Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
Aktív témák
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #3963 üzenetére
Igen, tényleg egyszerű, csak az általad felsorolt szett árából kb. 3 db. D3 kijönne
Azt hiszem első körben maradok valami egyszerűbb megoldásnál. Pl. 85 fix, 50 fix, esetleg 24-70. Aztán meglátjuk. Szerencsére a FF érzékelő , jelen esetben a D3-é, bőven megelégszik egy jóval kissebb feloldóképességű üveggel is. Így a régi nikkor obik előnyben lesznek ám -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #3958 üzenetére
Nem gondolom, hogy egy napon lehetne a két gépet említeni. Olyan lenne, mintha egy középkategóriás, jó autót, pl. toyotát összehasonlítanál egy ferrarival. Értelmetlen.
A D3-al "csupán" pár apró gond van...először az ára...ami piszok sok. Viszont ha a szegmens kínálatát nézed, ami gyakorlatilag a Canon-tól jön, és legjobb tudomásom szerint 8000 USD, akkor nem is olyan sok. Ezek profi gépek, elsősorban munkára valók, alkotásra, nem holmi amatőr huncutkodásra, amit én művelek. Ergo, nem nekem találták ki őket. Egyszerűen értelmetlen ennyi pénzt beletenni. Bőven megtenné a D300 is.
Ugyanakkor, ha váltok, akkor szeretnék egy nagyon jó, időtálló profi gépet, még ha nem is aknáznám ki messzemenően minden tudását. Úgy döntöttem egyszer élek, egyéb költséges hobbim nem nagyon van, elég sok időt áldozok a munkámra, így a megmaradt szabadidőmben ezt a gépet szeretném nyúzni. Még ha nem is "alkotok" vele semmi értelmeset. De örömömet lelem benne, jólesik belenézni a keresőjébe (már próbáltam), megnyomni az expo gombot. Ciki, de talán ez a fázis az, amikor úgy érzem, szeretem a fotózást. Több, mint egy jó kép feldolgozása, nézegetése. Nem is vagyok igazi fotós....
Szóval, vívódóm erősen, és kezdem úgy gondolni, hajlandó vagyok fizetni, főképpen azokért a percekért, amikor egy ilyen gépet használok. Ha ezek után úgy gondoljátok ,hogy nem vagyok normális, akkor lehet benne valami... -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #3954 üzenetére
Ördögöd van, de nem nyilatkozok, mert a végén megint kezdődik a sznobozás. Így csendben tervezgetek inkább
Remélem hamarosan fotók is lesznek. Csak azt tudnám eldönteni, milyen obit vegyek kezdetnek. Ugyanis az előző felszerelésből mindent pénzzé tettem. Nagyon nem bánom már, habár amikor odaadtam a 70-200 VR-t, akkor nagyon fájt a szívem..... -
ArthurMiller
senior tag
Érdemes megnézni...kegyetlen jó, szerintem. [link]
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #3948 üzenetére
Még semmit egyelőre..
De keresem az igazit
Vagyis tudom mit szeretnék, csak kérdés, megéri-e nekem annyiért?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #3931 üzenetére
Ahogy elnézem, a D60 kapta a néhai D200 szenzorát. Gáz....
Szerencsére még időben eladtam a D200-at. Legalább volt ára, habár így is buktam rajta jócskán....
-
ArthurMiller
senior tag
nem kell nézni, milyen üzenetre válaszoltam. pirinyót mellényomtam
-
ArthurMiller
senior tag
Kíváncsi lennék, ezek után majd hogy alakul a D2X ára.....ha nagyon barátivá válna, azért elgondolkodnék rajta. Jó kis gép az...
Egyébként az új modellekben főképpen az új fókuszrendszer és a CMOS érzékelő fogott meg. Ha váltanék, ez volna a legerősebb indok. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2479 üzenetére
Hát ezen betegre röhögtem magam. Zseniális.
Mostanában nem nagyon fenyeget a fotósfelszerelésem fejlesztgetése. Asszony határozottan visszakérte a 2 éve kölcsönvett autóját, így járgányt kellett vásárolnom. Ettől hirtelen padlóra is kerültem. Na megyek is pár vakbelet kivenni, vagy néhány szilikonos kebelcsodát faragni. Kinek tetszése szerint.
Egyébként, amit mondjuk még méltányosnak tekintenék a D3-ért, az kb. 6-700 e között lenne. Akkor spórolgatnék is rá. De így.....várok 1-2 évet még. Szerintem, kb. 1 év múlva az USA-ban, 800 e környékén már megvásárolható. Az is piszok drága, egy hobbicélú tárgyért. Viszont egy profinak már kedvező. -
ArthurMiller
senior tag
Véleményem szerint a D200 ról D300-ra váltás nem éri meg. Még semmiképpen. Ahhoz, hogy a váltáson komolyan elgondolkodja, legalább 2 típusváltás, és a közben jelentősre gyarapodott tudásbeli különbség szükséges.
A D3 nagyon tetszik, sajnálom, hogy nem tettek bele nagyobb felbontású érzékelőt. ha komoly versenytársat akarnak a canon prof. vázainak, erre szükség lesz. Erről a vázról viszont szivesen álmodozom kicsit, csak sajna piszkosul drága még. Viszont így vsz nem fog érdekelni a d2x, inkább várok még egy kicsit, hátha emberibb lesz az ára. Azért az FX mégiscsak más... -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Itt egy jobb link [link]
-
ArthurMiller
senior tag
Oldaltáskában van egy Pro Mag 2W [link]
Hátizsákot most nézegettem, de nehezen találtam megfelelőt. Vagyis igen, Tamrac Expedition 7. [link] Ez nagyjából mindenben megfelelő lenne, csak az ára nem tetszik. Nagyon nem tetszik. De legalább elférne benne könnyedén a váz egy felszerelt nagy telével. És még minden más. -
ArthurMiller
senior tag
Ha a D200-nál a színpalettát nem sRGB hanem AdobeRGB módban használom, az biztosít számomra valami pluszt az utómunka során? Igaz, hogy az utóbbi színskálája szélesebb, de számomra van ennek jelentősége? Mármint profitálható.
-
ArthurMiller
senior tag
még egyszer, utóljára, próbáltam válaszolni, persze privátban. Csak egy apróság: az orvosokat nem a TB fizeti. Ugyanabból kapják a fizetést, mint a bírák, ügyészek. Elképesztő, hogy véleményt alkotni képesek vagytok, ugyanakkor annyit tudtok az egészről, amennyit este fél hétkor elmond a propagandagépezet. Elkeserítő.
-
ArthurMiller
senior tag
A műszaki résznek kicsit olvass utána. Amíg nem vagy tisztába a fogalmakkal, fölösleges DSLR-t venned, tökéletesen elég egy bridge gép is.
Egyébként alapvetően igaz, a fix objektívek nagyobb fényerejűek, jobb felbontásúak, szebb a képük. De nem feltétlenül. Vannak telék, melyek felveszik velük a versenyt, sőt.De ezek árfekvése is ijesztő.
-
ArthurMiller
senior tag
Gondolom az EU számla alatt azt érted, hogy szeretnéd visszaigényelni az ÁFÁ-t. Ezt jelezned kell az eladónak.
Szerintem itt [link] nézd meg, anno én is itt vettem a gépem. És ha jól emlékszem 22e visszajár, ha a hónap végéig vásárolsz. Így 222e lesz a NIKON D40x + 18-55 + 55-200 VR kitben. Szerintem ez korrekt árfekvés. -
ArthurMiller
senior tag
Ha elhozza, akkor nincs különösebb teendő. Tegye bele a csomagjába, természetesen a gyári csomágolástól mentesen. (úgyis van puhatok hozzá, az bőven elég, elférnek benne a leírások is) Szerintem a kutya nem fog foglalkozni vele. Pláne ha van egy gép is nála.
Ha bejelenti hazafele a vámnál, akkor, mint írtam, 20%ÁFA, 6% Vám.
De meggondolandó a dolog. Ha nincs kifogásod a szürkeimport iránt, akkor már itthon is megkapod 80e körül.
Természetesen a helyes út, a vámolnivaló bejelentése.
De azt hiszem eléggé OFF ez a téma itt. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2145 üzenetére
El van felejtve. Nem én állítottam magam erkölcsi piedesztára, és még csak nem is sugalltam hasonlót, sőt igyekeztem elhárítani ezt a dolgot. Természetesen, ha elhozta volna az ismerősöm, eszem ágában sincs többlet pénzt kifizetni a dologért. De úgy gondolom, mivel kiveszem a részem a közterhekből, nem mint egyes vérszívó véglények, kikhez talán akaratlanul is hasonlítani sugalltál, ennyi bőven belefér. Ettől még tiszta marad a lekiismeretem, és szeretném ha csak ennyi ''suskus'' terhelné mindenki számláját. Ezzel le is zárhatjuk itt a dolgot.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2141 üzenetére
Az illető meghátrált a feladat elől, mondván, mi lesz ha a vámnál találnak nála egy objektívet. Érted, a turistánál egy objektívet. Szóval mindegy, nem hozta el. Aki megvette nekem, FedEx-el küldte haza, és biztosította a csomagot 1300 USD értékben. Te is tudod, a 20% áfa és 6% vám befizetését követően kapod meg a csomagodat. Szóval nyugodj meg, megvoltak a közterhek. És erről nem is kellett itt beszámolnom. A többi holmimat itthon vettem, számla ellenében hivatalosan. Ennyit erről. Egyébként , mint mondtam, kérdezz, mielőtt enyhén sértő dolgokat írsz le másról.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2138 üzenetére
Nem is értem, a nagyker/kisker lánc által rátett busás hasznot nevezed köztehernek? Én nem így hívnám. Az objektívet a FedEx hozta be az országba, fizettem vámot, áfát. Így letudtam a közterheket. Egyébként közalkalmazott vagyok, voltam, így mindig adóztam becsülettel. Kérdezz, mielőtt állítanál valamit.
-
ArthurMiller
senior tag
Természetesen megérte lecserélni. ez szebb
Na jó, visszaváltozom szőkenőből. Azt írják sok helyen, hogy nincs különbség a képminőség között. Szerintem van. De logikus is lenne, a több ED tag miatt. Mindenesetre, ezzel jobban megoldhatóak a kényes helyzetek, összességében tényleg kontrasztosabb, élesebb képeket készít. És talán felbontásban is jobb. Természetesen egy jól sikerült fotó esetében nem lehet különbséget tenni. Az AF-S nekem sokat segít, gyorsan mozgó tárgyak fotózásában, pl. vizisielők. Tényleg elképesztően gyors, és ha használod a limit kapcsolót, akkor tulajdonképpen nem is érzékeled a fókuszváltási időt. A VR előnyeiről nem is beszélnék. Sok helyzetben a nagy fényerőnek, VR-nek köszönhetően sikerült fotóznom. Összességében, egy dolgot határozottan allíthatok: 2,8 rekeszen határozottan élesebb, jobb a képe. 4 fölött, optimális körülmények, megvilágítás esetén nincs látható különbség.
-
ArthurMiller
senior tag
Köszi a linkeket, de magam is elolvastam róla, amit találtam. Csak azért kérdeztem, mert a real life vélemények, tapasztalatok jobban érdekelnek, mint az enyhén marketing szagú tesztek.
Ami a Tokina üveget illeti, egy összehasonlító tesztben tényleg szorosan második lett, így jó választásnak tűnhet. De, ha lehet, nikkor-t akarok. Persze, nevezhetjük sznobizmusnak is, de szeretnék egy elfogadható lencsesort összerakni a nikontól, így utána már csak a vázakat kell cserélgetni. -
ArthurMiller
senior tag
Ezzel van valakinek tapasztalata: AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24mm f/4G IF-ED ?
Nincs nagylátóm, és ezt az üveget néztem ki magamnak. -
ArthurMiller
senior tag
Tényleg nem szabadkoztam, így sikerültek, mindennemű utómunka nélkül.
Köszi.
Viszont próbálgattam ma este egy viszonylag gyéren megvilágított helységben a gépet. 2,8 blendével, ISO 1000 érzékenység mellett, elképesztő, 1/1000 záridőket sikerült elérni. Persze, nativ méretben már fel lehetett fedezni a képzajt, de ha átküldtem a noise ninja-n, viszonylag kifogástalan képet nyertem. Hála, hogy az objektív 2,8-on is pengeéles képet készít. Így, valószínűleg alkalmas sportfotózásra, egy mesterségesen megvilágított csarnokban. Egyszer szeretném kipróbálni, pl. egy kézilabda mérkőzésen.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Vasárnap este, a Lánchídon rendezett szokásos banzáj alkalmával volt alkalmam kipróbálni a 70-200 objektívet viszonylag fényszegény körülmények között. Felteszek pár tesztképet, ömlesztve. A képek kézből készültek, vaku nélkük, jellemző adatok az f2,8, 1/40-1/60 záridő, de a pontos paramétereket megtaláljátok az exifben. Végeredményben azt hiszem meglehetősen elégedett vagyok az üveggel. Persze, a képminőség szubjektív, én akkor ezt hoztam ki az objektívből. Egy hozzáértőbb fotós kezében bizonyára jobban is teljesíthet.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
-
ArthurMiller
senior tag
Volt szerencsém 1 napig használni egy ilyen üveget. Jó, az árát mindenképpen éri, és kicsit rekeszelve tényleg szép képeket lehet vele lőni. A CA tényleg néhol erősen előjön, hajlamos a becsillanásra, és persze lehetne fényerősebb is. A hátteret is szépen mossa. De a 70-200 minden téren veri. 2,8 -as rekeszen pengeéles, hihetetlen a felbontása. Valószínűleg sokkal jobb mint amit én a D200 érzékelőjén láthatok.Iszonyatosan gyors, pontos, CA gyakorlatilag nincs (próbáltam kihozni belőle, de nem sikerült, a becsillanást viszont lehet vele produkálni). Ha hajlandó vagy picit többet költeni, melegen ajánlom!
-
-
ArthurMiller
senior tag
Egyre jobban megbarátkozom a 70-200 VR objektívvel. Íme még egy kép tesztelésképpen, 200mm, f2,8 Természetesen semmi utómunka, csak egy keretet dobtam rá.
[link]
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #1993 üzenetére
Hangsúlyozom, csak a minőség vizslatása céljából! Semmi bemutató
Tesztképek!
Mind kézből készült, 200mm, az elsők f2,8 -on.Persze, biztos lehetnek jobbak is, de csak akkor ismerkedtem az optikával. Szóval messzemenő következtetéseket szerintem ne vonjatok le
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #1989 üzenetére
ok, elkezdtem feltenni pár képet. A linkelést inkább rádbízom
-
ArthurMiller
senior tag
Igen, tényleg jó, és még nem fedeztem fel hibát.
USA-ban 1260 usd volt, erre jött még némi költség (FedEx, ÁFA,Vám) Nekem most kb. 300e körül van. Nem számoltam ki pontosan. De így is lényegesen olcsóbb, mint a szürkeimport 390-ért, vagy az üzleti 500-ért. És ugyanúgy van 1 év garim, nikon kft érvényesíti. -
ArthurMiller
senior tag
Tegnap végre megérkezett amerikából a 70-200 2,8 VR objektivem. Sajnos nem volt sok időm játszadozni vele, majd hétvégén. Azért tesztelésképpen pár fotót lőttem tegnap du, meg ma du hazafele. Nem tudatos, komponált képek, azért is teszem ide őket, inkább az üvegre voltam kiványcsi. Így a fotók zöme 200mm és f2,8 -on készült. Annyit mindenképpen leszögezhetek, ez az eddigi legjobb objektivem, maximálisan elégedett vagyok vele. Naplemente környékén/után fotóztam, kiváncsi voltam a VR-re is. Nagyon hasznos dolog, tényleg kiválóan működik. Szó mi szó, jobb minőségű az optika, mint a 80-200 2,8 üvegem volt. Persze ezt akkor nem hittem volna. (de sebaj, nemsokára jön csiga, és emlékeztet, hogy ő megmondta
) Természetesen, a képeket nem piszkáltam, így adta ki a gép.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
A kolleginának talán megbocsájtható, hogy Canon-os -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1826 üzenetére
Biztos ki tudod használni a két gép közötti különbséget? Ne ess az általam is elkövetett hibába....mikor kijött a piacra a D200, nemsokára vettem belőle, de merem állítani , talán 1-2x volt szükségem a magasabb sorozatfelvételi képességre, ill. pár ezen megtalálható beállításra. Messze nem használom ki a vázat...
A TMfotót gondold meg jól, kapsz egy kézzel írott adásvételit, ami egyben a gari is....szóval mondanom sem kell, majdnem olyan, mintha gari nélkül vennéd -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #1784 üzenetére
Semmi bonyodalom. Most van egy 80-200/2,8 üvegem. Ugyan szerettem volna egy 70-200/2,8 VR -t, de nem tekintve a bizonytalan garis szürkeimportot, ami ebben az árkategóriában szerintem hanyagolandó, az obi legolcsóbb ára 490e környékén mozog. Szürkén 400e. Nos, ennyit nem szerettem volna fizetni érte, hobbihoz kicsit drága. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve, kerestem az amcsiknál egy olcsó forrást, így ők az ottani barátomnak 1250 USD áron szállítottak egy vadi új, nemzetközi 1 év garis, amerikai 5 év garis 70-200 objektívet. A barátom durván 2 hét múlva látogat haza, így elhozza a táskájában. Ergo, az összes költségem az obi ára, és az ottani szállítás, ami 20 USD volt, tehát 1270 USD. Ez átszámolva, kb. árfolyamon 240e körül van, meg az utalás a Western Union-nál, ami 7e volt. Szóval 250e alatt megvan az új, itthon elfogadott 1 év garis obim (Nikon KFT-t megkérdeztem). és nem 500e.
Szóval így lesz 70-200 obim. Egyébként 2 napja leszállították a barátomnak NY-ba, most már csak el kell hoznia. -
ArthurMiller
senior tag
június 22-én megjön a 70-200 VR obim. Reszkessetek
Ugyan kb. 2 hónapja nem volt időm elmenni fotózni, de ezt az üveget nagyon várom már. -
ArthurMiller
senior tag
Érdekes, mára kész is lett a gép. Alapjában úgy tűnik, orvosolták a hibát. Viszont az egész menü el volt állítva, a gép poros volt, tele ujjnyomokkal. Én nem így bánok vele
És persze a szenzoron is van valami szösz, ami nem volt ott. Legalább az érzékelőt megtisztíthatták volna. Mindegy, itthon ez van. Ha egyszer még bármi bajom lesz a géppel, inkább kiautózok Bécsbe...
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #1538 üzenetére
Ez igaz, de a lehetséges csúszása sem hívták fel a figyelmem. Na mindegy, most már kissé kimorgolódtam magam
A baj az volt inkább, hogy 2 hete nincs gépem, és már nagyon hiányzik
De ezt ti megértitek
A családom csak hülyén pislog, mikor emiatt sóhajtozok, minden verőfényes napon.....
-
ArthurMiller
senior tag
Ma délutánra kellett volna elkészülnie a gépemnek (2 hetes határidőt adtak). Felhívtam őket, és természetesen fasorban sincs a javítás, ami elvileg egy 5 perces backfókusz állítás. Azzal a szöveggel próbáltak kábítani, hogy már a javításra váró gépek sorában van. Ráadásul konkrét időpontot sem tudtak mondani, arra hivatkozva, hogy beteg az egyik szervízes munkatársuk. Szerintem egy piacgazdaságban, az ő problémájuk miatt nem nekem kellene szívni. Úgyhogy, hirtelen felindulásomban, írok egy ''köszönő'' e-mailt a Nikon közpopntjába. Persze, ez sem segít, de legalább ismertetem a véleményem.
-
ArthurMiller
senior tag
Fenetudja, én csináltam nagyon jó képet 1,4 -en is. Általánosságban, 2 fölött kifogástalan a képe. Meg persze szebben mossa a hátteret, szinte alig torzít, és nálam CA 1,8-on már nincs egyáltalán. Persze ez mind szubjektiv dolog, a saját tapasztalatom. Ha nincs fölösleges pénzed erre, akkor szerintem maradj az 1,8-asnál.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
j.bravo #1510 üzenetére
Mit akarsz egy ilyen átfogással, ha megkérdezhetem? A felét lefedi a kitobi, a többit meg egy alapzoom, amit talán meg is vettél, úgy emlékszem.
Szerintem költséghatékony megoldás lehet egy 18-70 kit, vagy egy fix 50/1,8. Mindkettő elég jó, sőt a fix nagyon jó kis obi. Nekem volt a mostani 50mm/1,4 előtt, maximálisan elégedett voltam. Csak a megalomániám megvetette velem az 1,4-t -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #1479 üzenetére
hehe...így kezdődött nálam is
aztán majd a 70-200-nál kötsz ki
Egyébként nem hinném, hogy a VR kikapcsolása hibaforrás lenne. Éppenhogy azt írják mindenhol, hogy állványról való fotózásnál ki kell kapcsolni a stabit, mert ront a minőségen. Egyébként szerintem bele kell nyugodni, mert végülis egy consumer lencséről beszélünk. Ettől függetlenül, lehet baja. Próbálj bemenni a boltba, ahol vetted ,és lőjj pár rögzített , vakus képet másikkal, majd a tiéddel. Csak hasonlóhoz hasonlítható szerintem -
ArthurMiller
senior tag
válasz
kisbergics #1477 üzenetére
1,5x
-
ArthurMiller
senior tag
Köszi a segítőszándékot, Csiga kolléga már elküldte a tesztábrát. Egyébként én is hivatalos nikon viszonteladótól vettem a gépem, 2 év nikon garival, akkoriban még 410e volt az ára
Hát nagyon remélem, nem b@sszák el a vázam. ha csak egy karc lesz rajta, nagy patálíát csapok. Én vigyáztam rá, egy koccanás sem érte még, gyakorlatilag gyári állapotban van. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #1467 üzenetére
Nem is tervezek addig elmenni. Ott fogom kipróbálni, azonnal. Egyébként, homályosíts már föl légyszives, az általam leírtakat követően, miért gondolod, hogy a gépem a hibás?
És mi lesz, ha tökéletesen hozzálövik a gépet a 80-200 obihoz. Akkor mi lesz a többi üvegemmel? Az 50 mm életlen lesz???
Nem teljesen értem már a dolgokat.
Milyen tesztábrát vigyek? -
ArthurMiller
senior tag
Kollégám kálváriáján felindulva, múlt héten hazamentem, és tüzetesebben szemügyre vettem a 80-200 obit. Hát láss csodát, közeli (kb 2-4m) portrézásnál, a fókusz tényleg el van csúszva pár mm-t. ha picit ferde fejtartásban a közelebbi szemre fókuszálok, a másik lesz penge éles. Egyébként távolabbi képeknél, főképpen f4-től fölfele hibátlan a kép. Ezt követően elővettem az 50/1,4 obit, és közgyűrűvel, 1,4 rekeszen makrókat lőttem, hogy a lehető legkissebb legyen a DOF. A géppel nem volt gond, a téma ott volt kifogástalanul éles, ahova fókuszáltam. Rögzített állványról, tükörfelcsapással, így a bemozdulás kizárt volt. Ebből én arra következtettem, hogy nem a gépem backfókuszos. Nosza felhívtam a Nikon kft-t és röviden vázoltam a problémát. Megnyugtattak, hogy az obit is be tudják állítani. Így szerdán bementem a szervizbe. A pultnál rögtön egy fiatal lány fogadott, aki nehezen értette meg mit akarok, szóval sok köze volt a fotózáshoz. Mikor végül felfogta, mit szeretnék, vállára vette az obit, hátrament, és az ajtóból szólt a dologról gondolom a szervizesnek, aki gondolkodás nélkül közölte, hogy ez egy nagyon jó objektiv, a baj csak a gépemmel lehet, backfókuszos. Hát gondoltam, a telepatikus képességek biztos felvételi követelményt képeznek a nikonnál. 2 hétre vették volna be, egy, gondolom pár perces beállításra. Mivel erősködtem, hogy szerintem nem ott van a probléma, minden eshetőségre felkészülve, kérték hagyjam ott az obit is, de azt csak 30 napra vállalják. Persze még mindig kötötték az ebet a karóhoz, a géppel van a baj. Mivel kicsit belefáradtam, és a dolgot szeretném mindenképpen megoldani, otthagytam a gépet és az obit, 2 hétre. Ezek után, kiváncsi leszek az eredményre. Április 24-én lesz kész. Ha viszont mégis az obit kell állítani, akkor leszek bajban, mert május 1.-én külföldre megyek, ahol mindenképpen szeretném használni a gépet és az objektivet. Nem lesz más választásom, mint eröltetni a dolgot, mert véleményem szerint nem a gép a hibás.
Így, mint bebizonyosodott, a nikon szerviz sem túl gördülékeny. Majd meglátjuk, mit intéznek javítás terén. Nagyon meg lennék lepve, ha nekik lenne igazuk. -
ArthurMiller
senior tag
Egy kis reklám
[link] -
ArthurMiller
senior tag
elismerem, csiga997 kolléga gyakran kibírhatatlan alak
, de most kivételesen igaza volt szerintem. És tetszett, ahogy kezelte a dolgot
Ami a gépet illeti, inkább várj még, amíg elvégzed a tanulmányidat, sok fejtörést spórolsz meg. Ha meg hibázol, nem gond, úgyis megkeresed pár hét alatt a következőre a pénzt
de nincs is ezzel bajfiatal vagy még és optimista...
-
ArthurMiller
senior tag
Nagyon kiváncsi lennék, mit gondolnátok a 80-200/2,8 vs. 70-200/2,8 VR összehasonlításról.
Ahogy olvasgatok a tesztek között, a 70-200 azonos képet ad 2,8 rekeszen, de 4, 5,6 rekesztől láthatóan élesebb ,jobb a képe. Gyakorlatilag nincs látható CA, a torzítása is jelentéktelen. Amiben egyértelműen jobbnak tűnik, az a felső tartomány. 200mm -en 2,8 -tól láthatóan jobb a képe. És akkor a VR-t, SW motort nem is vettem figyelembe. Csakhát 400e a legolcsóbb ára, amit tudok.
Egyszerűen nem lehet kompromisszummentesen választani -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Egy kis OFF
Eladó lett a köv. obim: Tokina 20-35 F2,8 AF AT-X PRO
Kifogástalan állapotban van, napellenzővel, kupakokkal. Fórumtársnak 55e.
Tettem fel 1-2 hónapja képeket a digiképek topikba. Én teljesen elégedett voltam a képével.
Ha érdekelne valakit, akkor privi vagy mail.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Találtam itt [link] egy tesztet a 80-200/2,8 obiról, Igaz csehül van, de a képek számítanak. Tele van korrekt fotókkal, hát.......engem meggyőztek. Már várom, hogy meglegyen
-
ArthurMiller
senior tag
Volt ma szerencsém kipróbálni egy d40 gépet. Hát nagyon elégedett voltam vele, kategóriájában szerintem teljesen kifogástalan. A kitobival egész jó képeket csinált
Persze, a fókuszmotor hiánya szerintem is súlyos fogyatékosság. De, tekintve, hogy egy normálisabb bridge hasonló árban mozoghat, akkor ezerszer inkább a d40. Aki nem akar obikkal bajlódni, elég neki a 17-55 55-200 kombó, annak jó szivvel ajánlom
-
ArthurMiller
senior tag
Nekem, még kanyonos koromban volt egy sunpack TTL II vakum. Na ahhoz képest az SB-800 nagyon jó kis konstrukció. Egyébként nekem teljesen masszívnak tűnik, semmivel sem filigránabb, mint a canon csúcs vakuja. Én mindenesetre maximálisan elégedett vagyok vele, jó sokáig meglesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest