Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Cassidey
senior tag
Tudom, h teged nem.
Es nem is fogja bizonyitani senki igazat, mert vilagos, h kitobi es kitobi kozott is van kulonbseg. Szerintem azok, akik ide irogatnak, tisztaban vannak vele, h megis mekkora szerepe van a kepalkotasban az uvegnek. Nem igazan tanulmanyoztam a bridgeket, de azert azoktol az obiktol sem kell elajulni nem? Sztem egy d40 kittol is elvarhato, h jobb teljesitmenyt nyujtson ilyen teren, mint a Fujim pl.
-
Dtomi
őstag
válasz
Cassidey #2890 üzenetére
Félreértettél, engem nem érdekel a pentax kitobi minősége a canoné se.... olyan amilyen.
Csuppán vitába illőnek éreztem, hasonlóan mint mikor ezt a képet aktuálisan készítettem.
Aki ezt a mesét elhiszi, hogy sokkal jobb egy profi gép ratyi ubival mint egy komoly bridge, az magát veri át mert ez nem teljesen igaz. Az más kérdés hogy ugye azt lehet fejleszteni... de aki nem fejleszti az semmivel nem lesz előrébb a váltás után, képminőségben. -
Dtomi
őstag
válasz
Cassidey #2888 üzenetére
Én már csináltam ilyen tesztet és bizony bődültes égés volt.... a DSLR+ ratyiobi... Ideális körülmények között bizony lehet akár sokkal szebb is a képminősége egy bridge gépnek mint egy D3 + 18-600mm
es F/kettőnyócas kambó
canon kit lebőgetése de keményen...
-
Cassidey
senior tag
válasz
johnjohn #2880 üzenetére
1, Betudom allitani a gepem, koszonom. Nem magamrol irtam.
2, Igenis szebb kepe lesz a DSLR-nek ha csak egy gombot nyomok meg mindketton akkoris. Most ez komolyan kerdeses? Csinaljak holnap egy osszahasonlitast vagymi?
3, Egy fotos nem attol lesz jo fotos, h tisztaban van vele, h mit es hogyan kell beallitani ahhoz, h a kep jol komponalt legyen, ne legyen sem alul sem tulexponalt. Ez iparosmunka, menj el egy fotossuliba, beledverik hamar hidd el. Ezektol meg nem lesz jo egy kep. Az igazan jo kepekben van egy plusz, ami benne lesz, ha kompakttal keszul akkoris. Csak epp lehet, h ha vegiglapozom ezeket a valoban jo kepeket egy jobb monitoron, vagy elohivatom oket nagy meretben, sokkal kevesbe lesz elvezheto a minosege miatt.Igazabol szerintem ennek a "vitanak" akkor lenne ertelme, ha a fotozas irant nem kulonosebben erdeklodo, de jo minosegu kepet elvaro embernek lenne igazi valasztasi lehetosege kompaktban, de ilyen nincs. A "nembaj, csak draga legyen" pedig szerintem nem igazan helytallo, aki igy gondolkodik az hamarabb vesz erintokepernyos ultrakompaktot mosolyerzekelessel
mint DSLR-t.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dare2Live #2878 üzenetére
A 18-70-es egy nagyon jó obi, én szeretem. Viszont én a magam részéről a d200-ason nem tudnék hosszútávon egy 80k-s obit elképzelni. Maradjunk annyiban akinek 18-70-re futtja, az ne vegyen d200-at. Bő 100k-val olcsóbban megkapja a d80-at, a maradékból meg vesz vakut, táskát, kártyát. És most őszintén? Egy amatőr számára mi lehet kevés a d80-ban? Ha egyszer leváltom a D50-et akkor őt választom (vagy az utódját). Bár megmondom őszintén, hogy a D50 is sokmindenre elég ( na jó, wifis vaku nincs) és néhány plussz szolgáltatásért nem szívesen nyúlok zsebbe.
Igazából nem akarlak kioktatni, csak leírtam a véleményem a rendszerekről.
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #2878 üzenetére
Maradjunk a D40-s kitnél.
Természetessen, ha valaki most rámsózna ingyé pár évre egy D200-t, meg a D40 kit obijait, azért nem dobnám ki a gépet se, meg az obikat se, hanem megpróbálnám abból a szettből kihozni a legtöbbet.
De magamtól biztos nem vennék ilyet.
Akkor már inkább az obikra költenék, oszt ha kikopik a váz, akkor megnézném az akkori kinálatot, meg a zsebemet.
-
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2883 üzenetére
Te kis hitetlen tamás, te! Ez csak egy példa volt. De nézz utána, ha nem hiszed.
-
csiga997
őstag
válasz
johnjohn #2880 üzenetére
Már bocs, de ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy sportkocsival értelmetlen 50-el menni.
Nem feltétlenül az a jó kép, ami egy technikai kaszkadőrmutatvány végeredménye. Ha ez így lenne, minden magára valamit adó fényképész csak műszaki kamerát használna és még mindig fekete ronggyal a fejükön bohóckodnának, mert "az úgy az igazi".
-
Szten Márs
nagyúr
-
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2872 üzenetére
A D200 kitobija a 18-200/3.5-5.6 VR.
[link] -
johnjohn
addikt
válasz
Cassidey #2879 üzenetére
Pedig sajnos igaza van a fiúknak, ez nem az akategória ahol csak a gobot kell nyomogatni!
Full auto módban való Jpeg fotózáshoz teljesen felesleges DSLR gépet venni, az oyan mint az alföldön a moutain-bike.Nem baj, csak drága legyen! Igen is ha jobb képeket akarsz, mint a kompakt képe, akkor meg kell tanulni,hogy hogyan állítsd be a gépet. -
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #2875 üzenetére
Pentax K10D es szerelmes vagyok bele.
Taskas topicban kerult szoba. (Megnagyobb off, de a legnagyobbat rendeltem, ami meg mindig nem nagy.. jo, h utananeztem, mert kulonben tuti nem az xxxl meretut jelolom meg, aztan csodalkozom, h mi ez a kis ize.
)
Én meg nem egy olyan embert láttam, akinek DSLR-je van, és attól még NEM tud fotózni!
A gép egy dolog. Megnyomni egy gombot, eltekerni egy tárcsát, azt még talán egy 5 éves is meg tudná tenni (meg is teszik).
Ha egyszer lesz végre dslr-m, még attól nem leszek (sokkal) jobb fotós. Csak lesz egy eszköz a kezemben, amire nem fogom tudni ráfogni, hogy AZ szúrta el a "képet".
Kit erdekel, h nem tud?
Itt nem arrol van szo, kinek milyen a kompozicios erzeke, es M-ben fotozik vagy epp auto modban.. hanem arrol beszelunk, h ha anyukam megnyomja az eponalo gombot egy dslr-en akar auto modban, es megnyomja a volt kompaktomon, akkor szebb lesz az a kep, amit a DSLR-tol kap. Mert mintha te azt mondanad, h nem lesz szebb, ugyanolyan lesz, sot, lehet a kompaktome jobb lesz. Nanemar.
Amugy egyre inkabb azt latom forumokon, h sokan ugy allnak hozza ehhez az egesz kerdeshez, h nem is tud fotozni, kar az ilyennek a kezebe DSLR. Mar mert lenne?
1, meg megtanulhat, lehet meg is akar
2, es ha nem akar? ha nem erdekli? ha "csak" azt akarja, h jo minosegu kepeket kapjon a gyerekrol, meg a palmafarol a tengerparton akkor mi van? Miert ne venne meg, ha telik ra? Es telik, mert zuhannak az arak, nem kell sokat hozzadobni egy "jobb" kompakt arahoz es kapsz egy beleposzintu DSLR-t. -
Allien
veterán
válasz
Cassidey #2874 üzenetére
Én meg nem egy olyan embert láttam, akinek DSLR-je van, és attól még NEM tud fotózni!
A gép egy dolog. Megnyomni egy gombot, eltekerni egy tárcsát, azt még talán egy 5 éves is meg tudná tenni (meg is teszik).
Ha egyszer lesz végre dslr-m, még attól nem leszek (sokkal) jobb fotós. Csak lesz egy eszköz a kezemben, amire nem fogom tudni ráfogni, hogy AZ szúrta el a "képet".
-
Allien
veterán
válasz
Az most lényegtelen, csak vesz hozzá valamit.
Az lesz a kitobija.
-
Cassidey
senior tag
A D200 jó gép, de ha csak kitobit raksz rá, akkor semmit se ér, akkor már inkább egy kompakt (persze ez erős tulzás, de azért majdnem).
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Latom, h odairtad, h eros tulzas, de az nem kifejezes, h mennyire.. meg szerintem nem is igaz. Nekem nagy ujdonsag a DSLR oszinten szolva, de az nyilvanvaloan latszik, h kitobival is kenterbe veri a kompaktokat. Sot, kapaszkodj meg, auto modban is.
-
werttzui
addikt
válasz
Gondolom úgy értette ,hogy uazt az obit venné mellé amelyiket mondjuk egy d40 mellé adnak
-
Allien
veterán
válasz
matheus92 #2869 üzenetére
Mások is leírták, a váz önmagában kb gyufaskatuja.
Semmire se jó önmagában. Arra KELL optika is. Ergo, az esetek nagy részében EZ a döntő dolog. A D200 jó gép, de ha csak kitobit raksz rá, akkor semmit se ér, akkor már inkább egy kompakt (persze ez erős tulzás, de azért majdnem).
Tehát, a D200-nak megfelelő obit kell rárakni, hogy legyen is értelme, mert ha csak kitobi, akkor egy D40-sel is kb ugyan ott vagy, max pár dolog lesz más, pl sorozatfelvétel.
Persze, ha előre tudod, hogy mondjuk egy fél éven belül lesz léd lecserélni a kitobit, még talán. -
Ijk
nagyúr
válasz
matheus92 #2869 üzenetére
Szia. A d200 sztem egy kiváló gép, de hogy megéri-e az tőled függ.
Szvsz akkor éri meg, ha már inkább hivatásos vagy, ill. ha vannak régi objektíveid.
Nemtudom mióta, és mennyire vagy benne a fotózásban, ill. milyen gépről váltanál. Mert amatőrnek, főleg aki mostanában kezdte a DSLR témát, annak teljesen felesleges. A d200 árából ui. ki lehet hozni egy jó rendszert. Pl. használt D50, D70s, vagy új D80 (esetleg D40 bár ez kicsit butított) + egy jó objektív, és vaku. Csak azért mondom, mert a d200-al együtt az említett gépek képminősége ali-alig tér el, tehát inkább célszerű egy jó üvegre áldozni, mint vázra. Persze, ha az anyagi kereteid nincsenek túl korlátozva, jó választás a d200, esetleg d300 -
matheus92
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek a D200 al?
Leginkább tapasztalotokat szeretnénk mert már 1 csomo tesztet végigolvastam.
És megéri e a vásárlást???
THXMatheuS
-
-
Allien
veterán
Igazábol, ugye nem értek hozzá, mert egy bridge másképpen müxik.
Annyival, hogy pillekönnyü a dslr-hez. De, vízesésénél ez mindegy, mert a záridő a döntő, abban meg nem akkora a külömbség (legalábbis gondolom, hogy nem 1/250-re gondoltál).
Ergo, ha jól sejtem, álvány, akkor meg szintén megoldható a panoráma. A víz igaziból kb ugyan úgy fog "kinézni", nem ugrik arrébb.
Persze, vannak körülmények, amikor valszeg nincsen megoldás, csak wide obi.
De azért, egy próbát azért megér, hátha.
-
válasz
csiga997 #2862 üzenetére
Fenetuggya.
"This is not a review of the new 14-24mm Nikkor, it's just some sample pictures. A full review will come at a later point."
Asszem később részletesen fog róla írni.
"*Update October 8, 2007
After quite a few e-mails I realised that I did not mention the camera settings:
Also note that these shots are handheld, so the slower shots might have some shake in them."Nemcsak Dualon-nak tűnt fel úgy tűnik, hogy ez a leírás egy kicsit gagyisztikusra sikerült.
Azért nézzünk már rá az oldalra a "Reviews" címen: http://www.momentcorp.com/review/index.html
Azért ilyen repertoárral ez a komolyabb oldalnak tűnik, nem a kezébe nyomnak egy obit oszt nyomjad Géza. Valószínű azért, hogy ezt most gyorsan össze kellett dobni a srácnak, ezért ha megnézitek, akkor nem is a Lens Reviews, hanem a News rovatba tette, így biztos hogy amikor átkerül a hivatalos tesztek közé, akkor jobb körülmények között, jobban odafigyelve fogja megcsinálni. Így az egyik oldalnak is igaza lehet. Ha meg eleve bemozdult képeket rak fel magas iso-n egy objektívről, akkor minek egyáltalán tesztfotó? Hogy működik az obi? Ezzel meg a másik oldalnak van igaza.
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2854 üzenetére
Akkor még egyszer: gondolom az is a megilletődöttségnek tudható be, hogy még a konverzió paramétereit is képtelen volt kiírni?
Félreértés ne essék, nem célom befeketíteni a faszit, de az biztos, hogy ezt a konkrét esetet még az adott körülmények mellett is lehetett volna sokkal körültekintőbben.
-
korner83
tag
válasz
Szten Márs #2846 üzenetére
Az aláírásod egy picit értelmetlen...
-
csiga997
őstag
Elmész egy rendezvényre, ahol egyszer csak kezedbe nyomnak egy ilyen cuccot ~10 percre, hogy kicsit játszogass vele. Mégis, melyikőtök tudott volna ennyi idő alatt laboratóriumi körülmények között tudományos alaposságú tesztet készíteni? Szerintem ti is örültetek, volna, ha az ablakon kihajolva készíthettek egy pár képet.
-
Ijk
nagyúr
Szerintetek miért olyan marha drága egy TTL vakukábel? Lehet esetleg házilag barkácsolni valamilyen módon? Ui. szeretek portrékat készíteni, és mivel d50 + sb600-al nem igen van lehetőségem vezeték nélküli vakuzásra, ezért gondoltam jól jönne gy hogy ne keljen mindig szemből vakuzni. Viszont ahogy megláttam az árakat, elszomorodtam.
Esetleg várok tippeket, hogy ebből a rendszerből hogy lehet a maximumot kihozni. Bounce-card-ot már csináltam
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2845 üzenetére
Persze, értem én, hogy nem teszt ez, de legalább egy állványt alárakhatott volna. Vagy legalább azt írná le, hogy milyen paraméterek mellett csinált JPEGet! Baromira nem mindegy a D200 taknyoló magas ISO-s jpegjei, vagy esetleg egy NX automatikus CA eltávolítása mellett.
Szóval itt nem csupán arról van szó, hogy nem teszt, hanem arról is, hogy még az is igénytelen. -
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2846 üzenetére
Mindegy is. Amíg 613e ft a listaára, addig akár pálmafákat is fotózhat vele a tengerparton, akkor se érint a dolog különösebben.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
csiga997 #2845 üzenetére
Elolvastam utólag, láttam. Nade könyörgöm, akkor
1, használjon állványt. Vagy az ablakpárkányt. Vagy akármi.
2, Amit végig tud fotózni alacsony ISO-n, azt fotózza végig. Igen, nem azonos ISO-n lesznek, de ennél még az is sokkalta reprezentatívabb.
3, Persze oké nem teszt, nem annak lett szánva. Csak mutathatott volna többet is akár. Tudom, sok baj van -
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2843 üzenetére
El kell csak olvasni. "Unfortunately I had to set the ISO to 800, to be able to test the lens through all the f-stops."
Dualon: és ott van az is, hogy "This is not a review of the new 14-24mm Nikkor, it's just some sample pictures." Nem kell mindjárt "röhögni", meg, hogy "ilyenek kezébe", meg ilyesmi.
Legalábbis, ha megnézed a képeit is a faszinak, azért nem került az annyira rossz kezekbe. Nem kiemelkedő, de legalább becsületes iparosmunka. -
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #2843 üzenetére
Épp azon röhögnek egy másik fórumon a fiúk, hogy a faszi azért rakott ISO800-at, hogy adott fényviszonyok mellett végig tudja fotózni a rekeszértékeket.
Van, aki egyébként inkább sírna, hogy ilyenek kezébe hogy kerül 14-24, és meg is értem.
-
Szten Márs
nagyúr
-
csiga997
őstag
-
válasz
Lacika 1 #2837 üzenetére
Egy fotós barátomnak volt sigma 24-70-e, én próbálgattam szintén mikor kölcsönadta. Nekem alapvetően tetszett, ő csalódott benne és eladta. Ami próbaképeket csináltam vele, ott teljesen nyitott rekesznél nem mindig volt megfelelő az élesség eltalálása (back/frontfókusz, zoom állásától függően). Kicsit lerekeszelve nagyon éles szép képe volt. A Tokina AT-X Pro sorozatról csak jókat hallottam, de élőben nem próbáltam őket. A nikkor 35-70-et egy időben én is nagyon szerettem volna, de aztán nem vettem meg, mert még ebayről is viszonylag drága, és ahhoz képest amennyibe kerül szerintem nem annyira hasznos a tartomány amit nyújt. Nem fotóztam még színházban, ha te igen, akkor kb tudod hogy mettől meddig van szükséged gyújtótávolságra. Én ez utóbbi faktort figyelembe véve talán a Tokinát választanám.
-
válasz
Szten Márs #2838 üzenetére
Akkor hallgasd meg a harmadik féle véleményt, igaz én csak egy fél órát próbálgattam: óvakodj tőle. Amit én próbáltam (boltban egy új darabot), hihetetlenül gagyin lötyögött, nyitott rekesznél nem nagyon volt megfelelő helyen éles a kép, és az egész képminőséggel problémáim voltak. Mégis inkább ami a legjobban elriasztott az összerakás minősége.
-
Ezt a megoldást megpróbáltam én is, sajnos az én esetemben nem működött (vízesés és folyóvíz).
Egy esküvőn is érdekes lenne körbepanorámázni a társaságot. Szóval a fixek igazi kontrollált körülmények között nagyon jó teljesítményt adnak, de ez pl az én fotózási körülményeimnek kb a 10%-át teszik ki. -
Lacika 1
csendes tag
Szeretném a véleményeteket az alábbi obikkal kapcsolatban,hogy melyiket lenne érdemes színházi fotózásra megvenni: Sigma 24-70 2,8 EX DG vagy a Tamron 28-75 2,8 SP-XR Di vagy a Tokina 28-80 2,8 ATX-PRO, a Nikon 35-70 2,8D eddig a Nikon a kedvenc.Köszi.
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2826 üzenetére
Nem akarok vádolni senkit, kizárólag a jószándék vezetett. A lényeg, hogy megbízható a forrásod.
-
Allien
veterán
Tudom, hülyén hangzik, de ilyenkor is van megoldás. Legalábbis, jobb a semminél, és megfelelően kivitelezve a végeredmény még jobb is lehet. Ez pedig a panoráma fotózás.
Két kép is annak számít. Ha nem rohan el a téma, vagy nagyon-nagyon kevés a változás, még jó lehet. Én sokszor alkalmazom asorozatfelvételt erre. 38-ról indul a gépem, nem 1x csináltam ilyen képet, akár kézből is. Panoráma progival talán könyebb, mint ps-el, bár kitudja, arra is vannak pluginok.
-
válasz
johnjohn #2831 üzenetére
Az ATX-Pro szériáról eddig még tényleg csak jót olvastam én is.
Nagyon jól össze vannak rakva, és optikailag is elég jók. Pl évekig szerettem volna egy ATX-Pro 80-200/2.8-at, csak amikor pénzem volt rá, akkor nem találtam használtan, amikor meg volt használtan, akkor nem volt rá pénzem. Most mind a kettő meglenne, csak most meg már nem kellene... Őrült egy helyzet. -
válasz
Charles Peer #2793 üzenetére
"majd a lábaim zúmolnak a fixnek
hajlandó vagyok a gyaloglásra"
Ez elméletben meg egy fórumban beírva nagyon jól működik, és példásan alázatos hozzállás, csak sajna a gyakorlati haszna igen kevés. Épp a múltkorában kerültem olyan helyzetbe, hogy egy vízesésnek kellett volna faltól falig beleférnie a képbe, és nem lehetett hátrébb menni, nekem meg 18-nál kezdődött a kitobim, más meg nem volt. Ha hátrébb megyek, akkor a szakadék széle éppen eltakarta volna azt, amit le akartam fotózni. Így ez ahogy egy cimborám mondja, csöcspuding.
Hely, ha ott lett volna egy 12-24 vagy egy 10-20... Persze akkor valószínű hogy én nem lettem volna ott, mert akkor utazásra nem marad. Szóval ki van találva ez a világ rendesen, és még csítet se tudok hozzá...
-
Lacika 1
csendes tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, vagy véleménye, a Tokina 28-80/2,8 ATX-PRO obiról?Köszi.
[link] -
Charles Peer
csendes tag
A sigma 17-70 ről nincs véleménye senkinek? Felér a 18-70-el vagy a sigma általában felejtős?
-
Charles Peer
csendes tag
Ez biztos nem lopott,a cikkszámát nemtudom.Megbízható korrekt emmertől veszem aki maga is fotós,és kora gyermekkorom óta ismerem.A tulaj építész mérnök és természetesen munka gépként használta a vázat.Ezért megkapok hozzá minden számlát dobozt ,gyári tartozékokat.De ha ezek nem is lennénak akkor is tökéletessen megbíznék bennük.
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2819 üzenetére
A gép cikkszáma véletlenül nem VBA130AE? Egy másik fórumon keresnek egy ilyet...
-
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2819 üzenetére
Jah igen, Te vagy az. Köszi a választ!
-
csiga997
őstag
"The D300 High ISO pictures made the D200's actually look muddy."
[link] -
Dualon
tag
válasz
Charles Peer #2815 üzenetére
Milyen gépet készülsz venni?
-
kisbergics
tag
Lenne egy kérdésem. (Lehet, hogy láma lesz, nem értek hozzá...)
Hogyha viszonylag nagy méretben (16x24) szeretnék képeket előhívni a lehető legjobb minőségben, akkor számít az, hogy 8bit-es JPG-be lesznek konvertálva RAW-ból, vagy 16bites TIFF-be? Észrevehető, számottevő a különbség? -
Charles Peer
csendes tag
válasz
Charles Peer #2815 üzenetére
*messire
mióta netezek lassan nemtudok írni -
Charles Peer
csendes tag
Üdv újra.
Volt egy kis időm és néztem képeket a fix lencsével.Kedves Dare2live te írtad ,h összevetve a te zoom obiddal a két lencse megközelítőleg ugyan azt a minőséget hozta.Melyik ez a zoom obi?Csiga is hasonlót mondott a mai zoom obikra,melyek lennének ezek?És ezt a minőséget a teljes tartományban hozzák,vagy szénné kell rekeszelni?Bonyolultabb ez mint vártam
Ha végre meg lesz a váz a fix lencse mindenképp biztos.Alapnak három obin rágódom .Nikkor 18-70,nem is merem nemtom milyen a minősége az összerakása,stb. másodiknak a Sigma 17-70-et tettem,elég jók a vélemények róla és fény erősebb is. Kézbe fogva viszont nem tetszett vhogy nem illet a váz minőségéhez,bár ilyenekt írni nincs alapom, hisz alig volt 1-2 objektív a kezemben.Tamron 17-50 ez is 2.8-as ennyit tudok róla. Meg azt,h ketten hárman is ajánlották.
Aki valamelyik obit használják és van kedvük írni egy rövid értékelést írni róla az kérem tegye most meg,mert nem szeretnék hibás döntést hozni.Amiből az fakad,h újra lelkesen szidom a kommunistákat.
Tele fele,70-300 VR ,fogalmam sincs mit tud. 70-200 VR,dettó, van ezeknek vmi jelentős alternatívájuk ami árban nagyjából ugyan az? Az a 100 mili hoz valamit a 200 felé minőségben?
/ a Sigma 10-20 legkésőbb újévre biztosnak látszik,ezt a kategóriát nagyjából átnéztem/nem volt sok/ a 12-24 csak álom az álomban. Bocs a sok kérdésért,de tapasztalatot csak tőletek szedhetek akinak valóban van gépük is.
UI.:kicsit végignéztem a topikot,hol van a nagymesterek egyike a vámpír?Karolj fel te is óó mesire.Ha már a többiek ilyen jók hozzám.
-
kutyix
csendes tag
Hát, látszik a sületlenség, nem sikerült a linket bevarázsolnom... megpróbálom mégegyszer:
http://www.artwork.hu/termek.php?i=1918 -
kutyix
csendes tag
A Nikon bemutatót fog tartani a D3 D300 meg üveghegyek-ről a Mai Manó-ban valamikor októberben! De csak meghívottak mehetnek :-(
De be lehet jelentkezni, az egyik partner oldalán én meg is tettem :-))
Akit érdekel az új cucc: [L:http://www.artwork.hu/termek.php?i=1918] -
Salex1
őstag
Sajnos tükrösöm még nem volt! Most egy Fuji S6500fd nyúzok, de mindenképpen szeretném lecserélni egy tükrösre. Ajánlották az Olympust, de az valahogy nem jön be. Pénzem nem sok van rá, még éppen gyűlik az EOS400 eléggé a plafon. Lehet, hogy a végén egy köztes EOS350-lesz belőle...
-
Róth
aktív tag
Szten Márs frankón összefoglalta a tudnivalókat.
A helyes döntéshez tudni kell, hogy volt-e már tükrös géped, vannak-e obijaid, és akarsz-e obikat vásárolni a jövőben.
A Canon 400D fölénye csak akkor jelentkezik, ha lecseréled az obiját, ami tovább drágítja a dolgot. Persze a nikon kitobiját is ki lehet cserélni egy jobbra (drágábbra).
Ha 130 rugónál meg akarsz állni, akkor Nikont vegyél. Ha nem, akkor D80 vagy Canon 30D vázat -
Szten Márs
nagyúr
Hát legyen...
D40 egy abszolút belépőszintű gép, ennek megfelelő tudással, 3 fókuszponttal, fókuszmotor nélkül. Ez utóbbi miatt a nem AF-S es Nikon illetve nem HSM-es Sigma objektívekkel nem lesz autófókuszod. (Sokszor úgy ferdítik, hogy nem lehet ezekkel az objektívekkel használni, természetesen lehet, csak manuál fókuszt kell használnod) Képminőségre igen jó, mind magas ISO tekintetében, mind JPG feldolgozó algoritmus tekintetében. A hozzáadott kitobi jobb, mint a Canon kitobija. Valamivel nagyobb keresővel rendelkezik mint a Canon 400D, valamint - bár ez szubjektív, de nem láttam még embert aki nem így vélekedne - sokkal kényelmesebb fogása van mint a 400D-nek, pedig még annál is kisebb.
A Canon 400D ugye CMOS-re épít CCD helyett, és a Canon CMOS-ei igencsak jók, szóval a szenzor képességeire nem lehet panasz, semmilyen tekintetben. (10 megapixel a D40 6 megapixele helyett, ezt azért rakom zárójelbe, mert kitobjektívvel ez mint előny nem jelentkezik, kellően jó objektívvel viszont részletgazdagabb képet kaphatsz) Ha régi manuális objektívet akarsz majd venni akkor is jobb választás a Canon, egyrészt mert működik velük a fénymérés, másrészt meg mert az M42 átalakító Canonnál nem öli meg a végtelen fókuszt, ahogy Nikonnál teszi. Ha esetleg szükséged lenne rá, a 400D-ben van előzetes tükörfelcsapás, ami a D40-ben nincs, valamint komolyabb autófókuszrendszerrel rendelkezik. Ja és persze az összes EOS rendszerre tervezett objektívvel van autófókuszod is. -
Salex1
őstag
Használ valaki itt D40-et? Érdekelne, hogy vagytok vele megelégedve? D40 vagy EOS400? Érvek és ellenérvek érdekelnének...előre is köszönöm!
-
Dualon
tag
válasz
werttzui #2800 üzenetére
Az a 150/2.8-as Sigma 125-ért nem tűnik, hanem brutál.
De tényleg, ha valaki makróban ilyen gyútáv tájékán gondolkodik, ez a lencse must have. Mindig elmondom, hogy olyan optikai minőséget nyújt elérhető áron, ami egyszerűen brutális.
Normál telének sem rossz, de ott mondjuk van pár kényelmetlensége. -
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2791 üzenetére
Az 50-esben az a jó, hogy baromi olcsón ki tudja próbálni a fixek nyújtotta élményt, és közel ugyanazon az áron meg tud válni tőle, amennyiért vette. Kezdőnek a legjobb fix. Aztán jön fölé egy 85-ös (abból én inkább 1.8-ast vennék), alá egy 30-as vagy egy 20-as Sigma, esetleg Nikkor, és az ötvenes tényleg elsikkad. De azért haszontalannak a fentiek miatt nem mondanám.
-
Dualon
tag
válasz
csiga997 #2786 üzenetére
Igen, valahol ott lehet a kutya elásva, hogy a 12-24 elviszi a szükséges szerepet. Szerintem fixben a torzítás, a vignettálás, a feloldás, de részben talán még a CA is jobban kezelhető lenne. Akkor viszont nem fogyna a 12-24.
Szóval FX, meg 14-24, és határ a csillagos ég?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest