- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
4Grider
félisten
-
looser
addikt
válasz
cs.zs. #140391 üzenetére
Azt gondolom, hogy kissé leegyszerűsíted ezt a dolgot. 2001 óta használok mobilt (Sony J70 a Westeltől, imádtam :-)) és amíg nem lehetett ezt a funkciót beállítani, nem is használtam. Alapból minden szolgáltatónál be van kapcsolva a számküldés, opcionális, hogy te kikapcsolod-e. Ha igen, az megint egy érdekes kérdés, hogy mi a célod vele, mivel az ismerőseid sem fogják tudni, hogy te hívtad őket, így nem gondolom életszerűnek ezt a helyzetet.
Ahogy fentebb is írtam, ha balesetbe futnék bele, az ELSŐ dolog a 112 hívása, utána kezdhet bele az ember az esetleges életmentő műveletekbe, de ugye ha nem tudsz segíteni, személyi sérülés esetén akkor is kötelességed értesíteni a hatóságokat (Stayin alive, ugye emlékszel mit mondott és tett Csuja Imre?).
Végül pedig, ahogy mások is írták, a telefonodba felveheted az értesítendő embereket, ami (legalábbis a saját telómnál) lentről felfelé húzással feljön a Segélyhívás lehetősége és az esetlegesen beírt orvosi adatok és értesítendő emberek, ezeket az első napokban szépen felvittem a telefonba.
De a példádra reagálva, igen, sajnos az árokparton haldoklóról nem fogok tudni, ha privát számról fog hívni bárki is, de ezt - úgy vélem - felülírják a fentiek.
-
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs. #140391 üzenetére
Már miért kellene megdögleni? Ha eléri is valahogy az értesítési számot, legfeljebb közölni tudja a rossz hírt, érdemben úgysem sokat tud tenni egy illető aki akár csak 10 km-re is van a baleset helyszínétől.Nem neki kell megmenteni a bajba jutottat. Arra ott vannak a tűzoltók, mentők.
-
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs. #140373 üzenetére
KIcsit nem életszerű a dolog. Ha tényleg balesetet szenved valaki és más telefonál, az a más honnan fogja tudni milyen számot hívjon? Ha a balesetet szenvedett mondja a számot, akkor alighanem telefonálni is tudna. Most őszintén, hányan és hány közvetlen ismerős telefonszámát tudják fejből? Stresszhelyzetben szerintem még a sajátját sem, nemhogy a másét.
Valamikor volt egy olyan kezdeményezés, hogy vészhelyzetben az értesítendő személy számát a telefonkönyvbe talán CLI (ebben nem vagyok biztos) néven mentsük el. Adott esetben a mentős, rendőr, vagy a tűzoltó ezt a névbejegyzést keresi a telefonban és tudja kit hívjon. Na, ezzel csak egy baj van. Hogy oldja fel a képernyőt? Innen már bukik az egész kezdeményezés. Pedig maga az ötlet nem lenne rossz. De ugyanez a helyzet a telefonba elmenthető vészhelyzeti adatoknál is, meg lehet adni hogy kit értesítsenek. De mégis hogy? A haldokló sérült ujjait nyomogatják az ujjlenyomat érzékelőhöz, hogy fel tudják oldani? Adott esetben akár az arcalapú feloldás is csődöt mond egy arcot ért sérülés miatt. A rajzot vagy PIN kódot meg aligha találják ki belátható időn belül.
-
EmberXY
veterán
válasz
cs.zs. #140373 üzenetére
"Ha a testvéred/haverod/bárkid balesetet szenved, és valaki más számáról hívna fel, akkor inkább rohadjon ott szegény az árokparton, mert azt te nem..?"
Ha bárki balesetet szenved, és van elérhető telefon, amiről telefonálni tud, akkor gondolom a mentőket fogja először hívni, mert ha tőlem várja bárki, hogy X km-ről oldjak meg egy egészségügyi és/vagy műszaki vészhelyzetet, akkor bizony ott fog rohadni az árokparton, elnézést a profán megfogalmazásért, de ez a helyzet. Ha pedig tényleg annyira szükséges, hogy elérjenek, és ez az 1000 évente egy alkalommal előforduló eset jönne mégis elő, biztosra veszem, hogy valahogy megtalálnának a hatóságok kb 1 órán belül.
Az, hogy egyéb esetekben valaki nem szeretne ismeretlen hívásokat fogadni, az szerintem érthető, ha valakivel beszélek, az a minimum, hogy arccal és névvel teszem.
Továbbá ott vannak a különféle zaklató, marketing, stb hívások, hogy az aktuálisan is népszerű VOIP hívószám csalást meg se említsem, lehetnek az embereknek olyan rossz tapasztalatai, ami után az ismeretlen hívásokat nem hajlandó felvenni a privát elérhetőségén. -
looser
addikt
válasz
cs.zs. #140373 üzenetére
Kis fogalomzavar: nem az ismeretlen számokat, hanem a szám megjelenítése nélküli hívásokat tiltja le ez az opció. Ha nem tudom visszahívni, nem érdekel. Kissé szélsőséges a példád, ugyanis elsőnek a 112-t kell hívni, ők bármikor bárkinek felveszik a hívását. Engem pedig elérnek bármilyen számról, kivéve azokról, ahol nem küldi a hívó számát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pajac: tpm.msc
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest