Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
kasza blanka #41877 üzenetére
Már fent van az aprón 45K-ért. Könnyű pénz.
-
HSM
félisten
válasz
kasza blanka #41877 üzenetére
Mondjuk veszel rá egy 40x40mm-es ventit.
(#41878) zsoltdeak17: Hőmérővel, ha hozzáférsz. Úgy tűnik, a lapodon nem méri semmi. Nálam se, sajnos.
-
mpierre
veterán
válasz
kasza blanka #41873 üzenetére
Mennyire melegszik? 70°C felett egy propellert kell ráaplikálni és máris -10-20°C. Amúgy meg paszta csere valami rissz-rossz arctic kenőcsre és máris fázni fog chipset.
-
Dareius
tag
válasz
kasza blanka #41873 üzenetére
Szia,
én semmiképpen nem cserélném le maximum az említett chipset hűtőt a xenon véleményem szerint könnyebb hűteni mind 9xx szériát. Főleg, ha munkára kellene, a 6 mag 12 szálon sokkal gyorsabb elhiheted tapasztalat, de még a 3770k-is. A 2600K mindenképpen visszalépés (saját tapasztalat).
Próbáltad az fsb 200-on és a szorzó csak 20-ra rakni?Igaz nekem Gigabyte alaplapom van 1366-ból, de ahogy elnéztem a chipshet elégé jólbírja melegedést és a húzást, pedig arra nincsen víz pattintva nálam. Attól függ mit tartasz melegnek ha 50-60c fok körüli az nem gáz.
-
mpierre
veterán
válasz
kasza blanka #41372 üzenetére
Emlékeim szerint 1,29-1,3V környékén volt a biosban a fesz, mert az ud5 egy kicsit kevesebb feszt ad a procinak ténylegesen.
Ez egy bitang proci volt, mert alapon csak 1V körül kért, 1600MHz ram, és 3200MHz uncore órajelekkel. Eladtam és egy hp gépbe pottyant bele, teljesen tuning mentesen éli életét.
-
Racecam
nagyúr
válasz
kasza blanka #41372 üzenetére
A kép alapján 1.27V a core, ami durván jó, ha így van.
-
Racecam
nagyúr
válasz
kasza blanka #41362 üzenetére
Egyszerű gagyi HiperX Fury van.
Mentségemre legyen szólva, gyorsan kellett... -
Mbazsika
tag
válasz
kasza blanka #41350 üzenetére
Köszi!
A házat megoldom, a táp illesztésére ezt találtam: Ebay
A táp szükséges teljesítménye majd kiderül, ahogy számolgattam, a várható max igény 600W körül van a konfignak.
Időnként 4-5 VM-et kell futtatnom, nincs az a memória amit soknak tudok nevezni (vszinűleg igaz ez a processzorra is, de jelenleg nem jön ki, csak a memória hiány).
Ami megfogott ebben a koncepcióban, az a memória ára, viccesen alacsony a reg ecc ram a normál, desktop ramhoz képest. A 48GB biztos túllövés, de nem cserélgetem évente a gépet, inkább több legyen, mint kevesebb.
Mindenesetre látom a rációt abban amit a desktop vonalról írsz, alaposan megfontolom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kasza blanka #41278 üzenetére
Ha jó lenne a slotom lehet meg is venném.
-
winhate
őstag
válasz
kasza blanka #41252 üzenetére
Itt nincs unsleep problem.
Gyári driverek lap+chipset. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kasza blanka #41260 üzenetére
Passz. Drótospatkányt használok.
Majd megnézem ha eszembe jut -
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41260 üzenetére
Megvan a bűnös: az Asus Xonar Phoebus az. Ha kiveszem, akkor faszán felkel sleepből, ha bent van, akkor b2 post code-nál meghal. próbáltam Asus 6870-nel, HD2600XT-vel, de mindig ez volt a vége, ha a hangkártya bent volt. Kipróbáltam másik táppal, mert ugye a hangkártyának is külső tápcsatija van, de semmi.
Azért érdekes, mert u.ez a hangkártya M4785TD-V EVO + Phenom II-vel nem produkált ilyesmit.
A b2 post code-ra hiába kerestem, nem jutottam előrébb. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
kasza blanka #41257 üzenetére
Milyen vga van a gépben? Nem lehet hogy az a ludas?
ha jól rémlik r9 270x és társainál voltak ilyen gondok. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
az ud3r-emnek lentmaradni és lemenni a baj. de ébresztés sima, ha egyszer lement. Gyakran kapcsol vissza, megbízhatatlannak találtam.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41256 üzenetére
érdekes, a hibernálás működik, de a hibrid alvás megintcsak nem. az alvás meg sehogy, se hibrid módban, se normál módban nem kel fel. kikapcsoltam minden fícsört alaplapon/procin, hátha változik vmi, de nem.
-
bim
veterán
válasz
Nálam ha instabil volt a tuning akkor halt le ébresztéskor, amúgy nem volt vele gondom soha.
-
DigitXT
félisten
válasz
kasza blanka #41253 üzenetére
Ne rakd sleepbe.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
senki?
-
kpal
nagyúr
válasz
kasza blanka #41241 üzenetére
Ilyen lapot nem találok sehol , Giga-t lecserélném erre .
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kasza blanka #41235 üzenetére
Jól választottál. Remélem be fog válni, és nem csapod a falhoz mint én valamelyik nap hogy miazhogyjobbanmegy dolphin-ban a Legnd of Zelda a broadwell-es i3-mas asuson mint a konfomon...?
na jó, nem vágtam földhöz de ez azért gáz
-
Henk
veterán
válasz
kasza blanka #41241 üzenetére
Úgy nézem ennél a bordában csak a menet van, a csavar alulról van betekerve.
-
mpierre
veterán
válasz
kasza blanka #41239 üzenetére
Sajna a képen nem igazán látszik, de tény, hogy nem a rugós leszorító van ott. Torx-t még nem láttam alaplapon használni...
Ettől még simán lehet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez jó deszka, jó választás volt.
-
mpierre
veterán
válasz
Az újrapasztázás mindig segít, csak figyelj, mert a régi ragacs miatt néha nehéz leszedni a blokkot. A xeon támogatás nem hivatalos, így meg lehet békélni azzal, ha csak 160, vagy 200MHz-n jön ki az 1600-s ram sebesség.
Bár most adtál egy ötletet. Mert a foxconn r2-nél lehet ugyanez van. Na majd megnézem, hogy a netezős 5650-s gép megy-e gyorsabban. Nem mintha a flash tartalomhoz nagyon kéne a proci erő a gtx660 mellé.
-
kpal
nagyúr
válasz
Grat
ezzel elleszel még bőven .
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41230 üzenetére
Végül Asrock x58 Extreme lett egy x5660-nal. 20x200on 1.2V-tal stabil. 4.2-n, 4.6-n bebootol, de prime alatt egyből error, pedig ott már 1.375-t ad neki.
Viszont 200-as BCLK-nál a chipset nagyon melegszik, így most 160x23. Tudom, hogy bírnia kell 95C-ig, de nekem az meleg. Gondoltam kap egy kis pasztát az is, de bár a fesz.szab részén pushpinnel van felfogva a hőcsöves csodahűtő, a chipseten olyan mintha torx csavar lenne,egy MSI x58-s fóruman írta valaki, hogy újrapasztázás előtt neki mindig 85C felett volt, utána 65 volt a max.
érdemes lenne megpróbálni leszedni, és adni neki egy kis mx2-t, vagy vmit?
másik: bizonyos RAM/BCLK szorzót hiába állítok be, figyelmen kívül hagyja. 1600mhz-t csak 160-as vagy 200as BCLK-nál tudok adni nekik.
-
válasz
kasza blanka #41232 üzenetére
-
válasz
kasza blanka #41228 üzenetére
Szia
+1 ötlet, csak ezért át kell jönnöd az off topicba.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kasza blanka #41228 üzenetére
Vedd meg a 975-tel, aztán add el a CPU-t. Amíg el nem kel, ismerkedni a platformmal ideális lesz.
HGyu
-
Ktm123
tag
válasz
kasza blanka #41224 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom az X5650/60 procikat.
AMD-ről nyilván előrelépés még az I7 920 is , de olyat már nem szívesen vennék. Amikor váltottam I7 920-ról, meglepődtem hogy mennyivel hűvösebb. Jelenleg is 4.4ghz-en szalad, de benne van 4,7ghz is 24/7-re. Ha váltani fogok, más szóba se jöhet csak a 2011 -es foglalat. Tehát 25-ért egy jó kis x5650/60 a legjobb vétel apróról, valami normális alaplappal társítva. Véleményen szerint nem érdemes külföldről procit rendelgetni.
-
snowball
tag
válasz
25e-ért teljesen jó áron van itt az X5650. Ebayról se jön ki olcsóbban. Nekem is ez van és 4.0-4.2 Ghz-t simán megy egy jó toronyhűtővel. és nem megy 80 fok fölé a legmelegebb mag se. 4.0 Ghz-n 3dMark Firestrike benchmark-ban jobb eredményt produkál mint egy 3.6-on kegyegő 3. generációs i7. Szóval van benne erő még bőven. Nekem egy GTX 970-et úgy meghajt, hogy a prociterhelés 60-70% fölé nem megy játékok alatt sem.
-
mpierre
veterán
válasz
E-bayről nem feltétlen olcsóbb, de ott mindig van. Ha lehet akkor x5650; 5660; 5670; 5680-t keress. Az az 5660-s nem is rossz.
Húzni lehet, de csak bckl tuning jöhet szóba (van egy-két xeonos eredményem a topikban, keress rá). Emiatt a szorzó se mindegy. Egy 5638-s 2,0GHz-n megy alapból, alacsony a szorzója. A sima x58 lapok nagyrészt kezelik a x56xx sorozat tagjait, noha hivatalosan nem soknál van felsorolva.Hűtő? Szerintem akad pár darab. Nálam pl van 2 db, amit nem használok, mert vízre tértem át.
Szerk.: Lapok közül a Asrock nem rossz. A másik nem tudom mennyire szereti a tuningot.
-
kpal
nagyúr
válasz
kasza blanka #41215 üzenetére
1336, és amúgy is mivel ebben a topikba vagyunk .
-
mpierre
veterán
válasz
Egy xeon x5650, vagy x5660 kimondottan olcsón szerezhető az ebay-ről. Ezzel máris megoldható az upgrade a 6 magra.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Ahhoz képest mindkét platform előrelépés lesz.
Munkára amugy 1366, játékra 1155. De szerintem a 1366-ra se lenne panaszod, mivel tuningolva szerintem meg tudja fogni a 2400-at.Szerintem 1366.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
- Ezt tudod tuningolni, a 2400/2500-at nem, LGA1155-be meg még drágább a K-s proci.
- Ebbe kapsz hatmagost, ami a zeneszerkesztésnél jól jöhet, LGA1155-be nem.
- Ez kezel triple-channel RAM-ot, ami a zeneszerkesztésnél jól jöhet, az LGA1155 csak dualt.
- Amiket írtál, az alapján az LGA1366 az olcsóbb váltás.- Az LGA1155 kevesebbet fogyaszt, habár a 945-höz képest okos beállításokkal már ezzel is előrelépsz.
- Az LGA1155 időtállóbb, Ivy Bridge-dzsel bővíthető (persze úgy sem lesz sokkal erősebb).Játékra inkább az LGA1155-öt, munkára és zeneszerkesztésre inkább az LGA1366 platformot venném.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged