Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Nekem optimalizációs hibának tűnik. Ha a vga nem dobálja a frekvenciát, akkor a játék ilyen. Lelkes amatőrként így gondolom.
(#34798) erer1000 Ha a teljes konfigot leírod, lehet itt is tudnak segíteni.

-
erer1000
őstag
budapesten nem túl drága pc szervízt tudtok ajánlani? (lehetőleg budán)
több helyen vettem az alkatrészeket, és nem működik, de külön külön minden alkatrészre a vásárlás helyén azt mondták hogy tökéletes (el is küldték szervízbe)
egybe vinném a gépet, hogy megmondják mi rossz benne, de nem tudom hova kéne ahol nem bitang drága de jók
-
MrDerekas
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
HDD is lehet hibatényező. A zuhanó kondíciótól, a fej akadásig, a rossz vagy rossz csatlakozású adatkábelig, vagy az ingadozó feszültségig. Valóban tesztelgetned kell, tehát amit tudsz azt cseréld egy próba erejéig. Usb adathordozó is képes megakasztani a rendszert. Vagy akár az említett játék címek patchei is hozhattak optimalizációs hibát.
-
juve600
nagyúr
megjött az új gép,összeraktam
hdmi kábellel összedugtam
de nincs kép,se az alaplapról se a videokártyáról
nem tom mi lehet a gond ,nem ez az első gép amit összeraktamasrock b150pro4
i5 6500
gtx 1050ti
kingston uv 400 ssd
2x8gb ddr4 ramminden alkatrész vadi új
-
MrDerekas
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Ok. Akkor szóba jöhet még sokminden. Mondjuk vírus. Az fps beeséskor megugrik hirtelen a gpu/cpu load? Egy malwarebytes futtatás nem árthat.
-
Askformore
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Hőfokokat nézem HWinfoval, GPU 71 fokos max, VRM 75. Proci (fx8350) 58 fok. Legfrissebb driverrel droppolt, majd visszatettem azt, amit akkor használtam, amikor meglett a Division, és amivel frankón működött, de azzal is droppol. Drivert DDU-val szoktam cserélni, plusz teljesen törlöm az AMD mappát a C meghajtóból, és utána telepítek.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Hőfokokat kellene monitoroznod, mert lehet hogy melegedés miatt droppol a proci/vga. Vagy ha driver váltás történt, akkor visszatenni az előzőt legalább egy próba erejéig.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy az MSI RX480 4GB kártyám eddig jól teljesített, de történt valami.. két játékot vennék alapul.. A Division karácsony óta van meg, elég sokat játszottam vele, szinte fix 60 fps-sel, viszont most ha 3-an vagyunk egy csapatban, simán ledroppol 45 környékére.. Battlefield 1 is hasonló, tök jól bírja a kártya 2560x1440 mediumon, a játék 80%-ban végig megy 60 fps-sel VSYNC-kel, viszont sok helyen indokolatlanul ledroppol ez is 45-re is akár.. Próbáltam 3 különböző drivert, piszkáltam a procit is, de nem javult a dolog.Valami ötlet?
Konfigom az adatlapomon.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
aakosch
tag
Sziasztok!
Van egy újonnan összerakott gépem, amivel az a problémám, hogy néha, ha bekapcsolom először felpörögnek a ventik, majd kikapcsol. Másodjára már elindul.
A (szerintem) releváns alkatrészek:
Chieftec Force CPS-450S
Zalman R1 ház
MSI B150M Bazooka PlusA ház reset és power csatlakozóján nincsenek a polaritások feltüntetve.
Mi lehet a probléma? Vagy ez nem is probléma?
Köszi!
-
MrDerekas
addikt
Uhh. Bár elég pontosak a leírásaid, csak a fejem vakarom. IDE kábelt cseréltél már? Illetve a biosban kell turkálni picit. Hülye fejemmel múltkor megnéztem, végigtúrtam és lehet, hogy ott a megoldás. Szóval gugli. A lapod típusa és User Manual. Aztán ezt nyálazd végig, mert van benne ide és sata állítási opció is, ami akár a problémád is megoldhatja. Ha a telepítés dobná el a lemezeket, akkor oké, mert az uefis telepítők nem telepíthetőek mbr partíciós táblára. De nálad már bios szinten is probléma van. Szóval mindenekelőtt adatmentés és utána jöhet a kísérletezés.
-
ZYLO
újonc
válasz
MrDerekas
üzenetére
Egy kis furcsaság az érdeklődőknek:
Az alapprobléma ugye az volt, hogy a régi alaplapom IDE winchesterekkel kékhalálozott, SATA winchestert nem ismerte fel. (Telepítésnél a drivereket beolvasta, majd közölte, hogy nincs merevlemez.) A sokadik valamibirizgálás és újraindítás után meguntam és vettem egy másik használt alaplapot (jófogáson, kétezerért
.
Az "új" alaplap a SATA vinyót azonnal felismerte, lehetett rá telepíteni, minden szupiszuperrr. Azaz majdnem, mert ha rádugok egy IDE winchestert is, akkor azonnal kékhalál, 7B hiba, mindhárom vinyónál egyformán.Akkor biztos rosszak az IDE vinyók ugye? (Bár korábban mindhárom működött.) Hát nem, most egy másik gépben kipróbáltam őket a benne lévő IDE vincsi mellett Secondary Masterként, mind jó. Hálózaton látom őket.
Az valószínűtlen, hogy három valami magától ugyanakkor és ugyanúgy romlik el. Erős a gyanúm, hogy a telepítési kísérleteknél történt velük valami. Okozhat hibás alaplap/processzor ilyet? Végül is le tudom menteni a tartalmukat, de még jobb lenne használni őket. Sima formatálás nem segít. (Mindegyiken két partició van, C-t formatáltam, D-n vannak adatok.) Mivel lehetne még próbálkozni? mbr?
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok,
Régi motoros vagyok, van tapasztalatom a PC-vel de most nincs lehetőségem tesztelgetni ezért próbálok az itt felhalmozott tapasztalatra építeni.
Mostanság azt produkálja a gépem (890GPA-UD3H, AMD Phenom X4, 8Gb Corsair 1600, Seasonic táp), hogy bekapcsoláskor a CPU ventije nem pörög fel (esetleg a CPU sem kap elég kraftot?). Megfigyelésem szerint minden elindul, de emiatt a gép nem bootol, el is marad a klasszikus beep.
Ilyenkor hiába szakítom meg az áramot a tápnál és adom vissza, hasonlót produkál és csak akkor tér magához ha gondolom valami hardver változást érzékel. Kihúzom, majd visszateszem a memóriát és megy is.Aztán legutóbb már azt is elkövette, hogy egy halk klikk után egyszer csak elment a kép de minden ment tovább a házban, látszólag működött.
Múlt héten toltam egy memtestet és a RAM-ok rendben vannak. HDD-k is tökéletesek a diagnosztika szerint (HD sentinel). Most még kipróbálom majd, hogy az integrált GPU-val tolom, hátha a Radeon baszakszik de őszintén szólva gyanús nekem, hogy vagy a deszka vagy a táp vergődik, viszont ezeket pont nem tudom kitesztelni hirtelen.
Ismerős ez a jelenség bárkinek?

A lap és a táp szerintem már a 7. évüket tapossák szóval van bennük kilométer gazdagon
Köszi a segítséget!

-
xymano
csendes tag
válasz
xymano
üzenetére
AZ lehetséges, hogy a proci foglalatban elvan ferdülve 2db tüske és ez miatt indulgat újra a gép 3x-4x ?
Most jutott eszembe, hogy kb 1.5 éve így használom. lehet ebből komolyabb baja a gépnek?
3-4 hónapot kéne még kibírnia ameddig tudok venni újat. Szeretnék váltani majd ddr3 vagy ddr4 es lapra. -
-Zerg-
tag
Sziasztok!
Van egy gondom a munkahelyi gépemmel. Indítógomb megnyomásakor 1-2 mp mulva kikapcsol. Régebben eljutott a rendszer felállásáig (Win7 Home) és akkor kapcsolt ki. Ez az idő egyre rövidebb lett, most tartok az 1-2 mp-nél. Cseréltem tápot ugyanolyan típusúra másik ugyanolyan gépből, akkor is csinálja. Ha 5-ször 6-szor indítgatom és eljut a rendszer felállásáig, onnan órákig megy hiba nélkül
Eseménynaplóban nem látok semmit, csak hogy szabálytalanul lépett ki. Púpos kondit nem látok az alaplapon. Úgy is csinálta, ha induláskor csak a rendszer HDD volt rádugva, vagy a 2 RAM modulból csak egy.
Tegnap du. tettem bele új CMOS elemet, de akkor már jól indult. Ma 14-kor tudom megnézni, mert csak az aznapi első induláskor csinálja.
Mi okozhat ilyent? Alaplap csere kellhet? -
xymano
csendes tag
Tápot tegnap cseréltem a régi tápomra aminek soha semmi baja nem volt, elem kicserélve, kondik rendben vannak. Tápcsere után gép egyből indult viszont most reggel megint addig nem indult el ameddig nem állítottam vissza a biost. A biosban semmihez nem nyúlok.
-
core i7
addikt
Win10 tényleg tönkre teheti a hardvert? csak mert itt azt is írják
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
FX8350 + RX480 4GB + 2x4GB 1600MHZ RAM, amivel vitézkedek. A gépem BF1 és mostmár Division alatt is eldobálja az FPS-t. Division korábban tökéletesen ment, szinte fix 60-nal, fullHD-ban, egykét dolgot kikapcsolva, de most volt hogy 45-tel ment 10 másodpercig teljesen indokolatlan helyen. Ahogy néztem, ez BF1-ben és a Divisionben is teljesen grafika és felbontásfüggetlen, mert mindenhogy dobálja.
Valami ötlet?
-
Benhill
senior tag
Hello.
Összeraktam egy i5-ös gépet, B150-es lapkával, és a biosba csak akkor tudok belépni, ha ki- be kapcsolom a gépet.
Újraindításnál, nem enged be. Bejön a win. Ez miért van, vagy ez normális? -
xymano
csendes tag
sziasztok
Az lenne a problémám, hogy azt csinálja a gépem miután bekapcsolom jön az alaplap logoja majd újraindul,ez addig ismétlődik ameddik a biosban vissza nem álítok mindent alapra tehát nyomok neki egy load optimizal t akkor betölt rendessen a win ott már nem indul újra a játékok is mennek rendesen semmi baj nincsen. Mielött a biosbol kiléptem elmentettem semmit nem állítottam át. Kicsit később gép megint bekapcs semmi baj de egynappal később megint ezt csinálta megint bios load optimalize default vagy micsoda mentés kilépés és indul a gép rendesen.
Elemet az alaplapon kicserélte. Mikor bekapcsol a gép egyet csippan. Mi lehet a baja?
Gépem
X5355 2.600 intel xeon
8Gb ddr2 ram
1050ti 4gb vga
Hkc550w táp
Gigabyte dsl2 de erre lehet rosszul emlékszem telefonról írok. -
Xterms
tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Lehűlés után minden klappol. Sikerült egy CPU teszt, Tjmax 72 fölé nem megy. Valamiért most 10 perce fut a GPU 105°-on és nem akar újraindulni. Nem értem, elég inkonzekvens.

Már nincs rajta gari, mint a konfigból látod, ez a gép egyidős a Budai Várral.

Nem ragaszkodom a távgyógyításhoz, de nem ismerek személyesen semmi kompetens személyt.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Xterms
üzenetére
Azért az életed lényegesen másabb hardverektől függ
Ha pörgött a gpu venti, akkor nem vagy nem csak az romlott el. Olyan, mintha rossz lenne a hűtés, úgy mindenestől. A vga-t lehet szét kellene kapni és újrapasztázni, cpu detto. Csak a garira ügyelj! Az eddigi laggolás és rendszerfagyás lehet a túlhevült processzor miatt is (throttling vagy vészleállás), vagy akár táphiba. Basszus. Kb minden hibaforrás jelenleg nálad. Távgyógyászatban kissé elbizonytalanodtam. Ha lehűl a cuccod, lehet még elindul, de ez a hőfok komoly gond továbbra is. -
-
MrDerekas
addikt
válasz
Xterms
üzenetére
GPU-Z letölt, indít, stressz test indít, szenzorok panel megnyit és figyel
Lényeg, hogy fullosan legyen terhelve a vga és monitorozd a hőmérsékletet. Illetve ez mellé a furmark-ot szoktam indítani és abban a cpu burner-t. Ez 99-100%ban hajtja a procit is.
Nyilván nem a legtutibb programcsokor, de a célhoz elég. -
Xterms
tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
A szervizbe az egészet beadtam, sajnos a teljes papírt elszórtam és csak ennyi van meg az eredményből a kiadás előtti napról:
G: Tápegység teszterrel OK, konfigját is indítja. BIOS friss: F12. Memtest86+ 5.01 21 óra, 17 pass OK. HDSentinel kondíció 100%. Saját Win7 indul, jelszavas, jelszó nem ismert. Teszt SD-ről Win7 indul. Prime95 + Furmark EBM 140 óra futás hibamentes (kép). Heaven 4.0 benchmark 2 nap OK. Alien vs Predator benchmark indítva, lefut.Hogy tudom egyszerre a hőmérsékletet nézni és terhelni?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Xterms
üzenetére
Szervizbe csak az alaplapot adtad be? A rendszerlemez hibája is okozhatja ezt. Vinyónál beakadhat a fej, ssd-nél döglődhet az elektronika, mindkettőnél hibázhat a sata kábel és a táp is. Jó lenne kiszűrni a hibaforrást. Ha a ramok cserélődtek, akkor jöhet a vga, hdd/ssd, processzor, összes adatkábel, táp elosztók (ha vannak). Első körben csak a proci, egy darab modul és az alaplap legyen az alapkonfig. Egér és billentyű se. Majd fokozatosan mindent egyesével vissza. Mondjuk ha csak terhelésre jön elő hiba, akkor az alapkonfigos közelítés nem biztos, hogy célravezető. A másik meg, hogy nagyon kellene nézned a hőfokokat terhelés közben. Az is rámutathat a hibára.
-
Xterms
tag
Sziasztok!
A gondom úgy kezdődött, hogy játék közben kifagyott és az aktuális hang beakadt. Utána jött a hardveres kékhalál, magától újraindulós történet, és a felsoroltak felváltva, vegyesen, minden alkalommal, ha elindítottam valamit, aztán már minden bootolás után is, ha hozzá se nyúltam. Windows újra, friss driverek és bios, memtest meg minden szirszar lement, a memtest egyszer lefagyott, másodszorra nem írt hibát. Az ipon bevizsgálta, leszólta a kedves átvevő a gyári processzorhűtésemet ("ez kővé van fagyva" - nem ez a hűtés dolga?), ettől függetlenül nem találtak semmit.
Még mindig csinálja, most már van, hogy elindulás után sötét képernyő, és vagy 10 mp-enként felpörgeti a processzorhűtést, vagy folyamatosan pörög, de semmi nem történik.
Érdekesség: ramcsere után kezdett szarakodni, de a régivel is kipróbáltam, eredménytelenül.
A konfig az alábbi:
alap:GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
videó: GIGABYTE HD5770
ram: Kingston HyperX Fury 4Gb
proc: AMD Athlon II X4 620 2.6GHz AM3
táp: GIGABYTE Superb 460W GE-R460-V1
win7 SP1Update: Netes explorációim alapján végeztem egy ilyen power draint is (minden kábel ki, power gomb 30s-ig lenyom), azóta bootol és elindul bármi, de ugyanúgy kifagy és újraindul ~10 perc után.
Minden help appreciated, mentsetek meg!
Nagyon köszönöm!
X -
MrDerekas
addikt
Nemcsak a modul lehet hibaforrás, de a fogadó slot is. Érdemes lehet kifújkálni, nem túl durva ecsettel esetleg kiporolni.
Ha másik gépen tudsz csinálni egyedi telepítőt, akkor az .inf telepítőkészletből (a lapod honlapjáról letölteni a legutolsót) kell integrálni a drivereket, főleg a kérdéseseket. (Én minden olyat beletennék a készletből, amiben ide, storage, ahci, ich szavak szerepelnek és x86-osak) Aztán tenni egy próbát.
Bios update már nem ördögtől való. YT-on a lapod nevét beírod és tuti van ilyen video, meg kb százezer step by step leírás. Kb annyira kell ügyelni, hogy a folyamat közben ne csapd le a tápot vagy ne legyen áramszünet.
A chipes mókolás működhet, ha azonos a chip típusa és az alaplapé is. Bárha rá tudod írni a legfrissebb biost, akkor a chip típus elég ha egyezik.(#34751) Krogoth A "kis juttatásért" tegyenek bele régi procit. Ha a tulajnak akad régi proci, akkor frissíteni is tud.
-
fraxc
újonc
Sziasztok.
Összeraktam ezt az új gépet:
MSI B150 gaming m3
MSI RX470
i5 7300
HyperX 2x8gb KIT 2133mhz
Corsair hx520Ezeknek el kellene indulnia ha minden a helyén?
Monitor képe nem tölt be, nem csippan a gép.RAMokat pakolgatom sehogy nem jó, ha kiveszem őket 3 hosszú síp.
Próbáltam másik VGA-val, nem jó úgy sem.
HDD-ket lehúztam, így sem jó.Mi lehet a gond?
Köszi!
-
ZYLO
újonc
válasz
MrDerekas
üzenetére
Kösz.
A RAM hibát kizárnám, nagyon valószínűtlen, hogy több darab RAM egyszerre elromlana.
Processzor lábak nincsenek elhajolva.
Próbáltam alap telepítővel és Blade Edition-nel is.IDE vinyó esetén mindig kék halálra fut, SATA esetén pedig azért nem sikeres, mert a vinyót nem látja, nincs mire telepíteni. Az alaplap CD-jéről indulva csak ezt a Raid drivert kínálja fel, hogy kiírja floppyra. Egy másik gépen kézzel tudnék egyebet felrakni, ha tudnám, hogy mit kell. Más gépek BIOS-ban is mutatják a SATA vinyót, ez nem.

Ebben a BIOS-ban nincs AHCI, IDE vagy Compatible Mode választási lehetőség. (AMIBIOS P1.70)
SATA-nál Raid/non-Raid-et lehet állítani, semmi mást. SATA1/SATA2: Not detected.A proci hibát nem tudom kizárni, két másik 478-as tokozású procit belepróbáltam, de azokkal nem adott képet a gép. Az alaplap a kollégám szerint jó volt, amíg használta. Elírtam, P4V88+ amúgy.
Talán még egy BIOS update-et megpróbálok, csak előbb meg kell tanulom, hogyan lehet... Utálom.
Nem akarnám ezt a működő BIOS-t elrontani, ha egy rossz alaplapból áttenném a chipet, abba is beírhatnám az új BIOS-t? -
MrDerekas
addikt
RAM vagy ram slot hibára gondolok. Meg a szokásos processzor láb elhajlás. Változásmentes xp telepítőt használsz-e? Ha igen, akkor lehet csak az alaplapi drivereket kellene integrálni bele, ha nem, akkor meg lehet rossz driver van beleintegrálva. A raid driver helyett max az ahci driver szükségeltetik, ha nem kell a raid funkció. Biosban a pata vinyók esetén AHCI módnál az IDE legyen kiválasztva. De simán elképzelhető, hogy rossz a lap/proci. Biost is az utolsóra kellene updatelni.
-
ZYLO
újonc
Üdv.
Adott egy AsRock P4P88+ alaplap (tudom, régi).
3 db IDE winchester-rel próbáltam, másik gépben mind ment. Most bootolásnál kék halál, egyformán 0x0000007B hiba. XP-t akarok telepíteni, mert csak (tudom, régi). CD-ről telepedik, újraindításnál 0x0000007B.
Ha a winchestert lehúzom, nincs kék halál.Másik videókártya, másik RAM, másik táp dolgokon túl vagyok.
OK, akkor nézzük meg SATA vinyóval.SATA winchcester-t nem ismeri a BIOS, ez állítólag normális. Csak furcsa, hogy SATA DVD-t meg azonnal. Legalább kiderült, hogy a kábel jó. Ja, a SATA winchester másik gépben az elsődleges mellé rakva megy vidáman, tehát jónak tekintem. A BIOS-ban nincs letiltva a SATA vezérlő, nem is lehet.
Mindegy, van az alaplaphoz CD, a SATA Raid akármi drivert ráraktam egy floppyra (kész csoda, hogy találtam).
XP telepítésnél a megfelelő pillanatban F6, először valami sys-nél akadt el (két floppy-n ugyanott), mostanra már bele sem kezd a betöltésbe, azt mondja, hogy a lemez nem tartalmaz információt a hardverről (nem szó szerint, de a lényeg ez).Már sokkal több időt és energiát feltettem ebbe a projectbe, mint amennyit ér. Nem élvezem, megoldás kellene, nem újabb problémák...
Mit csinálhatok még?
-
MrDerekas
addikt
válasz
spuros
üzenetére
Biosban tiltsd az összes bekapcsolási vagy wake on opciót. Esetleg azt is, hogy lekapcsolva is feszültség latt vannak a portok. (Érdemes bogarászni a lap support oldaláról letöltött user manual-t. Millió fajta van használatban lapból és nincs ember aki kapásból vágja az összeset.
) -
spuros
őstag
Sziasztok,
nem találtam a fórumban választ arra a nyavalyára ami engem vagyis inkább a gépemet gyötri az elmúlt hetekben.
A jelenség nagyon egyszerű: csak úgy magától bekapcsol. Minden előzmény nélkül elindul úgy, hogy még a bekapcsoló gomb közelében sem vagyok. Nem minden nap, csak néha.Ellenőriztem már a gombot, a biost, meg ami még eszembe jutott. Már lassan ott tartok, hogy hívok egy papot, hogy űzze el a szellemet aki a gépben lakik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Adatai a következőek:
i5-4570S
ASRock H97 Pro4
nVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
+12 GB DDR3
+ 3 db sata HDD
Corsair CX450M 450WMit gondoltok erről?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az mitől és mit lehet tenni ellene hogy kihuztuk a gepet (csupán szoba rendezes miatt de minden odakerült vissza) s most a windows intezot elinditjuk de majdnem azonnal be is zarodik...
-
törölt tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben a gépem erősen lelassul és van hogy fél percig nem tudok vele haladni. Ha megnyitok pár tartalmasabb oldalt, spotifiy-t, meg pl. egy photoshopot akkor már alig merek mást használni, mert kétpercenként belassul. Ráadásul ha egy ceruza is ráesik a ház tetejére akkor fekete képernyő rögtön, a hang még megy pár másodpercig majd beakad és a tápnál kell kikapcsolnom a gépet (ja, mellé pedig a vga meg a ventik elkezdenek durva sebességgel pörögni, brutál hangjuk van ilyenkor).
Egyszer-kétszer ilyet is kaptam, kép1
Az egész onnan indult hogy az előző kártyám egyszer csak megadta magát. Vettem a helyére hardverapróról egy használtat ami szerintem kezdi magát megadni, mivel az egyik venti már nem is pörög.Ennyiből ki tudtok következtetni valami okosat?

-
topjoyy
tag
Sziasztok
Van egy WD 320gigás hdd.m és az van hogy nem érzékeli a Amikor be bootol akkor nem látom már azt hogy ott lenne. Próbálgattam más más csatlakozókkal és csatlakozó helyekkel de nem jártam sikerrel. Kb 6 éve használom már és amikor utoljára néztem HD sentinennel akkor még 99%os volt. Sajnos nincs módom arra hogy más gépen megnezzem.Mit tudtok még javasolni?
Előre is köszönöm
Szerk ezt egyébként akkor csinálta amikor új frissítést tett fel a Windows 10
-
MrDerekas
addikt
-
válasz
MrDerekas
üzenetére
A kérdés az volt,hogy mitől lehet ez úgy,hogy eddig nem volt gond. Win10 SSD-n a filmek pedig 1TB WD vinyón és 8gb ram. Ez csak be bír tölteni pár száz filmet, ráadásul eddig se volt gond soha. Se a Kaspersky se a Malwarebytes nem talált vírust,szóval nem tudom és bocsi, nem nagyon szoktam fórumozni,csak ezt ismerem ha ilyen célú kérdésem van!

-
MrDerekas
addikt
válasz
dani0113
üzenetére
Mi a kérdés? Merthogy megválaszoltad már... A miniatűrök nem vannak, hanem létrehozza a rendszer. Ha egyszerre sok az adat, elfogy az erő a vasadból. Vagy vírus. Vagy igen elfoglalt a rendszer egyebek miatt. Nézzed ne miniatűr nézetben. Vegyél valami komolyabb gépet. Szedd almappákba csoportosítva a filmjeid és csodálhatod tovább a semmitmondó miniatúrákat. Ráadásul rossz topik...
-
Sziasztok.
Egyik napról a másikra a filmes mappám görgetés közben lefagy, nem válaszol bezáródik a mappa,eltűnik a tálca és visszadob az asztalra aztán visszajön a tálca. Mozaik módban van a mappa és van benne elég sok film,amint átteszem bármelyik másik nézetre, nem fagy ki. Valami ötlet,hogy mi lehet? -
MrDerekas
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Windows lemezkezelőjében jobb klikk a partícióra és betűjel módosítása. Azon belül hozzárendelés, választasz egy betűt és kész is vagy

-
Formaster
addikt
válasz
NandorHUN
üzenetére
Gyakorlatilag bármit belerakhatsz, csak működjön. Nézz pár ezresért valami ph-n, akár egy 4850 is megteszi tesztelni. Akár ez is. Persze gamelni ezzel nem sokat fogsz. Meg nem tudom nem akad-e ki a nagy felbontástól.
-
dellfanboy
őstag
válasz
RVR400
üzenetére
köszi a segítséget, elvileg sikerült most ott tartok,, hogy van két particiom a megfelelő méretekkel, viszont az egyik neve C: a másik viszont *: a csillag helyére hogy tudom mondjuk a D betűt bevarázsolni?
convert to logical nem mukodik (system or boot partition can not converted) label átnevezés az nem az az opció amit én keresek. most mintha az a drive valahol a háttérbe lenne, a sajátgépnél se látom..
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Asrock z77 extreme 4 alapom van.
IGPU-t használok 2600k van, mert VGAt csak nyáron szerettem volna venni.
Most vettem új monitort (igazából szervizben cseréltem,, ugyanazt használtam a eddig a is) és instalaltam gépem elkezdte dobkodni a kék képernyőt, sehogy se akart bekapcsolni Win10be, majd végül nyomtam egy Win10be ujratelepitést troubleshot ból.
Utána egyszer még be tudtam kapcsolni, be is lépett, kikapcsoltam majd azóta d6 ot ír az alaplapom , ami azt jelenti nincs a gépben VGA, pedig IGU benne van.
Se a biosba se Win10-be nem tudok belépni, csak a fekete képernyő van, még a lapon a D6 hiba.
Még annyi, hogy lapom csak csak 900p támogatja a felbontást, ezen ment is , de monitorom 2560x1440 -es.
De mint írtam eddig ment vele minden.
Szerintetek? Proci hiba? Alaplap hiba? Új VGA megoldaná? -
7s26c
őstag
Csináltam egy rendszervisszaállitast Szombatra. Ha befejezi megnézem..
Új hozzászólás Aktív témák
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- EAFC 26
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Steam topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- További aktív témák...
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
Más ötlet?