- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Geza60 #40155 üzenetére
Beállítottam a setFSB szinte minden beállítását, de egyik sem állított az fsb-n.
Néhánynál kimerevedett a kényermő és az alaplap ventik felpörögtek, de semmi egyéb.Úgy tűnik amit biosban nem lehet állítani azt szoftveres kerülő úton sem.
Marad az emuláció a "tuningra" ha egyáltalán az hozhat eredményt.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Geza60 #40084 üzenetére
Nincs antituningos proci, csak kevés hűtés...
Anno 1,45V-ot toltam a procinak, akkor sem jött be a win emlékeim szeirnt, pedig a deszkám bírta a biciklit, mert anno egy OC versenyről kapott nyertestől vettem.
Ha a hűtő fogy el, akkor mindenképp erősebb kell, esetleg próbálj uncore-l, bicikli és szorzópárral, qpi és pll-el játszani, hátha kisebb fesszel is megy vagy hűvösebb lesz.
Tuningban az aktív Bloomfieldes topiklakók tudnak segíteni, HT-t én kikapcsolnám, hacsak nem BF3/4-et tolsz.
4 maggal próbálkoznék és a PLL-el játszani... ha jól emlékszem azzal lehetett fűteni, ha feltekerte az embergyereke. -
szacsee
nagyúr
válasz
Geza60 #40079 üzenetére
130W TDP és 130W TDP közt is van különbség.
Az én C0-m nem vitte a 4Ghz-et stabilan... sőt azt hiszem sehogy sem.
Ezek az i7-ek hasonlítanak a B3-as Q6600-hoz, vagy a Prescott magos P4-hez.
Kompakt vízzel szerintem 3,8 a max amit normális hőfokon (nyáron) tudsz tartani.
Qru és a többiek is képben vannak ilyen téren. Egy 4Ghz fölé húzott C0-s 920-at ami le tud hűteni, az minden procit lehűt ami a forgalomban kapható... -
mpierre
veterán
válasz
Geza60 #40079 üzenetére
Erre nincs recept. Mindegyik proci más, még azonos fpo-n belül is. Techpowerup-n volt valami táblázat fpo-k szerint, de abból is ez derült ki.
Pl Qru 920-a nem egy tuningos C0, de pl az régi D0-s 920-m majdnem szarabb volt. Sz'al, ha pretested példány, az többet elárul. Ilyet kell keresni, ha nincs szénné hajtva. Mert ugye meg is tud benne dögleni egy-két részegység.@ #40081: Ott sokat számít a kisebb fesz.
-
mpierre
veterán
válasz
Geza60 #40074 üzenetére
1,3-1,35V körül az beza terhelésre ilyen hőfokot produkál.
A h80i pedig az az szimplaradis megoldás kopter szendvicsben, ha jól tudom. A 920-t tuningolva, ilyen feszen egy H100i kevesebb erőlködéssel megfog..., ha ilyen kompakt vízre bízod a hűtést. (Én a 980x-t + deszkát + vga-t egy dupla, meg egy triplaradira fogok kötni és még így is sanszos, hogy kevés lesz.)
Azokat a feszeket, meg tornászd lejjebb, mert kisebb hőtermelést jelent. A 130W tdp, meg tuningolva már azért több.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest