- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
Aktív témák
-
-
Gabbbb
senior tag
Tudja valaki, hogy a magyar Nikon szerviznél a "javítás lezárva" jót, vagy rosszat jelet?
-
Gabbbb
senior tag
[link] Erről mi a vélemény?
-
Gabbbb
senior tag
Tudja valaki, hogy d7000-et hol érdemes most venni?
-
Gabbbb
senior tag
válasz
aleister #22756 üzenetére
Szerintem inkább 1:4, vagy még inkább 1:5. De jól mondod 1:2 kellene legyen, még ha én látom rosszul és 1:3, akkor is jelentősen rosszabb, mint az 1:2. Például egy alany szemére fókuszálok és az arcából minden életlen lesz kivéve a szeme, ami szintén lehetne élesebb, ha nem 5-10 centivel mögötte lenne az optimális pont... Valóban le lehet rekeszelni f11-re, de ahhoz fény is kell, abból meg mostanában nem sok van ^^
(85mm-en f5,6, de már 50mm-en is f5 az obi, arról meg már ne is beszéljünk hogy elmosott háttér..) -
Gabbbb
senior tag
válasz
Peethy #22751 üzenetére
Nézd meg a második képemet, az én monitoromon azt látom, hogy a 2-3 vonallal feljebb sokkal nagyobb a kontraszt és a középső "cél" vonal alatt pedig semmi sem éles 2:1 aránytól nagyon messze van. És én eddig úgy tudtam, hogy a fókuszpontban kell, hogy a legnagyobb legyen a kontraszt.
Most ez így lehet szőrszálhasogatásnak tűnik, de ez gyakorlatilag makró távolság, amikor 10 méterről lefotózok valamit amit utána croppolni kell ott már nagyon komoly probléma. Erre lehet hogy keresek példát.. -
Gabbbb
senior tag
-
Gabbbb
senior tag
válasz
forceberg #22739 üzenetére
Többszöri fókuszálás természetesen, asztalra volt rakva a gép pontosan vízszintesen és 45 fokos szögben volt hozzá képest a tesztlap. Optimális körülmények között nagyon gyakran hit n miss fókuszál a gépem, értsd fényes nappal kint egy pózna aminek a közelében sincs semmi és 1/1000-es záridőnél életlen kép az eredmény. Ezen a tesztlapon kb. fél méterről fényképezve 6-7mm a backfókusz, arra irányult a kérdésem, hogy mekkora esélyem van arra, hogy kalibráljanak rajta a szervízben, úgy hogy az obi és váz is full nikon garis. (futárral kellene felküldenem Pestre)
Ezen a képen jobban látszik a probléma. A skála inch-ben van megadva, az előző vonalzós kroppal össze lehet hasonlítani.
-
Gabbbb
senior tag
Ekkora backfókusszal van-e értelme a nikon kft.-hez fordulni? 16-85vr & d3100 kombóról van szó. A tesztet kb. fél méterről végeztem el 85mm-en.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- gerner1
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- További aktív témák...
- Panasonic GX80 ,ELKELT, értékelésre vár....
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) -Megkímélt-
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest