- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
solfilo #43416 üzenetére
Jó a konfigod, az enyém is majdnem pont ilyen.
1. - BIOS reset - elem kivétel 5-10 percre - és csatlakozó ellenőrzés.
Ha még mindig hisztizik, akkor:
2. - Rá kell frissíteni a jelenlegi BIOSt mégegyszer, aztán próba.
(Ne ..ssza meg a ló, hogy két SATA eszközből egyet sem lát, mert akkor garos csere az uccsó tipp.)-------------
Mért nem használod memó beállításhoz a "Memory Try It"-et. Az alap XMP profilok töketlenek általában.
Nekem: MSI B450M PRO-VDH, R5 2400G, Aegis 3000/cl16 -> 3200/cl16-on, SSD: Kingston UV400 128GB, + SATA2 WD Blue 1TB 7200rpm (9 éves), LG DVD író.BIOSom jelenleg : Agesa 1.0.0.3ABBA, ennél feljebb nem óhajtok menni.
---------------
Nem valami Win10 frissítés kavart be durván? -
Adebayor
aktív tag
válasz
solfilo #35007 üzenetére
a laptopon is mennie kéne a dolognak. Szoftveres gond lesz. Amikor ráérek tolok rajta egy viruskeresést, stb.
köszi hogy szántál rám időtLehet írok a másik topicba is akkor.
újratelepités után merült fel a probléma.. 8.1 van rajta. Az meg sok drivert alapbol feltelepít. és nem is kiabál a rendszer hogy valami rossz lenne. Catalyst-t meg én manuálisan telepitettem fel. Mindegy, nem nagyon lehet kitalálni hogy mi van. Majd még lehet jelentkezem.
-
Adebayor
aktív tag
válasz
solfilo #35002 üzenetére
A media player, az hd mp4 fájlnál kiírja, hogy nem tudja megnyitni a fájlt.
De 720p-nél meg lejátsza, pedig az is mp4.A DivX meg semmit se játszik le. Open video, és divX müködése leállt.
Pedig már kerestem kodek-eket is, hátha.
Amit linkeltél, azt is néztem már, mert valami kodek csomaggal az is települt.Régen volt valami divx codec progi nem? vagy mit próbáljak meg?
-
Karcub
senior tag
válasz
solfilo #34996 üzenetére
Nincsen, bár odáig eljutok hogy kiírja hogy "press a button to boot from usb" de nem megy a billentyű olyankor.
Ezt úgy érem el, hogy a boot-nál van olyan, hogy " hard disk driver" és ott 2 lehetőség van: van a vinyó és a pendrive.
Ha első helyen van a vinyó, akkor nem tudom elsőnek beállítani a pendrive-ot hogy róla boot-oljon, sőt nem is adja opcióként, viszont ha a vinyó helyett a pendrive-ot rakom első helyre a "hard disk driver"-nél, akkor már tudom a boot-nál első helyre rakni hogy erről boot-oljon, de ahogy írtam fentebb nem tudok semmilyen gombot nyomni hogy telepítsen, majd újraindul vagy kiír valami bootolási errort. -
válasz
solfilo #34842 üzenetére
Visszajelzés 2:
Múltkor vettem egy új tápot, hátha az okozza. De nem, az FSP Hexa+ 400W sem segített.
Ma visszaraktam a régi FSP tápot, kicseréltem az MSI A78M-E45 lapot a régi ASUS A88XM-Plus lapomra. (régebben utóbbi kifagyott a RAM-jaimmal, ezért lett véve az MSI)
A lapcsere nem segített. Kicseréltem a SATA kábeleket, az sem segített.Aztán újrahúztam a Windows 10-et ezzel az ASUS lappal, s most úgy fest megjavult a dolog. Nem akarom elkiabálni, de működik leállítás után is az indítás, ahogy kell.
Full nem értem a dolgot, korábban a Windows load képernyőig sem jutott el a gép, csak minden másodikra ugye.
Ha ezt láttam, akkor már el tudott indulni a gép.Már csak annyi kell az üdvösséghez, hogy ne fagyjon csontra a gép a RAM-októl, mint 2 évvel ezelőtt. Azóta volt elég sok kiadott bios, remélem ezt orvosolták már.
-
eszakas
őstag
válasz
solfilo #34837 üzenetére
Mint ha valamikor a dualbiosos gépek csinálták volna ezt akkor amikor az egyik bios hibás volt/vagy beállítás/. Azt hiszem az abból adódott hogy a második bios hibás volt és mindig felülírta az első biost /vagy beállításait/.
Szerintem indítsd el bioss reset után lépj be a biosba. Csinálj egy defaultot és mentsd is el. Majd indítsd újra.
Ha ez sem segít akkor marad az hogy másik vinyóra telepítesz egy windowst az ssd hiba kizárása végett.
És másik sata kábellel is. -
válasz
solfilo #34836 üzenetére
No, a memóriákat szerintem kizártam. Régebben, míg nem volt baja a gépnek, a 2-4 slotban voltak a modulok. Most az 1-3 és a 2-4 verzióban is produkálta a hibát. Aztán megnéztem egyesével a modulokat a 2-es slotban, de mindkét esetben a második indítás már sikertelen.
Megkérdem még a tápos topikban a dolgot. Ha van egyéb ötlet, szívesen fogadom, az eddigieket köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz
solfilo #34825 üzenetére
Ha van rá lehetőség, akkor szerintem másik tápegységgel is érdemes lenne kipróbálni. Esetleg a memóriákat egyesével, vagy felcserélve megnézni. Nekem akkor csinált ilyen furcsaságokat a gép, amikor a sata kábel az ssd-nél meglazult és mozgott kicsit. A kábeleket is nézd át.
-
válasz
solfilo #17714 üzenetére
További fejlemény:
Ráeresztett Furmark-ot, 78 fokig ment fel a vga hőmérséklet. Táp is bírta, nem kapcsolt ki. Utána kis pihenő után netezett volna, de közben megint újraindult a gép.
Nincs semmi ötletem mitől lehet ez az újraindulgatás.Lehet le kéne szedje a 13.1-es drivert és egy korábbit felrakni? (csak mert az újraindulások youtube, netezés vagy játékindításkor történnek, sosem játék közben. Vagyis lehet valami gpu órajel változásra történhet ez, vagy nem tudom.)
Valakinek valami ötlet?
Előzmények a hivatkozott hozzászólásban, s az által hivatkozottban. -
válasz
solfilo #17713 üzenetére
Közben faggattam még:
Filmlejátszáskor nem csinálja, de youtube közben simán előfordul, játékok esetében is, de ebben az esetben amikor elindul a játék, nem közben. Nem tudom ez segít e.
Procira 22-26 fokot mutat a Core Temp, szerintem rosszul mér a szenzor, elég alacsony érték ez a gyári hűtéshez képest.A proci nincs húzva, sem 4 magosítva.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
solfilo #15371 üzenetére
Kérdezd meg még a Dell topicban is vagy még a Notebook hibák topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged