Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Geri Bátyó #49516 üzenetére

36Gb is megy benne viszont nem működik 1600-on vele szóval kell neki az imc fesz (nem próbáltam feszelni). Hozzáteszem ez még csak az i7 920-assal volt, esélyes hogy a 32nm-es xeon már kezeli rendesen 1600-on is a több ramot.
    Kicsit ésszerűsítettem de még nem végleges:
    3x8Gb 1600-as ram lesz benne csak. CAS11 gyárilag, de új 2024-es gyártású szóval esélyes hogy finomítható. Nem akarom kiélezni, nem is volt igényem kis CAS-út venni. Használtan aránytalanul drágák vannak. Újonnan vettem inkább meg. [link]
    3x4gb kevés ma már szerintem, 6x4gb jó lenne de így 3x8gb nem drágább sokkal.
    Videókártyának Vega56 referencia blower lesz alulfeszelve.

Táp még mindíg Delta 350w-os, kicsit sarkos ha nem kapcsol le akkor marad (250w-os gtx580-assal nagy terhelésen lekapcsolt)

Végigpróbáltam jópár kombinációt és az Iris Xe kártyám nem megy benne sehogy. Egyszerűen a lap nem támogatja az above4g decogingot moddolt biossal sem. Magyarán semmi speckó kártya nem megy benne (Tesla K20, Tesla M40)
    32eft volt a vega56 ami rendesen belőve GTX1070-1080 szint, RX580-ast nem akartam mert nem volt 20eft-ért (annál többet nem ér szerintem, meg a ház miatt bloweres a jobb)
    Illetve uefi only kártyák bootkor nem adnak képet de hála a jó égnek a biost nem zavarja azaz elindul úgy mintha nem lenne videókártya.

Sakk és minecraft (shaderekkel) fog menni rajta, bár lehet kissé túllőttem a hardverrel. Szoftveresen már teszteltem amit kellett legacy install Win11 24h2 teljesen jó, pár másodperc a bootidő, messze jobb mint a nagygépemen pedig nem is nvme-ről megy hanem sima low end intenso sata ssd-ről. Ráadásul sima IDE módban van telepítve, megnézem mert ha megy a trim akkor marad úgy, nincs jelentősége.
    Procit majd lehet inkább alulfeszelem és optimalizálom, nem feltétlenül kell minden csepp teljesítmény azaz hatékonyság lesz a lényeg. 90%-ban unatkozni fog amúgy is.

Új hozzászólás Aktív témák