- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
johnjohn
addikt
Ott van az ISO isBal felső sarokban!
-
drkbl
őstag
Hasonlót tapasztaltam a kitobival is, de betudtam annak
Lineáris változást nem vártam volna, mert a rekesz hasznos átmérő/fókusz, ha a hasznos átmérő maradna is, akkor is 1/x függvény lenne, de furcsa, hogy a rekesz korábban "koppan". Johnjohn írásával ez némileg egybevág, miszerint "csak" tartomány pontosság van. A rekesz gondolom csak a rekesz visszajelzéshez kell, de hogy működik a fénymérés, mi hiányzik hozzá? Bujom még egy kicsit a Nikon weboldalát a technikai magyarázatoknál...
-
johnjohn
addikt
X = 90 000.- ha a D 80-at magyar garival veszed.
A 18-70-et minek eladni, ha újra megveszed 40 000-rel drágábban?
Itt ennyi.
A D 70 s + az 50/ 1.8 talán elmegy 120 000.-ért. -
s1ru2
aktív tag
Beírom ide is a sorozatszámokat.
135ös: 407614 50es:653067 28as:781676
Hát ha mennének valamelyik vázon akkor elég lenne csak a váz. Bár egy alapobis kit (18-55) nem sokkal drágább. Az autófokusz nem olyan fontos hiszen rászánomaz időt ha fotózok vmi. Élesség visszajelzés mennyiben nagyon fontos? :S Mert ugye filemsen csak nézem és amikora köröcske szép tiszta akkor jó lesz a kép is (jó persze más beállítások mellett) D40 roppant szimpatikus a mérte és az ára miatt. És bőven elég lenne nekem a tudása is
-
KakaosCsirke
tag
Felreertetted, ez nem egeszen igy mukodik. A vaku villanasi ideje nagysagrendekkel gyorsabb a fenykep zaridejenel. Eppen ezert, ha a vaku a fo fenyforrasod, akkor teljesen mindegy milyen zaridot valasztasz pont ugyanolyan kepet fogsz kapni, hiszen az alatt az ido alatt amig a vaku nem vilagit, egyszeruen sotet van, tehat mindegy, hogy nyitva van-e a zar. Persze a gep vaku szinkron ideje alatt kell maradni kulonben a kep csak egy resze lesz megvilagitva mert a zar arnyekot vet az erzekelore, de az ugye a zar lassusaga miatt van, tehat semmi koze az itt targyalt a problemahoz. Szoval az olyan kepeknel ahol a vaku a dominans fenyforras, az expozicio merteket csak az ISO, a blende es a vaku villanas erossege/hossza hatarozza meg, a zarido lenyegtelen. Ismereteim szerint, a TTL (Through The Lens = "a lencsen keresztul") vakunak pont az a lenyege, hogy a vaku villanas hosszat nem elore hatarozza meg (nem a zaridot!!!) , hanem az expozicio alatt folyamatosan meri a gep, hogy mennyi fenyt gyujtott, es amikor elerte a megfelelo expoziciot, akkor szol a vakunak, hogy kar tovabb erolkodni. (Aztan persze ha letelt az eloirt zarido, akkor a zarat is becsukja.) Ennek az elvnek egyenes kovetkezmenye a kenyelem, hogy akarmerre all a vakufejed, mindig helyes expoziciot fogsz kapni felteve, hogy a vakud birja tudovel.
-
rauschie
senior tag
nem esküdnék meg, de sztem kéne h legyen, mégpedig azért mert ennek a pentaconnak aztán végképp semmi köze nemhogy cpu optikákhoz de még nikon rencerhez sem nagyon(nincs végtelen fókusz, ha jóltudom azért mert m42nél a film síkja távolabb van az optikától mint F bajonettnél)
-
csiga997
őstag
Elbeszéltek mellette.
Az a problémája, hogy ha ráteszi a gépre az 1.8-as objektívet meg a 3.5-eset akkor ugyan olyan világosnak látja (pontosabban úgy emlékszik, hogy egyforma világos
) mindkettővel a keresőképet (nyitott blendénél, nyilván).
Ennek igazából fiziológiás oka lehet és túlmutat a fényképezés technikáján. Egy pszichiátert érdemes felkeresni esetleg. -
Dualon
tag
Köszönöm! Igazából a tényleges fejlesztői részéhez nem nyúlok, elsősorban "project management" a feladatom. Orvosira járok, meg webfejlesztésből élek évek óta, így szakmai vonatkozású tudásom elég kevés, de az évek során létrehozott és fenntartott portálok miatt van némi fogalmam fejlesztőcsapatok koordinációjáról, termékek marketingjéről, és persze fotós programok esetén tisztában vagyok vele, milyen egy jó workflow.
Nagyon bízom benne, hogy a free RAW konverterek legjobbját tudjuk összerakni, de igen sok munka lesz. -
Dualon
tag
Érdekes dolog egyébként, hogy a fotográfia technikai része iszonyú ütemben fejlődik, lassan már azt sem kell tudnod, mit is akarsz a gépedtől, mégis megcsinálja a képet.
Egy szűk keresztmetszetet láttam eddig, amiben jelentős előrelépés nem történt: a fény. Hiába a kényelem, hiába a gyorsulás, kevés fényben nem lehetett lényegesen jobb képeket csinálni, mint egy pöpec diával (nega picit kényesebb volt).
S valahol ezért (is) szeretem a Nikon innovatív filozófiáját, valahol ezért ugrott rá mindenki a D3 magas ISO-ira: most már gyertyafényben lehet kézből fotózni. Sejthető a jövő.Soha nem a magas ISO-s pixel-peeping vonzott, D3-nál sem elsősorban ez tetszik, de azért itt hatalmas mérföldkövet, valós fordulópontot látunk a saját szemünkkel.
(Nem taglalnám, a módokról hogy jutott ez eszembe. Hosszú.)
-
KakaosCsirke
tag
Vegig neztem az EXIF-et, es egy kicsit megzavarodtam. Van egy ISO2 nevu sor is benne ami 200-as erteket ir. Valamint az expo kompenzacio az -0.67-re volt allitva. Lehet, hogy az expo kompenzaciot ugy erte el, hogy az ISO-t 200-on hagyta, de ugy kezelte mintha 360 lenne? Zavaros a dolog egy kicsit.
-
Jönnek a többiek.
Az 1.8-as lencsét 1.8-on használni, hát csak kényszerből szabad. Ha 1.8-on akar az ember képet készíteni jellemzően, akkor vegyen 1.4-est (vagy 1.2-est ha canonja van
) és rekeszeljen. Az 1.8-as az 2.8-tól felfelé ad jó képet, alatta csak kompromisszum.
A +- kijelzés megszokás kérdése, szerencsére arra "megy" az érték a kijelzőben, amerre tekered a tárcsát. Az M mód egytárcsás gépen eléggé izé, de a manuálban benne van, hogy gombnyomás nélkül az egyik értéket állítod, aztán le kell nyomni az expokompenzáció gombot, és akkor állítod a másik értéket.
A 320-on való zaj érdekes kérdés, a sötét részeken lehet hogy zajosodik, de jól kiexponálva a képet a középtónusok és a fényesebb részek biztos nem lesznek zajosak. Én a D70-emet, ami régebbi gép, sokszor használom iso 800-ig, és jó. Fölötte csak ha nagyon muszáj. Nekem az az elvem, hogy inkább éles, de zajos kép, mint életlen, de zajtalan kép. Az életlen képpel utólag nem lehet mit kezdeni. Zajt meg lehet csökkenteni.
Azért egyet ki kell próbálni, hogy a monitoron zajosnak ítélt képet meg kell nézni papírkép formájában, voálá, nem nagyon lesz zaj.A 18-200-as hát torzít szegény, de mivel van PS, ezért ez ha zavaró akár korrigálható is. Vannak olyan nagylátószögű obik, amik ennél sokkal kevésbé torzítanak, áruk több mint a D40+18-200 együtt.
Az 50-es obit érdemes lenne kipróbálni 4-en és 5.6-on, állványról, mikor először próbáltam ezt az obit majdnem leültem ijedtemben olyan éles volt az addig tapasztaltakhoz képest.
-
Persze, az ember akkor jár el a legjobban, ha tud rangsort tartani. Én pl ezt a 100mm feletti részt nagyon keveset használom, ezért a 70-200mm-es obi annyira nem fontos. Canonhoz is csak azért van meg ez az obi mert kölcsön kaptam. Nikonra is előbb vennék inkább egy minőségben és tudásban ezen a szinten lévő alap zoomot, mint telét.
-
A 70-200 VR? Pár hete még azt mondtam volna hogy hülyeség, ne is gondolj rá. Most azt mondom, miután kb egy hete használok életemben először folyamatosan stabilizátoros obit, hogy ha csak egy esélyed is van rá, akkor próbáld meg megvenni. A stabilizátor - szerintem - sokkal fontosabb, mint amilyennek az ember előtte gondolná.
A 70-200 VR és a canon 70-200 IS tipikusan az az objektív, amit az életben (!) csak egyszer kell megvenni, és aztán nem kell fejleszteni. Hacsak 5-10-20 év múlva nem lesz valami optikai áttörés, és ugyanilyen súllyal ki nem hozzák mondjuk 1-es fényerővel, vagy ugyanilyen tudással negyed súllyal. De akkor se létkérdés a csere.
-
Én próbáltam a 80-200-at is és a 70-300-at is. Mivel nagy általánosságban nem használok telét, így nekem anyagilag is jobban megérné az olcsóbb 70-300. Igaz a 2.8 szól a 80-200 mellett, de az az obi nagyon nehéz. Már fél órát tartani is fárasztó (persze persze állvány, de olyat se használok).
A 70-300-ban a VR nagyon jól működik. Kiváló, éles rajza van nyitott rekeszen is.Számomra inkább a nagy kérdés: használjuk-e a 2.8-at? Mármint a VALÓSÁGBAN?
Portrét csinálni 2.8-on, hát legalábbis inkább techdemó jellege van, egy egész arc nem éles 2.8-on, sőt még 4-en se biztos. Ha meg 5.6-on használjuk, akkor...Szóval mostanában egy kicsit szkeptikus vagyok a fényerős obik iránt, pedig itt lapul mögöttem egy 70-200/2.8 L a 30D mellé. Viszont van ellenben egy 28-135-ös, nem fényerős stabilizátoros obi is, az meg szinte "ránőtt" a gépvázra (persze ezt a tarományt amúgy is többet használom). Ha a canonhoz vennék tele zoomot, akkor a fenti obi helyett a 70-200/4 L IS-t választanám.
Most olvastam, hogy a nikon megszünteti a 80-200/2.8 gyártását, és lesz egy komolyabb ráncfelvarrás és fejlesztés obik terén. Ha megjelenik pár hiányzó obi, pl 4-es fényerővel jó minőségű telék, esetleg stabilizátorral, az nagyon jó lenne.
-
-
ócskás
aktív tag
Januárban valahogy megejtjuk a próbát (elötte egyeztetünk!). Az aktualitását nem veszíti,amúgy is csak a jövő év első hónapjaira terveztem a vásárlást.
A 70-200-ra kiadni 400k nettót?
A következő ötéves terv alatt sem jön össze az ára
Attól tartok, jó lesz nekem a "mezei"AF 80-200. -
ócskás
aktív tag
Nagyon kedves gesztus részedről a felajánlott lehetőség,de (őszintén sajnálom) nem győri vagyok,hanem Bp vonzáskörzetében (Törökbálint) lakom. Az év hátralévő pár napjában pedig biztos,hogy nem jutok el,csak a munkahelyemig.
A lötyögés kicsit meglep,de más Nikkor obiknál is tapasztaltam ilyet.Mindenesetre az info nagyon hasznos,mert nem vásárláskor fogok szembesülni ezzel!
A képeket előre is köszönöm.
-
ócskás
aktív tag
Ő az! Ráadásul sportra (rallye.motocross.enduro)használnám. Ha csak annyira lassú az AF mint az AF 180 f/2,8 ED, akkor az nem olyan nagy dráma...
A felépítése masszívnak tünik,gondolom az is. Fontos lenne,hogy a port,sarat,havas,esős időjárást elviselje (ha van ilyen irányú infód,szivesen venném!)Portrézásnál mennyire mossa a hátteret? Milyen hátteret produkál,ha pl egy autó mozgását követed?
Köszönöm az infokat.
-
Flow
senior tag
-
csiga997
őstag
megjegyzi az aktív fókuszpont szinét és ha elmozdul a téma a képen belül, vagy te mozgatod odébb a gépet, akkor a fókuszpont követi a témát.
A picture control nagyjából ugyanaz mint a picture style a kanonnál. Készíthetsz magadnak profilokat, hogy mennyire legyen éles, kontrasztos, világos, stb a kép valamint minden profilhoz saját kontrasztgörbét lehet passzintani (a D200-ban összesen egy custom curve lehetett), illetve fekete-fehér módoknál lehet színszűrést (vörös, narancs, stb) meg szinezést (szépia, cyanotípia, etc.) beállítani. Valami 15 ilyen profil lehet egyszerre a gépben ill. memóriakártyán lehet még tárolni valami 100-at külön. Csináltam is magamnak rögtön velvia meg reala profilokat. -
kunbal
csendes tag
Amúgy ha körülnézünk a vilgában, akkor szinte minden termékhez le lehet tölteni a lokális manualt. Lehet, hogy egy norvég vagy portugál honlapról, de megszerezhető kellő utánajárással.
Vagy mint a videomhoz szereztem: Panasonic magyarország közölte, hogy nekik nincs eme típushoz, de menjek el a márkaszervízbe, ott van. Elmentem, megkaptam a mesterpéldányt, amit a szemben lévő fénymásolónál 500 Ft-ért lemásoltathattam (anno domini).De ez egy nagyon negatív hozzáállás, ami Nikonéknál van. Ahogy elnézem sajnos általános ez a felfogás a termékeikkel kapcsolatban.
-
Taki_
tag
Taki valóban canonos, de köszi a linket Dualon! Úgy 3-4 éve írogatok a zindexes fórumokra, úgyhogy át szoktam futni a hírdetéseket, de ezt nem vettem észre. Csak hát az ottani 350D topic... Az itteni meg... hát nincs. Annyira. A Sigma attól még ugyan az, csak a bajonett más. A kit obi, meg egy régi, még kőből kifaragott 35-80 helyett kellene. Érdekel minden vélemény, először a 24-70-et néztem f/2.8-as fényerővel, de már hozzászoktam a 18-as széleslátóhoz. Az itteni obkjektív topicban meg nem írtak róla túl rosszakat... Egy 70-300-assal kiegészítve egész nagy tartomány lenne akkor lefedve...
Ha meg majd nagy leszek, beruházok ilyenekre[link], [link]
-
Hozzászóltam a magam részéről ahhoz, amihez a többiek már hozzátették a maguk véleményét pro és kontra. Ezt én is megtehetem szerintem ugyanúgy mint mások, akiknek te se szóltál hogy nagyon off. Nem túl off volt, csak nyersen túl őszinte. Szerintem meg megvan ez egy annyira normális társaság, hogy meg tudjuk beszélni ezeket a dolgokat. Különben meg ez az őszinte véleményem.
Nagylátószögre? Zoom vagy fix? Mert ha zoom, akkor mostanában sokat nézegettem (aztán semmilyet se vettem), és akkor a Sigma 10-20 HSM tetszett meg igen-igen.Van a photozone.de-n teszt.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Természetesen megérte lecserélni. ez szebb
Na jó, visszaváltozom szőkenőből. Azt írják sok helyen, hogy nincs különbség a képminőség között. Szerintem van. De logikus is lenne, a több ED tag miatt. Mindenesetre, ezzel jobban megoldhatóak a kényes helyzetek, összességében tényleg kontrasztosabb, élesebb képeket készít. És talán felbontásban is jobb. Természetesen egy jól sikerült fotó esetében nem lehet különbséget tenni. Az AF-S nekem sokat segít, gyorsan mozgó tárgyak fotózásában, pl. vizisielők. Tényleg elképesztően gyors, és ha használod a limit kapcsolót, akkor tulajdonképpen nem is érzékeled a fókuszváltási időt. A VR előnyeiről nem is beszélnék. Sok helyzetben a nagy fényerőnek, VR-nek köszönhetően sikerült fotóznom. Összességében, egy dolgot határozottan allíthatok: 2,8 rekeszen határozottan élesebb, jobb a képe. 4 fölött, optimális körülmények, megvilágítás esetén nincs látható különbség.
-
Taki_
tag
Akkor hagyjuk is abba lassan
Azt hittem már volt valami...[link]. De valószínű, hogy csak ezek cseperedtek fel az elmúlt 15 hónapban... [link] Teljesen el is flejtettem ezt a képet, 54 perccel a kicsomagolás után csináltam, még a dátum sem volt beállítva...
Meg nézd már miket talál ember a neten[link] (nyikon díéjtí) Innen e: [link]
[Szerkesztve] -
Taki_
tag
Általános iskola első osztályos tanulmányaimat felhasználva elolvastam a többiek reagálását is, de mint egyik alternatívát írtam a probléma megoldására az utómunkátÉn pl a kijelző képéről meg nem tudom mondani, hogy az a kép most jó lett-e vagy sem, az legtöbbször csak akkor derül ki úgy is, ha áttöltöm a laptopra. Egyébként fantasztikusan jó ötletet adtam, érdemes kipróbálni a PLUSZ 0,20-as offset-et
Az mínusz akart lenni, de a +0,5 expó és -0,03-as offset sokkal hatásosabb a szarvasos képnél. És tök jó, hogy megtudtam, hogy milyen apropóból voltak ott. Az iso kérdésre már tudom a válszt, csak kicsit meglepődtem...
Polár + napellenző mindenképp ajánlott, ugyan nekem csak egy gagyi 5 ezer huf-os polár szűröm van, de használható és szeretem is. Még úgy 1 hónapja próbálgattam (Fenyő Balázs A5 Audi fotózása után felbuzdúlva) a szűrőt és tényleg nagyon jól kiszedi az autók csillogásait is. Itt pl szabad szemmel egyáltalán nem lehetett átlátni a 306 szélvédőjén, szűrővel meg igen
[link]
[Szerkesztve] -
-
Taki_
tag
Az lemaradt, hogy kedd, 10:48 ill. 10:49;) Há mire való az utómunka?! ;))) Expozíció -0,15, offset 0,020 és tádám: (Mást nem állítottam rajta)
[link]
[link]
Ha pl túl nagy a páratartalom, akkor is ilyen lesz a kép, csinálhatsz Te bármit... Másik, hogy mit kerestek ezek a kastély bejáratánál?(ui: iso100?)
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
90k az végülis harmad ár. Ha tényleg jó állapotban van, akkor annyiért jó vétel. Hanem, hogy ezután el tudod-e adni még te is, ráadásul drágábban mint amiért vetted, háát... Ha el lehetne adni 100-ért könnyedén akkor gondolom a mostani eladó is már eladhatta volna annyiért.
Ez egy speciális objektív amivel érdekes vicces képeket lehet csinálni, de ezzel együtt az alkalmazási lehetőségei is behatároltak, ami aztán kihat a keresletre is.
-
csiga997
őstag
Halszem objektívet csak azért vesznek az emberek, mert nagyobb a látószöge mint másnak, hanem az effekt kedvéért. Arra viszont számíts, hogy digitális vázon pont ez a ''halszem-effekt'' ami leginkább hiányzik (mert ugye levágja pont a szélét.) Ha filmes gépre szeretnéd arra kiváló viszont.
Eladni egészen biztosan el lehet, bár kétségtelenül nehezebben, mint egy átlagos objektívet.
Olyan ~150 körül érhet, állapottól függően persze. -
csiga997
őstag
Megéri, persze. Igaz, van aki optikailag rosszabbnak tartja az AF-D-nél, de ugyanennyi van, aki meg ezt tarja jobbnak. Szóval legalábbis megoszlanak a vélemények, de szerintem aki nem szedi pixelekre a képeit az nem vesz észre semmi különbséget. Viszont mechanikailag és AF teljesítményben mindenképpen jobb az AF-S, mondjuk ami ezzel jár, hogy jóval nagyobb és nehezebb is (+1/4 kiló!). A 60k különbségbe azt is számold bele, hogy az AFS-hez kapsz napellenzőt is, az AFD-hez külön kell venni, ami rögtön 6-7k. Mondjuk az AFS napellenzője eleve nem semmi, lehet rögtön a táskát is upgradelni hozzá.
Ja, és az afs-ről levehető az állványmenet, ha ez számít valamit.
-
csiga997
őstag
A képek alapján mindhárom u.a., viszont az amazonosnál a kép nem klappol a leírással.
Négy féle AF 80-200/2.8 létezik:
80-200/2.8 AF - tolózoom
80-200/2.8 AF-D - ez is tolózoom
80-200/2.8 AF-D - kétgyűrűs (ez van a legtöbb linkelt képen)
80-200/2.8 AF-S - kétgyűrűs, silent wave-es
A legújabb, VR-os változat már 70mm-ről indul.
Mindegyik fenti objektív full-frame, az áruk pedig fentről lefele monoton növekvő.
A kurrens, gyártásban lévő változat ezek közül a VR-os és a kétgyűrűs AF-D. A VR nélküli AFS-t már nem gyártják. -
csiga997
őstag
Színszűrőre digitálisnál semmi szükség. Memóriakártyából érdemesebb rögtön egy 2GB-osat venni, mint később egy második 1GB-osat, figyelembe véve, hogy az 1GB-oshoz képest kb 1.5x-ös árért kapod meg a 2GB-sat és kb 2.5x áron a 4GB-osat. Egy nagy olcsóbb, mint ugyanannyi sok kicsi.
A többi szerintem rendben van. -
Makrót kipróbálni legolcsóbb szinten: én úgy csináltam, hogy a fix 50-esemhez vettem egy, a szűrőmenetébe csavarható előtétlencsét. Ez volt 8000 ft. 52mm-es, így bármilyen ilyen szűrőmenetű obihoz jó. Ilyen pl a 85mm/2 AI-S-em. Lehet vele jó kis makrófotókat csinálni, minőségben biztos nem egy 60mm micro nikkor, de huszadannyiba is kerül.
-
Dualon
tag
A közgyűrű sem olcsó buli ám, és olyan lencsét találni, ami a makrózástól a tárgyfotón át a portrézásig, majd az aktig mindent visz, már eleve nem egyszerű. Mindezt olcsón... szinte lehetetlen, de legalább kivitelezhetetlen.
Valahol kénytelen leszel engedi, mert ez így nem egyenlet.
A fix 50-es (D-sre gondolok) remek optika, mindenképp megéri. Lehet, hogy érdemes volna kipróbálnod (mármint megvenni, próbálgatni, ráérezni a fixek ízére - ha nem tetszik, pár ezer forintos bukóval tovább tudsz adni rajt, arra tuti lesz vevőd). A már említett Sigma 150-est többször is megbeszéltük már itt, a Tamron 90-esről meg nem nagyon merek írni, mert alig ismerem. Mindenesetre ezek jó képminőséget nyújtó prime-ok megfizethető kategóriában, és nagyon sokrétűen használhatóak, ezért is ajánlottam már eleve őket.
Bölcsebbet nem tudok írni, nem ismerem hozzá eléggé a piacot, az igényeid, meg a kettő metszetét. -
Dualon
tag
Igazából attól függ, mennyire vagy elszánt, a fotózás mely területe(i) iránt érdeklődsz leginkább. Ha nagyon foglalkoztat a makrózás, mindenképp érdemes erre a célra kitalált lencsét választani (felhívnám a figyelmed a Sigma fix 150-esére; erős a Tamron fix 90 is, s nemrég épp e topic-ban esett szó a Nikkor 105 VR-ről). Ha csak próbálgatnád a makrót, játszani van kedved, a fix 50-es jól közgyűrűzhető, de értelemszerűen mindenképp kényelmetlenebb lesz a történet, mint egy erre dedikált lencsével, s nyilván a képminőség is romol_hat_.
Mely témák érdekelnek? Hátha össze tudunk vadászni egy olyan lencsét, amit nem csak makróra tudsz használni.
A fotózás luxus. A DSLR-rel való fotózás különösen az. (Én sem örülök, hogy ezt kell mondanom. ^^)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Trollok komolyan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest