Hirdetés
Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain #44099 üzenetére
Akkora lenne a szórás?
-
Santiagain
őstag
Annyi Tami 17-50 lesz a fórumon, hogy lehetne rendezni egy összehasonlító talit. Kíváncsi lennék a szórásra.
Vinnék D7000-et 35-össel. -
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #44097 üzenetére
eléggé magas. akartam irni a 70 ezres eladónak, hogy vigye lejjebb a nem garis példány árát ha el is akarja adni nem csak hirdetni de inkább nem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #44046 üzenetére
Kedves barátom, használt piaci árról beszéltünk, nem újról. Nyilván egy boltból (most már tudtommal 5 év garival) kihozott példány nem teljesen ugyanaz a kategória (legalábbis árban) mint egy használt 1-2-3 éves, amire már nincs gari. És azért itt a "csóró" többség az esetek nagy részében használtat néz, mert a maradékból vesz egy 35/1,8-at (aztán majd eladja
).
Nekem is tetszik a Tami, múltkor volt alkalmam TayRolét kipróbálni, bár a Sigma 18-50 is tetszik, csak Forceberg nem válna meg tőle.
Ettől függetlenül a piaci használt ára tényleg sok helyen magas, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül az új.
-
TayRol
nagyúr
válasz
eastsider #44052 üzenetére
pedig megérné a csere. én is (és Freddy is szerintem) főleg a kényelem miatt váltottunk és nem bántuk meg. én a májusig garis dobozos példányt 55e-ért vettem.
(#44072) crey: jaja
(#44092) aleister: igen, nekem VC-s is volt, de most a stabi nélkülit kerestem (és találtam). nagyon ránt, zavaro a hangja és észrevehetően nem jobb a képe a motorosnak. ennél a modellnél plusz egy alkatrész ami elromlik.
-
spanyoll
addikt
No barátom megkérdeztem, neki most nincs rá pénze, úgyhogy ha kell valakinek a 35ösöm akkor az szóljon, ha nem kapkodtok érte akkor hétvégén felrakom, aztán elviszi majd valaki
-
spanyoll
addikt
Node ha ennyire tutkó a 17-50, meg veszek is egyet, akkor felteszem a nagy kérdést, kell valakinek az üvegem? Megkérdezem a barátom/fotóstársam, ha neki nem kell, akkor inkább "házon belül" adnám el a kicsikét, mint valami kóklernek
Aztán már csak ki kell fognom egy jó darabot és megvenni. Nálunk hardveraprón 100K-ért láttam a stabisat, annyiért vegye meg a görcs, majd körbenézek a Zindexen... -
aleister
veterán
válasz
Kleroo #44082 üzenetére
D5100-en nagyon rossz (de tényleg fosrossz) fényviszony mellett bizonytalankodott kicsit, de nem volt semmivel (pontosabban érezhetően) rosszabb, mint a Nikkor 85 1.8G. D800-án már nincs ilyen probléma. Az más kérdés, hogy azon nem használom.
Az egyébként a baj az N* 17-55-tel, hogy nem homogén a képe. Főleg a tele tartományhoz közeledve lágyul a képe. A Tami az egységesebb. A széleken is éles.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kleroo #44075 üzenetére
Én mindkettőt probáltam D80on és nekem optikailag, afre semmi +t nem adott a Nikor. Igaz kevesebbet sem. Ez azért k* nagy dolog amikor a Nikor 400.000Ft a Tamron meg 100.000Ft.
Innentől nekem bestbuy obi volt a 17-50es tami, meg is vettem és semmi ingerenciát nem éreztem arra, hogy mellé berakjam az 50 1.8at. Ami azért megint komoly dolog imo.
szerk: Amit én próbáltam az VC(VR) nélküli volt. A VResről fogalmam sincs.
-
Kleroo
veterán
Azt hiszem az picit más jellegű infó volt.
Amire Te gondolsz,az inkább a különböző AF módok(C,S) különbségéből adódik nem?aleister: Nincs a Nikorral is 16MP-es teszt,ha a számokhoz ragaszkodunk?
AF sebesség. Egy cimborámnak sötétebb körülmények között konstansan,következetesen problémája akadt vele,túlságosan is gondolkodós,amíg ténylegesen lockkol. Nálad,nálatok nem gondolkodósabb,problémásabb kevés fényben? (nem extremitásra gondolok) -
aleister
veterán
válasz
Kleroo #44078 üzenetére
A D200-as grafikonok alapján is jobb, de tény, hogy a "rommá veri" kissé erős volt. Aki használta már a szóban forgó Tamit, az tudja, hogy nincs probléma az AF.vel.
Azon húztam fel magam, hogy nyilvánvalóan nulla tapasztalattal ajánlgat dolgokat, ráadásul pont egy olyan fórumitára akar 400k-s üveget ész nélkül rásózni, aki még az egri talira sem tud eljönni anyagi okokból.Remélem a PH-n mihamarabb megcsinálják a komment pontozás alapú ignore funkciót...vagy csak úgy simán az ignore-t!
-
m3ss
veterán
válasz
Kleroo #44078 üzenetére
errol az af sebesseg, pontossaggrol jut eszembe, vki irta vmelyik topicban, hogy alapjaba veve mashogy mukodik a canon es nikon fokusza. utobbi utanaallit, pontositgat, fenymasolosok meg nem.
na most kivancsi lennek ez valovilagban hogyan mutatkozik meg.
mert pl af-el makrozni, pl allva, amikor folyamatosan mozog az ember felsoteste, nalam d70-nel meg d90-nel is (keresztpontossal) sokszor mindig ujraallitgatott, es nem tudtam exponalni, mert folyamatosan probalta a fokuszt korrigalni. na most ez hulye pelda, meg lehet ilyenkor C is ugyanezt csinalna, meg legtobbszor ugy is MF, csak kivancsi lennek hogy rillife hogyan nyilvanul meg a ket marka kozotti kulonbseg ilyen teren... -
Kleroo
veterán
válasz
aleister #44076 üzenetére
Az egyik linkelt teszt 10MP-es váz segítségével készült,míg a másik 16MP-essel. Eleve nem hasonlíthatóak.
Másrészt már megint a nyomorék számok. Ez csak egy adat a sok tulajdonság között.
AF sebesség,pontosság,építés,bokeh,színek, (ca,vignetting,kontraszt,bár ezek korrigálhatóak,nem nagy probléma szvsz)Ez így kijelentve,hogy a Tami rommá veri a Nikkort, nagy butaság.
Ár/tudás: Na abban veri fossá. -
L4mie
veterán
válasz
Throme #44071 üzenetére
ígyígy, meg nekem van is mivel lőni
(bár csak BB-t de az is kellően fáj)
amúgy nem tudom, én minden tekintetben inkább 105 ös párti vagyok, kezdve attól, hogy nem forog az eleje fókuszálástól, addig, hogy szerintem a közepén szebb mint az 55 na és átfogásban is jobb.
konkrét összehasonlítást nem nagyon csináltam, de az 55 se rossz, csak iszonyat gyorsan kinövi az ember.
-
aleister
veterán
A Tami 17-50 konkrétan rommá veri a Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8G IF-ED DX-et. Nem kicsit, nagyon. Mindezt úgy, hogy 100k-nál olcsóbb, miközben a Nikkor 400k.
____a végét töröltem.
[ Módosította: crey ]
-
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #44059 üzenetére
Ugye te most tudod, hogy egy 400ezres objektívről beszélsz?
-
-
imyourfriend
őstag
válasz
aleister #44056 üzenetére
az lehet hogy kevésbé ajánlott de nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. persze ettől még lehet jobb a 17-50. másik kategóriában van.
közrejátszott az is amikor megvettem hogy 66 volt 1 év garival az OS változat ami számomra kihagyhatatlan volt kitobi után. tamront valamiért nem szívlelem mondhatnám hogy nem véletlen de nem mondom
talán pont Freddy mondta hogy ki kell fogni belőlük a jó darabot ha jól emlékszem
-
Teemu
tag
A kit 18-55 és a 18-105-ös obik közt csak átfogásban van különbség, vagy képminőségben is?
-
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #44054 üzenetére
Sikerült a kettő szóba jöhető obiból a kevésbé ajánlottat felhoznod.
Már elég régóta a csapból is a Tami 17-50 f2.8 folyik ebben a topicban. Nem véletlenül. -
imyourfriend
őstag
makrózni jól lehet a 17-70el, picit kotyog és súlya miatt visszacsúszik. de ez a visszacsúszás a nehéz obiknál elő szokott fordulni. 50-en f/3.8 a legjobb fényerő szóval az vesse rám az első követ akinek ez életbevágóan fontos. mármint hogy f/2.8 legyen 50en is.
(#44053) spanyoll: AF-S Nikkor 17-55 1:2,8 G ED DX
tudtommal nem vagyunk elhalmozva e téren más jóval.
-
spanyoll
addikt
válasz
eastsider #44052 üzenetére
Az 1.8 az egyetlen ami a 35ös mellett tart. Ha az nem lenne, már rég 17-50em lenne. De azért sem ártana kitalálnom, hogy mit akarok, mert ha 17-50re cserélem a 35öst, akkor a nagylátóval egy ideig várhatnék is és egyből vehetném a telét...
Valami 2.8-as penge zoom kéne a 35ös helyett, de hát na. 17-50ből nincs 2.8-as verzsön valamelyik gyártónál? -
TeeJay
félisten
válasz
Throme #44040 üzenetére
bizony a D90 után a D7100 akkora ugrás lenne hogy attól több már szerintem nem is kell
persze lehet a D7200 meg majd pár dologban még jobb lesz de kétlem hogy az már annyival megdobná a 7100-hoz képest a tudást hogy arra kell várni.
DX vázon amit a 7100 tud az teljesen tökéletes lesz még évekig
2013 elején jelentették be, ez legalább 2018-2020-ig bőségesen használható lesz abból kiindulva hogy a D90-t 2008 nyarán jelentették be és 5évvel később még mindig kapható 3év garival amit vélhetően 5-7évig a mostani vásárló is nyugodt szívvel fog használni, mire lecserélni 10-12éves konstrukció lesz ellenben képminőségben hozza azt ami teljesen megfelel egy haladó fotósnak.
oké ha idő közben 5forint lesz a 60x40-es képelőhívás oda már lehet kevés lesz a 12MP de ezek csak ritka és egyedi esetek. SDHC kártyából 32GB-ig még az is jó, ott sincs nagyon korlátozva
objektívek minden rámegy akár AF-S akár régebbi AF
D90-D7000 lépés már nem lenne túl nagy extra inkább várni még 2évet és D7100 vagy megvárni mikor behozzák az utódját D7200 néven és akkor lentebb megy az ára -
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #44038 üzenetére
Hát, ez eléggé gusztus és felhasználói igény dolga. A tami 1. kicsi; 2. teljes tartományban jól rajzol már 2.8-tól; 3. Nekem a legjobb tartomány a 17-50; 3. Az építési minőséggel nincs gond; 4. Az AF gyors és pontos.
Innentől kezdve nekem az új árát is megérte, 93-ért vettem (és nem számoltam el). Lehet, drágábban is megvettem volna, nem tudom. Ellenben pl. akármelyik 70-200/2.8 nem ér 120e Ft-ot sem - nekem.
-
Eagl3
veterán
Kicsit megzavarodtam most:
A 40 mm-es, DX-formátumú objektív a legújabb tagja a Nikon egyre bővülő Micro NIKKOR termékcsaládjának. FX-formátumú gépre szerelve a képszöge 60 mm-nek felel meg.
Most akkor ha DX 40mm-es az objektív, akkor az DX gépen 40mm és FX-en meg 60mm?
Ha meg FX 40mm objektív, az meg DX-en 60mm?Eddig azt hittem, hogy minden obi gyutávját fel kell szorozni DX-es vázon.
-
Eagl3
veterán
válasz
Real_Necro #44035 üzenetére
65e-ért van tamron, új ára 100 körül van... vagy az új árát sokallod? Mert a Sigma még drágább.
-
szeva000
addikt
válasz
dabgergo #44029 üzenetére
kb2hete vette svájcban haver...a d600+24-85 kitben pont 500k volt....Én ezért is sokallom a d7100 350k-s árát...persze itthon...Mondjuk engem azért a majd 200k-s árrésért nagyon nem érdekel a 3év gar...de kint is 3év a nikon gari egyébként.Még pont másfél hónapom van,hátha addig lejjebb mennek,akkor jön csak haza,de hoz is valamit...amit mondok
Jah,nettóban nézve természetesen már más a dörgés,mert kb akkora az árrés....csak itt sok embernek nem a nettó számít.Én is megvenném itthon,ha az áfa-t leírná valaki -
dabgergo
őstag
válasz
szeva000 #44026 üzenetére
Az tuti h D600 jobb lesz low-loght ISO-ban, de kérdéses h ér-e (nekem) az 150-200e Ft-ot.
Én is tudnám külföldön venni, de a 3 év gari azért nem rossz...
Egyébként én nem tartom olyan rossz árnak mondjuk a 330e Ft bruttót a D7100-ért (talán kb ennyire fog beállni egy-két hónap múlvára), a D600 még mindig bőven 500 fölött van... Továbbra is úgy érzem h sokkal nagyobb az árkülönbség mint a tudás beli különbség, nekem ráadásul a N 17-55/2.8-at le kellene cserélnem 24-70-re ami megintcsak legalább 100e Ft ráfizetés. -
-
Eagl3
veterán
Melyik jobb üveg szerintetek és miért?
Sigma 17-70/2,8-4 DC Makro OS HSM
Tamron 17-50/2,8 IF -
dabgergo
őstag
Ezt a videot megnezve meg jobban ugy erzem h szamomra kezd egyre inkabb d600 killer-ré valni ez a D7100.
Magyar viszonylatban ugy tunik lesz legalabb 150e de inkabb 200e ft arkulonbseg. Szamomra csak a low light high ISO amiben jobb a D600, de szinte minden masban gyoz a d7100. Mistmar borzaszto kivancsi vok h mennyivel lesz rosszab magas ISO-n a D600-nál... -
phaseOne
tag
sziasztok!
vettem egy ir filtert (cokin)
feltéve az obira a középső fókusz szenzor nappal mindig talál élességet, ezért így is használtam először, meg persze a kötelező állvány.
az azonban a gond, hogy minden képem életlen lett. nem durván, csak éppen. nem bemozdulás, hanem a fókusz nem volt jó.
mit csináltam rosszul? hogy a fenébe használjam ezt?? -
válasz
imyourfriend #44008 üzenetére
Az kettő, amit írtál, egyik sem EX szériás...
18-50 F/2,8 EX DC Macro HSM.
Ezt váltotta a 17-50 f/2.8 EX DC HSM OS. -
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #44006 üzenetére
sigma 18-50 f2.8-4,5 OS? vagy 17-70 f2.8-4 os. esetleg az újabb?
bár gondolom fix 2.8ra vadászol
-
TeeJay
félisten
válasz
M_o_g_y_i #43989 üzenetére
Linkdelight-nál nézted? EN-EL15 2db : ebay linkdelight
2 darab
£23.99 ~ 8440forint (Erste Bank mai árfolyam)
nem tűnik ez sem rossz ajánlatnak -
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #44002 üzenetére
Nem akarja, de a 70-200 hsm2-t se.
-
Spanyoll hol vagy? Csak lekéstem a nyikon pályázatot, mert japáni 1pm-kor zárták le...
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #44000 üzenetére
Az a nagy gond ezekkel, hogy nem simogatástól lett olyan amilyen. Nyilván esett egy szépet, talán még bele is kontráztak nagyot. Lehet optikailag nem látsz rajta semmit, csak 1 hét után szétpotyog a belseje az elszenvedett ütéstől. Nyilván ezért a nagy áresés, különben nem lenne piacképes. Ilyeneket én nagy ívben kerülök.
(#43999) forceberg
Ja, a 70-200 VR-ed tényleg maku. Akárcsak az enyém. Sőt, sorozatszám alapján fiatalabb is.
A S 18-50-ed nem akarod hirdetni? -
Darko
senior tag
Mondjuk pl. az említett 17-55-ben lévő fókuszmotor mennyire érzékeny az ütődésre? Külsejét nem látom vészesnek annyira, kivétel a napellenző menetét, lehet hogy esett egyet.
Volt egyszer egy kb. 4-5 éves 18-200 VR I-em abban a VR minden előzmény nélkül megadta magát. Ismerősök körében is (nem 18-200-ban) inkább a VR halt meg mint az AF. Ebből úgy gondolom, hogy a VR sokkal érzékenyebb mint az AF, legalábbis nikonéknál.
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kompakt vízhűtés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Helios 44M-4 2/58 (Nikon F) eladó!
- Fotó állvány eladó
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest