- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gypiero
tag
válasz
salieri. #73593 üzenetére
Valóban a világból kimegy, nekem K4M782 van Scenic2-ben, semmi bajom nincs vele azt leszámítva, hogy idős. Bár nekem baromi hangos 100 fölött, állítólag meg lehet szokni. Nekem egy év alatt nem sikerült. Sokat agyalunk egyébként a frissítésen a párommal, szoktuk nézegetni a Scenic-eket 2014-es évjárat környékén és dízelt szeretnénk, mert heti 4-500 km-t megyek minimum, de eddig csak benzines renók voltak a kezem ügyében... 1.5dci vagy 1.6 dci a megbízhatóbb?
-
Csatravi
senior tag
válasz
salieri. #71885 üzenetére
Ha jól olvastam Rob210 tett neked egy ajánlatot
Nehéz úgy bármit is mondani ha csak annyit árulsz el az autódról, hogy Clio3.
Persze hogy jó, meg még rajta kívül másik 2 cikkszám is, csak az összesen 3 cikkszámból azt kellene eldönteni, hogy az autódba pontosan melyik való. (7701057088, 7701057089, 7701057090 ) -
LamerGyuri
senior tag
válasz
salieri. #71764 üzenetére
Nem vészes; guglizz, mindkettőre találsz videós vagy képes folyamatot.
Ha nem akarsz többet égőt cserélni, én a következő megoldást választottam, fehér fénnyel; a sapka és a fényvezetők miatt így megmarad a narancsos szín:
[link] T5 led a fűtéspanelba
[link] T3 az ablakemelőkbe, 4mm-es
[link] itt pedig képek, hogyan néz ki beépítve. -
válasz
salieri. #71549 üzenetére
Nem az a lényeg hogy 5W40 vagy 10W40. Ha 40re végződik, akkor az félásványi (vagy ásványi), mert amire csak azt írják 'szintetikus', nem azt hogy 'full szintetikus', az ásványi alapú rész/félszintetikus. Szóval a 'baj' a 40-e van, nem a 10el, az csak jellemzően még silányabb olajat jelent. Semmi előnyük nincs egy normális olajhoz képest (max az ára).
harry: Persze hogy jó a fiatal téli gumi is. Normális márka legyen, és lehetőleg 3 évesnél nem idősebb. (Dunlop, Goodyear, Continental a legerősebbek általában téliben, Michelin, Nokian, Hankok a következő szint. Vagy télies 4 évszakos is játszhat, a conti/goodyear/nexen vonalon, utóbbi 15"ig).
-
törölt tag
válasz
salieri. #71544 üzenetére
Igazából az elektronika részét ismerem. Bármi ami a motor és a váltóval kapcsolatban eszedbe jut minden érdekel. Gyári adatok szerint nem hinném, hogy gond lenne vele 2 autó előzése főúton. Érted mire gondolok. Ki merjek menni vagy ne kérdés. És ha kimentem megőszülök vagy nem. Az 1.5 deisel ehhez gyenge.
Érdekel mennyit pörög 130-nál pályán. Az ötvenes tempónál nincs az a probléma - bár ezt egy Peugeo dieselnél tapasztaltam - hogy az eggyik sebességben dadog már az alacsony fordulato az eggyel alatta levő fokozatban meg rossz hallgatni annyira pörög.
Érdekelne a szervizes múltja. Mihez kellet hozzányúlni, mennyibe került mindez. -
válasz
salieri. #69325 üzenetére
A fényszóróbeállítás? Dehogy, mondom 10 perc, és hogy illene sűrűbben ellenőrizni...
Hogy a fenébe ne világítana rossz helyre, legalább 1,4 méter magasan tartottad a telefont/fényképezőt, és kb 75 centi fölé nem világíthatsz csak 1-1 pici pontban.
-
Mielőtt nekiállunk, a gumik nyomását is ellenőrizzük, ha szükséges állítsuk be a megfelelő értéket. Hivatalosan középre hátra egy 70kg-os embert ültessünk (ettől én el szoktam tekinteni) és
-tekerjük nullára a fényszóró magasságállítót!Az első feladatunk, hogy keressünk egy függőleges falat, ami elé oda tudunk állni az autóval. A beállítást csak tökéletesen vízszintes, sík talajon tudjuk elvégezni! Legjobb erre egy mélygarázs.
-Odagurulsz koppra a falhoz, feljelölöd pár centis sötét szigszallaggal a vízszintest, és a 15°os ferde vonal kezdési pontját is egy-egy függőleges szigszallag csíkkal.
-Tolassunk hátra az autóval tíz (!) métert, még mindig legyen a falra merőlegesen - ezért jó a parkoló, ott vannak a parkoláshoz a segédvonalak, és a legtöbb helyen 5 méter az út és 5 méteres a parkoló hely, azaz 10 méterre tudtunk tolatni.-Először a fény középpontja, azaz ahol kezdődik a 15°os ferde rész, pedig pontosan a jelölések alá essenek, hogy a lámpáink párhuzamosak legyenek az autó hossztengelyével.
-Utána állítsuk úgy be a fényszóró magasságot, hogy a falra vetített fénycsík a falon 10 cm-rel* a megjelölt pontok alatt legyenek (érdemes odaragasztani a következő csík szigszallagot).
*:Ha 1% van a fényszórón, akkor tíz méterről 10 centiméterrel kell lejjebb világítania, ha 1,2%, akkor 12 centivel, stb.Ez 99%ban egy kereszthornyos csavarhúzóval, vagy imbusszal (6 vagy 8) állítható be. Nem minden autón van a keresztirányú beállítási lehetőség, ott értelemszerűen ezzel nincs teendőnk, de ha csak nem rakták vissza rosszul a lámpatestet, jól helyre is kell hogy világítson.
FF fényszóróval így kell kinézzen
Projektoros fényszóróval pedig ezt kéne hogy lássa az ember:Így lesz ilyen az útra vetített képed:
-
-
válasz
salieri. #69269 üzenetére
Szinezettel töltik amúgy is; ha nem full balfaszok, akkor előtte pár órán át nyomáspróbázzák.
Sztem ne aggódjon azbillető az alkun, évek óta a nulla és eredetvizsga közötti összeget sikerült alkudni kereskedőnél (ha magánszemélynél többet, annyit amivel reális érték felett hirdette). [Aminél többet lehetett volna talán alkudni, az meg ingyen se kellett volna.] -
eTrade
tag
válasz
salieri. #69266 üzenetére
Klímával kapcsolatban én továbbra is szkeptikus vagyok. Fél év garancia az annyit jelent, hogy feltöltik és max kibír egy évet... utána megint nem működik, mert elszökött a hűtőközeg. Ha lyukas a hűtő akkor annak cseréje kb. egy százas lesz, mindenképp alkudozz szerintem.
-
salieri.
őstag
válasz
salieri. #69231 üzenetére
Na megnézve az autó, első blikkre rendben van, viszont a klíma nem indult be,ablak egy ponton mintha egy pillanatra megakadna a vezetőoldalon.Vezérlés 3 éve lett cserélve.Olajfolyást nem láttam, mivel a motor lemosva.szépen indul ,nincs hangja az okoskeréknek.5w30 olaj volt belerakva a szervizkönyv szerint.
-
eTrade
tag
válasz
salieri. #69236 üzenetére
Első helyen van az okoskerék és hogy milyen olaj van/volt eddig benne stb. de ezt már tudod.
Én a vezérlésre mindenképp rákérdeznék és ráneznék, hogy volt e cserélve, mert 120e km van benne a kocsiban és pont ennyi a csereintervallum.
Nálam és rajtam kívül még sok embernek volt baja az első ablakemelő szerkezettel, az "ollója" elhajtott és emiatt akadt, illetve oldalra bukott az ablak. Párszor húzd le majd fel az ablakokat és figyeld hogy sima/folyamatos e, vagy akadozó/erőlködő az ablak mozgása.
Volt gondolom a klímával is (kevés volt a töltőközeg), nálam a klíma hűtő volt a ludas/lyukas, a jelenség az volt, hogy néha a sofőr oldalra jutott hideg levegő míg az anyósülésen semmi. Volt olyan is hogy mindkét oldalra semmit nem fújt.
Gumiharangok állapotát is érdemes ellenőrizni, mert hajlamosak "elfáradni". Nekem a Rob cserélte pár hónapja, tudna neked mesélni többet erről.
Más spec dolog most nem jut eszembe.
-
eTrade
tag
válasz
salieri. #69231 üzenetére
Így képek alapján jónak tűnik, érdemes lenne élőben is megnézni és elvinni egy állapotfelmérésre... esetleg alkudozni egy keveset az árából, ha pl. vállasak/cserések a féktárcsák, vagy ha pl. még nem volt cserélve a vezérlés rajta, mert 120 ezernél (!) már kötelező lett volna stb.
-
válasz
salieri. #68857 üzenetére
Mondjuk most, hogy mondod, kb. igen. 1.5-1.6 körül néztem a GT cliokat mielőtt megvettem az RS twingot.
Amit linkeltél, annál azért többet ér a kolléga példánya, kmben 2/3-a van benne és az full bőrös ez meg félbőr. Hahun 100k km alatt 2 Initiale van, egyik félbőr 1.6 milla, másik bőrös 2.0 automata 1.5ért. 40-55k km-rel, szóval az alapján nem olyan túlárazott, főleg a lekövethető múlt miatt.
Nekem mondjuk még mindig kérdéses, hogy dohányoztak-e benne (meg kell nézni a szivargyújtót, hogy használt-e, azt kb. sose takarítják le). Oké, az is eltüntethető nyom nélkül, csak na...
-
buherka
addikt
válasz
salieri. #68853 üzenetére
Azok a "lomok" új alkatrészek. Adja hozzá. Ha kell ha nem kell....és nem is bánom hogy adja. Mert jó cuccok. Alkudni nem enged, mert így is bukik rajta akkorát mint az állat. Fólia nekem bejön, tuti nem szedem le. Nektek nem tetszik, nekem igen. Sport felirat nem izgat. Engem nem zavar.
Motort nem mosták le...csak kimentem az utcára és körbelőtem nektek. Ma jobban átnézem, mert ma van rá időm. Motor borítást leszedem....alánézek. -
buherka
addikt
válasz
salieri. #68847 üzenetére
Írtam hogy megvan a gyári felni. Ami teljesen sérülés mentes. Holnap azokról is csinálok képet.
Ez a felni van most rajta...nem tudok mit csinálni.Gumik azok szarok...én is néztem. Odaadja a fékszettet...mert Ő már nem tud vele csinálni semmit. Adja az autóval. Ezen mi a furcsa? Te vennél egy autót és adnának hozzá egy fék szettet...akkor azt mondanád hogy kösz nem kell
Aksit lehet hogy lopta vagy nyerte céges bulin...mit tudom én...adja és kész.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
salieri. #68847 üzenetére
Hasonló a véleményem. Dircsiszürcsi, padkázott diszkófelni rikító szelepsapkával, karbonfólia gáz; sport felirat, Roadstone gumi és mellette lógó dobbetét minimum kérdéses. Összességében nem feltétlenül elvetendő, de ki kéne számolni, mennyit lehetne kiárulni a felesleges cuccokbó, nameg én a fóliát sem merném magam/vásárlás után lehúzni, nehogy kavics miatt jöjjön vele a lakkozás is... Az ülés széle az tényleg nem túl gondos, 215-nél láttam szebb hurkát, de végső soron egy bőrös megoldja (kérdés itt is az ár!); az ülés sarkán az a gomb csak kopott amúgy?
-
buherka
addikt
válasz
salieri. #68839 üzenetére
Most cserélte le a gyári kormányt egy ugyancsak gyári bőr kormányra, mert picit meg volt kopva.
Nem volt elkopva mert láttam, talán az zavarta Őt hogy használt volt, vagy ki volt fényesedve.
Szóval semmi baja nem volt én nem nyúltam volna hozzá...az tuti.
Milyen megbízható képfeltöltő van? Ahová tudok képeket feltölteni. Csináltam egy rakás képet az autóról, alkatrészekről meg dokumentumokról...
-
buherka
addikt
válasz
salieri. #68799 üzenetére
Akkor ezzel most legalább megnyugtattál, hogy jó a moci.
Rettentően karban van tartva. Néztem a papírjait, rettenet nagy paksaméta van hozzá.Ez az "okoskerek" az miaz?
(#68800) Gombinyó...az nem izgat hogy mennyi idős. Nekem az állapot sokkal fontosabb....és az nagyon patent.
(#68802) emre...Mondjuk igaz hogy 2006-os, de ezt is már bőven meglökték elektronikával. De igen én is kicsit tartok az újabb autóktól...
(#68803) Gombinyó...légszűrő az repülne belőle. A chip tuning az meg nem feltétlenül rossz, ezt úgy tudom. Nem feltétlen azt jelenti hogy rosszab tőle az autó, hanem hogy akár gazdaságosabban is lehet használni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #67788 üzenetére
Itt nem a kulcs a hibás hanem az immo.
Ács Márton, Flórizs Józsi profik ebben én ezzel nem foglalkozom, konkrétan az egész immoegységet kikódolják a vezérlőből így nem okoz gondot soha többet.
Létezik egy immó kód de ahhoz be kell menni a renaultba és minden indítás elött be kell pötyögni, valamint a gyári fejegység is kell hozzá kényelmetlen megoldás. -
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #67330 üzenetére
Elhullik és itt ugye egyben van a 4 henger gyújtása.
Ha a gyertyák belevalók és a hézag is jó és 10ezrenként ellenőrizve van akkor nen megy tönkre, de ebbe szinte mindenki belesz@rik. Most vettem ki egy ilyen clióból a gyári gyertyákat, nert nem megy az autó. 179ezer kilóméterrel. Gyári ciklus 40e. Na annak a trafója is kuka volt, meg a négy gyertya is. Beül indít olyan szép hangja lett, a csattogós kopogós szar helyett. -
mycso
Topikgazda
válasz
salieri. #67058 üzenetére
Nekem annó a megane orrára az embléma 3M kétoldalú (szivacsos) ragasztóval volt felrakva.
Nem igazán akart lejönni soha.(#67054) diablo1984: igen. Lagunaklubon ezt a típust már páran használták, aztán képek alapján meggyőzött, hogy jól mutat. Valami kis egyediség kell az autóra.
-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #66898 üzenetére
Aisin
A delphi mindegy honnan van az 5 év és 2 nap mondjuk.Az angol beszállítós meg van hogy 2 hónap, nem vicc.
Sőt olyan is volt már ami felszereléskor azonnal fosta is az olajat a vezérlésre
De szerintem ilyesmivel te is találkoztál, már vagy valaki a fórumról azt tudom. -
törölt tag
-
diablo1984
veterán
válasz
salieri. #66877 üzenetére
A modust is múlt évben vettétek, nem? Nem egy szép autó, de gondolom megvédte a benne lévőket, nem?
Ez a clio amit vennél hátul kegyetlen szűkös, bár gondolom a modus sem épp volt tágas, de ilyet mi is néztünk a yaris helyett, de bár kívülről nagynak tűnik(elől és a csomagtartóban nagy is viszonylag), belül a hátsó soron spóroltak a hellyel, yaris után elvetettük a clio3-ast mint lehetőséget. -
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #66857 üzenetére
Nem én veszem és én ha veszek cudar ügyfél vagyok.
Tudom mit veszek miért veszem kitől veszem.
Egyszóval én ilyenkor ki szoktam tenni azt a pénzt amit rászánok. Ez megindítja a kereskedő nyáltermelését.
Ezután elkezdem sorolni, hogy nagyon csúnyák a hátsó lengéscsillapítók, millió kmert elmegy, de csúnya és ilyenkor kell adni a hülyét, hogy te nem értesz hozzá, csak nagy a rizikó az alapján amit látsz.
A húzás az íven a kilincsek (fogalmam sincs mi az) benézel a motortérbe, miért van ez így kitakarítva.
Sorolod a hülyeautós félelmeket.
Aztán jelzed, higy volt egy másik is, de ennek szebb a színe.
Hát alkudjunk meg ennyiben.
Ha rábólint ok, ha nem dobsz rá 25e-t ha nem még 25e-t ha nem enged otthagyod..
Nem vicc ha ilyen rugalmatlan akkor ez nem neked lett szánva. -
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #62480 üzenetére
Látatlanban nincs.
De akár a fojtószelep állító motorja is lehet hibás, azaz kiszáradt és meg megszorul.
Egyszerű zsírzással, vagy cserével megoldható, diagon élőadatot kéne nézni, amikor fennáll a hiba.
Minden más csak találgatás, ami igen drága szervízköltségre tud rúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest