- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Ősember #24607 üzenetére
Őszintén megvallva én ugyanígy vagyok az am2+/am3 lapokkal. Valahogy tisztábbnak érzem, ha csak sima am3-as cpukra lenne felkészülve a deszka. Nem vagyok tisztában, hogy a tokozáson kívül milyen egyéb különbségek lehetnek. Ha csak ez az eltérés, akkor végül is nem gáz.
on:
Ez esetben meg is van a jelöltem: OCZ DDR2 PC2-8500 Gold 4GB (OCZ2G10664GK) 14k
Köszi a választ! -
-
-
fireproof
őstag
válasz
Ősember #22163 üzenetére
NA de én itt csak ennyit látok: és itt nem látok olyat h pl cl5-ös vagy milyen
?
-
fgordon
senior tag
válasz
Ősember #21827 üzenetére
Köszönöm válaszodat. Más célcsoport vagyunk ezek szerint én és az ügyfeleid.
Szerintem több idő a posta és az eladás, valamint a kellemetlenség, hogy venni kell azonnal ram-ot, hogy menjen a gépem, de lehet mást ez nem zavar, vagy profibb nálam. Én NEM azt mondom, hogy a kisker/nagyker királyság, csak nekem ez vált be, lehet másnak meg a te módszered.
Kívánom, hogy úgy tudd üzemeltetni amit csinálsz, ahogy számodra a legelőnyösebb.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ősember #21827 üzenetére
Kedves Ősember,
Felesleges védeni magad. Aki Tőled vásárolt már, köztük jómagam is, az tudja, hogy hogy érvényesíthető a gari. A ranglista első helyezés is magáért beszél. Aki pedig nem tudja ezt vállalni, az ne vágjon bele, de nem is lesz spéci cucca. Persze a nyálát fogja csorgatni az ámerikai pistikére, aki Mushkin, SuperTalent, Crucial RAM-okkal nyomja...
Uff, HGyu
-
válasz
Ősember #21827 üzenetére
Nekem már volt dolgom gyártói garos Crucial memóriával. Ősembertől vettem és amikor szóltam neki, hogy az egyik modul megadta magát, pár nap múlva már nálam is találtam a cseredarabot. ÚJAT kaptam INGYEN és kb 2-3 napot vártam rá, ami szerintem több mint korrekt
Tehát szerintem sincs semmi kockázat a dologban, ezután is ugyanolyan bizalommal vásárlok tőle mint eddig -
-
<.RicHarD.>
tag
-
winfier
senior tag
-
mattheus
őstag
válasz
Ősember #18403 üzenetére
Nagyon köszönöm az infókat.
Ezek szerint ahogy sejtettem aszinkron módban mennek.Ha a RAM 800 Mhz-en ketyeg, akkor ez az arány 10:12
Ha a RAM 1066 Mhz-en, akkor 10:16 az FSB:dRAM arányA kérdésem az lenne, hogy az én esetemben mi lenne az optimális vagy ha ilyen nincs mivel javíthatnék a rendszerem teljesítményén.
-
bolvar
senior tag
válasz
Ősember #17509 üzenetére
ja.egyesével simán zúznak.elméletileg ugye négy slot van a lapon 1-2 és a 3-4 a dual chanel.nah akkor már ott akad a szitu ha pl 2 és a 3-ast használom.akkor kegyetlen lassú a memtest valami 397mb olvasást ír van mit.amúgy 900-1000 között.az egyik modul saját magában produlál 1500.alap bios még a ramokat is alig ismerte fel.ez most a "legfrisebb".szóval azthittem valaki megtudja fejteni ezeket a hibaüziket.de lehet visszateszem a gyári biost megpróbálom azzal hátha.de ott még a 1:1 se mentek a ramok a procal.csak 333mhz-en.
-
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Ősember #15859 üzenetére
Hello. Probáltam már külön külön slotban.....a plusz feszt majd még megprobálom.....A giga oldalán néztem és benne van a listán az én ramom is.......bios frissitést meg majd megprobálom....De lehet h az lesz a legjobb h ha valami másik ramot veszek....Mit ajánlanátok helyete?Hasonlo árban?
zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Ősember #15844 üzenetére
kb 4 hete vásásroltam a konfigom..és azota mindig van vele valami bajom....800mhz-en kiváloan megy....de 1066mhz-en hibázik...ha meg 1066mhzes akkor menjen annyin is 2.2v-on megy most 5-5-5-15ön....már alaplapot is cseréltek.....eddig midnig az alaplapra gyanakodtam h azért fagymeg a gép,meg azért kapok mindig kékhalált.....de alaplap csere után sem oldodot meg.....most teszteltem le miután azt mondták a szervizben h tökéletesen müködik....de nem érettem h miért fagy akkor le??"jó a szerviz...."kedö vagyok eddig még csak amd-m volt.....
üdv zoleee -
gooool
őstag
válasz
Ősember #15626 üzenetére
Akkor egy GEIL Value 2GB 800Mhz DDR2 CL5 KIT jó választás lenne.Vehetnék CL4-est is de most arra nincs pénzem.
Amúgy Kingstonnal kellemetlen az élményem:vettem egy 1Gb-os KIT-et.Beraktam a gépbe,minden rendben volt,amíg el nem kezdtem játszani.A Windows mindig egy hibaüzenettel újraindult.Visszaküldtem gariba,ki is cserélték.Az is hibás volt.5-ször cserélték ki de mind rossz volt.Kb. fél évig alig használtam a gépet.Vettem Kingmaxot és remekül megy még ma is.De a 2Gb ma már a játékokhoz muszáj. -
tresh
veterán
válasz
Ősember #15364 üzenetére
menni kéne neki de nem megy
Jetimokus: az idözités akkor jobb, ha minél alacsonyabb, speciel 1333mhz mellé a cl9 az a lehetö leggyengébb, amit csak vehetsz
ráadásul még ezt sem jedec standard 1.5v fesz mellett teszi, hanem 1.6v mellett. by Ösember azthem így világos h melyik kell neked
-
jetimokus
tag
válasz
Ősember #15361 üzenetére
Hello!
Hogy érted azt hogy 4x1GB-al max csak gondom lehet, és előnyöm nem származik belőle?
A másik: most már értem a CL9 jelzést, de nem találtam cl8-ast és cl7-eset sem, tehát ezek szerint a Corsair-nél csak CL9-es 1333-as DDR3 ramok vannak... Vagy a másik verzió hogy én bénázok...
De ha ez szerinted nem jó, akkor DDR3/1333MHz-es kategóriában milyen ramot ajánlanál? Vagy esetleg inkább úgy kérdezem hogy milyen márkát? Mert nekem mindigis csak noname ramjaim voltak, most valami korrekt, jó ramot szeretnék az új gépembe....
Szerinted melyik márkát érdemes megvenni normális áron belül, amit esetleg még húzni is lehet? Különben köszönöm szépen a segítséget! Üdv! -
WZP
aktív tag
válasz
Ősember #15364 üzenetére
Pillanatnyilag a 2x512 a polcon csücsül, egyébként azok 5-5-5-13(?)-as Geil Value-k.
Win újrahúzás elött a BIOSban jártam boot sorrend állítgatás gyanánt és eszembejutott, hogy ha már itt vagyok "alapra" állítom a RAM-okat. Akkor vettem le 4-4-4-12-re és felraktam a feszt +0.3V-ra(ami utólag belegondolva picikét több lehetett végül mint 2.1 mert az alap fesz 1.888V a BIOS szerint) és utána belekezdtem a win installba. Kaptam is egy szép kéket amikor már majdnem felrakta. Ekkor visszavettem auto-ra a az időzítés és fesz szabályzást ami az előző postomban lévő képen látható értékeket jelenti, és hiba nélkül felraktam a wint. Nem nyugodva a kudarcon megint "alapra" állítottam a RAM-okat de ekkor már a win betöltés közben folyamatosan kéket kaptam, ismét az auto értékek következtek, de furcsa dolog hogy azóta Team Fortress 2-ben pl van kemény 26FPS-em és bármit csinálok - grafot leveszem, újrarakom a játékot - nem változik. Most nyomtam egy Cmos Clear-t, mindjárt megnézem mi a helyzet az FPS-el. Ilyenkor azt a memtest akármit célszerű ráküldeni, nem ? -
razor03
aktív tag
válasz
Ősember #14905 üzenetére
Szia! Rolko (PH! fórumozó) cimborám is tőled vette anno a Crucial-t, gondoltam, hogy megkereslek privátban, csak előtte kérdezősködni akartam kicsit
. Szeptemberben szeretnék vásárolni, addig gyűjtöm az infókat, de majd megkereslek, most viszont megnézem az oldalad
.
Egyébként sokat segítettél ezzel az oldallal, gondolom rengeteg tapasztalatod van a spéci RAM-ok terén
. Ballistix BL2KIT25664AA804 nagyon jónak tűnik, és árban is döbbenetes. Azt hiszem, így többet rá tudok szánni alaplapra. Ezek a tuning tesztek milyen lappal készültek? Sőt, inkább úgy kérdezem, Quad Core-hoz milyen lapot ajánlassz?
-
Menahem
tag
válasz
Ősember #13863 üzenetére
Tesztelve is volt, a dobozán is rajta van, hogy 1066Mhz.
http://www.csx-memory.com/?site=show_info&group_id=51&grouping=#DDR2
http://ipon.hu/?art=168&page=1 Ez meg egy ipon-ost teszt, amiben szerepel a CSX 1066mhz-es Diabloja, nem is akárhogy!
De ramokkal bizniszelsz, és mégsem vágod, vagy csak szórakozol?
-
band1103
őstag
válasz
Ősember #13667 üzenetére
Nem csak pénzmegtakarítás lehet az ok a ram tuningolására bár az sem elhanyagolható!
Ha valakinek van egy olyan lapja amire Radeon 3200-ast integrálltak (Dx10comp.) 500mhz-es a gpu-val valós hardweres HD és x264 gyorsítással de nincs dedikált ramja (sidepotja) akkor csak 1 vállasztása van ha ki akarja használlni a GPU-t. Tuningramokkal majdnem csúcsra tuningolni a memóriát. És akkor talán kihajtható a max fps amit csak tud a GPU.s1ru2: Én AMD platformon próbállkozok és Everestel meg Orthossal még nem teszteltem őket de majd fogom.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Ősember #13658 üzenetére
Jah sajnos tudom. Ezért gondolkodom rajta, hogy vmi tuningosabb RAM ot kéne beszerezni, mert ugye nem csak a végsebesség a lényeg. Nálad van olyan RAM ami menne esetleg 1200-1250-1300-at
(1200at stabilan) Mert akkor meggondolandó, h. cserélnék, mert ezeknek baromira kicsúsznak az időzítései 500FSB fölött.
-
bajusz15
senior tag
válasz
Ősember #12452 üzenetére
és ugye ez nem árt neki?? ha itt msot leveszem 1:1-ra??
mert így egy kingmax 800-as ram sztem nem nagyon menne nekem 1200on 1:2-ben ha az fsb-t húzom fel, ezért levenném 1:1-be és így máris 400-ról menne 800-ra, amit simán bírna
remélem hogy jól látom a helyzetet, ha meg nem akk bocs a sok hülyeségért xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged