Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Aktív témák
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #4009 üzenetére
Miért problémázol?
Eddigi tapasztalataim a 24-esekkel nem túl jók. Szerettem volna kipróbálni a tiéd, mely lehetőséget adott volna egy személyes találkozóra, és mely segített volna felmérni, hogy mit tartasz jónak, mit nem.
A találkozó nem jött össze, ráadásul jövőbeni lehetőségét is kizártad. Én ettől még kíváncsi maradtam, és felajánlottam általános érvényűen is a mini fotóstalálkozó lehetőségét.Nem tudom, miért küzdesz még mindig ezen a dolgon, vagy mit szeretnél bizonyítani. Miért zavar, hogy másokkal esetleg összefussak, netán jobban megismerjek egy lencsét? Konkrétan mit szeretnél, miért kepesztesz még mindig?
-
KakaosCsirke
tag
válasz
csiga997 #3691 üzenetére
Ó, hát ha mindent megcsinálna az automata, akkor a fényképezőgépen csak 1 gomb lenne. Természetesen olyankor vissza kell állítani.
Nem kell. Ez a lenyege az iTTL vakunak. A D40+SB400 kombommal muxik is. Akar deritek, akar direkt vakuzok, kozel azonos expoziciot kapok anelkul, hogy vakukompenzacioval molyolnek. Takynak jogos az elvarasa, hogy ez igy mukodjon.
-
Takyka
csendes tag
válasz
csiga997 #3691 üzenetére
Kedves Csiga997,
Ne vedd sértésnek, de fényképeztél te már fel alá rohangászó gyermeket? Ha igen, volt időd tekergetni a kompenzációt jobbra-balra? A gyerek is rajta volt a képen amikor végre elkészült? :-)
Hogy a felvetésedre is reagáljak, a kompenzáció használatával az a gond az esetemben, hogy az alexpó mértéke különböző a témától függően, néha +1 is kevés. A vakuteljesítmény elegendő volt a teszt során (lásd utolsó képemet a beépített vakuval). Természetesen amikor "normálisan" fényképezek akkor is figyelembe veszem a technika határait. :-)
Nem töprengeni szoktam, (hanem fotózni) megpróbálom körüljárni a témát és ha az derül ki, hogy gép hibás akkor szervíz, ha meg nem, akkor így jártam. Az SB-400-as vakut automata (értsd I-TTL) használatra tervezték, semmiféle beállítási lehetőség nincs rajta a ki-be kacsolón kívül... ( Tudom tudom, a vázon lehet vaku kompenzációt állítani.)Üdv,
T.
-
válasz
csiga997 #3691 üzenetére
Meg még lehet azt is csinálni, hogy pluszba kihúzod a 800-as diffúzorát, vagy ha 600-asod van mint nekem, akkor beszorítasz egy vékony fehér kartonból vagy más vékony fehér műanyagból egy kis lapot a wide diffúzor és a vaku műanyaga közé, és akkor az előre is csap még egy kis plusz fényt. Én is +0.7 és +1 fé vakukorrekciót szoktam indirektnél.
-
Takyka
csendes tag
válasz
csiga997 #3653 üzenetére
Köszönöm gyors reakciódat, de ez nem igazán az a válasz amit vártam. Mint említettem, az alexpó változó mértékű, tehát mindig állogatnom kelle a kompenzációt. Nem hiszem, hogy a hírhedten legpontosabbnak tartott Nikon I-TTL rendszernek így kellene működnie. Ha igen, akkor milyen lehet a többi? :-))
T.
-
KakaosCsirke
tag
válasz
csiga997 #3653 üzenetére
Hmmm, ezt nem ertem, kerlek homalyositsatok fel. Szerintem ez ennek nem igy kene mukodnie. Feltetelezem, hogyha Taky megemeli a vaku kompenzaciot, akkor a deritett kepek ugyan jok lesznek, de akkor meg a direktvakuzott kepek fognak kiegni. Taky azt irta, hogy TTL-re allitotta a vakut es boven volt vaku teljesitmeny. A TTL vaku nem azt jelenti, hogy a fenykepezo az aktualis fogadott fenymennyiseg alapjan parancsol megalljt a vakunak? Magyarul a vaku addig vilagit, amig a gep azt nem erzekeli, hogy elerte a megfelelo expoziciot? Ha igen, akkor ebbol az kovetkezik, hogy akar pofanvakuzzuk a kosar kagylot, akar pattintjuk a plafonrol, a kepnek hasonlo exponaltsagunak kell lenni, mikozben a deriteses felvetel eseten automatikusan nagyobb vakuteljesitmenyt ker a gep. Az en D40-em+SB400-am pontosan legalabbis igy mukodik. Nem kell vakukompenzaciot allitanom csak azert mert elforditom a vakufejet.
-
KakaosCsirke
tag
válasz
csiga997 #3632 üzenetére
Ejnye Csiga, eddig az osszes valaszoddal elkuldtel melegebb eghajlatra (lehet, hogy indulnom is kene
) viszont megerted a kerdesemeit. Azert mielott kikernem az idopontot a pszichiateremtol, erdemes vegigolvasni egy idevago reszletet egy Nikkor 50/f1.2 tesztbol (amit eme forum "legnepszerubb" fotografusa altal keszitett
)
[I]"What do viewfinder focus screens have to do with the Nikon 50mm f/1.2? Simple: modern bright screens do not show the limited depth of field at f/1.2. Huh?
In the beginning, focus screens really were made of something similar to ground glass on the Nikon F, F2, F3 and FE cameras up until the 1970s. Back in these days, most people shot with f/2 or faster normal lenses, and f/2.8 wide and tele lenses. The slowest bargain lenses were f/3.5.
Zooms became popular in the 1970s, which started at f/3.5 and got slower from there. Only in the 1990s did f/2.8 zooms become common, and they are still too expensive for most people's budgets today. Today in 2007 most people shoot with f/3.5-5.6 zooms, and pros shoot with f/2.8 zooms. f/2.8 is the fastest lens usually used in 2007.
Therefore SLR cameras have been using very special focus screens, cut by computer-controlled laser with zillions of precise prismatic surfaces instead of just random grain, ever since the 1970s. These special screens optimize brightness with the zoom lenses used by most people, including pros at f/2.8.
Modern focus screens only see through a section of lens up to about f/2.8. They simply don't see any of the light from the outer sections of the lens from faster apertures, so they don't show you the defocus you'll get at f/1.2.
Use the depth of field preview. You won't see any darkening until you get to about f/2.8. In other words, the finder looks as bright at f/2.8 as it does at f/1.2. You're not seeing what you'll get at f/1.2 or f/2!
Still think I'm kidding? Look through the front of the 50mm f/1.2 back into your camera. On a 1980 and newer camera you'll only see light from the screen in the middle of the lens, while on a 1960s camera you'll see the ground glass lit up from the finder's eyepiece throughout the entire open front of the lens.
Do you care? Be forewarned that modern focus screens, meaning all digital cameras and film cameras from the F4 and newer, aren't showing you the full extent of background defocus, nor are they helping you get snap focus on the ground glass.
I don't know of any Nikon focus screens for modern cameras optimized for lenses faster than f/2.8. Canon does. If you care, you may want to shoot an older camera if you use the ground glass to focus or to see depth of field."[/I]
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #3576 üzenetére
Az indexen korábban lefordítottam, ha esetleg magyarul valakinek könnyebb.
A végén van pár saját is.Ken Rockwell a fotográfia Chuck Norris-a.
Ken Rockwell fényképezőjén a miénkhez hasonló beállítások vannak, kivéve ezeket: P[éldátlan] A[ztamindenit prioritás] S[zuper prioritás] M[agasságos]
Ken Rockwell nem állít színeket. A világét igazítja az övéihez.
Természetesen Ken Rockwell is töröl egy vagy két fotót. Mások ezeket hívják Pulitzer-díjasoknak.
Ken Rockwell nem állít DoF-ot. A téridőt változtatja meg.
Circle of confusion? You might be confused. Ken Rockwell never is. - Ehhez nincs szuszom lefordítani.
Ken Rockwell nem vár a fényre tájképfotózáskor - a fény vár rá.
Ken Rockwell sosem fordítja gépét portré pozícióba. A földet dönti meg.
Ken Rockwell rendelt egy L-es lencsét a Nikontól. Kapott.
Ken Rockwell az egyetlen személy, aki lefotózta Jézust; sajnos kifogyott a filmből, és egy darab szövetet kellett használnia.
Mikor Ken Rockwell [expó]sorozatot készít, mindhárom változat első helyet nyer három különböző kategóriában.
Mielőtt a Nikon vagy a Canon piacra dob egy kamerát, elmennek Kenhez és felkérik tesztelni. A legjobb kamerák a Nikon címkét, a kevésbé jók a Canon címkét kapják.
Egyszer Ken tesztelt egy kamerát, mely után azt mondta, a Canon címkét sem teheti rá. Így született a Pentax.
A rockwelli vezérelv nem az újragondolás - Kennek egyszer sem kell gondolnia.
Ken Rockwell többé nem használ vakut a Nagasaki eset óta.
Csak Ken Rockwell fotózhatja Ken Rockwellt; mindenki más filmje egyszerűen túlexponált lenne géniuszának fényétől.
Ken Rockwell az egyetlen, aki önarcképet tud készíteni rólad.
Ken Rockwell szeretett volna valamit, ami megragadja az alacsonyabb rendű fotósokat, s lőn... a kacsák.
Ken Rockwell aktjai teljesen fel voltak öltözve az exponálás pillanatában.
Ken Rockwell egyszer tervezett egy zoomobjektívet. Ezt ma Hubble Űrteleszkóp néven ismerjük.
Mikor Ken kibontja CF kártyáját, azon már mesterművek vannak.
Rockwell portréi olyan élethűek, hogy adót kell fizetniük.
Ken Rockwell asztalán a Kuka ikon valójában egy élőkapocs a National Geographic Magazinhoz.
Ken Rockwell úgy betűzi a kompaktot, hogy "h-a-s-s-e-l-b-l-a-d"
Mikor Ken Rockwell áttért a digitális technikára, a National Geographic majdnem csődbe jutott, mivel Ken többé nem dobott fizikailag a szemétbe fotókat.
Ken Rockwell minden 10 képéből 11 megtartandó.
Ken Rockwell digitális állományai 0-kból, 1-esekből ÉS 2-esekből állnak.
Ken Rockwell soha nem fókuszál. Minden a DoF-jába mozog.
Ken Rockwell képei annyira tökéletesek, hogy az Adobe újratervezte neki a Photoshopot: az egész egyetlen Bezár gombból áll.
A tripod kifejezést az ő kontúrjai alapján alkották meg.
Ken Rockwell sosem készít borzalmas munkát, csak a munka túl magasröptű a nézőnek.
Egy bizonyos high-end fényképezőmárka azután nyerte nevét, hogy az emberek észrevették, a minőség nagyban "like a" [lefordíthatatjan szójáték, 'lajka' ejtésű, 'hasonló' jelentésű] Rockwell.
Ken Rockwell nem a fényképészet Chuck Norris-a. Chuck Norris a harcművészetek Ken Rockwellje.
Ken Rockwell soha nem kezd. Ő folytat.
Hasonlókat egyébként elég könnyű alkotni, íme pár saját:
Ken Rockwell nem tesztel. A Tudás kéri fel őt, hogy szólhasson általa.
Ken Rockwell tiszteletére született meg a NUG: National Ultravivid Geography.
A Nikon cég nagyrabecsülése jeléül Ken Rockwell minden zoomlencséjét a 18-200 VR felirattal látja el.
Chuck Norris a pörgőrúgást Ken Rockwell panorámafotózásából tanulta.
Hálásak lehetünk, amiért egyáltalán van fény az univerzumban és fotózhatunk: Ken szabadonengedi, amire már nincs szüksége.
-
KakaosCsirke
tag
válasz
csiga997 #3555 üzenetére
Hát, ez egy szép hosszú lista, ezért csak sorban:
1. RTFM
2. RTFM
3. RTFM
4. RTFM
5. RTFM
6. RTFMTomor, velos. Csak egyeterteni tudok.
(Egyebkent azert nem olvastam a manualt, mert a nyomtatott verzio ami jart a gephez hottentottaul volt, elektronikusat pedig nem tudtam/akatam magammal vinni egy hetre Torokhonba) Szoval ez Gyaurisztanbol nezve valoban RTFM, de azert szerintem jogos a kifogasom hogy csak intuiciora hagyatkoztam a kezeles elsajatitasahoz. -
válasz
csiga997 #3524 üzenetére
Én 80-200-at csak egyszer használtam, és nehéz volt. Persze ebben a kategóriában minden ilyen súlyú, úgyhogy most nem a nikont szidom. Egyszerűen csak megállapítottam. Pedig nem vagyok annyira, hogy is fogalmazzak, teherérzékeny, de ezek a típusú obik nekem nehezek. Most fotóztam párszor fél órás intervallumokat végig a 30D+grip+70-200/2.8 kombóval, és fáradtam tőle.
(Mondjuk, az én hülyeségem, és ezen biztos hogy változtatni fogok, hogy nem használok jelenleg állványt.)
-
Dualon
tag
-
válasz
csiga997 #3461 üzenetére
Érdekes, én is olvastam valahol hasonlókat, de valahogy mégse érzem hogy D90 kéne a D70 után. Szvsz ha eladom a canon cuccot jövőre, akkor D300 lesz véve, és megmenekül az évek alatt felhalmozott nikon felszerelés. Sajnálnám...
Sokat tanulok a canon használatával egyébként, pl azt hogy mekkora hülye voltam mikor a kitobit nem cseréltem le a 24-120 VR-re, sokkal jobban használható lenne, kb tök ugyanaz mint a 28-135 IS USM, ami egyszerűen nem akar lekerülni a gépről. -
válasz
csiga997 #3457 üzenetére
Néddmá! Bántyák a kanonomat
Egyébként épp most olvastam egy jó szöveget: "A RAW egy formátum, és nem egy vallás." Egyetértek vele. Én mind a kettőt használom. Pl az új khenon vázon egyszerre lehet large fine jpg-t és rawot is használni, sajnos a D70-embe ez a firmware frissítéssel se került be. Meddig tartott volna...
Amúgy jó lesz ha abbahagyom a canon váz használatát, mert egyre jobban tetszik. Persze ehhez kellett két olyan obi, mint a 28-135 IS USM, meg a 70-200/2.8 L. Juj, juj. Nagyon meg lehet szokni őket....
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #3457 üzenetére
Izgalmas történet, de a RAW vs JPEG kérdésnek általában nem sok köze van a sznobsághoz. Egyszerűen megkerülhető vele a feldolgozólánc JPEG-et gyártó része, illetve több a lehetőség: mindkettő szabadságot és a lehető legteljesebb kontrollt adja.
Szerk.: Értem a viccet, csak kiegészítettelek, nehogy valaki nagyon elhigyje.
-
johnjohn
addikt
válasz
csiga997 #3449 üzenetére
Elnézést, nem akartam senki lelki világát telesz@rni,sznob meg nem hinném hogy volnék a lassan lesajnálásra méltó D 80 -nal, csak csodálkoztam, hogy valaki ilyen gépek között vacilál, és nem használ RAW-ot.Már lassan csak akkor írok a fórumba ha pezsdíteni kívánom a Fórumtársak dagonyához szokott aktívitását.
-
Badb0y
addikt
válasz
csiga997 #3430 üzenetére
Én sose vettem meg azt a képet, ami a jelenlegi csúcs, ilyenkor veszek mindig másik gépet, amikor kijön a legfrissebb, és mindenki szabadul a "régitől"
Fotóztam már 40d-vel, és amikor belenéztem ebbe a D200 keresőjébe beájultam mennyi minden van. De tényleg a CCD-n kívül van még vmi baja ? Vagy nagyon zavaró ?
-
ave
tag
válasz
csiga997 #3153 üzenetére
Azt pontosan nem tudom hogy mik a főbb különbégek az sb-600 és az sb-800 között csak úgy gondoltam hogy drágább ugyan de legalább nem bánom meg később hogy nem a 800ast vettem. Esetleg megosztanád velem mik a főbb különbségek? Jah és jól láttam hogy mindkét vaku ceruzaelemekkel működik?
-
Ijk
nagyúr
válasz
csiga997 #3092 üzenetére
A minap gonolkodtam a FF és a DX közötti mérlegen.
FF:
+ jobb képpont/érzékelőterület arány ->kevesebb zaj
+ könnyebb nagylátószöget biztosítani
+ nagyobb kereső
+ akinek van, régi obik jól használhatók
- a FF obik drágábbak, és nagyobbak (valamennyivel)
- nagyobb tele nehezebben elérhető, viszont ez megoldható croppolással, elvileg uaott vagyok, mint DX-el
- egyenlőre, és még egy ideig marha drága rendszer, hobbyfotósoknak elérhetetlenDX:
+ még ez az elterjedt, emberi áron építhető rendszer
+ könnyebb tele, (bár a fennt említett croppolás miatt, ez inkább semleges)
+ ha elterjed a FF, talán a profik gyorsan szabadulni akarnak a DX-es obiktól (jó áron)
- nagylátószög nehezebben és drágábban megoldható
- FF-hez képest magasabb zaj
- kisebb kereső
- lehet, hogy a FF miatt akár 10 éven belül zsákutca leszArra leszek kíváncsi, hogy mozog majd a használt DX obik ára, de attól tartok, hogy ha kijönnek a FF-es vázak, nem biztos hogy minden profi hajvesztve rohan lecserélni pl. a 17-55-ösét (ráadásul ha jól tévedek ez az obi a nagylátószög korlátokkal teljesen használható FF-en)
-
-
kutyix
csendes tag
válasz
csiga997 #2945 üzenetére
Hát, sztm egész más piac... a 18-70 egy DX-es könnyen elérhető obi, míg a 24-120/4 VR nem ebbe a kategóriába esik majd... a 18-70 egyenlőre marad, csak a leharcoltabbak mennek le árban, ami természetesen magával viszi az alapárat is a használtpiacon. Nomeg lassan megjelennek a 18-200VR-ek is, és az inkább belepiszkál majd a 18-70 árába. De azért még van benne tartalék. Ma még nyugodtan lehet venni 18-70-et, én úgy gondolom
-
válasz
csiga997 #2945 üzenetére
Nem az egy árkatagória miatt gondoltam, nem is egy árkategória. Arra gondoltam, hogy valószínűnek tartom, hogy ha jól sikerül az új 24-120 obi, akkor sok kitobista fog erre cserélni.
Amúgy ténlyeg 180e a 24-120? Pl a Gaia-nál 131+áfa, még 160 sincs. Kb ennél egy kicsit kevesebbet ér szerintem, szubjektíve (újonnan), olyan 150 körülire tenném max-maximum az új reális árát. Ehhez képest olyan 200-220 legrosszabb esetben a megadható maximum a 24-120/4-ért. Ezért én kb 200-as külföldi árat saccolok rá, azt ha optikailag jó lesz még hajlandó is leszek megadni érte. -
válasz
csiga997 #2926 üzenetére
"Azért egy olyan profi (itt nem a magyar "profiról" van szó, természetesen) akinek 1 év alatt nem jön vissza egy 17-55 ára az inkább álljon benzinkutasnak."
Persze ebben igazad van.
Esküvőfotózás esetén azért szerintem még itthon is szépen ki lehet termelni azt egy év alatt. Persze nagy valószínűséggel az adott fotós mással is foglalkozik az esküvőkön kívül. -
válasz
csiga997 #2919 üzenetére
Azért nyalja ki a fülemből a baracklekvárt a nikon!
""I think you'll see other FX products. It's a sensor size we're committed to,"
Egy fél évvel ezelőtt még azt bizonygatták, hogy vááá, az aps-c-re fognak a jövőben is fejleszteni csak, nemkő a fullfrém hö, vegyétek csak barmok a DX-es obikat. Aztán most kihoznak majd egy olcsóbb szegmensű fullframe gépet, ha hinni lehet ennek a cikknek. Nem mintha baj lenne, csak akkor azok akiket becopattak a profi dx-es obikkal, azok most cínak mint a torkosborz. (Még jó hogy elvetettem az ötletét az egyébként igen kívánatos 17-55/2.8-nak).
-
Szten Márs
nagyúr
-
válasz
csiga997 #2862 üzenetére
Fenetuggya.
"This is not a review of the new 14-24mm Nikkor, it's just some sample pictures. A full review will come at a later point."
Asszem később részletesen fog róla írni.
"*Update October 8, 2007
After quite a few e-mails I realised that I did not mention the camera settings:
Also note that these shots are handheld, so the slower shots might have some shake in them."Nemcsak Dualon-nak tűnt fel úgy tűnik, hogy ez a leírás egy kicsit gagyisztikusra sikerült.
Azért nézzünk már rá az oldalra a "Reviews" címen: http://www.momentcorp.com/review/index.html
Azért ilyen repertoárral ez a komolyabb oldalnak tűnik, nem a kezébe nyomnak egy obit oszt nyomjad Géza. Valószínű azért, hogy ezt most gyorsan össze kellett dobni a srácnak, ezért ha megnézitek, akkor nem is a Lens Reviews, hanem a News rovatba tette, így biztos hogy amikor átkerül a hivatalos tesztek közé, akkor jobb körülmények között, jobban odafigyelve fogja megcsinálni. Így az egyik oldalnak is igaza lehet. Ha meg eleve bemozdult képeket rak fel magas iso-n egy objektívről, akkor minek egyáltalán tesztfotó? Hogy működik az obi? Ezzel meg a másik oldalnak van igaza.
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2854 üzenetére
Akkor még egyszer: gondolom az is a megilletődöttségnek tudható be, hogy még a konverzió paramétereit is képtelen volt kiírni?
Félreértés ne essék, nem célom befeketíteni a faszit, de az biztos, hogy ezt a konkrét esetet még az adott körülmények mellett is lehetett volna sokkal körültekintőbben.
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2845 üzenetére
Persze, értem én, hogy nem teszt ez, de legalább egy állványt alárakhatott volna. Vagy legalább azt írná le, hogy milyen paraméterek mellett csinált JPEGet! Baromira nem mindegy a D200 taknyoló magas ISO-s jpegjei, vagy esetleg egy NX automatikus CA eltávolítása mellett.
Szóval itt nem csupán arról van szó, hogy nem teszt, hanem arról is, hogy még az is igénytelen. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
csiga997 #2845 üzenetére
Elolvastam utólag, láttam. Nade könyörgöm, akkor
1, használjon állványt. Vagy az ablakpárkányt. Vagy akármi.
2, Amit végig tud fotózni alacsony ISO-n, azt fotózza végig. Igen, nem azonos ISO-n lesznek, de ennél még az is sokkalta reprezentatívabb.
3, Persze oké nem teszt, nem annak lett szánva. Csak mutathatott volna többet is akár. Tudom, sok baj van -
Szten Márs
nagyúr
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2791 üzenetére
Az 50-esben az a jó, hogy baromi olcsón ki tudja próbálni a fixek nyújtotta élményt, és közel ugyanazon az áron meg tud válni tőle, amennyiért vette. Kezdőnek a legjobb fix. Aztán jön fölé egy 85-ös (abból én inkább 1.8-ast vennék), alá egy 30-as vagy egy 20-as Sigma, esetleg Nikkor, és az ötvenes tényleg elsikkad. De azért haszontalannak a fentiek miatt nem mondanám.
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2786 üzenetére
Igen, valahol ott lehet a kutya elásva, hogy a 12-24 elviszi a szükséges szerepet. Szerintem fixben a torzítás, a vignettálás, a feloldás, de részben talán még a CA is jobban kezelhető lenne. Akkor viszont nem fogyna a 12-24.
Szóval FX, meg 14-24, és határ a csillagos ég?
-
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #2752 üzenetére
Nem tudom te hol vásárolsz. De az a kifutó modell tavaji bejelentés és idén kezdték el forgalmazni magyarnyelvű leírás
itt tudod megvenni
Az 54 MZ 4i a régebbi modell és az se 133 listaár
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Helios 44M-4 2/58 (Nikon F) eladó!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Asus ROG Strix G16 G614JV - 16"WQXGA 240Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB - 2 év garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest