Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• chopin42

addikt

Sziasztok! Néha megjelenek itt-ott azzal, hogy döglődik a hd 4870 vaporx-em. A gépem immáron 8. életévét tapossa, a teljes konfig: chieftec gps550ab-a, asus p5q deluxe, core2duo e8400, sapphire hd4870 vapor-x 1gb, 2x2 gb corsair xms 1066mhz ddr2, wd 600 black, dvd író. oprendszer win7. A videó kártyám valószínű(eddig azt hittem legalábbis) döglődik, mert a következő hibákat produkálja: kék csíkok illetve pöttyök random, fehér vízszintes csíkok, néhányszor szétesett a kép kockákra, illetve lefagy hihetetlenül lelassul a windows, szétesik a kép, fekete képernyő...stb. ami közös a hibákban: többnyire indításnál mikor feláll(na) a rendszer, illetve teljes szétesésnél már windows betöltés közben jelentkeznek a problémák, ám ha egyszer hibátlanul feláll a rendszer, utána nem. Fontos még, hogy alul kellett órajeleznem mind a gpu-t mind a memóriát, plusz max fordulaton jár a venti levett oldallappal, így sikerül 55fok körül tartani terhelés nélkül! (terheléssel így is 85-90 is megvan néha).
    Nos a mai napon a probléma új szintre lépett. Sikerült cserekártyát szereznem, mely ugyanazokat, sőt rosszabb tüneteket produkált (úgy, hogy tuti hibátlan volt). Ez egy újabb, asus 270x, mely 30w-tal többet eszik. (150vs 180w). Hibák: rossz kép, villódzó kék csíkok (biosban, betöltésnél, ) villódzó kép (1-2másodpercenként v gyakrabban fekete képernyő), furcsa helyneként "fordított" színek.

Mi okozhat ilyen hibát 2 kártyánál? A táp? egyáltalán milyen hibák ezek? Bocs a hosszú hsz-ért, de próbáltam pontosan lefesteni a képet, remélem tudtok segíteni (ja, és remélem jó topikba írtam). :W

Új hozzászólás Aktív témák