- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4l!nt
aktív tag
-
-
katt777
félisten
válasz
Integra #20752 üzenetére
Ronda, de finom!
Simán bele lehet építeni bármit, és semmi gond a HDD-k hűtésével sem. Leszabályozott ventivel sem láttam őket 30°C fölött. Amiket írtál, a jelenlegi házaddal sokkal többet szívtál, amíg összeraktad, ha egyáltalán már össze van rakva.12cm ventik ráadásul összehasonlíthatatlanok a 23cm-esekkel, annyival zajosabbak, és kisebb a légszállításuk. Persze olyan házat választasz, amilyet akarsz, de i7-et szerencsés jól szellőző cuccba rakni.
Nem Lego-ból kellene neked házat építeni? -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Integra #20674 üzenetére
Hehe az tiszta matrjoska feeling akkor.
775-ös lefogatót én nem erőszakolnám rá. Vagy ha igen, azért a lapot ne nagyon tépázd meg. Akkor inkább dobnék egy vékony alátétet a talp felső oldala meg a lefogató közé. Nekem laza a TRU-m, simán elforog a hűtő a procin, pedig a csavarok megvannak húzva rendesen. Már csak megfelelő alátétet kéne lőnöm...
-
katt777
félisten
válasz
Integra #20648 üzenetére
Hát nálam a 790g-os Z600 is nagyon patent volt, de éppen fel lehetett húzatni, és gumi bakok támasztják a talpat, úgyhogy megfeszüléstől sem kellett tartani. Ráadásul azt bármelyik irányban forgathatom.
Ha kisebb lyuktávolságot használsz, nagyobb terhelést kap az alaplap, mintha messzebb van megtámasztva a blokk!HSM: Mint írtam, maga az FPS-szám is utalás, a többiről írtam előbb. 30FPS fölött mindent rátolhat az ember (PhysX szopacs!)
, nem lát lassulást. Crysis-szel nem érdemes foglalkozni, az egy teljesen más engine, mint ezek a maiak, amelyek DX11-gyel verik a nyálukat, aztán még mindig 2D objektumokkal szórják tele a pályákat.
Én eleve írtam, hogy az általam mért kihajtás HD4870-re vonatkozik, értelmetlen HD4890 v. HD5850 eredményekre hivatkozva kétségbe vonni ezeket.
DX11 csak a tesszelációval több a DX10.1nél. Ja, azt még nem is emeltem ki, hogy ugye haladás közben az mosódik el, amin rajta vagy, ami amúgy még 1000km/h-val is kizárt. Metro-nál egy nagy szemétség az ellenfelek alig-sérülése (kipróbáltam god-módban: golyószóróval egy egész tárat kellett fejre ürítenem emberre, szörnyeknél még többet, mindezt könnyű szinten!!!), az, hogy semmit nem tudsz vásárolni mert úgyis annyi állatot önt rád, hogy ne maradjon lőszered, szar a menthetetlenség, a bugok (pl. hogy a két náci verőlegény ott marad a pálya betöltése után, és le sem lőhetők, csak ütnek-vágnak, ha el nem rohansz, hogy az ellenfelek nem folyamatosan mozognak, hanem (főleg a szörnyek) kb. fél méterekre teleportálnak előre (ha sokan vannak, akár 1-2 m-t is kihagynak), aztán találd el őket, szóval szerintem egy gyenge B-kategóriás program. -
dime27
őstag
válasz
Integra #20680 üzenetére
Hát nem tudom miert ilyen csepp házat választottál az i7nek kurva nagy hőkibocsájtása van nekem van egy Antec p180anom amibe az összes ventihely ki volt használva és a Prolimatech hűtőmmel volt hűtve.Nos a mostani CM-HAF_932es házamban 8-10 fokkal hűvösebbek a maghőmérsékletek pedig nem megy csak az első 23as ill a hátsó 14es venti oszt csumi,ráadásul igy a gép ugyanolyan halk mint az Antec volt,no most nálad akko mi lesz majd az Antec Miniben azt nemtuom
-
MPowerPH
félisten
válasz
Integra #20676 üzenetére
Nem azért.
Ilyen téren nincs változás, csak ugye i7 esetében 775-ös lefogatóval a socket-nek a backplate-je is a hűtő backplate-je alá kerül, míg az i7-es lefogatóval ez nem fordul elő. Így van pár plusz mm-erünk, ami kitart, sokkal feszesebb lesz a hűtő a kupakon. Felszerelni elég nehéz, rendesen kell nyomni. De utána a hűtő nem mozdul a kupakon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Integra #20653 üzenetére
Van egy jó tanácsom ezzel kapcsolatban. Rakd rá a 775-ös lefogatóval. Akkor nem fog aggatni se, és sokkal feszesebben fekszik majd rá a procira. A socket hátlapja kitart majd neki egy kicsit, ez garantálja azt, hogy piszok feszes lesz. True alá amúgy is ajánlott valamit még berakni, mert magában még nem túl jó a lefogatás. Én is úgy csináltam, ezért vannak olyan jó hőfokaim.
mod: Ha már megcsináltad, akkor mind1. De úgy nyertél volna még pár fokot.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Integra #20653 üzenetére
Ezen a képen? Az az egyik PWM tekercs, akkor inkább tedd fel a 775-öst, viszont annak a backplatje nem tudom nem tart-e el a gyári hátsó fémlemeztől...
Hát nem tudom mit csináltak azon a képen a Gene-vel, mert a 775-ös lefogató is hasonló mint az 1366-os, max annyi előnye, hogy a lyuktáv kisebb és távolabb lesz a tekercstől... viszont a kondikra vigyázz, mert azok meg ahhoz lesznek lehet közelebb.
Vagy am2 vagy régebbi lefogatót tettek rá... vagy esetleg coolermastenek van hasonló megoldása és azt.. -
szacsee
nagyúr
válasz
Integra #20651 üzenetére
Leírást kaptál hozzá gondolom, itt is azzal rögzítették amivel Te csináltad, a linkelt oldalon 775-ös felfogatással rögzítették, mert a Gene-n van 775-ös furattáv is.
A 2 rugós csavaron nincs ütköző, ami megakadályozza, hogy nagyon erősen meghúzd?
Backplate csavart jól meg kell húzni, de ne túl erősen, a rugóst pedig ha van ütköző, akkor addig, ha nincs ütköző, akkor lehet, hogy a menetet teljesen be kell tekerni... a lényeg, hogy a hűtő tuti ne billegjen.
Mondjuk jó ember ad tanácsot a legnehezebb hűtőm egy 300 grammos blokk volt 2 éven keresztül. -
AirBooms
addikt
válasz
Integra #20352 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de a Corsair bordái nagyon jók, s ha egy jó házba rakjátok, aminek van egy jó és csendes oldalsó ventije, ami éppen megfújja a VGA-t és a ramokat, akkor talán felesleges is a ramokra ez a plusz aktív hűtés (venti). Pl. egy CM HAF 932 házra gondolok. Én vízzel hűtök mindent, de a ramokat nem. De HAF nagy, 22 centis ultrahalk, nagylégszállítású oldalsó ventije alaposan megmozgatja a ramok körül is a levegőt, innentől kezdve el is felejtem az egészet...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Integra #20195 üzenetére
Azért a QVL sem szent írás, egyrészt bios függő is a dolog másrészt nyilván nem tesztelik végig az összes ramot ami a piacon van. QVL inkább csak támpont. Ha kitudod próbálni és megbizonyosodhatsz a kompatibilitásról akkor nincs veszteni valód.
Persze azért vegyük hozzá - mielőtt le- vagy rá- beszélnélek bármire is: Inkább az órajel számít mint az időzítés.
Nekem 1600 CL8-am van, ha vki cserélen velem 1866-ra de CL9-re egy percet sem gondolkodnék. A tuning beállításomhoz pont nem passzol az 1600 mert a 200-as bclk-t vhogy nem szereti a procim/lapom. Így kénytelen vok 1600 alatt maradni, mert a következő ramszorzó meg jóval 1600 fölött lenne már. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Integra #20171 üzenetére
Szívesen, ezért vagyunk itt. Anno nekem is sokat segítettek a komponens válogatásnál. Az már más kérdés, hogy nem hallgattam rájuk ezért vettem OCZ Platinumot amivel jól meg is szívtam.
De ez az én hülyeségem volt.
mod:
Milyen lapja van? Bár az én kit-em Se a Giga lapban se Zájec Biostar lapjában nem ment, hol ott az ő Pltatinumja (igaz az 1866-os volt) az én lapomban is tökéletes volt meg az sajátjában is.
BMW: TRUE Rev. C és végül azt hiszem marad a 920 D0-nál. Helyesen, ha húzza akkor kb édes mindegy hogy 920 vagy 930 D0-ja van. A mókának úgy is hűtés elégtelensége vet majd véget ha csak nem vizezi. Luft-tal ezeket meghűteni 4GHz felett már nagyon necces. Annyit meg a gyengébb D0 920-ak is visznek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Integra #20168 üzenetére
Azok nagyon jó kis memóriák, nem lesz gondod velük. Meg a lap is jó választás, már csak a proci kérdéses. De a 930-asok átlagban nagyon jól mennek. Hűteni mivel fogod?
Qru: Alapból ha egy memória nem hozz a a gyári értékeket, akkor az már rég nem jó.
Most én is ram vásár előtt állok, és ezerszer meggondolom mit vegyek. Meg ugye az árak se gyengék, nagyon elszálltak a Tri kittekkel, meg úgy alapból a low voltage ramokkal.
-
pincehely
addikt
válasz
Integra #20093 üzenetére
Tutire mennie kell.
Az én C0-os 920-am elszalad 220X21-en(4620mhz) is 1,4V-on.
Csak 1 perc linx után 95fok körül van a processzor.
Úgyhogy feleslegesnek tartom.
Most 200X19(3800mhz)-en megy 24/7-ben normális hőfokokkal 1,15V-on.
Szerintem gyakorlatilag a 4ghz is felelesleges, legalábbis nekem a 3800-on 56gflops eredmény helyett 4ghz-en 57gflops-ot produkál.
Ellenben kell neki 1,27 V. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Integra #20025 üzenetére
Coolink Corator DS-t vegyél. Én is teszteltem, Henk is, jó vas és nem is drága. Vagy Mugen 2. A többi arányaiban mérve nem éri meg. Jóval drágábbak mint amennyivel jobban teljesítenek.
Henk: Ahamm, már ezt is tudom. Nem szoktam postázni, szerencsére elég nagy a város ahol lakok, könnyen el lehet eladni minden szajrét.
mod:
"Esetleg a milyen házat vegyek topikban kérdezz rá, hogy van e olcsóbban hasonló jó."
Van, a sima CM690. Sztem nem ér meg a vaskos felárat a CM690 II. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
Integra #20033 üzenetére
Általában az újabb steping kevesebb fesszel, több blck-ot megy, de kifoghatsz egy nem annyira tuningos példányt is, viszont a D0 ezen esetben jobb mint a C0 steping... igaz van a C0-sok közt is nagyon tuningos példány, de a D0 átlagban tudja azt...
BOX dobozos hűtővel
Tray tálcás kiszerelés doboz nélkül és csak a procit kapod...zacsiban vagy anélkül.
D0-t vegyél ha 920-as mellett teszed le a voksod és ha lehet dobozost... tartalék hűtő sosem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged