- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
"Én meg nem hiszem el ezt a nagy fesz mizériát, ami az i7 körül folyik. Egyáltalán nem hiszem el, hogy némely proci 1,0akármennyivel megy 3800MHz-en, miközben ugyan úgy 70 akárhány fokos."
Gondold át miért is lehet..
Képzeld azt, hogy van 2 kapu egy keskenyebb és egy szélesebb.
Van 1000gyerek akinek az a feladata, hogy oda vissza át kell szaladnia először az egyik másodszor a másikon. A keskenyebb kapun nyilvánvalóan hosszabb ideig tart ha ugyan azzal a sebességgel(feszültséggel) kell a gyerekeknek átszaladniuk mint a nagyobb kapun, ebből adódik az is, hogy kevesebb lesz az áthaladó gyerekek száma is másodpercenként(Áramerősség). A teljesítményt ugye U*I-vel számoljuk ehhez hozzá jön még a frekvencia ami az oda vissza rohangálásnak felel meg. Tételezzük fel, hogy gyerekek olyan gyorsan futnak, hogy felmelegszik alattuk a talaj, ha keskenyebb a kapu kevésbé fog mivel kevesebb gyerek rohan át rajta, ha nagyobb jobban fog mivel több gyerek képes átszaladni rajta.
Minél nagyobb a kapu annál gyorsabban képes ugyan olyan sebesség mellett oda vissza átrohanni a kapun az 1000gyerek, tehát minél jobb a szilicium félvezetőképessége annál kisebb feszültség mellet képes ugyan azt a teljesítményt leadni.
Ergo alacsony vides cpu jobban melegszik ugyan olyan feszültség mellett mint egy magasabb vides proci, de mivel a prociknak a legfőbb ellensége a feszültség ebből a szempontból ha tuningolunk a kisebb vid előnyt élvez csak kellően le kell tudni hűteni. -
Cyberpunk
félisten
-
ImI87
őstag
És a szakértő megfogalmazások..................
Előtte biztos egy órát kereste a google-ban az alkatrészek neveit.Persze majdnem a legjobb cuccok, de alaplapból van jobb is, az a Zalman hűtő nevetséges, SSD-ből is kellett volna még egy raid-ba, és v.mi "kis" VGA PhysX kártyának.
A ház ízlés dolga, de ezzel a hűtéssel szerintem 10 perc után megfőne az a masina.Szal van még mit tanulni..............
-
Tody56
aktív tag
Igen csináltam már 4gigás prime-t 191x21-est és talán már 211x19-et is.
200x20 az sehogy nem akar összejönni, csak pár perc és kéket dob.Nekem 1,325-el viszi a 4gigát stabilan, de ezzel még lehet talán picit javítani.
24/7-ben 3800on használom 200x19, mert itt minden alapfeszen van.
cpu: 1,23 qpi 1,2@1,3 minden más minimumon. Ramok 1600 8-8-7-18.Ha be is tudom lőni, 4ghz-re akkor is egyenlőre maradok 3800-on max, mert én nem dolgozok a gépen olyan progival ami ki tudja használni.
A leg gépfalobb progi amit használok talán a GTA4 és az is csak 30% körül tudja hajtaniBrutál egy szerkezet ez az i7
Az fpo ugyan az Betegnek és nekem.
-
Bahama
aktív tag
Leírtam az igényeimet, és az elképzeléseimet. A ph-s tesztben is leírták mi a különbség a dual és tri channel között. És baromira nem stimmel a hasonlatod, mert nem ezért jöttem ide. És egyébként is neked szúrta a szemed. És vannak emberek akik antilopbőr belső nélkül veszik a bmw-t.
-
Nekem is lehetett volna jó áron, csak nem néztem időben az aprót. (Amit a nakos hírdetett arról beszélek. Ma hívtam, de már elkelt a cucc.)
subaruwrc: akkor örülj neki és véletlen se próbálj segíteni a másiknak. Az nv topikba meg Ti jöttetek cirkuszolni, addig minden nyugi volt.
-
Tody56
aktív tag
Itt a nagy előnye, hogy ugyan az a kinfig. Ugyan azzal szívunk
Nem adom fel hétvégén megküzdök vele.Most 200x19 kicsit 1,3v alatt és ramok 1600on cl9-ben
A ramoknál még abszolút semmihez nem nyúltam szóval az még majd kiderül, de azért az elég biztató, hogy 1600mhz még mindig az alap 1,5v-n
Igaz, a Kingmaxok nem igazán szoktak megvadulni ha plusz feszt kapnak. Ott már csak az utolsú végső mhz-ek jönnek
Legalábbis eddig ez a tapasztalatom. Azt ddr3-nál ki tudja
-
Senki9876
tag
-
SzlobiG
félisten
Ez mondjuk igaz...részemről szinte semmit nem kéne ráfizetnem, hogy legyen core i7-em ha eladnám a mostani cuccokat, csak nem akarom megbontani a jólműködő rendszert túl sokat szívtam vele ameddigre jó és stabil is lett, de aztán előbb utóbb úgy is lesz vmi, de idén már nem nagyon akarok cserélgetni.
-
-
KaYaK
tag
betegGRATULA!
jugeen winrarÖsszegezve akkor eddig akinek 920-asa van az el is tolta már 4GHz-ig...
(#1755)
Igaz ez csak 2 proci... De más FPO és elég könnyen ment ha beteg kolléga is egyetért.egyéni véleményem hogy az igazi munka e fölötti órajel elérése... voltak próbálkozásaim de csak post képernyőig jutottam... vártam az új biost 0905-ös asust de úgy érzem hogy ez mintha visszalépés lett volna mert még ezzel a biossal a 4ghz sem volt meg... ugyanazzal a beállításokkal
nincs más hátra várni a hűtőre egy jobb biosra...
Esetleg beteg vagy OCTeam-nél vagy valaki máshogy látja a bios-ok helyzetét és a 4Ghz fölötti eredményeket?
-
sniper elite
senior tag
Ideje lenne már mindenkinek átszokni 06-ról Vantage-ra, de ami a lényeg hogy tényleg legtöbb eredményed elég jó, nem gondoltam volna hogy egy 920-asból ilyen szép eredményeket ki lehet sajtolni! Arra is kiváncsi lennék 965ből mennyivel többet lehetne kihajtani, lehet meg is próbálom egy alkalommal
-
KaYaK
tag
beteg THX
Na nem bírtam tovább magammal megnéztem CPUZvalid_4Ghz
Sajnos úkraindult a gép mielött lementettem volna 1 winrart.... Az eredménye 4313pont lett.. A cpu hőfokai magonként elérték a 70 és 80 fokot és újraindult a gép...
Így amíg nincs meg cpu hűtőm addig több tesztet ezen az órajelen nem csinálok...
-
-
KaYaK
tag
Kapásból 2 FPO... Enyémet sajnos csak jövő héten tudom tesztelni ramok miatt...
De kiváncsi vagyok mi a különbség a kettő között ha van...
Itt OV Világrekord Core i7 920azért akadnak jó eredmények csak nemtudom az FPO-lyukat...
-
Rusher
őstag
Persze jó az a kingmax nincs semmi baj vele és ja alacsony feszen megy...teljesen jó....inkább az eredménye lesz érdekes ennek a konfignak a másikhoz képest...12GB ram már csak elég lesz mindenre kiváncsi leszek, hogy kezel egy ilyen lap ennyi ramot....várjuk a tapasztalataidat.
Végülis nem létkérdés az OC/Palm és nem is ér meg +10-12K-t....amúgy sem valami túl olcsó lap ez.....csak olyan jól néz ki -
-
westlake
félisten
dc, es tc kozott nincs kulonbseg?? ezt honnan szedted? miert kellene 3dmark06-ban gyorsabbnak lennie, mint pl. yorkfieldeknek? ezek a procik aztert ujdonsagok (es kerulnek ennyibe), mert 8 szalasak.. elfelejthetnetek mar vegre azt, hogy mindig, mindent jatekok szempontjabol vizsgaltok
ja, es nem 14-en, hanem maximum 17-en#1221: benchmarkok szempontjabol 100%-osan "tamogatja"
#1225: ugy gondoltatok, hogy az x58-as lapok bios-aban nem lesz lehetoseg az fsb:ddr aranypar valtoztatasara? ugyan mar -
Jack O'Neill
tag
Szerintem meg az eredmények teljesen jók
Kb erre számítottam. A legkisebb hozza a mostani legjobb szintjét...megrángatom kicsit mondjuk csak 3,5ghz-re és elleszek mint hal a vízben. A későbbiekben meg úgy is csak nőni fog a szakadék a nehalem és a penryn közt. Persze én nem a fanatikus, az utolsó cseppet is kisajtolom belőle táborba tartozom mivel tervezésre kellene.
A triple chanelnek én örülök, annak ellenére hogy most nincs ami kihasználja...vegyél olcsóbb rammokat de többet
Sztem a westmare 32nm-en brutális lesz.
-
E-Maxx
tag
Teljes mértékben egyet értek veled.
A HD4850 hatalmas újításként jelent meg, és alig gyorsabb(kb 8%-al)mint egy 8800GTX, ami egy 2 éves kártya, és ráadásul jóval drágább, hangosabb, melegebb, és a driverei is sz@rok.
HD4870 annyiba kerül mint a GTX260, csak sokkal hangosabb, sokkal melegebb, és lassabb is.
Az HD4870X2 meg szintén szánalmas dolog, mert ha egy GTX 280GX2-t összedobna nV, akkor sokkal erősebb lenne, csak nV nem hajt arra, hogy jujj-jujj, enyém legyen a világ leggoyrsabb kártyája, mindenáron, és nem rak össze két 300W-ot evő karit, mint az ati.Jah bocs, ez csak 2x250W-ot eszik.
Amúgy kivételesen HD4870X2-m van, de nem sokáig....
Szóval egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged