- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz
Charles Peer #3139 üzenetére
Sugár, AlexFotó, ismerős ember. Közel ugyanúgy "rontanak" mindent, rá lehet készülni.
Eddig összesen nem kértem 100 képből papír reprót. Ha kérek, akkor NAGYOT.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Charles Peer #3132 üzenetére
sRGB-t? Úgytudtom az Adobe RGB lefedettsége jobb. Mostmár kíváncsi vagyok, ki milyen színteret használ?
-
tbs
addikt
válasz
Hajrá! Szép képeket!
#3135: Fény az mindig van. Max. a fotós bátortalan...
-
werttzui
addikt
válasz
Gratu várjuk a képeidet
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2826 üzenetére
Nem akarok vádolni senkit, kizárólag a jószándék vezetett. A lényeg, hogy megbízható a forrásod.
-
válasz
Charles Peer #2793 üzenetére
"majd a lábaim zúmolnak a fixnek
hajlandó vagyok a gyaloglásra"
Ez elméletben meg egy fórumban beírva nagyon jól működik, és példásan alázatos hozzállás, csak sajna a gyakorlati haszna igen kevés. Épp a múltkorában kerültem olyan helyzetbe, hogy egy vízesésnek kellett volna faltól falig beleférnie a képbe, és nem lehetett hátrébb menni, nekem meg 18-nál kezdődött a kitobim, más meg nem volt. Ha hátrébb megyek, akkor a szakadék széle éppen eltakarta volna azt, amit le akartam fotózni. Így ez ahogy egy cimborám mondja, csöcspuding.
Hely, ha ott lett volna egy 12-24 vagy egy 10-20... Persze akkor valószínű hogy én nem lettem volna ott, mert akkor utazásra nem marad. Szóval ki van találva ez a világ rendesen, és még csítet se tudok hozzá...
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2819 üzenetére
A gép cikkszáma véletlenül nem VBA130AE? Egy másik fórumon keresnek egy ilyet...
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2819 üzenetére
Jah igen, Te vagy az. Köszi a választ!
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2815 üzenetére
Milyen gépet készülsz venni?
-
Charles Peer
csendes tag
válasz
Charles Peer #2815 üzenetére
*messire
mióta netezek lassan nemtudok írni -
csiga997
őstag
válasz
Charles Peer #2794 üzenetére
akkor vedd a sigmát, a maradék pénzből meg kijön egy optics pro licensz, hogy kiegyengesd a horpadásait.
-
csiga997
őstag
válasz
Charles Peer #2788 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 10-20-as messze nem "marha jó wide obi". A nikon 12-24 már inkább közelebb van, viszont önmagában egy ötvenessel túlmegy a kereten. Ill. minden bizonnyal az új 14-24-es lehet még jobb, de annak inkább ne is tudjuk meg az árát soha.
Az 50/1.8-ról meg mindenki azt gondolja, hogy egy olyan kell, mert olcsó és mindenkinek van, de igazából teljesen haszontalan. -
Dare2Live
félisten
válasz
Charles Peer #2764 üzenetére
én egy 17-50 2.8at (sigma vagy tamron)
és egy 70-300vr et javallok.
aztán ha rájöttél miteszeretsz akkor majd egy olyan fixet.
szvsz kezdőket könnyen megfirkálják használt obit nevégy.esetleg ha lustaság nagy úr 18-200vr megtekintése is javallott.
-
csiga997
őstag
válasz
Nem igazán világos, hogy valós, vagy 35mm ekvivalens 20-200-at szeretnél-e, de ha utóbbi, akkor Sigma 10-20/4-5.6 DC és Nikon 24-120/3.5-5.6 VR. Ez így cipőkanállal épp 300k.
Ha a valós fókusztávot gondoltad úgy egyszerűbb a dolog: 18-200VR, és még marad is némi pénzed. -
Dualon
tag
válasz
Üdv, és előre is gratulálok a masinához!
Teljék benne sok örömed.
Komoly épületfotózáshoz az objektívnek ezek közül kettőt teljesítenie kéne
: nagylátó, torzításmentes, perspektívakorrekció.
Ha csak próbálgatnád, akkor nagylátó.1. verzió: 18-70, 50/1.8, 70-300 VR
Ez a legjobb ár-érték arányú általános kombó mostanság. A 70-300 VR jól teljesít, a 18-70 barátságos kompromisszumot jelent, az 50/1.8 meg 30e-ért egyszerűen kötelező darab. f2.2-től életre kel, 2.8-tól meg nagyon penge.
Utóbbi két objektív full-frame-en is rajzol, tehát FX-en sem kell majd eldobnod.
A 18-70 + 70-300 VR ekv. 27 mm-től 450-ig (ill. ennek megfelelő látószögön) kényelmes, rugalmas megoldás. Többször írtam már ezekről e topic-ban is. Minőségi munkára, portréra, ill. fényszegény helyzetekre pedig ott az 50-es, és amit nem szoktak hozzátenni: a fixek megkövetelik, hogy kicsit többet gondolkodj, majdhogynem komponálni tanítanak.2. verzió: ultra-nagylátó
Sigma 10-20, Tamron 17-50/2.8, Sigma 50-150. A Sigma nagylátó extrém látószögének ára a kompromisszumos képszél, bár állítólag egész jókat is ki lehet vele fogni. Az ekv. 15mm mindenesetre látványos, művészi indíttatással is van létjogosultsága.
A tamit alig ismerem, de tesztképek alapján bika, ráadásul fényerős (fix 50-es helyett ugye). Sigma 50-150 meg később jöhet, ha kell ekv. 200 mm.3. verzió: low-cost, 18-135
Erről az obiról is sokat írtam már, ha kell, mesélek részletes összehasonlítást 18-70-nel. Ez ugye ekv. 27mm-től megy fel 200 tájára, pont a neked szükséges tartomány. Nagylátója disznó mód torzít, ill. a képszélek harmatosak.Én az elsőt választanám.
-
johnjohn
addikt
válasz
Küldtem privit.
-
Talas
tag
válasz
Két obival elég nehéz lesz, de 300 fölött kicsivel három is belefér.
- Tokina 12-24/4,
- Tamron 18-50/2,8 és egy használt
- Nikon 80-200/2,8, vagy e helyett
- Nikon 70-300 vr.vagy
- Sigma 14/2,8 vagy valami 12-24 zoom és
- Nikon 18-200 vrSB 800 HUN pdf kerestetik, privibe vagy mélbe jöhet info
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mennyi pénzből szeretnéd az objektíveket kihozni?
20-200 mm gondolom crop beleszámítása nélkül, valós gyutávok, ha nem tévedek, vagy kisfilm ekvivalensre gondoltál?
Aktív témák
Hirdetés
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest