- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Daemon09 #19256 üzenetére
Ehhez csak annyit mondanék, hogy tekintsük a költséghatékonyságot. Egy márkás 800MHz CL4 @ 2,0-2,1V RAM legtöbbször megy 1066MHz CL5 @ 2,2V, vagy még feljebb is bírja a frekit. És a 800MZh CL4 párok kissé olcsóbbak, talán ezért lehet jobb választás. Ha 1066MHz-et nem is visz, 1000-1033MHz biztosan akad. És az áruk azért ehhez képest százalékosan alacsonyabb. Érdemes ezen a gondolatmeneten egy kicsit elmélkedni.
HGyu
-
Pubszon
veterán
válasz
Daemon09 #18161 üzenetére
Sztem is igazad van ebbe.
Mivel a srác nem írta hogy tuningolni akar, ezért sztem bármelyik jó, és rengeteget spórolhat meg a CSX-hez képest.
Lehet hülyének fogsz nézni, de a 800-as Geil BD-jaimat 910Mhz 4-4-4-12-őn használtam, az 1066-os CSX-eket meg 1000Mhz 5-5-5-15-ön. -
Pubszon
veterán
válasz
Daemon09 #18158 üzenetére
Nem, de ha tudják azt amit ráírtak, akkor nem is rosszabbak.
Nekem volt Geil és tökéletesen elégedett voltam vele. Nem tuningolom a ramot, mert nem látom értelmét.
Sztem árukhoz képest nagyon jó választás mindegyik.(#18159) Ősember: Szvsz már a darabszámból kiindulva is kisebb a hibalehetőség, meg ugyan annyi helyre nem 2 hanem 4 modul van berakva, így jobban is "melegítik egymást", nem szellőznek annyira.
-
heno68
tag
válasz
Daemon09 #18002 üzenetére
Szia
Nem szerverlapba kell, hanem van egy pár memóriám és nem indultak el egy sima PIII - as lapban és arra gondoltam, hogy hátha szerver ramok...
Annyi van ráírva az egyikre, hogy: 64m×72 SDRAM zöme siemens nyákon van, Samsung, SEC és Elpida modulokkal...
Ha valakinek lenne ötlete, annak örülnék...Üdv
-
cibok
csendes tag
válasz
Daemon09 #17441 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ha spanom memóriáival próbálom, akkor tökéletesen megy. Egyébként előbb olvastam, hogy a Corsair xms2 6400 C4 alapból 2,1V-ot kívánna, de mivel a BIOS-ig nem jutok el, ezért nem tudom változtatni sem.
Szerinted mi okozhat még fagyást BIOS előtt?Köszi
-
bishopx2
tag
-
yolan
őstag
válasz
Daemon09 #16748 üzenetére
Még ha el is rontod, van egy két módszer visszaküzdeni a halott lapot az élők sorába.[link]
A lap legalján, Tippek, trükkök címmel.Mod: tudom hogy p45-ds5-höz van a kép, de a p43-ds3 is daul bios-os lap, hátha működik.
"- a bios MXIC 25L8005 chip legyen (ez van a p35 és p45-ös gigabyte lapokon, de talán az x38 és x48-asokon is, q-flash és @bios kiírja)" -
AXisBOLD
addikt
válasz
Daemon09 #16406 üzenetére
kb egy hónapos a winszar.
ezt más is mondta és ettől féltem mert persze jobb hogy nem a ramok mentek tropára de sajnos k-ra lassu a net kapcsolatom és mire letöltöm a win frissítéseket zártoszályra kerülök.
köszi a választ.
jah még annyi hogy ha tényleg a win a hunyó és így hagyom inkább formázás helyett akkor mi van?
-
Gorneck
legenda
válasz
Daemon09 #14548 üzenetére
2 nap alatt minőségi ram is be tud szarni...de inkább annyi idő után xarjon be, mint 2-3 hónap után...mikor már ülnek rajta a nagykerbe ahelyett cserélnék...
A Kingmax 1066os meg igen is jó ram...nem melegszik, jól húzható, olcsó...sok lap szereti...
Nem vennék semmi mást mai napig, ha az Adata ramjaim beszarnának...Ha meg kaki, akkor legtöbb esetben nem szaroznak, hanem cserélik...
-
zorius
tag
válasz
Daemon09 #14491 üzenetére
Haller.
Olvasd el a tesztet a Prohardveren, ők is meglepődtek. Ütős RAM teszt.
Amúgy először nem tuningolok, nem is lesz rá szükség, max egy év múlva majd, ha kell. De lehet, hogy nem tudom megállni addig
Konfig: abit ip35 pro xe, intel e8500, asus 8800gts 512 stb
Nem vagyok annyira elvakult, hogy a kis különbség számítson, de ha jobb és még kicsit olcsóbb is, hajlok erre. Persze elsőre úgy tűnhet, hogy ugyanaz a csip, de az 1066-os garantáltan magasabban bírja. Csak a "nem garantált" kevesebb, mint a 800-as teljesítménye, aminek mondjuk hivatalosan csak 800 a frekije. Az ember azt hinné, kiválogatták a jobbakat, azt adják 1066-osnak, de a nagy átlag azt mutatja, hogy nem. Lehet, hogy rosszabbak az újabb chipek, ezért sok helyen az jön ki, hogy a 800-as többet bír. -
-
naot
tag
-
wens33
csendes tag
válasz
Daemon09 #12348 üzenetére
Most rendeltem Nándikától - csak, h népszerűsítsem
- egy 2X1GB-os DDR2-es 800-as kitet, elvileg holnap jön meg.
Csupán az érdekelne hogy bírják a gyűrődést, mennyivel gyorsabbak a hasonló D9GMH chipes memóriákhoz képest? (bár ez utóbbi tesztekben is benne van, de nem találtam kifejezetten ilyet)
Esetleg leír6od, h mióta van meg. Vagy olyat is hallottam , h melegszenek nagyon, ez igaz?
Meg úgy ilyen-olyan visszhangokat ír6sz, ha hallottál...
Köszi! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11309 üzenetére
Nem csoda, hogy a lista tetejére került a Te géped, miután 3800 MHz-es E8200-zal nyomatod a tesztet. Nyilvánvaló, hogy ugyanezzel az órajellel, ugyanilyen konfig más eredményeket adna. Erre nem gondoltál? Egy teszt csak akkor hiteles, ha ugyanolyan hardverkörnyezettel próbálnak ki pl. 2 RAM-ot, ami közül az egyik 667, a másik pedig 800 MHz-es.
-
Nightmare89
csendes tag
-
Nightmare89
csendes tag
válasz
Daemon09 #11312 üzenetére
Legolcsóbb Kingmax-ra.
És abból vennék kettőt, azt mennének remélhetőleg dualban.
Azoknak 5-5-5-x a késleltetésük?
Viszont ha 2*1 gigát veszek, akkor vehetnék kicsit drágábbat is, valami KIT-ben. Van különbség aközött, h KITben veszem vagy külön 2 ugyanolyan ramot?
Esetleg tudtok ajánlani valami olcsót, de jót? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11257 üzenetére
Nem működik az általad linkelt kép. Így csak a lényegét nem értettem meg a mondanivalódnak.
Egyébként meg reakció nélkül hagytad azt, hogy tulajdonképpen minek is kell 800 MHz-es csillivilli RAM, amikor egy-két pont plusz az eltérés a 667/675 MHz-eshez képest - mint a linkelt tesztből látható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest