép a power gomb hosszú megnyomásával, vagy áramtalanítás.
Majd lehet újra próbálkozni a bekapcsolással..Néhány ilyen újrapróbálás után viszont végre bejön a monitoron a kezdő sorok,a biosba is belehetne lépni, és elkezd be bootolni a gép ahogy kell, s nincs is semmi gond aztán a működéssel, s a cpu ventilátora is ahogy kell, normális fordulaton, halkan működik végig, (az elején is míg tart a boot)
Mitől lehet ez a fent leírt jelenség, mely alkatrész, hogy van hogy csak 10. próbálkozásra jön meg eleve a jel a képernyőre, s ezáltal betölteni a windows a bekapcsoló gomb megnyomása után? Köszönöm a segítséget!
-
batman.
senior tag
válasz
profchaos
üzenetére
Hallani valamit halványan, az biztos, hogy nem fütyüli el mi baja van. Ami azért is baj, mert ha jól látom ram sincs benne, azért pedig ha nem is indul, sípolnia kellene! Próbáld még a biost törölni, tudom hogy elemet cseréltél benne, de ha gyorsan kész voltál, lehet nem törlődött. Ha az sem oldja meg akkor, mivel a proci nem lett piszkálva, csak a lap marad. Érdemes lenne az alaplapos topicban is futni egy kört, hátha az egyik kollégának "beugrik" valami. A lapra nincs már gari? Elméletileg még lehetne.
-
batman.
senior tag
válasz
profchaos
üzenetére
Kérdeztem már, de az alaplapra dugott speaker, (ha van benne) nem sípol, beeppel valamit? Amíg jó volt induláskor "pittyent" egyet? Ha nem tartozéka a háznak akkor egy régebbi házból kéne kivenni, vagy szerezni egyet. Feltételezve, hogy a táp megfelelő neki és jó, ha nincs semmi sípszó, akkor valószínüleg a lapnak van baja. Ki is szedhetnéd már házból, mert asztalon indítva kizárhatnád, hogy hozzáér valami az alaplap aljához.
-
profchaos
tag
válasz
profchaos
üzenetére
Sziasztok!
Az alábbi problémám még mindig fennáll!
Annyit haladtam előre a dologban azóta, hogy kértem kölcsön egy tápot, viszont a gép ugyanazt produkálja.Most már kiszedtem belőle mindent, kivéve a procit a ventijével. Lehúztam az összes kábelt, ventit, csavarhúzóval indítottam el összeérintve a lábakat de ugyanaz... Elindul, (megmozdul a venti a procinál) és leáll. Magától újraindul, majd ismét megáll... és ez így megy a végtelenségig...
Így akkor már csak az alaplap lehet a rossz ugye? Vagy?

-
geri173
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis problémám lenne.
Néhány napja egyszer csak azt vettem észre, hogy kikapcsol a gépem boot-olás előtt. Nem is jött be semmi kép a monitoron. Aztán kivettem ez egyik memóriát (2x2gb van összesen) és így 2gb-al megy. Cserélgettem ide oda, de a másikkal sehogy sem megy. Se az egyedül, se együtt a jóval. Vegyek akkor az egyik modul helyett másikat vagy érdemes még vmit kipróbálni?
GA-P31-DS3L
2*2gb csx 800mhz
q6600 prociKöszi előre is a választ!

-
Csabye23
csendes tag
válasz
batman.
üzenetére
Köszi a választ! Eszemben sem volt belenyúlni a processzorba meg a hűtőbe. Csak hátha van valami okos ötlet, ami alapján a hibakeresést elindíthatom

Táp időközben be lett mérve, működik normálisan, házon a kapcsoló is, alaplapon lesz a gond. Hétfőn megy vissza a boltba. -
Csabye23
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik népszerű magyar webáruházból rendeltem egy számítógépet. Az alkatrészeket magam választottam ki hozzá, és az összeszerelést az eladó cég vállalta. A tegnapi napon meg is érkezett a rendelés, azonban a gép egyáltalán nem indul.
Tünet: nem hiszem, hogy áram alá kerülne a gép, mihelyt a tápba bedugom az áramot, és azt is bekapcsolom meg a gépet is. Alaplapon jelző ledet nem látok égni, ventilátorok nem pörögnek.
Beszéltem a vevőszolgálattal, ott azt a mondatot hallottam, hogy elképzelhető, hogy a szállítás során a prochűtő miatt a processzor kimozdult a helyéről, és azt próbáljam meg visszarakni a helyére, miután levettem róla a hűtőt. Nos ezzel van pár problémám. Az első, hogy 15 éve nem szereltem gépet, mert laptopot használtam ez idő alatt, és nem szeretném egy közel 70 ezres processzor lábait sem a garanciaidőn belül, sem azon kívül elhajlítgatni. A második, hogy kissé nehezen tudom elhinni, hogy a leszorított processzor és a szintén alaplapra szorított hűtő elmozduljon, maximum ha dobálják útközben a gépet. A harmadik, feltételezve, hogy a vevőszolgálatnak igaza van: mindettől függetlenül a gépnek el kellene indulnia.Kérnélek benneteket, hogy adjatok tanácsot, mit tegyek, mit próbáljak meg, mielőtt visszaküldöm a gépet!
-
starius
tag
Sziasztok! Elég fura hibát tapasztalok, ha a gépemet a start menü -> leállítással állítom le, akkor nem bootol be a következő indításnál. Csak akkor bootol, ha a kikapcsológombbal kapcsolom ki. A ventillátorok elindulnak, sípol egyet, majd kis idő múlva mégegyet, és onnantól kezdve semmi nem történik, ki kell nyomnom a gombbal, és megint megjavul.Találkozott már valaki ilyennel? Teljesen új gép
-
profchaos
tag
válasz
batman.
üzenetére
Az amire te gondolsz egy molex csatlakozó, nem alaplapi táp.

- Jó hát ennyire azért nem értek a dolgokhoz.
A vetemedést akkor jól értelmeztem, csak nem gondoltam hogy akkora hő lehet, hogy ettől deformálódik.
Multiméterem nincs, de vettem egy új elemet, hamarosan ha lesz időm kicserélem.
A hűtóm egy gyári Intel amit a procihoz kaptam. A proci nincs túlhúzva, sose volt és játszani sem játszok a gépen szóval terhelve sem nagyon volt sose...
-
LACyCA59
csendes tag
Üdv,néktek.Kérdésem a következő lenne.Van egy Gigabyte GA-970A-DS3P alaplapom.Hogyan tudok ebből hangot kicsalogatni hangkártya nélkűl.???? Nem találok sem S/PDIF kimenetet,sem a 3 jackot.
-
Wyll
őstag
Óóóób@zmeg!!

A BIOS update volt a hibás!! Frissítettem menet közben még napokkal ezelőtt 0903-ról 1002-re, de már nem is emlékeztem rá. Most eszembe jutott, hát próba-szerencse alapon visszacsináltam. Szerencsére engedte downgrade-elni magát. És lám, csodák-csodájára újra jók az USB-s egerek!

Pedig mit szenvedtem ezzel. Benne volt két igen hosszú éjszakám!

Szóval ideírom a google-nek:
ASUS M2N-SLI alaplap USB portjai nem működnek jól a 1002-es BIOS alatt!! Egér lefagy, akadozik.
ASUS M2N-SLI motherboard USB ports not working properly with BIOS ver. 1002 !! Mouse freezing.0903 ok!
Viszont így elmondható, hogy ez a mára 12 éves lap a mai napig tökéletesen működik még Windows 10 alatt is! Jó, nem esek tőle hasra, de azért ez valahol akkor is szép

Köszi a segítséget batman. és Cyberboy42!
-
batman.
senior tag
Én az említett xp/vista chipset drivert azért megpróbálnám.
[I"]300W-os FSP tápnak azért szerintem ide elégnek kéne lennie." Ez így van. -ha jó.
Pár hete volt nálam egy nagyon keveset ment FSP hexa 400. Úgy volt kukaszökevény ahogy mondom a 12 voltos ága állandóan összeomlott, de terheletlenül is kifütyülte a táp-teszter. A tulaj szerint egyébként jó kis táp "dualcore" konfigokat szokott rajta tesztelni régebben.(#38500) profchaos: Az amire te gondolsz egy molex csatlakozó, nem alaplapi táp.

Ha sokszor volt áramtalanítva, (pld billenőkapcsolós hosszabbító) akkor automatikusan cserélheted az elemet. De ha teheted multiméterrel rámérhetsz a kivett elemre, így biztos lehetsz benne, hogy az e a hunyó.
A vetemedés az amikor a lap a hűtő súlyától, vagy feszítésétől, és az ezt kísérő hőhatástól együtt megváltoztatja az alakját. Ez jellemzően a processzor környékén szokott előfordulni. Azért erre a te esetedben elsőre nem gondolnék. Milyen hűtőd is van?(#38501) MrDerekas Van neki egy kiegészítő molex a pci-e mellett. Ritka mint a fehér jeti.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Javaslom a csökkentett módot és engedj rá valami registry pucolót. (Pl a Ccleaner pucolója) Manuálisan pedig azt törölni, amit te hoztál létre! A kép és a leírás alapján én nem tudtam összerakni ki-kivel van. (Fáradt is vagyok, így nem kizárt, hogy nálam a hiba.)
Jobban képben vannak a srácok, mintha én elkezdeném nyersmagyarban megfogalmazni a tutoriált

Ehhh... Pedig hányszor megfogadtam, hogy nem veszem betű szerint a hibaleírást