Hirdetés
- Yettel topik
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
kutyix
csendes tag
válasz
KakaosCsirke #3995 üzenetére
Helló Csirke!
olvasgatom itt magányomban a dumákat, és megnéztem mit nem lehetett kihagyni!
ÍÍÍÍÍÍgy nevettem!! Kösszer!
-
kutyix
csendes tag
válasz
Bandus99 #3943 üzenetére
Szia Bandus, és j.bravo!
Megnéztem, jól el van dugva a bejelentkező szöveg aljára, hogy csak ideiglenesen ez a cím, ha müxik az új oldal, akkor artwork.hu lesz. De ami érdekes: nikonclub.hu és a pentaxclub.hu is oda visz ...
Tamron konverter pedig sztm téllleg jó. Próbáltam a Soligort is, az a sajna a legrosszabb. Akkor már inkább kenko...
-
kutyix
csendes tag
tud valaki valami konkrétat az artwork.hu új oldaláról? miért canonclub.hu-n van amikor elég erős nikonosok?
-
kutyix
csendes tag
válasz
Bandus99 #3925 üzenetére
Szia Bandus!
Korábban próbáltam Kenko konvertert, és sajnos hamar jelentkezett a színelhajlás. Kontrasztváltásoknál szép lila csík volt látható amíg le nem blendéztem, de az meg nem túl jó megodás, mert csak nagy fényben tudsz így fotózni... A tamron viszont nem produkál ilyen látványos hibát, inkább azt javasonám
-
kutyix
csendes tag
Szia Ócskás!
Én is 80-200-at használok, sztm hibátlan! De láttam már használt cuccot, ami nem volt jó. 200-as állásban 2,8-on is dög éles kell legyen! Mindenképp csinálj próbaképet, ha használtat nézel, de a biztonság kedvéért jó fényben teszteld, és 1/1000s v felette toljad, vagy állványról 1/125 körül.
-
kutyix
csendes tag
Hahó meginnt!
A Closest Subject AF tudja ezt a dolgot, de D300 is remekül intézi ezt már, a D200 is tudja, csak annyival kevésbé zavaró a Nikonnál a dolog, hogy nem villan fel az összes mező telibe, hanem csak az inaktív mezőkre vetülő fény látszik... de sztm ki lehet valahogy kapcsolni a Canont is, hogy ne villogjon feleslegesen...
-
kutyix
csendes tag
nna pá, nem érek rá két napig, ne is keressetek!
-
kutyix
csendes tag
Mármint az artwork budában...
Ostrom 6.
-
kutyix
csendes tag
Egy D300 boldog tulajdonosa vagyoooooook!!!
van náluk raktáron :-)
-
kutyix
csendes tag
Hály Lugosi!
Hát én ott voltam ma amikor a Kiss Gábor meg a Geréb Zsolt tesztelte a cuccot:-) tényleg mindent kipróbáltak! Vadul rángatták a 300-as obit a padka meg a közeledő autók között úgy, hogy C módban nyomták a gombot mint állat, egy percig fel sem engedve... gondolhatod! Meg ezek kicsit tetőbuzik is, de elmagyarázták, hogy ott jön ki minden AF hibája, és keresik azt a gépet, ami azt is tudja fókuszálni. - mint a keresztes lovagok a Szent Grált! :-)
Legnagyobb meglepetésükre nem tudtak hibát találni, de azt mondták, hogy átlagosan jó a fényviszony, nem olyan rossz, mint a hétvégén... de épp ezért csak árnyékos helyeket fotóztak. Aztán mikor végre abbahgyták - mert a pasinak mennie kellett - végre én is próbálgathattam a 300mm-es obit a D300-zal!!! HHHHÁÁÁÁÁT BESZARÁS! Ez valami csoda!!!!!!!! Asszem megtaláltam életem értelmét, nem is sokkal drágább mint egy nő: only 1.200.000 Ft, és 300mm/28 VR Nikkor-nak hívják!A D300 meg zseniális, olyan brutál gyorsan áll élesre ezzel a nagy döggel is, meg olyan gygyorsan követ le egy közeledő kocsit, hogy beszaharsz! Asszem veszek is! A régi cuccom meg beszámítják az artworkben, ami nekem naaaaagyon tetszik! Egyébként hadd fényezzem őket neked, mert egyrészt szerintem nagyon értenek hozzá (az biztos, hogy jobban mint én :-) ) és nagyon normálisak. A Geréb Zsolt aki írta a tesztet a weben, simán otthagyott az utcán a cuccokkal.. ilyen ma nemhiszem, hogy bárki megtenne a két szép szememért... nem azt a világot éljük, de itt mégis más volt a szitu! :-) örültem neki!
-
kutyix
csendes tag
Hali Loupe!
Menj el az artwork budába, mert ott kipróbálhatod még ma. Mondom, én észre sem vettem ezt a dolgot. Ez olyan, mit a D200 csíkozása az elején - toltak egy firmware frissítést rá, és annyi volt! És alig néhány gépen jött elő!!! Én ma mindenképp elmegyek, és jól megnézem magamnak a D300 AF-jét! Este későn jelentkezem, és leírom, mit tapasztaltam
Szerintem a gép nem rossz, sőt! Rengeteg olyan dolgot tud, ami miatt kib****ott jónak találom! ISO 1600-nál jó a képe (de ezt a tesztelők is írták, hogy így tolták a fotókat...) Az autofókusza a pénteki próba alatt olyan gyors és pontos volt, mint amit még nem láttam!!! Én veszek szerdán az tuti, és le is írom szerda este, hogy milyen zsennnnniálisan jó!
csá!
-
kutyix
csendes tag
Nikon D300 AF gondok ??
Nemtom hallottatok-e a D300 AF problémájáról, de a Naturart körbeküldött egy levelet, hogy az AF nem működik. Beszélgettünk, nézelődtünk, és olvassuk, hogy az USA-ban áll a bál!
De ami még szebb!! A www.artwork.hu oldalon találtam egy kisebb regényt erről a dologról!!! Nemtom ideférne-e, mert 3 oldal Word doksi, így inkább ideírom a linket ahol találtam! (de a D300 oldalon is ott van a "kapcsolódó dokumentum"-nál...)nomeg a naturartos hírlevél is itt:
Szervusztok!
Úgy látszik, sajnos, valami hiba van a D300
autofókuszával: www.nikonians.org/dcforum/DCForumID202/26765.html
Ha igaz, meg kell várni a gyermekbetegség kijavítását.Üdv, Béla
-----Inline Attachment Follows-----
FotoKlikk: Fotografiai Archívum és Kozossegi Portal.
E-mail: info@fotoklikk.hu - http://www.fotoklikk.hu/ -
kutyix
csendes tag
Magyar PDF sajna nem létezik, hacsak valaki be nem vitte önszorgalmasan - soha nem adtak ki CD-n magyar használatit D70-hez, csak nyomva... kérdezd meg ezeket, h nem e van-e nekik elfekvő:
www.awpest.hu
www.artwork.hu
www.digitcam.hu
www.tripont.hu
www.optiform.huezek kereskednek rendesen használt D70-nel, próba szerencse ...
Előtétlencse sajna sokat ront a képen, inkább közgyűrűzz! A soligor-nak van olyan cucca, ami az adatokat is átviszi, meg az AF is müxik - de persze a blendeveszteséggel ez soxor semmit nem ér... minden esetre a 28-80-adat le kellene cseréld sürdőst egy 18-70-re, egyrészt az nagyon jó, másrészt a 28-80 sajnos szerintem tompa, nem kapsz elég részletgazdag képet vele :-(
Próbáltál már 18-70-et?? -
kutyix
csendes tag
Látom ilyenkor már mindenki megpihent, így magamban beszélgetek :-( de megpróbázok napközben is bekukkantani :-)
-
kutyix
csendes tag
-
kutyix
csendes tag
válasz
seaky77 #3079 üzenetére
Ha szeretnél vakuzni, és előbb-utóbb akár egy külső vakut is vennél, akkor a Nikon, mert a vakuzási rendzsere egész egyszerűen jobb, mint a Canon-é. Ha inkább magas ISO-nál fotózol - színház - természet - egyéb esemény - ahol nem vakuzol, akkor Canon, mert a színzaj tekintetében jó egy blende külömbség van még ennél a két gépnél a Canon javára :-)
-
kutyix
csendes tag
válasz
kisbergics #3059 üzenetére
ja... 410-ért, és 1-5 napon belül szállítják :-) megnézem, hogy lesz-e idén egyéltalán gépük...
-
kutyix
csendes tag
válasz
kisbergics #2955 üzenetére
Hahó kisbergics!
Hol volt alkalmad meglesni a D3-at? Mert nem nagyon mutogatták eddig... És milyen a menüje? Hogy működik az Active Day Lighting szeinted? MIlyen a képe 800 ASA-n, és 6400-on?
-
kutyix
csendes tag
válasz
csiga997 #2945 üzenetére
Hát, sztm egész más piac... a 18-70 egy DX-es könnyen elérhető obi, míg a 24-120/4 VR nem ebbe a kategóriába esik majd... a 18-70 egyenlőre marad, csak a leharcoltabbak mennek le árban, ami természetesen magával viszi az alapárat is a használtpiacon. Nomeg lassan megjelennek a 18-200VR-ek is, és az inkább belepiszkál majd a 18-70 árába. De azért még van benne tartalék. Ma még nyugodtan lehet venni 18-70-et, én úgy gondolom
-
kutyix
csendes tag
válasz
werttzui #2939 üzenetére
Keressed a Geréb Zsoltot, mert ő volt ott Sümegen. Ez az első alkalom volt, h nyilvánosan látható volt a gép. Nem lesz cégenként bemutató, csak egy nagy nikonos valamikor a közeljövőben, de beszélj vele... Ez itt a szakmának szólt, és állítólag csoda, h ott volt a cucc
-
kutyix
csendes tag
Gyerekek! Nektek is mondom, hogy volt a kezemben, és kipróbáltam a D3-at, meg a D300-at Sümegen! :-) Saját kátryát nem rakhattam bele, de fotóztam vele, ki is nyomtattuk, és mondhatom mindkettő gép beszarás!!! Active Day Lighting működik, D3 tényleg elfogadható 6400 ISO-n, D300 1250-en még OK, My menü tök jó, AF Fine Tune - back-front fókusz állítás szoftveresen teljesen jól működik - több obit is be lehet előre égetni :-) meg hasonlók!!!
A Fényképészek Ipartestülete 3 napos rendezvényén volt ott a cucc, hivatalos kereskedőnél, tehát már LÉTEZIK! A http://www.artwork.hu állította ki a Nikon gépeket meg az Epson 3800-at, A2 méretben nyomtattunk, az is beszarás! Keressétek meg őket, mert azt mondták le tudnak szervezni bemutatót, meg tényleg hamarosan lesz a hivatalos bemutató is, jelentkezzetek, mert ezt meg kell nézni! -
kutyix
csendes tag
Hát, látszik a sületlenség, nem sikerült a linket bevarázsolnom... megpróbálom mégegyszer:
http://www.artwork.hu/termek.php?i=1918 -
kutyix
csendes tag
A Nikon bemutatót fog tartani a D3 D300 meg üveghegyek-ről a Mai Manó-ban valamikor októberben! De csak meghívottak mehetnek :-(
De be lehet jelentkezni, az egyik partner oldalán én meg is tettem :-))
Akit érdekel az új cucc: [L:http://www.artwork.hu/termek.php?i=1918]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AMD RYZEN 7 AM4 CPU-K
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest