- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Lapokkal kapcsolatban:
MSI-ről régóta az a vélemény, hogy nem olyan jók tuningban, stb..... Én ezt nem tudom, sosem volt olyan lapom (de, egy régi nfore3
, viszont akkor még azt sem tudtam, hogy mi az a MHz
), de nem is foglalkoztam velük sokat. Hírekben megnézegettem, de sok dolgo nem testzik rajtuk, meg nem is ismerem a gyártót, és a "szokásait".
Mindig ASUS-os voltam, megszoktam őket, rengeteg praktikus dolog, sok extra, jó tuning, kiváló honlap, stb..... Imádom őket, de most nem volt megfelelő a kínálat.
Most azért vettem Gigabyte-ot, mert minden megfellő rajta, sokan dicsérték, ÉS ár/érték arányban az X58 széria sokkal jobb, mint az ASUS kínálata. Az UD5 áráért kaptam volna egy sima P6T-t, ami szinte fapados ehhez képest. Így már nem érte volna meg. Ez az UD5 teljesen fullos, minden megvan rajta, ami nekem kel, és a többiekhez képest olcsó. Pár dolog hiányzik, ilyen apróságok, de megvagyok nélküle. És így rövid használat után is nagyon meg vagyok vele elégedve.
EVGA, DFI, Foxconn is szimpatikus, de egyrészt nagyon drágák, nem ismerem őket, (nem tetszik a design), és kedvem sincs teljesne új dolgokat megtanulni.
Szerintem egy normál, 24/7-es tuningos usernek, mint én bőven megfelel egy közép- vagy felsőkategóriás ASUS/Gigabyte lap, az igényektől függően.
-
sniper elite
senior tag
-
HSM
félisten
Annak a tesztnek csak mindenféle limites beállítása van... Próbaképp végignéztem az összes tesztjének az összes módját és még úgyis csak olyan 70%-ban sikerült megközelítenem a furmark szintjét... Normalon, meg, hagyjuk...
Jó, nyilván a furmark egy szélsőséges eset, de én nem tűrök meg a gépemben olyan hardvert, ami szélsőséges körülmények között üzemképtelen, csak "kímélő üzemben" okés....
Itt a hozzáállás a rendkívül dühítő, hogy direkt cseszt*k lefuttatni, és leráztak azzal a dumával, hogy nekik ez nem standard, és különben is....
De megnyugtattak, hogy még fociztak is rajta, az is frankón ment....
-
sniper elite
senior tag
Nem pénzkidobás a Core i7 965! Nem kell ez a duma szerintem, ezzel engem is leszólsz mert megvettem! Akinek ilyen professzionális legerősebb procira van szüksége az megveszi! Te is megvennéd ha lenne rá elég zsetonod, szóval totál nem kell leminősíteni a 965 tulajokat ezzel!
-
tome.jr
addikt
Milyet javasolsz? Mert én nem igazán látok jelenleg alternatívát. Egyedül a 280 a reális upgrade. 285 ua mint egy házi OC-s 280 csak 15-20k-val drágábban, 295 meg elvérzik szűrőkkel 130k-ért. GT300 3 way lesz belőle
, de az meg mikor jön még ki. Egyébként nekem is az a meglátásom, hogy előrébb jutok ha ugyanazt a pénzt VGA-ra költöm Core i7 helyett.
-
Zájec
veterán
az tény hogy jó érzés lehet hogy van még benne tartalék eme mhz eléréséhez...
csupán azt akarom mondani hogy , attól hogy valakinek korábban nem ment a gigában a 2000+ , az nem azt jelenti hogy késöbb se fog menni , vagy azt hogy most nem menne e másik rammal netántán...
nálam Ottoka ramjai is szépen mennek , pedig azok se mentek korábban..
mod : [link] -
Zé_Mester
őstag
és nem vagy egyedül
most hogy láttam szatesz cuccát, kicsit elgondolkodtam hogy mi lenne ha....de még valszeg maradok a mostani rendszeremnél, elég ez amire kell, meg van még 1-2db 775-ös proci amit meg akarok rángatni.
de tény hogy teljesítménybe labdába se rúghat még egy 920-assal szemben se -
sniper elite
senior tag
Dehogy magam győzködöm, csak szerintem nincs igaza annak aki egy lejárt lemez 2 magos procit egyáltalán összemer hasonlítani egy Core i7-tel! Amúgy meg 264 k amennyiért akkor vettem a procit nem nagy pénz a mai világban, szóval nem vagyok miatta ideges hogy rossz üzlet lenne! Én tudom hogy ha ki akarok építeni majd az új szériából kijövő VGA kártyákból egy SLI vagy CF rendszert akkor nyugodtan megtehetem, miközben a kettő magos procikkal rendelkező embereknek nem is érdemes!Mivel nem lesz kihajtva...
-
SzlobiG
félisten
Hát szerintem annyira nem lett drága mint amennyire beharangozták.
Legalábbra is részemről nem lenne sokba a váltás...az már megint csak más kérdés, hogy lenne-e értelme. A másik meg, hogy megint megbontani nem lenne kedvem a rendszert pláne, hogy semmi problémám már vele szerencsére.
-
törölt tag
-
-
sniper elite
senior tag
Jó hát ha várok 2 hetet, akkor tudtam volna venni 30kval olcsóbban, ebben igazatok van, de nem tudtam hogy ennyire xar lesz a dollár, és sok duma ment hogy 280-300k körül fog mozogni a 965, szóval benne volt pakliban, de tök mindegy, én nem vagyok miatta ideges, fő hogy betudja már rakni!
-
westlake
félisten
ezeket a dolgokat a topik szempontjabol rohadtul nem tartom fontos informacionak.. szerintem ugyanugy nem erdekli pistiket az, hogy nekem mi mennyire draga, ugyanugy, ahogy engem sem erdekel, pistikenek mi draga, vagy olcso..
semmit nem kotelezo megvenni, ha az ember nem engedheti meg maganak..
nem ertem, hogy miert kell arrol olvasgatni egy forumban, hogy az elozo generaciohoz kepest mennyire magas az uj cucc kezdoara -
Myers
senior tag
Ha jól emlékszem, akkor a 920,940-ben csak 6 és 8*-os mem szorzót enged. A 133-as alapból jön ki az 1066 (133*8).
Namármost, ha a Bclk-t felnyomjuk mondjuk 200-ra, akkor a 8-os szorzóval, az már 1600. Legalább nem kellenek majd a 2000-es DDR3-ak.
Igazából nem értem mi a probléma, mert 1,65V-os 1600-as ramok már most is vannak szerintem.
Persze ez mind csak elmélet, de meggyőződésem, hogy ha majd nekiesik boldog-boldogtalan
, és kijön egy pár újabb bios a lapokhoz, akkor 1 hónapon belül lesznek megfelelő tuningguide-ok. És az egyszerű halandó 10 perc alatt belő egy egyszerű tuningot. Optimista vagyok.
Egyébként én pont most az anandtechen nézegetem, hogy mit jelentett 920 esetében 1066-os helyett 1600-as ramot használni. Hát nem sokat. Lehet, hogy az everestben szépen mutat, de azt a kutya (én
) sem nézi, valós alkalmazásokban pedig kb 5%-os növekedés volt, pedig a sávszél 30%-al nőtt.
Azokat biztos izgatja, akik szénné akarját tuningolni, de nekem pl egy 4GHz tuning bőven elég lenne.
-
-
gV
őstag
A C2D-vel most sem megyek 4GHz-et. Nem is cél nálam a 4 GHz, én mindig arra törekedek, hogy a leggyorsabb kapható változat órajelét elérjem a lehető legolcsóbb változattal lehetőleg fesz emelés nélkül.
Nekem nem kell a 2.66Ghz-nél gyorsabb, mert: van a 133mhz, ami a proci, QPI és mem/l3cache referencia órajele. Ezeknek lesz külöböző szorzója, elsőnek 20 a többinek 18. Szerintem bőven elég lesz azt 166-ra állítom, müködni fog és ez már 3.32GHz. Csak az lesz a kérdés kell feszt emelni, az majd kiderül, a mem-től nem tartok 166*8 ugyanis 1333 amit cl6-ba még a 8e ft-os csx is tudott a PH!-s tesztben. A TC meg biztosan nem fog nagyobb gondot okozni mint anno a DC a P4-nél, azt pedig megoldottam. L3 és QPI órajel meg ha negyon szarakodnak akkor hagyni fogom a gyári 2.4GHz körül.
Ja és a QX9650-nél olcsobb lesz a proci, mig az X58 meg egy jobb 790i-nél bár ez csak szerintem. Azért eddig még sosem az alaplap ára volt a befolyásoló tényező nálam, hogy váltsak, most sem hinném, hogy megtörténne.
-
gV
őstag
A tuning nem hinném hogy probléma lenne, a Core 2-nél sem volt az se bios se tapasztalat miatt, én pl mikor betettem az alaplapba a C2D-met és bekpacsoltam a gépet, egyből a biosban az fsb magasabbra állításával kezdtem, majd mentés.. és sikerült is.
A játékokhoz még mindig a mhz számít, bár az UT3-nál már van értelme a több magnak, kiváncsi vagyok, hogy az gyorsulna még a HTT-vel.Telefunen: ezt így nem mondanám, ha a felszozom az órajelét 3.2-re már jobb mint a QX9770 a Quaket kivéve.
amugy 1066-os ddr3-ak csak cl7-be mentek ami finoman szolva is gyenge szóval ebben látom a bios kezdetlenségét (sztem nem lehet még az időzitéseket állítani) viszont így is nagyon szép a késleltetés
-
Bluegene
addikt
Looking back through the numbers, the 2.93GHz Nehalem naturally comes into its own when the cores, be they physical or virtual, are pushed by the software. When this happens, it's up to 33 per cent faster than a 3.2GHz Intel Core 2 Extreme QX9770, and some 50 per cent quicker than an equivalently-clocked (Kentsfield-based) Core 2 Quad CPU.
50%-kal gyorsabb a 2,93 nehalem a 2,93 65nm-es quadtól, sőt 3dmark vantage cpu score 70%-kal [link]
szal kemény lesz, de az ára is, kiváncsi vagyok jövő nyárra mennyit fog érni egy 775-ös quad, kábé egy tizest
(most 25K használtba a q6600), én inkább arra harapok majd, bőven elég a játékokhoz(le is írták a tesztben)
-
-
gV
őstag
AMD Atom ellenfele sokkal jobb lesz szerintem.
Mégis miben? Fogyasztásban nem, mert 8W-ot fogyaszt majd, mig azok a funkciók amikhez ennyi kell az Atomnál elég 6,5W illetve HTT nélkül 6W. Teljesítmény tekintetében meg a PH!-s tesztekből kiderült, hogy csak pár 1080p-s videohoz kevés az utóbbi, (mondjuk ki az aki 1024*600-as felbontáson azt néz?) más megterhelő feladatra nem egy netbook való, szóval nem hinném, hogy túlságosan fontos érv lenne az amd mellett ha jobban teljesítene.
-
gV
őstag
Jó látni, hogy mig az amd szánalmas módon már nem 3dnow hanem SSE néven fejleszti az új utasitáskészletét, nekem nem kell ezen bosszankodni -végülis az Intel találta ki szóval attól, hogy még sajana használhatják a különböző változatait nem kéne a nevét is "használni"- mivel az Intel már a tervező asztaalon túl lépett rajta az AVX-el.
Amugy nagyon tetszik ez a tik-tak model, gondoljuk bele már most tudunk a Haswellről, 2004-ben nemhogy a Nehalemről, de még a Core 2-ről sem tudtunk semmit, bár lehet én nem figyeltem/rosszul emlékszem. -
Chaser
legenda
Én is ezen az elven vagyok, ha most vennék gépet ezek az új cuccok ennyiért szóba nem jönnének. 1ébként meg sztem DDR3 1600mhz alatt nagyon gyengusz lehet, az IMC meg jó is, nem is, AMD-nél pl kifejezetten szereti az alacsony késleltetést, ha intelnél is így van akkor jó ram kell alá, biztos lesz akinek megéri.
-
^Boss
őstag
jo, ebben igazad van, de joval rovidebb idotartam alatt lement az ara, AMD-nel sokaig nagyon-nagyon draga volt az X2.. raadasul, ha az Intel vezeti a piacot, akkor szvsz nincs akkora gaz, mivel naluk a tikk-takk cucc miatt mindenkepp szabalyozva van valamennyire az "arfolyam"
-
-
gV
őstag
Egyébként szerintem X58 már 45nm lesz.
sztem jó ha 65 és még igy is nagynak tünik figyelembe véve h a mem vezérlő már nincs benne, persze ne legyen igazam
Én ezen a sok új Socket-en alig igazodok ki... 2 új Desktop, 2 új server és 1 új mobil
h miért van ennyi? sztem mert
az mp servernek nek kell a sok láb a 4 csatornás mem vezérlőnek és a qpihez
a dc serverneknek és a high end desktopnak 3 mem + 1/2 qpi
a mid desktopnak és mobilnak a 2 memkülönböző felépitéseknek különböző socket, logikusnak tünik föleg h utobbi 2be nem lesz qpi, az mondjuk engem is zavar ha vki vesz lynfieldet nem tud majd bloomfieldre cserélni csak ha platformot vált
-
^Boss
őstag
asszem amig nem lesz elerheto az 1366 kivarok majd, nem akarok aztan lapot cserelni amikor lemegy az aruk, nomeg tuning nelkuli cuccra alapbol nem nevezek be
. sztem eleg hulye lepes az inteltol, mindenki szidta oket anno a sok socketvaltasnal, most vegre kibirtak 3-4 evig a 775-el, mindenki elegedett, erre ujra kezdik ezeket a baromsagokat.
-
^Boss
őstag
gondolom a veglegesen lesz ihs (x38on ugy tudom van).
valahol vannak infok arrol, milyen arkategoriaba esik majd a socket 1366, ill. mennyivel lesz a mainstream socket ara folott? igazabol nem nagyon neztem meg meg ezeket a dolgokat, ha szerepelt, akkor ird, es utanakeresek, csak keves most az idom -
Bundás22
őstag
elvétve talán, de ebben nemigazán hiszek, főleg nem egy magas fsb-jű core ellen, ha van ilyen bizonyítsd
#22:annyi köze van ha növeled az fsb-t növekszik a memóriavezérlő sebessége is az intelnél, a sok cache-el együtt jobb memóriaelérési tulajdonságaik vannak mint az AMD féle IMC-s(K8) megoldásnak, legalábbis a 8200-asnak tunningolva(láttam adatot), szal a K8 már lassabb minden szempontból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest