Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Macrodroid
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
-
Gabbbb
senior tag
Tudja valaki, hogy a magyar Nikon szerviznél a "javítás lezárva" jót, vagy rosszat jelet?
-
Gabbbb
senior tag
[link] Erről mi a vélemény?
-
Gabbbb
senior tag
Tudja valaki, hogy d7000-et hol érdemes most venni?
-
Gabbbb
senior tag
válasz
aleister #22756 üzenetére
Szerintem inkább 1:4, vagy még inkább 1:5. De jól mondod 1:2 kellene legyen, még ha én látom rosszul és 1:3, akkor is jelentősen rosszabb, mint az 1:2. Például egy alany szemére fókuszálok és az arcából minden életlen lesz kivéve a szeme, ami szintén lehetne élesebb, ha nem 5-10 centivel mögötte lenne az optimális pont... Valóban le lehet rekeszelni f11-re, de ahhoz fény is kell, abból meg mostanában nem sok van ^^
(85mm-en f5,6, de már 50mm-en is f5 az obi, arról meg már ne is beszéljünk hogy elmosott háttér..) -
Gabbbb
senior tag
válasz
Peethy #22751 üzenetére
Nézd meg a második képemet, az én monitoromon azt látom, hogy a 2-3 vonallal feljebb sokkal nagyobb a kontraszt és a középső "cél" vonal alatt pedig semmi sem éles 2:1 aránytól nagyon messze van. És én eddig úgy tudtam, hogy a fókuszpontban kell, hogy a legnagyobb legyen a kontraszt.
Most ez így lehet szőrszálhasogatásnak tűnik, de ez gyakorlatilag makró távolság, amikor 10 méterről lefotózok valamit amit utána croppolni kell ott már nagyon komoly probléma. Erre lehet hogy keresek példát.. -
Gabbbb
senior tag
-
Gabbbb
senior tag
válasz
forceberg #22739 üzenetére
Többszöri fókuszálás természetesen, asztalra volt rakva a gép pontosan vízszintesen és 45 fokos szögben volt hozzá képest a tesztlap. Optimális körülmények között nagyon gyakran hit n miss fókuszál a gépem, értsd fényes nappal kint egy pózna aminek a közelében sincs semmi és 1/1000-es záridőnél életlen kép az eredmény. Ezen a tesztlapon kb. fél méterről fényképezve 6-7mm a backfókusz, arra irányult a kérdésem, hogy mekkora esélyem van arra, hogy kalibráljanak rajta a szervízben, úgy hogy az obi és váz is full nikon garis. (futárral kellene felküldenem Pestre)
Ezen a képen jobban látszik a probléma. A skála inch-ben van megadva, az előző vonalzós kroppal össze lehet hasonlítani.
-
Gabbbb
senior tag
Ekkora backfókusszal van-e értelme a nikon kft.-hez fordulni? 16-85vr & d3100 kombóról van szó. A tesztet kb. fél méterről végeztem el 85mm-en.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kés topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest