- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Call Of Duty Warzone?
Én imádom ezt a rendszert,bkedvenc korszakom, van összerakva pár 1366 korhű gépem:
I7-965 extreme, ASUS REx II 3xGTX285 3SLi, meg egy Dell Alienware HD5870 CF-el, i7-975x-el meg összerakáara vár egy 990x gtx480 3sli-vel.
De napi használatra már biztosan nem gondolkodnék rajta. -
-
Nekem sem dereng semmi enhanced, csak a 3 beállítás.
(#46908) Angel2014: Ez jó kérdés, de fogalmam sincs. Mióta RAID-et használok, nem állítgattam semmi mást. Annó még XP-t kellett újraraknom C2D gépen azért, hogy át lehessen állítani az IDE-t AHCI-re, mert ott másként nem lehetett. Win 7 alól meg kiránthattam a komplett hardvert és simán ment utána is az újon.
-
mpierre
veterán
Vedd fel a ram feszt. Az 1,65V-os Kingston kéri az 1,65-öt. Az a régi giga x58 ud5-nél pontosan 1,66-nál van meg, mert abban aláfeszel a deszka.
Szerk.: Vagyis az általad belőtt 1,62V mellett jó, ha 1,60-1,61V-ot kap. Persze, hogy döglődik.
Szerk 2.: Itt mindent megtalálsz a lap feszelési szokásairól.
-
-
-
HSM
félisten
A 32nm-es CPU-k nem szoktak akkora BCLK-t bírni, akad, ami csak 190-200Mhz-ig stabil, szóval nem meglepő, hogy a 210-et annyira már nem komálja.
(#44295) jokeph: Nálam kikapcsolva (készenlét) 0,6W a fogyasztásmérő alapján.
Üresjárat viszont 120W körül, igaz, most tesztre két hangkártya is rá van kötve, ez extra. Én ezt sokallom modernebb platformokhoz képest.
Linx alatt pedig nálam 292W, 2GB memóriával indítva 12 szálon.(1,28V terhelve LLC-vel, 4,05Ghz X5660)
Ez is sok, de ilyet praktikusan sosem csinál, mert nem sok minden van, ami ennyire ki tudna terhelni 12 szálat.
Ezek mind monitor nélküli számok, egy 80+ Gold hatásfokú tápról 220V-ról hajtva.Én amúgy utánamennék jobban annak a 25W-nak hogyan lett annyi, az én tápom pl. nem is tud 15W-nál nagyobb teljesítményt leadni a készenléti 5V-nak....
(#44296) csako: Nem tudom, nálam fenn van-e, mondjuk pont ma telepített valami frissítést, nekem most 922 pontot dobott, nagyjából ekörül szokott 920-930 között, tehát nagyobb változást nem tapasztaltam.
-
HSM
félisten
Így van. Mondjuk a "tényleges" hőmérséklet kifejezéssel vigyáznék, mert a processzorból ami kijön az a Distance to Tjmax érték magonként, ez tutibiztos érték, a core temp már ebből számolódik. Ráadásul magas értékeknél a distance to tjmax érték totál pontatlan lehet, ezért tudtak pl. bizonyos Atom processzorok szobahőmérsékleten mínusz fokos maghőfokokat mutatni, és ezért nincs sok értelme szvsz a nagyon hideg processzor hőfokait nézegetni, hasonlítgatni, mert nem derül ki belőle semmi.
-
Remus389
veterán
Nem tartalmazza, direkt megnéztem most még egyszer.
Hihetetlen.
Valahogy azt kéne kideríteni, hogy mely verziójú BIOS tartalmazza, bár asszem ez a legújabb. LEgalábbis az MSI honlapján és a AIDA64 ugyanazt a datumot mutatja, az MSI honlapján 8.F-nek írja. De ez szerintem ugyanaz: [link]
Confirm you have BIOS 8.F (8.15)?
Na mindegy ez ilyen first world problem, akkor jó lesz egy olcsóbb X5650, vagy X5660 azoknak ha jól sejtem 20 illetve 21 a szorzója. 200BLCK-nál 4 ill 4.2 ghz.
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Nagyobb sajnos a terhelésváltás, bizonyos körülmények között ez cincogáshoz vezethet sajnos. Ezzel régen nekem is volt bajom még a 920-as i7-el, minél takarékosabbra raktam üresjáratban, annál cincogósabb lett.
Szerencsére a mostani lap+cpu párosom nem csinálja túlzottan. -
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Attól függ mennyiért tudod megvenni és mekkora órajel a cél.
Kevésbé terheled a lapot ha a BCLK nem túl magas. Pl egy X5670 166 BCLK-val már 4Ghz-n megy, egy E5645 meg 3.3-mal. Ugyan lehet 200-as BCLK-val a E5645-öt is hajtani, de akkor érdemesebb az északi hidat is hűteni. Éppen ma vettem ki egy E5645-öt, 2 évig azt használtuk (BCLK 166-179 között), teljesen jó, de az X5670 még jobb
Ha nagyon jó áron megkapod az E5645-öt simán be lehet vállalni (pár hónapja padlón volt az X5650 ára : 24 USD , sajna visszament 40 USD-re, és akörül van az X5660 is, hw aprón időnknt még jobb áron ki lehet fogni őket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest