Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
Fehér Slot-ba próbálgatom.. Egyszer elindult 6GB-al is akkor bootolásnál 20Gb írt ki. elindult a Windows is ott az egyik progi 6-ot a másik 2-őt látott.
Aztán mikor újra indítottam akkor meg ismét nem indult el agép. Mintha nem kapná el a fonalat..Egy Rammal meg azonnal elindul az első fehér Slot-ban.. Mi van ha a másodikba rakok 1-et akkor elindul a gép?
-
Erre nem tudok értelmes választ adni Neked
, hajt a kíváncsiság. Egyébként próbáltam a dominátorokat cl7-en, de nem mennek, a memtest kidobja egy idő után a hibát. Igaz 1600-on mentek akkor. Majd tesztelgetek, mert a 21x191 uncore 3436 elég kellemes fesszel stabilnak tűnik, nemtom sebességben mennyit számítana a 20x200 uncore 3200-höz képest.
Szerk: a 19x200 uncore 3200 is stabilnak tűnik 1.35/1.35v mellett és ot a memók is mennek 1600-on, lehet annál maradok, majd elválik.
-
Szerintem is elég lenne, ha a magasabb bclk-hoz és órajelhez is elég neki.
Amúgy közben dobott egy hátast, most bios 1.15-el fut, reméljük ez elég lesz neki.
Egyébként a 200-as bclk-t szeretném majd belőni, de kell még tennem egy ventit a true-ra, mert a borda többet is tud szvsz, csak nincs rendesen átszellőztetve. Nemrég jugeen
említette a dolgot, előtte nem is gondoltam erre. A 21x191 még baba fesszel megy, a 20x200-hoz meg brutál emelni kell sajna.
-
Igaziból nekem az piszkálja a fantáziám, hogy a memók legalább 1600-on menjenek. Ehhez 3 féle bclk megfelelő, 133-as, 160, 200. Nem értek hozzá annyira, de pl a memószorzók ugorhattak volna egyesével is, így kicsivel finomabb beállításokat próbálhatna a tuningos kedvű user.
Még egy kis csemege tegnapról:
Nem így futott végig, az utolsó félórában kezdtem el csökkenteni a feszt, ez alatt már megfagyott, viszont ezzel a fesszel stabilnak tűnik, most fut és semmi gond.
Elég komoly sterintem, hogy ilyen alacsony feszen megy a 160x21=3360mhz.
Amit viszont nem értek, hogy miért állít be a lap 3840-es qpi linket?48-as szorzón megy, pedig ott a 44 vagy a 36 is és sokkal magasabb bclk-hoz is alacsonyabbat állít be. Nem zavar, csak nem értem mitől van ez?
-
Sárpac
nagyúr
"Azt felejtetted el, hogy LLC nélkül is a lap ugyanúgy törekszik követni a terhelésváltásokat, pont mint LLC-vel, és innen már bukik, amit állítottál."
Nem törekszik(nem emel feszt) ahogy lezuhan az áramfelvétel hirtelen visszaugrik a fesz és itt is van kilengés, terheléses állapotban a megemelkedett áramerősség okozza a kilengést idle vs load fesz, llcvel ahogy nől az áramerősség úgy emeli hozzá a feszültséget is a lap.
-
ImI87
őstag
A CPU-Z-ben a fesz szokott ugrálni, terhelés alatt is. És mindig 0,016V-ot. Nálam is pont ugyanezek az értékek vannak, (1,312 és 1,328), amikor biosban 1,341V van belőve és LLC ON.
Zájec: persze, hogy nincs rajta. Erről külön nem csináltam screen-t, mert nem eredmény, vagy ilyesmi, csak egy tapasztalatot osztottam meg. Egy képen elég nehéz lenne 2 különböző időpillanatot megjeleníteni.
És mindenki elhiheti, igazat mondok.
Keldor Papa: kár...........
egy D0-os 940 jó vétel lehetett volna 80-90K környékén. Sorry, csak álmodoztam.
-
Zájec
veterán
az a cikk amit belinkeltél , az már ezer éves,,, és kb. már ezerszer láttam...
eléggé kezdetleges, más szakkirodalomból kimásolt és összerakott dolgok vannak benne... szóval semmit nem kell tanulmányoznom és megértenem amit Kroky irt....
másrészt itt már nem 3-4-6 fázisu lap van hanem 12.... más tészta ez az x58, erremár nem lehet általánositani a leirtakat....a másik , pedig hogy én nem használok LLC... szóval nem érdekel ebböl a szemmpontból... tudom hogy a bios beállitothoz képest kb. 0.05v-0.06v a drop, ez nekem elég,,, hozzáadom és kész,, nem kell különösebb matematikai számitás....
-
ImI87
őstag
Lökéshullám vagy nevezzük inkább (feszültségtüskének) tényleg van, ez minden PWM vezérlésnél jelen van. Pont a hétvégén beszélgettem egy ötödéves villamosmérnök haverommal, és direkt kikérdeztem a témával kapcsolatban. (nem mintha alaplap szakértő lenne, dehát ezt tanulja 5 éve
) A tüske mértéke sokmindentől függ, de nem horribilis mértékű, és tényleg csak 1-2 pillanatig tart, ezért nem lehet mérni, (csak digitális oszcilloszkóppal). Becslések szerint olyan 8-12%, tehát pl 1,3V-nál ez 0,10-0,15V-ot jelent. (Én nem értek hozzá, de olyanokat kérdeztem, akik elvileg igen.......)
Tehát azt kellene eldönteni, hogy melyik verzió kevésbé káros a procinak:
1) LLC off, ergo több fesz, így idle kap fölöslegesen sokat a proci
2) LLC on, kevesebb fesz, de itt van a fesztüske
Világos, hogy LLC-t csak kevesebb fesszel tanácsos bekapcsolni, kérdés, hogy mekkora ez a fesz.Ha az Intel 1,55V-ban határozta meg a maxot, akkor 1,4V-ig szerintem használható az LLC, bár jobb nem feszegetni a határokat.
Az viszont tény, hogy elég nagy a drop ezeknél a lapoknál. Ami lehet direkt van így biztonsági szempontból, vagy egyszerűen nem túl hatékony a 12 fázis. Én a magam részéről 24/7-re használom az LLC-t, de olyan 1,35V-ig. Ha majd nézek nagy órejelet, akkor ki fogom kapcsolni.
-
Zájec
veterán
még mindig nemtudom hogy ezt a 0.1v-s "lökéshullámot" honnan vetted...
de ha egy kicsit belegondolsz, akkor elég nagy butáságot akartál itt elhinteni...és azt sem értem hogyan tud akkorát dropolni a lapod,, ott valami nem jó
elöbb megnéztem, neked 1.42v beállitáson, erre most kitalálod hogy mégse, mert nálam jól müködik,, inkább kitalálsz valami mást... mostmeg meg már legyen 4.2ghz , persze, majd a te kedvedért fogom itt bizonygatni hogy nálam nem ennyit dropol... inkább hadjuk... nálam jól müködik minden , nincs semmi bajom, nincsenek 0.1v dropjaim se, és nincsenek 0.1v lökéshullámaim sem amikor elveszem a terhelést.. esetleg 0.01v..
-
Zájec
veterán
nekem az általad emlitett 0.1v-s ugrás soknak tünik..
nálam a DS4-be a drop pedig (LLC off ) 1.418v bios , load 1.360v , tehát 0.058v ::[4you-HSM
]
azt hogy nálad 1.42röl 1.31re csökken az furcsa...mindenesetre nálam jól müködik a lap..
-
ImI87
őstag
Csak sajna elég nagy a drop.
1,3250V-ra állítva biosban, a proci idle 1,312V-ot kap meg, load LLC-vel 1,296V, LLC nélkül pedig 1,280V. Ez több, mint 4 század, ami szerintem sok.Ugyanehhez a load étékhez LLC nélkül legalább 1,35V-ra kéne tenni, és akkor idle már 1,33V-ot is kap.
De amit írtál, az 100%-ra így van?
Eddig ilyen "ultra-smart" vezérlésről nem hallottam. -
Zájec
veterán
ez rendben van én értem , de aki kérdezte az a proci órajelére gondolt...
az tény hogy az i7-nél kicsit összetettebb a dolog...ha 2133 alap Uncore -n csak 1066 -n lehet a memokat futattni...
a QPI-t nem biztos hogy célszerü növelni, tehát a x36 lesz az általános,, a x44 meg kb 160-170 bclk-ig müködik... utána már csak a x36 marad... nincs sok variáció... viszont az uncore szépen variálható , van több lehetöség is....
tehát ha tartjuk az álláspontotad,, akkor :::
csak 1066-n hajtot ramokkal beszélhetünk , ugymond alapbeállitásról..
ezen felül akkor minden tuningnak számit...
még az is ha 1333mhz hajtom a ramokat....végülis , ilyen szemszögböl is lehet nézni a dolgot..
-
Zájec
veterán
miért ne lenne igaz ? szerintem igaz....
"A procit az Uncore minimum 2X Ramszorzó miatt a procit mindenképp tuningolni kell, alaposan, " ez renben van , hogy az Uncore-nak legalább a ram órajelének a x2 kell hogy legyen...
namár most , ha alapon van a proci órajele , jelen esetben 133 BCLK-n , attól még az Uncore változtatható, tehát a proci órjelét nem kell hogy emeld vagy tuningold, elég ha az qpi link és uncore értékek AUTO-n vannak és mondjuk ha 1862 mhz van a ram (14x133) akkor beállitja hozzá a minimumot vagyis jelen esetben a 1724mhz Uncore-t...és utána ezt válaszolta szacsee kolléga ::
"Jó igaz, némi QPI fesz kell neki és babrálni kell a QPI és az Uncore szorzót, de a proci alapon lehet..." .. szóval akkor jól mondta... a proci lehet alapon is .. -
szacsee
nagyúr
Jó igaz, némi QPI fesz kell neki és babrálni kell a QPI és az Uncore szorzót, de a proci alapon lehet...
Oszkár26: Szerintem tök felesleges 2000Mhz-es ramot venni, sőt én is 1333-as kingmaxot használok, mivel nem a ramsebesség a korlátozó tényező azokban az alkalmazásokban amiket használok.
Ha mindenképpen 1600 körül szeretnéd hajtani, akkor végy nyugodtan, bár az 1333-as "szutyokramok" (Kingmax tinybga 2GB/1333) is mennek elég jól 24K-ért pedig szerintem best buy a 6Gb. -
ATtIs_80
tag
A Prime95 és a RealTemp is letöltésre került, sőt teszteltem is velük, ami talán tisztázza kicsit a félreértést is.
Kipróbálom az általad leírtak szerint is (végülis csak pár perc az egész)! Megkérdezhetem, hogy mire számíthatok a teszt során?? -
ATtIs_80
tag
Köszi a tippet! Igazad volt a proci fesszel kapcsolatban kicsit feljebb kellett vinnem (1,35V Bios), viszont akkor már toltam a BCLK-n is egy kicsit és végül ez lett az eredmény:
[link]
[link]
Szépen, gond nélkül teszi a dolgát azóta is!Viszont szimpatikusnak tűnik ImI87 3800-as beállítása is. Lehet, hogy kipróbálom, bár ahogy néztem a procinál pont annyi feszt nyerek, mint amennyit a ramokra rápakolok! A kérdés az, hogy vajon megéri-e? A valamivel magasabb QPI és Uncore frekvencia vajon megdobja kicsit az értékeket?
(Nem mintha panaszom lenne a mostani beállításaimra, csupá a kíváncsiság hajt!) -
24/7-re elég sok, de tesztre azért elmegy, itt is voltak hasonló feszek.
De azt azért megmutatja, mit tud a lap, ilyen uncore-t nem is emlékszem, hogy láttam volna.
Én azon gondolkodom, hogy ht nélkül tesztelgetek majd egyet, csak próbaképp, hogy mennyivel megy többet, de majd csak ha a ht-s eredmények megvannak, k@rva lusta vagyok.
4 ghz prime alatt cumizott 360 wattot? -
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
a BIOS-ban van programozva, már amelyikben van, hogy bizonyos XMP beállítás mellett emelje meg a qpi feszt. de hangsúlyozom, hogy nem az XMP utasítja a BIOS-t a feszültség emelésére. BIOS feature és nem XMP. Avantium és MSC is megerősítette.
Idézet RyderOCZ-től ( OCZ mérnők, talán jobban ért hozzá, mint mi ):
-
Zájec
veterán
én nem mondok semmit , probáld ki.... de ez nem bug....
nemmondtam hogy "kizárolag" , csupán azt tapasztaltam eddig , hogy Uncore növelésével ugrik meg fölfelé a WRITE értéke..de amint látod jugeen eredményeinél , az is érdekes hogy 2szálon , vagy 8 szálon megy.... a 2-nél miért annyira sok ? 21.5k
a 8 szálnál meg csak 17.4k .....
nézd csak meg...."Azt olvastam, hogy elvileg annyira kell csak figyelni, hogy a QPI/VTT és a VRAM között ne legyen 0,5V-nál nagyobb a differencia"
ezt nehéz nem betartani .... ugyanis ez akkor következik be ha esetleg 1.65v-nél többet adsz a ramoknak, (ami nem gyakori szokás ) és a QPI / VTT pedig alapon hagyod, 1.15v-n , ami szintén elég ritka , mert ez kevésnek szokott bizonyulni,, szóval már korábban elkezdi az ember emelni hogy jusson valamire... mondjuk 1.35v-ra....
-
SzlobiG
félisten
Mit is?
Ahogy írtad úgy is váltani fogom, majd idővel szal akkor miért is érdekeljen ha megdöglik ott az egy év gari azt kész úgyse tudják meg mitől halt meg...a másik meg, hogy szerintem egy év után se lenne semmi baja na de ez nálam nem fog kiderülni.Legalább van mindég egy ellen példa aki használja 1.4 felett.
-
Zájec
veterán
teljesen jó a meglátásod erröl beszéltük korábban hogy az Uncore rendesen megtudja nyomni az eredményeket..
"Ez annyiból rossz hír viszont, hogy az uncore pedig nem szeret 3500 fölött stabilan menni 24/7-re biztosan ajánlott feszek mellett..... Jó hír, hogy (a jelenlegi i7-esekhez) teljesen felesleges erőltetni a jó kis ultradrága ultragyors ramokat, nem azon fog múlni az elérhető sebesség" igen , kb 1.35v a megengedett QPI/VTT fesz a 24/7 használatra....
-
jugeen
addikt
akkor tessék egy ellenpélda az alábbi linkeken.
uncore 4000 ddr3 1200
uncore 4000 ddr3 1600
uncore 4000 ddr3 2000
igaz bennetek nagyon él a qpi fesz miatti félelem, amit abból a szempontból nem tudok mire vélni, hogy éveken keresztül mertétek a ramjaitokat lényegesen magasabb feszültségen üzemeltetni, mint amit a gyártó meghatározott. 1.45 qpi mellett nyugodtan lehet üzemeltetni az i7-et is. ha van rajta egy jó hűtés, akkor probléma nélkül menni fog. ugyanis a magas qpi fesz átka az, hogy rendesen befűti a procit. ha azt meg tudod 72 fok alatt tartani, akkor a throttling meg sem fog jelenni.
-
ATtIs_80
tag
Köszi! A feszeket állítgattam egy darabig, hogy kiderüljön, hol van az a határ, ahol még (stabilan) tudom használni a gépet. Azért tettem zárójelbe, mert úgy látom, hogy itt rajtam kívül más nemigazán használja az Everest stabilitás tesztjét, de javítsatok ki, ha tévedek! Az Everest nem olyan megbízható, mint a Prime??? A teszt programtól elvonatkoztatva a mindennapi használatban sem hagyott eddig cserben a gép és remélem, ezután sem fog!
Valami oknál fogva eddig nem volt szerencsém a Prime-hoz, de letöltöm és kipróbálom azt is! -
ImI87
őstag
Akkor jó, nem festem az ördögöt a falra.
Majd szépen meg kell szokni az új rendszert, és biztos lesznek még hülyeségeim a Core2 érából.Frissítettem bios-t F6-ra, amit a Giga honlapjáról szedtem. Ez a legfrisebb most ugye?
Feltettem az ET6-ot is, de nekm nem ír semmit a feszeknél, csak üres képernyő van. (Tuner fül, Advanced, Voltages) Ezt is most szedtem a honlapról.....SzlobiG:
Zájec: köszi
Ismerem az alapszabályt, csak annyi dolog van, mhogy először hozzá sem nyúltam, csak az órát állítottam be. Minden teljesen alap beállításon van, MÉG !!!
Akkor a "VID"-del kapcsolatban megnyugtattál.Hőfokok nem vészesek, full idle 33-36 fokosak, TRUE+2 venti a hűtés. Legfrisebb CoreTemp és RealTemp is ezt mutatja. A TJ max itt is 100° fok?
-
ImI87
őstag
OK, de tuning még hátravan........
SzlobiG: Giga EX58-UD5
Eddig ilyen nem volt, csak a VGA-tól hallottam ilyesmit játékok menüjében, vagy Vantage -ban betöltés alatt. Eléggé zavaró..........A VID nagyságáról hol tudnék megbizonyosodni?
Nézegettem a feszeket CPU-Z-ben, és volt olyan is, hogy 1,280V. És ez tök alap beállításon van, minden auto-n. Na most ha v.mi ilyesmi VID-je van a procimnak, akkor domos ki a kukába.sőt, ez még ráadásul drop esetén 1,280V
-
Achill3uS
nagyúr
ezt bármelyik programmal meg tudod csinálni, attól még nem fog a memória jobb címzést kapni, mert megküldöd a cpu-t real time-ba. memtest-nél az elérhető memória hiánya miatt nem tudsz elérni más alkalmazást normál prioritáson is. prime-nál nekem eddig se volt problémám smallfft futtatásával, i7-nél pedig az eddigieknél is kevesebb értelme van a blend-nek szvsz.
-
jugeen
addikt
nem ismerem az összel beállítását, viszonlyag régen is foglalkoztam vele. így nem szeretnék vele kapcsolatosan tanácsokat sem adni, mert a beállításokkal kapcsolatos emlékeim elég rendesen megkopottak. javaslom, hogy olvasgass XS-t, ott viszonylag jók körbejárták a témát, kérdéseket is nyugodtan tegyél fel.
-
jugeen
addikt
bug alatt hibát értek, mint a számítástechnikába mindenki más.... de ha a kérdésed arra irányult, hogy mi a hiba az orthosban, arra íme a válasz: sajnos a large fft ram teszt algoritmusa kisebb fft-vel működik, mint a small fft. amennyi kifér belőle, az bőségesen a cpu cache-eknek elegendő és annyi...
-
jugeen
addikt
csak az a tény kerülte el a figyelmed, hogy az orthos 9-es prioritáson fut. attól a memtest nem igazán veszel el már semmit, de a maradék üresen hagyott memória területet teleiratja hci-vel. kicsit jobban kellene ismerned a bencmark programokat, és akkor talán nem írnád azt, hogy nem ér igazából semmit.
le merem fogadni, hogy azt sem tudod mi az orthos legnagyobb bugja.....
-
ATtIs_80
tag
Rendben,köszi!
A tesztekhez kell még egy kis idő, de hamarosan lefuttatom őket!
Egészen pontosan, Corsair Dominator PC3-12800 6GB 8-8-8-24 XMP (TR3X6G1600C8D) típusú memóriáim vannak. A hűtésétől nem tartok, mert két oldalról is egy-egy 12cm-es venti fújja őket, fentről pedig a proci ventije szippantja el a levegőt. Ennek elégnek kellene lenni, nemde!?
Az időzítések és a közel 1500MHz miatt eddig nem adtam neki 1,64V-nál kevesebbet, mert a memória speckióból indultam ki (XMP - 1600MHz, 8-8-8-24 ->1,65V). Lehet, hogy kipróbálom kicsit alacsonyabb feszültséggel is!
Mi a véleményed? Az 1,58V - 1,6V vajon elég lenne??? -
Sotho
őstag
A víz hőmérséklete nem változna, csak a processzor üzemelne alacsonyabb hőmérsékleten jobb blokk esetén. A vízhő akkor emelkedne, ha a radiátor hőleadó képessége romlik, és csak magasabb hőmérsékleten képes ellátni feladatát, vagy a processzor hőtermelése nő.
Tehát hőmérséklet nem= hőmennyiség(energia)
hőmennyiség/idő= teljesítmény
-
-
gV
őstag
Én itt xeonokat látok főleg
és? nem értem a problémádat, ha megnézed ezt láthatod h müxik az asztali lapban is ráadásul az ára 1000db esetén ugyanugy 284 dolcsi mint a 920-nak hacsak nem fa.ok a kiskerben ugyanannyiért megkaphatod
Nem értem, mit kéne hozzáfűznöm? Minden hsz-be be kéne írnom, hogy a tuning szerencse kérdése is, mivel példányfüggő?
legalább fpo-t kellett volna irnod hamár neked annyira számit h amig nem 16 féléről bizonyosodik be h jó addig nem tudsz örülni
Amúgy csak ellenpéldának szántam némi iróniával arra, hogy milyen nehezen megy egy 920-asnak ilyen magas órajel....
ironiát azt éreztem ezért is tettem mellé a d0-ás eredményeket, mert avval még könnyebbnek találtattam, de mint kiderült csak szerintem, nem baj mert így ha végre szerzek egyet nem állok meg 166*20-nál illetve de csak előtte tuti megnézem h mikell a 4GHz-hez
-
milbo
aktív tag
Feszek: 1,315V Vcore, 1,275V QPI
Ha kevesebbek ezek az értékek az gondolom nem okozhat problémát.
Csináltam egy félórás prime-ot 1.240-es QPI-val, úgy néz ki hogy jó lesz.Más:
A proci alap feszültségét milyen progival lehet megnézni?
A CoreTemp idevonatkozó ablaka inaktív, A C2D-nek megmutatta. -
gV
őstag
nincs 16 különböző fpo-s eredmény meg nem is 4GHz-en járatták, de azért belinkelem [link] a topik vége felé vannak leginkább az eredmények
Ha majd látok én is 16 különböző FPO-jú procival hasonló eredményeket, akkor lehet majd örülni....
ez azért elég vicces, nem zavar téged h ilyet jelentettél ki: Nagyon nehezen megy a 920-asnak a 3,8Ghz.... 1,2V kell neki! semmi hozzáfűzés közlöd mint megdönthetlen tényt
-
Zájec
veterán
ezt csak mint hibalehetöséget emlitettem... egy szóval nem gondoltam hogy h...e vagy
"Nem ér annyit, inkább picit visszaveszek..." inkább hozzáadsz egy kis pluszt , nemdebár ?
"Ezt így nem értem teljesen..."
pedig egyszerü , 8-nak több fesz kell mint 4-nek..."Amúgy, hogy miért pihen a QPI: [link]" nemtudom itt mit kell nézni , ennyire már nemtudok belemenni részletesen , nem vagyok ilyen téren elektromos guru.... amit én linkeltem , nekem az jobban látható...
biztos jobban szeretem a szines képeket -
Zájec
veterán
"Az ilyen progik pedig picit jobban futnak HT-OFF on.... De nem is emiatt kapcsoltam ki, hanem mert így kisebb feszen is stabil, és a CMR-DIRT, amivel mostanában játszogatok, be is fagy, ha be van kapcsolva..."
ez is egy érdekes vélemény.... miért futna jobban ha ki van kapcsolva?
"hanem mert így kisebb feszen is stabil," a plussz nativ magonak kell a plussz fesz , ez logikus... az is hogy 4 nativnak kevesebb kell mint 8-nak...
"be is fagy, ha be van kapcsolva" kevés a fesz neki , valószinü hogy már annyira kicentizted a 4-nek a feszt , hogy 8-nak már nem elég... -
-
sniper elite
senior tag
Oké lehet rossz procit fogtam akkor ki, de azt valld be hogy jobban elfogadnád a 965 procit mint a mostani 920-at! De ezzel mindenki így van szerintem, mert alaphelyzetben többet kap mint másiktól, és nem az motivál engem se hogy extreme felírat van a dobozán ezt elhiheted! Meg azért egy átlagnál jóval erősebb és ritkább processzort birtokolni jóval jobb érzés mint egy átlag cuccot, amiből minden második gépbe lehet egy!
-
sniper elite
senior tag
Az az igazság hogy én azért vagyok elszállva ettől a procitól mert amikor kézhez kaptam nagyon meglepődtem hogy tényleg 10-15 perc alatt teljesen simán feltudtam húzni 4GHz-re, miközben egyik ismerősömnél a 920-al kb 1 órát vacakoltam mire betudtam lőni 3,4GHz-re! Szóval ebből indultam ki amikor azt mondtam hogy megéri megvenni, persze az ára sok felhasználónak nem valami baráti, és ebből kiindulva szűli ezeket a támadó megnyilvánulásokat! Ezzel is tisztában vagyok, és már bocsánatot is kértem azoktól akiket zavart amit mondtam, de ostoba szerintem nem vagyok!
-
Acor
aktív tag
Először beállítottam azokat az alap dolgokat.
Elsőre nem indult elUncore speed 17X-esen utána 16 még rosszabb lementem 1600ra és teljesen nem akart elindulni a gép, csak elindult megált és így tovább majd kikapcsoltam a 220-at
Feltettem 22X-esre azaz 3200-ra és beboot-olt a Vista. a Prime-ot mindjárt elindítom.
Még egy az eszembe jutott ha tényleg ram hiba akkor nem azért van mert nincs külön hűtve? és amikor szabadon tesztelték akkor a "nyilt" levegőn nem volt ideje felmelegedni?
Csak puszta "laikus" kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest