- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
whitehand #9846 üzenetére
egy 2x8-as dual radi a ház 23 centis első ventije mögött, a 3x12-es tripla radi a ház tetején, felette három 1 centis venti szívja a meleg levegőt kifelé. Ezenkívűl a ház oldalán van még egy 23-as venti, ami befelé fúj hideget, hátul meg egy 14-es ami kifelé fúj meleget. Még jó, hogy az összes venti tök halk, de igen rendes légmozgás van a házba a nagy ventik miatt. Messze a leghangosabb a VGA ventije még 2D-ben is azt hallom.
VGA még nincs vizezve, csak a proci és az NB. De ha megjön a blokk a VGA is vizezve lesz. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
whitehand #2531 üzenetére
nincs nagy gáz csak nem szereti a magas qpi feszt (1.50<). ergo a nagyobb ram órajelek stabil hajtásával lehetnek problémák 2000mhz és felette de ez is ic függő mivel ha annyira jó ramod van nem kell magas qpi fesz (1866-os corsair pl
). egyelőre amennyire tudom és legutóbb próbáltam nincs javítva és ez azért okozott instabilitást komolyabb tuningnál. viszonylag apróság de engem nagyon idegesített.
-
sniper elite
senior tag
válasz
whitehand #2503 üzenetére
Amikor Asus Rampage Extreme lappal szívtam 2 órát csak a ramok beállításával, akkor szerintem érthető hogy nem tartom a legjobb lapoknak, de ismerek olyat is aki 3x vitte vissza a kiskerbe Asus Delux lapját mert alapból rossz volt, persze ez ritka de biosban nagyon gyenge tapasztalatom szerint az Asus!
-
sniper elite
senior tag
válasz
whitehand #2488 üzenetére
Igen én is így gondoltam! Amúgy lehet majd vissza esik az intel ütemterve, úgyanis ha jól tudom több gyára is Izraelben található, elképzelhető hogy arabok vissza veszik pár rakétával a fejlesztéseket
De hogy komoly legyek, tényleg inkább kivárom a következő szériát, bár ez a mostani 965 Extreme is szinte mindenre bőven elég, játékok annyira simán mennek hogy az nem igaz, max azért éri majd meg váltanom, mert kijönnek az ATI 5xxx kártyái és azoknak kelhet már egy erősebb proci, ha CFbe lesznek kötve! De ennyire előre nem érdemes még gondolkodni!
-
peti_s
addikt
válasz
whitehand #2488 üzenetére
Attól függ miről, mert rá fél, egy évre már jön az újabb tokozás és a 22 nm majd az új tokozás második évében, tehát ha vki. akkor vesz egy új gépet egy év múlva cserélhet alaplapot, processzort, esetleg memóriát. Az Intel nagyon elszúrta ezt a 2 évenkénti foglalatváltást.
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
whitehand #2329 üzenetére
Meglehet ezt egy jó dupla vagy tripla radival is csinálni ha csak procit hűti.
Nálam a vga és az alaplap is vizezve van ami azért nem kicsit fűt rá.
Egyébként ha 800on forog az 5 sflex akkor kb szoba +5 fokot tud tartani prime alatt, és ha vga-k is beindulnak akkor + még 2-3fok.
Jó kis radi ez. Elötte mora2 volt, de nincs igazán érezhető küönbség -
Tody56
aktív tag
válasz
whitehand #2325 üzenetére
MagiCool XTREME NOVA 1080 és 5db sflex van rajta 4-500-as fordulaton.
jugeen: Hűvős szobában 2 durva ventivel elhiszem hogy megvan a 4ghz-es prime, de azt hiszem ezt nem lehet 24/7-nek számolni.
Én azt számolom annak, amit egy normál 6-800-as fordulatú ventivel lehet produkálni még viszonylag csendben.
Ilyen hűtő pedig szerintem nincsen. Legalábbis ami akár 75-80fok alatt tudná ezt.
XS-en is 80-90 fokos primeket lehet látni 4giga körül léggel.Azért ez szerintem több mint sok.
A másik dolog, hogy ha le is hűtőd léggel, próbáld azt meg zárt házban is.Mert ugye 24/7-ről beszélünk.
-
Robb202
tag
válasz
whitehand #2266 üzenetére
Ilyen házam van : Chieftec BA-01B-B-B
de ha vennék egy másik házat akkor "vízesés" csere?
-
Robb202
tag
válasz
whitehand #2261 üzenetére
Néztem vízhűtéses megoldásokat de megijeszt a ház farigcsálása, nem szívesen fúrogatnám meg. Bár legtöbb kép otthon fabrikált megoldást rejt.
Létezik szolid "láthatatlan" megoldás ami házon belül van vagy elrejtve?Hallottam hogy a 4870x2 ventije elég hamar elkezd kerregni már előre félek.
-
KaYaK
tag
válasz
whitehand #2243 üzenetére
Hmm hát ez a 77fok vízzel elég magasnak tűnik számomra is... Bár jó lett volna ha leírná a tesztben hogy hogyan feszelte a procit meg milyen beállításokkal
BetegésTody56 kollégák itt a fórumban az i7 920-aikat vízzel hűtik és közel sincs 70fok terhelve a procijuk... Ráadásul elég szép fesszel tolják 1.24-1.26 körül. -
KaYaK
tag
válasz
whitehand #2232 üzenetére
Megnéztem ahogy igértem. Az Oc Palm szerint a CPU hőmérséklete alapon 37fok azaz ahogy mondtad te is ez a burkolat hőmérséklete valszeg mert a core temp 0.99.2 szerint a magok alapon 38 és 42fok között vannak egy 23fokos szobában. 5 fok a difi amit terhelve is tart
Alaplap: P6T Deluxe Oc Palm
Bios: 0804.
Beállítások: core i7 920 2.67Ghz @3800Mhz
cpu: 1.28v terhelve 1.3v drop 0.02
pll: 1.8v
qpi: 1.35v
dram: 1.64v
ramok: 1520mhz corsair 1333 cl9 trip kit 1600 ig megy csak bclk 190nél nem
adja a 1600-at.
cpu diff. ampl.: auto
többi beáll.: auto
NB nincs venti viszont a Noctua mivel 2x12cm ventije van fújja rá is a levegőt. A házon elől be 1x12cm venti hátul 1x12cm venti ki. Tápon 1x12cm venti. Leghangosabb cumó vidkari..(süvít szegény)
Prime95 20 perc után:max 71fok valamint megállítva hamar visszaáll
Én a magam részéről ezt stabilnak mondom ugyanis kicsit irreálisan leterhel a prime...
Crysissal, Grid, GTA4, COD5 órákon(1-3 óra) át játszva nem mennek 70fok fölé a magok.. -
Szajbee
tag
válasz
whitehand #2227 üzenetére
Nem akarok én csúcsokat döntögetni, de kb 3,2 Ghz-et el szeretnék érni majd. Először működjön, aztán mehet a tuning
A Gigabyte X58 Extreme nagyon jól hangzik, mondjuk mindig is Asus-om volt, de lehet most váltok
Az a bajom, hogy nagyon rég gyűjtöm erre a lóvét, és sz*rt nem akarok venni, ezért a sok kérdezősködés és utána járás...Házat is milyen nehéz választani
Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy jó-e egy ilyen nagy ventis micsoda
Nekem tetszik
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
whitehand #2224 üzenetére
ez a legkevésbé valószínű. mivel pár mm eltérés van a felfogatás között ha tegyük fel azt a pár mm-ert hozzáadod a lamellákhoz, nem igazán kapsz hatékonyabb hűtést. a venti méretéről ugyanezt lehet elmondani (gondolok itt a 775 stock és 1366 stock cooler fizikai méretkül.-ére). ha akarják meg lehetett volna oldani (sőt, a QX9650 esetében meg is oldották ld: [link]) , de ez nem erről szól, miért nincs minden socket-nek azonos lyuktávolsága? fizikailag megoldható lenne? igen, de soha nem fog megtörténni.
-
törölt tag
válasz
whitehand #1991 üzenetére
Egy kis kiegészítés: Aki sportkocsit vesz az kevésbé törődik az időtállósággal. Kivéve ha mégsem sportkocsit vesz, hanem valamiféle "státuszszimbólumot".
szerk.: Gyakorlatilag akit most nem érdekel az ár/teljesítmény mutató, azt a következő hónapban, évben sem fogja...
-
kem
addikt
válasz
whitehand #1796 üzenetére
szia!
Az a szánalmas, hogy az intel úgy állítja be, mint ha ők még a tuningbemutatót is jobban tudnák megszervezni
Remélem az AMD is válogat egy procit 1k-ból, és kikapcsolja a szenzorokat amikről az Intel azt hiszi, hogy AMD kikapcsolta. valakinek nagyon forró lesz a proci a lába alatt
Mekkora poén lett volna, hay az intel 1024 prociból válogatna, csak,h kerek szám legyen
-
gergobaby
aktív tag
válasz
whitehand #1709 üzenetére
Akkor elnézést, Kingmax-ot... Szerintem keress neten teszteket, meg kérdezd meg beteget priviben, vagy itt, hogy nála hogyan muzsikál a Kingmax ! Szerintem ne kapkodd el a dolgot mert (kopp-kopp) megy lefele picit a dollár, szóval 1 hét alatt változhat az ár kedvezően!
-
Lcapitano
tag
válasz
whitehand #1617 üzenetére
mit höbölögsz itt? neked elgurult menj inkább sakkoz. Ja és nem csak a ph-n nézem a teszteket
Ja és nem okoskodtam csak azt mondtam amiket láttok és hallok ennyi és tanácsot adtam.
De azt vesz magának amit akar nem csak kérdezet mi meg válaszolunk te meg egyből mit csinálsz leugatod a másikat mintha te szartad volna a ...... viaszt.
InkábbBB
............
-
szacsee
nagyúr
válasz
whitehand #1606 üzenetére
Hajjajj újabb nagytudású ossza az észt a PH-n.
Őőő zalman = régen jó vót, ma már csak a nevéből él meg...ja és túlhájpolod.
Corsair is sok mindent gyárt, de ahogy fentebb mondják vannak nagyon jó termékei.
Egyik sem alsókategória, de pl ha a tápokat nézzük, amit ugye emlegetsz, akkor a zalman FSP béllel szerelget, a Corsair Seassoniccal. Ennyi, ha ismered őket, akkor ezután sunnyogva elhúzol, ha nem, akkor ne itt hőbörög. (nekem ugyanis ez a hangsúly/ stílus jött le a mondandódból).
Béke! -
Lcapitano
tag
válasz
Érdekes én soha nem hallottam senkitől és nem is láttam tesztet ahol a zalman vagy a enermax úgy villogót volna. De látom te jobban tudsz mindent NAGY TUDÁSÚ.
ÉN csak azt mondom amilyen visszajelzéseket kapok és láttok a tesztekből!
650W elég de nem a felsőkategóriás kariknál. pl 2db 280gtx vagy 4870X2 2db -
keIdor
titán
válasz
Még valami... nem a Corsair ram szar, hanem azaz IC, amikkel szerelik... vannak durva Corsair ramok pl. amiken Micron D9 van. Aki jó ramot keres és van esze, az nem a márkát nézi, hanem a rajta lévő IC-ket. DDR3-ból én pl. Micron D9GTS/GTR-t keresnék, teljesen mind1, hogy melyik gyártó matricája van a rambordákon a lényeg a "belső". (IC)
-
-
X@b3e
addikt
válasz
whitehand #1127 üzenetére
Kedves bölcs mindentlátó sámán, miután világméretű piacgazdasági elemzésekbe kezdenél, inkább ne tedd.
Nem hinném, hogy a magyarok és a szegények az egyedüliek, akiknek ez nem igazán szimpatikus, senki sem a saját pénztárcájának az ellensége. Főleg úgy, hogy középkategóriában a P55 csak 2009 Q3-ban várható, abba ezek az 1366-os cpu-k ugye bele sem mennek, addig pedig vagy megveszed az x58-at, vagy nincs más alternatíva, ha új rendszert akarsz összerakni.
Amúgy a fórumból kiindulva nem igazán csóri magyaroznék itt, vígan el fognak fogyni a lapok, amiket behoznak a nagykerek, elég sokan vannak azok itt is, akiknek szintén kijön a negyed fizujából.
Ez egy nagyon pénzhajhász módszer, az AMD még fuldoklik, bármit megtehetnek, nincs éles konkurencia, és ezt nem egyszerűen kihasználják. -
Bluegene
addikt
válasz
whitehand #1133 üzenetére
persze magyarország porszem csupán, ez tény, de te a kőgazdag arab sejkekhez a Svájciakhoz a Kanadaiakhoz méred Magyarországot, csak annyit akartam mondani hogy az emberiség max 1%-a tud a negyed fizujából kiadni 1000 dolcsit nehalemre, nem csak a magyarok, az emberiség maradék 99,9%-a nemnagyon keres havi 4000 dolcsit nekem elhiheted, a leg több ember örül 100-150 dolcsinak a népes fejlődő országokban, örül ha ehet
-
Bluegene
addikt
válasz
whitehand #1127 üzenetére
te álomvilágban élsz, Magyarország egy közepes ország van gazdagabb de kevés, viszont annál több szegényebb hely van(Dél Amerika, Afrika, Oroszo., Ázsia nagy része Kínát és Indiát is beleértve ahol egy tál rizsért güriznek, Közép Am....itt-ott), gazdagabbnak a Nyugati világ, az arabok kisebb egy része, ill a kis tigrisek ennyi.
Szal sokkal több szegény ember van mint gazdagabb, te gondolom Luxemburghoz mérted magad, van fogalmad h pl Pakisztánban 2 dollárt keresnek egy nap? Vagy Indonéziában 300 milliós ország, azok se kereshetnek többet...sstb, stb, stb
-
Bluegene
addikt
válasz
whitehand #1044 üzenetére
zenét hallgatni lehet, az nagyon keveset használ
nah mind1, a quadosok és a phenomosok mindíg azt hozzák fel érvként hogy de jól konvertál/filmet tömörít, gondolom majd 2X olyan gyors mint a kétmagos, ez igaz, de sokkal okosabb utánanézni hogy az új GTX-ek ill atikhoz milyen konvertálóprogik vannak, állítólag 18X gyorsabban megcsinálja a videókártya(vagy még annál is), szal ez elbukik ez az érv
-
Andre1234
aktív tag
válasz
whitehand #972 üzenetére
Lesz mégpedig 2 fajta deneb am2+-os proci, 2,8-3-ghz-es mindkettő 6mb L3 cache-el.
Ugyanolyan órajelű am3-as denebet is gyártanak majd. AM3 X3 L3mal és nélküle is készül majd.Valószínű majd az is, hogy az AM3-as cpu kompatibilis lesz AM2+os alaplappal, mert nem akarják elkövetni a 939-AM2 történetet. -
Bluegene
addikt
válasz
whitehand #970 üzenetére
ha valamit multicore-ra optimalazilának, akkor minél több core annál gyorsabbén ugyan nem vagyok programozó, de a programozók szerint még dual core-ra sem egyszerű, négymagra meg nagyon nehéz és nem optimálisan lehet fejlszteni, mind1, az AMD négymagos lesz az Intel is, ha használja a 8 szálat egy szálon felére csökken a teljesítmény, szal tökmind1
AM2+os lapba nem fog belemenni a deneb csak szólok...én meg szólok hogy belefog menni(lesz olyan változat is DDR2-vel(sokkal olcsóbb)ez meg átlagos 15%-20% nem pedig játékban ennyi.reméljük játékban még nagyobbat dob
-
Bluegene
addikt
válasz
whitehand #964 üzenetére
source that 20% may be a bit much, but that there is an IPC boost to expect, but closer to 15% than 20 ezért gondoltam 17%-ra mert 15 és 20% között vana phenomhoz képest
kiváncsi vagyok mikor lesz olyan játék ami 8 szálon fut, a programozókat már a négy szál is komoly kihívás elé állítja,
de jó az X58, lehet CF-ed meg SLI-d is, wow! annak az árából kábé 5db AM2+ lapot veszel
-
westlake
félisten
válasz
whitehand #650 üzenetére
nem vagom annyira az elektronikat, de ezekben a lapokban mar tobbszintu ellenorzes is van.. ezt ugy kell erteni, hogy ha a megadott fesznel mondjuk 2%-al tobbet kap egy cucc, akkor a lap azonnal lekapcsol.. nevezhetjuk ezt tulfesz vedelemnek is.. persze megoldhato az, amit mondasz, de akkor az ellenorzo reszt ki kell iktatni.. egyebkent ezt nezegetve megsem olyan veszes a helyzet, mint ahogy azt bealitjak
-
Oliverda
titán
válasz
whitehand #574 üzenetére
Ha emeleled a modulok feszültségét miért melegedne jobban a prociba integrált IMC? Elárulom hogy ezért csak a modulok fogyasztása nőne.
Számomra csak azért "vicces" egy kicsit ez az egész mert eddig az volt jópár ember vesszőparipája hogy meeenyit fogyasztanak az AMD processzorai, most meg amikor az Intel is csinált egy hasonló felépítéső CPU-t már egyből nem is számít ez annyira.
-
Oliverda
titán
válasz
whitehand #572 üzenetére
"ha memnek magasabb feszt tud majd biztositani de akkor a fogyasztása is értelem szerüen nöni fog"
Az szvsz nem kérdés hogy ilyen problámája nem lesz mivel eddig sem volt. Hát a proci fogyasztása nem fog nőni attól ha emeled a RAMok feszültségét az egyszer fix.
Mellesleg a Deneb-et a Penryn konkurenciájának szánják.
-
^Boss
őstag
válasz
whitehand #487 üzenetére
ezt most nem tudom mire velni.. en azert irtam, mim volt, hogy latszodjon, engem a teljesitmeny erdekel. de ez Olivér (ha hivhatlak igy) szerint divat. a szerverek is divatosak ezek szerint, amikben epp az akkori legjobb cuccok dobognak
az meg nyilvanvalo, hogy most ki a jobb (bar igy kijelenteni nem erdemes, mert flame lesz belole), ezert nem ertem, miert kell allandoan tuskeket szurni egy intel topicba. -
Oliverda
titán
válasz
whitehand #395 üzenetére
Ugyanaz a vidkari van mindegyik rendszerben, ha megnézed a memória teszteket a mem. sávszéllel és késleltetéssel nincs gond. Elég durva bug lehet még benne így bő 1 hónappal a megjelenés előtt ha ennyit jelent. Bár szerintem bugról itt most szó sincs. Inkább olvasd el ezt: [link]
Illetve: [link] (legalja)
"Igaz, ez csekély vígasz a Phenom számára, ebben a játékban elvérzett, szerintünk a kis méretű (L2) és lassú (L3) gyorsítótárak miatt. Ezt a következtetést abból a tényből vontuk le, hogy a Penryn-alapú Core 2 CPU-k jelentős mértékben megelőzték elődeiket is. A játékok tipikusan FPU-intenzívek, az FP-műveletek pedig sávszélesség-igényes szituációt teremtenek, ahol is az óriási másodszintű gyorsítótárral felfegyverkezett Penrynek tarolnak. Ez egyébként az összes játékra igaz."
...és ugyebár a Nehalem-ben magonként csak 256K L2 cache lakozik.
-
gV
őstag
válasz
whitehand #382 üzenetére
nvidia chipes is lesz lehet már mire kijön a proc de max 1-2 héttel utána
kiváncsi leszek az SLi felárra
Oliverda ha már anandról linkelsz, remélem el is hiszed amit irnak evvel együtt:
We've been told to expect a 20 - 30% overall advantage over Penryn and it looks like Intel is on track to delivering just that in Q4. At 2.66GHz, Nehalem is already faster than the fastest 3.2GHz Penryns on the market today. forrás
és elfeljted a THG-s bénázást a több éves pcmarkal stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest