- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Igazából azon gondolkozok, hogy eladom, az ár töredekebol megcsinaltatok 1-2 apróságot az A6-on, aztán kihozom es azzal járok. A másik opció, hogy eladom a Lagunat, hozzateszek még 100-200 ezret es veszek kint egy 2002-2003-as Audit, Mergat vagy Bömbit olyan 500 ezerért.
Laraxior: Igen, ez a bajom, nagyon pöcsölős autó. A Megane-nal fele annyi bajom se volt, mint a Lagunaval. Viszont a kényelem...na annak nincs párja.
-
Ck.
addikt
Az a baj, hogy hiába a kevés futás, a gumi az öregszik és veszít a rugalmassagabol, ami egy óvatlan pillanatban könnyen szakadashoz vezethet.
5 év után akkor is ajánlott lenne cserélni, ha be se volt ez alatt indítva a kocsi.
De reméljük Nálad minden oké lesz.
Nálam 2 hét múlva kész lesz a turbó, olaj cserével, szűrőstül, aztán a következő projekt a vezérlés lesz, ha megmarad a kocsi.
Viszont nagyon bánt az alacsony felszereltség, még a sofor ablak se automata, pillanatnyi fogyirol meg csak ne is almodjak. Úgyhogy erősen bizonytalan vagyok a jövőjében...
Rob:
Örök hála, mester. -
rob210
Topikgazda
Ha sok víz fogy akkor habos lesz az olajad.
Ha pl. így átég a tömítés. -
rob210
Topikgazda
A vízfogyasztás, ha nem ereszt sehol és nincs átégve a hengerfejtömítésed akkor konvergál a nullához.
Ha fogy a vized az jó esetben szivárgás rosszabb esetben hengerfejes a kocsid.
A fagyállód meg azért zöld mert keverted desztvízzel.
Próbáld ki, hogy a fagyállós flakonból a felét beöntöd a tartályba aztán öntesz hozzá a flakonba desztvizet és láss csodát zöld lesz.
-
-
g.gergo
senior tag
4.2 körül, ha odafigyelek rá, 4.5 ha nem. Volt már 3.7-3.8-is, de az nagyon extrém eset volt, ott már nem élvezetes az autózás.
(#24184) Sly189: Tudom, én írtam az index fórumán, hogy megkérdezheted őt is. Meg itt is írtam. Bár lehet, h nem az én tanácsom alapján találtad meg. TSW adapter akkor megy Scenic 3-nál is? Mert csak a ketteshez írja a kompatibilitást. De akkor menni fog.
-
Sly189
senior tag
Úhh, 8? 12? Micsodaaa?? 40 el közelekedsz??
Én 2011 GoodYear EfficientGrip 205/55 R16 gumit vettem 3db ot, 10 000Ft ért 6mm es profillal,
( kettő előre, egy a pótkerékre ((mindegyik alufelni, 5. alufelni 5000Ft ért vettem Scenic sok küllős 16"os felni
))
2008-as gumi Bridgestone Turanza 205/55 R16 10 000Ft 2db hátra szintén ~6mm es profillal.
Szét kell nézni aprón
de nagyon! És nagyon megéri!
5 éves Gumival járkálni már veszélyes szerintem (bár ez használattól függ...)
-
Sly189
senior tag
A csere áprilisban volt idén. Üzemanyagszűrőt is cseréltünk akkor MANN filter
Autópálya, autóút 90-130km/s sebesség között 75,5%-ban
maradék város 50 el. De nem nagyon szeretek gurulgatni ~1000 rpm környékén, inkább mutasson többet a pillanatnyi
1800rpm-2000rpm körül szoktam városba szaladgálni. De nem taposom ki a szemét soha
Ráérősen megyek.
Most a német út előtt Fórum kollegákkal lebeszéltem egy TSW tempomat beszerelést, hogy egyenletes legyen a gáz a pályán
-
hossszú
őstag
Pontosan nem tudom, hogy mennyi fogyasztáscsökkenést hozott a Xado mert pontos fogyasztási adatokat nem tudtam számolni a km órám hibája miatt de a spritmonitoron lévő adatokat nézegetve úgy gondolom, hogy szerepe van az adaléknak a kedvező fogyasztásomban. Júliusban sikerült megjavítanom az órát azóta így alakul a fogyasztásom.
-
g.gergo
senior tag
Talán csendesebb, duruzsolósabb
lett a hangja. Fogyasztásom nem is tudom, korábban sem evett sokat, így passz. A legtöbbet a váltón vettem észre. De ezt sem tudom, hogy ezt az új olajnak és/vagy az adaléknak köszönhetem. Jah, nekem 1.5dCi van. Üzemanyagba beletolok egy évbe egyet.
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
Nekem is néha gondol egyet és beejti az alapjáratot olyan 650 körülire 1 mp-re , amikor olyanja van igaz nagy ritkán csak.De nem érdekel valószínű az alapjáratim 15 év után kezd elfáradni de majd ha rosszabb lesz kicserélem mondjuk lehet nálam is kéne egy pillangó tisztítás..ha hétvégén lesz kedvem megcsinálom.
Amúgy most hogy jó az alapjárat tessék elváltani 2000 körül sokkal barátibb lesz a fogyid én olyan 7 körül saccolom
..és hogy a kérdésedre válaszoljak mezei 95-össel járok MOL-nál tankolok már kb 2 éve mindig ott..igazából nem érzem értelmét jobbat bele tenni hisz régen is evvel ment akkor most is jó neki no meg nem is versenyautó
-
rob210
Topikgazda
A fojtószelep állás érzékelőre gondolsz?
Csak mert az nem állítható ha az nem jó akkor csere. -
rob210
Topikgazda
Azon a pótméteren hiába fognak tekergetni, az valószínűleg halott, bár kíváncsi lennék hol és milyen pótméter az.
A visszaejtés olyankor van amikor bekapcsol a hűtőventi, mert a mienk ecuja még nem elő, hanem utóvezérlő.
Azaz nem előre emeli meg az alapjáratot és abból fojt vissza 750 re a venti, hanem amikor kezdene lefulladni akkor vezérel és emeli meg.Ezzel nem sok mindent lehet kezdeni bár nekem olyan 680 körül szokott vezérelni és 650 alá nem esik be soha.
Jah és más komolyabb elektromos fogyasztó is ezt okozza pl. Hátsóablak fűtés reflektor próbáld ki nyugodtan.
Ezek szerint lassan visszakapom az injektorom? -
Ck.
addikt
Gratu giigz, holnap akkor jöhet a vezérlés csere.
Egy Renault topicba meg senki nem fog meggyőzni, h vegyek Fordot mert az a karaj.
A rohadasrol van jópár képem sajnos, az en Mondeom kapásból a 3. ajtót nyuzta, ebből egy garancia időn belul, a masik utana. Focus 1 dettó, rohad mindenfele, 2008-as Mondeo es 2005-os Fiesta dettó. Sose voltak törve, egyik ismerős céges kocsija, ujkora ota használja, a Fisata szinten elso gazdas, sose volt törve. Mas márka azert ezt nem sűrűn műveli. Akinek nem rohad, azoknak örülök, maradjon is ugy. -
rob210
Topikgazda
-
FrankMonzano
őstag
A clional ugy van (legalabb is nalam),hogy a felenel,illetve 1 hangyanyit ha fele fole ment a homerseklet bekapcsolt a ventillator. Egyszer arra lettem figyelmes,hogy egyre feljebb kapcsol be,3/4 skalanal. Kicsereltuk a hogombat es ismet a felenel mar bekapcsolt a ventillator hutes.
-
FrankMonzano
őstag
... de nem igy lett :d. Nekem a toyotak peldaul rohadtul nem tettszenek,hiaba mondjak mennyire megbizhatoak. Nekem ez az elso autom (clio II 1.4 16v tech run). Nem tudom mas autoknal milyen hibak fordulnak elo. En futarkodom vele,ami eleg extrem hasznalat. Eddig elment a szervo jeladoja (elfolyt a szervoolaj) meg a hogomba. A kuplungot kell cserelni,meg mint mar irtam van ez az alapjarati remeges. De ez mar akkor is volt amikor vettem. Ezenkivul van nemi fura kattogas a motorhangban. Mas baja nincs egyenlore. Nalam ezert nehez levonni barmifele kovetkeztetest mert nagyon sokat megyek vele,leallitom,beinditom egesz nap,nem tudom mas marka mit produkalna ilyen hasznalat mellett.
-
rob210
Topikgazda
Nem hittem volna, hogy ez ment szét, de öröm boldogság.
Minden esetre ha ez átrohadt kilyukadt vagy eltört az nagyon kemény, mert ilyet én még nem is hallottam.
Ebből csak a gyárit tudod megrendelni. ilyen utángyártottban nincs, mert még soha senkinek nem kellett.
Vagy bontóban lehet venni komplett szívósort.Ha valakit érdekel, hogy hogy és miért van ilyen a kocsiban.
-
Ck.
addikt
Csak azt ne tedd, mint en anno az "első" kocsimmal, első szerelőmmel.
Fiat Tipo 2.0 Granturismo.
80 ezert vettem műszaki nelkul, rakoltottem cirka fel milliót, majd eladtam 250-ert.
Sose volt tokeletes, állandó alapjárati es automata szívató problémák, uj kuplung (mert a szerelo mondta h kell...aztan kiderült a réginek semmi baja nem volt, csak kellett neki ingyen alkatrész), 250 ezres elektromos számla, uj fényszórók, stb. Nem folytatom.
Az ev üzlete volt. -
tresh
veterán
akkor jó hátha végre értő kezek alatt van a gépsárkány
-
Ck.
addikt
Ha mar megvan a hiba oka, csinaltasd is meg ott, ne csak diagnosztizaltasd.
Aztan elvinned megint egy kokanyolohoz, aki csinál vmit, megint nem lesz jo, megint vissza a Renaulthoz...ne. Véget nem erő szerentcsetlenkedes lenne belőle attól tartok.
Csináljanak meg ok mindent, nem lesz az olyan sok munkaóra. -
mycso
Topikgazda
Laguna kombi 1.9dti
(#23725) Sly189: a computer, inkább alámér. kevesebbet szokott számolni/mutatni a valósnál, de nem sokkal. Tehát viszonylag jól használható.
(#23734) tresh: meg amúgy is ezek a racingboyok csak egyenesen tudnak menni, abba meg nem tudom mi a pláne....
A minap összeakadtam, egy vélhetően GSI B corsa-val, egyenesben szépen szedte a lábát, viszont egy körforgóhoz érve, majdnem áttoltam rajta...utána mosolyogva hagytam is, had jampizzon egyenesben, majd megtanul egyszer vezetni. -
Nordik
őstag
Sajnos én is így gondolom, hogy nem fogja meghálálni, mert mindig előjön valami apróság.
De az a baj, hogy nincs értelme eladni egyszerűen, olyan kevés pénzt kapnék érte, hiába a jó műszaki állapot.
Bár ma kicsit szívtam a fogam, mert vezettem nagymama swiftjét míg elmentem alkatrészért, ami 1.3-as és az enyémhez képest sokkal jobban ment. Kicsit megléptem neki, legalább ki van kormolva...
Mondjuk az is igaz, hogy van benne 46ezer km 16 évesen.
Meghát még is csak egy Suzuki... Jó kis járgányok, de nem kéne.
-
ThodEE
őstag
Nekem hiányzott a felszereltségből az elektromos ablak, a központi zár így ezek utólag be lettek szerelve, plusz az első ajtók szigetelve lettek a HiFi miatt, aztán a bal első ajtóm nem záródott be, ezt a rossz összeszerelés okozta a rudazatban, így ezt javítanom kellett, a szaki aki csinálta a beszerelést sarut használt az ablakok csatlakozóinál amik szétcsúszkáltak így azokat cseréltem csokira, központi szál egyik kábeljét szétnyomtam mikor a HiFi tápkábelét vittem hátra, azt megjavítottam
Ahogy olvastam én is úgy szeretek vezetni mint te, hogy forgatom rendesen
Lehet ezért van közelebb a fogyim hozzád, 7-8 literrel én is beérném de a 9-10et sokallom
(#23714) rob210
Akkor nekem kicsit sok lett benne az etanol, de sajna semmi változást nem tapasztalok, teljesítmény ügyileg.
Vettem már bele 100as benyát is, 95 öst is, etanoloztam is, lehet nagyon el van lustulva a cucc, nagyfater az elmúlt 13évben nem igazán pörgette, meg 60-70 fölött is ritkán ment vele -
tresh
veterán
Az első részét teljes mértékben elfogadom és tiszteletbe tartom de a második részével a hsz-nek nem tudok egyet érteni.. Magas fogyasztás ? 1,7 tonna 8-9 literes fogyival magas ? Ha beíród hogy az 1.9pd 5 literrel eljár a dunába hajtok az autómmal együtt
Na nem offolom a totyikot bocsi srácok max majd pübe folytatjuk
-
Ck.
addikt
Bele kene ulnod az enyémbe es egyből rohannal a modikhoz modosittatni a hsz.-ed.
Nagyon jol meg vannak csinálva a gorbek, húz mint egy állat. Otomatakent óvatosan van chippentve csak 180 loig, amire ugyanez a valto van tervezve, szóval bírja.
Azt hozza kell tenni giigz, hogy az enyém nem 2 tonnás all road es nem is kotró, ugyhogy könnyebben megugrik a bódé. Eddig nem igazán maradtam vele szégyenbe.
Visszatérve az 1.9 PD-re, takarékosabb, de vezetési élményben egy sor4 nagyon messze van a V6-tol. -
tresh
veterán
Uram ,0-100-ra mérés soha nem lesz mérvadó csak pár dolog végett pl aszfalt gumi fajtája/mérete automata/vs manual..
Német pályán barátom passatja 2.5tdi (akkor még gyári 180 LE volt) én céges passat 1.9 pdtdi nem bírtam megfogni 130+chip volt 200nál elfogytam mint reggel a feles a kisboltba...
SZATA: mindegy milyen moci dübörög benne egy olaj+szűrő 15k-ént vagy 1 év minden autó meg hálálja
-
tresh
veterán
Akkor van egy ajánlatom jöhet a csipszes passat ami max 160 LE ha lesz és kihívom a barátomat a 2.5 tdi passattal és mérünk egyet
De előtte a kedvedért visszaírjuk 180 LE ra
szerk: ha ismered akkor nagyon jól tudod hogy almát az almával hasonlítunk passat bódéba a 2.5 tdi bármilyen chipelt 1.9/2.0 oda ver..ha meg megvan chippelve akkor az érdi emelkedőn felhúzza maga után 200al
-
Ck.
addikt
2.5 TDI-t nem bántani.
Ugy megy, mint a disznó a 350 Nm-rel.
Automata a draga, de nem is való mással. Ugy belerak az ülésbe, hogy 2 embernek kell kihúznia onnan.
A Balatont 4 emberrel, fullra pakolva, odalepve es sok araszolassal, klímával 7.4-ből jártuk meg. Egy 1.7 tonnás V6 szörnytől ez nem rossz. -
tresh
veterán
2.0 és az 1.9 pdtdi sincs partiba a 2.5 tdivel semmilyen szinten
Munez től szerintem nyugodtan kérdezhetsz evvel kapcsolatosan. Nem hiába volt egy időbe hogy a 1.9pdtdi-t visszaalakították tdi re..ahogy a többiek írták a 2.5 be rengeteg tartalék van jó kezekbe játszva ugrik 250 LE re ahol az 1.9pd vagy 2.0 pd már igen csak a végét járja és akkor jön a kontra hogy jóval olcsóbban lehet ezt elérni..és akkor még kontra ként ott van quattro ha audiba gondolkodunk ha vw akkor ott a 4motion és 4 keréken ez a teljesítmény igen csak kellemes főleg hogy mellette nem aggódsz hogy mikor hullik ketté az autó alattad
A vw-es srácok és a gyártó is beismerte hogy elcseszett egy gondolat volt a pd.
rob210: +1
-
rob210
Topikgazda
Azt azért ne felejtsd el, hogy az a 2.5 ös motor értő kezekben igen komoly vaddisznó lesz.
Nem kicsit van felülméretezve, azaz van benne tartalék, azt egy kicsit elkezdi az ember építgetni és hamar 250-270 ló lesz alatta.
Úgy, hogy nem is könyököl ki belőle semmi, nem úgy mint a 2.0-esekből.
Láttam már passatot aminek a blokkjából oldalt kiált a hajtókar, és persze besült a motor.A 2.0 literes VW-ket ne erőltessük.
-
g.gergo
senior tag
2.0 PD-vel mi a baj?
Olajpumpa, turbó, hengerfej, pd elemek, stb... Ezért nem csak a siemens pd elemekkel van a baj. Olajpumpát szinte kötelező cserélni fogaskerekesre, mert komplett motorcserét kockáztat az ember. Azt meg ugye tudjuk mi pénzbe kerül. Bár az új olajpumpa kiegyenlítő modullal és szereléssel kb. 150e. Ez egy ilyen trágya konstrukció. Az 1.9 PD az kimegy a világból, de ezek a 2.0 140LE-ek ... szóra sem érdemesek. Trágya, a CR is, bár 2008 után már javítottak sokat rajta.
-
tresh
veterán
Ebbe nem lennék olyan biztos. Pont írtam hogy a gyári tetőantennát 3k ért vettem szerintem az igen csak elfogadható ár..de ma majd felhívom őket kíváncsiságból mibe kerül egy gyári gázbowden
más: romlott a fogyim 6,8/100
(lehet ebbe közre játszott gárdony>>17 ker vége 40 perc alatti "haladós tempóm
)
(#23664) giigz: hát nem tudom milyen motor van a fokátokba de pl volt céges fóka 2 1.6 16 voltos 140nél autópályán olyan szélzaja volt hogy nem hallottam a mellettem ülő mit mond..plusz 150km után mondtam vezessen a kolléga haza mert leszakadt a derekam benne
-
Laraxior
titán
Mondta a váltósnál is a szerelő srác, aki megcsinálta az autómat, (neki is Megane-ja van) hogy ő csak OMV-t tankol bele, mert ők nem engednek bele magyar benzint, az övüké Ausztriából jön, az összes többi kúton a MOLost higítják, meg keverik, meg javítják adalékokkal
Úgyhogy nekem is ez volt az utolsó tankolásom, már sok helyről hallottam ezt,de be is szüntetem a MOL-os benzint.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest