Hirdetés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Graphy #49988 üzenetére
Én is szemüveges vagyok, de egy csomószor nincs rajtam, az a -1 nem olyan vészes...
Komponáláskor a d7k esetében teljesen rászoktam arra, hogy tágabbra komponálom a képet kicsit, és utólag vágom. Az esetek 90 %-ában tökletesen működik.
Amúgy az itteni júzerek 97,5 %-ának a milc ajánlott, csak a) nem tud róla; b) nem hajlandó beismerni.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #49822 üzenetére
Nekem engedte. A honlapon végigmentem a regisztráción, és tolta a pipákat - amikor beírtam a vásárlás dátumát, akkor is, holott nyilván programozva van, hogy figyelje a dárumot. A szép, hogy még a visszaigazolást is megkaptam.
Az már más kérdés, hogy a visszaigazolás mellé érkeztek a feltételek, amelyben benne van, hogy a vásárlást követő két hónapon belül kell regisztrálni. Magánszemély egyébként pattoghat ezen, mondván, nem egyértelmű a tájékoztatás, és ezzel megtévesztik a fogyasztót. Ha cégre lett véve a cucc, akkor nincs ilyen, cégeket nem védi a fogyasztóvédelem.
-
Freddy76
addikt
válasz
cool13 #49782 üzenetére
Azóta regeltem, és vissza is jött az igazolás, tehát működik - elvileg. Ugyanis ott vannak a feltételek, ahol elég egyértelműen le van írva: a garancia csak akkor él, ha vásárlás után két hónapon belül regisztrálsz. Szóval ez alapján megtagadható a garanciális javítás egy éven túl...
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49772 üzenetére
Kizárt dolog, hogy eladjam. Ezen a héten
. Megnéztem amúgy, de nem tudom reprodukálni a problémát. 17 és 50 mm-nél olyan határozottan megakad a zoomgyűrű, hogy azon túl csak az objektív fizikai károsításával menne, semmi holtjáték nincs (az elmúlt három hónapban nem jött le a gépről, tehát azért használtam). Az exif pontos. Ha mégsem, majd eladom valakinek, aki nem ért hozzá
.
Mert azt lássuk be, ez a hiba az átlagfelhasználók 99,9 %-ánál lényegtelen, kb. olyan, mint beperelni a Ferrarit, hogy a gyár adatok szerint 310-zel menő gép a pályán csak 302 km/h-t tud (volt ilyen per Németországban, csak szólok).
Kutya: az öt éves gari miatt nem estem kétségbe. Nem véletlenül vállalják ezt, gondolom, ha egy obinál nem jelentkezik hiba az első évben, utána sem nagyon fog (kivéve, ha elrontod, de erre amúgy sem terjed ki a gari).
Meg aztán én még gariidőn belül eladom szerintem az egész cuccot, és megyek vissza milcre (a milc/milf poénokat privátban küldje el mindenki saját magának, köszönöm).
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49766 üzenetére
De ha jól értem, a probléma csak akkor jelentkezik, ha túltekerem a végálláson az obit. Emellett javíts ki, ha tévedek (nem vagyok egy fénytudor), de plafonról derítésnél ennek nincs is szerepe - én meg csak azt használom...
Az már más kérdés, hogy most jöttem rá, hogy elfelejtettem regisztrálni az obit a Tamron honlapján, holott ezt két hónapon belül meg kellett volna tennem. Vagyis úszott az öt év gari...
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49581 üzenetére
Hát, én sem venném a d7100-zat, de én már nem szólok semmit azok után, hogy kb. a megjelenés másnapján bevásároltam egy omd-be... Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem eg fikarcnyit sem kelti fel az érdeklődésem a d7100-ra történő csere...
A d7000-ret egyébként még gyártják, vagy már csak raktársöprés van?
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #49478 üzenetére
Ajjaj. Minden képedre rá fog kerülni egy imyourfriend vízjel
-
Freddy76
addikt
válasz
agent_k #49440 üzenetére
A madarazásnak szerintem a 18-105-tel pont annyira lőttek/nem lőttek, mind a 18-55-tel. De vehetsz 18-55-öt, majd később egy 55-200-at. Ez utóbbiakkal nesa (a fórumon megtalálod valahol) remek madárfotókat lőtt. Szerintem kiabálj egyet, hogy nesa linkelje az ezzel készült madárfotóit.
-
Freddy76
addikt
válasz
freelanced #49414 üzenetére
Szerintem a táskás topikban hamarabb kapsz segítséget. Amúgy érdemes bemenni egy nagyobb MM-be a géppel együtt, és próbálgatni, majd a megfelelő típust megrendelni neten.
-
Freddy76
addikt
válasz
atok666 #49382 üzenetére
Mire gondolsz? A lefedettsége 100 %-os. Azt, hogy fizikailag hány milliméterszer hány milliméter a keresőben lévő képernyő, nem tudom, nyilván kisebb, mint egy ff keresője. De elég közelről nézed, tehát kitölti a látótered
. Az tény, hogy a d5100 keresője után óriási előre lépés volt (konkrétan a d5100 olyan, mintha egy sötét folyosóba néztem volna, az omd-hez képest), a d7000 keresője sem jobb, sem rosszabb. Az evf előnye szélsőségesebb körülmények között (sötétben, vagy eseteg nagyon sok fényben) jön ki. Normális fényben természetesebb hatást ad az ovf.
Szerk.: de ez nyilván tervezés kérdése, mármint akármekkora kukucskát tehetnek egy tükör nélkülire is. Sőt, mivel ez egy elektronikus kereső, nincs kötve a méret semmilyen már elemhez (pl. tükör, prizma).
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49379 üzenetére
De amúgy tényleg, a fáziskülönbség alapú fókuszon kívül mire kell a tükör? Értem ezalatt, hogy az újabb evf-ek már bőven elég gyorsak és jók ahhoz, hogy kiváltsák az ovf-et, és az újabb gépekben a kontrasztalapú af is nagyon gyors. Ott van pl. a pana gh3, fogás okés, kezelőszervekkel teli, tükör nuku. Egyedül a szenzor kisebb valamivel, de nem hiszem, hogy bárkinek ez lenne a korlátja.
Nekem is csak az a bajom, hogy a d7000 álomgép, nagyon jól kezelhető. Ettől nem szívesen válnék meg. Ha kijönne egy ezzel pariban lévő milc, az induláskor biztos kétszeres ár lenne...
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #49374 üzenetére
Semmiképpen sem. Az egy kiváló ital, sőt.
Murloc: ügyvéd vagyok, bármilyen jogi felelősségem megkérdőjelezem. Ha én nem is, a kollégáim mindenképpen.
Spanyoll:
1. Nincs front és backfókusz.
2. Van kiváló evf. A jó evf odab.sz bármilyen optikai keresőt. Mindig azt látod, amilyen a kép lesz.
3. Remek fixek, és nincs marketingblendézés. Ha az van ráírva, hogy 1.8, akkor az 1.8. Nem használható, de négyen karcol, hanem egynyolc.
4. Mivel új a rendszer, gyorsan jönnek ki a vázak, vagyis az 1-2 generációval korábbi vázak ára esik, jelentősen.
5. Élő hisztogram. Nem utólag, hanem a keresőben, mielőtt a képet elkészítenéd, látod. Megszokod, megszereted.
6. Nem néz mindenki pénzes, ámde eszetlen turistának.
7. Nem hangos a tükör. Bizonyos felhasználási módoknál ez számít.
8. Remeket lehet röhögni magukat véresen komolyan vevő ff huszárokon.
9. Ha olympusod van, uninstallálhatod a raw feldolgozót, és örülhetsz a gépből kieső jpg-knek.
10. Megveszel valamit, és működik.
11. Elmondhatod magadról, hogy kicsi szenzoron ugyanolyan jó képeket készítesz, mint mások a milliós vázak szenzorán (persze most nem coxerre gondoltam, bár ő egy milccel is pont olyan jó képeket készítene szerintem).Most, hogy ezt így összefoglaltam, megyek, és veszek akcióban valami cuccot
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #49368 üzenetére
Srácok, nektek tényleg nem való a milc. Elköltenétek rengeteg pénzt pl. egy oly 75/1.8-ra, és még egy nyavalyás backfókusz sincs benne, amivel játszani lehet. Az pláne milyen már, hogy egy zoom az elejétől végig pontos. Az ember nem ezt várja a pénzéért.
Csizmi:
Szerk.: igen, ittam. Tortát sütöttem (nagyon finom csokitortát), amibe kellett 0,05 l rum. De mivel én csak jó alapanyagokkal dolgozom, ebbe sem hajós rumot tettem, hanem rendes rumot (Bacardit, ha érdekel valakit, de nem azt a fehéret, amit boozyk isznak kólával, hanem rendes rumot), és véletlenül ittam belőle három pohárral, meg véletlenül bort is ittam. Problem?
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #49331 üzenetére
Evangélikus, de hogy jön ez ide?
-
Freddy76
addikt
válasz
atok666 #49227 üzenetére
Én a 17-50-nel oldok meg mindent... Nem vagyok egy nagy telézős, és nem szeretek cserélgetni, így a 17-50 jön mindenhova. Beltérben ez a kevésfényes, de kintre is ezt viszem, mert szemben pl. a 18-105-tel, ott a fényerő, ha betévedek egy templomba... A z 50g-t sem használom sohasem. Néha felteszem, mert megerőltetem magam, hogy mégis ott egy faxa képű 1.8-as obi, és akkor készítek vele néhány képet, merthogy milyen jó, de igazából nem hiányozna a 12-50 mellett.
Nekem most ami hiányzik az egy ekv. 35-40 körüli fényerős fix. Meg egy kis váz, amelyen rajta van (konkrétan az omd-t szoktam hiányolni a pana 20-assal). Most azon gondolkodom, hogy eladom az 50-est és a 18-105-öt is, kissé megpótolom, és fényerős ekv. 35-ös fix helyett veszek használt fuji x100-at
. Basszus, annyiba kerül a gép, mint egy jobb fix
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Santiagain #49192 üzenetére
Így van, nekem sem hiányzik. Majd kijön valami milc váz, ami jó (fuji xe-2 gyors af-fel, vagy olympus om-d em-6 jobb kezelőfelülettel), és akkor megveszem azt. Tükör mellett nincs értelme számottevő méretcsökkenésre számítani.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #49161 üzenetére
Vagy nem tudom, mert én nem festettem, de nekem sem
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Sequoyah #49021 üzenetére
Egy jó evf nagyon jó... Nézz bele egy olympus omd, fuji x100, xe-1, xpro-1 evf-ébe, és érteni fogod. Gyenge fényben is jó, mindig 100 %-os, és tökéletesen azt látod, amilyen az elkészült kép lesz. Sokkal jobban lehet az evf-re információkat "kirakni", akár élő hisztogrammot, vagy megjeleníteni a kiégett/bebukott részeket.
Az af őersze más dolog. A dslr evf fókusza lassú, azért ezt jócskán meghaladták az újabb milcek.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #49015 üzenetére
Nem erről van szó. A canonosok lélekben szegények. Az eszközük eszköz, nincs benne élet, lélek, szenvedély. Egy canonos és a gépe olyan, mint egy társasház 50 éve egymás mellett élő szomszédja. Tudják, a másik mire való, és mit csinál, és ha kell szekrényt cipelni, áthívják, és megcsinálják. Ennyi, nincs miről beszélni. Job done, viszlát.
Na, ebben a hasonlatban a nikonos szomszédja ő, és a kismacskája, akivel nem lehet szekrényt cipelni, ellenben tök jó vele rozé fröccsöt inni esténként a teraszon. Aztán beszélni róla a haverokkal.
Tegye fel a kezét, akinek az első változat volt szimpatikus. Senki? Köszönöm. Második? Ó igen.
És hogy hol van ebben az egyenletben a fujis/olympusos? Nos, ő a másik szomszédja a csajnak, aki egyedül fröccsözik, mert a szomszéd leány egy remek fellációban részesíti.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #48997 üzenetére
Mondol valamit
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #48990 üzenetére
Nem, télen nincs annyi kirándulás, játszótér, ilyesmi. Tavasztől őszig pörgés van, ki a szabadba, D vitamin raktározás, fenének van kedve cipelni. Rohanok a gyerekkel, fekszem a fűben, térdelek a homokozóban, itt idegen test a dslr, ide kicsi, vidám milc kell. De amúgy meg tök jó a d7k, amikor van idő kicsit elgondolkodni, akkor jó kézbe venni.
Huhh, nem tudom, érthető voltam-e
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #48976 üzenetére
Az a helyzet, hogy hirtelen nem tudtam reális magyarázatát adni arra, hogy miért nem használom a 18-105-öt. Aztán rájöttem: amikor jók a fények, akkor a fuji x10-et használom inkább
.
Hát ja, néha én is csak kapkodom a fejem
. Kövezzetek meg, én nem tudnék mit kezdeni a d800+24-70+70-200+85+150 makró+markolat+vaku szettel. Azaz de, eladnám, megvenném belőle az x-pro1-et a három fix-szel, oszt jónapot
. Pont olyan jó/szar/átlagos képeket készítenék azzal is, de nem lenne teniszkönyököm, nem kellene kisbőrönd, és még maradna egy millám, amiből vehetnék 17 db 18-105 obit
. És nem lenne fókuszproblémám egy tamronnal sem
.
Szerintem a talira sem fogom hozni a dslr-t, csak a fujit meg a filmes olyt valami fekete fehér filmmel. Az is fullfrém végül is. És még szép is.
Aztán lehet, hogy ráállok erre a ciklusra, nyárra veszek valami kicsi tükörtelent, télre meg visszamegyek dslr-re
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie #48926 üzenetére
Itt ezt hiába mondod
. Engem anno azzal piszkáltak, hogy a legutóbbi talin milyen pici tatyó volt nálam; benne volt a váz, 20/1.7, 45/1.8, 12-50... Most megint olyan pici tatyót akarok
. Ameddig nem jön ki az a mil váz, ami nekem mindenben jó, addig marad a d7000. És az igazság az, hogy az omd és az xe1 is olyan providentes: csak egy pici hiányzik.
-
Freddy76
addikt
válasz
cool13 #48912 üzenetére
Én találkoztam vele, és nem vagyok benne biztos
.
Coxerrel egyetértek, amikor megvettem a d7k-t nekem is az b.szta el az örömöt, hogy durván félrefókuszált... Amikor megcsinálták, akkor már annyira pixelbuzi lettem, hogy ha egy barna tehénről egy sötét alagútban 1/2000 záridő 5.6 rekesz mellett nem sikerült tűéles kép, kurvanikont kiáltottam, és teljesen technobuzultam, és itt hisztiztem... Amióta eladtam a 35-öst, és megvan a tami 17-50, lesz.rom, használom örömmel, kitanultam a nyűgjeit, és bőven együtt tudok élni vele, és az 50/1.8-cal. Ha teszteket olvasnék, akkor tudnám, hogy van egy vacak üvegem, ami nem éles, és vinyettál is. Emellett megpróbálhatnám a rohanó gyerekemet csak a legszélső af ponttal fotózni, és akkor tudnám, hogy sokszor nem pontos...
De mér nem érdekel, ez bőven jó, ha sok a nap, akkor használom az x10-et (jobban szeretem, mint a tükröst), és előbb utóbb veszek egy fuji vagy oly milcet, és újra élvezni fogom, hogy az enyém a legkisebb
. Azért nem fogok egy (két) milliós cuccot venni, hogy az is szar legyen...
A photozone-t és a dxo-t meg nem tudom mértékadónak venni, nekem valahol Handrás apple vs android összehasonlításaival esnek egy kalap alá.
-
Freddy76
addikt
válasz
-Shadow- #48743 üzenetére
Ez annyira jellemző... Nem is értem, miért álltak le a dslr vonallal. Messel is beszéltük hétvégén, hogy hiába van fenesetudja mennyi af pont a d7k-n, ha csak a középre zsúfolt 9 keresztszálas. Elég lenne nekem is 11, de legyen mind olyan. De a d600-on is elég viccesen néz ki, mint egy menő francia étteremben, hatalmas tányér közepén van a pici husi...
-
Freddy76
addikt
Ááááá, ráadásul Freddy76 pólóban... Nagyon raj
.
Legközelebb gyere valami emberibb időben is, amikor nem alszik a gyermek, kiváncsi vagyok milyen a te stílusodban egy gyermekfotó-sorozat, aztán csináltatunk majd egy vintázsosat is COxErékkel. Amúgy Julcsi is imádja a bogarakat, 10-20 percet ő is simán elnézeget egy katicát, vagy egy pókot, szerintem még haverok is lennétek
.
-
Freddy76
addikt
Asszem kanyonéknál a fehér buzis obi mind L-es, ez is ilyen bájgúnártölcsér volt. Mondjuk az is igaz, hogy az ödémakettő af-je meg röhejes volt a 7d-hez képest.
De ha bazi gyors af-et akarsz, az olympusnak vannak a nem tudom milyen jelölésű obijai (asszem sw, de majd Shadow vagy Nesa megmondja), azok konkrétan visszatekerik az időt, olyan gyorsak
.
-
Freddy76
addikt
Totál topikidegen, merthogy sem nikon, sem dslr, de az olympus mintaboltban pazar vevői élményeim voltak. Segítőkészség, tapizhatóság, magyarázás, kipróbálás, minden... Amikor nem volt éppen bemutató om-d-jük, az eladó srác a sajátját hozta ki és mutatta meg... Magyarázat rogyásig, amennyi kell. Egyszer azért mentem be, hogy milyen elem kell az olympus om-10 analóg fénymérőjébe (merthogy láttam náluk vitrinben régi oly filmeseket), és szemrebbenés nélkül mindenre kielégítő magyarázatot kaptam.
És még olyan kicsi cukorkájuk is van nagy tálban, és nem szóltak rám, hogy a citromosokat túrkálom ki.
-
Freddy76
addikt
válasz
MC Pite #48665 üzenetére
Na látod, erről van szó. Én is kereshetném a hibát a 17-50-nel, van benne, de nem teszem, mert jó társam, le sem jön a d7000-ről. A d7000 számomra ezzel remek páros, bőven hozza azt a képminőséget, ami kell, monitorra, 10X15 nyomatra remek képek jönnek, ennél jobbat nem tudnék kihozni, ha akarnék sem. Jó gyutáv, tök jó képminőség, élesség, mosás, miegymás. A 28-75 is valami ilyesmi lehet. Én még az 50-est használom mellette, mást nem. Nem tudom, nyáron fogom-e használni a 18-105-öt, lehet.
Bár most, hogy ilyen jók a fények, a kis fuji X10 jön velem sétálni, és minő csoda, a nekem tetsző képek azzal is jönnek. Van rajta egy jó szenzor (nem apsc, de kompaktnál nagyobb), egy jó és fényerős obi, elég jó tartalékokkal bíró rawokat tud, és van rajta három tárcsa, meg néhány gomb. Persze nincs vele kétmilis dof, nem nézek ki vele sem menőnek, sem gazdagnak, de felszabadíító élmény, hogy nem egy bumszli izé lóg a nyakamban. Mondjuk ha bejövünk/leszáll az este, akkor már kell a csattogós...
-
Freddy76
addikt
válasz
imyourfriend #48650 üzenetére
Hmmm, a pajtást leszámítva ez egy helyénvaló hozzászólás volt. Csak így tovább.
-
Freddy76
addikt
válasz
imyourfriend #48648 üzenetére
Nézd meg m3ss aláírában lévő linken elérhető fényképeket (esetleg a haladó topikba posztolt képeit), aztán magyarázd el neki, hogy miként tudja jobban kihasználni a gépét. Tanítsd.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #48644 üzenetére
Nekem ne mondjad, nekem nincsenek sem drága üvegeim, sem drága vázam (ma már a d7k annyira nem menő, úgy látom
), és nem is akarok egyiket sem. Na jó, egy 24-70/2.8 nikkort elviselnék, bár nekem van egy cipelhetőségi maximumom, és az azon már túl van. A d7000+17-50 párosnál nagyobbat nem vagyok hajlandó cipelni.
Igazad van abban, hogy drágga cuccnál szívás a szívás. Engem már az zavart fogyasztóként, hogy a d7000 nem működött rendesen, de az, hogy milliós cucc ne tudjon felállni... Nekem ez kicsit ilyen sztori, a technika egész egyszerűen nem akar, nem tud működni, a gyártó nem tudja letenni azt, amit elmondása szerint elad neked.
M3ss: én már öt hónapja használom a d7k-t, lassan eladom, majd szólok
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #48640 üzenetére
Ahogy mondod...
De amúgy tényleg vicc, hogy többszázezres (milliós) szettek nem működnek. Hogy a 'csába? Toljuk a csillió megapixelt, az eszméletlen dinamikát, a csillió isót, miközben az élesség nem ott van, ahol kellene - amennyire tudom, a canon 5dmkII-nek is ez volt a nagy baja. WTF
Én is megvettem a drága cuccot, és körbejártam a várost, mire kb. egy hónap alatt megoldódott a problémám, és mot van egy tényleg remek vázam, egy remek tami 17-50-nel és remek nikkor 50-nel (a 18-105 is biztos remek, csak éppen soha nincs a vázon). De jó lenne egy remek 35-ös is, vagy valami más ekvivalens 40-50 közötti fényerős, kis méretű, nem horrordrága fix.
Ehhez képest egy sokak által lesajnált milc a bal felső sarokban is pillanat alatt harap halálpontos fókuszt.
-
Freddy76
addikt
válasz
Chris Kiki #48511 üzenetére
Ne foglalkozz spanyollal. Régen hippi volt, és mindenkit szeretett, de amióta dolgozik, elkapta a kapitalizmus szele, és ő is a pénz istenének hívője lett. Azóta beszólogat.
Nincs olyan, hogy mi kell. Minden látószög egyben valamilyen perspektíva is, a portrénál pedig - általában - az a fontos, hogy ez olyan legyen, ami nem torzít, élethűen adja vissza az arányokat. Ebből a cikkből érteni fogod, hogy miről van szó.
Értelemszerűen egy nagylátószöggel is el tudod érni ugyanazt a perspektívát, mint egy ekv. 120 körüli obival: baromi messze mész, és kivágod a közepét - így persze a felbontásod töredékére esik vissza. Ennek ellenére én is sokszor csinálom ezt az 50-essel. Én azt mondanám, hogy portrézni (dx vázom) az 50-es és a 85-ös obi a legjobb; az utóbbi nyilván jobb, de műtermen kívül hosszú lehet (túl távol kell lenned: kicsi a lakás, utcán belegyalogolnak a képedbe, stb.). Shadow műteremben portrézik, megteheti hogy a kellő távolságból használja a megfelelő gyutávú obit. Én a gyerekemet portrézom (nyilván amatőr szinten), nem tudok túl messze menni...
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #48444 üzenetére
Azért, mert a Budagyöngyétől kábé 7 percre lakom, ott szállok le a villamosról. DX-en meg tudom nézni. Vagy postázd el a d800-at.
Amúgy mi Vénkurva Plázának hívjuk a Budagyöngyét. Tragikus hely, szerintem a legröhejesebb bevásárlóközpont.
Basszus, már mindenkinek én rohangálok az obija után
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #48300 üzenetére
Szerintem nem fogja a lopásokat megakadályozni, egész egyszerűem azért, mert fényképezőgépeket nem célzottan lopnak. Kiemelik a táskából a tömegben, lenyúlják a pillanatra lerakott táskát/gépet, kikapják a tulaj kezéből/nyakából a táskát/gépet, feltörik a lakást, autót, és elviszik az ott talált gépet. A rablót tipikusan az alkalom szüli, és nem azt kezdi el nézegetni a metrón, hogy "annak ott pin kódos a gépe, azt nem lopom el". Mobiltelefont sem így lopnak - azaz annak ellenére lopnak, hogy ott van pin kód.
Megnehezíthetjük a csibész dolgát, de max. annyit érünk el vele, hogy szétkapják a gépet alkatrésznek, vagy feltöreti a kódot - amint az történik a mobilok esetében is.
-
Freddy76
addikt
válasz
spanyoll #48155 üzenetére
Ne etessétek a canonos trollokat.
Ők sem merik bevallani, hogy csak azért vettek anno canont, mert azt mondták nekik a boltban, hogy ha van bármilyen canon fénymásolójuk, azzal ki tudják nyomtatni a képeiket színesben.
Atok: amikor vettem a d7k-t, a 60d volt elég jó akcióban valami jónak mondott kitobival (asszem17-85 IS), 290 körül volt, míg a d7k a 18-105-tel 310. Gondolkodtam én is, de nekem éppen, hogy szebbnek tűntek a nikon színei, a magas iso tartományban pedig bucira verte a canont
, és ebben a topikban sokkal jobb fejek vannak, mint a canon topikban. Ha jól tudom, a belépő-középkategória gépeibe szerelt canon érzékelők nem éppen izmosak. És bár igaza van madgie-nak, miszerint 40d-vel és d40-nel is lehet pazar képeket lőni, de minek, ha nem muszáj?Ebben van azért valami (ez a topik a jó arcok gyűjtőhelye). Az összes fénymásolós itt lézeng - crey
[ Módosította: crey ]
-
Freddy76
addikt
válasz
urbanjozsi #48047 üzenetére
Nem vagyok elfogulatlan, de én anno ezen a kettőn agyaltam, és a Nikon lett...
-
Freddy76
addikt
válasz
Gulyopapa #48012 üzenetére
Ha értesz valamennyire angolul, gugli a focus test, vagy focus test chart szavakra kiadja a "szakszerű" tesztek leírását, nyomtatható tesztábrákkal.
Vagy tegyél egymás mögé, viszonylag közel tárgyakat, úgy, hogy félig fedésben legyenek egymáshoz képest. Dominó tökéletes a célra. Majd szemből fotózzál, kis mélységélességgel, és nézd meg, hogy az éles-e, amire fókuszt állítottál.
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo #47889 üzenetére
Nem. Ha váltok, akkor csak olyanra, ami lényegesen, és ténylegesen kisebb. Ez utóbbi alatt azt értem, hogy nem érdekelnek camerasize ábrák, meg milliméterbuzulások, hanem az a fontos, hogy a gép ténylegesen kisebb legyen súlyra, fogásra, és ugyanez igaz a rendszerre is. Ha a camerasize oldalon összevetjük a d7k-t és az omd-t, akkor sokan mondják, hogy annyival nem nagyobb. Na ja, de ha azt veszem figyelembe, hogy itt az 50/1.8 a legkisebb obi, ott meg van egy palacsinta, meg egy, az 50-esnél is kisebb fix, és még egy ekv. 24-100 átfogással rendelkező zoom is jóval kisebb, mint egy 18-55, meg az ekv. 18-36 nagylátó is akkora, hogy elvész a tenyeredben, akkor már kijön a lényeg. Emlékezz a picike kis cuki táskámra a fotóstaliról, abba belefért a váz, egy 20/1.7, 45/1.8, 12-50, FL36 vaku. A d7k esetében csak a váz menne bele...
Amíg nincs értelmes alternatíva, addig marad a d7k. És most nincs értelmes alternatíva, ergo marad ez a cucc, amit szeretek, jó kézbe venni, jó használni, és nagyon jó képek potyognak belőle.
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
Gulyopapa #47831 üzenetére
Csak megkérdeztem, hogy melyiket használtad. Nem kaptam fel a vizet.
Számomra pedig egy dslr fogása tud szörnyű lenni... Amikor egyik kezemben a gyerek/babakocsi/sörösüveg, akkor nagy, az obival pedig előre bukik... A milcek előnye amúgy csak fixekkel jön ki igazán, azokkal nagyon jó a súlyelosztásuk, tényleg egykezes művelet (pláne, hogy zoom-olni sem kell). Az pedig tény, hogy az igazán jó milcek drágák (bár pl. egy d7100-hoz képest az xe-1 nem az, és ugyebár abban is apsc szenzor van, ráadásul igen jó), az pedig ugyancsak tény, hogy a jó fixek is drágák.
Ezért ez a dilemmám, a dslr nekem is jobb, de királndulni, rohangálni jobb lenne egy jó milc, az előbb említett fuji, vagy omd.
Eperkuytus: ez Tamás, Necro, vagy Throme
szájábólklaviatúrájából még okés, de hogy pont te dumálj.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #47821 üzenetére
De az milc lesz, ha lesz, akkor is gratulálsz?
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #47808 üzenetére
Köszi, azért kicsit túlzol. Perpill 1,5 millát nem tudok erre a dologra költeni...
Amúgy tényleg azt a szettet keresem, ami nincs... Van ugye a d7000, egy bajom van vele (ismét), nagy. Azért lehet jönni a múkusvillantóval, meg turistacsattogtatóval, meg szappantartóval, de azért baromi kényelmes egy feleakkora súlyú-méretű cuccal szaladgálni, különösen gyerek mellett. Nekem a d7000 képminősége kell, annál lejjebb nem akarom adni, de erre nincs is szükség, ezt hozzák a felsorolt milc-ek is. Jobb képminőségre nem vágyom, mert amint azt fentebb is írtuk, nem lesznek jobb képek. Okés, lehet, hogy egyszer egy barlangba lesz olyan kép iso 6400-on, ami nagyon zajos lesz, és nem lenne zajos egy ff vázzal, de ezért váltani nem fogok. Tehát d7000 képminősége, ez megvan. Ugyanígy kell a kezelhetőség, a két tárcsa, a dedikált gombok. A státuszkijelzőt feladom egy jó evf-ért. Itt elvérzik az omd. A gyors és pontos (mert a d7k nekem már az) af szintén kell. Itt elvérzik a fuji.
Az oly - d7k váltásom egy fillérbe sem került, és nem is tervezek nagyobb összeget rákölteni. Ha kijön az om-d em-6, az valószínűleg az em-5 indulóárán fog kezdeni, annyiért nem veszem meg (kivéve, ha megint lesz valami jó akció, mint tavaly volt a 20 %-os). Az xe-1 jó lenne, bár az általam preferált két obival (18-55, 35) rá kellene fizetnem valamennyit, de nem lenne nagyságrendi ugrás.
Tehát addig marad a d7k, amíg nem lesz egy értelmes milc, értelmes áron. Az sajnos nem most lesz...
Az ff-es kérdésem tényleg csak érdeklődés volt, semmiképpen nem akarok ilyen méregdrága súlyzót, és ekkora e-péniszre sincs szükségem. Mert a képeim ettől biztos, hogy nem lesznek jobbak. Amúgy ha a három rendszer sok is lenne, az ff-re váltást valóban megtehetném, csak éppen értelme nem lenne...
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #47792 üzenetére
Nemnem, nem akarok d7100-ra cserélni, felesleges megapixelekre pláne nem költök pénzt. A d700-as kérdésem is csak hipotetikus volt, arra sem akarok cserélni. Túl nagy, és nehéz. Nekem a mostani szettem nagyon jó, jó a gép, jók az obik, és így jók a képek, egy dolog van, amelyért cserélnék: a méret. Az olympus om-d em-5 méretben jobb, de kezelhetőségben elvérzik a d7k-val szemben. Az xe-1 jó, de itt az af lassúcska kevés fényben (pedig ez egy igazán jó cucc, minden szempontból). Ha bármelyiket orvosolják a nevezett két probléma közül, nekem megvan az ultimate szett. A d7k sajnos kisebb nem lesz...
Aleister: semmi baj nincs az af-fel, nekem helyretették, és az általam használt obikkal pöpecül megy. Ezen a téren sincs semmilyen hiányérzetem.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
szeva000 #47780 üzenetére
A szenzor biztos, hogy nem szűk keresztmetszet. Az pazar.
Furkoo: ehhez kell egy gyorsabb fókuszú xe-1, vagy egy több gombos em-5/6.
Imyourfriend: hiányoztál.
Tamás: éppen ezért nem veszek semmilyen ff vázat. Én a mostani képminőségről feljebb már nem akarok lépni (hova?), nekem inkább a hordozhatóság lenne előny, ezért írtam, hogy váltani max. kifelé fogok, milc-re. Azt viszont előbb-utóbb meg fogom lépni... Már két olyan váz van a milc piacon, ami majdnem jó (xe-1 és em-5), az engem érdeklő obipark is megvan...
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #47775 üzenetére
Nem fogok cserélni. Nincs hangulatom új obiparkot építeni, meg kifizetni egy rakat pénzt. Pláne nincs kedvem egy a d7000-nél is nagyobb gépet cipelni.
Ha cserélek, akkor az csak kétirányú lehet:
1. Fuji xe-1, ha kijön az utód egy gyorsabb fókusszal;
2. Oly om-d em-6, ha az előd hiányosságait a kezelőfelület terén orvosolják. -
Freddy76
addikt
Urak, meg többiek, van mostan ez az ff láz itten. Én gondolkodtam (nem akarok cserélni, csak úgy gondolkodtam). Tehát d6-7-800.
Szóval, adva van egy hobbista, mint én. Nem fotózok óriásplakátot, nem fotózok magazinnak, nem akarok makrózni. Kell egy gép, amivel a gyerkőcöt, családot, nyaralásokat végig tudom fotózni, és persze kirándulásokon is jól teljesít, és amikor "csak úgy" el akarok menni fotózni, akkor jön velem. Beépített vakut soha nem használom, nem kell. Ellenben kell egy nagyon jó, harapós fókuszrendszer, ami nem hibázik, kell a jó magas iso teljesítmény (szvsz az én esetemben pl. ez lenne az egyetlen ésszerű oka a váltásnak), mondjuk 6400-ig büntetlenül, kell egy jó kezelőfelület. Nem akarok nagyot látni, és nem akarok távoli pontokat közelebb hozni, egy ekv. 20 (24, 28)/2.8d, 50/1.8g, 85/1.8d sorral, meg valami alapzoom (akár régebbi, mint pl. ez itt).
SOHA nem fogok A4-nél nagyobb nyomatokat készíteni. És nem akarok asztali gépet, a notebookomon (ami azért egy jobbfajta HP elitebook, kalibrált monitorral, 8 giga rammal, i7 procival) akarom a képeimet feldolgozni.
Ilyen paraméterek mellett nem a d700 lenne a legjobb választás? Nem azért mert használtan olcsóbb, hanem reálisan, ha az árat nem is nézném, a fenti felhasználásra nem egyértelműen a d700 a legelslegjobb alternatíva?
-
Freddy76
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Helios 44M-4 2/58 (Nikon F) eladó!
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest