- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Nippon #17856 üzenetére
Szerintem ez egy meddő vita. AZ intel leírta miből mennyi az ami mehet ram-1.65V Qpi-1.35V Ezt az alaplapgyártók szépen tartják is mert ezen feszértékek felett már más színnel jelölik a biosban. Szerintem csak abban az esetben terhelné felelőség a memogyártót ha a 2000mhz-et spd.-ből saját maga állítaná be a hozzá tartozó összes feszértékkel együtt ami nyilván meghaladja az intel által megszabott értékeket.
SZVSZ. -
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #17844 üzenetére
"i7-es platformhoz ajánlott ram nem fog kárt tenni a processzorban, a gyár által megadott specifikációk mellett, ebben biztos vagyok."
Hát épp ezaz... A gyár által ajánlott maximális feszültség a QPI-nek 1,35V, a ramnak 1,65V. Az, hogy egyes ramgyártók ezt keresztbe leszarják, más kérdés.....
(#17843) RI/OS: Sajnos magadat is rendesen megszivathatod ezzel. Mert nem biztos hogy simán kinyúlik a proc, és kampec (ez a legtisztább verzió), halott, hanem először csak ritka fagyások, megmagyarázhatatlan hibaüzik.... És mire rájössz, melyik alkatrészed lett nyűgös, mert amúgy minden klappol sé stabilnak tűnik, és a 10. windóz reinstall után is hülyül néha, az ciki.... Szerintem nem hiányzik ez neked....
-
bim
veterán
válasz
Nippon #17825 üzenetére
Te leszel a hibás mert minden lap 1.35V felett jelzi hogy veszélyes tartományba viszed a qpi feszt. Innentől kezdve csak saját felelősségedre adagolhatod tovább..Amire Keldor szeretett volna utalni az az hogy a memogyártó leszarja mennyi qpi feszel stabil 2000mhz-en a memo őt csak az 1,65V köti semmi más.
-
katt777
félisten
válasz
Nippon #17621 üzenetére
Az szép, miért olyat vettél?
Leg1szerűbb a jól bevált floppy.
X68, ugyan már, USB3 vezérlőt X58-ba is vehetsz, + SATA3-at is, ASRocknál tudom, hogy a SATA3-on 2 belső, és egy külső eSata is van. Ahogy tetszik.
Keldor papa: És állítólag már nem csak 3X lehet telepíteni, de beletették az idióta MSLive-ot, attól 15X felrakhatod a gépedre. Vagy javított verziót használsz.
Lacc88: Ha már videóval - vagy mással - kell eladni, tuti gagyi game lesz.
Amúgy ezek a multiba tervezett játékok nekem a Quake 3 kivételével nem jöttek be, egyik vacakabb, mint a másik. Uncsik, és csalnak.
Cyberpunk: Engem pont azért zavar, mert szeretem eredetiben megvenni, viszont nem szeretek azért még fizetni is, hogy mások garázdálkodjanak a gépemen. Multi engem nem érdekel, már örülök, ha nincs egy játékban, mert annál nagyobb eséllyel lesz jó.
Béta kulcsot miért nem kérsz valakitől? -
katt777
félisten
válasz
Nippon #17603 üzenetére
Minden nyelvi támogatás, és vsz. x86 és x64, többinél is így szokott lenni. Mindenesetre célszerű kicsomagolás után, és a telepítés előtt az összes idegen nyelvű cuccot kitörölni belőle, különben az összeset felpakolja a gépre.
Lacc88: Na, a Mass Effect-nél sem sok gagyibb játékot láttam még...
HSM: Miért korlátozza le? A többi attól még megy, csak a 3. lesz 4X-es, ill. 4 VGA esetén mind 8X, ha olyan a lap (pl. ASRock X58 Deluxe). A gyakorlatban ebből annyit látsz, hogy 2 kártyánál kapsz megfelelő driverrel és játékban/tesztben +90-98% teljesítményt, a 3.-nál viszont csak + 20% körül, ha meg egy 4.-et is beraksz, az csak pár +% lesz, már ha a kártyák amúgy alkalmasak a teljes sávszélesség kihasználására.
Szóval, amíg nincs elég PCI-E sáv, a 3-4. kártyás konfigok merőben értelmetlenek, ha csak persze nem gyengébb kártyákat rak össze az ember, amelyeknek úgysem mennek 4X v. 8X sávszélesség fölé. Szóval ezeknél a megoldásoknál még a 2 db dupla GPU-s kártya is jobb, mert azok legalább teljes sebességen mennek, csak a driverek korlátozzák.Nippon: Nem kell unlockolt bios, használj ATT-t.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Nippon #17594 üzenetére
Látod legalább a GTX260-al nem volt gondod csak játszol és kész
Bár Full HD-ban már egy két esetben elvérzik, de kisebb felbontáson még lazán megállja a helyét a mai napig is.
Én nem hiába nem cserélem még le egy darabig, legalább is addig nem amíg nem lesz érdemleges DX11-es játék és nem csak egy-két -
katt777
félisten
válasz
Nippon #17594 üzenetére
Na, azért az túlzás!
Van gyári meghajtója? Mert akkor használd azt, vagy a 9.12 hotfixet. Haveroknál 5770 és 5750 van, és gond nélkül mennek. Természetesen eleve célszerűbb lett volna megvárni a DX11-es nV-kat, én sem váltok azelőtt, de az ATT és az XCoder-e nagyon hiányozna! Mindenesetre kb. fél év a megfelelő meghajtó az ATI-nál egy új hardverhez.
HSM: Hát ez az, hogy a P6T Dlx is ilyen, ráadásul abban csak 16+16 és 8+8 között lehet választani, és csak az 1. 2 slotot. Dark Void-ról írták, hogy valami irdatlan dedikált PhysX kari nélkül 2 FPS-t tud max. fizikával. Amúgy a 16+8+8 pont 4 sávval kevesebb, mint a 16+16+4. Még lehet, hogy utánanézek kimondottan CFX teszteknek, már csak tisztánlátás végett, mert nem ma lesz 3 VGA a gépemben.
Ha jó lenne a meghajtó, jó lenne a tesztprogi is.
Használj AVG-t, vagy kapcsold le a Comodo-t. Az nálam egy csomó vakriasztást adott, vírusokat meg nem mindig ismert fel, AVG meg alázza az ESET-et és a többit is, miközben alig foglal erőforrást.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Nippon #17547 üzenetére
PH
Amúgy érdekes tényleg 1-2 teszt oldal, egyik tesztben x hűtő jobb 5fokkal az y-nál.
Másik tesztben ahol nem az X és Y a fő teszt alany hanem a Z, ott meg fordítva van vagy teljesem más értékeket adnak...(#17549) radi8tor1 Az én lapom alapból 6.4-re lövi be a 920-ast.
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #17480 üzenetére
A legjobb Q9550-ek ha tudtak 4,5Ghz-et stabilan, pedig azok órajelben jobban mentek, mint az I7-ek..... Kizártnak tartom, hogy ez 24/7 stabil legyen. Nem hinném, hogy erre bármelyik lap képes lenne... Amit talán meg tudok ütni az EVGA-val (vagy bármilyen lappal egyáltalán reálisnak tartok, mint max 24/7, brutális léghűtéssel, persze vagy vízzel), az egy 4,2-4,4Ghz..... De az az abszolút max, amire számítok.
Az EVGA-t amiben jobbnak tartom egy "átlagos" lapnál, hogy véleményem szerint kisebb fesz fog kelleni, így hűvöseb lesz a proci, ergó tovább tudok menni. Emiatt nagyjából +200Mhz-et, azaz stabil 4,2Ghz-et várok tőle. Hogy meglessz-e, majd kiderül. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Nippon #17477 üzenetére
Igaz ez a lap egész jóra sikeredett kár hogy mATX-es
bár sokakat nem igazén érint az ilyen
Az én giga lapom is szaladna csak mivel kifogtam egy BCLK limites procit ezért 210-nél meg áll. viszont panaszra abszolút nincs okom a 4200-at atom stabilan viszi igaz kicsit több mint 1,3V-on. Az meg mire nem elég -
HSM
félisten
válasz
Nippon #17467 üzenetére
Jó, nagy szám, bebootolni egy dolog, és egész más dolog egy egyórás Linx teszt rengeteg rammal.... Nem is értem, miért gondolod, hogy ez a kettő összehasonlítható...
Sőt, ilyen alacsony feszhez már valószínüleg szárazjég se árt vagy nitró, ha meg a lap is kap hozzá, már mindjárt más a felállás...
Ja, és nem 1,17V-on ment, hanem 1,36V-on...
"Our maximum 24/7 overclock on air-cooling with the i7 920 D0 resulted in a 4.62GHz clock speed at a respectable 220 Bclk with our 6GB Patriot memory kit set to DDR3-1760 at 7-8-7-20 1T timings. The primary voltage settings were 1.36V Core VID, 1.38V VTT, 1.85V PLL, 1.65V VDimm, and PCIe at 105MHz. We also enabled MSI’s CPU Phase control and basic power management options so idle Core VID voltages ranged from 1.152V ~ 1.176V. Now, we did find that MSI overvolts VTT so our 1.38V setting would idle around 1.4025V~1.41V but under load would drop to 1.387V on average."De amúgy szerintem ez egy hatalmas nagy kamu, ekkora hülyítést rég nem láttam....
Aki ezt elhiszi, az meg is érdemli....
24/7 stable? Az, nyilván....
(#17470) Cclone: Nagyon csini.
Tud az a lap megfelelő prockossal.
(#17459) dime27:Nehogy összehozzak egy hasonló eredményt....
(Mondjuk az Uncore-om nem bír ennyit, az tuti...
Amúgy tudom, hogy a 920-ak közt is vannak jók.
De Xeon-ból is bele lehet nyúlni a kakiba....
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Nippon #17474 üzenetére
Nekem nincs bajom az MSI-vel volt is olyan lapom még anno az NF4-es érában egy K8N Neo2Platinum-om volt szerettem is azt a lapot. Még ma is meg van csak nincs bele procim
De tény hogy amilyen teszteket láttam ott nem igazán szerepelt túl jól, BCLK-ban olyan 180-190-nél megálltak. De szvsz az még korai teszt volt azotta lehet hogy jobban mennek
-
katt777
félisten
válasz
Nippon #17374 üzenetére
Nyilván, és arra rálinkelni a nagyot. Most megint dobott pár MB-ot, hogy elfelejtettem letiltani adblockban.
HSM: "csak nem lenne gazdaságos a gyártónak, ráadásul rengeteg bug lenne a sokféle hardwer miatt, szophatnál rendesen a BIOS-okkal, a gyártóval együtt...." - akkor végül is miben lenne rosszabb a helyzet a mainál?
Pl. pont az ASUS-nál, de a GB-nál és a Biostar-nál, vagy MSI-nél sincs olyan lap, amely funkcionálisan tökéletesen tetszene. Az ASRock-ot tudnám elképzelni mondjuk egy EVGA felszereltséggel 50k körül...
tom_tol: Nálam teljes 1066-os (7-7-7-16-52 CR1)beállítás stabil 1600-on, kivéve a tRCD-t, viszont azt 8-ra állítva a RAM-ok 1.609V-on, VTT 1.2V-on pöpecül mennek szóval ennyiből tényleg lényegtelen a CL7, bár memtesztben azért nem mindegy, hogy az olvasási érték 17300 v. 16300MB/s. Próbálgattam de.-i jelentkezésem óta CPU, RAM, VTT, PLL feszt emelni, ugyanúgy LinX 1. kör vége a játéknak. Arra kéne rájönni, mi a lóf.sz zavarja be a cuccot, ha sem a feszek, sem az időzítések nem felelősek a hibáért (max. késleltetésekkel is teszteltem ugyebár).
BMW001: Azért nem mindegy, mert extra árat fizet az ember azért, hogy CL7-es RAM-ja legyen.
Utólag már könnyen okos az ember, hogy vett volna egy CL9-es, de 2000MHz.es RAM-kitet, azoknak legalább érzékelhető a + sebességük.
-
katt777
félisten
válasz
Nippon #17219 üzenetére
Én arra sosem mondtam. Igazából a 23cm-esek 600RPM-en halkabbak, mint egy leszabályozott 12cm-es, és nagyobb a légszállításuk. Az sem mindegy, hogy pörögve egy kisebb venti süvít, egy nagyobb meg max. halkan búg. Én azért nézem mindig a tesztekben, hogy milyen ventikkel hűtik ezeket a sztárhűtőket, mert tudom, hogy a Z600 az 1200RPM-es ventivel (v. 2-vel), már zajos. Ott van a teszt 950RPM-es ventikkel, na, ott máris nem vitézkedik olyan nagyon egyik sem.
Léghűtéssel lehetetlen nagy teljesítményű, halk gépet építeni, de még vízzel sem lehet, mert a radiátort muszáj hűteni. Tudom, mert haveromnak volt teljes vízhűtése (Antec házban, de a szép nagy radi nem fért bele), és kb. a HAF932 zajszintjét produkálta terhelés alatt (persze jobban hűtött). Lehet egy zajszigetelt (és így amúgy rossz hűtésű) házba beletenni egy HTPC konfigot, az bizonyára nem sok zajt fog produkálni.
Nem sértődöm meg, egyszerűen volt HAF932 házam, és halk volt. Ami a zajt produkálta benne, az a HD4870 volt meghajtva, az meg minden házban zajos lett volna, olyan ház meg nincs, amelyben zajszigetelés mellett ne forrna föl egy nagy teljesítményű VGA, és/vagy pörögne maxon a ventije
.
-
Cyberpunk
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #17043 üzenetére
Nekem ilyenem van: [link]. Elvileg 24dB/A. Maxon pörögve is csak szélzaja van, de abszolút nem nevezném hangosnak, hallható, de abszolút nem zavaró hangerő.
Ha házventiként használom, és a ház rácsa felerősíti a zaját, akkor katasztrófális, de processzorhűtőn egyáltalán nem hangos. A második venti hozzáadása pedig abszolút semennyivel nem tette hangosabbá....
És amúgy nem azt mondtam, hogy halk, hanem azt, hogy egy minimális kompromisszum hangban, és hatalmas lépés légszállításban.
Nekem nincs fél vagyonom, hogy néma gépet építsek, de kis odafigyeléssel megoldható halkan, hűvösen, hatékonyan a hűtés léggel is, igaz, nem hangtalan lesz, de halk. Persze, minden relatív...
Mondjuk 1400-ig dupla ventivel is alig hallani őket, ezt nyugodtan kijelenthetem... -
Szatesz
őstag
válasz
Nippon #16994 üzenetére
Nem olvastad el jol amit irtam pl 3800 mhz hez nem feltetlen kellessz kevesebb fesz vizzel mint leggel....Mivel mar parszor és par procin kiprobaltam mar igy nincs nagyon ertelme rajta vitatkozni...Persze a hofok teljesen ams de attol nem kellesz kevesebb fesz, esetleg egy hajszallal...
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16836 üzenetére
Szerintem erre az a megoldás, hogy aki tuningol, az általában ésszel teszi, és nagyjából képben van, aki meg nem tuningol, azt meg úgysem érdekli... Szerintem mi a potenciális vásárlókör jóval kisebb része vagyunk, akik tuningolunk.
Amúgy ebben a garis dologban van igazság, de akkor se szeretnék kísérleti nyúl lenni...
Bár hozzá kell tegyem, a Giga lapom pl. 1,355V QPI-t már narancs színnel jeleníti meg, hogy nem kéne, az 1,66V VDIMM-el együtt...
Viszont Asus-nál magasabban pirosul be...
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16834 üzenetére
Abból kiindulva, hogy az abszolút minimum/maximum specifikációnál volt, hogy még rövid időre se mehet efölé, nem lehet benne túl nagy ráhagyás...
Amúgy akikről beszélsz, átlaguser tényleg soha be nem fog menni BIOS-ba, de hidd el, a BCLK-t vagy a rambeállítást is automatán fogja hagyni, tehát szépen elketyeg majd a cucca 1,175V VTT körül, 1,5V DRAM-fesszel, 1066-os ramokkal.....
Az a 10% ráhagyás erős túlzás, az közel 1,5V lenne...Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a gyengébb csipek, az alsó 10% döglik csak meg 1,35V felett?
Amúgy elvileg a lapon is nagyon sok múlik, mert inicializálásnál kritikus a VTT fesz, és ha akkor nem sikerül a lapnak jól stabilizálni, akkor hamar kinyiffan a cucc.... [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nippon #16811 üzenetére
A hűtés az egy dolog, de attól még az elektronmigráció ugyan úgy felgyorsul a "nomrál" degradóláshoz képest. Szóval sztem inkább csak óvatosan a túlfesszel. Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni mint megijedni. Anno szállt el lapom túlfesz miatt azóta óvatos vagyok ezzel a témával kapcsolatban. Leeht túlparázom de azóta viszont nem szállt el semmilyen cuccom. És mit vesztettem? Max 50-100MHz-et...?! Nekem megér ennyit a dolog.
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16811 üzenetére
"Megfelelő hűtés mellett bírnia kell, ha nem extrém mértékű a feszültségemelés."
Nem is tudtam, hogy részt vettél az Intel-nek az I7 procik feszültségtűrését vizsgáló tesztjében!
Ha viszont nem vettél benne részt, akkor ugyan mire alapozod ezen kijelentésed, hogy bírnia kéne?A ramnak az 1,66V semmi, a QPI-nek viszont 1,4V meg 1,45V, amivel sokan szemeznek, azért eléggé nagy ugrás 1,35V-hoz képest....
A megfelelő hűtés pedig a leges-leg alapvetőbb, ha az ember tuningra adja a fejét...Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy néhányaknál bírja a proci akár a 24/7 1,45V QPI-t is, nem garancia, hogy nálad is bírni fogja, a Te lapod, a Te prociddal... Persze, akinek nem pénz egy 920-as, vagy "leszarom, max elintézem a garit" hozzállású, az nyugodtan lehet 1,5V-ot is adni...
Én sajnos egyikbe sem tartozom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nippon #16805 üzenetére
1: Nagyon friss még az i7, ezért nem csak hosszútávú de még középtávú degradációs sebességről sincs értelme vitázni. Ez is 45nm mint az E8000-ek de sokkal összetettebb és ezáltal sokkal érzékenyebbek is ezek a procik.
2: Gondolhatod az i7 tulajok hány %-át ismerem. Kb 0,1%-át se. Már csak azért sem mernék vérmes következtetéseket levonni a várható konkrét élettartam csökkenés témájában.
Am fix: Óvatosan a feszekkel, ezek az i7-ek sokkal érzékenyebb mütyűrök. i7-hez képest az E8000 olyan egyszerű mint egy homokozólapát.
Persze mindenki azt csinál amit akar én lesz@rom ki hány V-ot ad a procijának. Én nem adok az enyémnek 1,35V-nál többet. Lehet egy max tuning keresés közben megnézem 1,36-1,38V mit hoz de felesleges is szvsz. 4GHz-et így is hoz, az meg elég. Ha meg nem tök mindegy hogy rommáfeszelve megy-e 2MHz-el gyorsabban vagy sem. -
HSM
félisten
válasz
Nippon #16660 üzenetére
Szép!
Pláne, hogy ilyen alacsony QPI-vel elmegy! Mondjuk ahhoz képest, hogy vízzel hűtöd, meglepően melegek a magok... Mondjuk ez az i7 sajátossága, nem a rendszered fikázom...
A legjobb vízhűtéssel is kínszenvedés 60 fok körül tartani 4ghz-en.... Vagy kifogtál egy cefetjó procit, vagy tényleg nagyon top az az MSI lap.
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16609 üzenetére
Az normálisnak tűnik, inkább a háttérfolyamatok miatt lehet. Mondjuk azért a biztonság kedvéért megpróbálhatod picit visszavenni a BCLK-t változatlan feszekkel, vagy picit több VTT/Vcore-t adni, ha marad a jelenség, akkor minden ok.
mondjuk nálam ennyi ingás nincs, max 0,5Gflops....
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16225 üzenetére
Igen, mivel a Linx nem HT optimalizált, ellenben HT nélkülre nagyon optimalizált.
Erről beszéltem pl....
(#16224) BMW001: Álom. álom, édes álom... Ha találsz is ilyen procit, 2X ilyen meleg lesz 1,2V-on, és nem is biztos, hogy jobban fog menni... Az, hogy milyen feszen mennyit megy, régóta csak akkor számít, ha az ember a megengedhető maximális feszen használja... Pl. Q6600-nál az a bizonyos 1,35-1,4V-os tartomány. Mert itt jobbak voltak az alacsony VID-esek, de egy jobb magas VID-es simán tudta ugyanazt a frekit, csak magasabb feszen...
-
katt777
félisten
válasz
Nippon #16192 üzenetére
Más tesztprogramot használni.
ADAM1337: Dirt játékok nem mennek HT ON, ami főleg a 2. részt illetően "remek", szóval hiába alapfunkció, és megy vele sok minden, ha még ma is szar szoftvereket írnak (ja, de DX11 bezzeg van benne).
Cyberpunk: Attól függ, mivel nézed, mert nem minden program törődik vele, ilyenkor pl. csak 4 szál dolgozik. De pl. egy Nero Vision HT OFF 4 magot használ 50-70%-ban, HT ON viszont 5-öt, és bizony egy videokódolás 12-13 percről lemehet 7-8 percre is, azaz többet gyorsul HT ON, mint ami a magok kihasználtságából következne.
HSM: Na ja, HT-vel megint ki jön az, kik tudnak programot írni, és kik azok, akik csak úgy tesznek.
Sárpac: És ez hozzáférhető?
Hot CPU Tester Pro-t próbálta már valaki? Elméletileg sokkal durvább minden másnál, de nálam egy komoly stress tesztre kb. 6 és fél órát írt ki, szóval inkább kilőttem.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Nippon #16176 üzenetére
Hőfokaid rendben vannak így is.
Esetleg 24/7-re az uncore-t feljebbrakhatod 3600-ra hoz némi pluszt.
Én is 3800mhz-on használom 1,16v-al 24/7-re 3600uncore-al és a ramok meg 1600cl8-8-8-24 1t-vel.Jövőhéten lesz új hűtőm TRUE , és megnézem a 4gigát ha sokkal több fesz kell neki és jobban melegszik akkor hagyom 3.8gigán. -
katt777
félisten
válasz
Nippon #16172 üzenetére
Ez programhiba, nálam is csinálta.
ADAM1337: Nem egészen, mert a melegebb szobát ellensúlyozta a HAF932. Írtam egyébként, hogy meg is fogdostam a lapon a cuccokat, és érezhetően melegebb volt a P6TDeluxe.
Hát, az biztos, hogy az egyik legokosabban tervezett lap a szegmensben (most majd megint lecsesznek, hogy sztárolom), direkt úgy, hogy minden kábelt be lehessen kötni, és egy hosszú VGA se akadályozza a szerelést, ráadásul a CFX is teljesen kihasználható (ebben a kisebb házban sem volt gond elvezetni a kábeleket a légáram útjából), ellentétben pl. a P6T Dlx-szal, illetve jó helyen van a PCI-EX1 slot, míg más lapoknál a legtöbbször a VGA alá teszik, vagy ha 2 van, akkor mindkettőt oda, aztán az egyiket a VGA hűtőjétől nem lehet használni, a másikba meg, ha teszel valamit, akadályozza a VGA hűtését.
Vagy pl. 5 szabályozható FAN-slot van a lapon, amelyekből 4 0-9, 1 pedig 0-4 között vezérelhető, azaz 10-féle különböző hűtési mód van. Én max. az ASUS 16 fázisos tápellátását sajnálom, no meg azért a P6T Dlx-nak azért van egy ütős design-ja, de pl. számomra (+ szerintem más X58X tulajok számára is) az ASUS rengeteg extra bios-beállítási lehetősége teljesen fölöslegesnek tűnik. Az persze majd az idő múltával derül ki, mennyire bírja jól a strapát, de az ASUS-hoz csak 1 év gar-t kaptam, ehhez 2-t.
-
gV
őstag
válasz
Nippon #16068 üzenetére
Az Uncore-ral mi a helyzet? Nálam az a ram duplája, azt meddig érdemes növelni?
amig stabil
+200MHz neki és memoria elérést jobban javítja mint pl 1600@cl8 helyett cl7 beállítás, de igaz ez a sávszélre is
majd elfelejtetem a qpi órajelénél ne legyen magasabb, mert akkor néha rejtélyes fagyások lehetnek (legalábbis nálam volt) -
HSM
félisten
válasz
Nippon #16065 üzenetére
Sajnos az I7 nagyon bonyolult cucc, tesztelni is nehéz a tuningot, minden összefügg mindennel...
Igazából ha sietek, egy olyan fél óra Linx-et tudok javasolni, a lehető legtöbb memóriával, 8 szálon. De sajnos ez sem garancia, inkább olyan, mint egy beugró....
Utána pedig, hát, a puding próbája, mint mondani szokás....
(#16066) vhunor: Leírtad a frankót... Nálad.... Ha nálad nem, örülj neki. Nálam a Giga lapban is folyamatos a 21-es szorzó, de azért érződik rajta, hogy inkább 20+1, mint 21....
De egyébként BIOS-függő a dolog, és csak "hekkelve" működik, szóval ezt nem lehet 100%-osra tenni, hogy a 21-es szorzó az van...
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16060 üzenetére
Nem mindenkinél. És a 200-as BCLK is "nyűgös". Nagyobb fesz mellett se biztos, hogy olyan stabil lesz, mint más BCLK és más szorzóval. Ha nálad nem ilyen, akkor szerencséd van.
(#16061) S.O.S.: ha csak egy mag aktív, és a C-tech be van kapcsolva, akkor a turbo +2-es szorzó.
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16043 üzenetére
"nekem megér a nyugalmam 10-20W-ot"
Ez nagyon igaz.
És még mindig sokkal jobb, mint amikor véletlen alapon hagytam, és zenét akartam hallgatni és el kellett indítanom egy prime-ot 1 szálon, hogy ne ciceregjen, mert az agyamra ment...
(Mert ugye a fülesben is hallottam....)
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #16039 üzenetére
Áhh ez az... [link] meg ez [link]
Szval durva... Viszont nekem 165-ös BCLK-val megszűnt a jelenség...
Nálad megmarad 180-as és 200-as BCLK-n is? Valamint ha a C-states-t kapcsolod ki? (Utóbbit nem tudom kipróbálni, mert még régi revíziós a lapom, ha ki, ha bekapcsolom a C-state-t nem megy, revíziós bug...)
Igazából a C1E-t annyiból nem túl jó dolog kilőni, mert akkor (legalábbis anno mikor néztem XP-n) nem vette vissza a feszt/órajeleket üresben, jelentősen, 10-20W-al megdobva a fogyasztást... -
HSM
félisten
válasz
Nippon #16035 üzenetére
Elvileg energiatakarékos funkciók... Nálam 165-ös BCLK-ig csinálja, de csak ha be van kapcsolva a C1E, és a lényeg, hogy mind a 4 mag üresben legyen. A brutális, hogy még az X-FI hangkarim hangképéből is kimutatható volt Rightmark-al...
(Ha érdekel, a Giga X58 topicban volt róla szó...)
-
Tody56
aktív tag
válasz
Nippon #15874 üzenetére
Nekem anno volt Mushkin 1600 8-8-8-24-es ramom. Kb 1680-at ment cl8-ban és cl9-ben sem ment 1720 fölé.
1 szó mint 100 nagyon nem vált bel.
Ez a mostani Redline brutális.
Anno 2000-es cl9-es ocz blad-em volt, de az nem ment így. Végre lehet az többet tud, azt nem tudom, de 1600-1800 körül gyengébb volt ez biztos.
Én már csak ilyen idióta vagyok és oda vagyok az idözítésért Lehet Beteg barátomtól kaptam el ezt a fertőzést.
Az, hogy az 1600-as 7-8-7 Mushkin mennyit megy passz. ÉN sok tesztet megkerestem. Szinte minden hol írnak egy kb tuningot. Átlagolni kb lehet -
HSM
félisten
válasz
Nippon #15872 üzenetére
Most mondjam, hogy anno 24K bruttóért vettem az OCZ 3*2GB 1600@CL7 platinumot rendesen kiskerből, számlásan?
A Cl6-os szerintem nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább, a tuning meg lutri....
(#15873) Zájec: Valahol olvastam, hogy 2,88Ghz lesz, ami 21,5-ös szorzó lenne, ezt furcsálltam... Ez a 2,8ghz és 21-es szorzó ez csak a legújabb hírekben lett ennyi.
Bár utóbbi valószínübben hangzik...
Visznt akkor az a +1-es szorzó tényleg nem lesz sokmindenre jó...
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #15812 üzenetére
Szerintem a FET-ekre kelleni fog a hűtés, ha tuningolni szeretnél, és szeretnéd biztonságban tudni a lapot... De tuning közben akár kézzel is tudod "mérni", ha szar megfogni, akkor 50 fok körül van, ha már fáj rajtatartani az ujjad, az már 60-70 fok, az már nem a lejobb.... És a csipszet melletti FET-ekre is figyelj oda. (Ellenőrizd rendszeresen, nem-e melegszik túl.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nippon #15794 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a lapnak semmi köze a tuninghoz, csak azt, hogy azon múlik a legkvesebb. Jóval kevesebb mint a a korábbi FSB/QPB-s megoldások esetén (P965, P35, P45 csak, hogy a közép kategóriábol hozzak pár példát). Nyilván attól is függ melyik lap mennyit dropol. Nem véletlen, hogy az Asrock lapok is ilyen jók.Sokkal kevésbé összetett a lap NB-je X58-nál ami megkönnyíti a magas órajelek stabil elérését.
-
mpierre
veterán
válasz
Nippon #15738 üzenetére
Mivel nem kaptam testvérkéket a meglévők mellé
(FLFD45F-B8EE9 vagy FLFE85F-B8EE9 elpida chipes), így valószínűleg eladom, aztán jöhetnek a muskinok.
Sajna, a neten hirdetnek egy csomó helyen ilyen ramokat, de mindegyikről kiderül, hogy micronnal szereltek. Azt nem kockáztatnám meg, hogy veszek 3 másik kingmaxot és kezdődik a sírás, hogy lőttek a 8-8-8-20-as időzítésnek.
#15752: Na ettől tartok, mármint, hogy összevesznének a ramok.
-
Laraxior
titán
válasz
Nippon #15728 üzenetére
van hangkártya, csak nem szeretném használni
elég az alaplapi, nem kell semmi extra ficsőr a hangnál.
Egyszer volt ASUS lapom, nagyon nem boldogultam a biosával..mondjuk az egy Striker 2 Extreme volt
X58nál is van olyan mint P45nél hogy emeli magától az órajeleket ha mondjuk növelem a VTT-t, akkor adja a refeknek is. mondjuk asszem ez csak Gigánál volt. -
p87
senior tag
válasz
Nippon #15711 üzenetére
Épp azt próbáltam elmondani, hogy nem kell kivágni én is hasonlót csináltam mint amit linkeltem és ügyesen kell csinálni és nem ütközik a tálcába vagy ki is lehet vágni a tálcából.
Szerintem így jobb is mivel nem kell leszedni hozzá a gyári lemezt és közvetlenül a gyári lemezen át a cpu foglalatot nyomja. -
p87
senior tag
válasz
Nippon #15702 üzenetére
Nekem is ez volt a probléma csak én D-tek fuzion V2-őt raktam P6T lapra.
Ugyebár ennek se lehet a gyári backplate-jét használni ezért csináltam 2mm-es lemezből ebbe 3x40 es csavarokat raktam és ugyanúgy szépen rúgosan le lehet fogatni mint gyárilag.
Ha nemtud valaki csinálni akkor itt vehet: [link]
Az alaplapi fém hátlapmerevítő maradhat és erre jön a backplate alá vékony szivacsos anyaggal. -
szacsee
nagyúr
válasz
Nippon #15702 üzenetére
775-ös furattávnál nincs gáz, viszont ha csak 1366-os furattáv van 775-ös vizesblokkra akkor sincs semmi gond.
A D-Teknél az AM2-es lefogatót mahináltam át, de ha a lapon van 775-ös lefogató, akkor csak a GTX gyári 775-ös lefogatását kell csak használnod.Laraxior ezt Te is csekkold le!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest