- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
Aktív témák
-
HThomas
őstag
válasz
madgie #48954 üzenetére
Térülnék én szívesen
Csak sajna nincs értelmes áron utazózoom m43-ra. Ha lett volna, akkor a Nikon helyett G3 vagy GH2-lett volna, de sajnos a D5100+18-105 túl kecsegtető volt
Egyébként ez tényleg probléma: miért nincs m4/3 vonalon D5100+18-105 ekvivalens, ami árban is hasonló?
-
Horbal
őstag
válasz
madgie #48945 üzenetére
ott a pont, tehát a fotós csinálja az éles képet - úgy, hogy létrehozza a megfelelő körülményeket és jó rekeszt/időt stb választ...
Engem az is pont hidegen hagy, hogy fejenállvagyertyafénynélkézbőlcsukottszemmel de nagyon éles és szép képet csinál x obi y gépen. Ha ez van akkor inkább nem fotózom.
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie #48926 üzenetére
Itt ezt hiába mondod
. Engem anno azzal piszkáltak, hogy a legutóbbi talin milyen pici tatyó volt nálam; benne volt a váz, 20/1.7, 45/1.8, 12-50... Most megint olyan pici tatyót akarok
. Ameddig nem jön ki az a mil váz, ami nekem mindenben jó, addig marad a d7000. És az igazság az, hogy az omd és az xe1 is olyan providentes: csak egy pici hiányzik.
-
MC Pite
veterán
válasz
madgie #48699 üzenetére
És hány ilyen helyet ismertek ahol felkészültek az eladók? 220voltban vettem a vázat, normálisak, de 10 perc alatt nem sikerült kideríteni hogy az utángyártott akku amit árulnak jó-e a géphez. Megköszöntem, majd megrendeltem ebayről, olcsóbban(a tuti jó utángyártottat); csak gondoltam veszem egybe, egye kukac...
Sőt, vannak műszaki boltok (nem mondom az áruházláncot) ahol az a feladatuk, hogy lebeszéljenek az akciós, és jó ár/értékarányú termékekről, letolás jár érte. És nem ez az egyetlen hely ahol lezsibbasztanak/hasba akasztanak hülyeséggel, hozzá nem értéssel. Kedvencem a konkrét kérdésre mellémagyarázás...
Nincsenek túlfizetve, és nem az a vezetőség rövidtávú érdeke hogy a jót@olcsón cuccokat nyomják...szerk: Vidéken, muhaha, az már olyan ritkaság lenne hogy bekerülne a világsajtóba...
-
Throme
veterán
válasz
madgie #48316 üzenetére
+1
#48315) Sequoyah : Szerintem a telefon esetében is így gondloták...
Amit ember készít azt fel is lehet törni....fel is törik....
Nézd meg az autók lopásgátlóit, meg követő rendszereit. Szerintem nincs ellophatatlan autó, max nincs éppen igény ellopni ha nem lopták még el...Nem kéne kódolni. Egy regisztrációs oldalt kell csak fenntartani és a usereket rászoktatni, hogy ha vesz valamit nézze meg....
Az itthoni köcsög tolvaj meg nem tud oda belépni és módosítgatni. Ha meg azt látja, hogy senki nem veszi meg/át tőle a forró cuccot, akkor nem fényképezőket fog lopni....max saját használatra vagy ajándéknak a családban...ez nyilván elenyésző -
atok666
őstag
válasz
madgie #48185 üzenetére
Szinte kizarolag csak rawba fotozok.
(#48186) forceberg: Igen, jol teszi a dolgat. Nem is volt - nekem szemely szerint legalabbis - semmi gondom a 7kval, nagyon jo gep, kiveve mikor (relativ) sotetben akartal fokuszalni - kiallitason pl. ott eleg surun fokuszalt moge a 7000. A 800 eddig minden kepen betalalt. Persze gondolom, hogy ez nem lesz igy sokaig, de eddig a szubjektiv erzesem az, hogy fokuszban jobbb az uj gep.
Atok
-
Peethy
őstag
válasz
madgie #48101 üzenetére
Ugyan már, csak egy kislány ehhez képest
(#48100) zuvagyok01: nem kell annyira elhinni ezt a makrós dolgot, általában ez csak marketingszöveg. 55-300 nem rossz optika, használtan van 60körül, 55-200 meg 40-45 körül. Ez alá nem mennék..
-
Peethy
őstag
válasz
madgie #48097 üzenetére
Na, ezt nagy dolog hallani tőled, ha beküldenéd a Nikonnak, biztos beraknák a termékajánlók közé
Engem az ilyen dényolcszázak, meg déhétezerszázak annyira nem hoznak lázba, mert számomra elérhetetlen. Ez viszont már majdnem elérhető (hehe, azért nem egészen
), és nagyon jó cucc
Egy 50mm f/1.8 AF-S-sel még viszonylag kompakt is
(#48096) cOxeR: TTL-es kioldód van? (Mi értelme van egyébként a TTL-es kioldónak? Ki tudja találni, hogy én oldalról mennyi derítést szeretnék?) Amúgy azt szeretem bennük, hogy tényleg olyan igényesen csinálják, amit pl. a nagy gyártók kihagynak az olcsóbb termékeikből. (Azok még így is 2-3x annyiba kerülnek..) Ez a tok most kifejezetten pozitív élmény volt, SB800-hoz láttam ilyesmit
-
törölt tag
válasz
madgie #43325 üzenetére
Hát ha csak eztnézzük..
Következő trendek valósulhatnak meg az elkövetkező 10-20 évben:- kikopnak a DSLR-ek, technika ide vagy oda, mert jönnek az ultramobil "fényképezőgépek" (amik vagy dedikáltan fényképezőgépek lesznek, vagy összevissza mindenféle kütyü, ami tud fotózni: szemüveg, telefon, egyéb akármi
- mindenki DSLR "kockával" fog csattogni, mert azon lesz beépítve Android, telefon funkció, wifi, miniszámítógép (alacsony fogyis x86/x64 oprendszer akár), sorolhatnánk, mi mikroelektronika fér még el egy közepes DSLR vázban
- a profik sztem maradnak a komolyabb "csak váz"-nál (sallang nélkül) - ha egyáltalán még fognak gyártani ilyet, de szerintem az igény megvan rá max tele lesz rahedli nem túl fontos extrával, DX kikopik mert az ájfón és a gugöl glássz megeszi őket, FX épp túlél, középformátum meg lejön az elérhető profi szintre és beáll úgy 60-100 MP-re az 1-2 millióért elérhető váz
- rohadt nagyot tévedek -
törölt tag
válasz
madgie #43322 üzenetére
Hat, mar csak a D90-bol kiindulva, ahol a 11-bol minimum 8 disznek van, valoszinuleg azert mert jol mutatnak a mattuvegen
crey szerintem pl az amit a Sony csinal mar egy ideje, az lehetne jo irany, az atereszto uveges SLT.
-
aleister
veterán
válasz
madgie #42544 üzenetére
Akkor az elméletem igazolódni látszik.
Eperkutyus:
Úgy vélem, hogy 1-ről 5-re emelni a garanciát nem lehet egy racionálisan működő cég esetén a levegőbe pufogtatva bevállalni. Itt nem arról van szó, hogy 5x annyi lesz a garanciális javítások miatt kiadás, hanem kb 20x. Ezt egyedül új technológia, vagy fejlesztett QA-val lehet megtenni.Kétlem, hogy a részvényesek vagy a gazdasági elemzők rábólintottak volna a fentiek nélkül egy ilyenre.
gab.m:
Neten rendelve 8 napig állhatsz el a vásárlástól. -
aleister
veterán
válasz
madgie #42539 üzenetére
Ez mikor volt egyébként?
Én úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben csak jókat hallani a Tamikról. Gondolom új sorral, QA-val gyártanak, és ezért merik bevállalni az 5 év garit, továbbá ezért lehet, egyre kevesebb félrefókuszáló darabbal találkozni.
Jelenleg nemigen látok erre az átfogásra versenyképes zoomot.
-
Real_Necro
veterán
válasz
madgie #42190 üzenetére
Lábzoom.
Az is zoom.
(#42191) imyourfriend
Ez így a semmi megmagyarázása. Attól, mert te elvagy a saját obijaiddal, másnak még lehet más az igénye. Nem vagyunk egyformák.
Kitobi meg igenis jó, egy 5100-al már magasabbra csavarhatja ISO-t mint pl D90-nél. Tudtommal kevésbé fog zajosodni.
(#42193) TayRol
Tényleg jó, kezdem bánni, hogy anno megmutattam neked a hirdetést.
(#42195) Eperkutyus
"A világítóberendezés az ilyen képet azonnal szétcseszné."
Szerintem megfelelő vakuzással éppen javítani tudunk a képen, nem szétcseszni. Egy jó kis fényterelővel sok mindent meg lehet valósítani és nem is lesz tőle ministúdió a lakás.
-
törölt tag
válasz
madgie #42042 üzenetére
Szerintem hasznalatfuggo. En imadok studiozni es turazni es ugy fotozni.
Mindketto volt nalam, D700 par orara (70-200 vr1) egy modellfotozason, 5D mk2 1 napra (24-105).
Az egyetlen kulonbseg ami szembeotlo volt monitoron, a felbontas belenagyitaskor, illetve a szinvilag, ami korrigalhato. A raw-kat nezegetve kb ez jott le elsore. De ha ertekelnem kellett volna oket, 5* mindegyik.
Az 5Dmk2 autofokuszat sokan szapuljak, na nekem azzal sem volt bajom, se a kolleganak aki azota is nyuzza. Ez sztem csak techie hulyeseg..
Ha a fejem felett elhuzo vadkacsakat kene egy hajnali szurkuletes vadaszaton csonakbol loni, nem is gondolkodnek h Nikon, de studioba es ALTALANOS kitt-kattra jobb az 5Dmk2 szerintem, mert kihivast nem jelento szituban megiscsak megadja azt a huszon-x MP-t es zajban sem szegyenkezik.
Tehat hasznalatfuggo. 1:1 hasonlitani oket eleg ambivalens sztem, jo mindegyik csak masban jeleskednek. A video-ra tojok
-
törölt tag
válasz
madgie #42039 üzenetére
Húúú ez azért elég arc beszólás, nem ?
Mindjárt hívom cOxeR-t
A mark2 kisebb legenda, gondolom nem a banding miatt, pedig az a váz nem sikerült tökéletesre.. A 24mp az egyfajta sweet spot, tök oké egy rahedli dologra és a D600 pl. már alig marad el iso teljesítményben D3s-től, dinamikában megveri, plussz úgy kb. az egész 5D lineup-ot veri szenzorban - de akkor még hol volt ? Papíron se..
Aludtak a fiúk egyet, kifárasztotta őket a remekmű D700
-
-
gab.m
senior tag
válasz
madgie #35252 üzenetére
Én tökéletes vacsorát kaptam mára, de sztem ezt offolom. Megnéztem a témában feltöltött képeket, és a sok szemét mellett van pár kulturált ételfotó is, meg pár vacsorázik, stb. Az ezzel a bajom, mint neked a padossal: baromira meg van kötve, így csak klisét lehet gyártani, onnantól meg szerencsejáték, hogy tetszik-e a zsűrinek, vagy sem.
-
törölt tag
válasz
madgie #35252 üzenetére
Hat ebbol nehez lesz, annyira meg van kotve a tema a konkret elnevezese miatt. Szerintem itt talan az lesz a gyoztes aki mondjuk egy kulonleges fenyjatekkal, vagy napszakkal rukkol elo...
Koszi a tobbieknek, sokat segitettettek amugy, mert valoban a temat tekintve az elso lesz. Majd kicsit meggyurom hogy kozelitsen a masodik kepi vilagahoz
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #35200 üzenetére
hmm ezt nem lattam, de megnezem. imadom a horrorokat. bar az ilyen szellemes,ordoguzos, boszonrkanyos dolgok nem jonnek be, nem tudom komolyan venni. realitas, brutalitas kell
amugy amcsi horrorok tenyleg nem a legjobbak, de azert van evente 1-2 jo.
amit nezzetek meg azonnal ha horror, magasfeszultseg. epicelso percek jelenete legjobb filmkezdes ever, najo talan a drive meguti.
meg nekem rob zombie filmjei is bejonnek, devils rejects, meg az elso resze se rossz. az a szereplogarda, sid haig, sheryl moon zombie elegge talaloak a szerepre
barlang, ez is nagyon adja. nekem mondjuk a hills have eyes is bejott amugy. meg a tavol keleti horrorok. -
Real_Necro
veterán
válasz
madgie #35200 üzenetére
Köszi, utána nézek majd. A Poltergeist filmeket kihagytam. Mondjuk nemrég adtak HBO-n valami újszerű kopogtató szellemes filmet, az egészet úgy forgatták, mintha valami biztonsági kamera vette volna (címe sajnos most nem ugrik be). Éjfél körül néztük párommal. No ott voltak azért faja jelenetek.
Szerk.: közben rájöttem, hogy már láttam részben a filmet. Páromnak nem tetszett és elkapcsoltuk.
-
Real_Necro
veterán
-
madgie
titán
válasz
madgie #35126 üzenetére
Vagy éppen azt sem tükrözi egyik grafikon sem, hogy nekem az első generációs, relatív elavult 12 MP-s szenzorú GF1 vázzal kell nekiindulnom a csillagfotózásnak, mert ugyan minimum egy fényértékkel gyengébb a dinamikája az extrém záridőknél, de az újabb, elvileg feljettebb gépekkel ellentétben nem lesz szűrhetetlen hotpixellel tele a kép már 30" záridőnél (tavaszi-nyári hőmérsékletnél).
-
Throme
veterán
válasz
madgie #35085 üzenetére
...akkor miért nem jössz a kreatívkodó topickba? Igaz ott nem kapsz semmit, még ha a Te képed is tetszik mindenkinek a legjobban
. Ezt leszámítva jobb, mert van időd egy képre, kapsz visszajelzést (gyanítoma a pályázat során zéró visszajelzést kapsz, pedig ott szakemebrek ülnek) és nem csak 3 hét .... ja és adhatsz meg 5letet a következő fordulóra....
-
-
MC Pite
veterán
válasz
madgie #35068 üzenetére
Megörültem a játéknak, de úgy látom ez is reghez kötött, úgyhogy kimarad
[Nem kérnék arra megjegyzést hogy regeljek be és ne sírjak, köszönöm
]
Freddy76: igen, használtba 100ért korrekt cuccot lehet összerakni, bár videó nélkül 60ért dúskálhatunk a tükrösökben is
dabgergo: Fotóztam temetésen, diszkréten, persze, de nem rosszalották.
Octopus21: Volt már aki indoklás nélkül azt mondta úgy nem jó; de átlagban nem felel meg egy szem raw kép HDRhez, amiből elmentesz -2/0+2-eset? Én expószámot azt hiszem itt néztem meg: [link]
-
aleister
veterán
válasz
madgie #35068 üzenetére
Ne hagyd abba! Hozzáértőnek ismertelek meg, így szívesen venném, ha az ebben felvetett kérdésre reagálnál!
A nyikonos pályázatra tudnál linket adni? Lustaság félegészség.
Freddy76:
Én is sajnálom! Kicsit vigasztal a photoexpo. Ott összefuthatnánk, úgyis jönnek többen is innen. De akár a Királynők városában is szerét ejthetjük, ha ismét errefelé hoz a tárgyalóterem. -
MC Pite
veterán
válasz
madgie #35063 üzenetére
Hogy a gyíkba ne lenne, expó korrekciót is úgy állítok, ekkora hülyeséget ne mondj légyszíves
Ahogy azt sem értem miért veszed 'támadásnak' amit írtam.
Bár úgy tűnhet hogy (örök?) elégedetlen vagyok (G2vel voltam is sok tekintetben), a D5000 szinte tökéletes (tükör, tudom, de ennyi pénzből muszáj kompromisszumot kötni). Akkor nem lehet hogy csak nem az volt a megfelelőbb gép nekem?
Nem lehet hogy x összegből akadnak mások is akiknek nem azonos az értékrendje veled, és nekik is esetleg más fekszik? Azt gondoltam hogy a G2 igen jó lesz nekem (de nem), és kollégáimnak (részben pont azokért ami nekem nem tetszik) meg m43ot, G2/G3at ajánlok inkább tükrös helyett.Sokan szinte sértve érzik magukat, mintha fikáznám a m43-ot > egyáltalán nem erről van szó, más a célközönség, pont, nem tudom máshogy mondani. Tudod, kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya.
Én úgy érzem hogy egy lépcső kezelésben és képminőségben az átlagos mft a kompaktok és dslr-ek között, [ezzel odaát állandóan belém kötnek, legyen, én így látom, pont]. (Mit lát 10 userből 9? Hopp egy milc meg egy dslr, mindkettő kitobival, az egyiken Gizike mögött mosottabb a háttér, és részéről kb ennyi, zajban hasonlók.)
De ez nem baj, (sőt) hisz az átlagusernek sokkal jobban fekszik egy milc (nem akar arról tudomást venni, hogy az eredmény más lehet mint amit látott, ő csak kevesebb zajt/bemozdult képet, és kisebb mélységélességet akar).
Az hogy ez egyelőre miért drágább, az meg más kérdés, egyelőre a praktikus méretet és újdonságot meg kell fizetni.Részemről inkább nem offolok tovább itt ha nem muszáj, esetleg a cserélhetős topicban mehet tovább ha még akarunk valamit (bár többet nem tudok mondani).
-
MC Pite
veterán
válasz
madgie #35046 üzenetére
D5100at nézte ki mindkét kollégám, azért azt írtam azt. OM-D -n éppen van 2 tárcsa (nem is rémlik más milc kettővel, illetve ezen is mintha 'csak' a +- gombokat váltaná ki) - bár az S100fs-emen jóval több dedikált gomb van már (és az is igaz hogy a belépő tükrösök is szűkölködnek gombokban, bár jellemzően több van mint a milceken).
Szenzorbéli/kész jpegbeli különbség azoknál az embereknél akikkel találkoztam/beszéltem és milcet vesznek/vettek nem nyomott annyit latba hogy egyéb tulajdonságokat 'elnyomjon' vásárlásnál. Emlékszel, én is sokkal előrébb tartottam az evf-et, markolatot mint a pixelvadászatot 1:1ben. És ne hagyd ki a mélységélességet, ami többet nyom a (lentről) váltók nagyjánál a latba mint egy kis zaj/dinamika!
A gépet váltóknak nagyjából kategóriák számítanak, jellemzően 1-2 kategóriával fentebb váltanak, ott nem feltétlen annyira érdekli őket kategórián belül milyen, ha már érezhetően jobb mint az előző (tisztelet a kivételnek).Mert aki annyira maximalista, általában eleve APS-C fronton keresgél szerintem.
Elsősorban az újonnan 200-, max 250ig kategóriáról beszélünk/beszélek, akinek van kétszer ennyi is a zsebében jóval válogatósabb lehet, az más tészta. Ez az a kategória szerintem ahol leginkább versenyeznek a tükrösök a milcekkel, m43osokkal.
Úgy rémlik van most már olyan kisebb m43os váz, ami az OM-D érzékelőjét kapta - max a 'kockák' között lesz népszerű, az emberek 99%ának erről fogalma sem lesz - ahhoz már sokkal jobb képeket kellene hogy készítsen hogy egy a köztudatba is jobban beivódjon, hogy a pultra támaszkodva azt mondja az eladó 'Ez kérem legalább olyan képeket csinál mint egy xy'.Amúgy a sima markolat király az olyra, nem tudom miért nem az lett az alap...
-
MC Pite
veterán
válasz
madgie #35044 üzenetére
Lehetnek akkora különbségek? Vagy ettől lesz több gomb/tárcsa a vázon?
Két munkatársam akar most gépet venni, tükröst akartak - odaadtam nekik mindkét gépet, merg sztem annyi energiát nem akarnak belefektetni hogy megtanulják normálisan kezelni a D5100at, m43ot ajánlottam nekik és ők is úgy látják az kell nekik. Rakhatunk ff érzékelőt is egy omd-be/G5be, akkor sem azt választanák sokan, mert van akit a kezelés/ergonómia legalább annyira izgat. Nem degradálom a m43adot, csak más a célcsoportjuk, nagyon jól belőttek egy hatalmas piaci űrt, ennyi. -
m3ss
veterán
válasz
madgie #34043 üzenetére
elvileg tudod, gyakorlatilag en meg nem
ilyen tekergetheto variable nd szurot vettem, de hat nem az igazi. legsotetebb allasaban pl mintha maskepp sotetitene egyik meg masik oldalon...valamint naplemente utan sem igazan sotetitett annyit, hogy 15 sec fole tudtam volna menni...a tenger meg nem lett az igazi 10 seccel. kar hogy nem volt idom kitapasztalni ezt az nd szurosdit, nagyon jo kepeket lehetett volna vele csinalni viznel
-
aleister
veterán
válasz
madgie #33843 üzenetére
Akkor nem szedem szét.
Tehát a fényképezőgépeknél tulképpen olyasmi hatás érhető el, mint egyéjjellátó zöldes árnyalatú képe.
Egyébként ahogy nézem inkább az hosszúhullámú IR lenne számomra megfelelő: "...This is the "thermal imaging" region, in which sensors can obtain a completely passive picture of the outside world based on thermal emissions only..."Aztán a fene sem tudja. Lehet, hogy jó lenne.
Az IR közelire ilyen képet találtam:
De ilyet is, ami tulképpen teljesen fotószerű:
Ez pedig a Far IR:
-
-
Balinov
titán
válasz
madgie #33831 üzenetére
en is majdnem olyat vettem, aztan az angol webshopban, ahol vegulis megrendeltem volt facebook promo, igy kb 20€-nyi GBP-vel volt olcsobb a Sandisk, mint a Samsung
120GB pont eleg, win7, office2007 up to date, LR4, PSE10 trial, Cod4, meg a reszli es boven van szabad helyem.
-
törölt tag
válasz
madgie #33818 üzenetére
Akkor a Bridge is fogja és a PS is (főleg utóbbi számít). Thx.
Amúgy a lentebbi Zsindelyes albumban lévő csajszi arcán (hugom) 2 órát retusáltamés messze van még a tökéletestől, de első szempilla retusom megvolt itt, meg írisz-zöldítésem, meg ilyen hülyeségek
Ja meg fogfehérítés, bár az első próbálkozás elég #FFFFFF-re sikerült
-
törölt tag
válasz
madgie #33808 üzenetére
Nekem is ez van, i7-2600, 16G DDR3-1600, csak a BIX-ben zümmög, rajta jópár virtuális gép, stb
Na meg az a vas nem K-s csak sima 2600-os. Kellett a VT-d, ami a K-sban nincs meg. De otthonra K-sat vennék, mert otthon nem virtualizálok, nincs Directed IO igényem, ellenben húzni nagyon is kell az i7-et is. (Minden procit húzok gyerekkorom óta, így a helyes).
Szóval nincs szívem kivenni a BIX-ből, pedig lehet nem lenne rossz ötlet helyet cseréltetni az AMD-vel, úgysem csinálnak a virtuális gépeim semmit, csak Apache fut rajtuk meg ilyesmi.. web. Semmi extra. Oda még az i3 is sok.. ágyúval lőttem verébre, de már mindegy.
-
Real_Necro
veterán
válasz
madgie #33799 üzenetére
Első digit gépünk: Pentax Optio 33L
Hála anno "SEX"-nek (gyk.: sulinetexpress) csak felébe került, így még 100 alatt volt.
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #32173 üzenetére
hat ja, nagyreszet nalam is ki lehetne selejtezni, de mindig talalok kesobb par kepet amibe belenyulnek, igy nagyon nem akarom.
nekem kb 1 ev alatt sikerult osszelonom 100 gigat, bar szinte tenyleg minden raw fajl megvan. ennyi erovel mar egy kulso rackes vinyo is megoldas lehet, amit nem porget az ember felelegesen, csak max amikor backupol ra. bar ennel valszeg biztonsagosabb az online tarolas. de kiskapuk, korulmenyesseg, lassusag, ar nem biztos h amellett szol.
amugy most latom, tele van minden konyvtaram temp tifekkel, nemelyik ilyen 70-80 mega, ugyhogy azert jo sokat ki fogok tudni selejtezni ebbol a 100-bol ugy latom. -
Kleroo
veterán
válasz
madgie #31665 üzenetére
A kijelző-kereső a sötétben már nem zajosodik? Illetve a fekete gondolom még többnyire inkább csak sötétszürke. Még jópár év kell véleményem szerint amíg egy olyan szuper megjelenítőt tudnak oda pakolni,amíg az teljesen leválthatja a tükrös rendszer nyújtotta minőséget.
Nagyon sötétben a kontraszt alapú af nem tévesztget?Én alapvetően arra próbáltam kihegyezni az irományom,hogy a D300 ellen ez az Oly gyengusz.
A D300-at túlnyomórészt sport,és természetfotósok veszik. Oda meg az a fontos,amiben a D300 jobb.
De alsóbb régiókban,vagy ahol más a fontos simán konkurencia,és csak ízlés/vallás kérdése.
Ha valakinek pl buzériája a király videó,akkor egyértelműen egy 4/3 gép.
Vagy pl akinek fontos,hogy minél több dolog legyen a DOF-ban,annak is egyértelműen a 4/3 kell. -
m3ss
veterán
válasz
madgie #29963 üzenetére
egy kicsit azert rekeszelhetted volna, sztem nem esik bele az egesz csepp a dofba. mondjuk most latom, hogy igy is 1/8 volt..azt nem is ertem
amugy meg kb jobban jarnek vmi ujabb ultrazoom bridge geppel. bar ezeket nem kovettem, de ha van 100e alatt olyan ami tud raw-ban 2fps-t legalabb, meg iso 800-on meg hasznalhato akkor az nem lenne rossz alternativa. soot. madarazni meg macrozni kb jobb lenne. egy baj van csak, a dof. 50 1.8d-t le se veszem a geprol...bridgere meg ilyen dofom/fenyerom soha nem lesz...
franc se tudja mit kellene... -
m3ss
veterán
válasz
madgie #29954 üzenetére
hmm hat itt mar gondolom nagyon keves a dof, vagy rossz helyre fokuszaltal? nem valami eles egyik kep sem,de nagyit szepen a masodik kombo...na meg ez a vilagosodas amit mondas se vmi vonzo. a kozgyuruvel az a bajom, hogy felrakom majd oket szepen az 50-es ala ra a raynoxot es nem tudom varialni majd a nagyitas merteket gyorsan, max ugy,hogy leveszem a raynoxot. nem fognak megvarni a rovarok...
ha meg vennek egy 55-300-at+raynox, akkor tekergethetem a zoomot es akkora nagyitok amekkorat akarok. gyorsabban is tudok igy fotozni zoommal. sokszor fix gyujtottavon nem talalnam a keresoben az epp ide oda repkedo mehet. igy meg kis fokusztavon megtalalom, nagyjabol dofot is aztan gyorsan razoomolok es lehet kattintani.
vagy belenyulok a penztarcamba es veszek egy macroobit. mondjuk ha 55-300-at vennek akkor legalabb lenne gyakorlatilag mindenre obim. -
eastsider
nagyúr
válasz
madgie #29592 üzenetére
valószínű, hogy valami kifutó széria, és az extreme hd videoval válthatják, csak el akarják adni régi áron a régi cuccot.
hát nekem az, hogy a kártyaolvasó mennyivel olvassa, az nem akkora szempont, utána szépen gyorsan kezeli úgyis a képeket az LR4 az USB3-as HDD-rőla gépnek kell inkább a sebesség. mert ez a képmegjelenítés így tényleg siralmas, ha mondjuk a sokképes mozaikba akarok böngészni a gépen... ez a C4-es kártya szűk keresztmetszete lesz, ha jól érzem...
-
Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest