- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
válasz
kisbergics #5786 üzenetére
Ja, semmi titkos nincs az indexes nickem: attila7575
A srác aki írta hogy két nappal azelőtt rendelte meg a szettet, az én hsz-emre írt választ így szerintem gyorsan megtalálod. A Fotós adok-veszek topikba írtam be. Kb egyidőben azzal, hogy ide írtam.
Azt ígérte, hogy feltétlen visszajelez.Azóta a vaterán többször váltottam üzenetet a hölggyel. Annyit mondok csak, hogy nagyon sokan tanulhatnának tőle az ügyfelekkel való kommunikálás terén. Sose türelmetlen senkivel, pedig sokan kérdeznek tőle, és órákon belül válaszol. Ellenben az ebayes eladóimmal, akiknek néha 4-5 napig tart egy nyomoronc üzenetre válaszolni!
-
vegesj
tag
válasz
kisbergics #5472 üzenetére
Ezt gondolom minden esetben a vásárlónak kell eldöntenie.Nekem egy üzlet inkább nyújt biztonságérzetet mint egy ismeretlen ember, de mindenki azt csinál a pénzével amit akar.
Részemről csak egy javaslat volt és nem kötelező megfogadni.
-
válasz
kisbergics #5439 üzenetére
Köszi szépen!
Ez most valahogy kiesett
, pedig nemrég nézegettem is az árait. Asszem fel is hívom ma.
-
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #5337 üzenetére
Ezzel én is tisztában voltam, csak nekem is van egy, és kíváncsi lettem volna, mennyit ér a piacon egy használt obi.
De tiszteletben tartom, ha nem akarod elárulni..
-
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #5332 üzenetére
Kétgyürüs van Fudinak nem?
Tavaly azt próbálgattam, az egy k* jó obi, élességben majdmint 70-300vr(azaz k* éles) de sokkal-sokkal gyorsabb a fokusz és a 2.8 is sokat számít.
Egyébként érdekes sor, én fixek helyére tamron 17-50 2.8at raknák oda kell a zoom, széleslátónak viszont tuti vmi ocsó fixet néznék, bár ugye nekem erősen mások az igényeim pl ugye míg neked telére a 80-200 2.8 a jó választás addig nekem a 70-300vr.
államvizsga után nyáron annyira elmegyek a fotózni, mostis tökjó lett volna csakhát szakdoga leadás....
-
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #5332 üzenetére
Tolózoomost miért cseréled le kétgyűrűsre?
-
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #5320 üzenetére
-
Bandus99
őstag
válasz
kisbergics #5129 üzenetére
Szerencsere memokartya is van hozza
-
johnjohn
addikt
válasz
Üdv a klubban!
-
werttzui
addikt
válasz
Grat várjuk a képeid
-
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #5114 üzenetére
Milye közgyürüt használsz? Bevált? Mennyi volt, hol?
Erősen gondolkodok azona fotós talin az ilyen apróságok kipróbálása végett. Bár most nagyon szemezek egy sigma 105 makroval olyan 80K körül vagy egy tamron 90el azok azért mégis makroobik....
bár titokban egy Sigma 150 2.8 van kinézve. -
Ijk
nagyúr
válasz
kisbergics #5114 üzenetére
Az 50 1.8 valóban jó obi, én is szeretem, de sajnos az esetek többségében nekem túl hosszú. Szóval lehet beruházok majd egy sigma 30 1.4-re vagy veszek az 50-eshez egy D3-at
-
válasz
kisbergics #5106 üzenetére
"akkreditált fotós"Az mit jelent pontosan?
Egy 80-200 2,8-al már elvárja az ember,hogy öröm és bodottá legyenAhogy néztem,az árát nem hiszem,hogy valami hasonló is lesz nekem.Az obi több,mint a gép és a gépre gyűjtök 2 éve(most volt a ballagás is az is jól jött)
Nekem a tánchoz kéne valami fényerős obi majd.Most nézegettem fix obikat.Egy 50mm 1,8-as mennyire lehet jó?Mivel a Tamron nem jött össze.
-
drkbl
őstag
válasz
kisbergics #5110 üzenetére
Gondolkodtam én is egy 70-300G-n, de a Nikonians-on valaki úgy jellemezte, hogy "a második legrosszabb objektív, amit a Nikon valaha gyártott". Úgyhogy csak óvatosan a Nikkor objektívekkel, állítólag van rosszabb is
Ellenben a Sigma 70-300mm F4-5.6 DG APO MACRO-ról jókat olvastam. Végül 70-300VR-t vettem...
-
válasz
kisbergics #5104 üzenetére
Szép kép
A koncertes képek milyen obival készült és milyen messze voltál a színpadtól?
-
válasz
kisbergics #5078 üzenetére
Neked is sok sikert először.Amúgy a D200-at én nem vennék,mert nem tetszik,ronda(jó kifogás)
de tényleg.
Országos első helyAz mi volt?
philoxenia:Viszont ott az árelöny,mobilitás,multifunkcionalitás.Átlag embernek meg nem nagyon van fogalma,hogy mit tud egy profi gép.Megnéz két napos képet és nem sok különbséget lát,de ott a 18x zoom,nagy kijelző,nem kell obi hozzá és sd-vel mökődik(ami olcsóbb,mint a cf)ők csak ezeket látják.
-
válasz
kisbergics #4814 üzenetére
Erősen ajánlott előtte 2 feles az 50-es házi szilvából.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisbergics #4814 üzenetére
pláne, mert teljesen nyitott rekesznél még elég rossz a kép, 1-2 blendével rekeszelve igazán jó - f/8 vagy még szűkebb rekesz esetén viszont már tényleg sok fény kell egy már elég stabil, legalább kb 1/250 záridőhöz
egy f/2.8-ról induló obi viszont jellemzően már f/4-en is szép képet ad
-
Talas
tag
válasz
kisbergics #3914 üzenetére
Próbáld ki a Sigma 70-210/3.5-4.5 Apo-s lencséjét.
Én próbáltam egyszerre a Nikon 70-210/4-et, a Nikon 70-210/4-5,6 D-t és a Sigmát. És a Sigmát hoztam el végül. Igaz minőségérzetre a leggyengébb, de egyenletesen teljesít. Abszulute semmi CA, ami Nikonokra nem mondható el. És kintről nagyon olcsón beszerezhető, 25-35 ezer körül itthon is kapható. Az Arany csíkos a tuti, annak már viszonylag gyors a fókusza is, a pirosé lassú. A nem fix 70-210 nél is csak a D-t szabad megvenni, kb kétszer gyorsabb a fókusza a simánál. Ja és van 1:2 makro is a Sigmában. Azért illik rekeszelni, de 70es állásban 4 rekeszen már tűrhető.De próbáld meg a Tamron 70-200/2,8-at vagy a régebbi Sigma 70-200/2,8-at árban még talán belefér. Fényerőt nehéz pótolni, koncerten főleg.
Fixhez meg két gép kell, két ócsó' d70, egyiken 85/1,8 másikon 180/2,8 ED, na az a baba. Bár tudom ez anyagilag már sok. Érdemes hajtani egy régi tolózoomos Nikon 80-200/2,8-ra, na azzal menne minden. Az 50-150 Tokina meg Sigma 2,8-a lenne jó gyutáv, de ott is vannak problémák, és nem is olcsók igazából. Gondolom majd idővel kijön a Nikon is valami hasonlóval előbb-utóbb.
-
Dare2Live
félisten
válasz
mért gondolkodsz rajta, ha 55-200vr élesebb is VR is van és gyak uannyiba kerül és nem zsákbamacska mert garis?
btw teszt szerint nyitott esetben ilyen a végén a 70-210 [link]
és az 55-200vr
[link]
Nem kicsit jobb az 55-200vr és mégcsak nem is CAzik.persze a pöpec megoldás egy 70-300vr lenne vagy leginkább a fényerős 80-200/2.8 vagy 70-200/2.8 csakhát az áruk...
-
rauschie
senior tag
válasz
Nemtudom a stabilizátor itt mennyit számít, de 55-200nál ott az a két "step"
-
adik
őstag
válasz
kisbergics #3908 üzenetére
nem ismerem a Nikkor obikat, de esetleg egy régi, manuális fixre nem gondoltál? M42-esek igen olcsón mennek aztán ott egy 135/2,8 igen jó darab tud lenni, és még csak nem is kell rekeszelni, hogy képe legyen...
-
Flow
senior tag
válasz
Nem nekem szólt a kérdés, de most voltam fotózni 1-2 ilyen helyen (koncert+színház), és kitobit+80-200 2.8-at vittem. Ha a Kitobi volt fent, néha meg tudtam tartani, de olyan hosszú záridők voltak, hogy egyszerűen bemozdult a téma. A 2.8 itt óriási segítség volt. Ha jól tudom az 55-200 vr 4-5,6-os fényerejű, ami még roszabb, mint a 18-70. Tudom, hogy nem egy kategória...
-
válasz
kisbergics #3886 üzenetére
70-210/4
Tele vége felé nagyon romlik a minőség, különösen nyitott rekesznél. Nagyon CA-s, és nagy a kontrasztveszteség szintén tele vége felé, igazából 100mm felett. Én nem venném meg, az meg egyenesen röhej, amennyiért árulni szokták. Egy 15-öt adnék érte a régi idők emlékére, de ez sem a használati, hanem az érzelmi értékét mutatja.
-
válasz
Az életben nem fotóztam koncertet, így igen!
Viccet félretéve, milyen koncertet? Ha komolyzeneit (kicsi eséllyel tippelem) akkor ott jobb a megvilágítás, ha könnyűzeneit, akkor ott kifejezetten rossz. Ha utóbbi, fényszegény környezet, akkor ott minden fényerő-morzsa kell.
Táncversenyt fényképeztem már, még anno fényerős obi nélkül, nagyon szomorú voltam, mert lett jópár "lehetett volna" kép, ami a felszerelés miatt nem lett meg.
A kérdés az, hogy mit tudsz kihozni a gépedből iso 1600-on, illetve hogy van-e monopodod. Szerintem ha ez utóbbi van, akkor akár azt is mondanám hogy megér egy próbát. Mivel tippem szerint egy koncerten nem kifejezetten a téma bemozdulásának életlenségétől, hanem a berázástól kell tartani. -
rauschie
senior tag
válasz
kisbergics #3886 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani de a D verziót dícsérik, nem-D verziónál lassú az AF viszont nekem 55-200 VR ajánlották mindkettő helyett ugyanitt néhány hete, tág rekeszen állitólag jobban rajzol.
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #3403 üzenetére
173,84 forinton váltottam a dollárt. Hivatalosan. Most.
Szerk: Jah, és nem kaptam el a mélypontot, akkor pont 170 lett volna egy USD.
-
Dare2Live
félisten
válasz
már lassan egy hete nem. De azelött $170körül volt.
-
Flow
senior tag
válasz
Hát most középárfolyamon 176.
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #3313 üzenetére
Remek döntés volt, gratulálok!
Szerk.: Azóta jön nekem is egy az USA-ból. Az első SB-800-at itthon vettem 95-ért, a másodiknak a vámon kell átcsúsznia, és a fele lesz...
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #3310 üzenetére
Jut eszembe: vakud végül SB-800-as lett (vagy arra cserélted)?
-
Sakab
senior tag
válasz
kisbergics #3191 üzenetére
Zárcsere 20000nél?azt hogy hoztad össze elvileg 100e biztosan kikéne birnijuk nem? Igy 12expoval menyit érhet a d70s szerintetek?dobozai cdi megvannak mindene kopas mentem minden.
-
Sakab
senior tag
válasz
kisbergics #3189 üzenetére
Jaj tényleg de hülye vagyok azt elfelejtettem irni h D70s-ről van szó. 28e?
az szép én ezt 2év alatt tettem bele
-
kutyix
csendes tag
válasz
kisbergics #3059 üzenetére
ja... 410-ért, és 1-5 napon belül szállítják :-) megnézem, hogy lesz-e idén egyéltalán gépük...
-
orbano
félisten
válasz
kisbergics #3081 üzenetére
jaja, én is ezt javasolnám, mint elsődleges szempontot.
j.bravo: hát te? rég láttalak errefelé. vagy csak nem figyeltem eléggé?
-
werttzui
addikt
válasz
kisbergics #3059 üzenetére
Itt pedig 355 link
-
kutyix
csendes tag
válasz
kisbergics #2955 üzenetére
Hahó kisbergics!
Hol volt alkalmad meglesni a D3-at? Mert nem nagyon mutogatták eddig... És milyen a menüje? Hogy működik az Active Day Lighting szeinted? MIlyen a képe 800 ASA-n, és 6400-on?
-
válasz
kisbergics #2637 üzenetére
Ha 75e az SB-800, ott mennyi a 600? Szintén jóval olcsóbb szerintem.
Én azonban nem az árból indultam ki, hanem a szükséges tudásból. Azt írta a kolléga, hogy a családot fényképezni, amatőr otthoni dolgokra kell ha jól emlékszem. Én igazából azt vettem ki ezen kívül, hogy maga se tudja még pontosan, mire kell a vaku, csak amolyan legyen egy külső vaku címszó. Ha valaki nem tudja _pontosan_ hogy mi a különbség a 600 és a 800 között, és a családot kell fényképeznie, akkor neki nincs szüksége a 800 plusz funkcióira, még ha 20e ft-ta drágább akkor se. -
alien_
őstag
válasz
kisbergics #2663 üzenetére
Úgy néznének ki a színes nikon dslr-ek, mint valami játékfényképezőgépek...
Nagyon rossz
[Szerkesztve] -
OTika
aktív tag
válasz
kisbergics #2653 üzenetére
megjött
-
OTika
aktív tag
válasz
kisbergics #2653 üzenetére
most sem
-
OTika
aktív tag
válasz
kisbergics #2646 üzenetére
nem jött
-
OTika
aktív tag
válasz
kisbergics #2637 üzenetére
A SB600-t 52eFt-ért a SB800-t 75eFt-ért.
De az SB800 az 3 hónapos.
kisbergics hol lehet SB800-t 75eFt-ért venni újonnan? -
johnjohn
addikt
válasz
kisbergics #2624 üzenetére
Szólj ha betették, és mondd el miért volt jó.
-
Flow
senior tag
válasz
Most alpári poén következik, de ilyet társkeresőkben (se) szoktak kérni...
-
csiga997
őstag
válasz
[link]
a google a barátod. -
werttzui
addikt
válasz
kisbergics #2615 üzenetére
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #2594 üzenetére
Nézd, a D200 még mindig nem lett rosszabb gép attól, hogy itt az új királynő... és ennél jobb alkalom nincs a vásárlására, gondolj bele. Szerintem!
-
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #2591 üzenetére
majd kölcsönkérem akkor probára a D300at.
btw nemhinném, hogy D300 egyhamar 400K alá kerül.
dualon: direkt ezért probáltam mások aksijával is. Olyan aksikkal amik tudták a 3fpst meg minden jo volt. Egy dolgot szurtam el.... az illetök d50/d70 tulajok voltak.
és mint mostmár tudom a d50 nem háklis a ''rossz'' aksira, sött gyanus, hogy mindnek ''rossz'' az aksija. evvel szemben d80 meg igen haklis rá. -
Dualon
tag
válasz
kisbergics #2587 üzenetére
Ezzel a D50-nel tényleg szívsz...
Pusztán kalkuláció: D50-ed elmegy mondjuk 80 körül, esetleg egy-két tartozékkal együtt 100 táján, D80 most 210 táján mozog. Komoly különbség a ~110, de biztosan nem fér bele? Új világ nyílna, de tényleg. Ráadásul ha ez a munkaeszközöd, még el is tudod számolni/kitermeled. Hm? -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #2587 üzenetére
Ez a d50 neked tényleg átok.... D80az alap egy komoly hobbistának ezvan.
btw Megoldodott a 3fps problémám: Az első aksim hibás volt.. azota megy 3fpsel.(Sött 3.6fpst mértem.
)
-
Vaszkez
tag
válasz
kisbergics #2580 üzenetére
Ugyan az a gépsor gyártja kinában.
-
Vaszkez
tag
válasz
kisbergics #2577 üzenetére
OK. van igazságod.
De most az ár külömbségeket nézve amit ithon megvásárolhatsz kicsit vérlázitó.
Arol nem beszélve, hogy az ansmann markolat leirásában beépitett akkurol van szó,
ami feltételezi hogy nem cserélhető, tehát ha tönkremegy 2év mulva(csak montam egy számot) akkor az egész markolat kuka.
Vagy csak én gondolom? -
válasz
kisbergics #2577 üzenetére
Nekem egyszer egy Jenis ''márkájú'' markolat volt a kezemben, D70-hez, hát az annyira nagyon car, hogy nem szabad megvenni. Sőt, még ajándékba se szabad megkapni ingyen. Pedig 40e ft-ba került. Véleményem szerint ezt még akkor se szabad feltenni a gépre ha fizetnek érte valamicskét. Annyira gagyisztikus volt a műanyag, hogy ilyet még nem láttam. Anno 25 éve gyerekkoromban a búcsúkban a magyar fröccsentő kisiparosok jobb minőségben gyártott vízipisztolyt árultak!!!
-
Vaszkez
tag
válasz
kisbergics #2575 üzenetére
Azért nem olyan rossz az expogomb pláne ha fele annyiért is lehet kapni mint azt a
''manngány'' vacakot +aksikkal meg amit akarsz.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #2386 üzenetére
Anno amikor elcsodákoztál a D80amon utánnéztem a dolgoknak és picit odafigyeltem mi lenne ha nemlenne +vezérlőtárcsa, lcd világítás, nagyobb kereső.... és ugy éreztem igazad volt: Ez szivás mindenkinek akinek a DSLR nem csak családi 2hetente gép.
btw szösszenet D300 bemutatás[link]
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
válasz
kisbergics #2389 üzenetére
Hát ez gáz bár ha csak fotózol ...
-
Dualon
tag
válasz
Abszolút megértem az okaid, csak kíváncsi voltam. Teljesen igazat adok, amiket leírtál, az mind ''kötelező'', ezt kár is lenne tovább taglalni.
Engedj meg egy személyes példát, egy gyors intermezzot. Sokat játszom az ISO-val. D80-ban a Func gombra volt rátéve a keresőben való megjelenítés, de alapesetben nem látszott. Állandóan elfelejtettem, még annak ellenére is, hogy a záridő gyanús volt..
Ilyen apróságok döntenek egy váz mellett vagy ellen. A D200-nál gyakorlatilag nem kell kompromisszumot kötnöm, egy-két apróság akad csupán (ha a fix 50-es van fenn, időnként átlököm az AF kapcsolót AF-C-be, ISO 3200-on már tényleg csúnyán zajosodik.. és azt hiszem, ennyi.)
(Sokan vonják egyébként kétségbe a D80-ról D200-ra váltást. A D80 ment tovább nagybátyámnak, gyakorlatilag 60k különbséggel lett belőle D200-am. Hadd ne soroljam, ezért mi pluszt kaptam.)
Szerintem érdemes lenne beruháznod egy D200-ba, pláne, ha ez a munkaeszközöd. Ég és föld még a D80-hoz képest is, pedig már az is komoly előrelépés a D50 után. A D200 gyártását nem fogják abbahagyni jódarabig, viszont picit az ára lejjebb mehet. A D300-at rendesen fölépozícionálták minden szempontból, de teljesen helyénvaló módon.
No mindegy, nem rábeszélni akarlak, csak érdekelt a helyzeted, meg igyekszem az olvasóközönséggel olyan tapasztalatokat megosztani, amik a tesztekből soha nem derülnek ki. -
werttzui
addikt
válasz
Fotóriporter?? A munkáltatódnak kéne biztosítani a gépet! Vagy ebbe az országba ez nem szokás??
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #2377 üzenetére
Például?
-
werttzui
addikt
válasz
kisbergics #2377 üzenetére
2-3 év múlva meg bizti lesz d400 vagy d500 addig még felesleges álmodozni gyűjtsd a lóvét és 3 év múlva azt vedd ami kijön belőle
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #2375 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de érdemes valahol meghúzni a határt. Ha most van rendszered, amit szívesen használsz, akkor bőven ráérsz D300 áresésére várni (valóban kb. 2010.), ha nincs, vagy valami aggaszt, akkor most érdemes meglépni a D200-at.
Szerk.: Elgépelés.
[Szerkesztve] -
Dualon
tag
válasz
kisbergics #2295 üzenetére
Igen.
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #2295 üzenetére
Csak manual módban, TTL-ben nem, az elővillanások miatt.
-
válasz
kisbergics #2289 üzenetére
Szerintem kár volt. Az SB-800-nak van AA, azaz olyan módja, amikor nem TTL-ben, hanem automata vakuként, a visszavert fényt a vaku szenzora által mérve villant, ez az SB-600-ból hiányzik.
Szerintem, és nem bántásképpen mondom, a Metz a hibás a dologban. Az SB-800 meg csak kapott egy villanást, és elvillantotta magát, de nem azt a TTL (CLS) vezérlést kapta, amit egy commander módú fővakutól kapott volna. Szerintem. -
kisbergics
tag
válasz
kisbergics #2287 üzenetére
Visszavittem az SB-600-at, visszavették.
Szombaton veszek Pesten egy SB-800-at. Azt tudom - tapasztalatból - , hogy elsüti a Metz... -
kisbergics
tag
válasz
kisbergics #2285 üzenetére
Megoldódott, köszönöm!
-
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #2255 üzenetére
Tegnap jöttem haza!
De ha van valami, haver szeptember elején jön. -
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #2068 üzenetére
Te erdő szélén laksz biztos...
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #2068 üzenetére
Igazából nem tartok valószínűnek egy D300-at a D2 utódának bejelentése előtt. A D200-D2X között olyan kicsi a különbség, hogy közéjük már nem pozicionálható egy újabb kamera. Olyan D300-at kihozni ami bármiben is lenyomja a csúcskategóriát pedig öngyilkosság. A Nikonra eddig legalábbis nem volt jellemző a patikamérlegen adagolt újítgatás (lásd 20D-30D ''upgrade''), így nem hiszem, hogy előjönnének egy 11Mpixel+5.5fps vázzal ami csak icipicit jobb az előzőnél, de még beleillik a sorba. Inkább gondolom úgy, hogy a D2H-utódnak kéne először megjelennie, egyrészt, mivel a D2H már nem is kapható, másrészt pedig ami igazán hiányzik a Nikonnál az a profi riporterváz. (És itt az 1D Mk III-al alaposan fel van adva a lecke.)
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #1932 üzenetére
Ha nincs kész, kérj cseregépet.
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #1932 üzenetére
Szorítok neked...
-
Dualon
tag
válasz
kisbergics #1930 üzenetére
Pfff... sajnálom.
Ez melyik váz?
-
kisbergics
tag
válasz
kisbergics #1920 üzenetére
Most hívott a Fotoplusz. Csodával határos módon megérkezett! Megyek is mindjárt érte!
Vakukérdés nem érdekel senkit? -
drkbl
őstag
válasz
kisbergics #1876 üzenetére
Igazad van, nem az. Úgy tudom, az Olympusnak és a Canonnak van olyan (E-330, 410 illetve EOS 1D Mk III).
-
drkbl
őstag
válasz
kisbergics #1864 üzenetére
Ok, köszönöm!
-
Bandus99
őstag
válasz
kisbergics #1816 üzenetére
teves privi akart lenni
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
kisbergics #1812 üzenetére
Felhívtam a honlapon lévő számot, és ott adták a fentebb leírtat, hogy ez a szerviz közvetlen száma, mivel messziről utazom fel, azért kérdezzek rá. Egy hölgy vette fel a telefont, korrektnek, és hozzáértőnek tűnt, még azt is megtudtam, hogy ráérek odaérni, mert igaz hogy fél kilenckor nyitnak, de a szervizesek kilenc körül érnek be.
Na, holnap megnézem ezt a híres Nikon márkaszervizt. Valami nagy téglaépületet emlegetett a csaj, hogy azt keressem, könnyebben odatalálok. Remélem azért jól működik ez a szervizes ccd tisztítás, nem járok úgy mint a gumifecskendővel, hogy koszosabb lesz a szenzorom minden tisztítás után. -
Allien
veterán
válasz
kisbergics #1777 üzenetére
Erre most kiváncsi vagyok. Mire gondoltok most? Hogy értitek, hogy ''csak az vegyen, aki nagyon tudja mit csinál....'' ? Hol van akkor a problémo, és miben más akkor a D40x a mezei D40-hez viszonyítva, hogy az x verzsün ''mehet'', az alap D40 meg nem annyira?
-
cigam
titán
válasz
kisbergics #1765 üzenetére
miszerint D40-et ne!
Kicsit bővebben: Miért? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
kisbergics #1765 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de sem D50 váz, sem D50 kit nem kapható már azon a helyen ahova az olcsobbat.hu linkje mutat.
-
Krix
őstag
válasz
kisbergics #1760 üzenetére
Van eBay topik, ott is próbálkozz: [link]
-
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #1747 üzenetére
Szia! Igen, itt vagyok. Helyesebben ott.
ebay.co.uk
Én itt vettema sajátomét. Már nem emlékszem mennyi volt, de gondolom téged az aktuális ár érdekel. Vannak hongkongból is, olyat kell nézni, ami 1year worldwide warranty-s, ha ilyenbe gondolkozol. Én egy angol cégtől vettem az enyémet (az előbb említett garival), aki szvsz szintén hongkongból importál, csak van egy itteni emberük. Azért döntöttem e mellett, mert így azért lehet(ett volna) fordulni valahova, ha gáz van, nem a távolkeletre ímélezgetni.
Ha eu-n kívülről rendelsz, számíts rá, hogy kell vámot fizetned. Nem biztos, de lehet. Ha érdekel bővebben mi a helyzet adó-ügyileg, szólj. Szívesen állok rendelkezésedre. Még 2 hónapig. -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #1700 üzenetére
duán még másvolt odairva.....
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #1703 üzenetére
Megspórolsz egy telefonhívást, ha egyből a szervízt hívod.
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #1700 üzenetére
Van 299k-ért is 18-70+70-300 szett, csak D40x-el.
Mod: nem is 18-70-el hanem 18-55-el.
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #1701 üzenetére
''Err (blinks)
Camera malfunction.
Release shutter. If error persists or appears frequently, consult with Nikon-authorized service representative.'' -
kisbergics
tag
válasz
kisbergics #1697 üzenetére
A kétgombos újraindítás után is. Esetleg más ötlet? Vagy szervíz?
-
csiga997
őstag
válasz
kisbergics #1695 üzenetére
Másik kártyával próbáltad?
-
germanh
senior tag
válasz
kisbergics #1584 üzenetére
Szerintem azt jelenti
Bízzunk benne, hogy nem csak félrebeszélt a Nikon Mo-s Úr... -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #1576 üzenetére
megnézném belepróbálnám a szetem ha lehetséges.
eléggé vacilálok bzi drága a Kata. -
válasz
kisbergics #1567 üzenetére
A TTL wirelessnek, amit az SB 600/800 tud, az a lényege, hogy nem egyszerűen villan, hanem a vakuk összehangoltan villannak. És valóban a D50 nem tudja elsütni commander módban az sb 600-at, ahhoz minimum a D70 kell.
Vannak automata vakuk, amiket el lehet sütni egy sima villanásra is, azokon van AA mód, azt hiszem a régebbi nikon vakuk közül az SB 80 DX ilyen, meg tán a 28-as. Meg az SB 800 is tud A módot, de a 600 csak manuális, ttl-t, és ttl-bl-t. -
Flow
senior tag
válasz
kisbergics #1495 üzenetére
szia!
Figy, ebből még ebben a pillanatban kettő van, elég jó áron. (szvsz)
[link]
én kinnt lakom, szóval szívesen segítek, ha kell. Ha érdekel, írj egy mailt, és kitalálunk valamit. -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #1495 üzenetére
Ha szeretnél D80at fogdosni esetleg mehetek fix időpontban.
Táska nekem is nagyproblémám képalapján elég nehéz választani....: többek közt ezért is lesz Pécsi Nikonos találkozó.Vki reményeim szerint több táskát is hoz majd.
btw mindjárt válaszolok a prividre. -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #1491 üzenetére
Kösz! Ennél jobb infót nem is halhattam volna!
3napja hajtok egy 70-300VRt amit felrakhatnék a vázamra és kiderülne az igazság egyértelműen. és most végre megvan... -
Dare2Live
félisten
válasz
kisbergics #1477 üzenetére
Elöreláthatolag apr 29.én Pécsi Nikonosok mennek erdőbe fotozni.
Vszeg énis ha addig kiderítem mi is a probléma az obival. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
kisbergics #1477 üzenetére
1,5x
-
válasz
kisbergics #1414 üzenetére
Ne sajnáld a lowepro-ra az árát. Nekem van egy, és kapsz is a pénzedért valamit.
Véletlenül épp ma nézegettem táskákat, és pont néztem ezt az off trailt, hogy ez meg miféle jószág. Élőben is tetszett. Viszont nézd meg a Sling Shot sorozatot is. -
Dtomi
őstag
válasz
kisbergics #1057 üzenetére
Akkor gratulálni fogok és örülni fogok az elért sikerednek! Mint ahogy bárkiénak itt a PH-n!!! Hajrá a pályázaton!
-
Dtomi
őstag
válasz
kisbergics #1053 üzenetére
Nekem semmi. de akkor ne irogass ilyeneket, hogy lemaradsz a pályázatról a távkioldó miatt LOL lehet jobblesz akkor a pályázatnak is.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest