Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
Mondjuk picit rosszul fogalmaztam... Meg aztán már én sem tudom, hány objektívem volt, és mennyit csereberéltem, most kezd kialakulni a végleges rendszer. A cserélgetéssel szerintem nincs semmi baj, pláne addig, amíg megtehetjük. Átfogalmazva valahogy így mondanám: az ezzel dolgozó fotós, nem két évre veszi az objektíveit.
-
Real_Necro
veterán
Ettől függetlenül egyiket sem adják olcsóbban. Szerintem amúgy a 80-200 elég szépen rajzol, csak ugye dög nehéz az is meg nincs VR se. Ennyi erővel szerintem ha az nem ér 100-at sem, akkor pl egy fix 50 f/1,8 G sem ér 45-öt, csak 30-at, vagy 25-öt...
Szerintem ~130 korrekt ár, fölötte túlzás. De hát a márkajelzést visszafele is meg kell fizetni.
-
törölt tag
Sok a megapixelb**i
Szerk.: még a végén ide a bökőt, fél év múlva mindenki arról fog csipogni, hogy milyen optimális a D800 36 MP-je FX-re - a jelenlegi 24MP-s APS-C pixelsűrűséget elnézve a leendő D4x szerintem ugyanezt fogja tartani FX lapkára és bőven 40MP felett lesz. -
Freddy76
addikt
De a kettes drága, igencsak. Gondolom, az összes eladó még az egyes.
Pite: Larry szerintem arra gondolt, hogy az 50-est fogom sajnálni. Azt nem hiszem, hogy a 18-105-öt sajnálni kellene egy 18-200-ért cserébe... Videózni nem szoktam.
Kékjenő: vagy pirossal, ha még a régebbi
.
-
-
aleister
veterán
Én nem hiszek a GGS-ben. 1 dolcsiért lehet kapni 3db öntapadós fóliát. Az alá nem megy be semmi. Minimálisat vesz le a fényerőből, így fel kellett tekernem kijelző fényességét maxra, de ennyi az össz hátránya.
Sajna a D800-on alapban van GGS. Nem tudom még mi legyen a sorsa.
-
Darko
senior tag
Mikor keresgéltem D90-eket, akkor találkoztam olyan példányokkal, hogy pont a kijelző viseltessége miatt nem vettem meg. Akkor határoztam el ha lesz nekem akkor valamit fogok rá tenni. Nincs bajom az LCD láthatóságával. Előtte egy Canon PS 5 IS-m volt, annak az lcd-je a hátizsák csatja miatt teljesen leamortizálódott. Jó az előtt nincs üveg, csak a puha LCD, minden védelem nélkül.
-
Freddy76
addikt
Szerinted én hány rawot kezdtem el buzerálni az olyval?
Coxer: te hallgassál, azt sem tudod, mi az a jpg.
Madgie: én pedig azt hallottam, hogy még Ken Rockwell is zúmol, sőt, ő állítólag fixekkel is tud zúmolni.
youarenotmyfriend: nem is tudom, mit írjak. Köszi az okítást, mester...
-
Ő azért nem fotózik raw-ban, mert aki ilyen jellegű képeket csinál, az nem nyúlhat bele a képbe... mert egyből kizárják. Ergo nincsenek nagyobb manipulálások, így bőven elég a jpeg... ami ugye gyorsít a sorozaton... ami ilyen gyutávnál, sokszor jól jöhet, főleg madaraknál.
-
Freddy76
addikt
Nekem továbbra is az nem világos, hogy ennek mi az oka... Kezdem kiismerni a 35 hülyeségeit, 10 képből 5-6 jó. A másik kettő pontos. Tehát csak a 35 szarakodik. Nálad is pontosak az obik, csak a 35 nem. Nálam a 18-105 klassz, az 50 gyönyörű, éles, szép, gyors, pontos, meg minden.
Az egy másik dolog, hogy priviben (!) többen leírják nekem, hogy ugyanez a gond a d90/7000 vázzal: egy bizonyos obival pontatlan, és különböző távolságokon máshogy pontatlan...
Na mindegy, lesz.rom, keresek egy fixet ekv. 35-50 között, ha nincs, visszamegyek m4/3-ra, úgyis régen nepperkedtem
.
-
törölt tag
En sem tapasztaltam semmi kiugro hibat a 35-tel a D90-en, az atlagos hibazasoktol eltekintve amit az osszes lencsen produkal a gep, kifejezetten a szelso fokuszpontokon. En csalodtam a D90 fokuszredszereben, meg ugy alapvetoen az egesz gepben. 8 honap utan el is romlott. Egyedul a kepminosegben nem csalodtam, azzal nagyon elegedett vagyok.
-
imyourfriend
őstag
Az első képnél csak leültem a lépcsőre láttam odarepült a cinege aztán gyorsan lefotóztam.
gondolkodtam hogy összeütök egy nagyobb madáretetőt amiben elfér egy kis dobozban a gép és távvezérlem
hát igen a profi képhez idő kell
előbb utóbb kinézek én is egy jó helyszínt. Ilyenkor egy lest építesz mondhatni és onnan állvánnyal lövöd őket? Vagy van több fajtája is ennek
Néztem egy videót amikor valami extra telét ( nem akarok hülyeséget mondani talán 600-1300mm-est teszteltek.) ott mutattak néhány ilyen trükköt
köszönöm szeva000
-
imyourfriend
őstag
http://kepfeltoltes.hu/130127/DSC_0395_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ilyen minőségű vagy picivel jobbat tudok vele lőni. Újabbakat nem nézegettem
http://www.kenrockwell.com/nikon/80200afs.htm
talán csak ez az egy amelyik szóba jöhet, régebbi darabokban vagy nincs af vagy nincs rekeszgyűrű rajta.
http://www.kenrockwell.com/nikon/80200afs.htm
eltudom képzelni talán még ezt,de fejlődnöm kell hozzá ez tény s való. Ez a képem jobb lett szerinted?Amúgy óriási élmény volt amikor megfotóztam az első képet ami nem sikerült túl jóra, innen kezdett el érdekelni a madárvilág.
-
Freddy76
addikt
-
imyourfriend
őstag
ezért nem lesz gyerekjáték fényképezni egy jó képet. 170 az rengeteg egy ilyenért? Én eddig csak 170-180 környékén láttam és elhittem hogy ennyit is ér
Köszönöm a felvilágosítást, majd április környékén ha ennyiért akarja árulni nekem valaki akkor megköszönöm a fáradozását. Azért tetszett meg mert fém, igaz hogy jó súlyban van könnyebb kitartani is ha nehezebb. Bár ez már a nagyon nehéz kategóriába tartozik nálam.
most láttam egy 80-400 3,5-4,5 ös tokinát, az sem néz ki rosszul ilyen fényerővel. bár nincs benne stabi.
-
imyourfriend
őstag
55-200al fényképeztem és lightroomban auto tune picit feljebbhúzta mert alexpós volt. kétszerező elé mindenképp fényerőset szeretnék, nem hogy egy villám obi még egy 80-200 2.8D-nak is jó ára van.
Miben kellene hogy változtassak,vagy milyen irányba? Könnyedén lehet amúgy hogy nem láttam még olyan minőségi képet amelyet lehet csinálni 55-200al ezért nem tudom merre haladjak.UV szűrővel kapcsolatban egyik eladó mondta akitől 17-70 et vettem hogy túl olcsót nem ajánl mert többet veszthetek vele mint amennyit nyerek.
-
imyourfriend
őstag
értem, akkor megelégszek a 80-200 x2-vel majd és közelebb megyek. Annyira kell kitöltenie hogy részletesen mutassa a madarat. 3 méterről már jó mert ott részletekben lehet látni 200mm-en. egy Teleconverter remélem segít majd később. Köszönöm az infót
Neked amúgy sikerül közelről fotóznod 200al? Akkor tőlem félnek a madarak.
-
imyourfriend
őstag
Akkor nem értem.. az ablakomból szeretnék lefotózni egy madarat amely a madáretetőben eszik. És valósággal 5 méterre van. Nem tudom ide hány mm kellene de 80-200x2 teleconverter miatt x1,5 DX miatt már elegendő kellene hogy legyen szerintem. 600mm-est nem vennék nincs még állványom.
-
imyourfriend
őstag
csodás kép lett
nálam a távolsággal van a gond, hogy kevés a 200mm sokszor az ilyen fotóhoz.
Santiagain: Szerintem ne zavard meg profi munkájában
amikor bevittem a 10,5mm-es objektívemet hogy hangos azt mondta: 2 hétig tesztelhetjük,de hogy ennek nem a gyűrű miatt van ilyen hangja az is biztos.
Ezzel a hibával vittem oda: Amikor hozzányomom a fókuszgyűrűt a vázhoz akkor szépen fókuszál amikor nem akkor elég hangos. -
Freddy76
addikt
Ja, tudom, arra gondolsz, amikor kis képek mutatják, hogy mit csinál az adott menü, meg volt ilyen oktatós hülyeség is... A d3100-on volt.
Amúgy akkora nagy gond nincs a vakuval sem, egyszerűen arról van szó, hogy hajlamos volt feltolni az isot, feleslegesen. Bár most, hogy jobban belegondolok, az is lehetett az oka, hogy alapvetően egy nem túl kivilágított szobában voltunk (bár a karácsonyfaizzóknál azért több fény volt), és a képek közepén ott "terpeszkedett" a fa, amely ugye egy sötét valami. Lehet, hogy ez is bekavart a fénymérésbe.
TayRol, Necro: nincs gond a 18-105-tel sem, de azért nem mérhető egy jó fix-hez. Az olyt használva nálam áthelyeződött a hangsúly, a zoom kényelmével szemben előnyben részesítem a fix minőségét és fényerejét. A 35 viszont nem mindenhol elég, tegnap nem is próbáltam. De a 18-105+SB700 kombóval is meg lehetett oldani a szitut. Itt van egy kép, bemozdult, tudom, és nem a legélesebb, de sajnos nem volt jobb: a lányom észrevette a fa alatt a piros motorját, és eléggé begyorsult, ide bármilyen af kevés lett volna...
Ma a 35 volt fent, élesebb.
-
Freddy76
addikt
Az auto iso jól működik amúgy, bármelyik módban, csak vakuval nem volt az igazi. Most próbálgattam, és úgy tűnik, hogy középre súlyozott fénymérési módban tolja fel inkább az isot, mátrixban pontosabb.
Mi a képregény mód egyébként?
Atok: melyik vakuval? Nekem sb700 van. A 18-105 valóban nembegyere, az m4/3 fixei elkényeztettek.
-
Freddy76
addikt
Azért alapos próba még nem volt, öt napja van meg a gép mindössze. De tényleg nem akarja tenni a dolgát az auto iso vakuval, de lehet, hogy valami beállítás nem stimmel.
TayRol: tényleg, el is felejtettem. Lehet, hogy az lesz belőle. De még egy pár hetet próbálgatok, mielőtt elkezdek újra rendszert építeni
. Bár már rájöttem, hogy a nepperkedésnek csak annyi a titka, hogy jól kell venni, és türelmesnek kell lenni eladásnál, és az ember nem bukik rajta
.
Eperkutyus, nem akarok én 200-at, de egy viszonylag szűk szobában, ahol alacsony a plafon, 2.8-as rekesszel, 1/100-as záridővel nem kell az iso 3200, de még az 1600 sem. Iso 500-on jók a képek, és olyan szép, széleken "leszálló" hisztogrammot kaptam, hogy ihajj.
-
Degeczi
nagyúr
a CLS a Nikon vakuk vezeték nélküli távvezérlése (amit valóban nem tudnak a kisebb modellek),
a szinkronidő viszont más téma (annak áthágásához "FP sync" módra lenne szükség, amit ugyan szintén nem ismernek a kis típusok, de ennek nincs köze a CLS-hez)a TTL-t valóban mindegyik modell tudja ha tisztában van az obin beállított rekesszel (manuális, vagy rosszul érintkező obi esetén ezért nem működne kisebb típuson), különbség elvileg csak annyi, h a kisebb vázaknál nagy, 1 tized mp-et közelítő a tükörfölcsapás ideje (nagyobb típusokon 5-6 század mp), ezért ennyivel előzi meg a mérővillanás az igazit, ami könnyen elég lehet a gyorsabb szemreflexűeknek a bepislogáshoz
-
-
MC Pite
veterán
Oda-vissza váltáshoz: mft cucc beszerzését még az hátráltatja kicsit -másodgépnek-, hogy 1, jó kis fix kell rá emberi árban 2, asszonynak amúgy is kis helyet foglaló gép kéne > azaz megint csak fix kéne rá.
Amíg 50 papírért vettem egy zsír új 50 1.8G Nikkort (35ös is hasonló árban megy), amiben kb 2× annyi anyag van, addig baszki egy hasonló lencséért a pana/oly olyan pénzt kér hogy a szemem kigúvad. Igazából a 20mm 1,7est meg a 17mm 2,8ast néztem, sigma 30 2,8asa használtan a kanyarban sincs meg akkora mit a 14-42... A 45 .18 meg túl szűk már egyetlen objektívnek (én elvagyok az ekvivalens 75el, asszonyság a 90el nem lesz túl elégedett amikor ő használná). Plusz megint marha nagy.
A tutiért elviselném hogy nem kicsi, de itt aztán q..a nagy difi van az aps és mft rendszerek között: 12-35 f2,8. Akár a 17-50, akár a 24-70/28-75ösöket nézem, töredékéért akadnak, még újonnan is. És kb kizárt hogy belátható időn belül olcsóbb lesz, 2010 óta arra várunk/várok hogy árban is elkezdjenek ezek a lencsék a nagyokkal versenyezni, de idáig semmi
. (G2őn inkább manuáloztam ócsóért.)
Mi a fenét csinál(ta)tok mft fronton, amikor pont a kis méretű fixek drágák; pont egy nem drágán-kicsi rendszert nem lehet összehozni belőle? (A 14-42 OIS-t meg a 18-105VR rommá verte, úgyhogy gondolom az olyétól sem esne le az állam gondolom)
Nem fikázás akart lenni, félre értés ne essék, inkább kesergés. Végén felfújom a pofámat és asszony megkapja a D5000et 35ös 1.8G-vel, mindezt 20/1.7 árából
Szerk: Hm, most látom van már 19 2,8as sigma... Ugyan nem kicsi, de legalább megfizethető és az f/2,8 mégse ~f/4.
-
-
Real_Necro
veterán
Egy csöppet elszámoltad magad. Az AF-D obit 1997-től, az AF-S-t pedig 1999-től kezdték gyártani (kétgyűrűs obikról van szó, linkeltem is). Szóval maximum(!!!) 15 évről van szó.
Hogy is indult tavaly július környékén a D90 kontra D5100 vita? Mintha többen is írták volna, hogy a D90 azért is jó, mert idézem "rá tudod tenni a régi, AF motor nélküli obikat is, melyekhez az újaknál olcsóbban jutsz hozzá". Ezek az obik optikailag kiválóak, ma is élen szerepelnek. Oké, nincsen bennük VR, de van akinek nincs plusz 100e Ft-ja, hogy VR is legyen. Az nem hiszem hogy megoldás egy Nikon topic-ban, hogy egy régi, de kiválóan használható Nikon obi helyett más márkára váltsunk.
Forceberg: nem értek veled most egyet, nem hinném, hogy az összes 80-200-ast csak riportokra használták. Régen is volt, aki megengedhette magának ezt az obit és nem tartozott a nagy kattintgatók táborába.
A jó az egészben az, hogy még mindig nem arra kaptam választ, amiért felraktam ide a kérdést. Persze jobb hümmögni, mint leírni, hogy "nem ismerem az obit"...
Szerk.: itt egy kis 80-200 történelem: [link]
-
Ha 2.8-as obi kell, akkor ne F4-est emlegess ellenében. De igazad van, ezek tipikus riporter cuccok, amiket valószínűleg használtak is jó sokat. Persze nem jelenti azt, hogy hamar tönkre fog menni.
Remélem, Necro mielőbb vesz egyet és összemérjük a rég lehordott HSM-es Sigmákkal. Repülő sirályokat fogunk fotózni! -
törölt tag
@ nesa: nem férjes, nincs gyereke, nálam fiatalabb (de nem sokkal), egyszóval teljesen komplikációmentes, sőt, olyannyira, hogy leszbikus és igen, húznám
de nem erről szól a történet
@ Freddy: Téged vártalak és nem csalódtam, kiszámítható vagy és segítőkész, jövök egy sörrel. (Vagy legyen kettő).
-
Freddy76
addikt
Nekem sima fl36 van. Még próbàlgatom, de valahogy nem az igazi a d5100+sb700 páros után. Persze különösebben nem izgat, van egy 1.8-as és egy 1.7-es, nyitva is teljesen jó fixem, egy nagyon jó stabim a vázban, és egy jpg-vel bőven jó iso 5000, szóval megvagyok vaku nélkül. Ma is csak úgy probalgattam, de lényegesen jobb eredményt erek el, ha manuálisan állítom be a paramétreket, mintha a vázra és a vakura bíznám magam.
Az omd-hez adtak egy kis vakut, amely külön feltehető a vázra, kb. akkora, mint egy beépített vaku nyitva. De nem fordítható a plafonra, mint a pl1-é, holott biztos, hogy tök egyszerű lett volna.
-
Octopus21
aktív tag
Hello!
Ezt a képet PrintScrn-el csináltad miután rávilágosítottál a monitorra?
Elkezdtem játszani a monitorbeállításokkal és most nem látom. Volt egy kalibrációs kép a fotózz.hu-n és az alapján beállítottam és most nem látom.
Nincs valakinek még Yongnuo 467 vakuja D3100-al?
Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Nikon D700 váz, 66 ezer körüli expoval, gyönyörű szép állapotban
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest