Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
eastsider #34287 üzenetére
Szerintem konkrétan azoknak készülhetett ez a modell, akik egy másodlagos vakut keresnek a rendszervakujuk mellé. Esetleg, ha tudja a vázad commander módban a TTL-t, használhatod azzal is, miközben az előbbivel csak derítesz szemből.
A Zéé
Így van. No meg, amiről itt is volt szó, hogy a valós kulcsszám a közzétett alatt van.
Ahogy nézem a 690 sem teljes értékű. Nem tudja wireless a TTL-t. -
törölt tag
válasz
eastsider #33694 üzenetére
Hirdesd az Apróban 2x ennyiért. Meglátod, elviszik.
Tapasztalat az, hogy műszaki cikket vásárló ember, aki újságot lapoz - dilettáns a témában és nem ismeri azon fogalmakat, hogy eBay vagy Argep.hu vagy hasonlók.Itt elég nyomott áron fogod eladni. Újságban bármennyiért
Amúgy vinném, csak gyűjtök üvegre.. -
gab.m
senior tag
válasz
eastsider #33423 üzenetére
Az vitt rá, hogy ki akartam próbálni egy rangefinderes gépet, és egyik este ebayen megnéztem a mindjárt lezáruló aukciókat. Erről korrekt képek voltak (tényleg tökéletes, egy karc sincs rajta), és az eladó letesztelte, valamint ő is korrekt volt, értett a dolgokhoz, nem mellesleg egy felvidéki honfitársunk
. 25 dollár volt + szállítás... nekem ennyit megért, a fénymérő kérdést majd valahogy megoldom.
Más: tudnátok ajánlani valamilyen olcsó fénymérőt, egyrészt a fentebb említett hiányosság miatt, másrészt amit tudnék használni a vakuk jó beállításához? Ebay-en nézegettem, és ilyen régi analóg fénymérőket egész jó áron is lehet találni. Ezek mennyire jók? Esetleg ezek közül tudna valaki ajánlani? -
gab.m
senior tag
válasz
eastsider #33420 üzenetére
Én most kezdtem el "filmezni". Ma fogom bevinni az első tekercseket előhivatni, kíváncsi vagyok az eredményekre. A 12-24et hány mm-en használtad, hogy ne vignettáljon nagyon? Nekem is ilyen obim van, csak Tokinából, ezért kérdezem.
Most jött meg a múlt héten ebayen vett orosz távmérős gépezetem, Fed 5b. Nagyon komoly kis masina, súlyra szerintem a D200 környékén van, masszív felépítés, gyönyörű váz, teljesen mechanikus. Nincs benne fénymérés, ez az egyetlen fájó pont, de valahogy megoldom. A rangefinder mechanika meg fantasztikus, el nem tudtam képzelni, hogy ez hogy működik, de szinte beleszerettem. Ennek egy kicsi sötét keresője van, de így is teljesen használható. Kezdem megérteni a Leicásokat, annak ellenére, hogy így is pofátlanul magasnak tartom az áraikat. Na off befejezve, köszönöm a figyelmet.. -
Real_Necro
veterán
válasz
eastsider #33357 üzenetére
Én is gondolkodtam a lenti Dell monitoron, de végül még nem cseréltem, inkább berendeltem egyet ide céghez, így most már egy ideje nyüstölöm.
Elég nagy változást nyújtott TN panelhoz képest, de valahogy nem kerek teljesen a dolog. Látva a 100ezres használt kategóriában lévő S-IPS vagy S-PVA paneles monitorokat már nem vágyom egy ilyenre otthon. Persze a mostani 17"-os sulinetest bőven lekörözné egy ilyen is. -
dabgergo
őstag
válasz
eastsider #32240 üzenetére
Ja értem, csak ezzel az ba baj h én a RAW-okat feldolgozás után át szoktam másolni egy háttértárolóra, de ha nincs mellette ez a fájl akkor ugye csak a nyers fájl megy. Nem lehet vhogy a fájlok mellé másolni az aktuális .lrcat-ot vagy ezt ti h szoktátok megcsinálni?
-
TeeJay
félisten
válasz
eastsider #30830 üzenetére
köszönöm így már menni fog
egyelőre marad AUTO módban vakukázkor majd vakura teszem
amint meg tudok szerezni ilyen szürke lapot azt bevágom majd a táskába aztán ha van idő méricskélésre használni fogom.másik téma
két objektívet vennem kellene még manapság mert a 18-105VR bár elég mindenre
de kellene valami fényerősebb minőségibb objektív is
az egyik az 99% hogy az AF-S 35/1.8 lesz
a másik pedig egy 85-ös lenne jó portrézni
ott van már tapasztalat az új AF-S 85/1.8-ról?
150pénzbe kerül, tud annyit hogy megéri mindenképpen portrézáshoz megvenni? -
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #30711 üzenetére
Jaja, befűztem, és valami zavart. Aztán rájöttem, hogy a felül fityegő rész zavar, úgyhogy megnéztem az ábrát és átfűztem, most sehol sem lóg semmi; ötletes az a leírt módszer, tényleg olyan, mintha nem is fűzve lenne, hanem egy darabból lenne az egész.
Amúgy képen fekete fehér, valójában nagyon sötét kék, és vékony zöld csíkok vannak belevarrva. Így még jobban tetszik.
-
Kleroo
veterán
válasz
eastsider #30455 üzenetére
Hatalmas +1
A D90 fölött tényleg eljárt már az idő. De ettől még elért már olyan szintre,hogy igazából csak az obikat kell előtte cserélni...A plusz,extrafunkciókat pedig sosem fog kárpótólni néhány feature.(megértem ha valakinek ez a pár feature a fontos)
A Nikon egy köcsög
. A D7000 és D90 duóval nagyot kaszál. Bár ezt a teóriát sokszor leírtam,nem teszem ezt sokadjára
-
drkbl
őstag
válasz
The Nikon 1 V1 and J1 were announced in September 2011, with the J1 going on to become the biggest selling compact system camera.
"A pro version would be quite nice," Gilbert said, "But ultimately, we want pros to be buying our DSLRs, so while it would be pretty nice to have within the market, it's so niche that I'm not sure it would help us to be the number one brand."
-
ATM_automata
őstag
válasz
Sok dologban igazad van. Tudni kell, hogy kinek mi mit ér meg. Az biztos, hogy aki kompaktról vagy automata gépről váltana mondjuk D90-re, az az életben többet nem akarna tükrös gépet a kezébe venni (max 5%-a a vevőknek), mert semmi köszönet nincs benne és nulla éles képe lenne ha a gyerek szülinapján fotózna vele. Ez konkrét tapasztalat, volt ismerős aki megvette és így járt. Ezt áthidalandó jöttek ki azok a dSLR-ek, amik képesek adni az automata funkicókat tükrös minőségben és mélységélességgel és mellé lehet szokni a gépészkedést is. Nyilván egyik belépő dslr se playboy fotózáshoz készült. A D90-et nagyon nem ismerem, csak párszor volt a kezembe, de ha nem studio fotózásra használod tuti fények mellett és nincsenek vagyonokat érő fényerős obik a táskádban, akkor szerintem elég kompromisszumos a használata és nagy rutint igényel. Az tény, hogy ha az ember fotóz már egy ideje, akkor kezdi látni, hogy kéne még 3 plusz gomb, meg 2 plusz tárcsa, de hát nem véletlenül nincsenek ezek rajta minden vázon...tudják ezt a salesek is a gyártónál.
Kinek mire kell. Én biztos nem adnék 3 forintot se D90-ért, akkor inkább tennék hozzá és vennék D7000-et. Nekünk nagyon jó belépő volt a D3100, amikor elkezdtük érezni a korlátait, akkor vettünk egy D5100-at, (amúgy is csak a vita volt, hogy ki fotózzon vele) amivel nagyon meg vagyunk elégedve és lehet, ha eladjuk a 3100-at, akkor megnézünk egy D7000-et is, bár annyi speckó fizetős munkánk nincs még, hogy feltétlenül ki tudjuk használni amit az tud és amit a D5100-al ne tudnánk megcsinálni. A d3100-al az a bajunk, ami a D90-el is lenne, hogy az érzékelő lehetne jobb, iso emelésnél zajosodik stb. Megjegyzem szerintem a D3100 érzékelője nekem jobbnak tűnik, mint a D90-é és a kijelzője is szebb...a D5100 meg jóval nagyobb felbontású kijelző, ha jól emlékszem, mint a D90.
-
Larry303
addikt
válasz
eastsider #30278 üzenetére
most nézegettem az új feltöltéseket flickeren, eszméletlenek a balatonos képeid (meg a 12-24 is
) egytől egyig telitalálat nekem, grat!
m3ss: megrendeltem az 1,8g elég kicsi ráfizetéssel sikerült hozzájutnom...ha megjön majd leírom a tapasztaltom az 1,8d vel szemben...
-
válasz
eastsider #30063 üzenetére
Jó, de Te fel is dolgozod a képeket rendesen, nem csak kamera JPG érdekel, meg az expó pontosra húzása semmi mókolással.
Én is így vagyok vele, mint Te, ha hozzá kell nyúlni a képhez, a D90 ISO1600 jobb a D200 ISO800-ánál.
ISO200-on is simám megüti a D200 ISO100-as szintjét. -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #29798 üzenetére
jo lesz itt nekem ez a 90-100mm 1:1 + raynox, rekeszelve egesz jo, bar lehet ahhoz mar vmi feny is kellene...
talaltam par kepet, sztem nemrossz
1 2 3szoval mondhatnatok nekem 1:1 kornyeken vmi regi, manual macroobit, mik a lehetosegek nikonra?
masik variacio, amit a Kiskornel mondott, hogy veszek pl egy 135 mm zeiss f3.5 + raynox + forditott 50mm. bar utobbival gondolom kozelpontom is megint par cm lenne, meg kezzel fogni a forditott 50-est a raynox vegen szinten nem vmi leanyalom manual fokusz kozben...
bar 1 dolgot meg nem ertek, a fujival csak is a nagy fokusztavolsag miatt nagyit ilyen jol a raynox, vagy amiatt, hogy kozelebb van a szenzorhoz az uveg? mert ha az elobbi, akkor vehetnek egy 55-300-at is, es ugyanazt a nagyitast kapnam kb, mint a fujival?
ugy is akarok vmi telet venni vmikor madarazni is... -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #29798 üzenetére
hmm de nem mindig 1:1-en mukodik ez az obi? ezt allitani tudod?
amugy ha mar itt tartunk nagyon klassz kepek, bar mar nezegettem oket tobbszor iserre nem is gondoltam, de tenyleg nagyon kicsi lesz ugy a dof. nem mintha az 50+raynox+forditott 50-nel nem lenne elkepesztoen kicsi.
mennyi a kozelpontja amugy a tamronnak? -
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #29792 üzenetére
De neked blende van a retinád helyén, és nem pislogsz, hanem a zár dolgozik. Nyilván ha te leszel ott, ahol én (munka, család, ezmegaz), akkor nem lesz gond, mert kb. annyi idő alatt dolgozod fel a képeidet a rutinoddal, ahogy én kimentem őket. De ez a rutin a magunkfajtáknál (értsd: 30 felett, időszűkös életemben vettem a kezembe először dslr-t) nincs meg... Így szempont a jó jpg motor. Maga a fényképezés már más, ott én is ellennék a MAS módokkal.
Nemtom, ha jön a szokásos nyári semmittevés (ami a szakmámban nagyob jellemző), szeretnék elmélyedni az LR-ben. Hátha akkor máshogy fogom gondolni.
-
m3ss
veterán
válasz
eastsider #29676 üzenetére
hmm amugy azt mondja csak odatartja a raynox ele az 50mm-t...hat ja, biztos sz*pas, de jo nagyot nagyithat, es hat a minosege nala ugy tunik nem olyan rossz
hogy lehet ugy stabilan tartani az egesz setupot... arra is kivancsi vagyok mekkora kozelpontja van. azt sem ertem, hogy miert nem mennek el neki az alanyai, meg a szembespriccelest is turik... -
TayRol
nagyúr
válasz
eastsider #29596 üzenetére
nagyon féltem, annyira vegyesek a vélemények róla, de pozitívan csalódtam. a VR jó dolog, nem tudom mennyivel rosszabb a képe mint a "sima" verziónak mivel nincs összehasonlítási alapom de nekem tetszik. AF kicsit hangos, ellenben gyors. Hogy hányszor fog téveszteni az majd elválik.
1 éves példány, kaptam hozzá 3 szűrőt (UV, CPL, ND4). Doboz, papírok, minden cucc. 75e volt.
-
madgie
titán
válasz
eastsider #29591 üzenetére
Zavart érzek az erőben, kicsit drága az a sima Extreme III
Az egyszerű Class6 , tehát elvileg tudnia kell a 6 MB/s írás/olvasást minimum, de ennyi. A másik Class10, tehát minimum 10 MB/s, de gyakorlatilag több. A cimkéjén 30 Mb/s-t írnak, én csak kártyaolvasóban ellenőriztem (ami az USB 2.0 miatt ugye limitált sebességű), 17-18 megával szépen ír, tehát jó cucc.
-
L4mie
veterán
válasz
eastsider #29475 üzenetére
Állat az a pánt ^_^
amúgy annyit hozzászólnék a témához, hogy...öööö....egyet értekjöhet a D7000
Kicsit on: személy szerint amíg ilyen szintű értelmes VITA folyik addig értékes...legalábbis nekem, amint elkezd valaki fröcsögni inkább hagyjátok abba, de ahogy tapasztalom ebben a topicban rendszeresen hozzászólóktól nem lesz fröcsögés.
-
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #29473 üzenetére
És igazad is van. Egyik sem jobb a másiknál egyértelműen, attól függ, kinek kell. Amikor Cayman gondolkodott a gépváltáson (asszem ő is mostanában cserélt), elég volt látni a képeit, olvasni a hozzászólásait, és nyilvánvaló volt, hogy neki a d5100 nem alternatíva, miként neked sem; nem is ajánlottam, holott én azt használok megelégedéssel. Kleroo már hezitált, de ő is jó döntést hozott a saját szempontjai alapján. Aleisternek a felbontás miatt, nekem a magas iso (gyereknél sokszor kevés fény) miatt ugyancsak adódott a d5100.
Ami nekem most (ahogy kezdek tudatosabban, a beállításokkal "játszva" fotózni) kezd hiányozni az a felső kijelző...
Értsünk egyet valamiben: egy ideális világban mindannyiunknak d7000 lenne
. Ha megnyerem a lottó ötöst, mindenkinek, aki hozzászólt ehhez a témához, veszek egyet.
-
válasz
eastsider #29401 üzenetére
Üdv a 90-es klubban!
Gyerekek, ennek a N12-24-nek az ára miatt semmi keresnivalója az ajánlott obik között!
Aki esetleg kifogta jó áron, az örüljön neki. Ha jól emlékszem, Te is épp a még megéri áron vetted
Érthetetlenül, vagy nem érthetetlenül, de túlárazott, mint szinte az összes Nikkor! -
Throme
veterán
válasz
eastsider #29404 üzenetére
Ez így van, de én nem is makrózom (pedig kipróbálnék egy 105-ös vagy min. egy 90-es makrólencsét). Ettől függetlenül én hasznos tulajdonságnak tartom és többször is alkalmaztam.
Egyéb témát meg ellövök LV módban mert azért lehet látni a lényeget (zöld keret
) napsütésben, és inkább választok nagyobb látószöget, hogy utána corp-al és kis forgatással a kívánt képet kapjam, kúszás, mászás nélkül.
-
Throme
veterán
válasz
eastsider #29361 üzenetére
Látom ezzel a D90-el is tudsz bánni
Kihajtható kijelző? meg is válaszoltad egyben:
"ígyis-úgyis földön fetrengés, farmerkitérdesedés lesz"
Na ezt én kihagyomMég arra jó, hogy táskában védve van az lcd. Tudom ez nem előny, mert lcd védelem van D90-re is. Csak én nem szeretem ha rajta van még valami a kijelzőn...
-
Throme
veterán
válasz
eastsider #29355 üzenetére
LV: persze hogy! A kihajtott lcd-nél bajos és felesleges lenne a kereső használata
(D5k)...
A nagy kereső miatt Te lehet nem fogod használni fotózáshoz az LV-t...
Nekem segít(ene csak én AF-et használok, így nem kell) az élességállításban ha manuálra vetemednék (nekem D5k van).
Aktív témák
Hirdetés
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- ZEISS Batis 40mm F2.0 Sony E
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest