- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
persze, szó nincs róla, h kár lenne próbálkozni - csak hatalmas élmény amikor végre DSLR-el játszva hozol elő olyan részeket, amik egy kompakton reménytelenül elvesztek volna (nem pixelvadászatról beszélek, hanem pl az árnyékos részek világosításáról. Kompaktokon az nem csak zajjal, de többnyire ronda színtorzulással, vagy minimum fakulással is jár - ami pedig már normál papírméretben is látszik)
-
Degeczi
nagyúr
sajnos zajosodnának - így már alapérzékenységen is észre lehet venni a zajcsökkentés hatását ami ezt elfedi
pl az ilyen szempontból sokat dícsért Fuji F30-nál is...
mászkáláshoz, utazáshoz (muszájból, mert akkor vagy ott, nem mehetsz vissza máskor) használt gép esetén nagyon ritka a 'jó fény": ha pl túl szépen süt a Nap, akkor az erős kontraszt miatt lehet szükséges az árnyékos részek fölhúzása utólag - és máris befigyelt a zaj (hiszen a világosítás lényegében szoftveres ISO emelés)
-
Ijk
nagyúr
A kompktokat elqrták amikor elkezdődött a pixelháború, azóta egyre szarabbak. Pillanatok megörökítésére alkalmasak, a nagyi úgysem fog pixelvadászni. A hobbyfotós meg vegyen dslr-t, mert számukra a mai kompaktok leginkább játszani jók (pl. milyen poén 18x zúúm, jobb mint a távcső, aztán 2 nap alatt megunja). Úgyis tükrösnél fog kikötni, anno engem is kompaktra beszéltek rá, 1 évvel később szabadultam meg tőle. Azóta nikon.
-
BLOODSHOT
senior tag
Igen. Sajnos a 7 megapixel és a kis érzékelő is lehet az oka a zajnak. És igen 3 képből szoktam a HDR-t készíteni.
Lauda: Akkor csak te nem érted itt a dolgokat, mindenki más igen. A kompakt csak azért jött szóba, mert az már (legalább is az enyém) ISO64-en zajos. Amikor azt irtam h érdekes h a 40D 800tól/on már zajos a D300 hoz képest. Kivágott hozzászólásokaból, aminek nincs másik fele/előzménye, nagyon jókat lehet értetlenkedni, gratulálok.
-
Ebben van igazság, de nekem s5600al már nem nagyon kell iso 100 fölé mennem, mert 200nál már szemet szúró a dolog. Iso64en mondjuk még nem annyira, de ott is lehet látni.
Mindenesetre kicsinyítésnél eltűnik. Csak az a rohadt gyenge fényerő, az megy az agyamra. Hogy nem tudok felhős időben fényképezni, mert kell iso2-400, és 125ös záridő még így sem mindig jön össze... De ez a dolog hamarosan meg fog változni, méghozzá gyökeresen 8)
na, részemről off vége. -
Dare2Live
félisten
Szerintem pont az ideállis kompromisszumot hagyod ki:
-D80+Tarmon 17-50 2.8 +izlés szerint 70-300vr vagy 80-200 2.8
jó váz + azt kiszolgáló jó éles obik (izlés szerint VR és nagyobb átfogás vagy 2.8 és kissebb átfogás)
és az 500Kba amire kihegyezted még egy Sb800 is belefér, kész a szet és 10év múlva is boldogan fogok vele fotózni.Minek venni ehez egy D40et vagy egy 24-70 2.8at?
szerk
ersze ezt lehet csűrni ha pl vki makros vagy..... de az átlag 90%nak.
-
Flow
senior tag
Nagyon életszerű a példád. Látom magam előtt az emberek ezreit, aki a d300-asát 18-55 dx-el használja...
És vár 3-4 évet, hogy jobb obit vegyen... Értem én a logikád, de ahogy idézem a mondást: az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.Aki rendelkezik 500ezer forinttal (és nikon párti),amit gépre szán (1váz + 1obi felállás), az gyanítom d300at vesz egy 18-70, 18-135 vagy esetleg egy 16-85 vr, ha rádob egy kis pluszt. Hangsúlyozom, ha mindenképpen most új gépet akar venni új objektívvel, és nem az a szitu, hogy vár még 1/2 évet, hogy összejöjjön lóvé egy jobbra, nagyobbra, stb. Extrém esetben el tudnám képzelni még a d200+18-200 vr ilyen turistatípusoknak, akiknek nagyon fontos a mobilitás, és nem szeretnek obit cserélgetni.
A te logikád szerint viszont mindenből a legolcsóbbat szabad csak megvenni, mert úgyis le akarja egyszer cserélni az ember, így legalább nem bukik olyan sokat, mégis 400ezres cuccok szerepelnek a példában.
Gyors fejszámolás, bár nem hinném, hogy a példák életszerűek, és azt sem, hogy elérne azon emberek száma, akik ebben a cipőben járnak- azt a szintet, amivel foglalkozni érdemes->lehet általánosítani.
Első eset: 500k+400k-elhanyagolható obi=~875k
Második eset: 500k+400k-50k= 850k\o/ 25 ezer forint spórolás.
Tovább gondolni (új gép, több más obi) stb nem érdemes, annyira sokösszetevős az egyenlet, had ne részletezzem.
Ellenben az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek.
-
drkbl
őstag
Csak kis kiegészítés, a Nikon nem váltott, az F bajonett maradt. Az AF-S 1996 óta velünk van, jelennek meg, illetve vannak nem AF-S lencsék az aktuális kínálatban, főként a nem általános célú részlegben. Az AF-S nem azért jelent meg, hogy mindenkinek cserélnie kelljen, csak evolúciós lépcső, az autofókuszt hivatott gyorsítani és halkítani (autofocus-silent).
Csak az erre látogatók, nem az "ittlakók" kedvéért jegyeztem meg.@Lauda: Ha a legutolsó fotód exif-jét megnézed pl. Irfan View-val, a Maker Note (Vendor) részben van "Total pictures", hogy mennyire pontos vagy aktuális, nem tudom.
-
Flow
senior tag
Persze, a példa sosem jó, de csak a kocsit kell lecserélned, a 1/2 millás hangrendszert átrakhatod a 10 milliós autódba is. Mind1, fenntartom a jogot, hogy furcsának találjak egy ilyen összeállítást, de attól még "nincs bajom" vele.
Másik meg ha jól tudom, még nincs hivatalos d300 kit, infóim szerint a 16-85VR-rel lesz majd kapható, deez csak pletyka. Amúgy a d200 kit alatt mit értesz? a 18-200at? a 18-135-öt? a 18-70-et? Szerintem ezek mind kiváló objektívek azon a területen, amire szánták őket. Persze, megveheted aranyáron a 24-70-et, meg 12-24-et... de ha ezen gondolkozol, már nem azt számolgatod, hogy most akkor először csak "gagyi" vázat veszek.
Ha már szóbahoztad, tudtommal nem létezik 70-200 2,8 vr nélkül, csak sigma. A márkát meg nem írtad...
szóval mi volt sigma 70-200 vagy nikkor 80-200?
-
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
"a, meg, hogy egy SB800 akár rendszerbe, 2-3 darab milyen szuper"
Énse azért vagyok odavissza az SB800ért mert 2-3darab milyen pöpecül együttmüködik. Hanem mert 100%ban minden képem tökéletes. Ilyet pentax vaku nem tud de még egy canon csúcsvaku 580ex sem. Ez a nagy dolog és nem a 2-3vaku legalábbis nekem.
Igen gyak 100%. -
Dualon
tag
Nincs semmi gond azzal, ha véleményt mondasz, csak sokan esnek abba a hibába, hogy tényként írják, amit ők ugyan nagyon tudni vélnek, de valójában csak sejtenek, meg "olvasták", meg "hallották a szomszéd Pistitől".
Most ezt ne vedd konkrétan magadra, általános tendenciáról írok. Talán ezért is ugrottak rá a kérdésre azok, akiknek van tapasznyalata. -
Dare2Live
félisten
Lehet másnak az a véleménye, hogy a föld gömbölyű attól még nekem traktor. Nemcsak Traktor hanem olyan alakú is! Még akkor is ha nem is láttam élőben és nem is kutakodtam. Akkoris.
"Legolcsobb" KIT18-70 meg egy 95Ks obi. Képminőségben elég jól tudom, mit tud lévén talán a legnépszerübb obi Nikonosok körében, mindenki "dicséri". Ha 2.8 nem kellett volna nekem is ilyen "legolcsobb" obim lenne. Nem mindha tamron 17-50 2.8 nem 95K lenne.
-
Cassidey
senior tag
A D200 jó gép, de ha csak kitobit raksz rá, akkor semmit se ér, akkor már inkább egy kompakt (persze ez erős tulzás, de azért majdnem).
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Latom, h odairtad, h eros tulzas, de az nem kifejezes, h mennyire.. meg szerintem nem is igaz. Nekem nagy ujdonsag a DSLR oszinten szolva, de az nyilvanvaloan latszik, h kitobival is kenterbe veri a kompaktokat. Sot, kapaszkodj meg, auto modban is.
-
-
Ezt a megoldást megpróbáltam én is, sajnos az én esetemben nem működött (vízesés és folyóvíz).
Egy esküvőn is érdekes lenne körbepanorámázni a társaságot. Szóval a fixek igazi kontrollált körülmények között nagyon jó teljesítményt adnak, de ez pl az én fotózási körülményeimnek kb a 10%-át teszik ki. -
Sőt! Követi a szem mozgását, és oda fókuszál, ahova nézel! Csak nehogy hírtelen máshova kapd a tekintetedet.
Épp a múltkor próbálgattam ezt a funkciót egy filmes Canon EOS 5-ben. Egész jó hatásfokkal működött még szemüveggel is. Épp azt beszélgettük a gép tulajdonosával, hogy mikor rakják bele a digitális vázakba. -
BEE
addikt
Nemcsak a tudás meg a tapasztalat a különbség.
Vannak ott olyan képek is ahol legalább 3-4 vakut használ, meg a derítést.
Aztán vannak a profi műtermi beállítások.
Egy amatőrnek jó ha két vakuja van, és soha nem fog ennyit pöcsölni a
precíz beállításokkal. Meg az alanyok is kevésbbé tűrik a macerát.
BEE -
csiga997
őstag
Pedig de.
Először is, az európai piac ma már nagyobb mint az amerikai, tehát ha úgy lenne, ahogy mondod, ott kéne drágábbnak lennie. Mégis, hogy már az európai disztibútortól is drágábban kerül a raklapokra a cucc az köszönhető rengeteg dolognak, az erős eurótól kezdve a vámokig a magasabb áfának és egyéb adóknak ésatöbbi ésatöbbi.
-
Pár napig nem jártam erre, közben végre valaki elolvassa amit írok
Pontosan úgy értettem, hogy ''az vegyen aki tudja mit csinál'', mint ahogy a többiek írták. Akinek probléma, hogy csak motoros obit használhat vele (mert esetleg vannak hagyományos AF obijai amit használni akar, vagy ilyen van a környezetében amit kölcsön tud kérni, vagy ezeknek a beszerzését tervezi), az ne vegye. Akinek nem probléma, mert megveszi hozzá a kitobit (kár lenne kihagyni), meg az 55-200 VR-t, amivel magunk között szólva baromi jól jár, illetve később 1-2 másik AF-S obit, az vegye. Hozzáteszem, hogy az AF-S egy nagyon jó dolog, sokkal rosszabbnak érezném, ha az AF-S-t nem támogatná egy váz, csak a kuplungos AF-et.
A személyes véleményem, hogy mindezekkel együtt a D40x a legjobb belépő dslr jelenleg, és ezt a TIPA is megerősítette, mert éppen ebben a kategóriában ez lett a nyertes. Nekem baromira tetszik a jpg feldolgozó algoritmusa, ha a D70-em ilyen jpg-ket tudna csinálni a fene szenvedne a raw-val.
Láttam élőben a D40-et, az x ugyanakkora. Nagyon kicsi az tény, de jelenleg nekem ez inkább előny lenne, mert a múltkor is úgy jártam hogy a 2 vázat már nem bírtam belepakolni a táskámba, elő kellett bányászni a nagyobbik táskámat amit annyira nem szeretek. -
drkbl
őstag
A fókuszmotor hiánya miatt a használt objektív piac erősen limitált, stabilizáció az objektívben (de nem a kit objektívben), érzékelőtisztítás szervizben.
A D40x a D40 felett nekem magas, a fő eltérés a magasabb pixelszám (6->10), alacsonyabb kezdő ISO (200->100), az x zárja teljesen mechanikus, előnyei mellett a vakunál korlát (1/500->1/200).
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
csak annyit ehez a potaksihoz, hogy kedden feltöltöttem, elöttem egy 100at erre arra új obi.... pénteken este ''buli'' fotózás kb 100kép, ma szintúgy egy 40kép sacckb és jelenleg félig az aksi mások szerint a d80 egy 500képig jó, a d70 700-800ig.
Ha 700-800képenként nincs vhol 230 akkor érthető a pótaksi. Egyébként én a világ legfölösebb dolgának tartom. -
Flow
senior tag
Ezeket a dolgokat kérte, mikor beszéltünk róla, én is írtam az állványt, stb. LEhet, hogy igazad van, de az embernél /akinek van/ mindig ott a laptopja. Szóval egy nyaraláson max este áttölti. Egy nap alatt meg 280 kép... hát, nekem elégnek tűnik. PErsze csak ugy gondolom, hogy nem rawba fog fotózni, főleg az elején, mert ''sokkal kényelmesebb jpegbe átrakni, és nincs vele nyűg.'' Ha meg később kell, vesz egy 2 gigásat 8k-ért, és kész.
vagy lehet igazad van, megéri az a pár font többlet, hátha szükség lesz rá....
THX!
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Az obi hiányrol az a véleményem az idén megjelent és még megjelenő pentax obikatat látván, hogy hát nemleszhiány. 11db fog megjelenni. Ha ebböl 5késik pentax szokása szerint (pl 16-50, 50-135nek is k10dvel együtt kellett volna jönnie aztán csak most van itt.) azmég mindig 6új obi idén. Ez vmi iszonyat tempo. Persze kell is, a fix limited sor kitünő optikailag de a zoomok korát éljük.
A beszerezhetőség pedig sztem ahogy nő a kereslet Pentax iránt és nő egyre kissebb probléma. Ha pedig vmi nincs, több bolt is beszerez neked bármit ami NOban kapható. Ott pedig jellemzően minden van.
Az előnyeit/hátrányait megmár sokszor kibeszéltük a pentaxnak nemszolnék ehez hozzá. Az biztos, hogy ár/értékben nagyon ottvan a k10d., persze kezdésnek egy k100/ ds is kitünő.
A baj, hogy régen fillérekért lehetett hozzá használt fix obit venni amin ráadásul ugye minden müködött mostmeg egyre megy fel ezen kitünő fixek ára.
[Szerkesztve] -
mert ugye, pl a K10D pormentesitése, mint pozitívum, kilőve
Miért is?
Negatív dolog, hogy valszeg kishazánkban nehezebb obikat venni hozzá
Kisebb a választék az tény. Sőt, sokan az igazán profi optikákat hiányolják hozzá. Amire se neked, se nekem nem lesz pénzem soha. Ebay viszont elérhető innen is, így használt obit tudsz venni olcsón.
A D80-nál meg a D lighting (vagy hogy hívják) tetszik, de ez meg nekem tetszik, másoknak ez nem pozitívum, lehet.
Ezt vázba építve még nem láttam működni, a nikon capture nevű progiban viszont igen, és ott én is nagyon szeretem. -
Izé... lehet hogy egy földhozragadt vén szivar vagyok, de hogy lehet egy alkatrészt szoftveresen 3 mikront arréb lökni?
Valamiről megint lemaradtam? Vagy ez csak olyan, mint mikor a szőke nőnek azt mondják az autószerelőnél, hogy a szivató belever a karterba?
Lehet, hogy egyszerűen állítottak az AF-en a segédtükör állító csavarral, csak így tudományosabban hangzott, mert a mondatban benne volt az is hogy mikron, meg hogy szoftveresen, pláne ccd.
Olvastam az AF ilyen állításáról, azt is írták, hogy bizonyos hátrányokkal is jár a segédtükör ilyen elállítása, úgyhogy óvatosan érdemes.
Ha tényleg van szoftveres ccd arrébb tolás, akkor le a kalappal. De én meg azt nem hordok
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest