- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
Aktív témák
-
Csaó! Érdekes kérdés az, hogy miről váltasz. Nyilván nem canonról, hanem miről?
A vázak ára, ez is érdekes kérdés.
30D: 190e
40D: 240e
D200: 280e
D300: 345eEzek a nettó árak.
Ha azt mondjuk, hogy a D200 az kb 30D tudásban, akkor 90e+áfa a különbség. Ha 40D, akkor van egy jobb vázad, de még 40e+áfával olcsóbb.
Szerintem a te esetedben egyértelmű, hogy nem a D200 a te géped, hanem vagy a 30D vagy a 40D. Miért is? Mert egyáltalán nem a rendszerben gondolkozol, hanem mindössze két, külső gyártó objektívére van szükséged (1 tokina 1 sigma). Akkor tökmindegy, csak a váz ára számít szvsz. Ha vaku se kell akkor még tisztább a kép. Ha azt mondanád hogy irtó fontos a profi vakuzás, akkor azt mondanám hogy fizess ki többet a nikonért, ha azt mondanád hogy irtó fontosak a pro objektívek, akkor azt mondanám hogy hajrá canon. De az általad vázolt esetben szerintem csak a váz ára a döntő. És így a 30D-40D-D200 árkülönbözetet megnézve azt mondom hogy megveheted nyugodtan a 40D-t.Nekem most van mind a kettő, van a D70-em, meg van 30D-m is, D200-at én is csak próbálgattam. A tárgyilagosság kedvéért meg kell jegyezni, hogy amit mindig mondanak/írnak a canon vázakról, hogy magas iso-n milyen zajmentes, meg hogy ebben mennyivel jobbak a nikon vázaknál, hát az egyáltalán nem igaz. Olyan szépen zajosodik a 30D is iso 800 fölött, hogy öröm nézni. Talán hosszú expónál zajosodik kevésbé mint a nikon vázak, de az meg a felhasználás egy nagyon szűk része. Összerakottság szempontjából egy osztályzattal jobb a D200 mint a 30-40D. Viszont a 40D-n van élőkép, a D200-on nincs. A poreltávolítás nem működik. Az ne befolyásoljon.
Használsz-e a jelenlegi gépeden, vagy tervezel-e használni markolatot a dslr-eden? A canon vázak markolata gagyi a nikon markolatokhoz képest, viszont tán olcsóbbak. De buszma, fullműanyag darabok (a 30D-m markolatos). A nikon markolatok használhatóbbak, jobb rajtuk a kialakított vezérlés.
Elsőre így ennyit tudok írni, ha van még valami konkrét kérdés próbálok válaszolni ha tudok.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem csak vázat veszel, hanem egy rendszert. Milyen objektíveket akarsz majd venni? Nézd meg, hogy azok milyen árban, milyen minőségben vannak Canonnál/Nikonnál, ez is eléggé elmozdíthatja az egyik irányba a döntést. Egyéb kiegészítők (pl vaku) esetén dettó.
Mennyivel zajosabb a D200 CCD-je mint a 30D vagy 40D CMOS-a? Nézz minnél több képet és döntsd el te, lehet, hogy valaki számára durvának hat a különbség, valaki számára meg elenyészőnek. Dpreview.com és imaging-resource.com tesztjeinél a tesztképek oldalakat nézd át, valamennyire választ ad. Meg talán itt a forumtársaktól is lehet kérni magas ISO-s képet, ki tudja, mindenesetre van 30D-s, 40D-s és D200-as forumtársunk is
"Fotóztam már 40d-vel, és amikor belenéztem ebbe a D200 keresőjébe beájultam mennyi minden van"
Ezt a mondatodat nem értemKifejtenéd bővebben?
-
csiga997
őstag
A D200 legnagyobb előnye most, hogy igen olcsó lett használtan és sokan - akik D300-at vettek helyette - épp most adtak el belőle egy csomót. Az artworknél pl. vagy hármat is láttam a vitrinben eladót a minap, még válogatni is tudsz. ;)
A 30d-nél mindenképp jobb, a 40d-vel nagyjából partiban van, néhány apróságot (pl. porrezgetés (és nem porlerezgetés!)) leszámítva. Az egyetlen felhozható hátránya a magas ISO-n valamivel nagyobb zaj.
Az ultimate - ahogy d2l is írta - természetesen a d300 jelenleg, de persze csak ha befér a keretbe. De ha nem kellenek a technika és tudomány legfrissebb vívmányai akkor a 200-assal is el lehet lenni boldogan. (De persze ugyanígy a 30/40d-vel is.)
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Egyedi ékszerdobozka
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest