- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #35151 üzenetére
A vámosok sem ma kezdték, nyilván látni fogják egy terméken kibontás után, hogy kb mennyit érhet. Ha meg nem tudják megállapítani, bekérik tőled papirost, számlát, esetleg a banki tranzakcióról a bizonylatot. Ha ez még mindig sántít, jöhet a szakértő bevonása is.
Tök mindegy használt vagy új, értéke van, mást nem kifizettetik az áfa-t rá, esetleg meg is vámolják. -
válasz
h1ght3chzor #35151 üzenetére
Kinyitják és lecsekkolják kb. mit érhet.
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #35128 üzenetére
Az már lehet nem nyerő: [link]
-
atok666
őstag
válasz
h1ght3chzor #34761 üzenetére
Atok
-
fireproof
őstag
válasz
h1ght3chzor #34027 üzenetére
Akkor megkeresem köszi.
-
Kleroo
veterán
válasz
h1ght3chzor #33921 üzenetére
Nem nagyon téveszt,és ellenőriztem is többször.
Melyik képet látod esetleg hibásnak?
A macis képen egyébként a piros A betűs kockára került a fókusz.szerk: na viszont felcseréltem 1 képet. A "becsillanás" képek fordítva vannak.
-
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #33921 üzenetére
Asszem a macisnál én is egy kicsit elcsúszva láttam a fókuszt...
-
Kleroo
veterán
válasz
h1ght3chzor #33905 üzenetére
Nem sok. Olvass utána. Igencsak olcsó.
Motoros, FX-es, fém bajonett,távolságskála,etalon képminőség a nagytesókhoz mérten is. 60k.
Legjobb vétel fixek között. (A D-s mostani új ára szerintem durván sok a minőséggel szemben) Vagy nézd meg mit tudnak az 1.4-esek,és hogyan teljesítenek.forceberg
Majd mindjárt csinálok pár croppot,ami elég árulkodó. (ha jó netem lenne feltolnám az egészet 12MP-en és lehetne mazsolázni... de nincs)
-
Kleroo
veterán
válasz
h1ght3chzor #33900 üzenetére
A használt ár sem annyira nagy különbség. A D-ket már javarészt 30-ért látom,amit nehéz megszokni a korábbi árakhoz képest. A G-k pedig 45-50 között sorakoznak.
Ha azt nézem,hogy ez az az 50-es obi, ami talán a legjobban teljesít 1.8-on, és ami fontosabb, teljesen használható,akkor nem is kérdés,hogy megéri-e. Mindemellett van benne halk motor,és hozzá napellenző.
Új vásárlásánál gondolkodni sem kell. Max,ha a torzítás probléma(még így is kisebb mint az 1.4-eseké) Esetleg,ha csak agyonrekeszelve használja.
-
törölt tag
válasz
h1ght3chzor #32838 üzenetére
Hogy érted ? A mintafotón állványon a cucc, de amúgy full használható állvány nélkül is
Alul vízálló cipzár van, amit behúzol zártra, ha nem állványozol. -
törölt tag
válasz
h1ght3chzor #32829 üzenetére
Ezzel megy a tájfun is
-
JohnyBlue
addikt
válasz
h1ght3chzor #32831 üzenetére
Globálisan védjed
Komolyra fordítva a szót, én ilyenkor egy vékony széldzsekit öltök a piciny testemre és a "cipzár" fel van húzva rajta. A gép meg a széldzseki és a testem közt "védve van". Amikor meg fotózni akarok akkor gyorsan "cipzár" lehúz, gép előkap, céloz, lő és gyorsan eldug
-
JohnyBlue
addikt
válasz
h1ght3chzor #32829 üzenetére
Ha csak szemetel az még legalábbis nálam simán belefér. Ha szakad akkor nincsen mese el kell rakni. Ha meg tényleg kirándulás és non stop szakad az eső de kell a gép akkor táskából ki meg be. Meg akivel mész majd tartja az esernyőt
-
Kleroo
veterán
válasz
h1ght3chzor #32592 üzenetére
Hát kell hozzá varázsló gén.
De
-ha meg vannak kopva a szinkroncsatlakozók & a védőgumik
-elszíneződött,netán megolvadt már a "vakufej vége"
-karcos/csillogóssá kopott.
-feliratok kopottak
-gombok nehézkesen működnek
-a fej már alig kattan be az állásokba,csak forog
-lassan tölt fel friss elemmel is
-blablaAkkor szerintem gyanítható,hogy jó pár éve vásárolta egy profi aki kihasználta rendesen
Vagy végülis lehetett egy idióta kontár is, a végeredmény hasonló.Az mindenesetre előre gyanús,hogy csak 50k egy viszonteladónál.
Persze ha az SB-900 is ilyen bargain vétel volt és jó,akkor van remény.
-
zed juron
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #32330 üzenetére
Nekem túl gyors a merülési idő. De úgy tűnik a D3100 kompatibilis a D3200-vel!
-
atok666
őstag
válasz
h1ght3chzor #31742 üzenetére
Napellenzot keres, nem objektívsapkat
Atok
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #31570 üzenetére
probaltad? en mult heten probaltam egy canon 18-135 obival (67mm) raynox 250-et, es vignettalt vegig a szelen
-
runner 125
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #31297 üzenetére
Enyimé'.
600-ast igény szerint beszámítok, hobby célra abszolút felesleges nekem.
mod.
Aláírásod még él? Mennyiért adod a DCR-250-et?
-
Larry303
addikt
válasz
h1ght3chzor #31128 üzenetére
nekem van/volt mindkettő, nekem sokkal jobban tetszik a G rajzolata, a legnagyobb bajom a D vel az volt, hogy nem tudtam nyitva használni, 2,8 tól kezdett életre kapni, a G vel teljesen elfogadhatónak tartom az 1,8as képeket is (D7000 a váz)
a fókusz hang engem pl egyeltalán nem érdekelt, hogy hangosabb a D, sebességben nem vettem észre különbséget, összességben nem bántam meg, hogy lecseréltem a G re -
steelsec
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #31144 üzenetére
Jajj tényleg bocsi kicsit nem vagyok jó formában a héten...
-
atok666
őstag
válasz
h1ght3chzor #31128 üzenetére
Nem fokuszal gyorsabban a G verzio. Nekem a D van. Gondolkodtam egy ideig, hogy lecserelem Gre - a regebbi verzio nem nagyon csipi a szembefenyt, bar, neha egesz jol nez ki, eleg lagy 2.8ig es az uj - G - szebb, kontrasztosabb kepeket produkal. Ami nem tetszik meg a regebbi verzioban, a bokeh. (bar ez eleg szubjektiv dolog)
Egy dolog miatt nem csereltem le, volt nalam egy G verzio probara, es eleg eros CA t produkalt par kepen nyitott blendenel.
Egyenlore maradt a D uveg, de meg nem hessegettem el a fejembol teljesen a cseret...
Gondolom nem sokat segittem, de ennyi az en tapasztalatom.Atok
-
aleister
veterán
válasz
h1ght3chzor #31108 üzenetére
Bakker még makrót is tud. Na ezek konkrétan meg akarnak egy obival oldani mindent.
-
TayRol
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #31104 üzenetére
ok, koszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #31097 üzenetére
Nah igen, átnéztem, valóban azért olyan hosszú a tokja, de kinyújtott állapotban, állítva még úgysem férne bele, pontosabban 1-1,5cm-rel még feljebb lóg, s ahogy rácsukom a tatyót, feszül egyszerre.
Most megpróbáltam úgy berakni, h megtörtem a vakut derékszögbe, így talán ki tudok alakítani neki némi helyet, de necces így is. Noh meg tényleg örültem volna, ha tokkal együtt elfér, mint az SB600. -
aleister
veterán
válasz
h1ght3chzor #31000 üzenetére
Mondjuk ez a baj a 85G-vel is, csak ott még hatványozottabb a probléma.
Egyébként a sima Sigma 105-ben ugye nincs motor?
-
Sefter
veterán
válasz
h1ght3chzor #30988 üzenetére
főleg mire ideér dollárból euró lesz...akkor meg a második kombód kijön 500-ból
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30988 üzenetére
Nem lesz jó, de használható, és egy gyengébb minőségű kép egy kiránduláson jobb, mint egy el sem készült
Szóval hasznos lehet, akinek van rá pénze. Hazánkban szerintem 300ezer alatt nem lesz kapható egy ideig.
-
Domxc
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30921 üzenetére
Ja, csak ez utángyártott. Bár ha jól hallom az is belemegy a markolatba.
Tehát, ha lesz egy eredeti és egy utángyártott a markolatba, akkor ugyanúgy megduplázódik az üzemidő, mintha kettő eredeti lenne benne. -
Degeczi
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #30921 üzenetére
Nem véletlenül csak a P7000-et említik: abban nyilvánvalóan vagy nincsen digitális akkueredetvizsgálat, vagy egyszerűen átverhető, ezért csak abban működnek az utángyártottak, D3100/5100-ban csak markolattal, egy eredeti akku segítségével
-
Domxc
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30917 üzenetére
EL-14 - - - - Nikon D3100.
gab.m Magyarul, ha a markolatban volt már eredeti, megy a gépen az utángyártott. Egyébként csak egyre lenne szükségem.
-
Domxc
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30913 üzenetére
Nem a markolathoz nem adtak.
Köszi megnézem őket. -
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30768 üzenetére
Az eredeti 92 euró innen, újonnan: [link] Szóval nem olcsó darab, bár ekkora átmérőjűn nincs is mit csodálkozni.
-
Throme
veterán
válasz
h1ght3chzor #30734 üzenetére
A felhasználási kör az eléggé jól adja melyikre van szükséged.
Próbálj meg egy zoom lencsével először csak 35-ön, majd csak 50-en. Lehet egyik se kell majd -
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30734 üzenetére
Nem kell félni, ki kell próbálni. Van egy Index fórumon 26-ért, annyiért megéri. Ha nem tetszik, eladod. Szerintem ezek az olcsóbb objektívek közül soknál megengedheted magadnak, hogy kipróbáld és utána válassz
50-essel fotóztam fél évig, jól tudtam használni, és ugyanannyiért adtam el később. Gondolkoztam, hogy a mostani fix-sorba is jó lenne, de szerintem a 20mm f/1.8 - 35mm f/1.8 - 85mm f/1.8 trió mellett nem használnám.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30732 üzenetére
45
Árban volt. Lehet hogy párezerrel lehetett volna olcsóbban is, de nem volt kedvem várni, meg éppen akkor voltam Pesten.
-
Freddy76
addikt
válasz
h1ght3chzor #30699 üzenetére
Ceruzával működik. Hirtelen meg is néztem, de jól emlékeztem, hogy pont belefért a négy eneloop
.
-
válasz
h1ght3chzor #30699 üzenetére
Ezt honnan vetted?
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30569 üzenetére
Hazamegyek meg tudom nézni pontosan mi szerepel az obim számláján. Azt viszont ne felejtsük, hogy ez egy használt cucc, amire vásárláskor már ki volt egyszer fizetve az Áfa. Lényeg a lényeg, 60-ba kerül ez a vaku, nem 60+áfa.
Az oldalon működik egy chates ügyfélszolgálat is, én ott érdeklődtem anno.
-
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30549 üzenetére
Szerintem értelmetlen... Inkább egy 55-200 VR, használtan 45k körül van. Aztán lehet spórolni egy 70-200ra... bár a Tami 70-200nak nagyon felment az ára, újonnan és használtan is... A Nikon árakról ne is beszéljünk...
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30549 üzenetére
Szerintem onnan lenne érdemes elindulnod, hogy mi az, amit leggyakrabban fotózol? Egyáltalán szükséges neked a tele, vagy elegendő a lábzoom is?
Én is agyaltam telén, de 18-105 + 50/1,8D + 12-24/4 egyelőre mindenben kiszolgál.KSparrow jóvoltából 70-300-at próbáltam fotóstalin. Tetszett, de egyelőre nem látom akkora szükségét.
Runner 125:
Egy kis tananyag: Fotosuli - Rendszervakuk körképe
-
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30546 üzenetére
Nem értelek. Ez a két szélsőséges alternatíva van, hogy gagyi Tamron 70-300 vagy 70-200??? Elég nagy a különbség...
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30538 üzenetére
"Figyelem! Az akció arra az esetre vonatkozik, amennyiben termékeim közül legalább 3 pandora medált vásárol! Így 3 pandoránként, egy ilyen medál 2 Forintért a tiéd lehet!"
Persze bármit leütve megkapod az elérhetőségét. Kicsit furcsa is, hogy felrakta, ahelyett, hogy beleírta volna másik termék leírásába, hogy 3 leütésekor ajándék jár... Szóval valószínüleg okkal van fent ez a 2Ft-os cucc is...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #30532 üzenetére
annyiból nem, de a csalioldal áraitól függően 2-3 palimadár már elég lehet egy rendeléshez
"ornament" is piramist állított föl, amivel a végén sokan buktak
(de még ha maga is naív annyira, h tesz bele saját tőkét, az sem vigasz a vevőnek, h az eladó is bukott legalább annyit...)
de tiszta semmiképpen sem lehet - keresse a NAV, ne mi...
-
aleister
veterán
válasz
h1ght3chzor #30532 üzenetére
Én veszprémi vagyok, de nem hinném, hogy bármilyen szöveggel ki lehetne belőle csikarni egy személyes találkozót a vásárlás előtt. Hacsak nem az előleg átadása ügyén.
Node nem tervezek ilyen mértékű beruházást jelenleg. Maradok a 2 dolláros kijelzővédőnél.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30519 üzenetére
ejj ha én is megtaláltam tegnap ezt az eladót vaterán... és kérdeztem is tőle mára ígért választ d5100 kapcsán.. szóval kíváncsi lettem mi is a véleményetek erről.
-
A Zéé
addikt
válasz
h1ght3chzor #30514 üzenetére
Digitcamos árakon 1,93m forint az a cucc, amit ő 850k-ért árul.
Azt írja, hogy 3 év világgarancia van rá. ilyen nincs, "világgari" 1 év van Nikonra.
Azt írja, hogy Magyarországon is érvényes a garancia, ami megint csak nem igaz...
USA garijegy nem érvényes Európában (amennyire én tudom)De tovább megyek. Keleti part fotós mekkája a B&H Photo...
Ez a szett ott 6800 dollár környékére jön ki, az barátok közt is 1,60m, erre jön a posta, mondjuk 20k, erre vám+áfa, és már ott járunk, hogy 2,2m HHF amit árul... 850k-ért.Szerintem iszonyú nagy balek, aki még előre is utalná neki az ár 25%-át.
Ha itt van nála kézben a cucc, és úgy adja ennyiért, az más dolog...
-
TayRol
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #30514 üzenetére
Tuti. Volt-e szerencsém? Nem vagyok madár...
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30482 üzenetére
Kíváncsi lennék azért, hány profi fotóst látni Yongnuo-val szaladgálni.
Én csak azért mondtam le erről a vakuról, mert szeretem, ha valami minőségi, inkább spórolok rá, minthogy olyankor fürödjek be vele, amikor legjobban kellene. Igaz, csak hobbira használom...
A pénztárca persze mindig nagy úr, kompromisszumokra sarkall, de ez egy elég drága hobbi. Ezzel minden DSLR tulajnak tisztában kell lennie. -
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30479 üzenetére
900-ast használtban szerintem ki lehet fogni jó áron. A 910 már tényleg csicsázás lenne...
-
Balinov
titán
válasz
h1ght3chzor #30376 üzenetére
rohejes, hogy nemegyszer volt mar, hogy asszonyka otthon volt, de a postas bas**tt felcsengetni ,csak az ertesitot dobtak be a postaladaba. 1-es szamu szortirozo postahivatal 300m-re van gyalog, de egy kulvarosi szortirozoba vittek, ahol at lehetett venni...szoval itteni posta is tud okossagosan produkalni
-
Balinov
titán
válasz
h1ght3chzor #30373 üzenetére
csomo szart rendeltem mar az angol amazonrol (szakkonyvek asszonykanak, sd kartyak, gyogyhatasu keszitmenyek,stb..) mondjuk az Induro tripodot a nemetrol kellett, mert onnet meg felszamolt szallitasi kolseggel is 40€-val olcsobb volt ,mint az angolrol. Ja, en Irorszagban elek, lehet azert ilyen gyors?
-
TayRol
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #30366 üzenetére
köszi. másik masina kábele nem jo ugyhogy be kell szereznem egyet - nem tudom hova tuntettem az enyém.
-
Karima
őstag
válasz
h1ght3chzor #30350 üzenetére
Ez az első HSM-es Sigma. lásd itt Látszik a fókusz- és zoomgyűrűnek a mintázata, illetve a napellenzőn is látszik a Sigma felirat. (A HSMII-n már csak hosszanti bordázat van a gyűrűkön, és nyúlánkabb egy kicsit a napellenzője.)
-
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30348 üzenetére
+1 a Tokinára, építés alapján arra hasonlít, a Tokináknak szokott lenni ilyen textúrája.
Bár közelebbről nézve lehet, hogy Sigma...Franc se tudja, mindegy. Az tuti, hogy 2.8-as fényerős tele, így akármi legyen a gyártó, kéne
-
Larry303
addikt
válasz
h1ght3chzor #30281 üzenetére
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #30277 üzenetére
koszi. 50 1.8D + dcr 250
-
eastsider
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #30273 üzenetére
fogsz, olyan kicsi a DOF. ez f/32
-
nesa
veterán
válasz
A DCR 250 szerintem nemis valo lepkere.
-
m3ss
veterán
válasz
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #30264 üzenetére
hmm ugy latom jo nagyot vignettal a 18-105 nagyobb szuromerete miatt a raynox...52mm-es obival jobb lenne.rekeszeld jobban, en kb osszes raynoxos makrot f22-n lovom, keves a melysegelesseg. esetleg vakuval rasegithetsz ha mar iso-val se birod
-
aleister
veterán
válasz
Sokkal inkább rekeszelni kell makrónál. F5.6 nagyon kevés. 85mm-hez az 1/40-es záridő kicsit sok még VR-rel is kézből. Ha állványról ment a dolog, akkor nem szóltam.
Ezekhez képest abszolút nem rossz szerintem a kép. -
nesa
veterán
válasz
Nembiztos hogy a 18-105 jo ilyen celra, inkabb valami teleobin kene kiprobalni es nem f5,6 hanem KB f:16 korul.
-
Real_Necro
veterán
válasz
h1ght3chzor #30253 üzenetére
Visszacsillanó fényt majd még holnap napfénynél meglesem. A HD-nek amúgy a Pro1D után furcsa volt a színe, de aztán láttam, hogy ez természetes.
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #30229 üzenetére
hat akkor egyertelmuen hasznaltan 50 1.8d. 25 korul szoktak mar menni, annyiert ar/ertekben verhetetlen sztem.
-
aleister
veterán
válasz
h1ght3chzor #30231 üzenetére
Node ez egyrészt a felső részén van, másrészt a boltok simán leszedik a neten található képet a termékről. Innét kezdve nem releváns a konkrét termékhez.
-
L4mie
veterán
válasz
h1ght3chzor #30231 üzenetére
így így
mondjuk igen, aki e-bay-en vásárol az kockáztatja ezt a dolgot -_-'
Akiknek szerintem a cikk inkább szól, aki egy fotósboltba és jó magyar bolti áron megveszi a hamisat...na az a szívás. -
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #30224 üzenetére
mirol akarsz? ennel jobban nem fogjuk tudni demonstralni, mint a tesztkepek. szerintem amugy sem venned eszre crop nelkul a kulonbseget. de amugy csinalhatok ha akarod. mennyi az arkulonbseg a 2 obi kozott? ha 30-40% akkor valszeg azert G-t vennek, ha dupla annyi biztosan nem. amugy a jo fenyeknek, hatternek nagyobb hatasa lesz azert a kepre, mint az 1.8d v s 1.8g-nek.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30133 üzenetére
2-3-szor visszanéztem vacsora alatt az összes képet, bár csak végigfutva. Valóban nem belső vakut, de erről jut eszembe, hogy az SB-800 + 4db Sanyo Eneloop 2000mAh is bírt kb. 1000 villanást a Yn-560-al és ugyanennyit az SB-800-zal is. 1/4 fölé nem nagyon mentünk erősségben, az is igaz. Bár szerintem általában nem is kell, 6-8méterre lévő célpontot f/5.6-on bevilágít 1/8 körül.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #30062 üzenetére
Nem mellett, helyett
Persze nem ugyanarra a felhasználásra. Jelenleg egy 85-ösöm és egy 180-asom van, ez a kettő eléggé lekorlátoz. Nemrég használtam 200ezer forint feletti árkategóriában lévő 17-35-öt, egyáltalán nem nyűgözött le, szóval elég lesz egy sima alapzoom, vagy később ultranagylátó, meg egy 55-200 VR, a többi pedig mind fix lesz.
-
spanyoll
addikt
válasz
h1ght3chzor #30025 üzenetére
Media Marktnál ne várj leárazást, dolgoztam ott promoterként anno 2 évig, és nincs
Max kiárusítás van öregárura, ergo a régi el nem vitt cuccokat kirakják olcsóbban elvileg (de gyakran az ára ugyanannyi mint amúgy...).
Plusz eléggé viseltesek néha ott az állványok, még ha nincsenek is használva.
Ebay aztán csókolom -
gab.m
senior tag
válasz
Ez elég random módon megy mindenhol. Asszem a legutolsó nagy, mindenre kiterjedő akciója az edigitalnak valentin napkor volt, akkor ha jól emlékszem -10% volt mindenre. Most nagyon sajnálom, hogy akkor nem vettem meg az akkor amúgyis olcsóbb (270e, most 293e) D7000-ret....
BTW, nekem is ilyen Cullmann állványom van, nekem 8k-ért sikerült megvennem az edigitalnál. Nem túl robusztus, szélbe nem mennék vele fotózni, de ha arra amire nekem kell, bőven megfelel. 15k alatt nem hiszem, hogy van ennél sokkal jobb állvány... -
dabgergo
őstag
válasz
Hát sztem ez elég random, legalábbis akkor annak tűnt.
Max esetleg vmi eladót megkérdezhetsz, hátha ő tud vmit -
dabgergo
őstag
válasz
h1ght3chzor #30023 üzenetére
Sztem annyit is megér amúgy (most ugrott be h akkor akciós volt az edigitálnál).
-
spanyoll
addikt
válasz
h1ght3chzor #30014 üzenetére
Sorstárs, keblemre
Az én d300amat nagyon jól kiszolgálja egy cullman primax 180. Nem felsőkategória, de a gép nem is fittyen le róla. Van egy kellemes gumiborítása, a lábai talajviszonyokhoz állíthatóak (gömbfejszerűség), kb 175-180 a max magassága, összezárva fél méter körül van, nem nehéz.
Ami negatívum, hogy a vízszintbe állításához kell csavarozni rendesen, mert ha nem húzod meg rendesen akkor eléggé instabil. Amúgy jó@zool1: csak nem vettél egyet?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #29975 üzenetére
a rektilineárisnál persze jogos kérdés - halszemnél azért vicces, mert annak más sincsen
-
Throme
veterán
válasz
h1ght3chzor #29969 üzenetére
Ez is segítségedre lehet a kérdésedben.....
-
Degeczi
nagyúr
válasz
az egyik DX-es halszem (ami mellett vicces kérdés a torzítás
), a másik FX-en is használható rektilineáris ultranagylátó: teljesen más a kettő, nem összehasonlíthatóak
-
hemaka
nagyúr
válasz
Specification f=14mm / F2.8
Aperture Rang F2.8 ~ 22
Optical Construction 14Element in 10Groups
(1 Glass ASP & 1 HYBRID ASP)
Angle of View 93.9˚ (APS-C), canon-89.9 ˚
Specification f=8mm / F3.5 (FISH-EYE LENS)
Aperture Rang F3.5 ~ 22
Optical Construction 10Element in 7Groups (1 Aspherical)
Angle of View 180˚(APS-C) -
j.bravo
addikt
válasz
h1ght3chzor #29951 üzenetére
Eddig csak kölcsönbe, kipróbálásra volt rendes makróobi a gépemen, szóval passz - de azért valahol logikus hogy egy adott munkát leginkább a direkt arra készült célszerszámmal lehet a legjobban/legjobb minőségben/legkényelmesebben elvégezni.
Szóval, hasonló nagyítást el lehet érni, csak vagy vagy fényerőt kell áldozni (fókuszálás, komponálás kapcsán ez ugye kényelmet/praktikumot illetőleg is áldozat), vagy felbontást, vagy valamit.
Persze még így is lehet bőven jó. -
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #29807 üzenetére
+raynox 250
mi az eselytelen rajta? -
BiriBum
őstag
válasz
h1ght3chzor #29722 üzenetére
Felejtsd el, nagyon tré minőséget nyújtanak ezek a szemüveglencsék.
A Raynox DCR-250 költséghatékony megoldás, ha nincs pénzed makróobira. -
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #29713 üzenetére
Mire vagy kíváncsi, hogy mit tud? Ki lehet matekozni, hogy milyen expozíciót kapnál 1.8as obival. Megfogod a 2.8asat, megnézed mit mondd helyes expónak, legyen ez pl. ISO 1600, 2.8 1/30ad. Az ötvenessel ez így néz(het) ki, 1.8on: ISO 800, 1.8, 1/40. Több variáció is létezik persze. Azt kell tudnod, hogy 1.8 és 2.8 között 1 és egy harmad FÉ-nyi különbség van.
Ami még változni fog, hogy sokkal kisebb lesz természetesen a mélységélesség. -
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #29711 üzenetére
Basszus, már ne is haragudj, de ekkora hülyeséget kérdezni... Elmész a te városodba ahol fotózni akarsz, és kipróbálod. 400as iso valszeg nagyon kevés lesz, inkább 1600, de ez a fényektől függ.
Az meg hogy "túl nagy", szubjektív. Tájképet nem fogsz vele csinálni DX vázon, az biztos, de portrézni lehet vele. -
spanyoll
addikt
válasz
h1ght3chzor #29630 üzenetére
Ahogy érzed, nem feltétlenül kint is bent is. A lényeg, hogy fehér, vagy nagyobb egyszínű képeket is kéne fotózni. Azon látszik, hogy a képek sarkai mennyire sötétednek. Akkor lősz egy fotót amin sok a kis részlet, pl egy bokor, amin pedig láthatod, hogy a képnek a közepén és a szélén mekkora az élességbeli különbség.
A bokeh teszteléséhez nem kell nagy művészet ugyi
Ha a nap meg a kép sarkában van, vagy benne is van, akkor a becsillanást tudod megnézni, hogy mennyire intenzív. -
spanyoll
addikt
válasz
h1ght3chzor #29628 üzenetére
Úgy más. Akkor lőjj némi rekeszkülönbséggel képeket, hogy milyen a bokeh, milyen rekeszen milyen éles. Plusz a peremsötétedést is jól tudod tesztelni, lősz pár fotót világosabb széleknél, akár csak egy fehér lapról. Ha érdekel, akkor a becsillanás mértékét és kinézetét is tesztelheted így félig-meddig nappal szemben fotózva.
-
spanyoll
addikt
válasz
h1ght3chzor #29621 üzenetére
Ha vétel előtt akarod tesztelni, akkor lősz pár képet auto és manuál fókusszal is, pár fő és mellékfókuszponttal kipróbálva, hogy jó-e a fókusz. Megkukkantod, hogy gombás-e, karcos-e a front és backlencse. Szorul-e a zoom ha van és a fókuszgyűrű. Az élességet jó helyre rakja-e a fókusztesztnél. A képeket meg kukkantsd meg laptopon, amit vigyél magaddal.
A képeknél meg meglesed, hogy nálad milyen minőségű képeket ad, a vignetállás mértékét, CA-t, etc. -
Freddy76
addikt
válasz
Fényképezéssel.
Szerk.: F.szom, Throme lelőtte a poént.
On: megírnám, de Peethy és Taylor kollégák ezt jobban tudják (meg sokan mások is, de ha jól tudom, ők többször vettek mostanság használtat).
-
Throme
veterán
válasz
kb 1 éves aktív használattal. Lehet fárasztó ez a hsz, de nem?
-
válasz
h1ght3chzor #29507 üzenetére
Én eladtam a 28-75-öt a 10-20 mellől, mert a 28-as kezdő katasztrófa, ha pl. beltérben több embert akarsz fotózni és nincs elég hely hátramenni.
+ az AF is rémálom volt.
Ha mindenképp FX alapzoomot akar venni, akkor már inkább 24-ről indulót vegyen!
Képileg egy Sigma 24-70 simán elérheti a 28-75 képminőségét. -
eastsider
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #29168 üzenetére
12-24/4 35/1.8 90/2.8 macro. viszont akkor már megint ott vagyok, hogy 200k-ért 6e expos D300 200k-ért
(180k is kcsit limit feletti, de úgyse 2 évre veszek gépet...)
forceberg: szerintem is a 120k a reális érte... 150k-t nem adnék használtért semmiképp sem, 30k+ért ott a vadiúj... egyáltalán használtat 150k-ért. szerintem felejtős, max, ha van rá 2,5 év gari meg kevés expos. úgy megéri ahogy írod, de ritka mint a fehér holló...
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
h1ght3chzor #28981 üzenetére
azért ne 1920*1080-ba ( "p" amúgy se kell, az videónál használatos), az arányt tartsd meg,
3872 x 2592 felbontásból 1613 x 1080 lesz, a képarány megtartásával
szerk: flash- megelőzött
-
flash-
veterán
válasz
h1ght3chzor #28981 üzenetére
vagyis 1620x1080 ra hogy ne veszítsem el a kép felső és alsó részét
-
Balinov
titán
válasz
h1ght3chzor #28578 üzenetére
gyakorlatban nem tom, ma bukkantam erre, de a projekt wikijeben azt irjak, hogy tobbek kozott a D300 is tamogatott
Nikon D3000
Nikon D3100
Nikon D5100
Nikon D5000
Nikon D90
Nikon D7000
Nikon D300
Nikon D800 -
Balinov
titán
válasz
h1ght3chzor #28576 üzenetére
hasonlo dolgokat tud, mint a gyari, de fizetos Nikon Camera Control Pro. csak mivel opensource, ingyenes
-
jasonka
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #28419 üzenetére
A 105 mm felett "általános célra " - nem kifejezetten vadászat, természetfotózás ( legfeljebb egyszer-egyszer pl. egy repülőgép bemutató ).
Kb. 45 ezer Ft - tudom _ ezért már használtan el lehet csípni egy Nikon 55-200 VR-t is - de "bosszant"
, hogy az 55-105 -ös tartomány 2x lenne lefedve...
( A 18-105-öshöz pedig ragaszkodom !!!
)
-
gab.m
senior tag
válasz
h1ght3chzor #28352 üzenetére
D3100, raw. 14 megapixel. Nem fotózom jpgben..
-
törölt tag
válasz
h1ght3chzor #28345 üzenetére
A getdataback az nem megoldas.
Az, hogy nem volt gondod abban nagy a szerencsefaktor is. Egyebkent en szelsoseges esetekrol beszelek, aki altalaban maganak fotozgat annak tobbnyire mindegy, illetve nem is gondol ilyesmikre, hogy esetleges adatvesztes. De pl akinek a fotozas is a munkaja, az nagyon is gondol. A profi vazak mind tobb kartyat kepesek fogadni, es egyszerre ugyanazt az adatot tudjak irni ra. Ezenkivul aki dolgozik az adatokkal szamitogepen is, az mindig keszit backup-ot, mert fel van keszulve egy esetleges hardverhiba miatti adatvesztesre. -
törölt tag
válasz
h1ght3chzor #28341 üzenetére
Dehogynem... Bedugod a gepbe, es egyszercsak kiirja, hogy a fajlrendszer serult, a lemezt formazni kell
Ha nem is megy el vegleg, de a kepek attol meg odalehetnek. Eppen ezert ha ket helyre mented oket, nagyobb biztonsagban vannak.
-
eastsider
nagyúr
válasz
nekem elég a 4 giga
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hát hogyan romlana el?
pont úgy szokott, minden előjel nélkül, hiszen nincs mechanikus elemeegy 4 GB kártya 12 Mp-es Nikonnál még RAW-t használva is elég 300-350 képhez, ami nem kevés, így valóban jól beválnak ezek
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Háztartási gépek
- XPEnology
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest