- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
válasz
gabx76 #24809 üzenetére
Én megprobalnek egy másik gyujtokabelt, az simán okozhat hasonlót, nekem anno a Mondeo-nal ugyanez volt. Aztán rendeltem új kábelt, de a hiba tovabbra is fennállt, míg a végen kiderült, h az új kábel pedig gyárilag áthúzott, pedig eredeti volt, semmi utángyártott kokanysag. Cserélték egy ujabbra, aztán minden oké volt.
Próbálj meg szervalni egy másik kábelt kölcsönbe, mert nem olyan olcsó mulatság. Bár nekem V motorhoz kellett, 2 sornyi, lehet csak azért volt drága.
Ez persze csak tipp, de sose tudni. -
FerNandor
őstag
válasz
gabx76 #13785 üzenetére
ja, mi renault-sok nagyon kedvesek vagyunk. meg aztán szerintem aki beleül egy renault-ba, ami tényleg jó állapotban van és nem éppen láthatatlanul kezd haldokolni, akkor szerintem utána nem nagyon akar más autót venni. ezért a pénzért, ilyen felszereltséget és kényelmet máshol nem kap az ember.
én a megane II-es után már abszolút nem vennék más autót. nem kell se német, se japán se semmi.
ami ezután következne, az egy új Laguna kombi lenne szerintem egy 2.0dCi motorral. más nem igazán jöhetne szóba.mennyire gyönyörü ez már?! jézus. német fizetésekkel nézve meg mondjuk 1 évig spórol az ember és kész.
-
tresh
veterán
válasz
gabx76 #12860 üzenetére
Hát ebben én kételkedem hiába van gyári sw ami mindnet kiír részletesen ha a hardveres rész nem támogatja azokat az opciókat..pözsö,rönyó fronton is van tapasztalat hogy csak a gyári tudta pontosan diagolni a probléma forrását. Ettől függetlenül nem rossz csak nem mindig elegendő..saját vélemény
-
mycso
Topikgazda
válasz
gabx76 #12683 üzenetére
Na a zörgésekkel, kopogásokkal énis így vagyok, hogy bár hallok sokmindent, párom már csak szimplán hülyének néz, meg azt mondja, hogy bebeszélem magamnak a hangokat....tehát lehet erre nekem is túl érzékeny a fülem.
A gátlóim még gyáriak, én nem vettem észre, hogy fosná az olajat, a futóműves sem mondta, meg nemrég amikor a rugók miatt darabokra szedtük a futóművet, akkor sem láttam, hogy baja lenne és igen 312-n áll a műszer.
Egyébként olyan 250k km-ig, szinte csak pályán volt használva (ezt biztosan tudom).Nekem ugye most 205/55R16, az egyenes futással ezzel a mérettel nálam nincsen baj.
-
mycso
Topikgazda
válasz
gabx76 #12681 üzenetére
Nem feltétlenül a felni mérete számít, hanem pl az ET szám az ami sokkal gyilkosabb.
pl.: a gyáriak tudtommal ET49-esek, a mostani 16-osom ami rajta van, mintha ET38-as lenne, de általában ilyesmi ET-vel vannak nem gyári felnik, na ez sokkal jobban nyírja, mint egy nagyobb ET számú és méretben is nagyobb felni.
A futómű, az igazából szerintem soha nem lesz jó, ezeken ilyen....tavaly voltak nálam is a talpasok + lengőkar hátsó szilentek cserélve, idén külső kormányösszekötő + stabilizátor pálca (kutyacsont), tehát igazából teljesen mindegy. Sőt 1.5 éve a kerékagycsapágyak + toronycsapágyak is cserélve lettek.
Illetve mos nyárvégén az összekötő csere után egy futóműves átnézte, beállította, tökéletes volt.
De egyébként hiába van már szinte minden kicserélve + átnézve + beállítva, pl. fekvőrendőrnél ugyan úgy koppan valami....
(élete első részében a gyári alujával volt használva, ott is volt szilentezés és belő összekötők cseréje, pontosan 100k km-el ezelőtt...)Ja és gyári 17-es kerekekkel is árulták őket, tehát
A gátlóim valószínűleg már nekem is csere érettek lassan (312k km van bennük), tehát azokat sem tudom már elrontani (no meg a 4cm-es ültetés miatt kapják is az ívet...), igazából ezek nem érdekelnek, tönkre mennek ezek szépen 15 vagy 16-os felnivel is, hogy most pár hónap +/- (mert annyi), az már nem számít.
Ha tavasszal találok jó 17-est jó árban és az enyémet eltudom adni, akkor azonnal cserélem, ha nagyobbat találok,akkor arra.
De még sok minden történik addig, tehát kitudja még mi lesz.Az a 2-3 évente rendbe rakatni az egész futóművet, picit erős (illetve attól függ, hogy tartalmaz a rendberakás).
mod.: egyébként köszönöm az óvó tanácsokat, azért elgondolkodom rajta
mod2.: már csak azért is, mert itt nálunk borsodban nem utak vannak, hanem inkább "lépcsők" (de hát akkor is tetszik a nagyobb kerék...)
-
Josi
aktív tag
-
Nordik
őstag
Eredetvizsgan megemlitettem hogy nem tudnak e megmutatni hol kell es kaptam egy izzot ajandekba meg ki is csereltek nekem.
Egyebkent ezekbe a gyari foglalatokba bele lehet tenni erosebb fenyszorot is? Lattam ma, hogy lehet kapni ilyen H4 meg H7 halogen vagy milyen izzokat. Milyet vegyek ami erosebb fenyt adna?
-
Josi
aktív tag
Én 140 ezer után cseréltettem elöl tárcsa+betét, hátul betét. (dobfékes)
A hátulja még bírta volna, de így egybe letudtam és remélem megint 140 ezerig nem lesz vele gond.
Ha elég vastag hátul a betét, akkor nem érdemes cserélni, csak kipucolni.
De a szerelő ugyis látni fogja, ha leveszi a dobot. -
Reaper04
aktív tag
Nekem sem fog "hiányozni"... Eddig sem volt, nem volt baj. Most ez csak egy kényelmi funkció ...cserébe nem tudok normális zenét hallgatni, max ha a rádióban épp megy valami olyan.
Így nem lesz "kényelmes", de legalább tudok mindenfélét hallgatni és szépen is fog szólni.de hát ki mit ért a kényelmes alatt. Sok esetben azt nevezzük alapnak hogy bent van egy fejegység azon léptet az ember, halkít hangosít.
Nemsok autóban van bent a kormánykapcsoló (jó manapság egyre többe belerakják) de valljuk be azért még többségben az első van.Így részemről, ez nem jelent semmi negatívumot. De akkor ezek szerint nem én vagyok a fekete bárány, és más is osztja a véleményem
szerk: Én is a háttér, ill. gombszín (+tudás) alapján választottam a leendő fejegységet.
Nekem is narancs vagy inkább már piros ? Nem tudom. De ilyen -
Reaper04
aktív tag
Aha tényleg.
Viszont: Azért mert van rajta hely, mi a garancia, hogy fel is tudja dolgozni a kormánykapcsoló által küldött jeleket?
idézem rob210-et:
"A jeleket amiket a szerkezettől kap a magnó vevő egysége dekódolja ami más a philipsben (renaultban az szokott lenni) blauban, sonyban, panában, pioban."Vagy én néztem valamit félre? Szervízben is mondták hogy elég nehéz kifogni egy olyan fejegységet ami tud kommunikálni a kormánykapcsolóval
Pedig jó lenne, ha több lenne az ilyenekből. (marketing?)
+rob210: Hát az lesz. Ezekkel szemezek:
-Kenwood KDC-4051UR
-Pioneer DEH-140UBLegelőször meg ezt nézegettem: Pioneer DEH-P40MP . De végülis inkább mégsem
Vélemény? (Melyik jobb Pio, vagy a kenwood?) Tudom nem fog működni a kormánnyal, de sebaj.
szerk:
mycso: Nem rossz ötlet. De a cd-tár is csak audiót tud lejátszani nem? (mármint na... értitek) -
gabx76
senior tag
Sajnos lejárt az időlimit, de itt van pl. a VDO Dayton MS 4200-as fejegység leírásából egy kép. Jól látszik, hogy fel van készítve a csatlakozó fogadására. (zöld)
-
mycso
Topikgazda
Mekkora felnit keresel???
Gondolkozom, hogy eladom az enyémet: [link] 16, os ET számot és szélességet nem tudok, 205/55R16 gumi volt rajta, megane2-n volt.
A képek szerinti állapotban, a lakk pár helyen lepattanva 2 felnin, a másik 2 pedig jól néz ki. (bár ez még lehet majd javítva lesz attól függ..) -
-
Füge007
senior tag
-
vallas
őstag
THNX!
Sajnos a panasonic nem fér be teljesen, kicsit kilóg, lehet másik beépítőkeret kellene hozzá.
A gyári amúgy elég lenne, csak nem akarja kiadni a cd-t ami benne van.lejátszani lejátssza, de amikor az eject gombot benyomom, akkor csak átvált rádióra, és ne ad ki semmit.
Valami olyan vészkiadó, mint a optikai meghajtókon, nincs rajta valahol? Én nem találtam.
-
rob210
Topikgazda
Akkor mi lehet ez a zakatolás ami 20-30mp elteltével elmúlik?
Elölről jön a motortérből, ez biztos.
Csak a golfból következtettem erre, mert ott csinálta ezt a motor a hidegben amikor a 15W40 volt benne aztán amikor megkapta a 10W40 es tecart akkor rögtön megjavult.
De ha nem ez a baja akkor mi?
Miért zakatolnak a szelepek és aztán hagyják abba? -
-
dovitt
csendes tag
Emlékeztem rá, hogy benzinest vettél, valszeg rosszul fogalmaztál.
Azon a részen a csati szokott korrodálni, bár ha a jeladót is megtisztitod attól baja nem lesz.
Akkor már a pillangószelepet is kitakarithatod, 4 db 6-os csavar tartja. Féktisztitóval adsz neki, akkor már azt a hiba lehetőséget is kiszűrted.Merre laksz?
-
-
-
rob210
Topikgazda
Miért?
Komolyan kérdezem szerinted mit tesz tönkre?
( a kollégámat sikerült rávenni, hogy próbálja ki Ford Mondeó MKII 2000ccm 16 szelep örökké hálás lesz nekem, hogy rávettem az etanolra, havi 11.000.- spórol, mivel ő sokat megy a kocsival, nagyon sokat.)
Én komolyan mondom nem értem miért félnek az emberek a változástól.
Halkan megjegyzem, a környezetvédelem szempontjából, sem mindegy, hogy mennyi káros anyagot bocsát ki a kocsi gondolván gyermekeinkre, legalábbis én gondolok.Amikor a 19 éves skoda favorit (apósjelölt) olyan értékeket produkált, hogy azért nem akarták átengedni, mert nem hitték el, hogy csak ennyi a káros anyag kibocsátása akkor azért megnyugodtam, hogy megéri ezzel foglalkozni.
-
Josi
aktív tag
Kis segítség a választáshoz
ADAC téligumi teszt
Ha hosszú távra gondolkodsz, akkor én új gumira szavazok.
A használtnál nézd meg a gyártási időt mindenképp.
Egyébként milyen méretről beszélünk? -
rob210
Topikgazda
Ez mindig örök dilemma marad, hogy kinek mi vált be.
A BF Goodrich jó márkának számít.
A Hankoockot istenítik páran, nekem nem tetszett.A család baráti körében van gumis, ő nekem családi felhasználásra kingstart tett fel és közölte értelmetlen drágábbat feltenni.
Sőt ez ha igazán lesz hó kellemes csalódást fog okozni.
Ez tavaly a Golfon be is igazolódott ahol mások nem jöttek ki a letaposott hóban én ott simán kijöttem.Idén is kingstart kapott igaz már a kis megane
-
Grafiqs
őstag
3.600 Ft (guminként 900Ft) a futár költsége. Valóban nem kevés, de talán nem is eszeveszetten sok. A szerelést pedig mindenhol ki kell fizeni.
Esetleg PH!uvar.G
ps.: Megnyugtatlak bontó ügyben. A Bpesti bontók kiba drágák... már ha van egyáltalán az ami kell.
Szerk.: Juteszembe, ha valaki tudna lelôhelyet ahol ülésfûtés kapcsolót tudnék taláni, marha boldog lennék.
G
-
Grafiqs
őstag
Nem tudom milyen méretre van szükséged, de esetleg nézd meg a Konvoy gumiszervízt. Utánvétel is megveheted náluk. Ráadásul szerintem messze a legolcsóbbak itt Bpesten.
G
-
rob210
Topikgazda
Én most nézegettem bontóban a 17.-kerületben 3500.- forint darabja a lemezfelninek.
14"-os és semmi baja van valami gagyi gumi rajta de azért nem is számít fel semmit mert tudja, hogy az cserés.Nyáron valószínűleg meg is veszek náluk egy ilyen szettet.
Akkor a tél 13" lesz a nyári 14"
Letettem az alufelniről, akár milyen jól is mutat, drága most nekem.
Első a vezérműszíj vízpumpa, gyertya és apró finomságok cseréje. -
benvolio
őstag
Hát szerintem a lemezfelni sokall jobban bírja a "gyűrődést", használtba is szinte kiváló állapotúakat lehet kapni. Persze szét kell nézni és látni kell. Bontóban akár "újakat" is találni. Például itt van az én pótkerekem, szerintem még egyszer sem volt használva. Sokan beadják mindenestül a kocsikat a bontóba. Az olcsó alufelni meg pont a sérülékeny kategória. De dönts belátásod szerint.
-
benvolio
őstag
Lehet csak én vagyok vele így, de télére csak lemez felnit vennék. Sokkal nagyobb a sérülés veszélye és akár egyet is pótolni vagy javítani nem kifizetődő. Persze ha van pénz akkor nem számít. Gumit meg használtba nem vennék. Inkább egy új Matador mint több éves Michelin szvsz. Még amikor felni után jártam valamelyiket gumival akarták adni, ott méregette nekem a kereskedő a mélységet, hogy az milyen jó még. Aztán megnéztem az évjáratát, 5 éves volt. Inkább nem kértem, levenni meg nem akarta úgyhogy viszlát volt a vége, vagyis soha viszlát. /tudta ő is, hogy így nem sokat ér a gumi magába/
-
mycso
Topikgazda
de jó, már még1x nem tudtam szerkeszteni....egyébként neked csak 1db kellene és azért mert a tied megadta magát????
Régebben vaterán láttam pár darab gyári megane hangszórót.
Na meg is vannak:
[link] asszem ez a hátsó ajtóba van eredetileg, a pár 3000ft[link] 1db ez is hátsó, de a műanyag fül könnyen lejön
, 1000ft-ért (ha a hiba nagyon zavaró, ez átmeneti megoldásnak tökéletes lehet)
[link] ez pedig kopp az ami neked is van, csak hát az ára...
-
mycso
Topikgazda
Ha a rács rámegy simán, akkor nem számít, hogy két utas...szvsz
mod.: Tudom, hogy lenne vele szopás, én azért is hagytam az egészet a francba...már nem emlékszem pontosan de valami car audio, vagy hasonló márkát találtam ami beillett volna, de tudásra (a kinézete/technikai infók alapján) nem lettem volna előrébb a gyáriaktól. Így maradtak a gyáriak, majd egyszer ha jó idő lesz és rengeteg szabadidőm, majd talán neki állok barkácsolni, amúgy aszondják 16-os is beletehető kis barkácsolással.
-
mycso
Topikgazda
Hali, emlékeim szerint 13-as (de legegyszerűbb lemérni.)
Illetve ami még fontos, ha nem akarod a gyári helyet "megbarkácsolni", hogy olyan hangszórót érdemes venni, aminek a felfogatási pontjai, csak sima fülek és nem a hangszórón kívül egy kávára van fúrva 2 luk, ugyanis a "fülesről" is le kell vágni 2 fület.Itt egy kép, hogy érthető legyen, de ha leszeded a műanyag rácsot, akkor látod majd magad is:
Egyébként a meganeklub oldalán itt egy képekkel illusztrált hangszóró csere megane 2-re (összes hangszóró). [link]
mod: egyébként amikor beleültem a gépbe, meglepődve tapasztaltam, hogy milyen jól/szépen szól a gyári cucc benne. Bár ez fateromék 2000-es kombijáról is elmondható.
Nemrég egy cimbim G-s astra-jában ültem, amiben a gyári zenecucc volt...háááát inkább nem is részletezem, de az nem zene volt amit hallottam.
Én az enyémet megtoldottam egy kis erősítő+láda párossal, ez nekem bőven elég zenehallgatásra... -
benvolio
őstag
Az autókereskedők egy csótány banda, szerintem az anyjukat is eladnák pár ezresért. Amit saját szememmel láttam az előző autómnál amit 550-ért vettem, hogy 400-ért számították be!!! Ez kicsit nem sok haszon? És ahogy te is írtad az a szokásos duma az nagyon megy nekik, hogy ha "lejjebb viszem az árát már bukok rajta". Mondjuk szerencsémre azzal is jól jártam, mert a kötelező kopó alkatrészeken kívül másra nem kellett költenem. Meg is maradt volna ha egy piás nő nem töri össze totalkárra. Ezután jött a rönyő amin tán 100-at nyert a kereskedő, de mondjuk úgy, hogy 50-et lealkudtam így is, az előző autómból tanulva. Ők amúgy fél év garanciát vállaltak rá!
-
rob210
Topikgazda
-
mycso
Topikgazda
Adták ezeket 15-ös lemez és 16 vagy 17-es alufelnivel is gyárilag.
Itt vannak a pontos gyári méretek:
és egy ET kalkulátor
más: az óra csalásáról --> GPS szerint a 130km/h nálam pl. kmóra szerint olyan 140km/h körül van. Kisebb sebességen még nem néztem pontosan mennyi a difi, de ott is az óra tbbet mutat.
(valamelyik nap láttam egy 235/passz/R18-as kereket egy 5 ajtós megane 2-n)
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest