- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Na, közben ránéztem a giga oldalára, egyrészt jó, hogy viszonylag nehéz elrontani a slotokat ezen a lapon, másrészt azt írtad, hogy 8 gb-os modulokkal próbálkoztak...
Sejtem, mi a gond és nem is lesznek úrrá rajta ,ha így van. A két oldalas rammal azért jó, mert az a max mem ic "sűrűség" amit képes kezelni. Kérdezz rá, hogy 1 oldalas stickekkel nézik-e jelenleg. Ha igen, azt abba is hagyhatják, nem fog sikerülni. 1 oldalas 4 Gb-os stick sem biztos, hogy mindegyik fog menni, de nagy eséllyel igen. Ha kell a 8 Gb slotonként, akkor 2 oldalas Samsung (rev D pl.) vagy bármi 2 oldalast keressenek és még arra is csak jó esély lesz, de nem 100%. -
Alpi.
addikt
Nem vagyok 100% biztos, hogy ram hiba. Legalábbis ami nálam volt lap, kb. mindennel indult. Mégha mondjuk nem is látott 1-1 sticket bár default indulásnál bár az is leginkább kontakt hiány miatt rémlik és talán ha 2x előfordult. Ettől még persze lehet, ennyire szerencsétlenül válogatnak, de furcsa. Jó slotokba rakják egyébként ? Mert az viszont eégszen jó indulás ellen, ha pont nem a megfelelő 3 slotba vannak a stickek.
-
jokeph
nagyúr
Hát, én G.Skill Rip Jaws 2 GB-os 1600-as modulokkal hajtottam először, most meg G.Skill Rip Jaws X 4 GB-os 2133-as modulokkal, mindegyik típus 2x8 chip szervezésű, azaz mindkét oldalon van 8-8 chip. A 2 GB-os modulokat próbáztam sikerrel többféle s775-ös lapban, illetve s2011-esben is, nem volt velük gond, a 4 GB-os modulok szintén jól mentek s2011-ben és AM3/Am3+-ban is (Athlon II X3 455 és FX 8320e CPU-k mellett). -
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
A saját ramjaival adtad el ?
Ki lettek véve ?
Mert ha nem sajáttal ment el/ki lettek véve, akkor kérdezz már rá, hogy menniy, milyen ramokkal és melyik slotokban próbálkozott vele ?
Illetve milyen CPU hűtőt tett fel ?(#47210) MasterDeeJay: azért a HEDT gépeknél bőven van lehetőség user errorra is.
-
Cmos clear, majd ram slotokat egyenként végigpróbálni.
Egy postkártya kiírná hol akad el.
Tipikus eset gépet használod több éven keresztül, kiszeded a lapot a helyéről és többet nem indul el. A lap meghajlott az évek során és kiszedéskor már valami megszakad benne, nem érintkezik. Jártam én is így. Aztán bizonyos poziciókba meg ment. Erre nem lehet felkészülni. -
Remus389
veterán
A 12 magos nem érdekes, szerintem otthoni gépbe overkill, viszont a 8 magost ki fog tudni hajtani.
Talán az X370/470 tudja majd fogadni a 12-16 magosokat, de az B350/450 4-6-8 magost.
Mondjuk a 8 magos is elég fejedelmi, szóval olyan nagy jelentősége nincs, mire használnék 12 magot?
Vagy 16 magot és 32 szálat? Szerintem hülyeség otthoni PC-be. A 8 magos elég lesz sokáig.
Talán majd 2030-ban jó lesz a 16 magos proci. Ha arra gondolok, hogy 2006-ban jelent meg a Q6600, és még ma is elég többnyire egy négymagos proci.
-
Remus389
veterán
Én a jövőről beszéltem, a Ryzenben, mivel új fejlesztés van még tartalék, az Intel féle Core architektúrát már tükörfényesre polírozták.
Tehát jövő nyáron már lehet egyértelmő lesz az AMD fölénye, gyártástechnológiai fölény, IPC fölény, órajel az talán egál.
Már ma sem egyértelmű a dolog lásd: [link] [link]
Az AMD 5 ghz-re tunningolva veri a legújabb Intel 5Ghz-et, nem is kevéssel, tény persze hogy előbbi ezt tudja produkálni léghűtéssel. Csak az IPC sem olyan egyértelmű már. És mi lesz jövőre?
Általában összedobok egy többé-kevésbé erős és modern konfigot, majd ezután hajtom ~8 évig. Utána frissítek rajta valamennyit fillérekért (némi + ram, esetleg processzor csere) és a 10. évben leselejtezem valamelyik idősebb/vagy fiatalabb generációnak a családban.... Ha ez így van akkor inkább a Ryzen, mivel fejleszthetőbb, manapság Intelnél az a divat hogy vegyél új alaplapot ha jobb procit akarsz.
A vége ennek a Ryzen sorozatnak lehet egy 16 magos 3nm-es 5,5 Ghz CPU
-
jokeph
nagyúr
Ha a fogyasztást nem nézem (amennyit én használom az x58-as konfigom, nem számít igazán - heti pár alkalom, beépítettem havernál LAN-ba), akkor még most is versenyképes ez a platform (is).
Nekem az i7 920-al majdnem egyező XEON E5540-el érkezett a P6T Deluxe lap, harmatosan gyengének éreztem, még 4 GHZ-en is, az aláírásomban lévő, 3,733 GHZ-en hajtott XEON X3360-as CPU-m a retro-konfigomban jobban húzott, "pattogósabb" volt - HDD-vel úgyszint.
Az X5677-el drámaian javult minden, már alapon lenyomta az E5540-et és az X3360-at is.
Ahogy néztem, még bőven látok potenciált az s2011-es socketban, X79 chipset, DDR3 rammal - és azt nem kell megvennem, mert van a sufniban
, Quad-Channel, szerintem ez lesz a következő, nagyon erős CPU-k vannak hozzá, kezdésnek jó lesz egy Sandy-Bridge-E, aztán majd ha kell, jöhet bele egy 8C/16T Ivy-Bridge is.
-
Remus389
veterán
Én mondjuk rohadtul nem érzem kevésnek a gépet. Elég fejedelmi feelingje van a hat magosnak és a 24 GB RAM-nak
Igaz én csak netezek, filmet nézek és WOT-ozok. Talán majd beizzítok neki valamit ami megizzasztja
Szerintem a Ryzent mindenképp nézd meg, most úgy tűnik hogy fölénybe kerülnek az AMD-k, az Intel nemigazán tud 14 nm alá menni, talán 2019 végén 10nm-re.
Viszont a TSMC 7nm-e már szerintem termel, azon fognak készülni az új Ryzenek, ha hoznak egy 10% IPC javulást (állítólag ennyi lesz, mert már teszteltek 7nm Epyc chipeket), meg órajelben is erősödnek(ez is borítékolható, ráadásul azt hiszem most high performance node lesz a TSMC-nél), akkor jó vétel lesz.
Én azt várom hogy olyan 4,8-5Ghz-ig fog menni a turbó és olyan 10-15% IPC javulást egy 3600X esetén. Tudom talán túl optimista.
Szóval 2019 nyarától akár fölénybe is kerülhetnek az AMD-k, lehet hogy rövid időre, de szerintem fölénybe fognak kerülni, az Intel egy kicsit gyengélkedik, az AMD meg padlógázzal nyomja.
Olvasd el a teszteket, nézd meg mennyibe kerül, vedd figyelembe hogy a megvásárolt lapodba még kerülhet 5nm, akár 3nm Ryzen, és dönts.
-
Remus389
veterán
Azért rondán odaver neki egy modern 2016-17-es CPU, akár még azonos magszámmal is.
Ezt lehet így is nézni, de lehet úgy is, hogy nem mindegy? Volt-e olyan program amivel nem végzett elég gyorsan az öreg hathengeres? Volt-e olyan játék amiben nem tudott 60FPS-t a proci? Tehát még mindig tök jó.
Valószínűleg valamelyik 8700K utód fogja váltani a W3680 -at.
Én a 7nm-es Ryzen chipben látok fantáziát. Jövő nyáron fog megjelenni.
Szerintem hozni fogja, vagy kicsit meghaladja majd a 8700K-t. A 6 magos esetén, 8 magos meg nyílván jobb lesz.
Már csak azért is megéri a Ryzen, mert szerintem lesz 5nm-es, talán 3nm-es is, tehát fejleszthető. Intelnek az a szokása ha új procit akarsz vegyél új alaplapot is. Meg aztán támogassuk a gyengébbet.
-
HSM
félisten
Tényleg, írja is az oldal, hogy a 2017.01.01 után vásárolt hűtőhöz ha véletlen nem kaptál volna, akkor ingyen elküldik neked az AM4 kitet. Legalábbis amennyire a németemmel értem.
(#45087) Remusz911: Nekem egyértelműnek tűnik, hogy túlmelegszik. A Linx úgy működik, hogy minden körben előkészíti a feladatot, ilyenkor kevéssé terhel, majd elvégzi a feladatot, ami nagyon. Úgy tűnik, az 512MB-osnál elég ideje van az előkészítések alatt visszahűlni, a nagyobbnál már nem.
Viszont az a tény alapján, hogy a mindössze 14 másoperces teszt is túlmelegíti én arra gondolok első körben, hogy nem elég jó a hőátadás a CPU és a hűtő között. Lehet, hogy rosszul van felfogatva. Mert ha alapvetően csak gyenge lenne a hűtő, akkor több idő lenne, mire elmelegszik, tipikusan néhány perc, nem szűk 14 másodperc, hiszen a teszt indításakor a hűtő hideg, és idő kell neki, mire átmelegszik, és már nem tud elég hőt elvezetni. Az ilyen 10 másodperces elmelegedések inkább a rossz felfogatás miatt szoktak lenni, amikor a hő el sem jut a hűtőig rendesen.
-
Remus389
veterán
Szerintem 3nm lesz a vege.
Olvastam egyszer hogy a jovo a grafén. ha sikerul kifejleszteni szerintem marad a 3nm viszont orajelben nagyokat lehet majd lepni, talan a szivargasi aram lecsokkenese miatt.
Mondjuk nem a jelenlegi 5 ghz lesz a plafon, hanem mondjuk 15 ghz vagy akar 100ghz. Persze ezt is lassan fogjak adagolni, hogy minnel tobbszor nyiljon a buksza
-
Remus389
veterán
"AMD nálam nemigen játszik, sosem szerettem az AMD konfigjaimat. 2009 óta nem is volt amd -s gépem..."
Szerintem ez egy olyan dolog, hogy
nem magaval az AMD-vel volt a gond, hanem az adott generacio azt tudta es az nem tetszett.Nem azt kell nezni hogy AMD, hanem azt hogy az adott generacio mire kepes.
Ha kijonne az AMD egy olyan procival ami 50%-kal gyorsabb mint az Intel, ugy hogy 50%-kal olcsobb, akkoris csakazintel??? Biztos vannak ilyen emberek is.
Nyilvan ez nem realis, viszont a 7nm Ryzen talan teljesen felzarkozik az Intelhez, ugy hogy kicsit olcsobban adja, es ad fejlesztesi potencialt az alaplapnak(hisz talan 5nm-es AM4 is lesz, sot talan 3nm is! Ezek mind gyorsabbak lesznek valamivel, mig Intelnel uj alaplap)
-
Remus389
veterán
En meg eloszor kiprobalom a Gulftown hathengerest, ha mar ilyen lapom van. Olcso es jo. Bar szerintem en se fogom nagyon megerezni a valtast.
Aztan jovo nyaron vagy osszel gepcsere a 7nm-es Ryzen hatmagosra(pletykak szerint hozni fogja a 8700K teljesitmenyet). Legalabb 5 evre tervezek vele minimum, legalabbis az alaplappal, esetleg 8magos esetleg 32 giga ram idokozben. A 12 magost elvetem szerintem overkill otthonra.
Szerintem a hatmagosok manapsag kezdenek beerni, a 8 magosok beerese meg odebb van.
Mindenkepp jo ha a rendszerunk fejlesztheto, ez az x58-as mar zsakutca.
Ha jatszunk akkor pedig minnel erosebb videokartyat erdemes venni, azt siman megerezni.
-
Nuada herceg
őstag
Simán egy program. Windows alól lehet frissíteni.
Szóval semmi bonyolult, csak el kell indítani.
De mindig hibát dob ki. Hogy nem jó ehhez a géphez ez a bios. De konkrétan ahhoz van letöltve.
Bár vannak még segéd programok, amik csak win 7 alatt működnek... Mivel régi lap, régi konfig.
Úgyhogy most épp a Rufus készít egy win 7 on go rendszert.Szerintem sok hűhó semmiért.
Vagyis az lesz a vége...
-
Nuada herceg
őstag
Próbálkozok már 1 órája....
2 biost hoz találtam. Nyilván a legfrissebbet próbáltam először, de már a régebbit is megpróbáltam, mivel nem ment egyik sem...
Ezt írja ki.
"Bios Flash handler is not ready, hardware might not be supported"
Pedig hát ehhez a géphez tartozó biosról van szó. Lehet hogy csak béna vagyok.. Passz :/
Nem nagyon támogatott gépek ezek már, a legújabb bios 2012-es. Mondjuk nekem a gépen meg 2009-es van...
Na átmegyek a bios fórumba, hátha ott jobban járatosak ebben. Köszönöm még egyszer a segítséget! -
Laraxior
titán
Hogyne. Ráadásul nekem kettő is van az alaplapon a PCI-E slotokban, átalakítóval. Az alsó slot csak pci-e 1.1-es ezért az lassabb, de ami középen van az teljes sebességgel üzemel. 1800/600MB/s, de van ettől jóval gyorsabb SSD is. NVMe ilyen gyors, de van sima ssd is M2 csatlakozóval, mondjuk nekem ilyen nincsen.
-
jokeph
nagyúr
Bezony.... tavaly májusban, még "baráti" áron vettem 2*8 GB 3200-as CL16-os G.Skill Rip Jaws V KIT-et, 42e Ft-ért. és hát ugye ez 16 GB "csak", jó persze ez kb mindenre elég jelenleg, legalábbis játéknál, de ugyanez a KIT most már nincs 55e alatt (újban).
és ez "csak" egy erős közepes RAM, ha meggondolom.
A használt DDR4-es ramok sem mondhatóak olcsónak...Mondjuk s2066-ba, igazából elég lenne a legalapabb 2133,2400-as ram is, a quad-channel miatt nem volna lemaradva nagyon, játékokban jelenleg meg nincs előnye a nagyobb ram-sávszélnek...
ECC DDR4 sincs olcsón ? Az is jó lenne, mégiscsak szerver cuccról van szó, XEON CPU-val.
A késleltetés, amit az x58 tud, triple-channelben ddr3-al, bőven jó, nálam 1400 MHZ körül 60ns magassága.
-
jokeph
nagyúr
Elég sok tesztet (mostani játékcimekkel) találtam YT-n, meg máshol is, ahol többek közt egy X5675 XEON volt 4,5 GHZ-re húzva, összevetve egy 5 GHZ-en futó i7 8700k-val...
A VGA minden esetben egy GTX 1080ti volt, csak hogy a GPU limitet ki tudják zárni.
Számomra nem túl meglepő módon, nem győzött mindenhol az új konfig (a játékban elért min. és átlag FPS, valamint input lag tekintetében).
Ahol az "öreg" harcos X58-as konfig le is maradt, az meg annyira minimális, hogy semmit se számit (már csak azért se, mert a min. FPS is bőven 60 FPS felett volt).
Úgyhogy nem kell még temetni az s1366-os motyókat egyáltalán....
Én is néztem s2011, s2066-os lapokat, de mivel DDR4 kell már beléjük, igy szerintem gazdaságtalan lenne átállni... főleg hogy a DDR3 meg kéznél volt, nálam 3*4 GB-nyi.
s2011-es, DDR3-as konfiggal meg nem érezném, hogy hű de nagyot léptem volna előre...
-
jokeph
nagyúr
Ár/érték viszonyban hátralépés természetesen.
A DDR4 ram árak miatt meg katasztrófa...
Ha csak a CPU-ra szoritkozunk, akkor persze előrelépés, kb. minden szinten (órajel, fogyasztás, single és multicore teljesitmény, utasitáskészletek - főleg ha valami ki is használja, stb.)
Ha a jelen játékait nézzük, akkor meg kb. semmi.
A jövő játékainál gondolom ez változni fog.
Ha valakinek jelenleg van egy jó skylake/kaby lake i7-es rendszere, max passzióból érné meg lecserélni.
Nem baj, jöjjenek csak, hátha lejjebb mennek az i7 7700k árak...
Na, azért az csúnya lenne, C2D szint...
Akkor előásom az elrakott FX konfigom, meg mellé teszem még a 1381-es Opteront (phenom II).
Ha tényleg jó áron van, és van elásni való lovéd rá, vedd meg, mostanában nem hiszem hogy le fog menni az ára.... nézz csak meg egy 4.gen i7 47xx-et, horror áron mennek még most is.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
Csak az aláirásodban lévő 2*4 GB ram van benne ?
(#44858) csubuka :
Na igen, logikus lenne, de gyakorlatban mégsem, mert az órajel emelésével minden érték (read/write/copy) emelkedik a latency meg csökken... a miértjét nem tudom, de a gyakorlat (programok futtatása, benchmark) ezt igazolja.
Ugyanigy van nálam az s1151-es konfigban is, DDR4-es ramokkal, 2*8 GB 3000-es G.Skill Rip Javs V CL15.
-
HSM
félisten
38-40 foknál felesleges 1000-en forgatni... Nem tudom, melyik CPU hőfokot nézed, de egyiknek sem indokolt terhelés alatt ennyire lenn maradni.
Én MX4-et kentem rá, a gyárijából nekem már nem jutott, így az passz.A különbségek amúgy inkább nagyobb terhelésnél jönnek ki, pl. ha ráengedsz egy Prime95-öt vagy Linx-et, vagy mondjuk ha valósabb feladat, akkor mondjuk egy többszálú videó átkódolást.
-
HSM
félisten
Csak addig kell rajta legyen, míg egyszer beállítod, aztán megjegyzi.
Amúgy elvileg a BIOS-ban kéne legyen valami "CPU Smart FAN Control" nevű beállítás, ott ha bekapcsolod, akkor szabályozza csak, különben mindig maxon hajtja, és azon belül is ki tudod választani, hogy PWM vagy voltage, a Matterhorn ventijének PWM fog kelleni.
-
HSM
félisten
Nekem az Asus lapban van két opció a HW-monitor menüben, minimum mennyin pörgesse (10%-okban) és maximum mennyin pörgesse (10%-okban), és hány fokos CPU-nál (10 fokokban) tekerje fel a maxra. Ezzel egész használhatóan be lehet állítani, de egyébként van neki egy progija is, amivel precízebben be lehet ezeket a pontokat állítani, csak lusta vagyok foglalkozni vele, az esetek nagyrészében tökéletes így, kis terhelésen hangját nem hallom, durva terhelésre meg szépen forog.
A Gigabyte-nál ha jól emlékszem az X58-UD5-ből, az easytune nevezetű programmal lehetett szépen beállítani a görbét, hogy állítgassa a ventilátort.
-
HSM
félisten
Hát, nálam 1000rpm-re korlátozva is még éppen meghűti a 4,05Ghz-re húzott hatmagost Linx alatt terhelve 23,3 fokos szobában, jól szellőző házban, bőven megadagolt fesszel, praktikusan hangtalanul, szerintem az nem rossz.
A Linx elindításakor amúgy durván 170W-ot ugrik felfelé a fogyasztásmérő.
Engem amúgy még 1500rpm-en sem zavar túlzottan a hangja, szóval napi használatra úgy lőttem be, hogy durvább terhelésre mehet feljebb is, de egyedül a windóz hátsó telepítgetéseinél szokott 100%-ra ugrani a proci, és legalább így hallom. -
HSM
félisten
És nem lesz rá szükség, hogy cseréld, ha jól emlékszem, 400rpm-ig le tud menni, teljesen csendes.
Az alaplapon kell érzéssel beállítani, hogyan vezérelje és akkor teljesen jó lesz.Meg amúgy a support is jó, nekem kellett hozá alkatrész, vagy én tekertem bele ferdén a rögzítésen a menetbe a csavart, vagy az előző tulaj, nem tudom, de sajnos cserélni kellett azt az elemet, írtam a supportnak, express postával azonnal elküldték, ami kellett.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Sata3 hiányával nem vesztesz sokat, mondom ezt SATA3-as lappal, SATA2-re kötött SSD-vel éppen.
Az USB3-ra meg vannak kártyák, amivel pótolható, ha hiányzik.Én amúgy ha sok elszúrni való pénzem lenne eléggé esélyes, hogy egy valamilyen rizsa kötne ki nálam.
(#44721) Remusz911: Le lehet kézzel kapcsolni a magokat, de minek? A nem használtakat úgyis áramtalanítja a C6-os alvó mód, ha nem lövöd le az energiatakarékosságot.
(#44709) Cingi1979: Asus csúcstuning deszka szó szerint reklám áron, jó vétel volt.
A bátorság meghozta az eredményét.
(#44711) Laraxior:
-
Laraxior
titán
Hééé, az a CPU nagyon is jó, lehet, hogy jobb, mint a 990X.. majd kiderül, ha esetleg eladja az eladó külön a CPU-t, mert azzal a lappal nem tudok mit kezdeni, meg nem is kell doboz nélkül.
Ha dobozos lenne, még csak-csak... elszikkadna a vitrinben a többi 13 alaplap mellett, de így... -
HSM
félisten
Igen, a kis kampókkal bármilyen "hagyományos kialakítású" 12cm-es ventilátor könnyedén felfogatható.
A gyári légkavarója amúgy elég tartósnak bizonyult nálam, 4 éve megvan lassan a hűtő, elég sok órát megy a gép napi szinten, és még mindig hibátlan.Mondjuk mindig be volt állítva a vezérlés jól, és általában félkézzel meghűtött mindent, amit alá raktam 5-700rpm-en is.
-
HSM
félisten
Alpenföhn Matterhorn Pure [link] nekem a tuti tippem ár/érték bajnok halk és hatékony hűtőre.
200W-ig hűt a gyártó szerint, tehát a tuningot is bőven bírja, és közben a gyári ventilátorával igen halkan működik, ha értelmesen vezérli az alaplap, és szerintem az ára is baráti, 11500 Ft környékén beszerezhető vadonat újonan. Nálam a max 1500rpm-es fordulaton a gyári állapotában még 4300Mhz-en is bírta a hatmagos X5650-et Prime95 alatt [link], pedig az már alapos tuning, és még úgy sem mondanám különösebben hangoskodónak, bár úgy azért már hallani, hogy dolgozik.
És ami még plusz, hogy nem egy batárnagy valami, hanem hagyományos 12 centis ventilátoros toronyhűtő méret, nem fedi be a komplett lapot. Én egy picit lejjebb sufniztam rajta a ventilátort, így kis szelet csinál a lapnak is. -
mpierre
veterán
Mivel nem látsz be a hűtőborda alá, simán előfordulhat, hogy van 2db 3×2GB-os kited, amiből az egyik samsung, míg a másik hynix chipes. Nem oszt, vagy szoroz. Külön kezeli őket talán.
A 2db 2×2GB lovo - nálam - simán megy aszimmetrikus tri ch-ben a foxconn deszkában. Ott se tudom, hogy a kingston milyen chipeket rakott rá. Mennek cl9-ben 1066-on. Ott a bios-szal vannak gondok, mert a xeon mellett az istennek nem hagyja a ram tuningot, még moddolt bios-szal sem (bckl-t még nem tuningoltam, mert netes gépen nem kell a 2,66GHz-nél több
). Igaz 1,35V-ot se lehet beállítani, mert a legalacsonyabb az valami 1,36-1,38V körül van. Nagyon régi a legutolsó bios. Akkor még nem volt lovo ram, hogy bekerülhessen a bios-ba támogatás szintjén.
-
mpierre
veterán
Nem kell azonos típus. Az időzítés és az órajel legyen azonos onnét már megy.
3×2 GB mushkin 7-7-7-20, ram mellé került be 3×1GB mushkin 7-8-7-20-as ram. Simán mentek 1700 cl7--ben 1,64V-on, de aztán 1600 cl7-ben hagytam őket.
Mostaniban 2×(2×2GB) kingston lovo ram kit megy. Két külön kit.
Egyedül a gél ddr3 ramokatól kell tartani, mert az hajra való, mint írtam jó párszor.
-
winhate
őstag
Nekem 1.6 -os rev az alaplap. Ahhoz FI -t hasznalak ami eddig a legstabilabb.
Meg i7 920 al csinaltam a bios frissitest.
Az FI az 1mb rom ami dos alol szepen megy akar a bios sajat flash tooljaval.A 2mb rom csak win alol teheto fel! Raadasul furcsa jelensegeket produkal.
pl f12 boot kozben (boot eszkoz valasztas)es ujraindul. -
gV
őstag
920 fogyija = 6 magos 32nm-es azonos órajelü procijéval fogyasztásmérővel nézve, ez volt az első amit megnéztem mikor anno kicseréltem a 920-om xeonra. fogtam és a jó öreg 3.5Ghz-es profilommal megnéztem cb alatt a 920-at még utoljára majd csere és ismétlés xeonnal, 220w volt mind2x.
______
nem tudom ki ismeri az indigo benchet [link] de ez valami nagyon durva:
6c/6t@4GHz 0,469 1,177
6c/12t@4GHz 0,691 1,691 tehát 47 és 43%-ot hoz a HT, ha mindig ennyit jelentene nem lenne kérdés h belenne kapcsolva 24/7 -
Laraxior
titán
Ha tuningolsz akkor x5650 termeszetesen. Ha nem piszkalod a rendszert akkor a magasabb orajelu w3680.
Ki mondta ezt a fogyasztas dolgot? Gondolom aki valamikor hallott valamit errol. Vagy hasonlorol.
Szaraz adatok:
I7 920: 45nm, 130W TDP, 2.66GHz, 4/8core
X5650: 32nm, 95W TDP, 2.66GHz, 6/12core
W3680: 32nm, 130W TDP, 3.33GHz, 6/12coreSzerintem nem kell sok mindent hozzafuzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest