- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Olyankor csinál ilyeneket, ha a ram nincs jól beállítva. Nekem a TRFC túl alacsony állása okozott ilyen jelenséget, vagy a TRFC-hez képest túl magas ramórajel.
Amúgy szerintem inkább a proci hidegindítása lehet a dolog kulcsa, az "melegszik" be, de magyarázatot nem tudok.
Próbálkozz a TRFC magasabbra vételével, vagy érdeklődj utána a ramodnak megfelelő subtimingeknek (gyártói support).
Végső esetben amúgy a visszaflash-elés is lehetséges, bár nem a legegyszerűbb művelet, de kis utánanézéssel vállalható...
Amúgy kár azon elkezdeni vitázni, hogy melyik lap szar vagy jó, mindegyiknek vannak hibái, erényei, mindenkinek más a megfelelő.
(Sőt, vannak hardverek, pláe ramok, amik ebben jól mennek, abban nem, stb stb stb...)
-
Zájec
veterán
szia Acor ! igen , te voltál a másik akinek voltak még nyügja vele.... a mai napig nem tudjuk mi volt pontosan..... örülök hogy bejött a másik lap és tudod használni egészséggel...
HSM ::
"BR4D::......... Kicsit több objektivitással kéne fórumozni...."na igen ,ezt nem látja a kiskolléga.... elég érdekesen adja elö a dolgokat...
úgy ahogy mondod ! objektivabban kellene elöadni
nekem is amit irt a (#12344) h.sz-be válaszul.... mintha az oviba lennénk úgy adja elö..szétröhögtem magamat amikor olvastam...
-
HSM
félisten
Ezt úgy írod, mintha az Asus nem tudna sz*rt gyártani... Szerintem sok elégedett Giga tulaj azért csak jelent valamit, hogy azért mégis alapvetően működnek ezek a lapok... De szerintem ne indítsunk erről flame-et, semmi szükség rá....
Ha meg valami hibás a masinában, ki kell deríteni, micsoda, és cserélni.
-
Akkor a 21x200-rol rakj fel kepet, mert a 191x21 senkit se erdekel. Az nalam sima szobahomerseklet.
Overlocker: De ez mar a 4. i7 lesz.
Zájec: Grat!
En holnap du megyek erte.
Sárpac: Nem semmi no akkor lenne, ha o dolgozna ejjeli, a Zájec meg primolna otthon az uj prockot!
Kiraly a teszt, milyen feszek voltak? -
HSM
félisten
Ebben nagyon tévedsz. Egy feleslegesen nagy táp üresjáratban (főleg egy energiatakarékosan beállított gép 100W körüli terhelésén) általában rosszabb hatásfokú, mint egy kisebb társa. (+10-20W is lehet)
De tessék, itt egy független szervezet mérése a dologról: Odin 800W [link] HX620 [link]
Szóval kb. semmi különbség a két táp hatékonysága között a mért terheléseken. (Sajnos mivel eltérő a névleges teljesítményük, így nem azonos terheléseken lettek mérve, de ez most mindegy, de érdekes lett volna...)
Szóval a HX620-am akár 600W terhelésen is csak olyan 20W-al rosszabb, mint egy 800W-os Odin. (a HX 81%-os hatásfokát, és az Odin 84%-os max hatásfokát, tehát a legoptimálisabb esetet feltételezve az Odinra nézve) -
ImI87
őstag
A többiek válaszoltak helyettem, ezekhez nem tudok m it hozzátenni.
A vigyorgó smiley-d meg tökéletesen passzol a nagyképű gyökér dumádhoz.Aki ilyeneket ír, meg a csöves BigWater vízhűtést ajánlgtaja, az egy balfasz, vagy legalábbis nagyon tudatlan.
De ezt az eddigi szerencsétlenkedésed meg a "tuning-eredményeid" is bizonyítják.
És legközelebb akkor szólogass be, ha van rá alapod!
-
HSM
félisten
Miért, szerintem amit mondott, az úgy is van...
Egy 620-as HX vígan elvisz egy csúcsgépet, akár telipakolva. Nekem mondjuk csak egy VGA-m van, de még nem sikerült vele 450W felett kihúznom a konnektorból.... Szóval ha a táp kb. 80-85% hatásfokú, akkor olyan 380W-ot evett a gép... (Prime+Furmark, szóval eléggé PEAK, hogy úgy mondjam...) Játék közben 270-350W a konnektorból... Szóval a táp még kényelmesen vitt volna mégegy 4890 is, húzva.... Persze, GTX280-285-ből már nem 100%, hogy befért volna 2db, de egy az kényelmesen... -
ImI87
őstag
Na most itt nem akarok tápokról offolni, de kicsit el vagy tévedve
Mi az, hogy kevés a HX a te gépedhez?Akár az 520-as is maximálisan elég.
GTX280-hoz kell 800w-os táp?Nálam GTX295-öt visz, és a proci is meg VGA is faszán meg van húzva. És full terhelésen sem kezd el hangosan pörögni, tehát még nincs a max terhelés közelében sem. Jó indulattal egy húzott i7 eszik 200W-ot + a VGA még 200-250-et, és a maradék apróságok 2W/venti, 8-10W/vinyó, stb.........
Sosem vaoltam híve annak, hogy pont akkora legyen a táp, ami éppen kell, mert nem ár ta tartalék, és a tápnak sem egészséges ha maxon vagy annak közelében járatják. De aki azt hiszi, hogy ilyen géphez kell 800W, az nagyon téved.
700-800W-os tápok csak erős, 2 csúcsVGA-s konfigokhoz kellenek. -
törölt tag
Corsair a legjobb a tápok körében, szerintem... Nekem a honlappal sincs bajom, minek csicsázni... Inkább azokat a honlapokat rühellem, ahol van a termékről galéria, és benyomnak 50px x 50px-es képeket... Na az kínai, de a Corsair honlapja tuti hogy nem.
Enermax pedig szvsz parasztvakítás... Egy táp nem tudom hogy hogy támogathat egy procit... ^^Winne: Légyszi mondd, hogy nem veszel MSI X58-at.
-
ImI87
őstag
Sorry, de 1-2 jótanács Winnie-nek, tapasztalatból mondom:
Bigwater vízhűtés egy rakás gitt. Olyat ne vegyél semmi esetre sem!
Gigabyte táp nem túl jó és tök fölösleges ekkora. Bár nem említetted, hogy táp is kell, ha mégis akarsz, akkor Corsair HX520, ha tervezel erős VGA-t is akkor meg inkább HX620. Ha nem akarsz moduláris tápot, akkor meg ott van a TX650. Ezek szinte a kategória legjobbjai.
Amit BR4D mondott, az kb jó lesz, de Mugen 2 hűtőnél érdemes előre megnézni a ramok beszerelhetőségét. Amiken nagyobb hűtőborda van, azok nem biztos, hogy elférnek a hűtőtől.
-
CooLM@$TeR
tag
Nem, a bios fesz az bios fesz.
Idle az üresjárat, mikor csak az oprendszer megy és CPU-Z amit kiír. Load pedig terhelés alatt, pl. prime.
Ha kék halál lett prime alatt, akkor az tuti nem stabil.
Akkor jó ez a teszt, ha egyik mag sem hibázik, nem fagy ki a rendszer, stb.
Kellene egy kicsit bővebb infó, pl. cpu, ram, uncore, qpi szorzók; turbó, ht, llc stb. sok dologtól függ egy stabil beállítás, Így, hogy 20x200 nem stabil bios 1.4v-al, ebből sajnos nem sok infót lehet megtudni. Annyit mégis, hogy a Turbo nincs bekapcsolva, de azt szerintem érdemes használni, úgy is be lehet lőni stabilra könnyedén.
-
sniper elite
senior tag
Szerintem megvagy átkozva, valami amd-s démon lehet ebben, mert ennyit még én se szenvedtem anno a ramjaimmal, bár az nem core i7 rendszer volt, na mindegy! Ha jó hűtést szeretnél akkor csináld azt mint én, 7 rendszer ventit raktam a házba és nagyon faszán nincs gond a legnagyobb melegben sem! Annyit max meg kell majd tenned hogy porszívóval kicsit megjárod őket havonta!
-
A windows is kifagy?
Ott valami nagyon nem okés, a winfos legtöbbször még akkor is elketyereg, ha egyébként az adott órajelhez kevés a fesz és akkor fagy ki vagy rebootol, ha megterheled valami teszttel. Már én is érzem előre, hogy nem lesz okés a dolog, megy minden, de olyan bizonytalan, aztán ha leterhelem be is kampecol.
Tegyél be ventiket a szellőzéshez, vagy vizezd le a lapot is.
Az nem baj.
-
A memóknak 1.64v és 8-8-8-24-es időzítés, ezt ne piszkáld később se. Proci 191, turbo on, vcore 1.41 qpi 1.4v és ne feletsd el a memókat visszaosztani! Nem ez volt a gond korábban? Azért fura, hogy be se bootol a gép. Nálam is volt már, hogy elfelejtettem, valami 2000 körül mentek volna 200-as bclk-n.
Zájec: Jó kis kirátya lesz az és nem került sokba.
-
Próbál átállítani 8-8-8-24-re és 2T, mennie kell annak 1.64v-on.
Igen, ht enabled. Cpu-nak először adj 1.41-es biosból, abból marad kb 1.35 drop után. Qpi-t én 1.4-et adtam neki, aztán ha stabil akkor mehet lefelé. Hőfokot nézd, bár ha jó a blokkod akkor a víznek meg se kottyanhat.
Vagy ott a 200x19, ezt nálam viszi bios vcore/qpi 1.35/.135v-al és sokkal hűvösebb.
Igaz ez lég, a Te lehetőségeid sokkal nyitottabbak.
-
-
HSM
félisten
Ez lap-parának tűnik... Slotban nincsenek az érintkezők sérülve? Vagy sérülhetett a nyák is. A 3 ramhoz alpórajelen annyi kell, hogy bedugod őket, CMOS reset és már megy is (a CMOS reset se kéne, de biztos, ami biztos).... Gondolom, mind a 3 modult a fehér slotokba próbáltad dugdosni....
-
szacsee
nagyúr
A régebbi hsz-aidban a vízhő, vagy a proci hőfokát írtad? (1,5V @ 100°C)
Hirtelen ránéztem most az én rendszeremre.
Bios 1,4V @ 3600 egy gyors teszt erejéig, hogy hány °C-os... Win IDLE 1,34V 30-35°C, terhelve 1,34V HT-on leghidegebb mag 58°C, a legmelegebb 68°C. Az még hozzátartozik, hogy amikor szétszedtem a gépet és kivettem a házból, akkor ami rajt maradt paszta az van most a blokk és a proci között.... drága az MX2. -
HSM
félisten
Na de várjunk... Ha azt mondod, hogy 30 fokos a víz, akkor nem a radiátorok a kevesek, hanem a blokk fos, vagy nem kering benne rendesen a víz. Ha a blokk rendesen átadná a hőt, szerintem simán felmenne a víz hőfoka is legalább 35-40 fokra, szerintem....
(Bár nem vagyok vízhűtés guru, csak így lenne logikus...)
(#5317) ImI87: Szerintem 3000-3500 a max uncore értelmes fesszel, 24/7-re stabilan, processzortól függően C0 steppinggel.
QPI-nek a max 4Ghz, afölött tuti kudrac, 3600-3800 szerintem stabilizálható, de nem sokat javít a sebessége, kivéve 512mb-os VGA-nál, memóriakifogyáskor.
És érdemes úgy belőni, hogy magasabb legyen az uncore-nál. (stabilitás miatt) -
szacsee
nagyúr
Kikapcsolt gépnél próbáld meg a procin a blokkot billegtetni, vagy csavarni. (óvatosan)... ha érzed, hogy nem stabil, akkor a szokványos módon rögzítsd.
(csavarfej felől nézve: csavar- műanyag alátét - alaplap - műanyag alátét - anya... blokk lefogató -rugó - alátét - szorítóanya... távtartók itt nincsenek, így mindenképpen felfekszik. -
szacsee
nagyúr
Első körben segíthetek a hőfokaimmal.
Meglesem pl hogy 1,4V loadban mekkora nálam prime alatt.
Ha tetszetős neked, akkor egy 30x40cm-es passzív radi, vagy minimum egy tripla ventilátoros verziót kell beszerezned... apróban 6-8K... max 10K.
Ha megvan meglesed és kiderül, hogy a prociblokk elég-e oda.Szerk: Off + rendszerem: D-Tek fuzion V1 homemade LGA 1366 lefogatóval és egy 500x650mm-es passzív 2 soros radival.
-
HSM
félisten
Gyanítom nagyban függ a CPU-blokktól de a CPU kupakjától is, a felszereléstől is, a hűtőpasztától is, sorolhatnám... De kb stimmel, amit írsz... Nálam is a hűtő alja 43fok, mikor a proci 83.... (Nálam 1,312V LOAD alatt volt az eset amúgy, 4Ghz-en... ) Amúgy az 1,5V nagyon-nagyon sok, ott már nagyon elszáll a proci teljesítményfelvétele, nem csoda, hogy nincs ami lehűti.
-
TazLeacher
nagyúr
-
Zájec
veterán
"Amit biztosan szeret és arra fogom lecserélni az vagy Corsair XMS vagy dominator!
Vagy ott van a jó kis Kingmax, Kingston minden viccet félretéve"elég ha csak bemész az alaplapod topikjába , és beirod a bal felsö sarokba a keresöbe azt hogy "corsair" vagy "kingmax" és elolvasod a hozzátartozó h.sz-ket.. de a DDR3 -as topikban is néz körül..
mondjuk ha ott beirod hogy "kingmax" akkor 80db h.sz-t dob ki...
... a "corsair"-ra meg 73-at,,... olvasd el melyik ment x58 gigabyte-ba , hogyan s mint... mit irnak róla.... kinél hogyan , mi a tapasztalat... mennyibe kerül.... pláne az iponba valami 8.2-ért látom a 2gb modult.. az nagyon jó ár.. 25k-ból megvan a 6GB
-
törölt tag
Az a vicc, hogy én már az utolsó dolgokat is megpróbáltam. Gond volt, új táp lett. Új memória lett. Új alaplap csavaralátétek lettek (ugyanis még ez is okozhat gondokat). Mi lesz a következő? Valószínűleg új alaplap... Már ha a teszten olyan memóriákat fognak alkalmazni. Mert 1.5V feszültséggel sima ügy... De 1.65V-nál már nem éppen mennek stabilan a dolgok
-
törölt tag
Hát nekem ezekkel a Mushkin RAM-okkal sem jó... Ha csak egy modul van bent, akkor legalább tudom használni 1600 MHz-n, de így sem Prime stabil, mert vagy az elején, vagy már a 2. tesztnél leáll az egyik worker. Ha az alaplap gari után sem lesz jó ez a rohadt gép, nem tudom mit csinálok vele...
-
Zájec
veterán
a vizhütésed hatásfoka nem kielégitö , az általad elmondodtt értékekkel...
1.45v-nál , alapon sok az 50 fok , pláne a terhelés alatti 100fok.... ott valami nem jó ,, nálam a mugen2-vel jobb a helyzet,,, hüvösebb.....3.8ghz-nél mekkora feszt adtál ? egyébként a 4ghz-s beállitás Prime stabillá tétele már nem annyira egyszerü dolog, de persze lehetséges....
"Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát." nem a proci tuningjától függ hogy milyen ramok kellenek egy adott konfigoba... abszolót független egymástól a kettö....
-
Acor
aktív tag
Na ezt magyarázza meg vki...
Hazajöttem és be sem kapcsol a gépem.
A tegnapi jól sikerült tesztek után ma ezt csinálja velem...
Még a beállításokat sem fogadja el mindent alapon akar elindítani... Még azt is megcsinálta mint a kolegámnak hogy 6ból 4 et lát.
Közben mintha nyöszörögne a frissen javított táp..Még biost sem tudtam frissíteni odáig sem boot-olt be a Vista.
most egy ram ki és mély format c van utána xp telepítés azt meglátjuk...
-
Acor
aktív tag
Még a beállításokat sem fogadja el mindent alapon akar elindítani... Még azt is megcsinálta mint a kolegámnak hogy 6ból 4 et lát.
Közben mintha nyöszörögne a frissen javított táp..Még biost sem tudtam frissíteni odáig sem boot-olt be a Vista.
-
Acor
aktív tag
-
Zájec
veterán
igen , igy már rajta van. ( de sajna CSX tulaj x58-nál,nem sok van vagy nincs is )
a többség 1333-kingmaxot használ , az megy mindenkinél gond nélkül,,,, rosszatt nem is tudsz olvasni róla...bios a JZ oldaláról [link]:: klikk a "neue bios von gigabyte" ... utána lemész az oldal legaljára és" GA EX-58 bios downloads auswahl" kiválasztod , majd ott kikeresed az UD4p-hez tartozó biosokat. kiválasztod amelyik kell, letöltöd , majd kicsomagolod és megmutatod a @bios proginak az " update from file" -al.....
kicsit visszatérve a ramokra.... ha nagyon nem boldogulsz velük , akkor ha lehetséges jobb lenne lecserélni öket mezei 1333mhz-s kingmax single-ch modulra..
-
Zájec
veterán
az már régi , van már F8a bios az UD4P-hez... ( letöltése a "JZelectronic.de" oldalról )
bioscserét csinálhatód win alól ,a gigabyte "@bios" progijával....
de ha nem stabil a gép ahogy mondod,,, akkor csak 2db ramot rakjál be és teljes alapbeállitáson csináld a bioscserét.... elöször probáld ki hogy satbil e a 2db modullal,, és ha igen utána csinálhatsz bioscserét..tehát 2 modul és "default bios settings".. aztán hajrá
mod :: (#5053) Acor :: a QPI és uncore dolgokat egyenlöre ne piszkáld ,, legyen AUTO beállitáson....
a ramok nem melegednek annyira hogy ebböl akármilyen probléma is lehessen...
felesleges aggodalom ,,, hütés nélkül is menniük kell... -
Zájec
veterán
megoldható , hétvégén hosszú müszakban dolgozom ,akkor nem jó , de a jövöhét eleje jó lehet...
amit most rögtön kipróbálnál , hogy kiveszel 1db modult a háromból és csak 2db modul van bent az elsö két fehér slotban.... utána csinálsz egy CMOS restet, és csont alapbeállitáson üzemelteted a gépedet...
ha ezt megcsináltad szólj vissza mit tapasztaltál...
BIOS-ból melyik van fent ? választ várok ... -
Zájec
veterán
szivesen
most akkor még mindig nem müködik a gép rendesen ? jólértem ugye...
elsö körben még mindig a ramokra gondolok...
a ramjaid nem szerepelnek a lapod kompatibilitási listáján !megprobálkoznék " kingmax 1333" ramokkal , hogy azokkal is csinálja-e ezt a problémát... vagy kérj valakitöl kölcsön ( akár tölem én a BP.18ker-be lakom )
mod:
elvitted a 750 CM tápodat szervizbe ? minek ? mennyi idös ? gari nincs hozzá ?
mit mondtak mit csináltak rajta , vagy mi volt a hibája, ha volt egyáltalán,,,, nekem gyanús hogy csak lehúztak egy kis lovéval.... -
Zájec
veterán
"Most az volt két hétig szervízbe állítólag megcsinálták.Összerektam és szinte semmi sem változott, csak később van kékhalál"
te is beleestél ebbe a csúnya hibába.... ilyenkor a szivem hasad meg , amikor ilyen dolgokat olvasok, miképpen tudják az embereket lehúzni...
de egyébként mondtam már hol a legjobb szerviz ::: [link]én rögtön megmondom mi a baj nálad .. :: a RAM ! bizony-bizony...
megnézted e , hogy a CSX ramodat szereti e a lapod
informácio:: [link] és ezen belül a jobb szélén " Memory Support List " :: [link] ...neked is azt tudom mondani amit pár sorral feljebb irtam az 1600 ramokkal és annak beállitásávsl kapcsolatban :: "az hogy 1600 ramod van , nem azt jelenti hogy azon fog alapból indulni a biosba, akkor fog ha beállitod a biosba akár a profilja alapján,, de azon kivül a qpi/vtt -nek is adni kell meg ramnsk 1.6nál többet.. "
szóval nálad is kezdjük az elejénél
... :: 2db !! ( nem 3
) 2db ramot beraksz és inditod csont alapbeállitáson a gépedet , a ramok 1333 vagy 1066n legyenek....
leterhelni megnézni müködik e , és attól függöen lépünk elöre vagy vissza.... -
HSM
félisten
Az nem alap, ha a ram nem 1066-on megy, mivel túlhúzod a proci uncore-ját, nem is kicsit.... (2133-->3200) Szóval ez is lehet a baj... UD4P lapod van... Hmmm...
Lássunk egy template-et.Ez alap lesz, de először ennek kell mennie stabilan, innen lehet elindulni.
BIOS Template - Gigabyte GA-EX58 - EXTREME MB Intelligent Tweaker (M.I.T.)
CPU Clock Ratio [20x]
Advanced CPU Features [Press Enter]:
CPU Clock Ratio [20x]
Intel(R) Turbo Boost Tech [Enabled]
CPU Cores Enabled [All]
CPU Multi Threading [Enabled]
CPU Enhanced Halt (C1E) [Enabled]
C3/C6/C7 State Support [Disabled]
CPU Thermal Monitor [Enabled]
CPU EIST Function [Enabled]
Virtualization Technology [Enabled]
Bi-Directional PROCHOT [Enabled]QPI Link Speed [36X]
Uncore & QPI Features [Press Enter]:
QPI Link Speed [36X]
Uncore Speed [17X] (!!! Ha nem menne a 17, próbáld ki ide 16-al is!!!!!!)
Isonchronous Frequency [Enabled]Base Clock (BCLK) Control [Disabled]
BCLK Frequency (MHz) [133]Advanced Clock Control [Press Enter]:
standard clock control
Base Clock (BCLK) Control [Disabled]
BCLK Frequency (MHz) [133]
PCI Express Frequency (MHz) [Auto]
C.I.A.2 [Disabled]advanced clock control
CPU Clock Drive [ 800mV]
PCI Express Clock Drive [ 900mV]
CPU Clock Skew [ 0ps]
IOH Clock Skew [ 0ps]Performance Enhance [Turbo]
Extreme Memory Profile (X.M.P.) [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD) [Manual]
DRAM Timing Selectable (sPD) [Manual]Channel A
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]Channel B
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]Channel C
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]Advanced DRAM Features [Press Enter]:
Performance Enhance [Turbo]
Extreme Memory Profile (X.M.P.) [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD) [Manual]
DRAM Timing Selectable (sPD) [Manual]Channel A
Channel A Timing Settings [Press Enter]:
##Channel A Standard Timing Control##
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]##Channel A Advanced Timing Control##
tRC 27 [AUTO]
tRRD 4 [AUTO]
tWTR 4 [AUTO]
tWR 8 [AUTO]
tRFC 60 [AUTO]
tRTP 4 [AUTO]
tFAW 20 [AUTO]
Command Rate (CMD) 1 [AUTO]##Channel A Misc Timing Control##
Round Trip Latency 58 [AUTO]Channel A Turnaround Settings [Press Enter]:
##Channel A Writes Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 6 [AUTO]##Channel A Reads Followed By Writes##
Different DIMMs 8 [AUTO]
Different Ranks 8 [AUTO]
On The Same Rank 8 [AUTO]##Channel A Reads Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 5 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]##Channel A Writes Followed By Writes##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]Channel B
Channel B Timing Settings [Press Enter]:
##Channel B Standard Timing Control##
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]##Channel B Advanced Timing Control##
tRC 27 [AUTO]
tRRD 4 [AUTO]
tWTR 4 [AUTO]
tWR 8 [AUTO]
tRFC 60 [AUTO]
tRTP 4 [AUTO]
tFAW 20 [AUTO]
Command Rate (CMD) 1 [AUTO]##Channel B Misc Timing Control##
Round Trip Latency 58 [AUTO]Channel A Turnaround Settings [Press Enter]:
##Channel B Writes Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 6 [AUTO]##Channel B Reads Followed By Writes##
Different DIMMs 8 [AUTO]
Different Ranks 8 [AUTO]
On The Same Rank 8 [AUTO]##Channel B Reads Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 5 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]##Channel B Writes Followed By Writes##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]Channel C
Channel C Timing Settings [Press Enter]:
##Channel C Standard Timing Control##
CAS Latency Time 8 [8]
tRCD 8 [8]
tRP 8 [8]
tRAS 20 [22]
Command rate 2 [2]##Channel C Advanced Timing Control##
tRC 27 [AUTO]
tRRD 4 [AUTO]
tWTR 4 [AUTO]
tWR 8 [AUTO]
tRFC 60 [AUTO]
tRTP 4 [AUTO]
tFAW 20 [AUTO]
Command Rate (CMD) 1 [AUTO]##Channel C Misc Timing Control##
Round Trip Latency 58 [AUTO]Channel C Turnaround Settings [Press Enter]:
##Channel C Writes Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 6 [AUTO]##Channel C Reads Followed By Writes##
Different DIMMs 8 [AUTO]
Different Ranks 8 [AUTO]
On The Same Rank 8 [AUTO]##Channel C Reads Followed By Reads##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 5 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]##Channel C Writes Followed By Writes##
Different DIMMs 6 [AUTO]
Different Ranks 6 [AUTO]
On The Same Rank 1 [AUTO]Load Line Calibration [Disabled]
CPU Vcore 1.29375v [NORMAL]
QPI/VTT Voltage 1.150v [NORMAL]
IOH Core 1.100v [NORMAL]
DRAM Voltage 1.5v [NORMAL]Advanced Voltage Control [Press Enter]:
Load Line Calibration [Disabled]
CPU Vcore 1.29375v [NORMAL]
QPI/VTT Voltage 1.150v [NORMAL]
IOH Core 1.100v [NORMAL]
DRAM Voltage 1.5v [NORMAL]PCIE 1.500v [NORMAL]
QPI PLL 1.100v [NORMAL]
IOH Core 1.100v [NORMAL]
ICH I/O 1.500v [NORMAL]
ICH Core 1.1v [NORMAL]DRAM
DRAM Voltage 1.500v [NORMAL]
DRAM Termination 0.750v [NORMAL]
Ch-A Data VRef. 0.750v [NORMAL]
Ch-B Data VRef. 0.750v [NORMAL]
Ch-C Data VRef. 0.750v [NORMAL]
Ch-A Address VRef. 0.750v [NORMAL]
Ch-B Address VRef. 0.750v [NORMAL]
Ch-C Address VRef. 0.750v [NORMAL]És ha már végigírtam, ellenőrizd is le alaposan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Windows 11
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest