- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
A batch feldolgozás nem hangzik rosszul, legalábbis másoktól sokszor hallom hogy ez mennyire fontos nekik. Valószínű én a fotósok azon 10%-ához tartozok akik ezt nem használják. Persze kérdés mit értünk batch alatt. Én pl olyan funkciót használok, ahol az egyik kép bizonyos beállításait át lehet vinni egy másik képre (mint pl a lightroomban a kijelölt beállítások copy/paste-zése).
-
Köszi. Valamelyik este megpróbálom megint otthon, az irodában - természetesen - működik a letöltés is.
Azóta is ezen gondolkozok hogy mi a fene lehet hogy otthon a színek nem lesznek jók. Ugyanis halványan rémlik, hogy mintha a 2.3 feltelepítése előtt is elindítottam volna egyszer az elmúlt időben a programot, és akkor is hozott ilyen hibát, csak akkor elintéztem annyival hogy úgyis újat rakok fel nemsokára.
Azért (is) lenne fontos a dolog, mert a héten jön az új (tudom, hogy hülye vagyok) dslr-em, egy olympus váz, és nagyon jó lenne ha egy progin belül tudnám kezelni a nikon, canon és oly raw fileokat. Mert persze fent van a nikon capture, a canon dpp, illetve fent lesz az olympus studio, de egyben mennyivel egyszerűbb lenne... A lightroom meg lassú az otthoni gépemen (bár mostanra sikerült úgy belőni, hogy a nyomtatáskor végre ugyanazt kapom, amit a monitoron látok). -
Szia! Ez volt aztán a gyors válasz. Gondolkoztam is hogy egyből e-mailt írjak-e neked, de aztán gondoltam hogy a sok hozzám hasonló úgyis írogat eleget. Próbáltam a support fórumot is, túl sok a topik.
Szóval, tehát köszi a választ. Az oprendszer Win XP Home (minden frissítéssel), a gép egy ősrégi Athlon XP 2000 (először azt se tudtam hogy ez most az SSE supportos programot kéri vagy nem, aztán az SSE-set raktam fel).
A raw-ok Nikon D70-nel, Canon 30D-vel, illetve Canon 1Ds MKIII-mal készültek. A jpg-k szintén, bár azok között volt még egy olympus váz is. Az a furcsa hogy a jelenség minden képnél előjött, még a jpg-knél is, ergo valószínű a hiba az én gépemben van. Kora délután megnézem ezeket az irodai gépen is, viszem be egy kártyán a képeket. Beírom amint megnéztem. -
Dare2Live
félisten
"szerintem érdemesebb egyszer jót, mint kétszer se-se megoldást választani"
akkor mértnem vettél D3at? (vagy D2Xet?)....nem olyan egyszerü ez, "Fotósonként eltérnek az igények."... és az anyagi lehetőségek.
Én is szivesebben rohangálnék D200al, de döntenem kellett: inkább D80 amin bár menübe kell mennem WBért és nincs 5fps és fémváz és.... de lesz + egy 70-300vrem +sb800am. És bizton mondhatom jobban jártam így mint egy D200+1obi.
És mivel Magyar fizetésekböl élünk és már egy 450-500K is 90%+nak nagyon megterhelő inkább mondok kapásbol D80at +1+obit és 1+vakut, mint D200at. És az baj, hogyha a keret nem 450-500K hanem 700K akkor se a D200 kerül képbe hanem pl a 70-300helyett egy 70-200 2.8 vagy egy....
De persze énis magambol indulok ki, pl biztos vannak akiknek pl vaku fölös.egyébként meg KenRockwell is megmondta és ő tudja....: Az obi a jó befektetés és nem a váz. , porsche, gyerek.....
szerk: ha már kenrocwellnél tartok egy újabb gyöngyszem: Pixels are a pain. Do you know that I own a $5,000 D3, and usually shoot it set down to 6MP, not its native 12 MP?
-
Dare2Live
félisten
Azért ha kérhetném ne szutyukozzunk egy D80at... És szóse róla sokszor gyorsabban lehet dolgozni egy D200al, sokat jelent az 5fps.... de ettöl még a D80 eléggé agyonveri a hobbyfotósok közt méltán népszerű D50/D70/400D sort és egy hobbyfotós akinek a pénztárcája sokszor szükös nem mindegy, hogy egy D200+kit vagy egy D80+tamron 17-50 2.8+70-300vr+sb800al jön ki a boltbol.
-
csiga997
őstag
Én a saját tapasztalatomat elmondtam, de nem azért, hogy holmi állítólagos reputációkat mentsek vagy általában fényezzem a cuccot. Ennyiből tehát valószinűtlen a válasz. Ha más elégedetlen vele vagy úgy látja, hogy a mérőműszerei kényes ízlésének nem felel meg annak lelke rajta, attól még nekem nem ér se kevesebbet se többet. Ugyancsak távol áll tőlem, hogy a saját holmimat érdemein felül dícsérjem valamint ehhez mondvacsinált érveket gyártsak, ez kenrokvell vircsaftja, meg különben is, a 18-200-as tartományban csak egy objektív létezik említésre méltó.
Úgyhogy erről részemről ennyit, majd más folytatja, aki akarja. -
csiga997
őstag
-
Dare2Live
félisten
-
Dualon
tag
Csigának sajnos nem áll módjában bemutatni 24-ese tudását, úgyhogy ajánlatom továbbra is nyitott: ha van egy hős köztünk, aki megmentené a Nikon 24/2.8 AF-D állítólagos becsületét, keressen meg, örömmel fogadnám a találkozót.
Nekem a lencsével eddig sajnos nem sok jó tapasztalatom van, de abszolút meggyőzhető vagyok.
-
csiga997
őstag
Persze, hogy láttam, van is nekem. Az egyik legjobb nagylátószögű objektív, borotvaéles saroktól-sarokig. Egyedül a CA erősebb valamivel a várhatónál, de az meg úgyis korrigálható szoftveresen. Egy igazi klasszikus objektív, minden tekintetben. Mondjuk amióta vettem egy zoomot ebben a tartományban (18-35) azóta szinte sose használom.
-
Dualon
tag
ArthurMiller, D3 + 28-70 RAW-parádé!
-
Stitch
őstag
Nagyon szépen leírtad a gondolataidat, kíváncsi lennék hány, szóban forgó lencsét próbáltál. Miért általánosítasz? Mi van például a Nikon MF nagytelékkel? Szerinted hány (természet)fotós használja mai napig megelégedéssel őket, már digitális vázon? És nem csak a Nikon nagytelék között vannak kiváló darabok.
-
Dare2Live
félisten
"Nem fém" objektívekhez még annyit hozzátennék, hogy a műanyagok, szénszálas anyagok nagyon durván fejlődnek, ahol számít és meg tudják vagy meg éri megfizetni ott a fém egyre inkább a multé.
pl tessék megkopogtatni egy max 10-20éves NYi repülőt: Míg 30éve még minden gép túlnyomórészt Alubol készült addig mára az Alu nehéz és gyenge a műanyag/kompozit "sütőtt" anyagokhoz képest: Elvaultá vált.
más: Feloldás dolgon pöppet elgondolkoztam vkinek a hsze nyomán: pl egy 70-300vres obi élessége egy D3on nem jobb lesz mint amilyen a D80anon volt? Az elemi pixel méret ugyanis sokkal nagyobb a D3on. (Most a szélek felé egyre markánsabban megjelenő vignettálás/élességromlástól tekintsünk el.)
-
KakaosCsirke
tag
Törőék nélkül még D80/D200 keresővel sem egyszerű manuálisan, visszajelzés nélkül fókuszt állítani (mert ugye "zöld pötty" se segít).
Hmmm... tenyleg? Ez gaz. Mitol fugg, hogy van-e elesseg visszajelzes? Csak M42-nel nincs? AI-seknel mar van? Vagy csak AF-esektol kezdodoen van?
-
csiga997
őstag
Csak a D40/x-el van manual mód, mint az a hivatalos oldalon olvasható is.
[link]
Depending on the camera in use, the following flash modes are available: Slow Sync, Red-eye Reduction, Red-eye Reduction with Slow Sync, Rear-curtain Sync, FV Lock, exposure compensation, M (manual, only with D40 camera) -
s1ru2
aktív tag
-
Elég nagy átfogás terjedelmű az a tesztkép. Bár nekem is jobban tetszene, ha inkább a sötét részeket hanyagolta volna a gép, mert azt utólag fel lehet hozni, de a kiégettet nem nagyon lehet visszahozni. Szerencsére ez megint egy olyan dolog amit egy firmware frissítéssel minden további nélkül lehet javítani ingyé, a karosszékből. Nem visszaküldős-becarós-AF. Mint valami másik márkánál olvastam...
-
Dare2Live
félisten
használatiját kéne megnéznem de dpreview szerint:
Conclusion - Pros
* Excellent resolution, lots of detail, not a leap from eight megapixels, but certainly from six
* Excellent build quality, tight shut lines, quality materials
* Instant power on, very responsive, very short black-out time, very fast media write
* Fast, accurate auto focus (11 area sensor, similar to the D200)
* Auto-focus assist lamp rather than requiring flash to be raised
* Vibrant color response, similar hues to other digital SLR's
* Reliable, sophisticated, if sometimes a little conservative matrix metering system
* Control over high sensitivity noise reduction
* Very large and bright viewfinder view with short black-out (quoted as 160 ms)
* Extremely useful, customizable automatic sensitivity (ISO)
* Easy to use playback / delete combination
* Very attractive and intuitive menu system
* Highly customizable, lots of camera and feature control
* Status LCD panel on top of camera (we hate to see these go)* Unlimited continuous shooting in JPEG mode (with a reasonably fast card)
szoval van rajta, csak hiába bögészem a menüt nemtudom müködésseb hozni.
csak tudnám hova raktam a használatiját.... -
Ha meglesz a magyar felület, itthon nagyot fog terjedni. Csomó fotós ismerősöm azért nem használ rawkonvertert, mert nincs nyelvtudás! Ez egy nagyon jó hír.
Bugreportot elfogadsz? Néha problémáim vannak a színprofilokkal.
Amúgy különösebben semmit nem változtatnék rajta. Nekem a program annyira ízlés szerint el van találva, hogy ihaj.
-
-
Érdekes dolog egyébként, hogy a fotográfia technikai része iszonyú ütemben fejlődik, lassan már azt sem kell tudnod, mit is akarsz a gépedtől, mégis megcsinálja a képet.
Hogy mennyire így van ez.
http://www.photographybay.com/2007/11/13/canon-1d-mark-iiin-or-iv-rumors/
Jó, lehet hogy hülyeség és egyelőre csak találgatás, de mi van ha mégse?
Ezt ragadnám ki:# Live View with contrast detection AF and HD Video capture (It is rumored that this will revolutionize photo journalism and meet growing requirement for web news video and cross media feeds).
# Capable of capturing stills from HD Video (but only at 2MP resolution)Már elnézést, de ebben hol van a fotózás? Gyakorlatilag csinál a user egy kisvideót HD Video-ban, aztán a pár másodpercnyi száz valahány frame-ből kiválasztja hogy melyik legyen a fotó?
Nemá hogy ez legyen a fotózás jövője! -
csiga997
őstag
A 200 nem az az alapérték, amiről a váz indul?
Nem. Auto-ISO-nál beállíthatod a legmagasabb ISO-t, a legalacsonyabb pedig amire éppen a váz állítva van. Magyarul, a tól-ig-et állíthatod. Történetesen itt most 200-ra volt állítva, ami az alapérzékenység, de lehetett volna 400 is, vagy bármi más. Egyébként a D200 is ugyanígy működik szóval nem árt ezt tudni.
-
"Ha Ken Rockwell a barátunk, akkor már nincs szükségünk ellenségekre!"
Javaslom a kenrockwell.com domén szűrését beállítani a tűzfalnál
Ja, vannak a neten ilyen pdf-ben terjedő user guide-ok, Thom Hogan oldalán (www.bythom.com), annak a D40 változatát javasolnám bészerezni. És az ő lapjának olvasgatása is javallt. A 18-200 obiról elég jókat ír amúgy: http://www.bythom.com/18200lens.htm
-
80-200 klasszikusan például színházba. Portrézni sem rossz, de oda inkább direkt portrélencsében gondolkodnék, ahol mindent erre hegyeznek ki (85/1.8 pl.)
Mindennel teljesen egyetértek. Én használok 85-öst, nem tudom hogy optikailag jobb-e egy ilyen csúcs zoomnál, mert sose volt kedvem különösebben ilyen összehasonlításokat csinálni. Viszont a 85-öst nem véltelenül csinálták meg olyanra, amilyen. PONT olyan, amilyennek lennie kell, és ezt kevés eszközről lehet elmondani. Érdekes egyébként, hogy filmen hozza ki igazán a magáét, ezt akkor tapasztaltam, mikor a nyáron egyszerre fotóztam digitálisra és filmre egy esküvőt. Felteszi az ember a 85-öst, és úgy helyre kerülnek a dolgok, hogy minden természetes. Gyakorlatilag beállsz egy olyan távolságra a portréalanytól, ahogy természetesnek érzed, ahogy egy mellképre koncentrálsz, ahogy az van benne természetesen a szemed látómezejében, a szemedhez emeled a gépet a 85-ös obival és pont ott van a keresőben amit természetes látványként előre elképzeltél. Se előre, se hátra nem kell állni. Ugyanez az érzése megvan az embernek az 50mm-es objektívvel, az azt megkívánó témák esetén.
Én legalábbis így érzem, ez persze erősen szubjektív.MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
-
-
Nézegettem az amcsi árakat, a 70-200/2.8-asoknál 10 dollár volt a különbség, a nikon javára, ahol én néztem. (bhphotovideo)
Vásárolni azonban ekkora értékben már mindenképp itthon vásárolnék, a garancia miatt, és mivel cégként veszem, a pontos számla se árt. Egy SB-800-nál még belefér, hogy bumm, legfeljebb nincs garancia, de 1700 dollárnál már nem. Ha meg becopja az ember a vámot meg az áfát, akkor már nem is olyan jó onnan vásárolni. Mondjuk a kettő közül az áfa érdekel a kevésbé, mert cégként az úgyis levonnám.Tudod most olyan határeset vagyok a kettő között valahol válaszúton. Oké, kijött a D300, hepi az ember, csak maga a váz annyi, hogy ha veszel egy 40D-t (nem is "csak" a 30-at mint én), akkor a különbözetből már kijön egy elég jó obi. Persze a D300 most még újdonság, de ha a D200 árához hasonlítod a 40D-t, akkor se jó a dolog. Kicsit belefáradtam pár baromságába a nikonnak, most adok egy esélyt a másik márkának. Legfeljebb eladom a vázat, ha nem jön be. Használtan vettem, jó áron, ha most adnám el megkockáztatom hogy nyernék rajta, ha fél év múlva akkor legfeljebb bukok 20 ezer forintot. Látod még mindig ezen jár az eszem, mert ha a nikon szettet adnám el, akkor azon valahol 2 és 3 százezer között buknék.
"i-TTL, fókuszrendszer, vázergonómia, szolgáltatások (keresőrácstól kezdve...)"
Ezekből egyedül az i-TTL állja meg a helyét. A 30D-nek van egy érdekes szolgáltatása a fókuszpontokkal, aminek fogalmam sincs mi a neve, de mikor beállítottam nagyon eltátottam a szám. Be van állítva egy fókuszpont, megnyomsz egy gombot, felvillan az összes fókuszpont, és onnan több, egymással egy síkban lévő dolgon állít fókuszt, több fókuszpontot használva, de úgy hogy azok nem egymás mellettiek (majd megnézem a kézikönyvben hogy ez mi a fene). Vázergonómia; szerintem az azonos kategóriás vázak (pl 30/40D, D200/300) egy szinten vannak. A nikon markolatok a pro vázakon jobbak, a 30D markolata gagyi műanyag (markolatom is van). Szolgáltatlások: a feltölthető picture styles most nagyon tetszik. Keresőrács: a 40D-nek cserélhető a mattüvege... Szóval a legtöbb dologban nagyon nem egyértelmű jobbat vagy rosszabbat hirdetni.Egy nagy bajom van a canon vázzal, lehet hogy már írtam. Képtelen vagyok még reciprokszabály szerint evidens záridőket is kitartani (pl a 70-200/2.8 200-as állásában az 1/400-1/500 többször bemozdult a kezemben). A D70-nel épp a hétvégén fotóztam beltéren néptáncot, a kitobi 70mm-én az 1/15-öt 5-ből 3-szor sikerült kitartani. Nem a vázban van a hiba, mert egy fotós barátom akinek szintén 30D-je van, ugyanezeket a záridőket gond nélkül kitartotta az én vázammal (jóhogy, hiszen kb ez a természetes). Sajnos a 70-200/2.8 obi is az övé volt
nem az enyém...
Canon-nikon vita? Furcsa de amióta megvettem a 30D-t, érzelmileg sokkal jobban ragaszkodok a D70-emhez!
-
Szten Márs
nagyúr
Egész biztosan nem lesz ugyanaz, hiába ugyanazt a CMOS-t használják. Pentax K100D, Ist D, Ist Ds, Nikon D50, D70, D40 sem ugyanaz hiába ugyanaz az érzékelő bennük, vagy Sony A100, Nikon D80, Pentax K10D sem ugyanaz. Bár egy ilyen tesztábrából valószínűleg túl sok minden nem derül ki.
Viszont fennt van a D300 teszt pixinfon.
-
seaky77
tag
Köszi de azért a D40x és a D80 között pontosan 100K van.
D80 + 18-70mm DX Nikon objektív + Nikon táska 260 000 Ft
D40x + 18-55mm DX II Nikon objektív + 2GB Kingston SD memória + Nikon Crumpler Fotós hátizsák 164 700 FtA D40 és a D40x között 30eFt van szerintetek megéri ezt a különbözetet?
-
Flow
senior tag
Ennyi erővel várj még, és a d200at vegyél, vagy ne is, ott már alig 100k van a d300-ig...
Mellesleg most már valszeg én is d80at vennék d70s helyett, csak akkor még sokkal drágább volt, mikor én vásároltam. Nem mintha elértem volna a gépem képességeinek határát, de a nagyobb kereső, 11pontos af, jobb jpegelés egyszerűen bódító...
-
Charles Peer
csendes tag
Ez biztos nem lopott,a cikkszámát nemtudom.Megbízható korrekt emmertől veszem aki maga is fotós,és kora gyermekkorom óta ismerem.A tulaj építész mérnök és természetesen munka gépként használta a vázat.Ezért megkapok hozzá minden számlát dobozt ,gyári tartozékokat.De ha ezek nem is lennénak akkor is tökéletessen megbíznék bennük.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Suzuki topik
- Légies iPhone halvány színei
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest