- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
joecontra #29777 üzenetére
Egyformán aszimmetrikus így is és úgy is. Mindegy tehát az 1+1+1 vs. 2+1.
X58 a Bloomfield / Gulftown processzorokat meghajtó lapkakészlet északi híd tagját alkotó chip. Az említett CPU-k háromcsatornás IMC-t (integrált memóriavezérlőt) kaptak, így ott az ideális sávszélességet a tri-channel (TC) adja, három, teljesen azonos modullal, háromcsatonás üzemmódban.
HGyu
-
válasz
joecontra #25820 üzenetére
Hát mivel memória címezésre írt hibát, nem biztos hogy a ram hibás. Lehet hogy az északi, vagy déli híddal van valami baj.
Úgy hogy utána nézel teszt programoknak, pl ami a memóriát gyilkolja... Ha az ott hibázik, akkor az egyik ramod hibás. Vagy még azt is megnézheted hogy a ramokat kiveszed, és újra vissza teszed. De ha ezektől sem lesz jó, elviszed egy szervízbe és neked megnézik mi a hibás...
Hát ennyi ötletet tudtam adni, én ezeket nézném meg, csinálnám...
A lapot hogy mivel tudod tesztelni, azt nem tudom sajnos.... -
joecontra
addikt
válasz
joecontra #17595 üzenetére
Na, kiderült, hogy nem a memó a ludas. Visszatettem bele a Buffalot, de a Worms-ös jelenség nem szűnt meg.
Lehet, hogy a proci a baja? Előtte 2 GHz-es AMD Athlon volt benne akkor ment tálcáról a Worms. Most Athlon X2 5000+ van benne. A Worms-ös jelenség a proci és a ramok cseréje után kezdődött.
Régi ramot visszatettem, de még mindig csinálja.Amikor még a régi konfig volt, akkor indulás után mindig beállt egy fél-egy percre az xp, kattintgattam össze-vissza, nem csinált semmit, de amint magához tért kinyitotta nekem a sok fost.
Mi lehet az oka? Vírusírtók és kémprogramkeresők is lettek rajta futtatva. Utóbbi talált is pár dolgot, de ezek törlése után se lett jó a windows.
Mit csináljak? (Rakjam újra a Windows-t?
)
-
rybank
senior tag
-
rybank
senior tag
válasz
joecontra #17517 üzenetére
szerintem minél külömbözőbb ram fajtákat raksz egymás mellé, azzal arányosan nő a kockázat!, ne vásárold meg, előbb próbáld ki!, lapja válogatja..
(#17518) The Host - ez általános kéérdés, hogy nagyobb, vagy gyorsabb memória legyen, nos én mezei value ramomat jelen pillanatban 900mhz en járatom..amle yeredeti állapotban 667..az everest szerint ugyan dupla annyi ra késpes írásból olvasásból, én nem éreztem változást a renndszerben..+feszültség hozzáadása nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest