Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy "hideg" indításkor, azaz ha jó pár órát/napot áll a gép akkor nem bootol be, képernyőn kersztbe van egy csík. de a reset segít rajta akkor elindul, mi okozza ezt?
Köszi
ASRock B250 Pro4, i7 7700, MSI gtx 1070 gaming X, Corsair Vengeance LPX 16 GB
-
Karcub
senior tag
válasz
solfilo
üzenetére
Nincsen, bár odáig eljutok hogy kiírja hogy "press a button to boot from usb" de nem megy a billentyű olyankor.
Ezt úgy érem el, hogy a boot-nál van olyan, hogy " hard disk driver" és ott 2 lehetőség van: van a vinyó és a pendrive.
Ha első helyen van a vinyó, akkor nem tudom elsőnek beállítani a pendrive-ot hogy róla boot-oljon, sőt nem is adja opcióként, viszont ha a vinyó helyett a pendrive-ot rakom első helyre a "hard disk driver"-nél, akkor már tudom a boot-nál első helyre rakni hogy erről boot-oljon, de ahogy írtam fentebb nem tudok semmilyen gombot nyomni hogy telepítsen, majd újraindul vagy kiír valami bootolási errort. -
Karcub
senior tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem sikerűl pendrive-ról bootolnom.Windows 7-et szeretnèk telepíteni. Egy ASUS P4P800 rev 2.0 lapról lenne szó. -
Schalke
tag
válasz
gabber01
üzenetére
Köszönöm az infót. Tegnap kiszedtem a ram vga ma újra vissza helyeztem és láss csodát működik. Érdekes volt a szitu.
Köszönöm a segítséget.
Amúgy azt hogy lehet beállítani a gépen hogyha áramtalanitom a gépet és utána konnektorba dugom felpörög a ventilátor nem indul el csak felpörög és leáll. Amikor kapcsolóval bekapcsolom akkor elindul.
Engem zavar mert olyan mintha elindulna.
Köszönöm a segítséget amit várok. -
MrDerekas
addikt
válasz
uffneked
üzenetére
Inkább az alaplap. A szállítást olykor nagyon megsínyli a konfig. Nullára szét kellene kapni és újra összerakni, alapos takarítással egybekötve. Az is lehet, hogy leszippantotta az alaplapi elemet és cserélni kellene. Sajna az Arena táp sem egy ajánlott darab (Írom úgy, hogy ugyanolyat nyúzok én is pár éve, de ettől még nem az ajánlott kategória.) Illetve egy bios resetet is próbálj meg a nagy szétszerelés előtt.
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
Gép:
Asrock H61M U3S3
Chieftec Arena GPA400S
i3-2100
Elixir 2x4GB DDR3 1333
Radeon HD6770 850M 1GB DDR5
WD5000AAKX
(ASUS Vento A6)Hiba:
Költözés után hanyagolva volt egy ideig a használata, majd most 2-3 hónap után elindítottam volna, és:
- Ventik felbőgnek, és forognak
- Power LED ég
- Vinyónak alig hallható, folyamatos ciripelése van
- HDD LED közvetlenül bekapcsolás után villan egyet, majd elalszik
- Képernyőn no signal (DVI kimenet VGA-nál, alaplapinál is tesztelve)
- Látszólag semmi változás végtelen ideigAmit tettem a hiba észlelése után:
- Széthúztam mindent
- PortalanítottamNem sípol, nem kerreg, el se jutok a BIOS-ba... Egyszerre adta be a kulcsot a VGA, meg a vinyó?

-
válasz
solfilo
üzenetére
Visszajelzés 2:
Múltkor vettem egy új tápot, hátha az okozza. De nem, az FSP Hexa+ 400W sem segített.
Ma visszaraktam a régi FSP tápot, kicseréltem az MSI A78M-E45 lapot a régi ASUS A88XM-Plus lapomra. (régebben utóbbi kifagyott a RAM-jaimmal, ezért lett véve az MSI)
A lapcsere nem segített. Kicseréltem a SATA kábeleket, az sem segített.Aztán újrahúztam a Windows 10-et ezzel az ASUS lappal, s most úgy fest megjavult a dolog. Nem akarom elkiabálni, de működik leállítás után is az indítás, ahogy kell.

Full nem értem a dolgot, korábban a Windows load képernyőig sem jutott el a gép, csak minden másodikra ugye.
Ha ezt láttam, akkor már el tudott indulni a gép.
Már csak annyi kell az üdvösséghez, hogy ne fagyjon csontra a gép a RAM-októl, mint 2 évvel ezelőtt. Azóta volt elég sok kiadott bios, remélem ezt orvosolták már.

-
MrDerekas
addikt
Átérzem. Talán mostanra befejeztem az új mini házba költözésem. Két nap alatt túl sokszor kellett belenyúlni
Meg kéne írnom a cikkem/blogom még az előző projektről is, de... pfff... Ki vagyok purcanva. Alkotási kényszer kilőve egy időre.
Sajna ez egy ilyen szakma. Annyiféleképpen lehet járódni pc felhasználóként, hogy nincs is rá pozitív egész szám
-
Honzi
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Ma szétszedem és összerakom az alaplap dobozán csak azzal ami feltétlen kell az induláshoz.
Óvatos voltam nem tudom elhinni hogy megsérült volna 2 napja raktam össze az új AM4-es gépem az pöcre indult.
A processzor alját meg is néztem mielőtt beraktam nem láttam rajta semmit foglalatra is ránéztem azon se láttam de ma nagyító alatt is ránézek.
Táp csatikat sokszor ellenőriztem semmi gond nem volt.
Ram foglalatban nincs semmi szennyeződés ez biztos.
Lassan kb 4 körül neki állok de már most semmi kedvem hozzá.
-
MrDerekas
addikt
Kapásból a processzor lábak épségére gondolok, illetve, hogy szennyeződés került a proci aljára. Nem kizárt, hogy szerelés közben megsérült valami, vagy a lap alá került és zárlatot is okozhat. Esetleg nem minden tápcsati került a helyére (?). Bár ugyanilyen lapom van, de lehet a 3540-et csak a legfrissebb biossal támogatja. A ram slotokat is nézd meg, nem-e került beléjük akármi.
Szerk: Szedd ki az alaplapot és rakd össze asztalon a konfigot, ügyelve, hogy véletlenül se csinálj zárlatot. Haott megy, akkor lehet visszaépítgetni a házba. -
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Egy barátom gépébe raktam be az én régi cpu+ramomat és azóta nem működik.
Az alap gép:
ASRock Z68M/USB3
i3-2120
2GB ram
AMD 7850 2GB
Ebbe került bele az én párosom egy i5-3470 és 2x4GB ram kit.
Indításnál a ventik felpörögnek majd leállnak és megint felpörögnek majd le és ez így megy vga nem ad képet.
Ha csak az egyik ramot rakom be az első slotba szintén nincs kép viszont akkor 3 sípolás aztán szűnt és megint előröl eközben monitoron nincs kép
Ha a második ram slotba rakom a ramot akkor semmi hiba jelzés ventik pörögnek folyamatosan és ennyi de kép nincs.
Mindent kipróbáltam amit tudtam bios reset, másik vga és igp az összes ram modult egyesével minden slotban, cpu csere és mindig az előbb le írtak történnek.
Ott adtam fel mikor összeraktam az ö régi gépét és ugyan azok a hibák jönnek elő nem működik és nem tudok rá jönni mi lehet a gond.
Az ő gépe eddig jó volt én 3 éve használtam a sajátomat és hibátlan volt most meg az eredeti se működik.
Még azt tudom megnézni hogy az én régi lapomban működnek e az alkatrészek de ez még mindig nem magyarázat arra hogy mi a hiba az eddig működő felállással.
Ha esetleg valakinek van ötlete azt értékelném mert nekem már semmi hogy mi lehet még gond ezek után . -
Schalke
tag
Sziasztok. Adott egy számítógép ami most valamiért nem ad jelet a monitor felé. Alaplapi vga működött eddig,beletettem egy Vga a másik gépből akkor sem ad jelet,mi lehet a baja?
Köszönöm
Socket 775 gép.Fujitsu siemens -
MrDerekas
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Szívesen
Jó döntés. Én is ezt javasoltam volna a fejlesztés, alkatrészek vásárlása helyett. Mivel elévült a konfigod, csakis a platform váltás a legkevésbé pénzkidobás. Mielőtt teljesen megnyugodva hátradőlsz, azért próbáld ki a saját vidkarid másik konfigban
Ne érjen meglepetés a későbbiekben ez miatt. -
Werrew
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új gépet szépen összeraktam és nem ad képet ...
Msi z170a pro carbon, volt esetleg már vkinek köze ehhez a laphoz?
Beindítom ledek égnek, debug ledek elalszanak, ventik pörögnek, kép nincs se alaplapi vga val se másikkal, ramokat cserélgettem, tápot cseréltem ... Marad az alaplap, örülnék ha nem kéne vissza küldeni. Van e esetleg valakinek valami ötlete? -
MrDerekas
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Így sanszos bármit is venni bele. Pláne, hogy másik vga-val is hibázik. Egy teljes szétszerelés-alapos takarítás-összerakás megoldhatja a gondot, de ronthat is a helyzeten. Alaplapi gombelem cserét is megejtenék a helyedben. (Láttunk már lemerült elem miatt néhány "csodát") Illetve a táp is gyanús az általad leírt hibák kapcsán.
-
chopin42
őstag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Közben annyi eszembe jutott még, hogy mikor leszedtem a hd4870 driverét az eszközkezelőben, hogy kiszerelhessem , akkor nem a silányabb alap kép fogadott, hanem kék villódzó csíkok, pöttyök, akkor kezdett el villogni a kép is, szóval a legfőbb hibák utána azonnal jelentkeztek. Még csökkentett módban is! Amikor felraktam az új kártyával együtt az új drivert, még utána is csinálta, egészen amíg nem frissítettem a legújabb crimsonra, mikor a telepítésnek vége lett, tökéletesen működött, amíg rá nem nyomtam az újraindításra...ekkor rószaszínben villogott a kép, és utána nem indult el többet, míg vissza nem raktam a régi drivert/kártyát (most is az van bent). Perpill stabil..ugye nem az alaplapom haldoklik?
-
chopin42
őstag
Sziasztok! Néha megjelenek itt-ott azzal, hogy döglődik a hd 4870 vaporx-em. A gépem immáron 8. életévét tapossa, a teljes konfig: chieftec gps550ab-a, asus p5q deluxe, core2duo e8400, sapphire hd4870 vapor-x 1gb, 2x2 gb corsair xms 1066mhz ddr2, wd 600 black, dvd író. oprendszer win7. A videó kártyám valószínű(eddig azt hittem legalábbis) döglődik, mert a következő hibákat produkálja: kék csíkok illetve pöttyök random, fehér vízszintes csíkok, néhányszor szétesett a kép kockákra, illetve lefagy hihetetlenül lelassul a windows, szétesik a kép, fekete képernyő...stb. ami közös a hibákban: többnyire indításnál mikor feláll(na) a rendszer, illetve teljes szétesésnél már windows betöltés közben jelentkeznek a problémák, ám ha egyszer hibátlanul feláll a rendszer, utána nem. Fontos még, hogy alul kellett órajeleznem mind a gpu-t mind a memóriát, plusz max fordulaton jár a venti levett oldallappal, így sikerül 55fok körül tartani terhelés nélkül! (terheléssel így is 85-90 is megvan néha).
Nos a mai napon a probléma új szintre lépett. Sikerült cserekártyát szereznem, mely ugyanazokat, sőt rosszabb tüneteket produkált (úgy, hogy tuti hibátlan volt). Ez egy újabb, asus 270x, mely 30w-tal többet eszik. (150vs 180w). Hibák: rossz kép, villódzó kék csíkok (biosban, betöltésnél, ) villódzó kép (1-2másodpercenként v gyakrabban fekete képernyő), furcsa helyneként "fordított" színek.Mi okozhat ilyen hibát 2 kártyánál? A táp? egyáltalán milyen hibák ezek? Bocs a hosszú hsz-ért, de próbáltam pontosan lefesteni a képet, remélem tudtok segíteni (ja, és remélem jó topikba írtam).

-
gabber01
addikt
Alaplap csere után megpróbáltam syspreppel a windows 10et megmenteni, de fura módon az elején ment is a dolog, volt hang viszont pár sec után kihagyott, illetve az usb3 portok abszolút nem reagálnak.
Próbáltam drivereket reinstallálni, de semmi, most már semmi hang sincs.Sanszos a clean install?
-
nornik
újonc
Sziasztok!
Tudnátok e segiteni!Olyan gondom van,van egy 1155 alaplapom és amikor beinditom elindulnak a ventik,sipol egyet a monitoron kapja a jelet,és egy másodpercre felvillan,hogy auto config please wait....
És sötét a képernyö ilyenkor mi a baj,elöre is köszi a segitséget! -
mtibee2
tag
Szerencsére azóta nem produkálta újra, remélem, tényleg csak a telepítés miatt nem akart indulni... Köszönöm a válaszokat!
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Ma reggel csinált egy elég aggasztó dolgot az alig 2 éves gépem. Mikor elkezdtem használni, alvó módból ébresztettem, kicsit neteztem, majd miután engedélyeztem, feltelepült a legújabb Catalyst videokártya drájver. Újra akartam indítani a gépet, de véletlenül az alvó módra nyomtam rá - rég játszottam FPS-sel, na
-, és el is ment alvóba a gép, azonban semmire nem akart magához térni. (Általában billentyűlenyomással ébresztem, de most teljesen kuka volt, akárhogy próbáltam feléleszteni.) Kb. 5-ször áramtalanítottam a gépet, végül elindult, de mielőtt meghal, azért rákérdezek, hogy szerintetek mi lehetett a hiba forrása? (Az USB-s egeremen világítottak a LED-ek, ha áram alatt volt a gép.)Ha konkrét specifikáció kell, azt is tudok írni, de szerintem nem fontos ez esetben. (A gép egyébként kb. fél-egy éve lett szétszedve, amikor RAM-ot bővítettem benne, azóta nem nyúltam hozzá.)
Előre is köszönöm az ötleteket!
Üdv.:
M. Tibor -
rendszergazd
csendes tag
válasz
nightvison
üzenetére
Erre nem gondoltam hiszen még két éves a gép, és a szüleim internetezésre használják csak, feltelepítettem a windows 10 et minden gond nélkül megy rajta, valami hiányzott szerintem a telepítőből vagy nem tudom, és köszi a segítséget!
-
nightvison
tag
válasz
rendszergazd
üzenetére
Ram(ok) jók? Elsősorban rá kellene nézni, mert van, hogy a telepítés végig megy csak utána nem bír felállni a rendszer.
-
rendszergazd
csendes tag
hali, bajban vagyok egy laptop újratelepítésnél Dell 3541 intel i3 verziója telepítés minden gond nélkül végigmegy (win7 64) de amikor végez folyamatosan újraindul nem tölti be a rendszert. már többször próbáltam. a gépben van usb3 is achi merevlemez de ssd vel is próbáltam.
-
MrDerekas
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem cserélték. Szintén 16 gigás noname pendrive. Kibontáskor is sz@r volt. Levideóztam, hogy nagyon nem működik helyese és megkérdezte a pénzt mikor utalja. Kértem másik darabot és szó nélkül küldte, bocsánatkéréssel egybekötve. Korrekt fél volt. A top sellerek nem vacakolnak sokat.
Szerk: Nem kérte, hogy küldjem vissza. Mikor írtam neki, hogy nem jó, képet/videót kért csupán. -
S e t h
nagyúr
Bocs srácok, hogy itt kérdezem, de nem nagyon találtam olyan topikot és kulcsszóra is sem volt találat.
Van egy nem olyan régi (2-3 hónapos)Kingston pendriveom, tökéletesen működött egy ideig, most viszont folyamatosan írásvédettnek jelzi a rendszer, kb. semmit sem tudok vele kezdeni.Használtam low level formatot, registryben is turkáltam, hogy ne legyen írásvédett, de semmi. Próbáltam gyári Kingston formatter alkalmazást is, az sem segített.
A 64 gigából kb. a felén van anyag és a vicces az, hogy ahogy látom működnek is a rajta lévő dolgok a probléma csak az, hogy írásvédett.
Lehet az hogy hibás és csak ezért jelzi írásvédettnek?
Nem tudom van-e rá vmi alkalmazás, trükk, metódus, gondoltam rákérdezek mielőtt kidobnám. -
gabber01
addikt
Na most meg olyat csinál hogy ha ujrainditanam a Windows 10et, akkor leáll rendesen és mintha elindulna, de nem jön be a boot sem csak egy feketeség, viszont ezt jelként kiadja, mert a kijelző szerint van jel. Ilyenkor egy gombnyomás a poweren azonnal kikapcsolja. Majd bekapcsolásra simán indul, mint mindig. Fast boot ki van kapcsolva amúgy.
Mintha ezt egy legutóbbi frissítés óta csinálná... -
Formaster
addikt
válasz
SmikOne
üzenetére
Nem vagyok elektro műszerész, de paraszti ésszel gondolkodva nem gond, sőt. Azok nem lehetnek egy körön, mert akkor zárlat lenne. Nem ismerem a tápcsati mérési pontjait a lapon, szal ebbe nem mennék bele. Olyasmit keress ami szemmel látható, púpos kondi, égett szag. Sajnos sokminden lehet, IC, kondi, bármi. Lehet h egy profi meg tudja javítani.
(#34941) Kar07 Lehet sistergő, cincogó, sípoló hangja. Idővel az alkatrészek össze "érhetnek" úgymond, 1-2 tekercs/kondi veszít az erejéből, ellenállásából stb.
A vinyókkal akkor szerencséd volt, nálam halt már be 90%-os vinyó is. Azért a HD sentinel sem egy orvos, aki megmondja h 5 hónapig él még a beteg. A vinyó több részegységből áll és egyik egység rántja magával a másikat. Pl ha a fej nehezen olvas, akkor többet dolgozik a forgató motor, jobban melegedik, esetleg annyira felhevül h sérül a firmware chip stb. A merevlemez oroszrulett, nem véletlen mondják, hogy mindig legyen másolat.
-
RVR400
veterán
Kapcsold ki a CNQ-t, és az APM-et, meg a hasonló energiagazdálkodási lehetőségeket a BIOS-ban, és utána próbáld meg. Ha ez megoldja, akkor tápcsere. Sajnos én emiatt cseréltem már zsír új tápot másik típusra, mert ezt néhány táp nem szereti, viszont én meg nem szeretem, ha mindig zabál.
-
Kar07
tag
válasz
Formaster
üzenetére
De ilyen hangos cicergő sípoló hang lehet táp+vga kombó miatt? Nem halk sistergés van.
Amit nem értek, hogy táp, vga, alaplap, hdd-k évek óta változatlanok, és már egyszer adott ki ilyen hangot a gép, aztán az elmúlt 1,5-2 évben nem volt hiba. Most proci, ram változott, minden más maradt, átszereltem másik házba, megint sípol.
Nem tudom anno mitől szünt meg, nem emlékszem, úgy rémlik azóta csak többször szét-összeszereltem ház váltások miatt.Na mindegy, kiveszem a vga-t és meglátom mi lesz. Köszi!
A hdd meg érdekes, van egy évek óta 4% kondíción lévő ezer éves maxtor vinyóm, kerreg mint egy traktor de működik. Ez meg 70%-kal megadja magát

-
Formaster
addikt
válasz
Blase19
üzenetére
Hát akkor egy próbát megér, alaposan csomagold be aluba, a hőfokot most nem tudom nézz utána, de sztem 150-nél nem több. Az idő megint csak kérdés. Sztem nem is a mem chipekkel van baj hanem a mem vezérlővel.
(#34938) SmikOne akkor az az alaplapi tápellátó áramkör

(#34936) Kar07 táp+vga kombóknál kijöhet ez a cicergés, sajnos ez pech, táp vagy vga cserével megoldódhat. A HDD más sztori, az szimplán kuka, próbáld meg lementeni ami kell róla és vegyél tőle fájó búcsút.
-
Blase19
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Pénzt nem nagyon akarok már rákölteni én sem, gondoltam ha már úgy is kuka a kártya, akkor egy próbát megér a megsütés. Az is eszembejutott, hogy kicserélem a memória chipeket, még ha BGA tokozású akkor is valahogy megoldanám hőlégfúvóval, bár így hogy mondtad hogy a memória vezérlő is meghalhatott, kizárt hogy nekiessek és ráköltsek több ezer forintot a chipekre, már ha egyáltalán be lehet őket szerezni. Én úgy tudom amúgy, hogy az ROHS direktíva miatt tiltott az ólom tartalmú forrasztóanyagok használata, és az új ezüst tartalmú forrasztóanyagok rosszabb minőségűek, mattak, betöredeznek, bár ez lehet nem igaz a forraszgolyókra. Köszönöm szépen a gyors segítségedet, írok a másik topikba milyen VGA ajánlott most 60-70 ezer Ft körül.

-
Kar07
tag
Üdv!
Két problémában kérek szépen segítséget, hátha van összefüggés.
A gép: windows 10, GA-F2A88XM-HD3, Amd A8-7600, 2x4GB HyperX Savage 2133MHz, Sapphire 7770 OC, Samsung SP2504C, Samsung HD103UJ, Chieftec CTG-500-80P.Hiba 1:
Sípol a gép, de nem a szokásos bios síp boot során, hanem bármikor használat közben, terhelve és terhelés nélkül is, van hogy napokig nem, van amikor naponta többször. Nem fagy le, teljesen használható közben. A síp ideje is változó, hol rövidebb ideig, hol több másodpercig. Nem melegszik semmi, ezt néztem hw monitorral, amd overdrive-val.
Nem jövök rá mi sípolhat, alaplapon nincs ráköthető kicsi hangszóró, nincs is hova rádugni. Nem is olyan sípolás amikor az alaplapi hangszóró pittyeg, élesen, tisztán. Hanem olyan, mintha folyamatosan, gyorsan, hangosan ciripelne, vagy mintha sercegve sípolna. Nem tudom máskánt leírni.Úgy 1,5-2 éve volt már ilyen de nem tudom mitől szűnt meg (akkor x4 740 proci és 8Gb Kingston 1866 mhz ram volt). Kb. egy hónapja került be az új proci és a 2x4 ram, egy hónapja semmi gond nem volt. Most átépítettem másik házba a gépet, és megint sípolgat. Most ugyanabban a házban van, amiben régen sípolt. De egy háznak mi köze lehet ilyen hibajelenséghez?
Hiba 2:
Ma reggel nem indult a windows. Boot során kiírta hogy számítógép diagnosztizálása, meghajtó javítása, ami nem sikerült. Ezután újraindíthatom, vagy választhatom a speciális beállításokat. Újraindítás nem segít, spec. beállítást nem néztem, mennem kellett dolgozni.
A rendszer winyó Samsung SP2504C egy hete kb. 70% kondíción volt. Ez már elég ahhoz hogy megadja magát?
Érdemes próbálkoznom egy windows telepítővel és win javítással, vagy lehet vége a winyónak?Köszönöm!
-
Formaster
addikt
válasz
Blase19
üzenetére
Mindképp 1 gigát kéne láss. A sütőt felejtsd el. Ha csak nem számít már az h helyre fog jönni vagy nem. Előtte keress meg egy hivatalos reballost, lehet egy 10-esért megcsinálja, talán annyit még ér a VGA. A sütős melegítés nem jó, pontatlan egyenetlen és ha be is válik csak nagyon kevés ideig lehet eredményes. A reball esetén az ón golyókat cserélik és jobb minőségűre, mint a gyári, mert az eu konform szerint csak ólommentes lehet. Az a baj, ha az egész kártyát ón olvadási pontra melegíted, akkor minden lefolyik róla.
-
SmikOne
tag
Sziasztok! Lenne egy asus p5qc alaplapom amibe tegnap tettem egy uj ram modult (ddr3 1333mhz) es azota nem kapcsol be...
Hogyha csak az alaplapi 24pines tapot kapja meg akkor siman elindul (a regi rammal) de kepet nem ad, ha viszont radugom a plusz 8pin cpu kiegeszito tapot akkor csak egy halk kattanas hallhato a tap felol es ennyi... Kozben az alaplapi zold led vilagit, vsak eppen nem kel eletre...
Merrefele lehet a problema? -
Blase19
tag
Sziasztok!
Két nappal ezelőtt videó nézése közben teljesen meghalt a gépem, a kép elment a hang beakadt. Újraindítást követően az operációs rendszert kiválasztó oldalon (win 8.1) csak kék háttér volt, entert nyomva az operációs rendszer nem töltött be, csak fekete kép. A videókártya (Sapphire HD6870 1GB) nem is küldött ki jelet. Próbáltam sok dolgok, a rendszer újratelepítése sem oldotta meg a problémát, mivel egy idő után szétesett a kép és ugyan úgy fekete képernyővel meghalt a rendszer. A problémát grafikai hibák előzték meg, csíkos, széteső kép. Csökkentett módban tökéletesen elindult, azonban normál módban csak akkor tudtam elindítani, ha előtte csökkentett módban letiltottam a videokártya illesztőt az eszközkezelőben. Drivert nem tudok feltelepíteni, mivel csökkentett módban nem engedi, normál módban pedig elmegy a kép és megint meghal a rendszer. A képernyőfelbontás oldalán a speciális linkra kattintva az alábbi memória értékek fogadtak:
összes elérhető grafikus memória: 256 MB
dedikált videomemória: 0 MB (!)
Rendszer-videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 256 MBA teljes rendszermemóriám 4 GB. Ha jól értelmezem ezt, akkor a videokártya memóriája halt meg? A dedikált videomemória 1 GB kéne, hogy legyen nem? Szerintem azért állt le a rendszer, mert memória nélkül nem tudta a nagyobb felbontást (FullHD monitor) kirajzolni. Jelenleg fut a gép Win 8.1-el 1400x1050-es felbontáson. Van esetleg valami ötletetek mi lehet a probléma? A segítséget nagyon megköszönném!

-
Formaster
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Igen, például vedd ki. Ha szorult a kártya mikor beraktad, márpedig 99% hogy szorult (esetleg ha még hiányzik is pár alaplap távtartó) megeshet, hogy meghajlott a lapod, főleg ha nem egy high-end cucc. Ez esetben az egyik prociláb érintkezése elmehetett, rosszabb esetben a nyákon belül tört meg a szál, ami a ram felé megy. Ez egy ilyen helyzet, itt senki se fogja azt mondani, hogy cseréld ki a 23-as számú kondenzátort, mert ezt csak az okozhatja. Ez nem autószerelés, itt millió dolog lehet, mert ez finom elektronika. Elég ha fel volt töltve a tested a ruhád által statikus elektromossággal és valamihez hozzáértél, mert gondolom nem köpenyben és gumikesztyűben csináltad.
Sőt a profik le is földelik magukat statikus védelem ellen
-
MrDerekas
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Elég lehet egy koccanás a házon egy nehezebb cpu cooler esetén, a lap rugalmas deformációja miközben nyomod helyére az új vga-t, statikus elektromosság kisülése, meg kismillió dolgot bele lehet magyarázni, mint a nagy piramisba kb az összes csillagászati számot
Szóval van esélye, de kitartok az eredeti ötletem mellet, hogy kitakarítani a slotot (alkohol, vékony spatula akár egy nem szöszölő ronggyal, fogkefe...). Viszont ha már úgyis szerelsz, ránéznék mégiscsak a procira is. Vakon vagyunk és tippelgetünk. Ez van. A szándék több, mint a szakma ezekben az ötleteinkben.(#34922) pinnacle Teljesen értem az álláspontodat, csak óvnálak egy esetleges későbbi bosszúságtól. Mivel a lap halálát, akár a táp is okozhatta, aztán lapcserénél a frissen vett lap is megrokkan. Nem törvényszerű, de nem is példa nélküli. Reball címszóra keress, vagy BGA-ra. A szabályzat tiltja a topikban hirdetést

-
MrDerekas
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Úgy, hogy a processzor ram vezérlő része kontaktos például. Jelen helyzetben ugyan kevéssé esélyes, de nem kizárható ok a kolléga felvetése. Ahogy egy hűtő felhelyezése is okozhat processzor anomáliát mert meghajlítja a lapot. Sajna ilyen a pc, hogy millió ok "lehet" szinte mindig.
-
Formaster
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Nincs tapasztalatom ebben, de forintos alkatrészeket ha kell benne cserélni, akkoris kőkemény óradíj van rászámolva - szerintem - teljesen érthető módon. Megintcsak szerintem, de ezt javíttatni nem érheti meg, inkább akkor aprón, akárhol keresni használt, hasonló lapot. Ami biztos, hogy hálás lehetsz amiért eddig hibamentesen tette a dolgát
Nem kis teljesítmény. Ugyancsak aprón találhatsz olyat aki javít lapokat, még cégek is hirdetnek. Lehet érdemes egy bevizsgálást és ajánlatot kérni, bár egy 2-3 ezres vizsgálati díj esetében, én inkább másik lap után néznék. Ebbe a konfigodba nem szabad már pénzt ölni. Ez persze csak tanács és rosszat nem akarok vele. -
pinnacle
nagyúr
válasz
MrDerekas
üzenetére
Köszi! Gondolom akkor nincs már, szervizbe kell vinni. Tudtok ajánlani a XIII. kerületben szervizt, ahol bevizsgálnák, esetleg alaplapot cserélnének, ha egyáltalán lehet, még használt P35-ös lapot venni még. Van valami ajánlott típus? Mondjuk ezzel sem volt gond idáig.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
9 éves a gépem
Gigabyte P35 DS4
C2D E8400
4xGB GEIL
Gigabyte 750Ti
Audigy 2ZS
2x750GB Samsung HDD
1TB Samsung SSD
Plextor DVD
Corsair vx450ha teljesen leállítottam, még a BIOS sem töltött be, csak a ventilátorok mentek. 4-5x magától újraindult, mire végre betöltött. Azt hittem az a gond, hogy SSD-re telepítés után, még a HDD-s Win10-et használtam, később cseréltem meg a SATA csatlakozókat. Azt mondták, ez táp hiba 1 napon belül már nem is sípolt, utána meg hosszan sípolt, ez az Award BIOS táphiba jel. Már a vinyók nélkül sem töltött be. Mondjuk azt nem értem, hogy ekkora különbség van az alvó, illetve hidegindítás áramfelvétele között? Alvó indításból soha nem volt probléma. Így használtam már régóta, (2-3 éve) mert a HDD-ről lassan töltött be. SSD-nél is maradtam az alvónál.
Be quiet! PP 10 CM 400W-ra cseréltem, PCX-ben beszerelték, CPU-t újrapasztázták. A gép továbbra sem tölt be. Olyan is volt, korábban, hogy belépetem a BIOS-ba, de már nem tudtam a nyíllal lefele menni. Néha nem is csippant, de olyan is van, hogy hosszan sípol, de nem hiszem, hogy már rossz lenne az új táp. Kiszedtem egyesével a RAM-kat, semmi változás. Beraktam 1 Kingmax-ot, semmi. Kicseréltem az alaplapi elemet. Betölt az ilyenkor szokásos színes BIOS képernyő, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Már semmi sincs rákötve a gépre csak a VGA, billentyűzet, de továbbra sem tudok belépni.
Mi a fene lehet a gond? Csak nem meghalt az alaplapom? Fura, hogy nem működik a billentyűzet. Sajnos nem tudom kipróbálni másikkal. Van egy drótnélküli, de arra sem reagál, igaz lehet az nem is működik BIOS alatt.
-
Formaster
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Az ciki, de legalább kizártad. A cpu ritka esetben kattan meg, ha nem volt eszetlenül cibálva. Szerezz egy csipogót.
-
Formaster
addikt
válasz
Tirol66
üzenetére
Először teljesen áramtalanítanám, majd amit lehet kiszednék. VGA, merevlemezeket lecsatlakoztatni, ramokat kivenni, majd csak 1 ramot visszatenni és indítani. Jó lenne tudni a lap típusát is. Próbálkozni kéne, néha előfordul ilyen esetben is, hogy nagy nehezen de el tudsz jutni 20. indításra a biosba. Ha bejutsz, akkor ki ne kapcsold, próbál csinálni másik gépen egy USB update eszközt.
Én arra gyanakodnék, hogy sérült a bios-od, ami ritkán ugyan de előfordulhat.
-
gabber01
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hasonló dolgot lehet vhol itthon kapni? Én találtam webshopokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Workstation / Intel Xeon E5-1620 v2 / 64GB RAM / 256GB SSD / 2TB HDD
- GAMER PC - RYZEN 5 7600/RTX 5070 12GB/16GB RAM/512GB NVME
- GAMER PC - R5 7500F/RTX 5060 8GB/16GB RAM/512GB NVME
- GAMER PC RYZEN 5 5500/RTX 5060 8GB/16GB RAM/1TB NVME/600W
- GAMER PC - R5 5500/RX 5700 XT 8GB/16GB RAM/256GB SSD+2TB HDD
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jó döntés. Én is ezt javasoltam volna a fejlesztés, alkatrészek vásárlása helyett. Mivel elévült a konfigod, csakis a platform váltás a legkevésbé pénzkidobás. Mielőtt teljesen megnyugodva hátradőlsz, azért próbáld ki a saját vidkarid másik konfigban
Tényleg nem az én napom.

-, és el is ment alvóba a gép, azonban semmire nem akart magához térni. (Általában billentyűlenyomással ébresztem, de most teljesen kuka volt, akárhogy próbáltam feléleszteni.) Kb. 5-ször áramtalanítottam a gépet, végül elindult, de mielőtt meghal, azért rákérdezek, hogy szerintetek mi lehetett a hiba forrása? (Az USB-s egeremen világítottak a LED-ek, ha áram alatt volt a gép.)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy marad véletlen műve, de kötve hiszem, hogy az alatt a 10 perc alatt kéne bemondja az unalmast.