- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Eddig nem mondhatnám, hogy özönlenek a 4,0+GHz-es eredmények. Bár ki tudja..., talán valahol egy-két forradalmár várakozik, csak nem kerültek még avatott kézbe...
Szerk: Talán egy 980X-el jobban járnál. A 920 is ua, mint a 950, vagy a 930, vagy a 940 csak a szorzóban térnek el. Azóta talán az intel is "ügyesebben" gyárt. Így kevésbé tuningosak az újabb prockók. Ez feltételezés csak.
-
keIdor
titán
A tRFC megint egy érdekes dolog, nálam is a 88-at szereti, de 110-et érdekességképpen megnéztem és hibázik.
Fura, nálam is 1T a jó, ha 2T-re megyek nem kell bántani a B2B-t.
Érdekes, szerintem a CPU-k IMC-je is nagyon más-más lehet, nincs két egyforma darab.
Az esetek 99%-ban le merem fogadni, hogy az IMC szarakodik.B2B-t nem tudod levinni 6-8 környékére? Lényegesen gyorsabb...
-
Szatesz
őstag
Nekem 2000c9 es Tridentem van! Ez Elpida csippes, nemtudom az ujak azok e még, nemvagyok benne biztos..
De az enyém nagyon jol megy 2060 cl8 1.65v al Stabil 32M
2160cl9 is stabil 1.65v al és még ment volna lehet lejebb is de csak ennyivel néztem....1950 cl7 re emléxem még 1.65v al de arrol nincs képem már...Ezek classified lapba neztem meg ud4p be.. -
katt777
félisten
Volt szó róla, hogy nem ua. chipekkel szerelték mindet. Egyébként a 220BCLK-val nekem sincs semmi problémám, és még az 1680 is megvan, viszont ettől a +80MHz-től nem dobok hátast, teljesítményben gyakorlatilag érzékelhetetlen.
HSM: Hát, látod, az tényleg lehet, hogy a proci a hunyó, ezt elismerem. A lapot viszont nem misztifikálom sehogy sem, ami jó, azt megírom, ami meg rossz, az nincs.
Na jó, persze, hogy lehetne benne pl. S3 mód és 16 fázis (ami drágább lapokban sem alapszolgáltatás), meg más igényeknek más szolgáltatás, de amit tud, az nekem pont megfelelő, amit meg nem, arra nem feltétlenül van szükségem, főleg nem ezért az árért.
Qru: És ez mos jutott eszedbe?
Azt hittem, ezen már rég túl vagy, sztem többen is javasolták anno...
laragirl83: Nálam 1.3V-ra adott 1.280-at bekapcsolva, de nem is volt olyan, hogy load alacsonyabb lett a fesz. Szóval sztem is hagyhatnád ON.
-
HSM
félisten
Miért nem hiszed, hogy szériahiba? Megtervezték a karit, terveztek hozzá egy gyártósort, gyártottak pár mintát, szépen letesztelték (verifikálták a mintákat), frankón működött, örültek mint majom a farkának, és indították a tömegtermelést....
Épp ez a trükk, hogy ettől a kis hibától működött a cucc frankón, kutyának nem tűnt fel...
A review-okban se tűnt fel egy árva léleknek se....
És mire egy ilyen hír visszajut a gyártóhoz, addigra már hónapok óta mehetett a gyártás, több 100 000 ilyen kari lehet már a polcokon, usereknél ezzel a hibácskával....Az ilyet hívják szériahibának...
-
HSM
félisten
Az komoly, hogy mind ilyen! Nekem úgy fest a dolog, mintha elszúrták volna azt a nyákot megmunkáló gyártósort, és nem törné le azt a nyúlvány-darabot...
Ha megnézel pár nagyfelbontású képet egy 5850-ről [link] vagy egy 5770-ről [link] látszik, hogy az a bizonyos pöcök ugyanúgy szinte tuti, hogy ottvolt, csak "le van törve" gyárilag.... (5870-ről is nagyobb kép: [link])
Ja, és elvileg a refikarikat az AMD gyártatja, mindenki más csak veszi, csomagolja, esetleg szoftvertámogatást ad ehhez ahhoz és eladja. A gyári-refi OC darabokat is az AMD válogatja ki. -
mpierre
veterán
Ajvé. Ha télleg mindegyik Asus ilyen, attól az lehet még a gyártósor hibája is. Pl legyártottak 15.000 db ilyen kártyát. Más gyártók kártyái is rendelkeznek ezzel a nem odaillő alkatrésszel? Ha nem, akkor sanszos, hogy a nyák gyártásakor maradt ott ez a szemét. (Hozzá tartozik, nem tudom, hogy az egész kártyát hűtőstül veszik-e az ATI-tól és csak matricáznak, vagy gyártanak is nyákot.
Így, hogy csak ref hűtős van ezekből.)
A rögzítés, illetve főként a slot nem változott. Ezen paraméterek alapján tervezték a kártya csatlakozóját. Önkényesen - úgy tudom - nem változtathatnak. Akkor pedig "gyártási hiba" gyanús.
-
kulerr
őstag
egyébként szinte egy árban van mindkettő..nem sok értelme van két ugyanolyan tudású lapot ugyanolyan árban de két megnevezésben piacon tartani sztem...tökéletesen elhiszem amit mondasz és meg is köszönöm, meg a honlapjukon én sem látok különbséget, de valaminek azért mégis lennie kell nem?
-
En csak az uncorehoz szolnek, az a procitol fugg. giga csalos annyiban, h elindul olyan instabil beallitasokon is, ahol asus mar nem, de kitesztelt, valoban stabil tuninban szerintem nincs kulonbseg. talan annyi, hogy amit asusban kitesztelsz, az stabil lesz holnap is, giganal ez abszolute nem biztos.
-
katt777
félisten
Valakivel beszélned kéne ezekről az érzéseidről.
Te értelmezed így a dolgokat, nem én írtam így ezeket. Nem én írtam az ASUS és a GB hibáiról sem, illetve még nem mutatott senki Z600-nál jobb CPU-hűtőt, vagy olyan tesztet, ami legalább nagyjából indokolná az ASRock leszólását. Ha nem lenne jó, elsőként én mondanám meg róla, és sehol nem állítottam, hogy ez lenne a legjobb. Csak megírtam, mihez és hogyan jó, ahogy ti is megírjátok a lapjaitokról, de még a rossz tulajdonságait is többször említettem, pl. hogy amóta megvan, nem találom benne az S3 en. tak. módot, vagy hogy többet droppol a P6T Dlx-nál. Némileg nagyobb, és kevésbé szelektív memóriával arra is emlékezhetnél, hogy az ASUS-ról is megírtam a jó dolgokat, amikor az volt.
A tuning-ról és a PC-használatról írott mondataiddal teljes mértékben egyetértek.
Aki olvassa a topicot, az pontosan látja, hogy az OCZ Platinumokkal van gondjuk bizonyos GB lapoknak, jómagam is megírtam többször (ezt nyilván szintén elfelejtetted), hogy az OCZ Platinumok bizony nagyon ki vannak hegyezve. Ez nem változtat azon, hogy az ASUS-nak és az ASRocknak nincs velük gondja.
Zájec: Ha te leszarod más véleményét, ne várj el ennél többet másoktól.
Amúgy nálad is valami, a spanodhoz hasonló személyiségi probléma lehet, amiért ha ti írjátok valamiről, hogy jó, az rendben van, ha meg más, akkor az máris nincs. Neked nem tetszett, hogy az én véleményem nem teljesen egyezik valaki máséval, a domináns hímhez csapódó falkatagok véleménye meg nem jelent ezen véleményt illetően többes számot.
A GB leszólásához csak annyit, hogy ált. tettem oda smiley-t, és utaltam Qru problémájára, akkor pedig még nem lehetett tudni a RAM-ok hibájáról. Ebbe belekötni kb. annyira értelmes cselekedet, mint egy HD3870 VGA tesztbe 8.2-es Catalyst-tel.
Sehol nem írtam azt, hogy az ASRock a legjobb, az meg tény, hogy könnyedén és pöccre be lehet lőni, és stabilitási gondjai sincsenek. A többit lásd fent, ergo tartom, hogy a kötözködésed mondvacsinált, ergo szánalmas.Chris Kiki: Még mindig nem küldött beállítást hozzá, nekem meg nem sikerült belőnöm őket. Egyébként az is érdekes, hogy a nagy tesztelő még egyetlen teljes beállítást sem küldött a táblázatba, amire jóval szerényebb, és csak ritkán megszólaló fórumtársaink képesek voltak, mert ők érdemesítik ennyire a többieket.
mpierre: Beírtam a hiányzó adatokat a táblázatba.
Shkiz0: Az lett volna, hogy ha bármi probléma adódik, nem cseréltethetem ki őket.
Hogy néhányakkal ellentétben valami pozitívumot is hozzak a topicba:
Lefuttattam 220MHz-es BCLK-val és 15X szorzóval (3.3GHz) x64 4GB RAM-mal a Linx tesztet 20X (kb. 1 és 1/4 óra), és az ASRock X58 Extreme teljesen stabil ezekkel a beállításokkal is. Sajna a thumbnail-készítésnél szerencsésen felülírtam a képernyőmentést, de nagyjából látszik a dolog, és ide teszem, hátha valaki fel tudja javítani a képet olvashatóra valamilyen szuper fotóprogrammal. Ha meg nem, vagy elhiszitek, vagy nem, majd lefuttatom +1x, ha lesz ennyi szabad időm, úgyis emiatt voltam fent hajnali 1-ig.
Gyengébbek kedvéért megjegyezném, hogy miszerint az ASRock X58 Extreme stabilan működik 220MHz-es BCLK-val, nem jelenti azt, hogy ez a világ legjobb X58 alaplapja!
Akkor most lássunk egy saját tapasztalatokból adódó összevetést az ASUS P6T Deluxe v2-t, illetve az ASRock X58 Extreme-et illetően, ez pedig a 4.2GHz, azaz turbo ON-nal 21x200MHz. A P6T Dlx ezzel a beállítással be sem bootolt, akárhogy lazítottam az időzítéseket. As X58X ezzel szemben könnyedén elrajtolt, és reggel óta így használom írtam DVD-t, szerkesztettem videót, netezek, és egy Everest benchmarkot azért lefuttattam:
Természetesen le fogok futtatni egy IBT tesztet is, azzal elbírhat a 212+, mert a CPU feszültsége maradt az 1.280V. Ha lefut, akkor a beállítás táblázatot is bővítem.
A fentiek természetesen nem jelentik azt, hogy az X58 Extreme a világ legjobb alaplapja.
Bocs a hosszú hsz-ért, de ha külön írom, akkor meg hsz-gyűjtögetőnek titulálnak egyesek.
-
1-2 gondolatot hozzáfüznék,
teljesen felesleges 24/7 beállitásokat keresgélni i7-nél.
felesleges,mert alapon is bőven sok mindenhez.
olyan erőt képvisel az i7,amit tényleg elég csak összerakni azt' cső.a teszt és a tényleges tuning,az más tészta.
mondjuk a kinzás és társai... na mindegy,hagyjuk.
napokat prime-olni ,stabilitást keresvén,mennyire egészéges ?
mikor hajtod meg ugy a gépedet mint a prime,vagy más komolyabb teszt?
viszont a verseny az mindenhol-mindenkiben ott rejtőzik
ebben élünk,verseny az életünk.
csak egy pl.: nem gyorsultál még lámpától lámpáig sosem ?(csak az igazat! )
akkor miért maradna ki belőle az amivel valóban eredményt mutathatunk fel. -
Cyberpunk
félisten
Igen én is egyet értek. A sok év alatt már kitapasztaltam hogy fölösleges max tuningot kergetni. Persze az embert hajtja a kíváncsiság hogy még menyit menne a gépe. ez oké megnézzük, őrül, lő egy képet azt csá. Megy vissza az alap beállítás.
Legalább is nálam így van. Én is hajthatnám minden szív fájdalom nélkül a gépem 4,2GHz-en de nem teszem mert minek. Nem leszek sokkal előrébb nem lesz 20+fps Crysis-ban stb..
Én inkább manapság anak vagyok a híve hogy alapórajel és a lehető legkisebb stabil fesz.
Tudom ebben a rendszerben bőven van még erőtartalék,de minek nem megy a gép 24/7-ben videó kódolással. Játékra meg felesleges ezzel az egy szem GTX260-al bőven megbirkózik még így is. -
mpierre
veterán
aki böszkén mutogatja, hogy 1,5V vcore fesszel milyen jól megy 4 gigán a procija:
azoknak, akiknek alacsony "vides" procija van tényleg fura lehet, hogy csak 1,4 felett megy 4 GHz-t másvalaki procija. (Oké, 1,5V-on hajtottat még nem láttam, de talán még az is belefér, habár tényleg sok egy picit...)
Amúgy igazság vagyon abban, amit írtál.
-
keIdor
titán
Egyetértek veled, kiegészíteném azzal a kategóriával, amik mi is vagyunk ketten.
Egészséges, gyors 24/7 (3 perc X58-nál) és onnantól csak használom kategória...
Régen én is kínlódtam minden FPS-ért, ma már sajnálom erre az időt, valid és társai meg szinte soha nem érdekelt. -
Zájec
veterán
"Az én véleményem szerint sokkal érdemesebb CL8-ban használi, jóval kevesebb feszültségen, főleg azért mert a ettől NINCS észrevehető sebességcsökkenés. Meg lehet nézni, az Everest mérések megmutatják."
ez nagyon igy van , helyes meglátás , egyetértek veled , nekem is ez a véleményem és a tapasztalatom is, mivel már jópárszor végigzongoráztam , merre hány méter.. kitapasztaltam én is... és hát minden az Uncore-n múlik, tehát 1600-s ramokkal is tudsz közel olyan gyorsaságot produkálni mint a 2000-s ramokkal, ha felnyomod az Uncore-t 4ezerre....
"Ezek miatt a qrva Platinum ram-ok miatt elterjedt a "hiedelem", hogy "a Giga lapok szarok, rossz a memkezelésük, stb...." EZ NEM IGAZ! Érdemben hozzá tudok szólni, mert nekem is Giga UD5 lapom van, és ugyanez az OCZ Platinum 1600 CL7 memóriám."
ehhez mondjuk hozzájött Qru kolléga elkeseredése amit katt777 a pofátlanság határán is túlfokozott, szidva a GB-t , holott a ram volt hibás amint kiderült utolag...
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is minden drivert megtalált a W7, egyedül a hangkari driverből tette m fel újabbat, mert vhogy a mélynyomóm nem akart zenélni az eredeti driverrel. De a legújabb Realtek megoldotta.
LAN-ból is tettem fel új drivert, nekem nem volt gondom vele, ezt egy felhőtlen LAN party-n bizonyította is a cucc.mod:
Az mitől van, hogy ha a cpu feszt autora rakom akkor néha 1,3V-ot ad, néha meg 1,256V. Mintha két féle "VID"-et olvasnak ki, mikor épp milyen kedve van. BIOS-ban is egyszer ezt írja (1,3V egyszer meg amazt 1,256V). Nem értem.
Most vissza raktam az F8-as bios-t, mem test 2mp után dobta a hibákat. Hnap megy vissza garba a ram kit. Rem nagykerben nem abból áll a teszt hogy betesznek vmi játékot és go, mert úgy elég jól bírja a ram...
Bár nem hinném, hogy van idejük leülni játszogatni. Küldjék meg vmi stressz progival és sec-perc alatt kibukik a csontváz a szekrényből.
mod2: Nem ide tartozik tudom de GTX 192SP meg GTX216SP megy SLI-ben? Mind a kettő GT200-as (tehát 65nm-es).
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
Osztom HSM véleményét, kb 0 lesz a különbség. Haver is cserélt TRUE Black-ről Copper-re és 0 azaz nulla a különbség a két hűtő között, ő is megbánta a kidobott felárat. Igazán érdemi különbség nem lesz, TRUE az már felső kategóriás hűtő, ha rendes venti van rajta nem kapsz semelyik másik hűtőnél érdemi különbséget.
-
törölt tag
én már elmondtam a véleményem az egész hűtő témáról. mega shadow a no1, annál kétlem hogy létezik jobb hűtő.
mugen2 vs. true-hoz még pár szó:
ha én a legjobb hűtésre akarok menni, akkor a hűtőmre nem 400 rpm-es ventilátort teszek, hanem 1200-1600 rpm-es ventilátort... akkor pedig a true jobb, és még a mérete is kisebb, nehogy már azt mondjátok, hogy ugyanolyan a két hűtő... sokkal jobb a true kialakítása, a mugen2 csak a mérete miatt olyan, amilyen... legyen is jó úgy, hogy még egy torony háznál is nagyobb.mindegy, szerintem a prolimatech hűtői brutálisak... ha nem vizem lenne, akkor tuti megahalems, vagy mega shadow-ot választanék.
-
katt777
félisten
Köszönet!
Sárpac: Neked is.
Én ezt szedtem ki Imi87 linkjéből.
laragirl83: Alapból az enyém is ezt csinálta. Adott is auto-n vagy 1.45V-ot a 4GHz-nek.
Mindenesetre ahogy néztem, 1600MHz-en járatott RAM-okkal csak 2.8GHz, 3.2GHz, és 4GHz hozható ki a cuccomból, illetve +1 visszaosztás követően kb. 5GHz lenne.
-
Bagira01
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Házi teszt volt logout-on megtalálod mi csináltuk G4Ga fórumtárssal. Minnél nagyobb volt a hőtermelés annál nagyobb volt a különbség a két hűtő között. Amúgy senki sem tud 2x ugyanúgy pasztázni, ennyi erővel az össze procihűtős teszt sz@rt se ér. Még az is számit milyen erővel nyomod oda, meg milyen szögből, hogy hogy kenődik el a paszta.
A "sima" Thermalright Ultra 120A-ra gondolok. Nekem az van. Egy YS-Tech venti van rajta, (TTS-nél ez volt a legnagyobb légszállítású), nálam hang nem igazán számít, ez a gép jószerivel csak gémelésre van akkor meg úgy sem hallom ha kicsit hangosabb.
-
Zájec
veterán
a ramokkal kapcsolatban még annyi, hogy mégiscsak 1.65v kapnak... a korábbi ddr2-höz képest, amik 2.0v felett mentek, ez elég alacsony érték..
szerintem feleleges herce-hurca a ram hütéssel foglalkozni,,, nem leszel elörébb semmivel-sem és csak plussz bonyodalmat csinálsz...
nálam böven elég hogy a ház elejétöl kapja a légáramlatot , igy a termelt meleglevegöt az is hamar szétfújja... nálam tök hüvösek igy is....a TRU-val kapcsolatban igazad van.. semmit nem számit hogy fekete vagy akármilyen szinü... ugyanúgy leadja a hőt... de ha jól tudom a "nikkelezés" is fényes mint krómozás... talán nem is nikkelezve van, hanem iparilag , felhevitik és olajban hütik megfelelö idöben... ettöl lesz ilyen sötét kék vagy barna-fekete szinü...
-
Qru
MODERÁTOR
Jah, meggyőztél.
Ugyen nem XTC lesz mert csak Corsair tudok szerválni de nem izgat a külső igazán csak az, hogy ne süljön meg a cuccom.
Milyen venti(k) vannak a TRUE-den amúgy? Most ráparáztam, hogy 4GHz-hez nem lesz elég egy 12-es venti. Bár ez nyilván erősen fesz függő is... Most egy 126m3/h-s venti teker rajta (csutkán) rem az elég lesz. 1,5V 3,6-os Q6600-ot 70fokon tartotta 1 órás Prime smallFFT menetben, talán ide is elég lesz. HT nekem nem kell, azzal is nyerek pár W-ot...
Egy ilyen 20x200, hozzá az 1600-as ram CL8-ban nekem bőven elég lesz vagy 2 évig sztem.mod:
Közben olvasom pü-det... Akkor ha azt veszem, hogy a TRU kb 5 fokkal jobb mint a TRUE Black (logout-on van cikk róla) akkor meg is spóroltam a második ventit.
-
katt777
félisten
Kész skizofrénia...
Mondjuk sztem a Ferrari nem az AMD-től gyors, a BMW meg nem az Inteltől lassú.
Kihagytad a Toro Rosso-t, az is Red Bull.
Viszont notit csak AMD-t lehet beszerezni normális árban és VGA-val.
Cyberpunk: Fenének kéne több mint 4.5m-es "kis" sportkocsi.
(Élőben brutál hatalmas már egy 430 v. egy 599GTB is.) Én vennék egy 512TR-t, elvinném a Koenig Spezials-hoz korszerűsíteni, és máris van egy klasszikus, gyönyörű, mindemellett modern autóm. F348GTB és F40 még esélyes, hogy hétvégére és rövidebb kiruccanásokra is álljon valami a garázsban.
-
katt777
félisten
Erről csak annyit: semmit nem értettél az egészből.
Főleg azt, hogy a "szarság" mellett kértek érveket. Amúgy meg nem értékelem a rabszolga-mentalitást (értsd: jó minden úgy, ahogy a szánkba adják).
Cyberpunk: Hagyjuk, mert W7-mániákusoknak nem tetszik. Én majd felteszek egy próbaváltozatot a véglegesből, hátha abban tényleg lehet megfelelően testre szabni bármint, mert ebben az előzetesben nem.
Keldor papa: És egyik sem alaptalan. Igényes vagyok, nem tehetek róla.
bim: Na, akkor ebben szerencsém volt. Persze ez lapfüggő is lehet.
Sheltem77: Próbáld ki alapon, ha ott jó, akkor a tuning nem stabil. Sok játék sokkal érzékenyebb, mint némelyik tesztprogram, de nem feltétlenül a tuning a hiba oka. Ha a kép fagyott ki, VGA is lehet a hunyó, ill. megint csak a játék optimalizálatlansága.
Qru: Megint leértékelték a Ft-ot, vagy mi van? Pont mondom vkinek, hogy 2 hete 26k-ért láttam a házamat, erre ő, hogy 36k, és tényleg, most sehol nem olcsóbb...
-
katt777
félisten
Na, szépen el is indult a gép 3.3GHz-en turbó nélkül, hogy visszavettem a RAM-okat, viszont azok így csak 1318MHz-en mennek, és szépen be is lassultak (kb. 18-20%-ot). 200BCLK-ig kellene felmennem, hogy megint 1600MHz-en menjenek, de azt aligha tudom megadni Vmod nélkül stabilan. Mivel mindig más dolgokat írtok, mint ami nekem van a biosban, leírom, és hálás vagyok előre is a segítségért:
BCLK freq.
PCIE freq.
QPI DRAM freq.
UCLK freq.
QPI Link Data rate
-----------------------------------------------------------------
CPU volt. 0,85-2,1V
CPU PLL volt. 1,8-2,5V
QPI DRAM Core volt. 1,2-1,9V
IOH volt. 1,1-41,7V
IOH PCIE volt. 1,5-2,76V
ICH volt. 1,1-1,4
ICH PCIE volt. 1,5-1,8V
DRAM Bus volt. 1,5-2,46
DRAM Data ref. Voltage CHA 0,395x0,630x
DRAM Data ref. Voltage CHA 0,395x0,630x
DRAM Data ref. Voltage CHB 0,395x0,630x
(Ezek vannak 0.5-ön, ami gondolom a felező, amiről Sárpac szólott volt.)
---------------------------------------------------------------
Loadline Calib
CPU differential Amplitude
CPU Clock Skew
CPU Spread Spectrum Disabled
IOH Clock Skew
PCIE Spread Spectrum DisabledSzóval az ASUS így nevezi, ezért semmitmondóak a cikked infói számomra. De majd ha én összehozom ezt, majd úgyis megírom az ASUS-os változatot.
BR4D: MSI nem jó semmiben. Volt P4-es és AMD lapom is (utóbbi csúcs kat. K9A Platinum)
CHIPman: Én néztem, az ASUS most nem a saját modelljeiben, hanem az Asrock-okban vette le a 16 fázisos ellátást 8-ra (úgy rémlik, minden P6T 16-os, de ASUS oldalán meg tudod nézni), amúgy hasonlónak tűnnek, és nem is drágák. Biosban persze vsz. kevesebb a beállítási lehetőségük, de pl CF-t és SLI-t is tudják alapból, ami GB és MSI termékekről nem nagyon mondható el.
-
Zájec
veterán
egyébként nem sok dolgra kell figyelni...
nekem múltkor Overlocker ezt irta...::
[OFF][I]"Próbáld ezeket:
tCL = 8(9)
tRCD = 8(9)
tRP = 8 (9)
tRAS = 24 vagy 29
tRFC = 92/110
tRRD = 4/5
tWR = 10-12
tWTR = 4-5
tRTP = 4-5
1T/2T Timing = 2T
QPI voltage = 1.35V-1,4v
DRAM voltage = 1.65V"[/I][/OFF]ennyire kell figyelni... kb...
ha betudod állitani azt hogy 8-8-8-4 vagy 9-9-9-28 ,, akkor a tRRD,tWR,tWTR,tRTP,tRFC is betudod állitani.... csak elsöre tünik bonyolultnak esetleg...itt pedig HSM beállitásai..:: [link]
HSM:: "de mégis magasabb feszen is kevesebbet eszik...."
ez a hömérséklettöl függ, tehát minél hidegebb , annél kevesebb a fogyija is...
nem a proci milyenségétöl függ.... -
Zájec
veterán
az xmp is csak a subtimingok miatt jó, mert a qpi feszt nem tudja elöre jól meghatározni, mert az a procitól függ, igy valószinü sokat adna neki... annyira sokat kell hogy adjon, hogy még egy C0/C1 procival is kell hogy menjen...
egyébként a subtimingnál kb. 5 -6 értéket kell állitani, az meg nem sok...
könnyen rátalál az ember egy kis informálodás után..."hogy manuálisan tweak-eljem a subtiming-okat, hogy azzal nyerjek 100-200 pontot az Everest-ben. Belövöm az XMP-t, aztán csoki."
ez nem ennyire egyszerü.... nem is azzal a 100-200 pontal foglalkozok, mert az abszolut nem érdekelne, meg amugyis az everestnél nagyobb szorások tudnak lenni két azonos mérés között...
én már próbálgattam egy párszor, de nehéz... az hogy elindul vele az oprendszer az édeskevés.... egy Prime/custom tesztet nyomi neki az a kemény feladat...
az hogy külön nyomsz egy memtesztet,, az se olyan... más amikor a proci is terhelve van a rammal együtt.... -
Zájec
veterán
nincs valami nagy kinálat a piacon ezügyben.. nemtudom melyikben van xmp profil... ami cl8 2000-s lenne , de a Patriot jól hangzik
én belevágnék... mondjuk 55k nem olcsó... 6gb ramért... elég nagy az "árszakadék" az 1600-s ramok után... 22-30k után nagyon elszaladnak az árak...
mondjuk 1800mhz-n cl8 és cl9 között elég lófütty a különbség.. sehol nem érzed meg...
cl9-be is elég jól hasit a rendszer... az everestben tudod kimutatni, dehát nem azzal játszik az ember...én a jelenlegi OCZ platinum 1866-cl9 ramot 31,5k -ért vettem.. 3k-val drágább mint az 1600cl7 , gondoltam ez még belefér a keretbe...
nekem ha lenne plussz 30-40k -m , akkor nem RAM-ra költeném , hanem inkább egy core i7 960 proci-n gondolkodnék...
azzal jobban ellennél
egyébként a subtiming-t nem vészes beállitani..
a te ramod is megy bizti 1750-t... HSM-nek is ment -
sniper elite
senior tag
Oké nem akarlak rábeszélni, meg tudom jól hogy sokan pénz miatt nem engedhetik meg maguknak
Csak azért mondtam, mert a saját példámból is tudom, hogy nagyon kezelhető és stabil ramról van szó! Nem lenne így, akkor váltanám is le a francba! Amúgy azért 1866MHz-es típust lehet megfelelő árért be is tudják hozni neked! Kérdez rá azért, a színével meg ne foglalkozz, úgyse látod amikor belövőd a biosba
-
Zájec
veterán
milyen ramot szeretnél? valami 2000mhz-t ? a már jó sok
4000-s uncore..
bench-re jó, de 24/7-re nemvagy 1800mhz-t? annyit a mostanid is megy ,, cl9-be...
az meg már böven sok... igy is elég durva értékeket csinál az everestben...
kb duplája mint az elözö p45-s platformban...az qpi/vtt fesz meg a procitól függ ... tehát ahány proci, annyi vtt fesz kell u.ahhoz az uncore értékhez...
(#11410) Szatesz :: jó csak blend-et irtál meg uncore-t emlegettél abban a h.sz-dben, ezért csodálkoztam.... közben meg smallFFT fut...
én azért nem irnám le a gigabyte-t, szerintem az evga-ába is ennyi qpi/vtt fesz kell majd megközeliteni ugyanezt az uncore-t.... mondjuk lehetnek még drop beli különbségek a qpi/vtt fesz terén.. de lényegretöröen nem változik, hacsaknem más procival is tesztelsz...
aztnemtudom hogy a 25.11-s prime, nem e 64bitesre van csak.. nálad 32XP van ?
én azért kitapasztalanám hogy a Gigába hogy megy, csak azért is hogy legyen összehasonlitási alapom....
-
keIdor
titán
-
3800 felett en se fogom, annyival nem gyorsabb, amennyivel tobb feszko kell neki, bar szvsz az is nagyon keves, amit ezek a D0-ak akar 4200-on kernek, szoval azon is mehetne 24/7 problema nelkul.
Hat mar en is bele, engem meg az izgat, hogy ki kellene tesztelnem a 2 proci kozul a jobbikat. Arra gondoltam, hogy megnezem mondjuk 19x200 uncore 3600-on melyik mekkora fesszel stabil es mennyire meleg es ugyanezt mondjuk 21x200 uncore 3400-on is, majd csak alakul valami belole.
Tesztprogik erdekesek bizony, ot van a linx vs ibt esete. Linx masfel ora alatt se talal hibat, ibt meg a 2 korben kidobja, de szvsz a program is lehet szar. Mondjuk egy ora fullos crysis meg ugyanennyi gta4 alatt ha nem doglik meg a cucc, akkor talan azzal mar nem lesz gond egy atlag otthoni hasznalatnal.
-
knbs
senior tag
Lassan eljutunk oda, hogy nem hazat veszel egy matx-es laphoz, hanem beugrasz mediaba veszel egy 20l-es minifrigot, belepakolod a kis lapod a quad sli-t es ha ugyes vagy felul meg a sorok is szepen elfernek.
... poennak szantam,de ahogy leirtam elkezdtem gondolkozni a megvalositason! Kozben keresgeltem neten ezek a dolgok tobbnyire nem jonnek ossze, sok a gond a kondenzzel es a huto maga sem birja sokaig ha beleteszel egy egyfojtaban forro dolgot...
-
bim
veterán
-
-
IBT-t ne is eroltesd, nalam se jo, szvsz a program szar. Linx is max terhelesen fut,tehat max cpu es max memo, itt is dadog a winamp, megse dobja el.
Hozateszem a proci melegebb, mint ibt alatt.
Nem is hasznalom en se tobbet, a 3600-ot szeretnem en is beloni a 19x200 melle. -
Tesztelj csak serenyen, de ibt-vel es ne 4 giga memoval, hanem maximummal, meglassuk kinek mit megy a cucc! En jelenleg ott tartok, hogy a 19x200-at 3200-es uncore-al gyilkolom, mert a 3400-et is hibaval eldobta.
Bios 1.25vcore, 1.335qpi/vtt.
Megnezem mikor viszi ezt a 3800-as uncoreal, szvsz sosem. -
HSM
félisten
Pedig tudnia kell... Ha nem, akkor ott valami más gáz van nálad... [link] És a beállítások hozzá: [link] Semmi máshoz nem nyúltam, ez volt belőve mind3 csatornához. Ami viszont nem biztos, hogy a legjobb, a reference voltage-ok normal-on voltak, pedig elvileg auto kellett volna lenniük, de így is stabil...
(Majd ha nagyon unom magam, kitesztelem úgy is... XD )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged