- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Nem tudom, sosem mentem vele annyit
Olyan 7 körül lehet,mert 74-nél fogyaszt 5.5-6 litert. 90-100-nál olyan 1800 körül forog.Ha nem havi 1300km-t mennék vele, komolyan mondom, nyomnám neki, de így meggondolom kétszer is, hogy mennyivel menjek...
Májusban 100 rugó volt az autókázásom... 65 a benzin, plusz egy 30-as csekk -
gabx76
senior tag
Mentségemre szóljon, hogy ez 4 éve történt, még a 19-essel. Akkoriban nem volt streetview Horvátoknál sem. Azóta én is megnézem a cikisebb részeket Google Maps-en. (Azt is pl., hogy hol tudok majd parkolni a célnál, stb...)
Külön pikantériája volt ennek az útnak, hogy nem sokkal azután, hogy elhagytuk a határátkelőt Drávaszabolcsnál, elkezdett "dalolni" a jobb első csapágy. Mire ezekhez részekhez értünk, már zúgott rendesen.
Szerencsére azzal végül nem lett gond, de visszafelé inkább a főúton mentünk, és dobtuk a kalandvágyat a francba. (Főleg, mivel épp a nászutunkat töltöttük...)
-
Gyurike
tag
Köszönöm giigz.
Anno kértem Tőled autóvillamossági-szerelő elérhetőséget Debrecenben, Te a Renault Kalydit ajánlottad.
Egyből a hivatalos szervízzel nem kezdeném, múltkor egy nem világító tompított fényszórónál is minden szart cserélni akartak, pedig csak az egyik vezetékben volt szakadás.Kalydinál ismerem Sz. Zolit, de ő most 3 hét szabin van.
Szóval nem olyan egyszerű, ahogy Te írod.
Természetesen felkeresek egy autóvillamossági szerelőt, de gondoltam először megkérdezem a többieket is, hátha jártak már így, elvégre erre (is) való a fórum. -
-=Tiger=-
tag
-
kisninja
őstag
A távoli rádiókat (25-100km)
igen csak jó a rádióm... Beciripel a hangszóróba, hallani ahogy változik a fordulat szám, de most megint elmúlt 1 hónapja nem hallani. Legutóbb akkor jött vissza mikor a sok benzint miatt lemostam a motorteret, ekkor volt mikor nem ment 2 henger majd szép lassan kiszárítottam és rá egy hónapra elmúlt.
Gyurike: Akku sarú jó lehet mert indul a kocsi indítás közben vesz fel nagy áramot. Első körben átnézném az összes biztit.
-
giigz
veterán
Na szóval nem én fogom lefesteni, ecsettel nagyon gané lenne, túl nagy már ahhoz a felület, és túlságosan látható helyen is van rajta munka. Kikevert spray + lakk kb. 6k lenne, ezért úgy voltam vele, rákérdezek a fényező ismerősömnél... És láss csodát ő is 6k-t mondott, festékszóróval lefújja, megcsinálja szépen
Szerdára adott időpontot, reggel viszem
-
sladka_pani
senior tag
Az új Megane-val megszívtam, mert már 2x okoskerék hiba volt gyárilag 3000-3000km-enként... (lásd videóimat linkeltem korábban)
0km-es autóról beszélünk, 5 évig ingyen javítják, de vissza nem veszik a phaszok! Egyébként erre csak önszántamból átalakításokra költöttem, ilyen volt első héten mindjárt a csomagtér autóhifi átépítése, 4 ablakra fekete légterelő, rendszámtábla és teljes belső tér fehér ledesítése, majd az első két lábtér kék ledes megvilágítása, a gyári első H7-es izzók fehérebbre cseréje (Osram Cool Blue Intense), középkonzolba szivargyújtóelosztó és USB-s töltő igényes befaragása, menetrögzítő kamera beszerelése, magasított fekete gyapjú szőnyeg ezüst körülhímzéssel 4db
Amit ezenkívül szeretnék az egy sport hátsó dob, de az már garit veszít elég hamar, ja meg lecseréltem itthon 12 ezernél az olajat 10.800FT-ból egészen pontosan 1 délelőtt alatt, ez még nem okoz garivesztést mert 30 ezresre elviszem nekik had húzzanak le... -
sladka_pani
senior tag
Az átírást, biztosítást, adót egyebet, amit más autóra is ráköltenél (és persze az üzemanyagot se hagyjuk ki!!!), azt ne számold szerintem, mert elment volna a másikra. A 800-at simán elhiszem, mert 5 év alatt 2 milliót költöttem a 19-esemre, mert mindenből új meg profi alkatrészeket akartam. Aztán 1 éve nincs meg és azalatt míg elbontottam, durván 400-et tudtam kisajtolni belőle. 240ért vettem alkuval, rohadt lepusztultan, fapadosan, szinte semmilyen felszereltséggel
Kicsit húzom a számat ugyan, mert mikor már teljesen kész lett volna, azaz megvettem a teljes átfényezéshez is a 3 liter színt (még megvan), akkor a végére beszart a főfékmunkahenger, a vadiúj lengőkarokat nem húzta meg egy szerelő rendesen (pedig amúgy magam javítottam legtöbbször, de ekkor nem volt műhelyem rá), kiesett a csavar, elferdült a bal fele, még a bölcső is kapott ugye, szögeshálóra kopott az első gumim 140km alatt (muszáj volt vele hazajönnöm), és ekkor azt mondtam el vagy átkozva te rohadék, soha többet egy fillért se költök rád. De még is megérte minden, és imádtam a vele töltött 360ezer km-t, még úgy is, hogy sokszor minden délután bütyköltük vagy legalább hétvégente, folyton az úton voltKi lett lakatolva utolsó porcikáig (300.000ft volt és 5nap) és az évek alatt ő mellette 3 tizenkilencest elbontottam, hogy mindenből legyen minimum 2 tartalék alkatrészem. Igazi szívpecsét volt a 19-es, a szám, a kocsi, én mindenben azt láttam. Mai napig hiányzik, ez az új Mégane egyáltalán nem olyan feelinges! Visszacsinálhatnám az időt nem tudom mi lenne, de 2 autót nehéz fenttartani...
-
Sly189
senior tag
~75k egy akksiért? Kamion akksit hajintottál bele??
Kocsit nem akarsz venni, olyat amivel nem kell bíbelődni ennyit. Komolyan mondom annyi javítást írsz le meg mókolgatást
öröm olvasni
Olyan vagy mint egy ismerősöm vett ~570 ért egy 1.8 Benzines Ford Mondeo 2002-t színe sem az igazi, ezer bajjal kezdte alapjárat nem volt jó stb...kocsiban óra szerint 230.000 és az összeg amibe eddig van neki a verda 1 mft. Jó mondjuk vett egy 200 000Ft os felni gumi szettet de szerintem annyira feleslegesen
Miért nem lehet megvenni az olyan autót ami nem a legolcsóbban árazott. Tegyük fel egy típusból van 500 000Ft ért, és 1,4 mft ért,akkor miért kell megvenni és keresni a legolcsóbbat? Sose fogom megérteni... Hülyeség úgy számolni hogy majd ráköltöm folyamatosan, mert abból csak mókolás lesz, nem rendes autó. Inkább gyüjtsön még az ember és úgy vegyen meg egy autót. Kiadások mindig lesznek használt autó vásárlásnál. Érdekes, amikor én vettem a kocsimat, tudtam hogy van 1.5 dCi megane 600 000 Ft körül is mégse azt vettem meg
inkább megvettem egy drágábbat, amiről tudtam mindent 1,5mft ért. Most figyel bele kb. a 40 000. km és eddig semmi baja nem volt. ( izzítógyertya csere volt, de még akkor is indult a kocsi. )
-
(#31647) giigz Eleinte tenyleg nem hittem, amikor mondtak, hogy az 1.6 is annyit eszik, mint a 2.0 vagy akar a 2.2-es. De tenyleg igaz, annyi megkotessel, hogyha ugyanugy mesz vele. Nyilvan a nagyobb motorral gyorsabban is lehet menni, akkor fogyaszt tobbet.
A 98Le-s 1.4-es Megane-al 8 liter volt az atlagfogyasztas, ezzel a 6 henger 2 literes 150LE-s motorral pedig most 8.7-8.9 kozott vagyok.
De ez most is ugy, hogy 150-el fel Pestre, ott meg varosban akar 80-90. Hungaria koruton is Opeles meg akarta mutatni mit tud, vagy 10 lampanal gyorsultunk, ilyenkor tiltasig huzatom.Mielott vettem a kocsit egy ismeros mondta, hogy akar 12 litert is megeszik, de neki pont ez a motor az E39-es 5-os BMW-ben van benne, kikapcsolt kiporgesgatloval, meg talan automata.
Szoval en 10l-errel szamoltam, amikor megvettem, de igy, hogy 9 korul (vagy inkabb alatta) van, teljesen elegedett vagyok. Nekem ennyit meger.
Es ha olyan tempoban kozlekednek vele, mint a Megane-al, akkor ki tudnam hozni azt a fogyasztast. BMW forumon irnak ilyen motorbol akar 6.7L-es fogyasztast... igazan, kevesen
Mar kicsit sajnalom, hogy ez a motor nem a 170LE-s valtozat, viszont ennek a 6 hengeresnek isteni hangja van, es a 150LE miatt fele annyi a teljesitmenyado, mint a 170-esnek, szoval igy annyira nem banom
-
(#31598) giigz Mielott meg eladtam a Megane-t mar akkor azt mondtad, hogy 1 milla felett van a kocsi.
En azt mondom Neked, hogy jobb idoben megszabadulni tole. Be kell latni, ha rosszat vettel, nincs abban semmi szegyen.En orulok, hogy megtettem ezt a lepest es valtottam. Hetvegen is vagy 700km-t beletettem a kocsiba, es tok jo erzes, hogy ugy indulok el, hogy nem attol felek, hogy mikor all le a kocsi, kinyilik-e a csomagtarto vagy hogy eppen milyen hibauzenetet fog dobni.
Tenyleg jo volt par dolgot megtanulni a megane-on (A TI SEGITSEGETEKKEL!
), de azert nem mondom, hogy hianyzik, hogy telen a kocsi alatt fekudjek a hoban, vagy nulla fok kornyeken a vizet locsoljam a kocsira, hogy hol azik be
-
rob210
Topikgazda
NA akkor elárulom egész nyugodt lehetsz nem rángat az autó.
Addig pedig nincs baj az alapjárattal.
Nekem jobban mozog a műszer, de amikor a fojtószelep takarítás után kiütötte az értékeket a szaki, akkor a gépen meg se mozdult 760on állt miközben a mutatóm 700 körül járt.
Egyszóval ez a műszercsoport hibája, nekem is ilyen vagy még ilyenebb.Ennek ellenére a motorom kulturáltan és egyenletesen jár.
tresh: 2 dolog egy ma voltam apudnál korrekt normális úriember, köszi, jó munkát végzett.
A másik az ne írj kérlek ilyen butaságokat, hogy szelephézag állítás, ezen gondolkozz el kérlek, hogy miért írtam biztos rá fogsz jönni. -
tresh
veterán
Ez így van.. de szerintem 4 új gyertya +szelephézag állítás és ennyit se fog neki ugrálni.. amúgy csak érdekességképpen barátom megane 1.6 8v ugrált neki is a mutató viszont szépen járt a motor áttettük az én órámat és nem volt semmi baja..majd az övét az enyémbe és az ugyan azt csinálta mint nála
Szóval sok minden lehet de én a műszercsoportot csak tájékoztatásul veszem és nem alapozok rá semmit ahogy pl a tank visszajelzőre se
-
tresh
veterán
Xado
16szelepesnek az lényege hogy a motor kulturáltabban jár.. az ő alapjárata pedig rendbe van.. diagra téve a tied is ugrálna minimálisan ahogy az övé is és a fokátoké is az hogy most ott a műszer szemre meg se mozdul az megint más kérdés.. itt akkor van gond ha radikálisan ugrál eltér a gyári értéktől.. esetleges pucolás jót tesz neki ez így van plusz új gyertyák és beállított szelephézagok csodára képesek
-
tresh
veterán
De ami Lion-ál parkol az csapott seggű tuti jobbat megy mint a tied kevesebb a súlya
Viccet félre téve ha arra vagy kíváncsi mit tud ez az 1.4 8 szelep akkor be kell ülni egy clio I be amibe ez az energy motor van és amikor 3 szor körbe autóztad az 1.6 110 Le autókat... ja de az 400kg előnybe van veled szembe.. nem bántásból de tényleg nem értem mi a cél van valami gyári adatod 80-120 ra 4ikbe mit kéne mennie az autódnak ? mert hogy 0-100-at mérsz megértem mert azt megadja a gyártó bár az se igaz de lényegtelen.. szóval azt leméred hogy tízen x év után is közel tudja azt mint amikor lejött a gyártósorról az oké de a többi ?
-
Mágus2
Közösségépítő
Nem kell ehhez érteni hozzá. Azonos körülmények között eltérő eredmény- valami nincs rendben. Eltérő körülmények között eltérő eredmény- ezen nem kell meglepődni.
Ha már ezt a mérési folyamatot választottad, akkor kapsz releváns összehasonlítható értékeket, ha mindig adott útszakaszon próbálod. Nem mindegy, hogy milyen a levegő mozgás, útfelület, emelkedő- lejtő.
Ha csak így tudsz mérni, ezeket vedd figyelembe.
-
Mágus2
Közösségépítő
Nem is értem, hogy eddig még senki nem állított le erről a mérési módszerről, de majd én.
1 kérdésem van csak. Milyen fizikai érték változott meg drasztikusan október óta?
Igen, a hőmérséklet. Elárulok egy titkot,az sem mind1 milyen napszakban méred. Reggel 4-kor menni fog úgy, mint októberben. A beszívott levegő hőmérőjét nem tudod átverni. A meleg levegő ritkább, emiatt a teljesítmény csökken. Minden autó lustább a kánikulában. Egy kiadós eső után meg mintha motort cseréltek volna. Nézz utána, méricskélj, de a fizikát ne akard átrázni.
-
rob210
Topikgazda
Szerintem kopott a motor vagy elkezdett falsot szívni valahol.
Nem tudom mennyi olajat eszik most a kocsid, de amikor elkezdi enni az szelepszár szimering vagy lehúzó gyűrű, ha lehúzó gyűrű akkor erőtlenség is jár vele, mert nem olyan már a kompresszió, mint újkorában.Egyébként ezer dolog miatt lehett erőtlen.
Próbáld ki egy kis 95'sel is hátha visszatér bele az élet, és nem szivatásból írom.
-
tresh
veterán
15 ezret 5 hónap alatt
változó de olyan 5,8-6 liter között eszik haladós tempoval
Rob: természetesen van egy alap remegése hisz diesel és még szerencsére nem az ultra modern mindenhol bakk meg műanyag csillapítókkal szét rámolt motor mint pl fater lagunája ahol aztán semmit nem érzel annyira csöndbe és szépen jár.. pénteken kiderül hogy az e a hiba forrása amire tippeltünk ha nem keresem tovább a megoldást.
Amúgy milyen gömbfej van az autóba ? mert nekem is ezt játszotta a trapézgömbfejem kb 2 hónapos se volt aztán kicseréltem és jó lett. Szilent nem igen szokott nyöszörögni..meg azt látod is ha kezd kigatyásodni
Lion01: Nekem a forma világa nem tetszik annyira viszont a futóműve hibátlan igazi franciás mondjuk az is igaz hogy ez nagyon jól felszerelt és külpiacos gép (ilyet még nem találtam ilyen paraméterekkel)
Teljes pompába a családi fő szekér -
tresh
veterán
Van egy alapjarati remegesem annak a hibaforrasat keresem,es e miatt már tényleg mindent kicseréltem lassan rajta( bár még annyit nem költöttem rá mint te a Megane rá
) Magus segített egy csomót szóval lehet pénteken már meg fog szűnni amúgy minden más rendben van.
Lion01: Jaja faterome a laguna m2 ph2 és frankó kis gép de nem kéne
nekem a régebbi tetszik ebben annyi fantáziát se látok mint egy marék lepke.. plusz ha ennél valami meghalt már drága mulatság és az a híres 6-os japán váltó hát nem sikerült ehhez a motorhoz kinyirja a nyomaték,amugy nem rossz..
Tapasztalat meg akad nálam 3 francia autó után családba meg kB 10 fordult meg
fater renault mániás
én meg most német autózok de szerintem mire megfelelő lesz nekem ergo rendbe rakom lehet újra renaultba fogok ülni. Nagyon izgatja a fantáziám a 2.0 turbó benyas motoruk
-
mycso
Topikgazda
Én pár hete az auchanban vettem valami "S" betűs ilyen vízlepergetős cuccot, ez volt a legolcsóbb. Működik tökéletesen.
(#31305) FRENK1988: a 4db-os jobban néz ki, illetve a slim szintén jobban néz ki, viszont annak kevesebb az értelme.
És ahogy előttem írták autótipus szerint kell megvenni. -
-
rob210
Topikgazda
Odahegeszteniegy fém lemezt, ne viccelj kasznis olyat nem csinál, az vagy egy ge.i kókány vagy javítóívet hegeszt.
Senki nem fogja neked kikalapálni az ívet lemezből, ez nem egy restaurálandó autó.
A kasznisnak gyorsabb és egyszerűbb az ív, teszem hozzá szebb és praktikusabb is. -
Babcola
tag
Igazából csak gratulálni tudok, hogy egy olyan dologra költesz ami kibírná még azért jópár hónapig, és egy olyan dolgot halasztasz ami most kb egy időzített bomba. Nem kívánom, de ha majd egy hosszú úton a kocsid mellett fogsz állni a szépen lefényezett hátsó sárvédőt vizslatva, azon gondolkozva, miért ez volt fontosabb...
-
-
kk831228
addikt
Szerintem : Tankolás előtt ad oda az autót másnak, hogy tankolja meg és fizesd ki neki. Mondjuk egy átlag árat adj oda neki a 95 és a fullos benzin között. Ezt játszd el kb 4-5-ször és mondjad neki hogy váltogassa hogy melyikből tankol ès jegyezze meg... Ha.eltalálod 4-5-ször akkor talán nem placebá...(amit kétlek én is)
-
tresh
veterán
Szerk.: Viszont azt aláírom, hogy egy újabb autóban, ahol alapból semmi rezgés, alapból olyan finoman jár a motor, hogy alig hallgató, ott nem lehet észrevenni ennyire a különbséget. Viszont régebbi, kopottabb, sok km-t megélt autónál, én nagyon észreveszem.
Akkor én is tolok egy kis EVO 100-at az ódiba mert már megkerülte kétszer a földet a blokk
szerk: Haverom 280 Le-s 1.8 T ibizába tankol 98-asat de még őt is kinevettem pedig igen komoly technika van az autóba..
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen SSD-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Metal topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest