- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Ganz-[HUN] #44474 üzenetére
Kishibás = félig halott.
-
winhate
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #42209 üzenetére
őt ajánlom. Nemsokára én is viszem hozzá a lapomat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #42208 üzenetére
Hmmm utolsó 3 ramslot az ami éppen maradt... Netezgetek és egyszer csak fagy. Reset, majd checking dram size vagy mit ír. Újraindulós loop, majd egyszer csak sehallseát, speakerből egy megszámlálhatatlan sorozatot leadott. Leszűkítettem a dolgokat, 1-3-ig totál halottak a dimm slotok. 4-6 jó. Szerintetek mi lelte?
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #42115 üzenetére
Aszimmetrikus tri ch lesz. A lényeg, hogy az "A' csatornában legyen 3 modul, míg a "B" csatornában egy, de ott valószínűleg az első slotba kell rakni és akkor meglesz a 8GB tri ch. Azért nézd meg a lap júzergájdját.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #42105 üzenetére
Hát igen, ez a 3 hőcső nem tűnik egy ideális megoldásnak 4Ghz kergetésére.
Nekem 4 csöves hűtőm volt, 12cm-es ventivel/toronnyal hozzá, egy CoolerMaster 212 [link].
De ez is épp csak elégnek bizonyult.Szóval ha lényegesen feljebb akarsz menni órajelben, akkor vagy erősebb hűtő, vagy egy 32nm-es négymagos Xeon fog neked kelleni.
Amúgy mennyit kér most? Lehet csak simán rosszul van beállítva.
Vagy eldobhatja magát a nem megfelelő Uncore/QPI/VTT beállítástól is.
(#42106) mpierre: Megelőztél.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #42105 üzenetére
Az a hűtő elég soványka. 92-s ventivel.... kis borda. Azért a 3,6GHz is szép tőle.
Ha most vennék procihűtőt ez + alacsony rpm-s venti egész érdekes lehetne. Még nem néztem tesztet róla, de akár jó is lehet.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #42103 üzenetére
A D0 az újabb, jobbnak tartott. De egy C0-al is el lehet lenni, nekem az is vígan szaladt 4Ghz-en.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #42088 üzenetére
-
Dave567
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #42065 üzenetére
nvidia kártyából mi lenne a maximum amit érdemes lenne venni egy i7 950-hez? Inkább játékhoz lenne, meg persze lesz rajta tuning is, de addig még nem jutottam el.
-
Dareius
tag
válasz
Ganz-[HUN] #42062 üzenetére
Köszi még nem próbáltam, ez az opció még meg sem fordult a fejembe.
-
Dareius
tag
válasz
Ganz-[HUN] #42060 üzenetére
Sziasztok, Kedves Forum társak!
Van egy jó öreg UD5-öm van egy olyan jelegű problémám, ami egy jó ideje tart de most jutottam el oda hogy nagyon idegesít. A következő a jelenség van 2 SSD-m és egy 2 TB HDD-m Az SSD-ék miatt belőttem a smart funkciót annó, de az után nem sokkal ki is kellet lőnöm mert a HDD-nek ezen részem meghülyült nem működött megfelelően 2900ms válaszidők 4kb/s-es olvasási idő stb. Na most a lényeg az, hogy kikacsoltam a smartot, de amikor elindítom a gépet betölt a win 10 ugyan úgy viselkedik a HDD mint ha be lenne kacsolva SMART, ha újra indítom a gépet akkor van, hogy rendbe jön, de a biztonság kedvért újraindítás után be megyek a bisoba és és rá mentek SMART disabled-re és akkor jó. De nem szeretném állandó jelleggel újraindítani a gépet első indítás után.
Amit fontos kiemelnem, hogy új elem van az alaplapba-szóval nem azzal van a gond.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41846 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy gap pad nélkül felfekszik-e a borda az "északi" hídra.
Paszta rá, borda rögzít, majd leszed, ha ott a nyoma, akkor
, ha nem
, mert akkor marad a gap pad.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41836 üzenetére
Elméletben igen. Már csak az a kérdés mit keres ott gap pad? az ud5-n pszta volt a borda, míg gap pad a wrm borda alatt.
Rugós, vagy csavaros a rögzítése az "északi"-híd bordájának? -
Laraxior
titán
válasz
Ganz-[HUN] #41822 üzenetére
Még alapfesszel is szinte
-
válasz
Ganz-[HUN] #41820 üzenetére
i7 930 3.5GHz lenne a cél.
-
Dareius
tag
válasz
Ganz-[HUN] #41802 üzenetére
Szia, pontosan: Gigabyte GA-EX58-UD5
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41787 üzenetére
Jó, hát akkor harcra fel, abból kell kihozni a maximumot...
Ha egy 4,2Ghz-es tuning nem is lesz vele, azért van vele hova húzni.
Csak nyilván okosan kell, ne süljön meg.
-
kenand
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41783 üzenetére
Használtan a hw aprón vannak jó hűtők, olyat érdemes keresni használtan aminek nem műagyag rögzítése van így nem csak 1-2 fel/leszerelést bír ki (Többek között Cooler master EVO 212, de ez csak egy példa )
Ezek is jónak tűnnek a hw apron (Zero Infinity Free Flow+ Extreme Performance // Zero Infinity Shiva) -
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41783 üzenetére
Annyira nem, pici, kevés hőcsővel. Azzal én olyan 3,5-3,7Ghz környékét tartom reális célnak jó hőfokokkal.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41770 üzenetére
Fogyasztásban tuti nyernél is a Xeonnal.
Viszont szerintem 4GB ram és egy ~5850 mellé felesleges, oda bőven elég a Xeon W3550-ed, amit az aláírásodban látok. A 4GB mellé tuti beraknék még egy akármilyen 1333-as mezítlábas modult, hogy meglegyen a 6GB, és Tri-channel. 4GB nekem még netezős gépbe is kevés volt....
(#41767) Dareius: Értem.
Igazából ide akartam kilyukadni, szval nem feltétlen hajtja ki teljesen, de elég jól igen.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41768 üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41760 üzenetére
Ha nem akarsz sokat procira költeni....
L-es 6 maos 13K körül is kifogható, ugyan nem fog 4 gHz-n menni,max valamivel 3GHz felett.
3.6- Ghz-ig húzható 4 magos E5620 meg majdnem ingyen van (2500FT alatt)
Később ha megtetszik és beválik vehetsz majd drágábbat.. -
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41762 üzenetére
Semmi szükség tuning ramra. Nekem volt. Szépen mentek 1800MHz+t gyári időzítéssel (cl7), de kb ennyi. Életük nagy részét 1600MHz cl6-n töltötték.
Elég egy 1333Mhz-s krumpli is oda. A ram szorzóval kel játszani. Max megnézed, hogy mit mennek, mert még a mezítlábas Kingston ramokban is van tartalék. 1400-1500MHz-t kiköhögnek magukból alapfeszen. (Csak ne Kingmax chipes Kingmax ramot vegyél...)
Tápot max akkor cserélj, ha a 90-95W tdp-s xeon sokkal többet fogyaszt a mostani procidnál...., vagy jóval több, mint 6-8 éves. (Olyat, hogy kódegány, lc-póver lenne a gépben fel se tételezek...) -
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41762 üzenetére
Ezt nem teljesen értem,mire gondolsz... Miért kéne neki tuningram meg új táp?
Egyáltalán nem olyan torkos, mint az elődje, hiába hat mag, nem vészes még 4Ghz körül sem.
Most nem vagyok otthon, hogy számokat mondjak, de számomra meglepően takarékos. A legdurvább, amit kirángattam belőle, az 460W volt konnektor felől, ehhez Furmark ment a Tahitis húzott 7870XT-n 1050/1500Mhz-en, + Prime95 8 szálon, + 2 szál HCI memtest.
Ami a "tuningramot" illeti, sima mezei 1600-as ramokkal lehet 4Ghz-en járatni az X5650-et, 200-as BCLK-val. Teljesen jó. De ha ez nem állna rendelkezésre, emlékeim szerint van egy kisebb szorzó, amivel 1200-on mennének, azt meg aztán a legutolsó hulladék ram is tudja.
Nekem is csak 1544MHz CL8-on megy a ram 4,05Ghz-en, és így pl. 933 pont Cinebench R15-ben: [link].
Szerintem elég korrekt, és semmi sincs nagyon megcibálva.
Ez pontosan annyi, amit tuning nélkül ad egy 6700K. -
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41760 üzenetére
Ne szórakozzunk már, kicsit megcibálva többszálon ott rohan egy húzott 6700K Skylake nyomában ötöd áron...
Én épp ezen lepődtem meg, 20K ha kifogod egy X5650, ami kb. semmi, és 4Ghz-re seperc alatt felhúzva elég durva többszálú erő figyel benne.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41755 üzenetére
20-40K között már kapni.
(#41756) kpal: Egyszerűbb tuning, de 2-3X-os áron? Lol..
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41567 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint kipróbálni. A nehalem prociknak nem okozott gondot. Lejjebb veszed egy-két lépcsővel a feszt és tesztelsz egyet. Ha a hyper pi lefut, akkor mehetsz lejjebb, ha behal, akkor egy lépcső vissza, de ott alaposan meg kell nyüstölni. Erre HSM-nek van tuti receptje. Régebben sikerült állóra fagyasztania a stabil gépét.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41562 üzenetére
Mert? Mennyi az a vcore, ami zavar? Vagy melegszik?
A sima nehalem jól bírja. Nekem - ha jól emlékszem - kb 0,1-0,12V-t sikerült hiba nélkül faragnom a vcore-ból. De Qru is 1V körül használja a prociját.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41391 üzenetére
Köszi!
-
Racecam
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41316 üzenetére
Neked is és mindenkinek így utólag is és természetesen boldog új évet!
-
Ktm123
tag
válasz
Ganz-[HUN] #41243 üzenetére
Nehéz beüzemelni a dolphint? Mert ha nem, akkor megnézhetem neked hogy nálam hogyan fut. Dobj egy Pü-t, ha érdekel.
-
válasz
Ganz-[HUN] #41191 üzenetére
De hat le is irtam.
Adjak neki 1.25-nel tobbet, mikor a 200-as bclk-t is viszi 1.25-on?
Nem cicizok vele szerintem, megy alapon, jatekos napokon meg kapja a 19x200-at, ha azt szereti.
-
válasz
Ganz-[HUN] #41189 üzenetére
Apron szokott lenni X5650 25 - ert, ahogy latom most megint kifogyott a srac, de mindig jon neki utanpotlas, erdemes nezelodni. Es persze az alaplapod tamogassa a prockot. En is meg voltam indulva egy idoben, aztan ugy voltam vele, hogy ebbe az architekturaba nem tolok tobb penzt. A jatekokat 4ghz korul szepen viszi, megy ameddig megy, vagy egyszer atkattan a kapcsolo a fejembe es ugrok 1150/1151-re.
(#41185) Ganz-[HUN] véleményem szerint Auto-n sem szabadna befagynia, de ezt a többi OC-s kollégák megmondják.
Csak a procifesz volt auto-n, minden mas manualisan volt belove. En sem ertem teljesen a dolgot. Viszont mint irtam is 19x200-on bios 1.25v roccenesmentesen megy napokig akar. Valami ott a masik beallitasnal bantja a csoret.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41187 üzenetére
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41185 üzenetére
Semennyire. X@ré-hugyé megy az összes, mert nem lehet a frankó-jó CPU-k alá alaplapot kapni.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41179 üzenetére
Nekem is volt, az egy kis kazán.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41171 üzenetére
Ha a Ht-t kikapcsolod még jobban bírják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41171 üzenetére
Az i7-ek? Elég jól. Nekem 1,28V az VID-em (ez leég magasnak számít am.), ehhez képest 2,9GHz-en 1,032V-al (load érték) atom stabil a proci.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #41169 üzenetére
Még egy kérdés. Undervolt-ot hogy bírják?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41154 üzenetére
Felxi mód, már a P35 is tudta anno ezt a feature-t...
mod:
mpierre: QPI fesz?
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41154 üzenetére
Az x58 lapok tudnak ilyet. 1-3-5 és a 2-s slot.
Szerk.: Amúgy megéri egy x5650, vagy 5660. Ebayről postával sem horror.
-
menalcas
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #41146 üzenetére
-
kaszas19
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #40106 üzenetére
Szia.
Én azt mondom neked hogy,bőven lehet még hova fejleszteni ezt a X58-as platformot,nem kel szégyenkezni-e senkinek aki ilyenben gondolkozik.
AM3+-ról jöttem vissza és sokkal jobban pörög most a gépem mint 4,3Ghz-re húzott 8120-sal.
Szerintem jó darabig nincs szükség leváltani mert ha netán kevés lenne a 4mag+HT,akkor még mindig van 6mag+HT,amivel megint jópár évig kihúzod akármilyen VGA megy mellé. -
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #40102 üzenetére
A deszka nem kici-occó mulatság. Már csak használtan kapsz és ott a lutri, hogy rendben van-e a socket... 1366 lábról beszélünk.
Xeon-t, sima i7-t még egész jó áron kifoghatsz, a ram gél (hajra való) kivételével még össze lehet pakolni tri ch-be, de hűtőt mindenképp, valami combosabbat kell szerezned. Az alap intel féle porkavaró vajmi kevés, egy minimál tuningot azért megold.
Kb ez a helyzet a 1156-tal is. Tehát ezek zsákutcák.A fentiek ellenére pedig egészen erős konfig rakható össze, ami pár évet kihúz még. A szoftverek, játékok, valahogy nem tudnak mit kezdeni az x58 platformmal. Túl erős nekik. A vga már más kérdés.
A performace az nagyon rendben van, ellenben a bekerülési kts már nem annyira.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #40102 üzenetére
Lehet ezért a mondatért kinyírnak a többiek, de én i7 920-ról váltottam SB-re.
2500K-val szerintem kb egálban lehet a 920 (HT nélkül), csak ugye nincs HT-m.
2600K-val van kb egy szinten, azóta az i7-ek kb 5%-ot gyorsultak így a Haswell kb 10%-os előnyben lehet.
Viszont itt van 3 csatornás mem vezérlő, így ramkezelésben nem kell szégyenkeznie.
X38-ról biztos nagy előrelépés lesz.
Kb P45-ös chipset után ugrott meg a DDR3 sávszélessége intel fronton, így kb az 1333Mhz-en járatott i7-920 mellett 3 csatornás módban pl P45-el akár 1800Mhz-en is járathattad volna, akkor is alatta marad az X58 ramkezelésének.
Játékok alatt nincs szerintem eltérés Bloomfield óta, hacsak nem 800x600-ban low grafon nyomod, vagy CF esetleg SLI-t tervezel (oda már húzni kell a procit elég jól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest